Finomságok Konyhája Blog: 2012. december

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2012. december

 Meggyes kedvenc sütés nélkül

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Meggyes kedvenc sütés nélkül
Nagyon finom és ami nem utolsó szempont:
nem kell bekapcsolni a sütőt a melegben.

Elkészítés
-Egy mély tálat (jénait) kibéleleünk
rumos tejbe mártogatott babapiskótával.
(A rum elhagyható)
-A tetejére egy adag lehetőleg hidegen kevert vanilia pudingot teszünk
-Ráreszelünk egy csomag gesztenyemasszát
-Erre kimagozott meggyet szórunk - jó sűrűn
-Ennek tetejére ismét rumos tejbe mártogatott piskótát teszünk
-Végül a tetejére csokiöntet kerül
-Csokiöntet: 2-3 evőkanál kakaó, cukor,
mindez felfőzve egy kis vízzel, esetleg tejjel, - izlés dolga,
végül amikor langyos 2 dkg vajt keverünk bele.

Tovább 

 Kalácstésztában sült sonka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Kalácstésztában sült sonka

 
Hozzávalók 4 személyre:
2 dkq élesztő
3 dkg cukor
1,5 dl tej
40 dkg liszt + a formához 
2 db tojássárgája 
5 dkg vaj + a formához 
30 dkg füstölt főtt sonka
 
Előkészítés:
Az élesztőt fél kanál cukorral, fél dl langyos tejjel és kevés liszttel elkeverjük, majd langyos helyen felfuttatjuk (kovászt készítünk).

Tovább 

 


Arany János: ALKALMI VERS

 

network.hu

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az új évet (ócska tárgy!) 

Kell megénekelnem, 

Hálálkodva, ahogy illik, 

Poharat emelnem. 

Mit van mit kivánni még 

Ily áldott időben? - 

Adjon Isten, ami nincs, 

Ez uj esztendőben. 

 


Olcsó legyen a kenyér, 

A gabona áros; 

Jól fizesse a tinót 

S nyerjen a mészáros, 

Mérje pedig szöszön-boron, 

Font kijárja bőven. 

Adjon Isten, ami nincs, 

Ez új esztendőben. 

 


Senkinek a nyakára 

Ne vigyenek kontót; 

Valaki csak ráteszen, 

Nyerje meg a lottót; 

Annyi pénzünk legyen, hogy! 

Még pedig pengőben. 

Adjon Isten, ami nincs, 

Ez új esztendőben.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Erzsikén az Új évi jó kívánságaidat és szép képsort versekkel.
Boldog Új évet kívánok Neked és családod többi Tagjának is.
üdvözlettel:Edit.

Tovább 

network.hu

 

Még egy nap és egy újabb évet hagyunk magunk mögött. A készülődés mellett legyen egy kevés időnk arra, hogy zavartalanul egymásra figyeljünk, szűkebb családi és bővebb baráti környezetünkben. Én ez úton kívánok nektek szeretetben és derűs percekben gazdag Új évet, sok sikert, erőt és kitartást, boldogsággal megáldott napokat.
Emeljük a poharunkat
új év köszöntésére,
szenteljünk majd sok-sok időt
egymás megértésére.
.
Kettőezer-tizenhárom
legyen nekünk mérföldkő,
ahol semmi más nem fontos,
csak a szeretet a fő.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Zsuzsa.BUÉK!

Tovább 

 Töltött malac

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Töltött malac

Töltött malac
Töltött malac

Hozzávalók: 1 malac (mintegy 3 kg-os), 15 dkg zsír, 30 dkg füstölt szalonna, 10 dkg csemege kukoricaszem, 10 dkg karfiol, 5 dkg hagyma, fél kg fejeskáposzta, 10 dkg gyökér, 10 dkg répa, 10 dkg gomba, 3 g őrölt bors, 1 g majoranna, 5 tojás, 10 dkg só.

Elkészítés: A malacot előkészítjük a sütéshez, eltávolítjuk a bordacsontokat és belül megsózzuk. Kisütjük a kockákra vágott füstölt szalonnát, hozzáadni a finomra vágott hagymát, a zöldségeket és a belsőségeket, majd együtt megpárolni.

Tovább 

 Szilveszteri bólé

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Szilveszteri bólé
Szilveszteri bólé
Szilveszteri bólé

Elkészítés: 1-1 üveg őszibarack- és meggybefőttet öntünk a bóléstálba, adunk hozzá még sok-sok kockára vágott gyümölcsöt, amelyeket meglocsolunk 1 deci vaníliás cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel ízesített konyakkal. Egy éjszakán át lefedve, hűtőben pihentetjük, majd hozzáadjuk a fehérbort, illetve fogyasztás előtt a tetemes mennyiségű édes pezsgőt.

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marcsi.

 Szilveszteri sajttorta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Szilveszteri sajttorta

Szilveszteri sajttorta
Szilveszteri sajttorta

Hozzávalók: 1 egész kerek trappista sajt, 5 dkg darált dió, 3 evőkanál kimagozott rumos meggy (vagy meggybefőtt), 10 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 10 dkg tehéntúró, 10 dkg főtt füstölt sonka (vagy egyéb, kicsontozott füstölt hús), 15 dkg vaj, 1 teáskanál frissen reszelt torma, 2 nagy csokor snidling, 1 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál sör, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, mokkáskanálnyi törött feketebors, 1-1 késhegynyi törött fehér bors és köménymag, ízlés szerint só.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A finomat meg kell sajnos fizetni.
A hozzávalók szerintem is egy kicsit sokba kerül.

Tovább 

 Mustáros lencsesaláta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Mustáros lencsesaláta

Mustáros lencsesaláta
Mustáros lencsesaláta

Hozzávalók: 30 dkg lencse, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 db alma, pikáns mustár, citromlé, salátaolaj, tárkonyecet, fehérbors, só.
Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, az almát meghámozzuk, és mindkettőt vékonyra szeletelve beáztatjuk citromlébe. A megmosott, korábban beáztatott lencsét enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Salátástálba tesszük, hozzákeverünk két evőkanál salátaolajat, két evőkanál tárkonyecetet és egy evőkanál mustárt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Veronika készített tavaly lencsesalátát,biztosan finom lehet.

Tovább 

 Virslis lencseleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Virslis lencseleves

Virslis lencseleves
Virslis lencseleves

Hozzávalók: 25 dkg lencse, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál mustár, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1 dl tejföl, 2-3 virsli, 1 csapott kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt fekete bors, fél csokor petrezselyem,
Elkészítés: A lencsét átválogatjuk, megmossuk, 2-3 órára hideg vízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük, lábasba töltjük és bő 1 liter vízzel felöntjük. Megsózzuk, a babérlevelet meg a megtisztított, finomra vágott hagymát beledobjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szívesen Marcsikám.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Éjféli borscs

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Éjféli borscs

Éjféli borscs
Éjféli borscs

Hozzávalók: 1 kg vegyes leveszöldség, 50 dkg sovány marhaszegy, 1 csirkemell, 20 dkg füstölt, főtt sonka, 1 szál puha füstölt kolbász, 25 dkg savanyú káposzta, fél liter üveges kész céklasaláta, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 2 dl kefir, 1 szál tormagyökér, 1 csokor  petrezselyem, 1 teáskanál friss (vagy szárított kapor), 1 darabka szerecsendió-virág, 2 szem szegfűbors, 1 babérlevél, ízlés szerint törött bors és só.

Tovább 

 Anyós szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Anyós szelet
 
Hozzávalók
 
1 tojás
1/2 margarin
1 evőkanál cukor
1 vaníliás cukor
1/2 liter liszt
 
Elkészítés
 
Összegyúrjuk, kisodorjuk, felét egy kizsírozott,
 kilisztezett tepsibe tesszük. Töltelék: 8 tojás sárgáját,
 30 dkg cukrot, citrom héját, jól kikeverjük, hozzáadunk 30 dkg diót,
 1 evőkanál lisztet (vagy 2 kanál prézlit).
 Ráemeljük óvatosan a 8 tojás kemény, felvert habját,
 és ezt a tepsiben lévő tésztára rákenjük.
 Végül ráhelyezzük a megmaradt kinyújtott tésztalapot, és megsütjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nem ismerem ezt a süteményt de jól hangzik Köszönöm a receptet

Tovább 

 oikMiymDGSrhWROKtw

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

ZNDJSr http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó lehet!

 IdrZHMHrUfEgpcgdNs

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

uuCz2j http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jó ez, hasonlót már készítettem.

 Tormás malachús

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Tormás malachús

Hozzávalók:
1 kg malachús
20 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
5 dkg karalábé
5 dkg zeller
12 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 g egész bors
12 dkg torma, só.

A bőrös malacot csontjával együtt pörkölthöz való darabokra vágjuk. Jól megmossuk, majd annyi hideg vízzel tesszük fel főni, hogy jól ellepje. Amikor felforrt, a felületén lévő habot eltávolítjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez nagyon finom lehet!

Tovább 

Egészben sült töltött malac újfalusi módra

Hozzávalók:
3 kg-os malac
1 kg sertéstarja
30 dkg sertésmáj
3 db zsemle
5 g törött bors
5 g majoránna
3 db tojás
15 dkg füstölt szalonna
3 dl világos sör
só.

A megtisztított malacot a hasán végig vágjuk, és a nyakáig felnyitjuk. Egy éles, vékony pengéjű késsel belülről eltávolítjuk a gerinccsontot, az oldalcsontokat és a combcsontokat úgy, hogy csak a fejben és a lábakban maradhat csont.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Marikám!
Nálunk sem lesz egész malac,pedig jó egy recept!
Szívesen megsütném.

Tovább 

 Szilveszteri magoskifli

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Szilveszteri magoskifli

Hozzávalók:
1 kg liszt
20 dkg margarin
4 dkg élesztő
1 egész tojás
1 pohár tejföl vagy 2,5 dl tej
2 teáskanál cukor, só.

Az élesztőt megfuttatjuk a cukrozott langyos tejben. A margarint elmorzsoljuk a lisztben, majd belekeverjük a sót. A margarinos liszt közepébe mélyedést formázunk, beleöntjük a megfuttatott élesztőt, a tejfölt, a tojást, és összegyúrjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom, hasonlóan készítjük mi is.

Tovább 

 Sajtos rúd

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Sajtos rúd

Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 mangarin.
1 kiskanál szalakáli tejben megfuttatva
10 dkg reszelt sajt

annyi tejföl, hogy a tészta lágy legyen.
A tetejére:
1 tojás
1 kiskanál köménymag
5 dkg reszelt sajt
só.

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd eldolgozzuk a többi hozzávalóval. A tésztát 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szalakálival még nem sütöttem, de jónak tünik.

Tovább 

Szilveszteri Krumplisaláta pikáns öntettel recept

Hány személyre: 4

» 70 dkg egyforma méretű újburgonya
» 8 ek. olívaolaj
» 1 citrom
» 1 tk.
» frissen őrölt feketebors
» 1 csokor kapor



A krumplit meghámozzuk, megfőzzük, majd egy tálba tesszük. Eközben az olívaolajat, a citromlevet, a t, a borsot, és a felaprózott kaprot összekeverjük. Ezt az öntetet locsoljuk a burgonyára, és már kínálhatjuk is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom lehet!

 Cipóban sült csülök recept

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



» 1 kg liszt
» 2 füstölt csülök
» 2 dkg élesztő
»



A csülköket megfőzzük, majd leszedjük a csontról. Fél kg lisztet, élesztőt 1 dl langyos vízzel összekeverünk és kelni hagyjuk. Majd a maradék lisztet is hozzáadjuk. Ezután belekeverjük a t, kevés vizet, bedagasztjuk, és kelni hagyjuk, majd kinyújtjuk megtöltjük a csülökkel, cipókat formálunk, és megsütjük őket.

 XzIiyppIVB

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

tciRt3 http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez már kuriózum!

 AwsVnLPBuxao

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

4DvWcj http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó lehet,az elkészítése kíván sok időt.

 Karácsonyi menü a nagyvilágban

11 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

Karácsonyi menü a nagyvilágban

Bizarr és ínycsiklandozó ételek tárházát nyújtja a karácsonyi vacsora, amelynek minden országban külön hagyománya van. Olvasóinkat elkalauzoljuk a kaviárral töltött palacsinták és a puliszkás pacallevesek világába.

Angliáról mindenkinek a sült, töltött pulyka (roast turkey) jut eszébe, amely meghódította a világot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika.
Puszi:Edit.

Tovább 

network.hu

Évikéknek boldog népvnapot kívánok.

Utolsó hozzászólás

Klariankáné Végh Éva üzente 11 éve

Köszönöm a megemlékezést, nagyon jól esett!
Boldog új évet kívánok Mindenkinek!

 Drezdai kalács, avagy "stollni" recept

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Drezdai kalács, avagy "stollni" recept

 

Drezdai kalács, avagy "stollni" recept

Hozzávalók 1 kulacshoz/20 szelethez:
200 g lágy mazsola,
3 cl rum,
500 g finomliszt,
1 tasak (10 g) vaníliás cukor,
100 g porcukor,
1/2-1/2 kk. őrölt fahéj és szegfűszeg,
1/4 kk. őrölt szerecsendió,
1 csipet só,
50 g élesztő,
2,5 dl tej,
1 tojás,
l-l narancs és citrom reszelt héja,
200 g vaj/margarin,
75 g cukrozott citromhéj,
75 g cukrozott narancshéj,
50 g hámozott mandula,
Továbbá:
75 g vaj/margarin,
75 g porcukor.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Így néz ki a Német kalács!

Tovább 

 oJrNGdWDhFddqeMgCx

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

4QL13G http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

 PDBIatziGtWhZ

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

xGpKxx http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

 bmnxIGVpbSiLulCli

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

4hEWmZ http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szép ,ajánlom Mindenkinek,hogy megnézze.
Köszönöm:Edit.

 Német kalács

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu


Hozzávalók:
30 dkg Rama margarin
20 dkg porcukor
6 tojássárgája
késhegynyi fahéj
reszelt citromhéj
tk. kakaópor
20 dkg darált dió
10 dkg apróra vágott csokoládé
5 dkg mazsola
12,5 dkg liszt
1 csg. sütőpor
1 csopet só
6 tojásfehérje

Elkészítés:

A margarint a porcukorral, tojássárgákkal, fahéjjal, reszelt citromhéjjal és a kakaóval habosra keverjük.
Belekeverjük a diót, a mazsolát, a lisztben elkevert sütőport és egy csipet sót.
Hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét és közepes tűznél sütjük

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egyszerű,gyors sütemény.

Tovább 

 lZiZVVTjAIFC

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

uQ4vEd http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Editke, szívesen jövök.Én majd vasárnap sütök és hozok majd képeket róla.Innen a klubból szedem össze a sütiket.Én csak 2-3 félét sütök. Mi itt együtt vagyunk a menyem is süt, így nem érdemes többet készíteni. Apukám várja mindig, hogy majd a Lányok hozzák nekem a finom szép sütiket!

 Zöldséges harcsafilé párizsiasan

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Zöldséges harcsafilé
párizsiasan Hozzávalók 4 személyre:
  • 600 g afrikai harcsafilé (vagy egyéb szálkamentes hal)
  • 1/2 citrom leve
  • 400 g sárgarépa
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér
  • 2 ek. olaj + a sütéshez
  • só, őrölt fehér bors
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 4 ek. finomliszt
  • 2 tojás
  • 3-4 szál petrezselyem
  • 1/4 kápia vagy egyéb piros húsú paprika
  • snidling a díszítéshez
  • 1 lime (zöldcitrom)

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Könnyű finom és egészséges étel!

Tovább 

 Mákos-habos rakott kifli

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A karácsonyi böjtös menü része lehet ez a különlegesen finom kiflirakottas, amelyet a mennyei borleves után kínálhatunk. Karácsony múltával bármikor, bármely nem túl tartalmas leves kísérője lehet. A gyerekek bolondulnak érte!
Fotó: Hemző Károly Mákos-habos
rakott kifli Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 vajas (sima) kifli
  • 1 biocitrom
  • 1 vaníliarúd
  • 7,5 dl tej
  • 4 tojás
  • 40 g kristálycukor
  • 1 kis doboz (kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom, szoktunk sütni hasonlót és dióval is fincsi lehet!

Tovább 

 Orosz-, avagy bajorkrémkorona

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Ha azt mondom, hogy a világhírű oroszkrém nem egyéb, mint finom-
egyszerű vaníliakrém, akkor nem lebecsülni akarom, csak megpróbálnék
némi rendet tenni. Ugyanis az oroszkrém voltaképpen bajorkrém,
amelyet viszont bavaroise néven a franciák emeltek rangra... Azon már
csodálkozni sem érdemes, hogy francia cukrászok révén jutott el a cári
udvarba, onnan pedig kandírozott gyümölcsök kíséretében oroszkrém
néven került vissza az elegáns európai cukrászdákba.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 11 éve

Nagyon szép, és finom!

Tovább 

 Lazacfilé tormás krumplipürével

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A hagyományok jegyében karácsony előestéjén gyakran kerül az asztalra
hal vagy egyéb hús nélküli étel, amely éppen különleges voltával emeli
az ünnep fényét. Ez a szemet-szájat gyönyörködtető halétel is ilyen, amelyre
érdemes egy kis figyelmet fordítani.
Fotó: Elendel Lazacfilé tormás
krumplipürével Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,2 kg burgonya
  • só, bors
  • 800 g lazacfilé
  • 1/2 citrom + 8-10 citromkarika
  • 2,5 dl tej
  • 2 ek.+1 kk. vaj/margarin
  • szerecsendió
  • 3 ek.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon gusztusos és biztosan finom
aki szereti a lazacot annak érdemes elkészíteni.Köszönöm a recit

Tovább 

 zmHWXYYLio

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

O9LfMc http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon remek és milyen finom lehet!

 ECMUOjULHWuYJ

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

yg4VAP http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hát igen,olyant kell készíteni,amiket mindenki szeret.
Ettől függetlenül,jó kis ünnepi recept.

 pPpMdfLpRfeeuEPCd

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

BsPf6I http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom lehet!

 Jánosnapi torta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók 6 főre:

20 dkg cukor,
fél csomag vaníliás cukor,
7 tojássárgája,
5 dkg darált mogyoró,
5 dkg darált mandula,
10 dkg cukrozott gyümölcs,
5 dkg füge,
2 ek. zsemlemorzsa,
fél csomag sütőpor,
7 tojásfehérje,
barackíz,
csokoládé
 
 

Egy tálban összekeverjük a cukrokat a tojássárgájával, a mogyoróval, mandulával, felaprózott gyümölcsökkel, a morzsával és a sütőporral, majd beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Marika.

Tovább 

 Áfonyás pulyka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

Hozzávalók 8 főre:

12 dkg póréhagyma,
10 dkg vaj,
10 dkg ciabatta,
7,5 dk szárított füge,
7,5 dkg dió,
7,5 dkg áfonya,
1 ek. petrezselyem,
3 ek. + 2 ág rozmaring,
5 kg pulyka,
tengeri só, őrölt fekete bors,
17,5 dkg bacon,
2 ek. narancslikőr,
1 csokor leveszöldség,
1 babérlevél,
1 narancs,
1,25 dl száraz fehérbor,
1,2 dl tejszín,
2 ek. liszt,
2 ek. narancslikőr
 
A pórét felkarikázzuk, majd két kanál vajon megfuttatjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ezek az ínyenc menük Marikák.
Itt az ünnep,el lehet készíteni.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Caramell charlotte rumos csokoládéval

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Az ünnep megédesítői, az együtt töltött órák, beszélgetések kísérői, vendégváró finomságok.

Caramell charlotte rumos csokoládéval

Hozzávalók:
A vékony piskótához:
3 db tojás
6 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
A töltéshez:
1 evőkanál sárgabarackíz
2 kanál kristálycukorból karamell
pudingporból tejjel összefőzött sárgakrém
2 dl tejszín keményre fölvert habja
1 dkg zselatin
friss citromfű vagy mentalevél (esetleg friss eper)
4 cl édes likőr
2 dl hideg csokoládémártás.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hű ez aztán a finomság!

Tovább 

 Vaníliás perec

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Vaníliás perec

Hozzávalók:
15 dkg margarin
20 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 tojás
1/2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg porcukor.

A margarint a liszttel, a sütőporral, a tojással és 1 vaníliás cukorral nagyon jól összedolgozzuk, majd kinyújtjuk. Darabokra vágjuk, és hosszú rudacskákat nyújtunk belőlük, amiket perec alakúra hajlítunk.

Utolsó hozzászólás

rédli zsuzsanna üzente 11 éve

Ez nekem is tetszik!. Gondolom kiadós is

Tovább 

Karácsonyi rakott hal fehérborban úsztatva

Hozzávalók (4-6 személyre):
2x40 dkg különböző fajtájú szálka nélküli színhalhús
1/2 kg halcsont vagy tisztított apróhal
1 kg héjában főzött, és áttört burgonya
10 dkg búzadara
1 fej finomra vágott és kevés olajon párolt vöröshagyma
őrölt fehér bors, só, szerecsendió
2 egész tojás
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
csapott kanál liszt
reszelt sajt, mogyorónyi vaj
vágott petrezselyemlevél, citrom.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon finom ,jó kis recept

Tovább 

 Tengeri halfilé almás joghurtban sütve

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Tengeri halfilé almás joghurtban sütve

Hozzávalók:
80 dkg tengeri hallé
1 db citrom
só, törött fekete bors
1 dl olaj
25 dkg alma
3 dl joghurt
7 csokor kapor
7 csokor metélőhagyma
1 dl tejszín
4 dkg vaj

A halfiléket megsózzuk, megborsozzuk, majd citromlével meglocsoljuk, és olajon mind-két oldalát világosra sütjük. A tejszínt, a joghurtot, a hámozott, majd lereszelt almát, a finomra vágott kaprot és metélőhagymát összekeverjük, ha kell, utána ízesítjük.

Tovább 

 Heringsaláta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Heringsaláta

Hozzávalók:
80 dkg hering
30 dkg főtt burgonya
20 dkg alma
10 dkg ecetes uborka
5 főtt tojás
2,5 dl tartármártás
5 dkg lilahagyma
7 db citrom
törött fekete bors

néhány kapribogyó

A heringet - ha szükséges - megtisztítjuk, a gerinccsontról lefejtve darabokra vágjuk. A főtt burgonyát, a hámozott almát kis szeletekre, az uborkát és a főtt tojást vékony karikákra vágjuk.

Tovább 

 Harcsa tejszínes gombamártással

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Harcsa tejszínes gombamártással

Hozzávalók: 4, egyenként kb. 15 dkg-os harcsa-, vagy tengerihal-filé, só, 6-7 dkg liszt, a sütéshez: 5-6 evőkanál olaj, a mártáshoz: 1 kisebb vöröshagyma, 5 dkg vaj, 30 dkg csiperke, 2 csapott evőkanál liszt, 1 csapott kiskanál ételízesítő por, fél mokkáskanál őrölt bors, 2-2 dl tejszín és víz.
A halfilét besózzuk és félretesszük, amíg a mártást elkészítjük. Ehhez a hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, majd a vajon megfonnyasztjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Pedig isteni finom Marcsikám.
Próbálj egy kis adagot.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Kókuszos linzer

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Kókuszos linzer

A tésztához: 40 dkg liszt, 1 Ráma margarin, 10 dkg porcukor, fél sütőpor, 1 evokanál tejföl, 4 tojássárgája. A liszthez keverjük a cukrot, sütőport, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Összeállítjuk a tojássárgájával és a tejföllel. Jól összegyúrjuk. Pihentetjük 20 percig, majd vékonyra nyújtjuk és

tetszés szerinti formára kiszúrjuk.

A töltelékhez: 4 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, 10 dkg kókuszreszelék.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzávegyítjük a kókuszreszeléket és a formázott tésztára halmozzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szívesen,örülök,hogy tetszik.
Üdv:Edit.

Tovább 

 Linzerszelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Linzerszelet

A tésztához: 42 dkg liszt, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 1 sütőpor, 1 kanál kakaó, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál só, 1 citrom héja és leve.

A lisztbe belekeverjük a sütőport, cukrot, sót és a lereszelt citromhéjat. Elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a citrom levét és a tejföllel összegyúrjuk. Kidolgozzuk és három cipóra osztjuk. Az egyikbe beledolgozzuk a kakaót. Mindhárom cipót hűtőbe tesszük és egy órát pihentetjük. Utána tepsi nagyságúra kinyújtjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez nagyon jó, hasonló receptem van és szeretjük.

Tovább 

 Egyszerű mogyorós linzer

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Egyszerű mogyorós linzer


Hozzávalók:

25 dkg porcukor, 14 dkg zsír, 4 db tojás, 25 dkg liszt, 3 dkg margarin, 8 dkg mogyoró, citromhéj, fahéj.

Elkészítés:


A porcukrot a zsírral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután a lisztet. Nagyon jól kikeverjük, közben ízesítjük reszelt citromhéjjal és fahéjjal. Az elkészített tésztát margarinnal kikent, lisztezett tepsibe öntjük, tetejét meghintjük durvára őrölt mogyoróval.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez is nagyon finom lehet!

Tovább 

 yRbLUflCivtd

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

GuVQs3 http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

 Barackos-csokoládés szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Barackos-csokoládés szelet
 
Hozzávalók
 
7,5 dkg vaj
7,5 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
1 tojás
15 dkg liszt
1 citromhéj
fél citrom leve
5 dkg étkezési keményítő
2 teáskanál sütőpor
3-4 evőkanál tej
3 evőkanál sárgabaracklekvár
50 dkg felezett sárgabarack
15 dkg liszt
2,5 dkg kakaópor
10 dkg cukor
1 evőkanál vaníliás cukor
10 dkg vaj
 
Elkészítés
 
A vajat habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást,
 a citromhéjat és a citromlevet, a lisztet, a keményítőt és a sütőport
 elvegyítjük, ezután a tejjel együtt a habos masszához keverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tetszetős, finom süti lehet!

Tovább 

 Nagyi lekváros párnája

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


nagyi_lekvaros_parnaja.jpg

(kb. 50 darab)

Hozzávalók:

Gyúrt tészta:

300 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g lágyvaj vagy margarin
2 evőkanál rum
2 tojás (közepes méretű)

Ezenkívül:

100 g szilvalekvár
Porcukor

Elkészítés:

A lisztben elvegyítjük a sütőport, és egy keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a maradék hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csavarjuk, és kb. 30 percre hideg helyre tesszük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A férjem ezt nagyon díjazná a szilvalekvár miatt, én nem szeretem de más lekvárral is finom lehet!

Tovább 

 Havas erdei szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


havas_erdei_szelet.jpg
(kb. 20 szelet)

Hozzávalók:
Tésztához:

4 tojás (közepes méretű)
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 csipet só
160 g búzaliszt
1 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
70 g olvasztott vaj

Ezenkívül:

1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
2 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
100 g porcukor
300 ml víz
600 g fagyasztott vegyes erdeigyümölcs

Tojáshabhoz:

3 tojásfehérje (közepes méretű)
180 g cukor

Előkészítés:

A tepsit (18 x 26 cm) kivajazzuk, alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

De szép, mutatós és finom is!

Tovább 

 Rumgolyó

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Rumgolyó

rumgolyo.jpg

(kb. 60 darab)

Hozzávalók:
Tésztához:

4 tojás (közepes méretű)
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliáscukor
100 g búzaliszt
20 g kakaó (cukrozatlan)
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Ezenkívül:

100 g étcsokoládé
125 ml rum
100 g narancs- vagy baracklekvár

Mázhoz:

2 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
Dr. Oetker Decor Gyöngy selyem vagy Dr. Oetker Csoki Drazsé

Előkészítés:

A tepsit (30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon fincsi!!!

Tovább 

 Márványos mascarpone torta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


marvanyos_mascarpone_torta.jpg
- sütés nélkül -
(kb. 12 szelet)

Hozzávalók:
Tésztához:

300 g mézes keksz
125 g lágy vaj vagy margarin

Krémhez:

3 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
400 ml hideg habtejszín
500 g mascarpone
500 g zsírszegény túró
200 g porcukor
4 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt fahéj
500 g meggybefőtt, (levével együtt mérjük le)

Díszítéshez:

1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium

Előkészítés:

A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük.
A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apróra törjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hűűű...de csodás és milyen finom is lehet!

Tovább 

 Csokis gesztenyeszelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Csokis gesztenyeszeletcsokis_gesztenyeszelet.jpg

(kb. 40 szelet)

Hozzávalók:
Tésztához:

3 tojás (közepes méretű)
90 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
80 g búzaliszt
1 evőkanál kakaó (cukrozatlan)
Töltelékhez:
Kevés ribizlilekvár

Krémhez:

250 ml hideg habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló

Ezenkívül:

250 g gesztenye massza
3 evőkanál porcukor
2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
fél tasak Dr. Oetker Tortabevonó a díszítéshez

Előkészítés:

A tepsit (30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ráadásul jó kiadós is!

Tovább 

 Fekete-erdő alagút

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás




Hozzávalók 8-10 szelethez:


Az öt legjobb karácsonyi süteményA tésztához:

• 12 dkg puha vaj
• 3-4 tojás (mérettől függően)
• 12 dkg liszt
• 12 dkg cukor
• 2-3 evőkanál kakaópor

A töltelékhez:

• 1 üveg meggybefőtt
• 4-5 dl tejszín
• 2 csomag vaníliás cukor
• 1 csomag habfixáló

A cukorsziruphoz:

• 1,2 dl víz
• 2 evőkanál cukor
• ízlés szerint rum

A vajat a tojássárgájával és a cukor felével kihabosítjuk, majd a fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A vajas részt a fehérjehabbal lazítjuk, és belekeverjük a kakaóval elkevert lisztet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jóóó!!!

Tovább 

 Mákosguba-felfújt

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Mákosguba-felfújt


Hozzávalók kb. 6 adaghoz:

• 4 darab szikkadt kifli karikára vágva
• 4-5 dl tej
• 3 evőkanál cukor
• 2 tojássárgája
• 1 citrom reszelt héja
• 15 dkg mák

A habhoz:

• 2 tojásfehérje
• 2 evőkanál cukor
• fél üveg meggybefőtt
• vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez

Az öt legjobb karácsonyi sütemény


A 3 evőkanál cukrot habosítsuk fel a tojássárgájával, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat és a meglangyosított tejet. A karikára vágott kifliket mártsuk meg benne, forgassuk a mákba, majd tegyük egy tálba.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom, szeretem én is!

Tovább 

 Gyors orosz krémtorta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Gyors orosz krémtorta



Hozzávalók 12 szelethez:

Az öt legjobb karácsonyi süteményA piskótához:

• 5 tojás
• 8 dkg cukor
• 12 dkg liszt

A töltelékhez:

• 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor
• 3 dl hideg tej
• 5 dkg mazsola megmosva
• 3 dkg cukrozott narancskocka

A sziruphoz:

• 1,2 dl víz
• 2 evőkanál cukor
• ízlés szerint rum

A tojásból, a cukorból és a lisztből klasszikus módon készítsünk piskótát. (Ha szilikonformát használunk, azt nem kell kikenni, ha más formát használunk, annak megfelelően járjunk el.)
170 °C-os sütőben süssük meg kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Remekül néz ki!

Tovább 

 MABsrvlVAewg

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

stvnYH http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

 Karácsonyi pulykasült

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

 

Hozzávalók:
egy fiatal pulyka, só, csipetnyi majoránna, 8 dkg vaj, víz; a töltelékhez: 10 dkg szalonna, 1 hagyma, 2 dkg vaj, 5 száraz szemle, só, bors, kakukkfű, majoránna, 2 tojás, 1,5 dl tej, 40 dkg gesztenye, 40 dkg sovány darált marhahús

 

Elkészítés:
Az apróra vágott szalonnát a megtisztított, finomra vágott hagymával vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott zsemlebelet, megsózzuk-fűszerezzük, a tojásokkal elvegyített tejet ráöntjük, majd hozzáadjuk a megsütött, meghámozott gesztenyét és a darált marhahúst.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egyik jobb mint a másik!

Tovább 

 rFMUbqygcMVZgiCCDqK

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

KOLs1a http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom lehet!

 Karácsonyi halkoktél

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

Karácsonyi halkoktél

 

Hozzávalók:
10 dkg sárgarépa, 10 dkg burgonya, 10 dkg zeller, 5 dkg alma, 5 dkg narancs, 10 dkg tonhal (konzerv), 5 dkg garnélarák, 5 dkg lazac, 6 dkg cherry mártás, 15 dkg jégsaláta, citrom, petrezselyemzöld

Elkészítés:
A meghámozott narancsot, almát és főtt burgonyát kis kockára vágjuk, összekeverjük. Cherry mártást öntünk rá (tartár, ketchup, cherry likőr keveréke, hozzátesszük a tonhalkonzervet és összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez aztán a finomság!!!

Tovább 

 Narancsos linzer

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Narancsos linzer


Hozzávalók:
a tésztához: 40 dkg liszt, 25 dkg Rama margarin, 20 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 2 kisebb narancs reszelt héja és leve, 1 citrom
reszelt héja; a töltelékhez: baracklekvár
Elkészítés:
A tésztához valókat összemorzsoljuk, és a két narancs kifacsart levével gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Hűtőben minimum 1 órát pihentetjük, de jobb este gyúrni, reggelig hűteni.

2 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, felét teli, felét lyukas virágalakra szaggatjuk.

Tovább 

 


A legjobb karácsonyi sütemények
  • 2011.11.01.

Hiába az ajándék, a gyönyörűen feldíszített fa, ha a karácsonyi menüből hiányzik a számunkra oly kedves sütemény.

Fajéhas-citromos mákosguba sütve

Hozzávalók:
10 kifli, kb. 1 l tej, 5 tojás, 5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 50 dkg darált mák, 20 dkg cukor, 3 kávéskanál fahéj, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mazsola, 5 dkg vaj


Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk.

Tovább 

 Karácsonyi grízes-mézes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Karácsonyi grízes-mézes

Hozzávalók:
5 dkg sütőmargarin, 40 dkg liszt, 15 dkg cukor, 1 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 3-4 evőkanál tej, 6 dkg méz; a töltelékhez: 20 dkg sütőmargarin, 20 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 3 dl tej, 6 dkg búzadara, 15 dkg baracklekvár


Elkészítés:
A tésztához a margarint, az egész tojást, a cukrot, a tejet és a mézet gőz fölött összefőzzük. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, és sima tésztává gyúrjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom !

Tovább 

 Karácsonyi fatörzstorta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 


A legjobb karácsonyi sütemények

  • 2011.11.01.

Hiába az ajándék, a gyönyörűen feldíszített fa, ha a karácsonyi menüből hiányzik a számunkra oly kedves sütemény.

Bár, a legtöbb háziasszony az utolsó pillanatig dolgozik, és alig marad ideje az ajándékvásárlásra, a lakás csillogóvá varázslására, mégis csak kevesen mondanak le az olyan klasszikusnak számító karácsonyi édességről, mint a fatörzs, a zserbó és a grízes-mézes.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Gyönyörű!!!!

Tovább 


 

 

network.hu

 

network.hu

network.hu

 

 

network.hu

network.hu

 

 

network.hu

network.hu

 

 

network.hu

network.hu

 

 

network.hu

network.hu

 

 

network.hu

network.hu

 

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Gyönyörű szép táj és a gondolatok is, köszönöm!

 Aszaltszilvás kelt sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Aszaltszilvás kelt sütemény

Hozzávalók:
Előkészítés:

100 g aszalt szilva

Kelt tészta:

350 g liszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
70 g porcukor
1 csipet só
1 tojás (közepes méretű)
100 g olvasztott, majd kihűtött lágyvaj vagy margarin
1 teáskanál méz
Néhány csepp vanília aroma
125 ml langyos víz
250 ml langyos tej

Szóráshoz:

Porcukor

Elkészítés:

Az aszalt szilvát kockákra vagy csíkokra vágjuk.

A tésztához a lisztet egy jól záródó (3 l-es) edénybe szitáljuk, az élesztővel, a cukorral és a sóval elvegyítjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom a téli napokra egy kis forró teával.

Tovább 

 Karácsonyfa kalács

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Karácsonyfa kalács

(kb. 12 darab)

Hozzávalók:
Tésztához:

150 ml tej
40 g lágy vaj vagy margarin
350 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
50 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tojássárgája (közepes méretű)

Ezenkívül:

1 tojásfehérje (közepes méretű)

Díszítéshez:

Dr. Oetker Dekor Toll
Dr. Oetker Csoki drazsé mini

Előkészítés:

A tejet egy főzőedényben felhevítjük, és felolvasztjuk benne a vajat. Hagyjuk kicsit hűlni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mutatós nagyon!

Tovább 

 jytHAqkIbxSoDfK

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

5IZhJ1 http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom lehet, én még mandulásat nem sütöttem soha.

 Fokhagymás ponty

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Fokhagymás ponty

2 db 30-40 dkg-os ponty, 5 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, zsemlemorzsa, olaj, só

A vajat felhevítem és megmelegítem benne a zúzott fokhagymát. A megmosott, kibelezett pontyot besózom és a gerinc mentén jó sűrűn beirdalom, majd zsemlemorzsába hempergetem. Egy serpenyőben felhevítem az olajat, majd abban mindkét oldalon megsütöm a halakat. A kisült halakat meglocsolom a fokhagymás vajjal.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én fokhagymás tejföllel szoktam meglocsolni, nagyon finom.

 Bácskai halászlé

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Bácskai halászlé

2-2 szelet harcsa, ponty, kecsege, csuka, 30-40 dkg apróhal, 3 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl bor, pirospaprika, só, 1 cseresznyepaprika.

A megtisztított apróhalat felteszem kb 1 órára hideg vízbe főni. Ezalatt egy nagyobb edényben felteszem az apróra vágott hagymát és a halszeleteket. Az apróhalakat áttöröm és a levével együtt beleteszem a halszeletes edénybe. Forráskor hozzáadom a felkarikázott paprikát, paradicsomot, a bort és megsózom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Sok féle halból készült, így az igaz!

Tovább 

 Kókuszos sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Hozzávalók:
20 dkg cukor
20 dkg liszt
20 dkg kókusz
2 db tojás
1 cs. sütőpor
4 dl tejföl

Tetejére:
1 cs. vaj
2 ek. kakaó
2 ek. liszt
2 ek. víz
20 dkg cukor

Elkészítés:
egy tálba beleteszem a hozzávalókat, és habverővel jól összekeverem, majd kivajazott tepsibe teszem, és előmelegített sütőben 30 percig sütöm. Amikor kész, kiborítom a tepsiből, és a tetejére, elkészítem a masszát, 5 percig főzöm, a krémet és a tetejére öntöm, míg nem hűl ki kókuszt vagy dióval megszórom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szívesen Icuska.
Örülök,hogy tetszik.
Jó sütést kívánok:Edit.

Tovább 

Hozzávalók: 2,5 dl kissé langyos méz, 10 dkg margarin,10 dkg cukor,50 dkg liszt, 1 egész tojás, 2 tojássárgája, 1 mok.kanál szódabikarbóna, 2 evékanál mézeskalács füszer, reszelt narancshéj.

A langyos mézben elkeverjük a margarint, és a cukorral, szódabikarbónával, füszerrel elkevert liszthez öntjük.  Belereszelünk 1 narancshéját és a két tojássárgájával   összegyúrjuk.Ha nagyon ragadna egy kis lisztet még adhatunk hozzá. Nagyed órára hütőbe rakjuk, majd két részre osztjuk, és  lisztezett deszkán elnyújtjuk.  Formákkal kiszaggatjuk, megkenjük tojással elkevert tejföllel és közepes tőznél sütjük.  Vigyázzunk, mert könnyen sül.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm a receptet Ilikém.
Szép estét kívánok:Edit.

Tovább 

 pcezqiGJRuRTWsdCeIg

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

3x3Kkp http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom lehet!

 Kókuszos szelet Karácsonyra

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Kókuszos szelet

Egy újabb receptem,most kaptam.

Ezért úgy gondoltam,hogy megosztom veletek.

Ünnepkre jól fog jönni a kókuszos sütik kedvelőknek.

A tészta hozzávalói:


7 tojásfehérje

30 dkg porcukor

20 dkg kókuszreszelék

5 ek. liszt

1 tk. sütőpor


Krémhez:

3 dl tej

1 csg. vaníliás pudingpor

1 ek. liszt

20 dkg porcukor

25 dkg vaj vagy margarin

2 ek. darált fekete kávé

3 tojássárgája

 

A mázhoz:


10 dkg tortabevonó csokoládé

3 ek. étolaj

 

Elkészítése:

 

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral,majd bele keverjük a kókuszreszeléket,a liszttel elkevert sütőport és sütőpapírral bélelt közepes tepsiben 180 fokon megsütjük.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 11 éve

Biztosan finom lesz, én is valami hasonlót tervezgetek, de majd a többség dönt.
ÜDV.Ilucika

Tovább 

 fBSnozwPzaf

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

CUgKx0 http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika.
Örülök,hogy voltál itt a klubban.
Puszi:Edit.

 pgOJoLTqGFiNtnCyJ

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

ZcAJSo http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

rédli zsuzsanna üzente 11 éve

köszönöm! Nagyon jó kis recept! Zsuzsa

 dEOPCUNpIpXizUxs

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

KmTftg http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

 Karácsonyi reggeli a barátokkal

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finomak! Én azt szeretném, hogy ne csak a királyi család, hanem a szegény emberek asztalára is ilyen finomság kerülhetne!

 Kacsamell almás vöröskáposztával

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 



Kacsamell almás vöröskáposztával

Hozzávalók:
2 kicsontozott bőrös kacsamell, 1 kg vöröskáposzta, 10 dkg margarin, 2 narancs kifacsart leve, 2 alma, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál borecet, 2 evőkanál citromlé, 1 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál gyömbér, só

Elkészítés:
A megmosott, megtisztított kacsamellet félbevágjuk, megforgatjuk a narancslében, majd 1 órára hideg helyre tesszük. A káposztát félbevágjuk, a torzsáját kivágjuk, és legyaluljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hűűűűű...de mennyei lehet!

Tovább 

 Kókuszos hókifli

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás



Kókuszos hókifli

Hozzávalók:
80 darabhoz: 10 dkg kókuszreszelék, 30 dkg süteményliszt, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 5 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor

Elkészítés:
A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hogy levegősebb legyen, mert így könnyebben tudunk vele dolgozni. Rászórjuk a kókuszreszeléket, hozzáadjuk a 10 dkg cukrot, a sót, a tojássárgákat, és rámorzsoljuk a hideg vajat. Az összetevőkből 10 perc alatt omlós tésztát gyúrunk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom!!!!

Tovább 

 Birsalmás sertéskaraj

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás



Birsalmás sertéskaraj

Hozzávalók:
80 dkg csontos karaj

1 teáskanál fekete bors
1 teáskanál zöld bors
fél teáskanál őrölt mustármag
fél teáskanálnyi csípős paprika
1 evőkanál olaj
3 birs
1 csipetnyi chili paprika
1 dl fehérbor
2 evőkanál vaj

Elkészítés:
Egy mozsárban szárazon összezúzzuk a borsot, zöld borsot, mustármagot, csípős paprikát, sóval és egy kevés olajjal kikeverjük, és bekenjük vele a karaj mindkét oldalát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nem semmi finomság!!!!

Tovább 



Mustáros hentestokány hagymás burgonyával

Hozzávalók:
4 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 80 dkg sertéscomb, só, őrölt bors, 2 evőkanál mustár, 4 csemegeuborka, 1 nagyobb pritaminpaprika, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál liszt; a körethez: 80 dkg tisztított burgonya, só, őrölt bors, 3 dkg vaj, 2 lilahagyma, 2 szál zellerzöld, 1 evőkanál fűszerpaprika

Elkészítés:
Az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne az apróra vágott vöröshagymát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jó recept!

Tovább 

 Marcipántekercs

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 


Marcipántekercs

 

 
Hozzávalók:
10 dkg vaj, 5 ek. baracklekvár, 10 dkg darált mandula, 2 cl amarettó vagy mandulalikőr, 20 dkg marcipán, 50 dkg kekszmorzsa vagy háztartási keksz lereszelve
- a nyújtáshoz: 2 ek. porcukor

Elkészítés:
A vajat szobahőmérsékletűre felolvasztjuk, hozzáadjuk a lekvárt, az amarettót, a mandulát és a kekszet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon tetszik, finom lehet!

Tovább 

 Hókifli

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 evőkanál 10 %-os ecet, 4 evőkanál víz, kevés só, porcukor.

Az összetevőket kézzel jól összegyúrjuk, egy éjszakán keresztül pihentetjük. Másnap 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, kb. 5 centis kockákra vágjuk. Közepébe 1 szem kimagozott meggyet, diót vagy kemény lekvárt tehetünk. Kifli alakra hajtogatva forró sütőben kisütjük, még melegen porcukorban megforgatjuk.

Megjegyzés: darált diót kevés (picit) folyós sárgabaracklekvárral összekevertem, azzal töltöttem meg.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm:)))

Tovább 

 bécsi rakott burgonya

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

burgonya
bécsi rakott burgonya

hozzávalók 5 főre

1 kg burgonya
150 g tehéntúró
2 fej vöröshagyma
1 tojás
6 dkg margarin
2 ek liszt
0,5 l tej

bors
majoranna

elkészítés

A héjában megfőtt burgonyát meghámozzuk és karikákra szeleteljük. Egy kikent tepsibe, vagy jénai tálba állítgatjuk úgy, hogy a karikák kicsit fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk és meghintjük kevéske majoránnával.
Egy fej vöröshagymát csíkokra vágunk és rászórjuk a burgonyára.

Tovább 

ananászos hús
csirkemell tárkonyosan ananászmártással

hozzávalók 2 főre

1 nagy csirkemell filé
1 doboz szeletelt ananászkonzerv
12 ek méz
1 tk szárított tárkony
pár kanál olaj

frissen őrölt bors

elkészítés

Kis kockákra vágjuk a csirkemellet, sózzuk, borsozzuk, majd rácsurgatunk 10 evőkanálnyit a mézből és jól összeforgatjuk az egészet.
Serpenyőben olajat melegítünk és viszonylag lassú tűzön megpirítjuk a csirkemellkockákat.

Tovább 

 Tejszínes- chilis csirke

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

tejszínes hús
tejszínes- chilis csirke

hozzávalók 2 főre



1 kg csirkecomb (ízlés szerint: felső, alsó, vagy egész)

2 gerezd fokhagyma

1,5 dl tejszín

2-3 db chili paprika

1 ek tejföl (elhagyható)

1 dl tej

1 tk méz

10 dkg sajt

1-2 szelet bacon

só, bors



elkészítés



A combokat kb. 1 órával sütés előtt bepácoljuk sós-fokhagymás olívaolajban. (Ha a csirkecombokat megspékeljük fokhagymával, úgy még finomabb lesz.)

A tejszínt összekeverjük a tejföllel, a tejjel, a mézzel, az apróra vágott chili paprikával, pici sóval és borssal.

Tovább 

 Diós adventi teakeksz

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Lányok.
Örülök,hogy elnyerte tetszéseteket.
Szép napot kívánok:Edit.

 Túrófánk

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Én is kb két hete körül sütöttem , de nem fényképeztem.

 Hóember

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Sok gyerek kedvence a tejberizs, hát még ha hóember formát ölt. A kedves kis figurának öltözött finomságnak senki sem tud majd ellenállni.

Bővebb...

Hóember tejberizsből recept

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szívesen Marcsikám.
Készítsd el Te is,had örüljenek a gyerekek.
Puszi:Edit.

 Mézes sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Készíthetünk mézes vendégváró finomságot az ünnepekre, ami egy kávé vagy tea mellé is kitűnő választás lehet…

Bővebb...

Mézes sütemény karácsonyra

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom lehet, de nálunk már minden hétvégén sütik a mézeskalácsokat, a menyem és az unokáim imádják készíteni, így aztán nem győzzük enni a mézeseket.

 RtOdfzEhCGQziBF

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

5BzdOG http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jó,ha összegyűjtjük a tojásfehérjéket,lefagyasszuk és sok minden másra is felhasználható.
A fórumba sok receptet beírtam.

 Rudolf apró süti

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Kicsiket és nagyokat is meglephetjük rénszarvas formájú sütikkel. Ennek az ötletes süteménynek az elfogyasztásához a délutáni teázás is kiváló alkalom.

Bővebb...

Karácsonyi rénszarvas aprósüti

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika.

  Mikulás sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Mikulás süti
Mikulás napjára készíthetünk télapó formájú süteményeket. A tészta elkészítése hamar megvan, a díszítés viszont több időt igényel...

Bővebb...
Mikulás sütemény

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Fiatal anyukák,persze a nagymamák is elkészíthetik a kicsiknek.

 

 

Mint már tudod, a zöld tea segíti a természetes zsírégetést és a fogyást.

Azonban köztudott róla, hogy számos előnye is van. Nézzük csak sorba mit is „tud” a zöld tea.

Ebben a cikkben megtudhatod, hogy az ázsiaiak naponta átlagban miért fogyasztanak 1,2 liter zöld teát. Azt a teafajtát, melynek bizonyítottak az antioxidáns védelmi hatásai, enyhíti az ízületi gyulladásokat, javítja a bélműködést, az alkohol lebontását, a máj, vese és a gyomor működését, védi a bőrt és a szemet…..

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Zsuzsa köszönöm a hasznos ismertetődet!

Tovább 

 

 


Megfázás ellen élj a természet – nagyanyáink receptjei alapján

 

Torma
A frissen lereszelt torma kitisztítja a hörgőket, és az arcüregekben lévő dugulást is képes enyhíteni. A tormában lévő izotiocianát nevű vegyület hatására a légutak könnyebben megszabadulnak a váladéktól, csökken a gyulladás, a légzés könnyebbé válik.
Aki a különlegesebb ízeket is szereti, van kedve és lehetősége, a japán wasabit is kipróbálhatja. Ez a zöld tormaféle rendkívül erős, és még komolyabb tisztító hatással rendelkezik, mint a torma.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én is köszönöm Zsuzsa, értékes információk!

Tovább 

 dNNnUMMbbfdPVqZTR

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

MpVkRD http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mind a három tetszik!

 Advent első vasárnapja

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Advent első vasárnapja

Advent, az egyházi év kezdete és egyben Jézus eljövetelének várakozási időszaka is. Izgatott kezek készülnek az első gyertyagyújtásra. De vajon tudjuk-e, hogy mi mindent rejt ez a szó: Advent?

Advent első vasárnapján kezdődik - Szent András apostol első napjá legközelebb eső vasárnap - az egyházi esztendő. Az elkövetkezendő négy hét pedig a várakozás időszaka, lelki felkészülés Jézus születésére, második eljövetelére.

Tovább 

 cdHEOgKPWucn

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

jKeZF2 http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

 bGhKNzESWqo

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

hTP8UJ http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

 JolMangTNLu

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

BCw9Le http://www.y7YwKx7Pm6OnyJvolbcwrWdoEnRF29pb.com

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 4 perce a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

József finom salátát hoztál! Én is szeretem a majonézes ...

Garáz József 16 órája új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu