Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Czibere Anikó | 0 hozzászólás
Elkészítés:
13 éve | Czibere Anikó | 0 hozzászólás
Tésztához:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészíts:
|
|
10 dkg étcsokoládé
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg puha vaj
2 evőkanál rum
2 evőkanál baracklekvár
5 dkg cukor
3 tojás
1 csipetnyi só
5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
tejszínhab
őrölt fahéj
13 éve | Soós Jolán | 3 hozzászólás
Szabó Balázs Itt vagyok
Tenéked adom világom,
Bánatom, és örömöm,
Fogadd el kedves barátom!
Hálásan köszönöm!!
Nézd csak! Itt vagyok, elbújtam
Ezekben a sorokban,
Szeretnék benne maradni,
Szívedben egy sarokban.
Ha netán magadba nézeL
Eztán mindig megtalálj,
Szívesen eljövök hozzád,
Szólj csendben, vagy kiabálj!
Ott leszek veled életed
Minden egyes percében,
Megmutatom majd magamat
Álmaidnak tükrében.
Eljövök majd meglásd hozzád
Varázs órák éjjelén,
S együtt rohanunk barátom
A mesékbe Te...
13 éve | Soós Jolán | 3 hozzászólás
Amikor az uborka eltevése nem volt betervezve,de azért bele fért az időmbe!
Pincéből az üvegeket hozza fel nekem...
Sül a Tejfölös csodasütemény...
Tejfölös csodasüti
1/2 l tejben 20 dkg cukorral 2 cs vaníliás pudingport megfőzünk és hagyjuk teljesen kihűlni./epres pudingból/
Addig összeállítjuk a tésztát: 40 dkg liszt, 1 tojás, 25 dkg margarin, 1 kávéskanál
szódabikarbóna, 10 dkg cukor, 2 evőkanál kakaópor.
Hozzávalók: A tésztához: 25
dkg. margarin, 20 dkg cukor, 1 dl. tej, 6 tojás, 1
csomag sütőpor, 1 kiskanál
citromlé, 2 kanál kakaó, 20 dkg liszt,
5 dkg margarin a tepsi kikenéséhez;
Töltelék: 50 dkg édes
tehéntúró, 20 dkg tejföl, 20 dkg
margarin, 30 dkg cukor, 4 tojás, 15 dkg liszt, 1
fiola (fél üvegvcse) vanília esszencia,
1 fiola (fél üvegcse) rum esszencia, 10 dkg
mazsola.
Elkészítési idő: | 200 perc |
---|
Nehézség: | Közepes |
---|
13 éve | Czibere Anikó | 1 hozzászólás
Hozzávlók:
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés:
13 éve | Czibere Anikó | 1 hozzászólás
35 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 vanilia
2-3 kanál kakaó
2 tojássárgája
2-3 kanál tejföl
Töltelék
15 dkg kókuszreszelék
20 dkg cukor
1 vanilia
1 kis tejföl
2 kanál búzadara
0.5 kg túró
2 tojásfehérje
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,majd ketté vesszük és két lapot nyújtunk belőlle.A tésztához: 6 tojás, 30 dkg kristálycukor, 25 dkg margarin, 30
dkg finomliszt, 4 evőkanál tej, 1 dkg szalalkáli, fél narancsaroma, 1
evőkanál kakaó.
•A szalalkálit feloldjuk a tejben. A margarint kikeverjük a cukorral
és a 6 tojássárgájával. Belekeverjük a szalalkális tejet, a lisztet és a 6
tojás felvert habját. Három egyenlő részre osztjuk. Az elsőt natúr
hagyjuk, a másodikba belekeverjük a narancsaromát, a harmadikba a
kakaót. Előmelegített sütőben egyenként kisütjük.
(kb. 30 szelet)
Hozzávalók:
Krémhez:
500 ml hideg tejszín
100 g étcsokoládé
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
Kevert tésztához:
1 tasak Dr. Oetker Decor Tortabevonó étcsokoládéízű vagy 100 g étcsokoládé
3 tojásfehérje (közepes méretű)
150 g lágy vaj vagy margarin
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 tojássárgája (közepes méretű)
50 g búzaliszt
Fél csapott teáskanál Dr.
A tésztához: 6 tojás, 30 dkg kristálycukor, 25 dkg margarin, 30
dkg finomliszt, 4 evőkanál tej, 1 dkg szalalkáli, fél narancsaroma, 1
evőkanál kakaó.
•A szalalkálit feloldjuk a tejben. A margarint kikeverjük a cukorral
és a 6 tojássárgájával. Belekeverjük a szalalkális tejet, a lisztet és a 6
tojás felvert habját. Három egyenlő részre osztjuk. Az elsőt natúr
hagyjuk, a másodikba belekeverjük a narancsaromát, a harmadikba a
kakaót. Előmelegített sütőben egyenként kisütjük.
13 éve | Czibere Anikó | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
10 tojásfehérje
15 dkg cukor
1 sütőpor
20 dkg darált dió
20 dkg zselés cukor
2 marék liszt
Krémhez:
10 tojássárgája
15 dkg porcukor
3 kanál kakaó
1 vanília
20 dkg Rama
Elkészítése:
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a diót a zselés cukrot feldarabolva és a lisztet. Zsírozott vagy sütőmargarinozott és lisztezett tepsiben megsütjük.
13 éve | Czibere Anikó | 1 hozzászólás
hozzávalók:
20 dkg cukor
2 evő k. kakaó
25 dkg Rama
2 db tojás
2 cs vaníliás pudingpor
1 cs 6 lapos ostya
Elkészítés:
A Ramát felolvasztjuk a cukorral. Belekeverjük a pudingport és a kakaót. A tojásokat felverjük és ezt is hozzáadjuk. Az ostyalapokat apróra tördeljük és a masszába keverjük. Folcpakkal kibélelt őzgerincformába öntjük és hűtőbe rakjuk dermedésig.
13 éve | Czibere Anikó | 3 hozzászólás
Hozzávalók
8 dkg Rama
1 evőkanál kakaó
25 dkg csokoládé
1 vaníliacukor
1 tojás
csokoládédara
elkészítése
A csokoládét lereszeljük.A puha rámát a tojással a vaníliával kikeverjük.Keverjük bele a kakaót a reszelt csokoládét.Dolgozzuk össze ,ha kicsit puha tegyük kicsit hűtőbe.Formáljunk belőle kis golyókat,és hempergessük meg csokidarába.
1 csésze dió
5 tojás
4 evőkanál víz
30 dkg cukor
1 késhegynyi szalakáli
1 evőkanál kakaó
25 dkg liszt
3 tojás
4 evőkanál liszt
1 csésze tej
1 margarin
30 dkg cukor
½ dl rum
A csésze diót dúrvára vágjuk és megpirítjuk.
Hozzávalók:
Az áztatáshoz:
A mázhoz:
Elkészítése: A csokoládét apró darabokra tördeljük, és lábasba szórjuk. A vajat meg a cukrot hozzáadjuk és vízgőzön főzve addig kevergetjük, amíg selymesen krémszerű lesz. A tűzről levéve a tojássárgáját egyenként belekeverjük, majd a csipetnyi sóval kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás