Finomságok Konyhája Blog: 2011. július

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2121 fő
  • Képek - 10276 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2121 fő
  • Képek - 10276 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2121 fő
  • Képek - 10276 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2121 fő
  • Képek - 10276 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2011. július

  • 17 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 3 dl tejszín vagy hulala
  • 1 nagy natúr vajkrém
  • 1 csomag babapiskóta
  • főzött kávé
  • rum

 

Elkészítés:

 

  1. A cukrot a vajkrémmel és a tojásokkal simára keverem.
  2. A tejszínt felverem, és a cukros krémhez adom.
  3. A babapiskótákat kávé és rum keverékébe mártogatom.
  4. Jénai aljába lerakok egy piskótaréteget, fölé krém kerül, és a rétegzést addig folytatom, míg a hozzávalók el nem fogynak. (A felső réteg krém legyen!)
  5. Tetejét kakaóporral díszítem.

Tovább 

Tésztához:

  • 20dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 15dkg vaj
  • 10dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 kanál kakaó (nem cukrozott)
  • kevés tej

Krémhez: 

  • 0,5 l tej
  • 5 kanál liszt
  • 1 vanília cukor
  • 2 tojássárgája
  • 20dkg vaj
  • 20dkg porcukor
  • 1 cs babapikóta

Tetejére:

  • tortabevonó

 

 Elkészíts:

 

  1. A lisztet, a sütőport, és a vajat elmorzsoljuk, majd hozzá adjuk a porcukrot, a tojást, és a kakaót és egy kevés tejjel összegyúrjuk.
  2. Két lapot sütünk belőle.
  3. Krém készítése: a tejet a liszttel, a vaníliával, és a tojássárgájával sűrű krémmé főzzük.

Tovább 

 

 Gesztenyés-csokis muffin

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 


  • Hozzávalók

    10 dkg étcsokoládé


    25 dkg gesztenyemassza


    10 dkg puha vaj


    2 evőkanál rum


    2 evőkanál baracklekvár


    5 dkg cukor


    3 tojás


    1 csipetnyi só


    5 dkg liszt


    1 teáskanál sütőpor


    A tetejére

    tejszínhab


    őrölt fahéj

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Nagyon fincsi lehet Marikám.
Puszi:Edit.

Tovább 



Szabó Balázs Itt vagyok 

Tenéked adom világom, 
Bánatom, és örömöm, 
Fogadd el kedves barátom! 
Hálásan köszönöm!! 

Nézd csak! Itt vagyok, elbújtam 
Ezekben a sorokban, 
Szeretnék benne maradni, 
Szívedben egy sarokban. 

Ha netán magadba nézeL 
Eztán mindig megtalálj, 
Szívesen eljövök hozzád, 
Szólj csendben, vagy kiabálj! 

Ott leszek veled életed 
Minden egyes percében, 
Megmutatom majd magamat 
Álmaidnak tükrében. 

Eljövök majd meglásd hozzád 
Varázs órák éjjelén, 
S együtt rohanunk barátom 
A mesékbe Te...

Utolsó hozzászólás

Soós Jolán üzente 7 éve

Drága Eti!Ne csüggedj!Vannak diás csokik!Nem kell mindenről lemondanod!Persze vigyázz Magadra,mert alattomos betegség!Nem fáj!Olvassál róla sokat,keresd a fűben-fában orvosságot!Nekem is esélyem van rá!Anyai ágon,anyukám,nagyanyám cukorbetegek voltak...inzulinnal élt Anyukám!Puszi,Jolcsi

Tovább 

 

Amikor az uborka eltevése nem volt betervezve,de azért bele fért az időmbe!

Mosom az ubit

 

Gyurikámat könnyeztette meg a hagyma...   .Uborkához egy kis hagymát is teszek az üvegbe

 



Pincéből az üvegeket hozza fel nekem...


 

 

Pincéből az üvegek

 

 

 

Ildikóm is besegített...

 

Segítségem egyike,kislányom

 

 

Közben készül az uborkára való,sül a sütemény,addig kivettem a husit...majd még vissza tettem.Tepsis husi.

 

Minden egyhelyen

 

 

Sül a Tejfölös csodasütemény...

 

Csodasüti is sül

 

Tejfölös csodasüti
1/2 l tejben 20 dkg cukorral 2 cs vaníliás pudingport megfőzünk és hagyjuk teljesen kihűlni./epres pudingból/
Addig összeállítjuk a tésztát: 40 dkg liszt, 1 tojás, 25 dkg margarin, 1 kávéskanál
szódabikarbóna, 10 dkg cukor, 2 evőkanál kakaópor.

Utolsó hozzászólás

Makovics Jánosné üzente 7 éve

Nagyon ügyes vagy!!! Igen az asszonyoknak még ezenkívül mi-mindenre kellett --kell figyelni, megcsinálni,közben egy kis takarítás,pakolás --az asszonyok kezét aranyba kellene foglalni--na persze csak azokét akik meg is érdemlik!!!!Nagyon szép délutánt,estét és további ilyen mozgalmas szép napokat kívánok!Puszi:Dittus

Tovább 

 Részeges szelet

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók:
2 ek narancslé vagy kávélikőr,
10 dkg Grahamm-keksz, apróra tördelve,
10 dkg vaj,
3 ek méz,
10 dkg félédes csokoládé, darabokra tördelve,
2,5 dl tejszín, gyengén felverve,
18 dkg dió, mogyoró, mandula vegyesen, durvára vágva,
6 dkg aszalt sárgabarack, félbevágva,
12 dkg kandírozott cseresznye, félbevágva,
10 dkg kandírozott narancshéj, aprítva,
kakaópor
Egy 20 cm átmérőjű, kivehető aljú gyümölcstortaformát folpackkal kibélelünk.

Tovább 

 Sárgabarackos csokiálom

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

5 dkg RAMA margarin
1 cs vaníliás cukor
10 dkg aszalt sárgabarack
10 dkg csokoládé
Felolvasztjuk a csokoládét és a vaníliás cukrot.
Hozzáadjuk az apró kockára vágott aszalt sárgabarackot.
Kanállal golyókat formázunk a csokoládés
masszából és sütőpapírra tesszük.
Hűtőszekrényben jól kifagyasztjuk.

Péntek...

 

 

Hétvége.....

 


 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Én is ugyanezt kívánom minden Klubtársamnak.
Jolikám nagyon szép képeket válogattál a cikkhez!
Gratulálok!
Nagyon jó ízlésed van!
Puszi:Edit.

 Kakaós-túrós sütemény recept

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


A hét receptje: túrós, kakaós sütemény

Hozzávalók: A tésztához: 25
dkg. margarin, 20 dkg cukor, 1 dl. tej, 6 tojás, 1
csomag sütőpor, 1 kiskanál
citromlé, 2 kanál kakaó, 20 dkg liszt,
5 dkg margarin a tepsi kikenéséhez;
Töltelék: 50 dkg édes
tehéntúró, 20 dkg tejföl, 20 dkg
margarin, 30 dkg cukor, 4 tojás, 15 dkg liszt, 1
fiola (fél üvegvcse) vanília esszencia,
1 fiola (fél üvegcse) rum esszencia, 10 dkg
mazsola.

Tovább 


Cseresznyés csokoládéfagylalt recept

Hány személyre: 6

» 6 dl zsíros tej
» 2 vaníliarúd, kettévágva
» 6 tojássárgája
» 18 dkg porcukor
» 34 dkg félédes csokoládé, összetörve
» 12 dkg kandírozott cseresznye, felaprózva
» 3 dl tejszín

A vaníliarudakat a tejjel forráspontig melegítjük, majd fél órát állni hagyjuk. Ezután a rudakat eltávolítjuk, és a tejet fokozatosan a cukros tojássárgájába keverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Köszi, ezt nem tudtam!

Tovább 

 Csokoládé fagylalt recept

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Elkészítési idő: 200 perc
Nehézség: Közepes

Tovább 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávlók:

 

Tésztához:

  • 9 tojás
  • 9 ek porcukor
  • 1,5 dl étolaj
  • 9 ek liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek kakaópor

Krémhez:

  • 4,5 ek rétesliszt
  • 4,5 dl tej
  • 21 dkg cukor
  • 30 dkg margarin
  • 1 cs vanílliás cukor
  • 2-3 ek kakaópor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 2 banán

Díszítéshez:

  • csokimáz vagy cukorfondant

 

 

Elkészítés:

  1. A szokott módon 9 tojásos piskótát készítünk: vagyis a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a sütőporral és kakaóporral összekevert lisztet, az étolajat, végül a keményre felvert tojásfehérjét.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Nagyon szép és finom torta.
köszönöm Anikó a receptet is.
Puszi:Edit.

Tovább 

network.hu

hozzávalók 4 főre

35 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 vanilia
2-3 kanál kakaó
2 tojássárgája
2-3 kanál tejföl

Töltelék

15 dkg kókuszreszelék
20 dkg cukor
1 vanilia
1 kis tejföl
2 kanál búzadara
0.5 kg túró
2 tojásfehérje

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk ,majd ketté vesszük és két lapot nyújtunk belőlle.
Az egyik lapot a tepsibe rakjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A túrót a cukorral, a vaniliával összetörjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Nagyon finom sütemény lehet Anikó!
Én még a kókuszos változatát nem ismertem,de rövidesen elkészítem.
Köszönöm,hogy megosztottad Velünk.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Angol szelet

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Angol szelet

􀁿A tésztához: 6 tojás, 30 dkg kristálycukor, 25 dkg margarin, 30

dkg finomliszt, 4 evőkanál tej, 1 dkg szalalkáli, fél narancsaroma, 1

evőkanál kakaó.

•A szalalkálit feloldjuk a tejben. A margarint kikeverjük a cukorral

és a 6 tojássárgájával. Belekeverjük a szalalkális tejet, a lisztet és a 6

tojás felvert habját. Három egyenlő részre osztjuk. Az elsőt natúr

hagyjuk, a másodikba belekeverjük a narancsaromát, a harmadikba a

kakaót. Előmelegített sütőben egyenként kisütjük.

Utolsó hozzászólás

Soós Jolán üzente 7 éve

Köszönjük Magdi,Editke!

Tovább 

 Csokoládés szelet

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokoládés konyak szelet

(kb. 30 szelet)

Hozzávalók:

Krémhez:

500 ml hideg tejszín
100 g étcsokoládé
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló

Kevert tésztához:

1 tasak Dr. Oetker Decor Tortabevonó étcsokoládéízű vagy 100 g étcsokoládé
3 tojásfehérje (közepes méretű)
150 g lágy vaj vagy margarin
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
3 tojássárgája (közepes méretű)
50 g búzaliszt
Fél csapott teáskanál Dr.

Tovább 

 Angol szelet

7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A tésztához: 6 tojás, 30 dkg kristálycukor, 25 dkg margarin, 30

dkg finomliszt, 4 evőkanál tej, 1 dkg szalalkáli, fél narancsaroma, 1

evőkanál kakaó.

•A szalalkálit feloldjuk a tejben. A margarint kikeverjük a cukorral

és a 6 tojássárgájával. Belekeverjük a szalalkális tejet, a lisztet és a 6

tojás felvert habját. Három egyenlő részre osztjuk. Az elsőt natúr

hagyjuk, a másodikba belekeverjük a narancsaromát, a harmadikba a

kakaót. Előmelegített sütőben egyenként kisütjük.

Utolsó hozzászólás

Ignácz Ildikó üzente 7 éve

Sajnos a címén kívül semmit sem közösz. Hol a receptje? üdv..ILDIKÓ

Tovább 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

10 tojásfehérje
15 dkg cukor
1 sütőpor
20 dkg darált dió
20 dkg zselés cukor
2 marék liszt

 

Krémhez:

10 tojássárgája
15 dkg porcukor
3 kanál kakaó
1 vanília
20 dkg Rama

 

Elkészítése:

A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a diót a zselés cukrot feldarabolva és a lisztet. Zsírozott vagy sütőmargarinozott és lisztezett tepsiben megsütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Köszi a receptet Ancsikám.
Nagyon szép és finom süti a leírtak alapján.
Puszi:Edit.

Tovább 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hozzávalók:

20 dkg cukor
2 evő k. kakaó
25 dkg Rama
2 db tojás
2 cs vaníliás pudingpor
1 cs 6 lapos ostya

 

Elkészítés:

A Ramát felolvasztjuk a cukorral. Belekeverjük a pudingport és a kakaót. A tojásokat felverjük és ezt is hozzáadjuk. Az ostyalapokat apróra tördeljük és a masszába keverjük. Folcpakkal kibélelt őzgerincformába öntjük és hűtőbe rakjuk dermedésig.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Ezt a sütit én is elkészítem.
Nagyszerű,sütni se kell.
Köszi Ancsikám.
Puszi:Edit.

Hozzávalók

 

8 dkg Rama

1 evőkanál kakaó

25 dkg csokoládé

1 vaníliacukor

1 tojás

csokoládédara

 

elkészítése

A csokoládét lereszeljük.A puha rámát a tojással a vaníliával kikeverjük.Keverjük bele a kakaót a reszelt csokoládét.Dolgozzuk össze ,ha kicsit puha tegyük kicsit hűtőbe.Formáljunk belőle kis golyókat,és hempergessük meg csokidarába.

Utolsó hozzászólás

Czibere Anikó üzente 7 éve

Biztosan,de én rakni szoktam bele.Puszi Ancsika.

 PIRÍTOTT DIÓS SZELET

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 


  • Hozzávalók Tészta

    1 csésze dió


    5 tojás


    4 evőkanál víz


    30 dkg cukor


    1 késhegynyi szalakáli


    1 evőkanál kakaó


    25 dkg liszt


    Krém

    3 tojás


    4 evőkanál liszt


    1 csésze tej


    1 margarin


    30 dkg cukor


    ½ dl rum




  • Elkészítés Tészta

    A csésze diót dúrvára vágjuk és megpirítjuk.

Tovább 

 Csokoládés babapiskóta-torta

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokoládés babapiskóta-torta

Hozzávalók:

  • 12 dkg étcsokoládé,
  • 5 dkg vaj,
  • 3 dkg cukor,
  • 4 tojás,
  • csipetnyi só,
  • kb. 35 db babapiskóta.

Az áztatáshoz:

  • 10 dkg cukor,
  • 1 kupica rum,
  • 2,5 dl feketekávé.

A mázhoz:

  • 15 dkg étcsokoládé,
  • 0,5 dl tejszín.

Elkészítése: A csokoládét apró darabokra tördeljük, és lábasba szórjuk. A vajat meg a cukrot hozzáadjuk és vízgőzön főzve addig kevergetjük, amíg selymesen krémszerű lesz. A tűzről levéve a tojássárgáját egyenként belekeverjük, majd a csipetnyi sóval kemény habbá vert fehérjét is beleforgatjuk.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 17 perce új képet töltött fel:

Birs_almasajt_2079784_1387_s

Garáz József 17 perce új képet töltött fel:

Birs_alma_sajt_2079783_4381_s

Garáz József 17 perce új képet töltött fel:

Birs_dzsem_2079782_1235_s

Garáz József írta 1 órája a(z) Herőce képhez:

Heroce-002_2079778_4492_s

Anna Köszönjük szépen. Mikor hazaértem a kertből az ajtó ...

Kőszeghy Anna 3 órája új képet töltött fel:

Rakott_palacsintatorta_2079781_5116_s

Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Herőce képhez:

Heroce-002_2079778_4492_s

József de jól néz ki! Gratulálok! Mi is nagyon szeretjük.

Garáz József 3 órája új képet töltött fel:

Heroce-002_2079778_4492_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Nyuszi leves cérnametélttel, rakott...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Pisztáciás Kep-kap képhez:

Pisztacias_kepkap_2079536_2617_s

Köszönöm Marcsikám, az finom lesz! Puszi.

Domján Mária írta 3 napja a(z) Pisztáciás Kep-kap képhez:

Pisztacias_kepkap_2079536_2617_s

Nyissad ki az ablakot fényposta indul Puszi

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu