Finomságok Konyhája Blog: 2011. június

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2011. június

1/2 l rum

3 dl víz

1/2 kg  k. cukor

3dbsűrített tej

7 dkg kakaópor

 

 

A vizet a cukrot, kakaóport sziruppá fözzük.Ha kihül hozzáadjuk a többi hozzávalót.Lehütve fogyaztjuk.

network.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon jó!!
Köszi Anikó.
Szuper recepteket hozol.
Puszi,várjuk a továbbiakban is.
Edit.

 Egzotikus narancsos isler

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

Egzotikus narancsos isler
- igény szerint narancslekvár
- 2-3 db narancs
- 40 dkg finom liszt
- 50 dkg vaj
- 14 dkg porcukor
- 2 adag tojássárgája
- 10 dkg őrölt mandula
- 1 csapott kávéskanál szegfűszeg

Csokimáz
- 20 dkg étcsokoládé
- 8 dkg porcukor
- 0,3 dl víz

Karamell
- 5 dkg kristálycukor


Egzotikus narancsos isler
Egy kis naranccsal – esetleg mandarinnal – tehetjük egzotikussá ezt a sokszor készített, sok helyen sokféleképp
sütött édességet, mellesleg nagy kedvencemet.

Utolsó hozzászólás

Czibere Anikó üzente 13 éve

Nagyon szép,és látványos! Puszi Ancsika.

Tovább 

 

 Mandulás operasütemény

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
  • Hozzávalók Mandulalap (30x30 cm)

    10 tojásfehérje


    220 g cukor


    110 finomra őrölt mandula


    1 kanál sütőpor


    140 g liszt


    4 tojás


    Angolkrém

    240 ml tej


    90 g cukor


    3 tojássárgája


    vaníliaeszencia


    Bajorkrém

    5 g zselatin feloldva egy kanál vízben


    170 g étcsokoládé


    ½ csésze angolkrém (a fenti) – 240 ml egy csésze


    360 ml tejszín


    Kávékrém

    25 g víz


    140 g cukor


    3 tojássárgája


    225 g puha vaj


    1 egy teli kanál neszkávé feloldva egy kanál forró vízben


    Ganache

    170 g étcsokoládé


    140 ml tejszín


    Ízesített cukorszörp

    100 g cukor


    100 ml víz


    1 kanál rum

  • Elkészítés Mandulalap

    A tojásfehérjét felverjük a cukormennyiség felével.

Tovább 

hozzávalók:

 

60 dkg cukor
6 dkg kakaó
25 dkg Rama
30 dkg tejpor
2 dl víz


elkészítés:

A Ramát, a kakaót és a vizet összekeverjük, majd felrakjuk a gázra. Megolvasztjuk és hozzáadjuk a tejport, csomómentesen elkeverjük benne, majd folpackkal kibélelt őzgerincformába öntjük. Dermedésig hűtőbe rakjuk és otthagyjuk amíg keményre meg nem fagy.

Utolsó hozzászólás

Szakál Gáborné üzente 13 éve

Feltétlenül meg fogom csinálni én is!
Tejport a Coop üzletekben lehet kapni, Túrista tejpor néven. Van zsíros és zsírszegény változata, azt hiszem 10 deka van egty zacskóban.

network.hu

hozzávalók:


25 dkg cukor

  • 3 evőkanál kakaó
    25 dkg Rama
    1 csomag zselatin
    3 vaníliás cukor
    1 dl méz
    18 dkg tejpor
    1 csomag puffasztott rizs

 

Elkészítése:

A Ramát, a kakaót, a zselatint, a vaníliát, a mézet és a 25 dkg porcukrot feltesszük a tűzre, majd felforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a tejport és a puffasztott rizst. Folpackkal kibélelt őzgerincformába téve hűtőbe tesszük, amíg meg nem fagy.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Most látom itt a recept is.
Köszönöm Anikó.
Puszi:Edit.

 Méhecske sütemény recept

13 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

 


  • Hozzávalók Lapok

    400 g liszt


    egy tojás


    150 g cukor


    30 g sótlan vaj


    két kanál meleg méz


    2 és fél kanál tej


    1 kiskanál szódabikarbóna


    Krém

    170 g sótlan vaj


    1 tasak vaníliás cukor


    200 g cukor


    250 ml tej


    2 kanál búzadara


    1 üveg sárgabarack lekvár


    Bevonat

    3 kanál víz


    3 kanál cukor


    2 kanál kakaó


    25 g sótlan vaj


    fél tábla étcsokoládé

  • Elkészítés

    A lapok: simára keverjük a tojást a cukorral és a vajjal, utána hozzáadjuk a mézet (ha túl sok mézet teszünk bele, a tészta nagyon kemény lesz, nem lehet elnyújtani), a tejet és a szódabikarbonátot.

Utolsó hozzászólás

Szabóné Fazekas Magdolna üzente 13 éve

A tetejét én csokimázzal öntöm le, nekem úgy mutatósabb és finomabb, de ez csak ízlés dolga! puszi mindenkinek Magdi

Tovább 

 Zserbó túrókrémmel

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók

Tésztához: 50 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tk szódabikarbóna
3 ek tejföl
10 dkg margarin
3 tojás
3 ek kakaópor
darált dió
lekvár
Töltelékhez: 50 dkg túró
15 dkg porcukor
3 ek búzadara
3 tojás
1 citrom reszelt héja
2 ek tejföl
1 cs vaníliás cukor
Máz a tetejére:3 ek porcukor
3 ek kakaópor
5 dkg vaj


Elkészítés

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd belekeverjük a porcukrot és a szódabikarbónát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Biztosan finom lehet Andikám.
Majd megsütjük és véleményezzük.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Fehércsokis málnás kocka

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás




Nagyon szeretem mindkettőt együtt és külön-külön is. Ezért reméltem, hogy ez nyári desszert elnyeri tetszésemet. Szerettem volna a fehércsoki krémet zöld citrommal megbolondítani, de mivel nem volt itthon éppen, ezért kimaradt. Szerintem még finomabb lett volna ha beletettem volna egy zöld citrom reszelt héját és levét....majd legközelebb :-)

Hozzávalók:
5 dl tejszín,
25 dkg málna,
1 tasak zselatinpor,
egy tábla (10 dkg) fehér csokoládé

Megjegyzés: növényi tejszínt használtam, ezért nem tettem bele egyáltalán cukrot

Elkészítés:
3 dl tejszínben a fehér csokoládét felolvasztjuk, majd miután enyhén kihűlt berakjuk a hűtőbe 3-4 órára.

Tovább 

 Almáspite csokimázzal

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



csokimzas.jpgHozzávalók:

  • 2 tojás
  • 40 dkg cukor
  • 2 sütőpor
  • 40 deka reszelt derecske alma
  • 40 dkg liszt


Hozzávalók a mázhoz:

  • 8 dkg margarin
  • 8 dkg cukor
  • 3 evőkanál tejszínnel
  • 2 evőkanál kakaó


Elkészítés:

A tojást a cukorral és az almával kikeverjük, hozzáadunk 1 lapos evőkanál fahéjat, 40 dkg lisztet, 2 sütőport és egy csipet sót. Jól összedolgozzuk és kivajazott tepsibe tesszük (sütőpapírt is használhatunk). 30 percig előmelegített sütőbe sütjük 180 fokon.

Tovább 

 Csokis kifli

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



 
Hozzávalók:
  • · 1 csomag leveles tészta
  • · 5 dkg vaj
  • · 12,5 dkg cukor
  • · 1 csomag vaníliás cukor
  • · 2 ek apróra vágott pirított dió vagy mandula
  • · 1-2 csepp vaníliaaroma
  • · 1 tojás
Elkészítés:

A töltelék elkészítése:
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvaszott étcsokit, az aromát és a pirított magvakat.

A leveles tésztát kinyútjuk és háromszögekre vágjuk fel a gyúródeszkán.
Mindegyik közepébe apró halmokat rakunk a töltelékből, majd kifli formára feltekerjük.

Tovább 

Tészta:

22 dkg Rama 

4 e.k.kakó

1 bögre víz

2 bögre liszt

1 bögre cukor

1 e.k szódabikarbóna

1 dl natúr joghurt

1 vaníliás cukor

2 tojás

 

Tetejére:

12 dkg Rama

1 marék vágott dió

1 vaníliás cukor

12dkg por cukor

6 e.k. joghurt(natúr)

4 evőkanál kakó

 

 

 

elkészítese:

A vízet a margalint a kakaót egy tálba öntjük és kevergetve felforraljuk.

A tűzről lehúzuk.A liszetet a cukorralés szódabikarbónával összekeverjük és az elzőekhez adjuk.Azútán a joghurtott a tojást a vaníliás cukrot belekeverjük.20 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Anikó!
Várom a továbbiakban is.
Puszi.Edit.

Tovább 

 Budai szelet

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Budai szelet

  Budai szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

35 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
0,5 kávéskanál szódabikarbóna
tejföl


A töltelékhez:

15 dkg kristálycukor
0,5 l tej
3 evőkanál liszt
15 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál tej


A csokoládémázhoz:

15 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 púpos kávéskanál kakaó
2 kávéskanál liszt
2 evőkanál tej


A tészta elkészítése:

1.

Tovább 

 Gesztenyés tekercs

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 
 



Gesztenyés tekercs

Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
20 dkg margarin
2 ek. kókuszreszelék
2 ek. porcukor
1 ek.rum
1 ek. kakaópor

Töltelékhez:
15 dkg margarin
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg porcukor
1 ek. rum /aroma/
1 ek. kókuszreszelék

Díszítéshez:
15 dk gesztenyemassza/krumplinyomón átnyomva/ vagy ahogy én csináltam
kókuszreszelékbe forgattam az egész rudat

Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd egy széles pengéjű késsel, vagy kézzel /én ezzel dolgozom/ felkenjük egy sütőpapírra, vagy zsírpapírra
A töltelékhez a margarint, a masszát, porcukrot, rumot, reszeléket összekeverjük szép krémesre, és rásimítjuk az előző kekszes lapra, és a papír segítségével feltekerjük.

Tovább 

 Mandulás kakaós csiga

13 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
  • Hozzávalók

    60 dkg liszt


    3 dkg élesztő


    2 db tojás sárgája


    2 evőkanál olaj


    1 csipet só


    1 evőkanál cukor


    tej ízlés szerint


    5 dkg vaj


    5 dkg margarin


    3 evőkanál porcukor


    3 evőkanál kakaópor


    2 dkg zsír


    2 dl vaníliás tej

  • Elkészítés

    Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, összedolgozzuk a liszttel, tojással, sóval, s annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

köszönöm Zsóka és Zsuzsa a hozzászólásokat.
Edit.

Tovább 

 Kapucíner szelet

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Kapucíner szelet

Kapucíner szelet

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
  • Hozzávalók Lapok

    5 tojásból készült rendes piskóta


    5 tojásból készült barna piskóta


    Krém

    2 csomag vaníliapuding


    5 dl tej


    2 kocka margarin


    40 dkg procukor


    Katica tortabevonó


    4 evőkanál mogyorós kapucsínó


    csokimáz vagy tortadara

Tovább 

 Fehércsokis sütemény

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Fehércsokis sütemény Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg fehércsoki
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1,5 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál vaníliaaroma
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín

A fehércsokit darabold fel. Tedd egy serpenyőbe, majd add hozzá a vajat, a tejet és a cukrot. Addig melegítsd, míg a csoki el nem olvad. A lisztbe szórd bele a sütőport, keverd hozzá a vaníliaaromát, a tojásokat és a kicsit kihűlt, de még folyós csokis masszát.

Tovább 

 Kókuszos sütemény

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

Kókuszos szelet
- 1 dl tejszín
- 1/2 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 db tojássárgája
- 6 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 50 dkg finom liszt
- 15 dkg étcsokoládé

Töltelék
- 1 üveg eperlekvár
- 5 db tojásfehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 dl rum
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg vaj


Kókuszos szelet
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a szódabikarbónát.

Tovább 

 Csokoládés gyümölcsös pite

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

- 40 dkg málna
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 18 dkg rétesliszt
- reszelt citromhéj
- 1 csipet
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 12,5 dkg vaj
- 1 porcukor
A vajat a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a reszelt citromhéjjal krémesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a
szódabikarbónával, és hozzákeverjük a vajas tojáshoz.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ez a recept is nagyon tetszik!

Tovább 

 Diós sütemény

13 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


- 10 dkg tortabevonó
- 2 evőkanál tej
- 10 dkg baracklekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl rum
- 4 db tojás
- 12 dkg vágott dió
- 20 dkg darált dió
- 7 dkg finom liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 25 dkg kristálycukor
- 15 dkg margarin

Krém
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 csomag csokoládés pudingpor



Pityókos diós sütemény
A margarint kikeverjük 15 dkg porcukorral és a tojások sárgájával.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm Marika és Marcsi a hozzászólásaitokat.
Nekem is megtetszett a süti.
Én is majd sort kerítek rá.
Szép estét,jó pihenést kívánok.Edit.

Tovább 

 Tejszínes-barackos szelet

13 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

Barackos tejszínes kocka
- 50 dkg sárgabarack
- 1 csomag tortazselé
- 15 dkg sárgabaracklekvár

Tészta
- 2 dkg kakaópor
- 10 dkg finom liszt
- 12 dkg kristálycukor
- 6 db tojás

Krém
- 1 csomag főzés nélküli pudingpor
- 2 dkg zselatin
- 3 dl tejszín
- 15 dkg sárgabaracklekvár
- 2 dl tej


Barackos tejszínes kocka
A tészta hozzávalóiból hagyományos kakaós piskótát készítek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm Marika.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu