Finomságok Konyhája Blog: 2011. június

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2126 fő
  • Képek - 10495 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2461 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2126 fő
  • Képek - 10495 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2461 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2126 fő
  • Képek - 10495 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2461 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2126 fő
  • Képek - 10495 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2461 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2011. június

1/2 l rum

3 dl víz

1/2 kg  k. cukor

3dbsűrített tej

7 dkg kakaópor

 

 

A vizet a cukrot, kakaóport sziruppá fözzük.Ha kihül hozzáadjuk a többi hozzávalót.Lehütve fogyaztjuk.

network.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Nagyon jó!!
Köszi Anikó.
Szuper recepteket hozol.
Puszi,várjuk a továbbiakban is.
Edit.

 Egzotikus narancsos isler

7 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

Egzotikus narancsos isler
- igény szerint narancslekvár
- 2-3 db narancs
- 40 dkg finom liszt
- 50 dkg vaj
- 14 dkg porcukor
- 2 adag tojássárgája
- 10 dkg őrölt mandula
- 1 csapott kávéskanál szegfűszeg

Csokimáz
- 20 dkg étcsokoládé
- 8 dkg porcukor
- 0,3 dl víz

Karamell
- 5 dkg kristálycukor


Egzotikus narancsos isler
Egy kis naranccsal – esetleg mandarinnal – tehetjük egzotikussá ezt a sokszor készített, sok helyen sokféleképp
sütött édességet, mellesleg nagy kedvencemet.

Utolsó hozzászólás

Czibere Anikó üzente 7 éve

Nagyon szép,és látványos! Puszi Ancsika.

Tovább 

 

 Mandulás operasütemény

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Nehéz
  • Hozzávalók Mandulalap (30x30 cm)

    10 tojásfehérje


    220 g cukor


    110 finomra őrölt mandula


    1 kanál sütőpor


    140 g liszt


    4 tojás


    Angolkrém

    240 ml tej


    90 g cukor


    3 tojássárgája


    vaníliaeszencia


    Bajorkrém

    5 g zselatin feloldva egy kanál vízben


    170 g étcsokoládé


    ½ csésze angolkrém (a fenti) – 240 ml egy csésze


    360 ml tejszín


    Kávékrém

    25 g víz


    140 g cukor


    3 tojássárgája


    225 g puha vaj


    1 egy teli kanál neszkávé feloldva egy kanál forró vízben


    Ganache

    170 g étcsokoládé


    140 ml tejszín


    Ízesített cukorszörp

    100 g cukor


    100 ml víz


    1 kanál rum

  • Elkészítés Mandulalap

    A tojásfehérjét felverjük a cukormennyiség felével.

Tovább 

hozzávalók:

 

60 dkg cukor
6 dkg kakaó
25 dkg Rama
30 dkg tejpor
2 dl víz


elkészítés:

A Ramát, a kakaót és a vizet összekeverjük, majd felrakjuk a gázra. Megolvasztjuk és hozzáadjuk a tejport, csomómentesen elkeverjük benne, majd folpackkal kibélelt őzgerincformába öntjük. Dermedésig hűtőbe rakjuk és otthagyjuk amíg keményre meg nem fagy.

Utolsó hozzászólás

Szakál Gáborné üzente 7 éve

Feltétlenül meg fogom csinálni én is!
Tejport a Coop üzletekben lehet kapni, Túrista tejpor néven. Van zsíros és zsírszegény változata, azt hiszem 10 deka van egty zacskóban.

network.hu

hozzávalók:


25 dkg cukor

  • 3 evőkanál kakaó
    25 dkg Rama
    1 csomag zselatin
    3 vaníliás cukor
    1 dl méz
    18 dkg tejpor
    1 csomag puffasztott rizs

 

Elkészítése:

A Ramát, a kakaót, a zselatint, a vaníliát, a mézet és a 25 dkg porcukrot feltesszük a tűzre, majd felforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a tejport és a puffasztott rizst. Folpackkal kibélelt őzgerincformába téve hűtőbe tesszük, amíg meg nem fagy.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Most látom itt a recept is.
Köszönöm Anikó.
Puszi:Edit.

 Méhecske sütemény recept

7 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

 


  • Hozzávalók Lapok

    400 g liszt


    egy tojás


    150 g cukor


    30 g sótlan vaj


    két kanál meleg méz


    2 és fél kanál tej


    1 kiskanál szódabikarbóna


    Krém

    170 g sótlan vaj


    1 tasak vaníliás cukor


    200 g cukor


    250 ml tej


    2 kanál búzadara


    1 üveg sárgabarack lekvár


    Bevonat

    3 kanál víz


    3 kanál cukor


    2 kanál kakaó


    25 g sótlan vaj


    fél tábla étcsokoládé

  • Elkészítés

    A lapok: simára keverjük a tojást a cukorral és a vajjal, utána hozzáadjuk a mézet (ha túl sok mézet teszünk bele, a tészta nagyon kemény lesz, nem lehet elnyújtani), a tejet és a szódabikarbonátot.

Utolsó hozzászólás

A tetejét én csokimázzal öntöm le, nekem úgy mutatósabb és finomabb, de ez csak ízlés dolga! puszi mindenkinek Magdi

Tovább 

 Zserbó túrókrémmel

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók

Tésztához: 50 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tk szódabikarbóna
3 ek tejföl
10 dkg margarin
3 tojás
3 ek kakaópor
darált dió
lekvár
Töltelékhez: 50 dkg túró
15 dkg porcukor
3 ek búzadara
3 tojás
1 citrom reszelt héja
2 ek tejföl
1 cs vaníliás cukor
Máz a tetejére:3 ek porcukor
3 ek kakaópor
5 dkg vaj


Elkészítés

A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd belekeverjük a porcukrot és a szódabikarbónát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Biztosan finom lehet Andikám.
Majd megsütjük és véleményezzük.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Fehércsokis málnás kocka

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás




Nagyon szeretem mindkettőt együtt és külön-külön is. Ezért reméltem, hogy ez nyári desszert elnyeri tetszésemet. Szerettem volna a fehércsoki krémet zöld citrommal megbolondítani, de mivel nem volt itthon éppen, ezért kimaradt. Szerintem még finomabb lett volna ha beletettem volna egy zöld citrom reszelt héját és levét....majd legközelebb :-)

Hozzávalók:
5 dl tejszín,
25 dkg málna,
1 tasak zselatinpor,
egy tábla (10 dkg) fehér csokoládé

Megjegyzés: növényi tejszínt használtam, ezért nem tettem bele egyáltalán cukrot

Elkészítés:
3 dl tejszínben a fehér csokoládét felolvasztjuk, majd miután enyhén kihűlt berakjuk a hűtőbe 3-4 órára.

Tovább 

 Almáspite csokimázzal

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



csokimzas.jpgHozzávalók:

  • 2 tojás
  • 40 dkg cukor
  • 2 sütőpor
  • 40 deka reszelt derecske alma
  • 40 dkg liszt


Hozzávalók a mázhoz:

  • 8 dkg margarin
  • 8 dkg cukor
  • 3 evőkanál tejszínnel
  • 2 evőkanál kakaó


Elkészítés:

A tojást a cukorral és az almával kikeverjük, hozzáadunk 1 lapos evőkanál fahéjat, 40 dkg lisztet, 2 sütőport és egy csipet sót. Jól összedolgozzuk és kivajazott tepsibe tesszük (sütőpapírt is használhatunk). 30 percig előmelegített sütőbe sütjük 180 fokon.

Tovább 

 Csokis kifli

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



 
Hozzávalók:
  • · 1 csomag leveles tészta
  • · 5 dkg vaj
  • · 12,5 dkg cukor
  • · 1 csomag vaníliás cukor
  • · 2 ek apróra vágott pirított dió vagy mandula
  • · 1-2 csepp vaníliaaroma
  • · 1 tojás
Elkészítés:

A töltelék elkészítése:
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvaszott étcsokit, az aromát és a pirított magvakat.

A leveles tésztát kinyútjuk és háromszögekre vágjuk fel a gyúródeszkán.
Mindegyik közepébe apró halmokat rakunk a töltelékből, majd kifli formára feltekerjük.

Tovább 

Tészta:

22 dkg Rama 

4 e.k.kakó

1 bögre víz

2 bögre liszt

1 bögre cukor

1 e.k szódabikarbóna

1 dl natúr joghurt

1 vaníliás cukor

2 tojás

 

Tetejére:

12 dkg Rama

1 marék vágott dió

1 vaníliás cukor

12dkg por cukor

6 e.k. joghurt(natúr)

4 evőkanál kakó

 

 

 

elkészítese:

A vízet a margalint a kakaót egy tálba öntjük és kevergetve felforraljuk.

A tűzről lehúzuk.A liszetet a cukorralés szódabikarbónával összekeverjük és az elzőekhez adjuk.Azútán a joghurtott a tojást a vaníliás cukrot belekeverjük.20 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Kedves Anikó!
Várom a továbbiakban is.
Puszi.Edit.

Tovább 

 Budai szelet

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Budai szelet

  Budai szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

35 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
0,5 kávéskanál szódabikarbóna
tejföl


A töltelékhez:

15 dkg kristálycukor
0,5 l tej
3 evőkanál liszt
15 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
1 evőkanál tej


A csokoládémázhoz:

15 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 púpos kávéskanál kakaó
2 kávéskanál liszt
2 evőkanál tej


A tészta elkészítése:

1.

Tovább 

 Gesztenyés tekercs

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 
 



Gesztenyés tekercs

Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
20 dkg margarin
2 ek. kókuszreszelék
2 ek. porcukor
1 ek.rum
1 ek. kakaópor

Töltelékhez:
15 dkg margarin
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg porcukor
1 ek. rum /aroma/
1 ek. kókuszreszelék

Díszítéshez:
15 dk gesztenyemassza/krumplinyomón átnyomva/ vagy ahogy én csináltam
kókuszreszelékbe forgattam az egész rudat

Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd egy széles pengéjű késsel, vagy kézzel /én ezzel dolgozom/ felkenjük egy sütőpapírra, vagy zsírpapírra
A töltelékhez a margarint, a masszát, porcukrot, rumot, reszeléket összekeverjük szép krémesre, és rásimítjuk az előző kekszes lapra, és a papír segítségével feltekerjük.

Tovább 

 Mandulás kakaós csiga

7 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
  • Hozzávalók

    60 dkg liszt


    3 dkg élesztő


    2 db tojás sárgája


    2 evőkanál olaj


    1 csipet só


    1 evőkanál cukor


    tej ízlés szerint


    5 dkg vaj


    5 dkg margarin


    3 evőkanál porcukor


    3 evőkanál kakaópor


    2 dkg zsír


    2 dl vaníliás tej

  • Elkészítés

    Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, összedolgozzuk a liszttel, tojással, sóval, s annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

köszönöm Zsóka és Zsuzsa a hozzászólásokat.
Edit.

Tovább 

 Kapucíner szelet

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Kapucíner szelet

Kapucíner szelet

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
  • Hozzávalók Lapok

    5 tojásból készült rendes piskóta


    5 tojásból készült barna piskóta


    Krém

    2 csomag vaníliapuding


    5 dl tej


    2 kocka margarin


    40 dkg procukor


    Katica tortabevonó


    4 evőkanál mogyorós kapucsínó


    csokimáz vagy tortadara

Tovább 

 Fehércsokis sütemény

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Fehércsokis sütemény Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg fehércsoki
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1,5 kiskanál sütőpor
  • 1 kiskanál vaníliaaroma
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín

A fehércsokit darabold fel. Tedd egy serpenyőbe, majd add hozzá a vajat, a tejet és a cukrot. Addig melegítsd, míg a csoki el nem olvad. A lisztbe szórd bele a sütőport, keverd hozzá a vaníliaaromát, a tojásokat és a kicsit kihűlt, de még folyós csokis masszát.

Tovább 

 Kókuszos sütemény

7 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

Kókuszos szelet
- 1 dl tejszín
- 1/2 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 db tojássárgája
- 6 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 50 dkg finom liszt
- 15 dkg étcsokoládé

Töltelék
- 1 üveg eperlekvár
- 5 db tojásfehérje
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 dl rum
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg vaj


Kókuszos szelet
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a szódabikarbónát.

Tovább 

 Csokoládés gyümölcsös pite

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

- 40 dkg málna
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 18 dkg rétesliszt
- reszelt citromhéj
- 1 csipet
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 12,5 dkg vaj
- 1 porcukor
A vajat a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a reszelt citromhéjjal krémesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a
szódabikarbónával, és hozzákeverjük a vajas tojáshoz.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Ez a recept is nagyon tetszik!

Tovább 

 Diós sütemény

7 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


- 10 dkg tortabevonó
- 2 evőkanál tej
- 10 dkg baracklekvár
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl rum
- 4 db tojás
- 12 dkg vágott dió
- 20 dkg darált dió
- 7 dkg finom liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 25 dkg kristálycukor
- 15 dkg margarin

Krém
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 csomag csokoládés pudingpor



Pityókos diós sütemény
A margarint kikeverjük 15 dkg porcukorral és a tojások sárgájával.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Köszönöm Marika és Marcsi a hozzászólásaitokat.
Nekem is megtetszett a süti.
Én is majd sort kerítek rá.
Szép estét,jó pihenést kívánok.Edit.

Tovább 

 Tejszínes-barackos szelet

7 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

Barackos tejszínes kocka
- 50 dkg sárgabarack
- 1 csomag tortazselé
- 15 dkg sárgabaracklekvár

Tészta
- 2 dkg kakaópor
- 10 dkg finom liszt
- 12 dkg kristálycukor
- 6 db tojás

Krém
- 1 csomag főzés nélküli pudingpor
- 2 dkg zselatin
- 3 dl tejszín
- 15 dkg sárgabaracklekvár
- 2 dl tej


Barackos tejszínes kocka
A tészta hozzávalóiból hagyományos kakaós piskótát készítek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Köszönöm Marika.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Domján Mária írta 4 órája a(z) Rizseshús sárgarépával-zöldborsóval képhez:

Rizseshus_sargarepavalzoldborsoval_2086082_6180_s

Nagyon jól néz ki és mi is nagyon szeretjük köszönöm ...

Domján Mária írta 4 órája a(z) Kocsonyának való. képhez:

Kocsonyanak_valo_2086115_1232_s

Nagyon jól néz ki .Én is a napokban főztem kocsonyát...

Garáz József 5 órája új képet töltött fel:

Kocsonyanak_valo_2086115_1232_s

Kőszeghy Anna 14 órája új képet töltött fel:

Rizseshus_sargarepavalzoldborsoval_2086082_6180_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sülthurka sült kolbász és sültbugonya képhez:

Sulthurka_sult_kolbasz_es_sultbugonya_2085969_1241_s

József én is így vagyok ezzel! Olyan finomat, mint amit az én ...

Garáz József írta 1 napja a(z) Sülthurka sült kolbász és sültbugonya képhez:

Sulthurka_sult_kolbasz_es_sultbugonya_2085969_1241_s

Anna! Jó volt. De mint lentebb írtam Gizikének hogy már nem ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sülthurka sült kolbász és sültbugonya képhez:

Sulthurka_sult_kolbasz_es_sultbugonya_2085969_1241_s

Milyen jó dolgod volt József! Hű de finom lehetett! Én is ...

Garáz József írta 1 napja a(z) Sülthurka sült kolbász és sültbugonya képhez:

Sulthurka_sult_kolbasz_es_sultbugonya_2085969_1241_s

Gizike! Hát igen a friss húsból finomat lehet készíteni. De a ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

Kelkáposzta főzelék, sült hús

Fejér Gizella írta 2 napja a(z) Sülthurka sült kolbász és sültbugonya képhez:

Sulthurka_sult_kolbasz_es_sultbugonya_2085969_1241_s

Akkor sok finomságot ettél József ,ez is itt a tányéron...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu