Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Czibere Anikó | 2 hozzászólás
Egzotikus narancsos isler
Egy kis naranccsal – esetleg mandarinnal – tehetjük egzotikussá ezt a sokszor készített, sok helyen sokféleképp
sütött édességet, mellesleg nagy kedvencemet.
|
|
Elkészítési idő: | 60 perc |
---|
Nehézség: | Nehéz |
---|
10 tojásfehérje
220 g cukor
110 finomra őrölt mandula
1 kanál sütőpor
140 g liszt
4 tojás
240 ml tej
90 g cukor
3 tojássárgája
vaníliaeszencia
5 g zselatin feloldva egy kanál vízben
170 g étcsokoládé
½ csésze angolkrém (a fenti) – 240 ml egy csésze
360 ml tejszín
25 g víz
140 g cukor
3 tojássárgája
225 g puha vaj
1 egy teli kanál neszkávé feloldva egy kanál forró vízben
170 g étcsokoládé
140 ml tejszín
100 g cukor
100 ml víz
1 kanál rum
A tojásfehérjét felverjük a cukormennyiség felével.
13 éve | Czibere Anikó | 3 hozzászólás
hozzávalók:
60 dkg cukor
6 dkg kakaó
25 dkg Rama
30 dkg tejpor
2 dl víz
elkészítés:
A Ramát, a kakaót és a vizet összekeverjük, majd felrakjuk a gázra. Megolvasztjuk és hozzáadjuk a tejport, csomómentesen elkeverjük benne, majd folpackkal kibélelt őzgerincformába öntjük. Dermedésig hűtőbe rakjuk és otthagyjuk amíg keményre meg nem fagy.
hozzávalók:
25 dkg cukor
3 evőkanál kakaó
25 dkg Rama
1 csomag zselatin
3 vaníliás cukor
1 dl méz
18 dkg tejpor
1 csomag puffasztott rizs
Elkészítése:
A Ramát, a kakaót, a zselatint, a vaníliát, a mézet és a 25 dkg porcukrot feltesszük a tűzre, majd felforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a tejport és a puffasztott rizst. Folpackkal kibélelt őzgerincformába téve hűtőbe tesszük, amíg meg nem fagy.
400 g liszt
egy tojás
150 g cukor
30 g sótlan vaj
két kanál meleg méz
2 és fél kanál tej
1 kiskanál szódabikarbóna
170 g sótlan vaj
1 tasak vaníliás cukor
200 g cukor
250 ml tej
2 kanál búzadara
1 üveg sárgabarack lekvár
3 kanál víz
3 kanál cukor
2 kanál kakaó
25 g sótlan vaj
fél tábla étcsokoládé
A lapok: simára keverjük a tojást a cukorral és a vajjal, utána hozzáadjuk a mézet (ha túl sok mézet teszünk bele, a tészta nagyon kemény lesz, nem lehet elnyújtani), a tejet és a szódabikarbonátot.
Tésztához: 50 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 tk szódabikarbóna
3 ek tejföl
10 dkg margarin
3 tojás
3 ek kakaópor
darált dió
lekvár
Töltelékhez: 50 dkg túró
15 dkg porcukor
3 ek búzadara
3 tojás
1 citrom reszelt héja
2 ek tejföl
1 cs vaníliás cukor
Máz a tetejére:3 ek porcukor
3 ek kakaópor
5 dkg vaj
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd belekeverjük a porcukrot és a szódabikarbónát.
Nagyon szeretem mindkettőt együtt és külön-külön
is. Ezért reméltem, hogy ez nyári desszert elnyeri tetszésemet.
Szerettem volna a fehércsoki krémet zöld citrommal megbolondítani, de
mivel nem volt itthon éppen, ezért kimaradt. Szerintem még finomabb lett
volna ha beletettem volna egy zöld citrom reszelt héját és
levét....majd legközelebb :-)
Hozzávalók:
5 dl tejszín,
25 dkg málna,
1 tasak zselatinpor,
egy tábla (10 dkg) fehér csokoládé
Megjegyzés: növényi tejszínt használtam, ezért nem tettem bele egyáltalán cukrot
Elkészítés:
3 dl tejszínben a fehér csokoládét felolvasztjuk,
majd miután enyhén kihűlt berakjuk a hűtőbe 3-4 órára.
Hozzávalók:
Hozzávalók a mázhoz:
Elkészítés:
A tojást a cukorral és az almával kikeverjük, hozzáadunk 1 lapos
evőkanál fahéjat, 40 dkg lisztet, 2 sütőport és egy csipet sót. Jól
összedolgozzuk és kivajazott tepsibe tesszük (sütőpapírt is
használhatunk). 30 percig előmelegített sütőbe sütjük 180 fokon.
A töltelék elkészítése:
A vajat a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk az olvaszott étcsokit, az aromát és a pirított magvakat.
A leveles tésztát kinyútjuk és háromszögekre vágjuk fel a gyúródeszkán.
Mindegyik közepébe apró halmokat rakunk a töltelékből, majd kifli formára feltekerjük.
13 éve | Czibere Anikó | 3 hozzászólás
Tészta:
22 dkg Rama
4 e.k.kakó
1 bögre víz
2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 e.k szódabikarbóna
1 dl natúr joghurt
1 vaníliás cukor
2 tojás
Tetejére:
12 dkg Rama
1 marék vágott dió
1 vaníliás cukor
12dkg por cukor
6 e.k. joghurt(natúr)
4 evőkanál kakó
elkészítese:
A vízet a margalint a kakaót egy tálba öntjük és kevergetve felforraljuk.
A tűzről lehúzuk.A liszetet a cukorralés szódabikarbónával összekeverjük és az elzőekhez adjuk.Azútán a joghurtott a tojást a vaníliás cukrot belekeverjük.20 percig sütjük.
Budai szelet Hozzávalók: A tésztához: 35 dkg liszt 10 dkg porcukor 10 dkg vaj vagy margarin 1 tojás 0,5 kávéskanál szódabikarbóna tejföl A töltelékhez: 15 dkg kristálycukor 0,5 l tej 3 evőkanál liszt 15 dkg vaj 1 evőkanál porcukor 1 evőkanál tej A csokoládémázhoz: 15 dkg margarin 15 dkg porcukor 2 púpos kávéskanál kakaó 2 kávéskanál liszt 2 evőkanál tej A tészta elkészítése: 1. |
Gesztenyés tekercs Hozzávalók: 25 dkg darált keksz 20 dkg margarin 2 ek. kókuszreszelék 2 ek. porcukor 1 ek.rum 1 ek. kakaópor Töltelékhez: 15 dkg margarin 25 dkg gesztenyemassza 10 dkg porcukor 1 ek. rum /aroma/ 1 ek. kókuszreszelék Díszítéshez: 15 dk gesztenyemassza/krumplinyomón átnyomva/ vagy ahogy én csináltam kókuszreszelékbe forgattam az egész rudat Az alapanyagokat összegyúrjuk, majd egy széles pengéjű késsel, vagy kézzel /én ezzel dolgozom/ felkenjük egy sütőpapírra, vagy zsírpapírra A töltelékhez a margarint, a masszát, porcukrot, rumot, reszeléket összekeverjük szép krémesre, és rásimítjuk az előző kekszes lapra, és a papír segítségével feltekerjük. |
Elkészítési idő: | 120 perc |
---|
Nehézség: | Könnyű |
---|
60 dkg liszt
3 dkg élesztő
2 db tojás sárgája
2 evőkanál olaj
1 csipet só
1 evőkanál cukor
tej ízlés szerint
5 dkg vaj
5 dkg margarin
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál kakaópor
2 dkg zsír
2 dl vaníliás tej
Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk, összedolgozzuk a liszttel, tojással, sóval, s annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
Kapucíner szelet
Elkészítési idő: | 70 perc |
---|
Nehézség: | Könnyű |
---|
5 tojásból készült rendes piskóta
5 tojásból készült barna piskóta
2 csomag vaníliapuding
5 dl tej
2 kocka margarin
40 dkg procukor
Katica tortabevonó
4 evőkanál mogyorós kapucsínó
csokimáz vagy tortadara
Fehércsokis sütemény Hozzávalók:
A fehércsokit darabold fel. Tedd egy serpenyőbe, majd add hozzá a vajat, a tejet és a cukrot. Addig melegítsd, míg a csoki el nem olvad. A lisztbe szórd bele a sütőport, keverd hozzá a vaníliaaromát, a tojásokat és a kicsit kihűlt, de még folyós csokis masszát.
Kókuszos szelet
A margarint
elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a
vaníliás cukrot és a szódabikarbónát.
Pityókos diós sütemény
A margarint kikeverjük 15 dkg porcukorral és a tojások sárgájával.
Barackos tejszínes kocka
A tészta
hozzávalóiból hagyományos kakaós piskótát készítek.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás