Finomságok Konyhája Blog: 2013. június

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9854 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9854 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9854 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9854 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2013. június

 Íme a tökéletes rántott hús

4 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

Wiener Schnitzel, azaz borjú bécsi vagy bécsi szelet

 

Hozzávalók:

4 szelet borjúhús, egyenként 120-150g (felső comb például kiváló)
100 g liszt
2 tojás
100 g zsemlemorzsa (ideális esetben házi)
500 g olvasztott, tisztított vaj
1 citrom

 

Elkészítés:

A húsokat két fólia közé téve körülbelül 4mm vastagságúra klopfoljuk, majd a hússzeletek mindkét oldalát megsózzuk.
A tojásokat felverjük, de csak annyira, hogy még kellőképpen sűrű maradjon.
A húsokat először a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába forgatjuk, a zsemlemorzsát enyhén rányomkodjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Nagyon szép hólyagosra sült .
Így az igazi rántott hús.
Van egy kis fiatal borjú húsom,erre szánom,de olajban sütöm ki,mert a vaj nagyon drága.
Köszönöm Andikám a bejegyzést.

Marikám!
Igen,nagyon finom az olaszos rántott hús.
Én is elkészítettem már.
Puszi:Edit.

Tovább 

 

 Oreo kekszes fagyi

4 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Próbáljátok ki,biztosan finom lehet.

 Ananászos sertéssült hidegen

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Receptek piknikhez

Hozzávalók 4 személyre:

• 80 dkg sertésszűz (helyettesíthető tarjával, karajjal)
• 1 db ananász
• 2 dl ananászlé
• citrombors
• durva bors
• 1 fej vöröshagyma
• 1 ek sertészsír
• 1 ek mustár
• olaj

A húst lehártyázzuk. Bekenjük a mustárral, sózzuk, megszórjuk a durva borssal, majd hagyjuk 1-2 órát állni a hűtőben. Egy serpenyőben kevés olajon közepes lángon elősütjük a hús minden oldalát, majd egy magas falú tepsibe tesszük. A vöröshagymát megpucoljuk, 3×3 cm-es kockára vágjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Ez nagyon tetszik!

Tovább 

 Amarettós sajttorta

4 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Variációk sajttortára

Hozzávalók az alsó réteghez:

  • 2/3 csésze amaretto keksz vagy bármilyen mandulás keksz
  • 2 teáskanál olvasztott vaj
  • 1 evőkanál cukor


Hozzávalók a töltelék

  • 500 gramm semleges ízű krémsajt
  • 2/3 csésze cukor
  • 1 teáskanál liszt
  • 2 nagy tojás
  • 3/4 teáskanál mandulaaroma

A kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal és a cukorral, majd alaposan belenyomkodjuk egy kapcsos tortaforma aljába. 180 fokos sütőben 5-6 percig sütjük, közben elkészítjük a tölteléket:
A krémsajtot a liszttel elkeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Köszönöm Marika.
Én is így gondolom.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Mini sajttorták sós karamellel


4 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás




Variációk sajttortára

Hozzávalók kb. 12 darabhoz


  • 2 és 1/4 csésze teljes kiőrlésű keksz
  • 
3 evőkanál porcukor
  • 
7 evőkanál puha sózott vaj


Hozzávalók a krémhez:

  • 

230 gramm semleges ízű krémsajt

  • 1 1/2 csésze cukor

  • 3 evőkanál liszt

  • 4 nagy tojás

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 
1/2 csésze tejföl
  • 
1/2 csésze tejszín


A sós karamellhez:

  • 
1 púpozott teáskanál sóvirág (fleur de sel)

  • 15 dkg cukor
  • 
3 evőkanál víz

  • 5 dkg vaj

  • 10 dkg mascarpone



A kekszet a sózott vajjal és a cukorral elkeverjük, nem kell félni a vajtól, nem lesz tőle sós a desszert, csak pikáns.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Szépek!

Tovább 

 20 ötletes variáció tükörtojásra

4 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

Sárkány Andrásné Mara üzente 4 éve

Nagyon tetszenek. Különösen az ünnepi hasznos számomra, és a krumpliszeletes tűnik tetszetősnek, amit ki fogok próbálni. Hogy sikerül-e, majd elválik. Köszönöm az ötleteket. Szép napot kívánok mindenkinek!

 A legfinomabb citromos kocka

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A legfinomabb citromos kocka receptje

Hozzávalók a tésztához:

- 110 g sótlan vaj, szobahőmérsékletű

- 30 g cukor

- 130 g liszt

- csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

- 200 g porcukor

- 2 nagy tojás

- 80 ml frissen facsart citromlé (kb. két nagy citrom)

- 1 evőkanál reszelt citromhéj

- 2 evőkanál liszt

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Egy 20x20 cm-es tepsit kenjünk ki vajjal.

2. Kézi mixerrel keverjük össze a vajat és a cukrot. Adjuk hozzá a lisztet és sót.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Finom lehet!

Tovább 

Gofri mascarpone krémmel, banánnal és csokoládé öntettel

Hozzávalók a gofrihoz:

300 g liszt

1 tasak sütőpor

egy csipet só

10 g cukor

2 tojás szétválasztva

120 ml olvasztott vaj

400 ml tej

Hozzávalók a krémhez:

250 g mascarpone krém, szobahőmérsékleten

10 dkg cukor

1 evőkanál brandy

1 tasak vaníliás cukor

250 ml hűtött tejszín

Hozzávaló a csokoládé öntethez:

200 dkg étcsokoládé

1 ek. vaj

banán

Elkészítése:

1. Elkészítjük a gofrikat. A tojásfehérjét felverjük, a többi összetevőt a liszt kivételével pedig külön tálban összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Mennyei finomság!!!

Tovább 

 Sertéskaraj rolád édesburgonyával

4 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Sertéskaraj rolád édesburgonyával

Hozzávalók 4 személyre:

- 1,5 kg sertéskaraj, a külső hártyáktól megtisztítva
- 20 dkg feta sajt
- 20 dkg spenót
- 1 nagy apró kockákra vágott édes paprika (lehet vegyes sárga és piros színű)
- fél kiskanál szárított bazsalikom
- fél kiskanál szárított kakukkfű
- fél kiskanál szárított rozmaring
- olíva olaj
- só, bors

Elkészítése:

1. Terítsük ki a sertéskarajt úgy, hogy először hosszában elvágjuk (de nem végig) az egyharmadánál, majd a fennmaradó kétharmad részt még kettőbe.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 4 éve

Köszönöm a receptet.Nagyon jól néz ki .finom lehet

Tovább 

 Spenót krémleves

4 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Spenótkrémleves

Hozzávalók:

8 dkg vaj

1 fej apróra vágott vöröshagyma

2 gerezd zúzott fokhagyma

8 dkg liszt

só, bors ízlés szerint

fél kiskanál őrölt szerecsendió

1 liter tej

25 dkg (fagyasztott) spenót

 

Elkészítése:

1. Egy közepes lábosban a vajon dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát.

2. Keverjük hozzá a lisztet, adjunk hozzá sót, borsot és a szerecsendiót.

3. Öntsük hozzá a tejet.

4. Főzzük fel, alacsony lángon, amíg besűrüsödik.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 4 éve

Finom lehet.
Szeretjük a spenótot

Tovább 

 Lángos, a nyár favoritja

4 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Mint Gombóc Artúr a csokoládéval, úgy vagyunk mi is a lángosokkal. Lehet kerek, szögletes, tejfölös, fokhagymás, sajtos, szalonnás, káposztás, olajban sült, vagy a nem régen újra felfedezett kemencében sült.
Lángos, a nyár favoritja

A lángos eredete valószínűleg a kenyérrel egy időbe tehető. A lángos is kenyértésztából készül. Neve a láng szóból eredeztethető. A lángosokat a kemence első részében sütötték.

Amióta nagyon megbízható kenyérsütő gépeket lehet kapni, ismét bátran hozzákezdenek a kezdő, vagy tapasztalt, de elfoglalt háziasszonyok is a kenyérsütésnek, lángos sütésnek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Köszönöm Marika,hogy elolvastad.
Tegnap találtam e cikket.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Meggyes-gesztenyés kocka

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Meggyes-gesztenyés kocka
1. Tészta
- 35 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg lágy vaj vagy margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 1 annyi tej, hogy rugalmas tésztát kapjunk
1. Töltelék
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1 üveg meggylekvár
- 1 üveg meggybefőtt
2. Tészta
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg lágy vaj vagy margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 tojás
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 annyi tej, hogy rugalmas tésztát kapjunk
2.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Még ilyen párosításban nem ettem,de nagyon jól hangzik!

Tovább 

 Diós-cseresznyés lepény

4 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók: 4 személyre

- 5 dkg dió
cseresznye
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg rétesliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 20 dkg porcukor
- 8 dkg vaj

A vajat és 18 dkg porcukrot habosra keverek a tojások sárgájával. Folytonos keverés közben hozzáöntöm a forró tejet és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverem a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verem, beleszórok 2 dkg porcukrot, és még egy ideig tovább verem. A lisztet a habbal együtt óvatosan a vajas-cukros tojássárgájához keverem, és a tésztát kikent, liszttel meghintett tepsire simítom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Köszönöm szépen.

Tovább 

 ALMÁS SAJTOS JÉRCEMELL

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


 

Az almás sajtos jércemell petrezselymes burgonyával elkészítési módja a következőképpen történik. Szükség van jércemellre, gyümölcsökre (alma, kiwi, mandarin), reszelt sajtra. A köret petrezselymes burgonya lesz. Első ízben a jércemellet egyenletes (sem túl vastag, sem túl vékony) szeletekre felszeleteljük. A szeletek mindkét oldalát megsózzuk, majd felmelegített olajban elősütjük. Az elősütés következtében egy kéreg képződik a húson, és az ízek benne maradnak.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Mennyei lehet!

Tovább 

 DESSZERT KOMPOZÍCIÓ

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


 

Egy ízletes ebéd méltó befejezése lehet a következő Desszert kompozíció (Habos-mákos palacsinta meggymártással, Szatymazi túrós lepény baracklekvárral, Túrógombóc, hideg desszert). Nevezhetjük sült fagylaltnak is. Egy-egy serpenyőben meggymártást, házi baracklekvárt forrósítunk fel. A meggymártáshoz Baleys-t öntünk, a baracklekvárhoz pedig barackpálinkát. Mindkettőt összekeverjük. Majd egy nagy lapostányért választunk, hogy jól mutassanak a különböző finomságok.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Ezt a sok finomságot!!!

Tovább 

 TANYASI KAKASPAPRIKÁS

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


 

Egy szárnyasból készült ételt készítünk, ami nem más, mint a Tanyasi kakaspaprikás kapros túrós csuszával és tejfölös, sajtos galuskával. Egy megtisztított, előkészített egész kakast részeire bontunk. Először a combját, majd a szárnyát vágjuk le, és mindkettőt megfelezzük. Ezt követően tovább daraboljuk.  A paprikásunkban tehát lesz egy szárny, egy alsó comb, egy felső comb, a csontos mell, több részre vágva, láb, zúza és here. Elkészítjük az alapot: agy a tanyasi kakaspaprikáshoz illő zománcozott lábosba olajat öntünk, összevágjuk a vöröshagymát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a fokhagymát és megpirítjuk az olajon.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Nagyon remek, igazi magyaros ételek!

Tovább 

 Vargabéles muffin másképp

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

 

Hozzávalók (12 nagy muffinhoz):
 
10 dkg cérnametélt,
40 dkg tehéntúró,
15 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
10 dkg  mazsola (kihagyható),
2 tojás,
1 evőkanál vaj megolvasztva,
2 evőkanál tejföl,
réteslap,
sűrű baracklekvár. 
Elkészítés:
 
1. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük.
(Véletlenül sem szabad túlfőzni, rugalmasak maradjanak a tésztaszálak!)
 
2. A tojásokat kettéválasztjuk.
3. A tojásfehérjékből 2 evőkanál cukorral kemény habot verünk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Nagyon jó!!!

Tovább 

 Rakott sertéshúsos karfiol

4 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Hozzávalók.

0.5 kg sertés darálthús
20 dkg rizs
1 pohár tejföl
kb. 1 kg karfiol

bors
vaj
zsemlemorzsa


Elkészítése:

1. A karfiolt gőzpárolóban párolom 15 percig. A rizst úgyszintén megpárolom.
2. A vöröshagymát felaprítom, s kevés zsiradékon megpirítom. Sózom, borsozom.
3. Majd hozzáadom a darált húst, megpirítom. A megpirított darált húst összekeverem a rizzsel.
4. A magasított tepsit kivajazom, zsemlemorzsával megszórom, első rétegnek belerakom a karfiolt, majd utána a kevert darált húst és rá megint karfiolt helyezek.
5.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Imádom!

Tovább 

 Barackos túrókocka

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Ez valami csodás sütike, jó recept!!

 Halfilé tárkonyos burgonyasalátával

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Fotó: Hemző KárolyHalfilé tárkonyos
burgonyasalátávalHozzávalók 4 személyre:
  • 2 egész (700-800 g/db) szálkamentes tengeri vagy édesvízi hal (mélyhűtött)
  • 1 citrom leve
  • só, bors
  • 4 ek. finomliszt
  • olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 600 g burgonya
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 2-3 ek. tárkonyos borecet (5%-os)
  • 100 g zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
  • 100 g majonéz
  • 2 dl joghurt
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 4 közepes paradicsom
  • 4-8 szál snidling

 

1. A halakat szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd fél órára bedörzsöljük citromlével.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Finom egészséges étel!

Tovább 

 Körtés mákos kocka

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Az ókortól ismert és kedvelt körte az egyik legnemesebb gyümölcsünk, amely így őszidőben a legzamatosabb, kivált ha a jellegzetes aromájú idei mák és mandula a társasága. Kényeztetésül ne sajnáljunk mellőle egy kis borsodót...
Fotó: Hemző KárolyKörtés-mákos kockaHozzávalók kb 35 kockához:

  • 150 g finomliszt
  • 200 g darált mák
  • 200 g hámozott, darált mandula
  • 8 tojás
  • 250 g lágy vaj/margarin
  • 80 g porcukor + a szóráshoz
  • 1 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 1/4-1/4 kk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Finom és kimondottan jól néz ki!

Tovább 

 Cseresznyés- mogyorós kocka

4 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

Hozzávalók 24 kockához:
  • 800 g cseresznye
  • 100+50 g hámozott mogyoró
  • 1/2-1/2 kk. őrölt fahéj és szegfűszeg
  • 1/2 kk. sütőpor
  • 1 ek. kakaó
  • 1 biocitrom
  • 200 g finomliszt
  • 8 tojás
  • 1 csipet só
  • 100+100 g finomított kristálycukor
  • 200 g vaj/margarin
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 5 ek. rum
  • porcukor a szóráshoz

 

 

1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk. 100 g mogyorót megdarálunk, 50 g-ot darabosra vágunk. A darált mogyorót, a fahéjat, a szegfűszeget, a sütőport, a kakaót és a citrom reszelt héját belekeverjük a lisztbe.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Nekem is tetszik,szerintem dióval is működik.

Tovább 

 

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Nagyon szépen köszönöm Ilikém.
Puszillak:Edit.

 Karamellás kinder süti

4 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Nagyon szívesen Marcsikám.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

...hát nem tudom, annak idején nekem a mesesajt sem ízlett. Az is csokis sajt volt, nekem nem jött be!

 Pita gyroshoz

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:

1 kg liszt
2,5 dkg élesztő
1/2 teáskanál cukor
1/2 evőkanál só
min. 0,5 l langyos víz

Kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt, a cukrot és a sót, a liszthez adjuk, és annyi vízzel gyúrjuk ki, hogy lágy, kenyértészta állagú masszát kapjunk. Letakarva 1 órát kelesztjük. Lisztes kézzel 10-15 golyót formálunk belőle, ezeket 15 percig pihentetjük. Közben a sütőt a lehető legforróbbra melegítjük (250-300 fok), ez nagyon fontos. A golyókat jól belisztezve 1/2 cm vastagra, pitanagyságúra nyújtjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Hasonlóan készítem!

Tovább 

 Vienetta

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Vienetta


 

Hozzávalók:

3x 3 tojásos piskótát sütünk:

3x3 tojás,3x3 evőkanál liszt,3x3 evőkanál porcukor,3x1 csomag sütőpor

Krém:

2 csomag tejszínízű pudingpor,6 dl tej,25 dkg margarin,20 dkg porcukor,15 dkg ét tortabevonó csoki.

 

 

Elkészítés:

Tészta:

3 tojást 3 evőkanál porcukorral jó habosra verjük,hozzáadunk a 3 evőkanál lisztet,1 csomag sütőport,és összekeverjük.Így 3 piskótalapot sütünk.

Krém:

Margarint,porcukorral habosra keverjük,pudingport a tejben megfőzzük,és ha kihűlt a kettőt összekeverjük.Tortabevonót felolvasztjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Ez nagyon finom!!!

Tovább 

 Japán szelet

4 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Habos-diós finomság.

Tészta:

2x4 tojásfehérje
25dkg porcukor - ezt gőz felett felverni,majd gáztepsiben megsütni. 

A tepsibe teszünk alufóliát,majd megkenjük étolajjal és megszórjuk liszttel.
KB 1 ÓRÁT SÜSSÜK "1"-ES LÁNGON.

Krém: 

1,
4 tojássárgája
3 evőkanál liszt
3dl tej
3 evőkanál cukor
Ezt megfőzzük,majd még a meleg masszához keverjük a 25dkg darált diót, majd ezt kihűtjük.

2,
4 tojássárgája
25dkg margarin
20dkg porcukor ezt habosra keverjük.

Majd amikor kihűlt a diós krém, a két krémet összekeverjük!

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 4 éve

Szépnek és jónak tűnik P.Ilucika

Tovább 

 BBQ oldalas

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Remélem még lesz napsütés és kipróbálhatjuk!

 XQZkstLxUS

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

q0VXVP http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Valóban nyerőek!

 Túrós-újhagymás pogácsa

4 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Nagyon finom lehet, annyira imádom az ilyesmit!

Hozzávalók: 
0,5
kg
liszt
0,3
kg
cseresznye
3
db
tojás
8
evőkanál

network.hu

cukor
1
csomag
vaníliás cukor
1
csomag
sütőpor
20
dkg
margarin
fahéj
búzadara

A cseresznyét kimagozom, majd megszórom 4 evőkanál cukorral és fahéjjal, majd félreteszem.

Tovább 

Feketeerdő-kehely

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 150 g mascarpone
  • 300 g cseresznyés joghurt
  • 1 tk. fahéj
  • 8 ek. tej
  • 3 ek. kakaópor
  • 100 g csokis keksz
  • 50 g cseresznyelekvár
  • 150 g meggy

A mascarponet, a cseresznyés joghurtot és a fahéjat keverjük össze. A tejet keverjük el a kakaóporral. A csokis kekszet törjük kissé össze és locsoljuk meg a kakaóval. A cseresznyelekvárt és a meggyet keverjük össze. Vegyünk elő 4 poharat, és a mascarpone krém harmadát osszuk el.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Csodás!!!

Tovább 

 

 

Cseresznyés kocka

Hozzávalók: (20 szelet)

5 tojás
270 g cukor
140 g liszt
40 g kakaó
1 kiskanál sütőpor
500 g cseresznye
750 g túró
2 zacskó vaníliás cukor
1 zacskó zselatin fix (pl. Dr. Oetker)
400 ml tejszín
1 zacskó zselatin
220 ml meggylé

A tésztához a tojást és a 150 g cukrot kézi mixerrel 8-10 percig keverjük, amíg krémes lesz. A lisztet, kakaót és a sütőport egy tálba elkeverjük, majd óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk. Sütőpapírt teszünk egy tepsibe, beleöntjük a tésztát.

Utolsó hozzászólás

Szalai Antalné üzente 4 éve

Hát ez szép is és finom is!

Tovább 

Epres finomságok
Marmalade.hu | 2013. május 28. 12:15

Gyors és egyszerű receptek a szezon nagy slágerével: eperrel! Nem lehet mellette szemrebbenés és vásárlás nélkül elmenni. Ilyenkor már csak az lehet a kérdés, hogy milyen formában tálaljuk. Ehhez mutatunk most négy csodás recept ötletet.


Csokoládéba mártott eper

Egyszerű és hihetetlenül látványos tálalása az epernek. Bármikor bevethetjük ezeket a falatnyi finomságokat, legalább egy-két szemnek senki nem fog tudni ellenállni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Egyetértek a Lányokkal!

Tovább 

 Gombás töltött tök

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 


Fotó: ElendelGombás
töltött tökHozzávalók 4 személyre:
  • 4 szikkadt zsemle
  • 2 kisebb, zsenge tök (összesen kb. 1 kg)
  • 400 g sampinyon gomba
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 g cheddar vagy gouda sajt
  • 2 ek. olaj
  • 2 tojás+2 tojássárgája
  • só, bors
  • diónyi vaj/margarin
  • 2 dl tejföl
  • 8-10 koktélparadicsom
  • bazsalikombóbita

 

 

1. A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A tököket meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, magjaikat kivájjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Biztosan finom a tök és a gomba együtt!

Tovább 

 Zselés-diós cseresznyetorta

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Ehhez a tortához jó érett, édes, nagy szemű cseresznyére van szükségünk, amelynek jellegzetes zamatát a citrom, a fahéj és a dió még hangsúlyosabbá
teszi. Valódi nyárköszöntő − már a látványától is mosolygósak leszünk.
Olcsó, egyszerű, sokáig eláll.


Fotó: Hemző Károly

Hozzávalók 12 szelethez:
  • A linzertésztához:
  • 240 g finomliszt
  • 160 g fagyos vaj/margarin + a formához
  • 80 g porcukor
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 1 kk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Szép, finom és nagyon tetszetős!

Tovább 

 lDVSnoKAzK

4 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

LWZMyS http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Ezek pont nekem valók, köszönöm!

 Banános-zabpelyhes muffin

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

network.hu

Mikor megláttam, nagyon megtetszett ez a kis recept, és azonnal le is fordítottam. Sok szeretettel küldöm Nektek, aki szereti a zabpelyhet, biztos szívesen kipróbálja majd.


• 260 g sütőporral elkevert liszt
• 1 tk. őrölt fahéj
• 1/2 tk. szódabikarbóna
• 100 g zabpehely
• 100 g barna cukor
• 2 tojás
• 185 g natúr joghurt
• 60 ml olaj
• 2 banán (kb. 250 g) pürévé törve

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Papírkosárkákkal béleljünk ki egy 12 részes muffinformát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Nagyon szépek és finomak a zabpelyhes muffinok.
Persze nagyon egészséges is a zabpehely.
Köszönöm Andikám.
Szép napot kívánok:Edit.

Tovább 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Egyetértek Marcsival! Nekem is van jól bevált receptem és ragaszkodom hozzá. Ennek ellenére köszönöm Editke, hogy megismertetsz minket mással is, lehet kipróbálom egyszer!

 Epres túrókocka

4 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

  • A túró, a tejszínhab és a mandula egyedülálló ízegyüttest alkot a megun-
    hatatlan, ezer arcú eperrel, amelyből ezúttal kiadós, különleges tepsis-házias
    süteményt készítünk – finomsága és szépsége folytán akár ünnepi alkalmakra
    is méltó desszert!
  • A linzertésztához:
  • 200 g finomliszt
  • 125 g fagyos vaj/margarin
  • 40 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • A töltelékhez és a díszítéshez:
  • 60 g vaj/margarin
  • 3 tojás
  • 100 g+1 ek. porcukor
  • 750 g krémtehéntúró
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 1/2 biocitrom héja és leve
  • 60 g darált+2 ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Köszönöm szépen Lányok.
Készítsétek el!

Tovább 

 Parmezános csirkemell

4 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

network.hu

  • 6 csirkemell
  • 2,4 dl görög joghurt
  • 1,2 dl reszelt parmezán sajt + a megszóráshoz
  • 1,5 tk. fűszeres só (vagy hagyományos só és ízlés szerinti fűszerek)
  • 1/2 tk. őrölt bors
  • 1 tk. fokhagymapor


Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Vékonyan olajozzunk ki egy jénai tálat, majd fektessük a csirkemelleket bele. Keverjük össze az összes többi hozzávalót, és öntsük a húsra szép egyenletesen, hogy mindenhol fedje. Hintsük meg egy kis plusz parmezánnal, majd süssük lefedés nélkül 45 percig.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Nagyon finom!!!!

Tovább 

 Csángó pecsenye

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

 

Hozzávalók (4 főre):

2 nagy sertésszűzpecsenye1 kisk. só1 mk. őrölt fekete bors4 evők. olaj a raguhoz:15 dkg kolozsvári szalonna1 nagy vöröshagyma3 gerezd fokhagyma25 dkg marinált paprika9 evők. Univer ketchup6 evők. vízfél mk. Univer csípős Piros Aranysó

Elkészítés:

A húst, miután fehér hártyáját lefejtettük, 6-6 szeletre vágjuk, kissé kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A szalonnát kis csíkokra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Finom ez nagyon!

Tovább 

 Pacalpörkölt

4 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Hozzávalók (10 főre):

2,5 kg megtisztított pacal6 nagy vöröshagyma2 babérlevél1 kisk. egész fekete bors1 citromsó25 dkg füstölt szalonna2 evők. pirospaprika1 kisk. Univer csípős Piros Arany1 kis tubus Univer pörköltízesítő1 kisk. majoránnakb. 3 dl vörösbor Elkészítés: A pacalt egy félbevágott hagymával, a babérlevéllel, a borssal és a félbevágott citrommal bográcsba (lábasba) rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Megsózzuk, fölforraljuk, majd lefödjük, és kb.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Nagyon köszönöm a hozzászólásodat Ahány ház annyi szokás
Én személyszerint nem szeretem de a párom annál jobban
Nagyon várom, hogy fotót hozzál róla
Köszönöm szépen

Tovább 

 Omlós oldalas

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas
40 g Univer Gulyáskrém
40 g Univer Piros Arany
30 dkg csőtészta
2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
2 kisebb paradicsom
2 leveskocka
3 evőkanál olaj
csipet édes nemes paprika, csipet köménymag Elkészítés: A felszeletelt, megtisztított oldalast a leveskockás vízbe feltesszük kb. 30 percre főni (ettől lesz omlós). Elkészítjük az alapmártást: a hagymát apróra vágjuk, a foghagymát összezúzzuk, a paprikát, paradicsomot felaprítjuk, majd az olajon megpároljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Érdekes számomra a tészta az oldalassal, de nagyon jónak tünik!

Tovább 

 Paleo mandulás-almás pite

4 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Finom lehet és mutatós is!

Ez történt a közösségben:

Domján Mária 6 órája új képet töltött fel:

Vajas_pogacsa-002_2063017_1057_s

Domján Mária írta 6 órája a(z) Diós. képhez:

Dios_2062840_3339_s

Imádom Józsikám Egyet elvettem

Koncz Ili írta 1 napja a(z) Sajtos-diós pogácsa a gofri sütőből képhez:

Sajtosdios_pogacsa_a_gofri_sutobol_2062697_7031_s

Nagyon jó ez a sajtos, mi is imádjuk nem tudok annyit...

Koncz Ili írta 1 napja a(z) Ferim szülinapi tortája képhez:

Ferim_szulinapi_tortaja-001_2062608_9781_s

Köszönjük szépen a fiam nevében is, a nagyobbik...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Dios_2062840_3339_s

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Szilvalekvaros_pisztacias_dios_papucs-001_2062833_3685_s

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Szilvalekvaros_pisztacias_dios_papucs_2062832_3095_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Zuzaporkolt_konyok_tesztaval_2062823_3352_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Sajtos-diós pogácsa a gofri sütőből képhez:

Sajtosdios_pogacsa_a_gofri_sutobol_2062697_7031_s

Finomabb, mint ahogy kinéz!- avagy ronda de finom!

Domján Mária írta 3 napja a(z) Húsos batyu képhez:

Husos_batyu_2062609_5995_s

Köszönöm szépen Annám Puszi

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu