Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
12 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítés:
Először az almás tölteléket készítem el.
|
|
Hozzávalók: 50 dkg krumpli, só, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 teáskanál porcukor, 20
dkg liszt, 1 tojás. A sütéshez étolaj, a tetejére vaníliás porcukor.
A krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. A tejet
meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A megfőtt krumplit áttörjük, és
langyosra hűtjük. Két teáskanál sót, kevés porcukrot teszünk hozzá. Beleszórjuk a lisztet,
majd az élesztős tejjel, és egy tojással összedolgozzuk.
Felhő szelet
Hozzávalók: 10 dkg sertészsír, 15 dkg liszt, 1 csipetnyi só, 5 tojás. A krémhez: 5
púpos evőkanál liszt, 5 tojás, fél liter tej, 4 csomag vaníliás cukor, 20 dkg
kristálycukor, 25 dkg margarin (vaj), 5 dl habtejszín, 4 evőkanál porcukor, 4
csomag habfixáló. A tepsi kenéséhez zsír, és liszt. A sütemény tetejére porcukor.
2,5 dl vizet felforralunk, hozzáolvasztjuk a sertészsírt, csipetnyi sóval ízesítjük, és
elkeverjük benne a lisztet. Alaposan kidolgozzuk, és félretesszük.
Virslis kocka
Hozzávalók: 30 dkg húsos füstölt szalonna, 4 pár virsli, 20 dkg trappista sajt, 2
tojás, 1 kávéskanál őrölt bors, 1 teáskanál só, 20 dkg liszt, fél liter tej.
A szalonnát kockákra vágjuk, és lesütjük. Kiszedjük belőle a pörcöket, és egy tepsi aljába
borítjuk. A virslit karikákra vágva átsütjük a visszamaradt zsírban, és az egészet
sütőedénybe, a szalonnára halmozzuk.
Palacsintatésztát készítünk. A tojásokat felverjük, sóval, borssal ízesítjük, és apránként
összekeverjük a liszttel és a tejjel.
Használd ki a szilvaszezont, és készítsd el mindhárom süteményt! Ne aggódj, a profiknak szánt változat sem túl bonyolult!
Egy jó tanács, mielőtt hozzáfogsz: hogy minél több gyümölcs férjen a tésztalapra, és finom szaftos legyen a süti, sűrűn, egymást kissé fedve rakd ki magozott, cikkekre vágott szilvával!
Tejfölös-szilvás lepény |
Hozzávalók:
A tésztához: • 25 dkg margarin • 30 dkg cukor • 25 dkg liszt • 7 dkg étkezési keményítő • 1 csomag vaníliás cukor • csipetnyi só • 4 tojás • 2 teáskanál sütőpor |
A töltelékhez: • 1,2 kg szilva • 1,25 dl tejföl • 2 evőkanál porcukor • 2 tojás A díszítéshez: • porcukor |
A
margarint előbb magában, majd a kétféle cukorral és a sóval keverjük
krémesre.
½ kg lisztet 1/8 liter tejjel, 2 egész tojással, 15 dkg cukorral, 6 dkg vajjal és 1 csomag vanillincukorral jól összegyúrunk, végül kevés liszttel elkevert 1 csomag sütőport adunk hozzá. A tésztát még egyszer jól eldolgozzuk, azután vékonyra nyújtjuk, hajtjuk. A hajtogatást és nyújtást ismételjük 4-5-ször, míg végül késhát vastagra nyújtva, kekszvágóval kiszúrjuk. A tojásfehérjével egyenletesen megkent kekszeket szép pirosra sütjük.
(Ashura)
Hozzávalók
Elkészítés: Mossuk meg a búzát, csicseriborsót és száraz babot. Külön-külön áztassuk be a babot és a csicseriborsót egy pohár vízben, a búza és a rizs keverékét két pohár vízben egy éjszakát.
(baranyai recept)
Hozzávalók:
A tetejére:
Elkészítés: A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A reszelt füstölt sajtot, a sót és a pirospaprikát 1-2 evőkanál vízzel kenhető krémmé keverjük. A sajtos keveréket széles pengéjű késsel egyenletesen elosztva a tészta tetejére kenjük.
Hozzávalók:
Elkészítés: A lisztet, vajat, porcukrot és a tojások sárgáját összegyúrjuk. Őrölt fahéjjal, reszelt citromhéjjal ízesítjük, hozzákeverjük a darált diót. Kinyújtjuk és kerek formával (nagy pogácsaszaggatóval) kiszaggatjuk. Megkenjük a felvert tojással, és kivajazott tepsiben, közép-meleg sütőben megsütjük.
(finn)
Hozzávalók (4 személyre):
A töltelékhez:
Elkészítése: A rizst a hús-alaplében félkészre főzzük. A káposzta torzsáját kivágjuk. A káposztát sós vízben blansírozzuk. Amint a levelek leválnak, a káposztafejet leveleire szedjük.
Hozzávalók:
Elkészítés: A húsokat alaposan letisztítjuk és megmossuk.
Elkészítési idő: 40 perc (Sós)
Hozzávalók:
Elkészítés: 1. A lisztet a száraz dolgokkal keverd össze! 2. Vízben habosítsd fel a tojást, majd az egészet laza mozdulatokkal keverd össze! Nem kell nagyon kikeverni! 3. A kikent vagy kibélelt sütőformákba félig töltve 200 C°-os sütőben 20 percig süsd!
(Sós)
Hozzávalók:
Elkészítés: Keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és a petrezselymet. A margarint, a tojást és a tejet csomómentesen keverjük el. A paprikát és a cukkinit mossuk meg,csepegtessük le, vágjuk apróra, majd adjuk hozzá a tojásos masszához.
Levétől leszűrünk és kis kockákra vágunk egy félkilós konzervananászt, meg egy félkilós őszibarack befőttet, lecsepegtetünk, kimagozunk egy félkilós befőtt cseresznyét vagy meggyet. és a többihez keverjük. Meghintjük ízlés szerint 5-10 deka porcukorral, megöntözzük egy féldeci rummal, és 10 deka mazsolával. 10 deka hámozott mandulával vagy durvára vágott dióval gazdagítjuk. Lefedve néhány óráig állni hagyjuk hűvös helyen, időnként megkeverjük.
Hozzávalók:
Elkészítés: A rizst többször váltott vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, majd annyi tiszta, hideg vízbe, amennyi éppen ellepi, 20 percre beáztatjuk. Közben a gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk és félbevágjuk.
Elk. idő: 30+30 perc
Hozzávalók:
Elkészítés: A lecsót szokásos módon készítjük el, a kolbászt és krumplit megfőzzük, megpucoljuk, szeljük. Felváltva összerakjuk a ferdén vágott kolbásszal lecsóval sütőben 30 percig sütjük, főtt tojással dúsíthatjuk.
(francia lecsó)
Hozzávalók: 4 személyre:
A hozzávalókat megtisztítjuk. A cukkinit, a padlizsánt és a paradicsomot kockára vágjuk, a paprikát és a vöröshagymát körömnyi darabokra aprítjuk.
Hozzávalók: 4-5 személyre
A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tarhonyát, és állandóan keverve aranybarnára pirítjuk. Beletesszük a karikára vágott paradicsomot, a kolbászt, szükség szerint megsózzuk.
Nyári csirkemell
A csirkemellet a csontjánál felszúrjuk a vágatokba egy vékony főtt
füstölt húst, vagy tarját csúsztatunk, úgy, hogy a szélei ne lógjanak
ki.
Grill fűszerrel, sóval beszórjuk.
Nagyobb jénai tálat vékony szalonna szeletekkel kibéleljük, erre egy sor
vöröshagymát fektetünk.
Csirkemell almakarikákkal
Hozzávalók:
Elkészítése:
Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 19 perc
A csirkemellet sóval és borssal ízesítjük. A hámozatlan almákból
kiszedjük a magházat, és az almát 5 mm vastag karikákra vágjuk.
Rozmaringos csirkemell sajttal sütve
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk és egy kevés őrölt borssal bedörzsöljük. Néhány percig letakarva állni hagyjuk.
Felhevített olajban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk,
hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük és kevés ideig tovább pirítjuk.
Fehérborral felengedjük, rozmaringgal fűszerezzük és megsózzuk.
Mozzarellás csirkemell
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemellet aránylag vékony szeletekre vágom, és
egyenként egy kicsit megklopfolom, hogy tényleg jó vékony legyen,
aztán jól megízesítem a kedvemre való fűszerekkel.
Csirkemell á la Stik
Elkészítés:
Vékony szeletekre vágjuk a megmosott csirkemellet (klopfolhatjuk is).
A fokhagymát fokhagyma nyomóval belenyomjuk a tejfölbe, majd egy csipet borsot is beleteszünk, jól összekeverjük.
A margarinnal kivajazunk egy tepsit. Szépen elrendezve belefektetjük a
csirkemelleket, megsózzuk. Szép egyenletesen rárakjuk a tejfölt,
majd megszórjuk reszelt sajttal.
Sajtos csirkemell egyszerűen
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítés: A csirkemelleket egészen vékonyra szelem. Sózom,
borsozom, majd 20 perc múlva lisztbe, tojásba és reszelt sajtba
forgatom.
Tűzálló tálba rakom, lefedem alufóliával, és kb. 20 percig így sütöm. A
fóliát levéve még egy kicsit visszateszem a sütőbe, arra kell vigyázni,
hogy a sajt meg ne keseredjen.
Energiatartalma: 204 kcal
• 40 dkg sertésmáj • 20 dkg vöröshagyma • 2 ek. étolaj • mustár, majoránna
A sertésmájból szép szeletet vágunk, mustárral, majoránnával, borssal fűszerezzük. Kevés ideig állni hagyjuk és hirtelen kisütjük. (Sózni nem szabad!) Közben a hagymát karikára vágjuk, beforgatjuk lisztbe és forró olajban kisütjük. Tálaláskor a májszelet tetejére púpozzuk.
Hozzávalók: (4 adaghoz)
Elkészítés: Egy tűzálló tálat kivajazunk. A halszeleteket lemossuk, szárazra töröljük, megsózzuk és megborsozzuk. A tálba fektetjük, és a citromlevet egyenletesen rácsepegtetjük.
Hozzávalók: 4 személyre
Elkészítés: A megmosott, és meghámozott almákat, magházuk eltávolítása után egészen pici kockákra vágjuk.Belerakjuk keverőtálba s a citrom egyharmadának szűrt levével elkeverjük.Hozzáadjuk az őrölt diót( jó helyette a dejó is vagy mandula) az olvasztott vajat, tojást, tejet, lisztet és az átszitált zsemlemorzsát.Reszelt citromhéjjal és csipetnyi sóval megízesítjük.Ezt az alapanyagot masszává dolgozzuk össze, gombócokat formálunk belőle, majd enyhén sós vízben kifőzzük.
Hozzávalók:
A töltelékhez:
Elkészítés: A 12 tojás sárgáját 36 dkg vaníliás cukorral habosra keverjük. 18 dkg liszt, 5 dkg reszelt csokoládéval kikeverjük és a 12 tojás fehérje felvert habját hozzákeverjük. Két egyforma tepsiben kisütjük. A töltelék: 24 dkg darált diót, 2 dl tejjel leforrázunk.
Hozzávalók:
Mázhoz:
Elkészítése: 4 tojássárgáját kikeverjük 15 dkg porcukorral, és 15
dkg vajjal. Hozzáadunk 1 ek kakaót és a 4 tojás keményre felvert
habját, 7 dkg réteslisztet, amit elkeverünk 1/2 cs sütőporral. Végül
hozzáadunk 12 dkg diót és kikent, lisztezett tepsibe megsütjük.
Hozzávalók:
Krém:
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk és két lapot sütünk belőle. A krémhez valókat gőz felett kikeverjük és a végén hozzákeverjük a diót és a citromhéjat. Ha kész, rákenjük a két lapra, összegöngyöljük, kihűtjük.
12 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
Elkészítése:
A hozzávalókat az ételszínezékek kivételével összegyúrjuk. Három részre
osztjuk. A legnagyobb darab az alma belseje lesz. Kicsivel kevesebb
tészta kell a külsejéhez, és a legkevesebb a leveleknek. A legkevesebb
tésztához hozzáadjuk a zöld ételszínezéket, a kicsivel több tésztához
pedig a pirosat. A legtöbb tésztához semmit nem kell adnunk.
Előző Táplálkozás cikk |
Klikk az alábbi képre a könnyebb lapozásért:
Előző Előétel cikk |
Klikk az alábbi képre a könnyebb lapozásért:
Hozzávalók:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tejfölt, a vaníliás cukrot, végül a lisztet. Egy tiszta konyharuhát vastagon bekenek a margarinnal, majd a tésztából hosszúkás cipót formálva belekötöm olyan lazán, levegősen, hogy az fövés közben kedvére dagadhasson.
Energiatartalma: 389 kcal
• 40 dkg brokkoli • 40 dkg baromfivirsli • 1 dl ketchup • 12 dkg Óvári sajt • só
A brokkolit és a virslit külön-külön sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A virsliket tűzálló tálba fektetjük, a brokkolit a virslire terítjük és ketchuppel meglocsoljuk. Reszelt sajttal megszórva a sütőben pirosra sütjük.
Hozzávalók: (4 adaghoz)
Elkészítés: Egy tűzálló tálat kivajazunk. A halszeleteket lemossuk, szárazra töröljük, megsózzuk és megborsozzuk. A tálba fektetjük, és a citromlevet egyenletesen rácsepegtetjük.
1 adag: Kalória: 260 szénhidrát: 14 g.
Hozzávalók:
Elkészítés: A zöldborsót puhára főzzük, a tejszínt kissé megsózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és ráöntjük a zöldborsóra.
A párizsi szeleteket forró zsírba tesszük, amikor az felkunkorodik a közepére töltjük a tejszínes zöldborsót, forrón (azonnal) tálaljuk.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkeszárnyakat kettévágjuk, a szárnyvégeket levágjuk, és leveshez később felhasználjuk. A húsdarabokat megsózzuk és 15 percre félretesszük. A tojást gyengén felverjük, hozzáöntjük a sört, megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, és mindkét oldalát megsózzuk. A tojást a tejjel habosra verjük, hozzáadjuk a gombalevesport, a megmosott és finomra vágott petrezselyemzöldet, valamint a törött borsot. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta-massza legyen belőle.
Elkészítési idő: kb. 2.5 óra
Hozzávalók:
Egy fazékban vizet forralunk, és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot egészben, és sóval ízesítjük. Amikor a hússal együtt újra felforr, takarékra állítjuk a lángot, leszűrjük a leves habját, hozzáadjuk az alaposan megmosott belsőségeket és a megtisztított leveszöldséget.
Hozzávalók:
Serpenyőben 10 dkg kókuszreszeléket zsiradék nélkül aranybarnára pirítunk, majd kihűtjük. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A porcukrot a kókuszreszelékkel, a tojássárgájával, a liszttel, a vajjal, 3 ek citomlével és héjjal összedolgozzuk. Ezt a tésztát vastag csövű nyomózsákba töltjük és két sütőpapírral kibélelt tepsire 5-6 cm átmérőjű köröket nyomunk.
Hozzávalók:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáöntjük az olajat és a narancslevet és a rumot. Hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet és kakaóport,majd lazán összekeverjük a felvert tojáshabbal. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük.
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojások fehérjét habbá verjük, belerakjuk a cukrot és tovább verjük. Ezután beletesszük vizet, olajat és a sárgáját, végül lisztet és a sütőport is hozzáadjuk - lassú fordulaton összekeverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát és 150-170 C fokon sütjük.
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojást a vajjal előbb habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, a cukrot és a kakaót, 10 percig keverjük, végül a lisztet a sütőporral és a maradék tejjel hígítjuk. Jól kidolgozzuk, és zsírozott, lisztezett tepsiben, egyenletes közép meleg sütőben 25-30 percig sütjük. Deszkára kiborítjuk, és még forrón, jó éles késsel kockákra vágjuk, és vaníliás cukorban megforgatjuk.
Hozzávalók:
Elkészítése: Nyolc tojás sárgáját, 5 dkg vajjal, kevés sóval, 15 dkg porcukorral, kevés vaníliával habosra keverünk. Hozzáadunk 0.5 kg lisztet és 3 dkg, kevés tejben kelesztett élesztőt és 1.5 dl tejet, hogy könnyű tészta legyen belőle. Közé hintünk 6 dkg mazsolát, tölthetjük csokoládéval is.
Hozzávalók:
Kovász:
Tészta:
Elkészítése: Három dkg élesztőt kevés cukorral, tejjel, liszttel kelesztünk. Ez alatt 2 tojássárgáját 8-10 dkg vajjal, 7 dkg cukorral, fél kk. sóval habosra kikeverünk. Hozzáadunk fél kg lisztet, a megkelt élesztőt és annyi tejet, hogy se kemény, se lágy tészta ne legyen, jól kidolgozzuk, félretesszük kelni.
Hozzávalók: Kovász:
Tészta:
Elkészítése: 5 dkg vajat egy kanál porcukorral, egy tojás sárgájával habosra keverünk. Ez alatt 3 dkg élesztőt tejben 2 kockacukorral, kevés liszttel kovásznak keverünk. Fél kiló lisztet a tojás keverékhez teszünk, és ha már az élesztő megkelt, összekeverjük vele, és kis tejjel könnyű tésztát dolgozzunk ki, jól.
Hozzávalók:
A töltelékhez:
Sós omlós tésztát készítünk. A lisztet a vajjal, egy kevés sóval és a sütőporral elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 tojás-sárgáját, és egy kevés tejföllel könnyű tésztává gyúrjuk. Cipóba formálva pihentetjük, míg a tölteléket elkészítjük. A töltelékhez a sonkát megdaráljuk, a tehéntúrót áttörjük, a vajat és egy csipet sót hozzáadva jól összekeverjük.
Elkészítési ideje: 80 perc
Hozzávalók:
A csirkét kívül-belül jól megtisztítom. Belülről megsózom, a hasába bedugom a meghámozott, kicsumázott és n1edekbe vágott almát, majd alufóliába csomagolva, előmelegített, forró sütőben, közepes lángon 40 percig sütöm.
spárgamártásban
Hozzávalók: 5 személyre:
A spárgamártáshoz:
A zöldségtorta körítéshez:
Elkészítési ideje: 30 perc
Hozzávalók:
A füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágom, zsírját kiolvasztom, majd a megtisztított és hajszálvékony karikákra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztom rajta.
Hozzávalók:
a tésztához: 5 dkg zsír, 1 tojás,
7 dkg porcukor, pici tej, só, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, a
krémhez: 6 dl tej, 5 evőkanál liszt, 10 dkg cukor, 25 dkg Rama margarin,
valamint: magozott meggy
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk, kinyújtjuk, és tepsi hátulján megsütjük.
A krémhez a tejből a liszttel pépet főzünk, ha kihűlt, összedolgozzuk a cukorral habosra kevert margarinnal
12 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
A lisztet a cukorral, a joghurttal, az olajjal, a tojással, a sütőporral keverd simára. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyenletesen oszlasd el benne a tésztát. A tetejét szórd meg őszibarackkal, és előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd készre.
12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás