Finomságok Konyhája Blog: 2012. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2126 fő
  • Képek - 10495 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2461 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2126 fő
  • Képek - 10495 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2461 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2126 fő
  • Képek - 10495 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2461 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2126 fő
  • Képek - 10495 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2461 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2012. augusztus

Hozzávalók:

  • egy közepes méretű szögletes tortához:
  • A tésztához:
  • 6 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • pici só
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 18 dkg darált mák
  • 2 evőkanál az almás töltelékből
  • 6 dkg köles pehely
  • Az almás töltelékhez:
  • 80 dkg nyári alma (bármilyen jó)
  • fél citrom leve
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 5 dkg cukor
  • A vaníliakrémhez:
  • 6 tojássárga
  • 7 evőkanál cukor
  • 2 kiskanál vanília-kivonat
  • 6 dl tej
  • 7 dkg étkezési keményítő
  • 4 dl 32 % habtejszín (állati)

Elkészítés:

Először az almás tölteléket készítem el.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönjük Ilike.
Valóban finom lehet.
Puszi:Edit.

Tovább 

 

 Krumplis kisbukták

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók: 50 dkg krumpli, só, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 teáskanál porcukor, 20
dkg liszt, 1 tojás. A sütéshez étolaj, a tetejére vaníliás porcukor.
A krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük. A tejet
meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A megfőtt krumplit áttörjük, és
langyosra hűtjük. Két teáskanál sót, kevés porcukrot teszünk hozzá. Beleszórjuk a lisztet,
majd az élesztős tejjel, és egy tojással összedolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Finomnak tünik.

Tovább 

 Kókuszos-karobos kölesgolyó

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

....hát nem tudom én nem szeretem a kölest még akkor sem ha egészséges.Meghagyom a madaraknak.

 Felhő szelet

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Felhő szelet
Hozzávalók: 10 dkg sertészsír, 15 dkg liszt, 1 csipetnyi só, 5 tojás. A krémhez: 5
púpos evőkanál liszt, 5 tojás, fél liter tej, 4 csomag vaníliás cukor, 20 dkg
kristálycukor, 25 dkg margarin (vaj), 5 dl habtejszín, 4 evőkanál porcukor, 4
csomag habfixáló. A tepsi kenéséhez zsír, és liszt. A sütemény tetejére porcukor.

 

2,5 dl vizet felforralunk, hozzáolvasztjuk a sertészsírt, csipetnyi sóval ízesítjük, és
elkeverjük benne a lisztet. Alaposan kidolgozzuk, és félretesszük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Igen,itt van a galériámban.
Nagyon érdekes hullámos felülete van a tésztának.
Lehet,hogy a recept is ez.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Virslis kocka

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Virslis kocka
Hozzávalók: 30 dkg húsos füstölt szalonna, 4 pár virsli, 20 dkg trappista sajt, 2
tojás, 1 kávéskanál őrölt bors, 1 teáskanál só, 20 dkg liszt, fél liter tej.
A szalonnát kockákra vágjuk, és lesütjük. Kiszedjük belőle a pörcöket, és egy tepsi aljába
borítjuk. A virslit karikákra vágva átsütjük a visszamaradt zsírban, és az egészet
sütőedénybe, a szalonnára halmozzuk.

 

Palacsintatésztát készítünk. A tojásokat felverjük, sóval, borssal ízesítjük, és apránként
összekeverjük a liszttel és a tejjel.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyszerű!!!

Tovább 

 Villámgyors szilvás süti

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

Csernus Sándorné üzente 6 éve

Mutatós és egyszerűnek tűnik. Nem beszélve arról, milyen finom!

 3 mennyei szilvás sütemény

6 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

3 mennyei szilvás sütemény
Szerző:
Pink
| Még senki sem szólt hozzá. Legyél te az első!
Cimkék:
túrótorta,
tiramisu,
szilvás sütemény,
szilvás lepény,
szilva

Használd ki a szilvaszezont, és készítsd el mindhárom süteményt! Ne aggódj, a profiknak szánt változat sem túl bonyolult!

Egy jó tanács, mielőtt hozzáfogsz: hogy minél több gyümölcs férjen a tésztalapra, és finom szaftos legyen a süti, sűrűn, egymást kissé fedve rakd ki magozott, cikkekre vágott szilvával!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm,hogy tetszenek a receptek.

Tovább 

 Szilvaszezon: 3 kipróbált sütirecept

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Szilvaszezon: 3 kipróbált sütirecept
Nyersen is isteni, de összedobhatunk belőle lekvárt, befőttet, sőt húsételek kísérőjeként is megállja a helyét. Ám az érett és lédús szilva tökéletesen alkalmas arra, hogy ínycsiklandó sütemény készüljön belőle. Íme 3 letesztelt recept.
 Tejfölös-szilvás lepény


Hozzávalók:

A tésztához:
• 25 dkg margarin
• 30 dkg cukor
• 25 dkg liszt
• 7 dkg étkezési keményítő
• 1 csomag vaníliás cukor
• csipetnyi só
• 4 tojás
• 2 teáskanál sütőpor
A töltelékhez:
• 1,2 kg szilva
• 1,25 dl tejföl
• 2 evőkanál porcukor
• 2 tojás

A díszítéshez:
• porcukor



Szilvaszezon: 3 ínycsiklandozó sütirecept



A margarint előbb magában, majd a kétféle cukorral és a sóval keverjük krémesre.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm Marikák!
Marcsikám!
Hova tűntél,nagyon hiányoltalak az elmúlt napokban?!
Puszi:Edit.

Tovább 

 Londoni keksz

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Londoni keksz

½ kg lisztet 1/8 liter tejjel, 2 egész tojással, 15 dkg cukorral, 6 dkg vajjal és 1 csomag vanillincukorral jól összegyúrunk, végül kevés liszttel elkevert 1 csomag sütőport adunk hozzá. A tésztát még egyszer jól eldolgozzuk, azután vékonyra nyújtjuk, hajtjuk. A hajtogatást és nyújtást ismételjük 4-5-ször, míg végül késhát vastagra nyújtva, kekszvágóval kiszúrjuk. A tojásfehérjével egyenletesen megkent kekszeket szép pirosra sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Ez pontosan így van teához is nagyon finom.

Tovább 

 Noé pudingja

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Noé pudingja

(Ashura)

Hozzávalók

  • 1 pohár héjatlan búza
  • 1/3 pohár csicseriborsó
  • 1/3 pohár száraz fehérbab
  • Két evőkanál rizs
  • 12 és fél pohár víz
  • 10 db szárított sárgabarack
  • 5 db szárított füge
  • Fél pohár magtalan mazsola
  • 1 kis méretű narancs
  • 1 és 2/3 pohár cukor
  • 2 kanál rózsavíz
  • 2/3 pohár zúzatlan dió
  • Fél kisméretű gránátalma

Elkészítés: Mossuk meg a búzát, csicseriborsót és száraz babot. Külön-külön áztassuk be a babot és a csicseriborsót egy pohár vízben, a búza és a rizs keverékét két pohár vízben egy éjszakát.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 6 éve

Noénak sem volt rossz izlése!
P.Ilike

Tovább 

 Sajtos csigapogácsa

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Sajtos csigapogácsa

(baranyai recept)

Hozzávalók:

  • A túrós krumplis pogácsa tésztája,
  • 20 dkg reszelt füstölt sajt,
  • kiskanál só,
  • 1 kiskanál őrölt pirospaprika.

A tetejére:

  • 1 tojás,
  • 10 dkg olvadós sajt.

Elkészítés: A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A reszelt füstölt sajtot, a sót és a pirospaprikát 1-2 evőkanál vízzel kenhető krémmé keverjük. A sajtos keveréket széles pengéjű késsel egyenletesen elosztva a tészta tetejére kenjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Hmmm...fincsi!

Tovább 

 Erdélyi diós pogácsa

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Erdélyi diós pogácsa

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt,
  • 20-20 dkg vaj és porcukor,
  • 15 dkg dió,
  • 1 tojás + 3 tojássárgája,
  • fél citrom héja,
  • fahéj

Elkészítés: A lisztet, vajat, porcukrot és a tojások sárgáját összegyúrjuk. Őrölt fahéjjal, reszelt citromhéjjal ízesítjük, hozzákeverjük a darált diót. Kinyújtjuk és kerek formával (nagy pogácsaszaggatóval) kiszaggatjuk. Megkenjük a felvert tojással, és kivajazott tepsiben, közép-meleg sütőben megsütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Valamikor gyermekkoromban nagymamám sütötte, imádta a családunk / rajtam kivül/

Tovább 

Darált hússal és rizzsel töltött káposztalevél

(finn)

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 nagy fej káposzta,
  • 2-3 evőkanálnyi vaj,
  • 1-2 evőkanálnyi cukorszirup

A töltelékhez:

  • 0,5 dl fényezett rizs,
  • 2 dl húsalaplé,
  • 30 dkg darált hús,
  • káposzta (apróra vágva),
  • 1 dl tejszín,
  • 1 tojás,
  • só, fehérbors

Elkészítése: A rizst a hús-alaplében félkészre főzzük. A káposzta torzsáját kivágjuk. A káposztát sós vízben blansírozzuk. Amint a levelek leválnak, a káposztafejet leveleire szedjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Hááát..eléggé más a mi megszokott t.káposztánktól, de ettől még nagyon finom lehet!

Tovább 

 Alföldi töltött káposzta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Alföldi töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 1,4 kg nem nagyon sovány sertéshús (lehet lapocka, vagy kicsontozott tarja),
  • 1 csülök,
  • 1 láb,
  • 1 nagyobb darab szalonnabőrke.
  • 1 fül,
  • 2 kg savanyú káposzta (közte 16-20 db káposztalevél),
  • 15 dkg rizs,
  • 2 tojás,
  • 1 evőkanál pirospaprika,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 10 dkg zsír.
  • 1 evőkanál szárított kapor,
  • 5 dl tejföl,
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors.

Elkészítés: A húsokat alaposan letisztítjuk és megmossuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Ezek már közelebb állnak hozzám!

Tovább 

 Sonkás-sajtos muffin I.-II.

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Sonkás-sajtos muffin 2

Elkészítési idő: 40 perc (Sós)

Hozzávalók:

  • 1 csésze liszt
  • 10 dkg reszelt sajt (Trappista)
  • 1-2 szelet apróra vágott sonka vagy bacon
  • 3/4 cs víz
  • 1 tojás
  • 1 púpos kávéskanál sütőpor

Elkészítés: 1. A lisztet a száraz dolgokkal keverd össze! 2. Vízben habosítsd fel a tojást, majd az egészet laza mozdulatokkal keverd össze! Nem kell nagyon kikeverni! 3. A kikent vagy kibélelt sütőformákba félig töltve 200 C°-os sütőben 20 percig süsd!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Finomak és végre nem édesek!!!

Tovább 

 Zöldséges muffin I.-II.

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Zöldséges muffin

(Sós)

Hozzávalók:

  • 1/2-1/2 db piros és zöld paprika,
  • 1/2 csésze reszelt cukkini,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 tk. frissen vágott petrezselyemzöld,
  • 15 dkg liszt,
  • 2 ek. cukor,
  • 3 tk. sütőpor,
  • 1/2 tk. só,
  • 400 ml tej,
  • 1/3 csésze olvasztott margarin,
  • 2 db tojás

Elkészítés: Keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport, sót és a petrezselymet. A margarint, a tojást és a tejet csomómentesen keverjük el. A paprikát és a cukkinit mossuk meg,csepegtessük le, vágjuk apróra, majd adjuk hozzá a tojásos masszához.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Érdekes....de finom lehet!

Tovább 

 A tökéletes rántotta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Na ezt nem tudtam, de ahány ház annyiféle rántotta.

 Mascarponés szederlepény

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm Marika és Erzsike.
Szép napot kívánok:Edit.

 Két fincsi nyári gyümölcsleves

6 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm szépen kedves Erzsi.
Örülök,hogy találkoztunk a klubban,gyere gyakrabban!
Üdv:Edit.

 Ünnepi gyümölcssaláta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Ünnepi gyümölcssaláta

Levétől leszűrünk és kis kockákra vágunk egy félkilós konzervananászt, meg egy félkilós őszibarack befőttet, lecsepegtetünk, kimagozunk egy félkilós befőtt cseresznyét vagy meggyet. és a többihez keverjük. Meghintjük ízlés szerint 5-10 deka porcukorral, megöntözzük egy féldeci rummal, és 10 deka mazsolával. 10 deka hámozott mandulával vagy durvára vágott dióval gazdagítjuk. Lefedve néhány óráig állni hagyjuk hűvös helyen, időnként megkeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Ez tényleg ünnepi!

Tovább 

 Gyümölcsös rizsgombóc

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Gyümölcsös rizsgombóc

Hozzávalók:

  • 15 dkg rizs,
  • fél liter tej,
  • 2 db egész tojás,
  • 3-4 evőkanál kristálycukor,
  • 25-30 dkg vegyes gyümölcs (szilva, ringló, sárgabarack),
  • csipetnyi só,
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a bundázáshoz,
  • a tetejére fahéjas porcukor.

Elkészítés: A rizst többször váltott vízben megmossuk, lecsöpögtetjük, majd annyi tiszta, hideg vízbe, amennyi éppen ellepi, 20 percre beáztatjuk. Közben a gyümölcsöt megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk és félbevágjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon finom lehet!

Tovább 

 Rakott lecsó

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Rakott lecsó

Elk. idő: 30+30 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg héjában megfőtt krumpli,
  • 30 dkg lecsó kolbász főzve,
  • 1 üveg lecsó,
  • 1 nagy vöröshagyma,
  • 3-4 főtt tojás.

Elkészítés: A lecsót szokásos módon készítjük el, a kolbászt és krumplit megfőzzük, megpucoljuk, szeljük. Felváltva összerakjuk a ferdén vágott kolbásszal lecsóval sütőben 30 percig sütjük, főtt tojással dúsíthatjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Ilyet már készítettem, finom!

 Ratatouille

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Ratatouille

(francia lecsó)

Hozzávalók: 4 személyre:

  • 25 dkg cukkini,
  • 25 dkg padlizsán,
  • 25 dkg paradicsom,
  • 25 dkg zöldpaprika,
  • 25 dkg vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom,
  • 1 dl olaj,
  • ízlés szerint cukor,
  • só, őrölt bors,
  • késhegynyi kakukkfű vagy rozmaring,
  • 1 db babérlevél

A hozzávalókat megtisztítjuk. A cukkinit, a padlizsánt és a paradicsomot kockára vágjuk, a paprikát és a vöröshagymát körömnyi darabokra aprítjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Szerintem nagyon finom!

Tovább 

 Lecsós tarhonya

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Lecsós tarhonya

Hozzávalók: 4-5 személyre

  • 25 dkg tarhonya,
  • egy nagyobb hagyma,
  • 2 nagyobb paradicsom,
  • 3 zöldpaprika (ha lehet, különböző színűek),
  • kevés zsiradék,
  • só,
  • (esetleg felkarikázott kolbász vagy virsli.)

A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tarhonyát, és állandóan keverve aranybarnára pirítjuk. Beletesszük a karikára vágott paradicsomot, a kolbászt, szükség szerint megsózzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

A múlt héten készítettem, szeretjük.

Tovább 

 Nyári csirkemell

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Nyári csirkemell

  • 4 db csirkemell 4 db tarjaszelet (füstölt) 1 adag grill fűszer 10 szelet szalonna
  • 3 fej vöröshagyma 2 db zöldpaprika 15 dkg rizs 4 db paradicsom
  • 1 kisebb karfiol 5 dkg vaj 2 dl tejföl 1 csipet pirospaprika


A csirkemellet a csontjánál felszúrjuk a vágatokba egy vékony főtt füstölt húst, vagy tarját csúsztatunk, úgy, hogy a szélei ne lógjanak ki.
Grill fűszerrel, sóval beszórjuk.
Nagyobb jénai tálat vékony szalonna szeletekkel kibéleljük, erre egy sor vöröshagymát fektetünk.

Tovább 

 Csirkemell almakarikákkal

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csirkemell almakarikákkal

Hozzávalók:

  • 4 nagy kicsontozott csirkemell (700 g)
  • 2 alma (nem szétfövő fajta)
  • 1/8 l tyúkhúsalaplé
  • 1/8 l almalé
  • 2 evőkanál vaj vagy margarin
  • 4 evőkanál főzőtejszín
  • 1 teáskanál szárított morzsolt kakukkfű
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • fekete bors



Elkészítése:

Előkészítési idő: 5 perc
Elkészítési idő: 19 perc

A csirkemellet sóval és borssal ízesítjük. A hámozatlan almákból kiszedjük a magházat, és az almát 5 mm vastag karikákra vágjuk.

Tovább 

 Rozmaringos csirkemell sajttal sütve

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Rozmaringos csirkemell sajttal sütve

  • csirke
  • 1,2 kg
  • olaj 8 cl
  • vöröshagyma 15 dkg
  • paradicsompüré 5 dkg
  • fehérbor 3 dl
  • liszt 5 dkg
  • gomba 12 dkg
  • Pannónia sajt 15 dkg
  • babérlevél
  • rozmaring
  • őrölt bors, só


Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk és egy kevés őrölt borssal bedörzsöljük. Néhány percig letakarva állni hagyjuk.
Felhevített olajban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük és kevés ideig tovább pirítjuk.
Fehérborral felengedjük, rozmaringgal fűszerezzük és megsózzuk.

Tovább 

 Mozzarellás csirkemell

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Mozzarellás csirkemell

Hozzávalók:

  • csirkemell
  • mozarella
  • bacon (szeletelt, vékony csíkok)
  • oregano
  • bors
  • majoranna
  • (de a fűszerezést lehet variálni ízlés szerint)
  • olívaolaj a sütéshez
  • fokhagyma (az olajba pár cikket beledobni, én már előre házilag elkészített fokhagymás olajat szoktam használni)



Elkészítés: A csirkemellet aránylag vékony szeletekre vágom, és egyenként egy kicsit megklopfolom, hogy tényleg jó vékony legyen,
aztán jól megízesítem a kedvemre való fűszerekkel.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Jó kis csirkés receptek, köszönöm Editke!

Tovább 

 Csirkemell á la Stik

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csirkemell á la Stik

  • Hozzávalók:
  • 3 nagyobb csirkemellfilé
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 fej fokhagyma
  • 30 dkg trappista sajt
  • bors
  • margarin



Elkészítés:

Vékony szeletekre vágjuk a megmosott csirkemellet (klopfolhatjuk is).
A fokhagymát fokhagyma nyomóval belenyomjuk a tejfölbe, majd egy csipet borsot is beleteszünk, jól összekeverjük.
A margarinnal kivajazunk egy tepsit. Szépen elrendezve belefektetjük a csirkemelleket, megsózzuk. Szép egyenletesen rárakjuk a tejfölt,
majd megszórjuk reszelt sajttal.

Tovább 

 Sajtos csirkemell egyszerűen

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Sajtos csirkemell egyszerűen

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 nagyobb vagy 3 közepes csirkemell kicsontozva
  • 1 tojás
  • 5 dkg liszt
  • 20 dkg reszelt sajt (lehet több féle sajt keveréke)
  • bors
  • vaj a kenéshez


Elkészítés: A csirkemelleket egészen vékonyra szelem. Sózom, borsozom, majd 20 perc múlva lisztbe, tojásba és reszelt sajtba forgatom.
Tűzálló tálba rakom, lefedem alufóliával, és kb. 20 percig így sütöm. A fóliát levéve még egy kicsit visszateszem a sütőbe, arra kell vigyázni,
hogy a sajt meg ne keseredjen.

Tovább 

 Joghurtban marinált csirkemell

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon finom ebédetek volt Marikám.
Köszönöm a hozzászólásaidat a bejegyzésekhez.
Úgy látom,hogy ma csak Te voltál itt a klubban!
Köszönöm Neked.
Puszi:Edit.

 Citromos joghurttorta habcsókkal

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Szeretem az ilyen készítményeket!!!

 Makói májszelet

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Makói májszelet

Energiatartalma: 204 kcal

• 40 dkg sertésmáj • 20 dkg vöröshagyma • 2 ek. étolaj • mustár, majoránna

A sertésmájból szép szeletet vágunk, mustárral, majoránnával, borssal fűszerezzük. Kevés ideig állni hagyjuk és hirtelen kisütjük. (Sózni nem szabad!) Közben a hagymát karikára vágjuk, beforgatjuk lisztbe és forró olajban kisütjük. Tálaláskor a májszelet tetejére púpozzuk.

 Rakott halfilé

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Rakott halfilé

Hozzávalók: (4 adaghoz)

  • 4 vörös sügérfilé vagy hekk, (egyébként kb. 20 dkg)
  • só, őrölt bors
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 8 ek tejszín
  • 2 kk paradicsompüré
  • 4 dkg vaj
  • vaj a tűzálló tál kikenéséhez

Elkészítés: Egy tűzálló tálat kivajazunk. A halszeleteket lemossuk, szárazra töröljük, megsózzuk és megborsozzuk. A tálba fektetjük, és a citromlevet egyenletesen rácsepegtetjük.

Tovább 

 Almás gombóc

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Almás gombóc

Hozzávalók: 4 személyre

  • 4 darab alma
  • 1 citrom
  • 3 dkg dió
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojás + 1 tojás sárgája
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál porcukor
  • csipetnyi só

Elkészítés: A megmosott, és meghámozott almákat, magházuk eltávolítása után egészen pici kockákra vágjuk.Belerakjuk keverőtálba s a citrom egyharmadának szűrt levével elkeverjük.Hozzáadjuk az őrölt diót( jó helyette a dejó is vagy mandula) az olvasztott vajat, tojást, tejet, lisztet és az átszitált zsemlemorzsát.Reszelt citromhéjjal és csipetnyi sóval megízesítjük.Ezt az alapanyagot masszává dolgozzuk össze, gombócokat formálunk belőle, majd enyhén sós vízben kifőzzük.

Tovább 

 Péter-Pál szelet

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Péter-Pál szelet

Hozzávalók:

  • 12 tojás,
  • 18 dkg liszt,
  • 5 dkg reszelt csokoládé,
  • 36 dkg vaníliás cukor.

A töltelékhez:

  • 24 dkg darált dió,
  • 24 dkg vaj,
  • 16 dkg porcukor,
  • 2 dl tej,

Elkészítés: A 12 tojás sárgáját 36 dkg vaníliás cukorral habosra keverjük. 18 dkg liszt, 5 dkg reszelt csokoládéval kikeverjük és a 12 tojás fehérje felvert habját hozzákeverjük. Két egyforma tepsiben kisütjük. A töltelék: 24 dkg darált diót, 2 dl tejjel leforrázunk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Szerintem is!

Tovább 

 Nagyon finom diós sütemény

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Nagyon finom diós sütemény

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj,
  • 30 dkg porcukor,
  • 5 tojás,
  • 7 dkg rétesliszt,
  • 4 ek kakaó,
  • 32 dkg dió,
  • 4 ek rum,
  • 1/2 sütőpor,
  • Ízlés szerint lekvár,
  • 1 cs. vaníliás cukor,

Mázhoz:

  • 10 dkg ételbevonó,
  • 5 ek olaj.


Elkészítése: 4 tojássárgáját kikeverjük 15 dkg porcukorral, és 15 dkg vajjal. Hozzáadunk 1 ek kakaót és a 4 tojás keményre felvert habját, 7 dkg réteslisztet, amit elkeverünk 1/2 cs sütőporral. Végül hozzáadunk 12 dkg diót és kikent, lisztezett tepsibe megsütjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 6 éve

Nagyon tetszik a recept.Köszi

Tovább 

 Finom szelet

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Finom szelet

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt,
  • 30 dkg Ráma margarin,
  • 3 ek. cukor,
  • 2 dkg élesztő,
  • 4 tojás sárgája,
  • csipet só.

Krém:

  • 4 tojás fehérje,
  • ½ citrom leve
  • 40 dkg cukor
  • apróra vágott dió,
  • ½ citrom reszelt héja.

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk és két lapot sütünk belőle. A krémhez valókat gőz felett kikeverjük és a végén hozzákeverjük a diót és a citromhéjat. Ha kész, rákenjük a két lapra, összegöngyöljük, kihűtjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Ezt ismerem és nagyon finom!

Tovább 

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 25 dkg margarin
  • kevés rum
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek baracklekvár
  • piros és zöld ételszínezék

    Elkészítése:
    A hozzávalókat az ételszínezékek kivételével összegyúrjuk. Három részre osztjuk. A legnagyobb darab az alma belseje lesz. Kicsivel kevesebb tészta kell a külsejéhez, és a legkevesebb a leveleknek. A legkevesebb tésztához hozzáadjuk a zöld ételszínezéket, a kicsivel több tésztához pedig a pirosat. A legtöbb tésztához semmit nem kell adnunk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon jó,ötletes.
Az ételszínezék helyett aromával vagy gyümölcslével festeném.
Köszönöm Ilike!
Puszi:Edit.

Tovább 

Előző cikk Előző Táplálkozás cikk
6 ok, amiért együnk minél több málnát Fischer Anna, 2012. augusztus 12
Nyáron rengeteg gyümölcsből választhatunk a boltokban, vagy jobb esetben akár a saját kertünkben. A málna ezek közül az a gyümölcs, amely számtalan betegségre alkalmazható, ráadásul nagyon finom, rengeteg süteménybe is tehetjük, vagy akár kellemes retro málnaszörpöt is készíthetünk belőle!

Klikk az alábbi képre a könnyebb lapozásért:
Vértisztító

Vértisztító
A málna remek vértisztító, rendszeres fogyasztása segít a szív- és érrendszeri betegségek gyógyításában.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Én imádom!!!

Tovább 

 A 8 legfinomabb diétás előétel

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Előző cikk Előző Előétel cikk
A 8 legfinomabb diétás előétel Sándor Alexandra, 2012. augusztus 10
Az előétel funkciója, hogy megregulázza a farkasétvágyat és könnyítse az emésztést. Nyolc olyan fogást ajánlunk a figyelmedbe, melyekből diéta esetén is bátran rendelhetsz az étteremben!

Klikk az alábbi képre a könnyebb lapozásért:
Grillezett zöldségnyársak

Grillezett zöldségnyársak
Paprika, paradicsom, hagyma, uborka és cukkini... Szinte hihetetlen, de 2 méretes nyárs mindössze 75 kalóriát tartalmaz összesen.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

köszönöm:)

Tovább 

 Villámgyors áfonyás túrótorta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 6 éve

Köszönet érte meg fogom csinálni,mert az áfonyát imádom. További csodás szép napot kivánok! Erzsike

 Duna hullám szelet

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagy sláger volt anno!
Kedvenceim között tudhatom.
Régen sütöttem,finom süti.

 Kardamomos sárgadinnyeleves

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Én sem Marika,de biztosan lesz aki szereti és elkészíti.

 Szalvétagombóc

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Szalvétagombóc

Hozzávalók:

  • 4 dl rétesliszt,
  • 4 egész tojás,
  • 4 dl tejföl,
  • 10 dkg porcukor,
  • 5 dkg nagyon finomra darált dió vagy mandula,
  • 3 evőkanál margarin,
  • 1 zacskó vaníliás cukor,
  • csipetnyi só.

A tojásokat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tejfölt, a vaníliás cukrot, végül a lisztet. Egy tiszta konyharuhát vastagon bekenek a margarinnal, majd a tésztából hosszúkás cipót formálva belekötöm olyan lazán, levegősen, hogy az fövés közben kedvére dagadhasson.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Finom lehet!

Tovább 

 Brokkolis virsli

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Brokkolis virsli

Energiatartalma: 389 kcal

• 40 dkg brokkoli • 40 dkg baromfivirsli • 1 dl ketchup • 12 dkg Óvári sajt • só

A brokkolit és a virslit külön-külön sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A virsliket tűzálló tálba fektetjük, a brokkolit a virslire terítjük és ketchuppel meglocsoljuk. Reszelt sajttal megszórva a sütőben pirosra sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Gyors és finom!

 Rakott halfilé

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Rakott halfilé

Hozzávalók: (4 adaghoz)

  • 4 vörös sügérfilé vagy hekk, (egyébként kb. 20 dkg)
  • só, őrölt bors
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 8 ek tejszín
  • 2 kk paradicsompüré
  • 4 dkg vaj
  • vaj a tűzálló tál kikenéséhez

Elkészítés: Egy tűzálló tálat kivajazunk. A halszeleteket lemossuk, szárazra töröljük, megsózzuk és megborsozzuk. A tálba fektetjük, és a citromlevet egyenletesen rácsepegtetjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Szívesen megkóstolnám!

Tovább 

 Párizsi kosár

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Párizsi kosár

1 adag: Kalória: 260 szénhidrát: 14 g.

Hozzávalók:

  • 6 dkg (2 szelet) párizsi felvágott,
  • 10 dkg cukorborsó,
  • 2 ek tejszín,
  • 1 mk apróravágott petrezselyemzöld,
  • ízlés szerint só,
  • a kisütéshez olaj.

Elkészítés: A zöldborsót puhára főzzük, a tejszínt kissé megsózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és ráöntjük a zöldborsóra.

A párizsi szeleteket forró zsírba tesszük, amikor az felkunkorodik a közepére töltjük a tejszínes zöldborsót, forrón (azonnal) tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Mutatós és finom is!

Tovább 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm Évi.
Válogass kedvedre a sütik között.
Örülök,hogy itt vagy velünk a klubban.
Üdvözöllek:Edit.
Várunk máskor is!

 Lucullusi csirkeszárny.

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Lucullusi csirkeszárny.

Hozzávalók:

  • 8 szép nagy csirkeszárny,
  • 10-10 dkg gomba, főtt füstölt sonka,
  • 10-12 dkg liszt,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1,5 dl világos sör,
  • 1 db egész tojás,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • 1 mk törött fekete bors, só,

Elkészítés: A csirkeszárnyakat kettévágjuk, a szárnyvégeket levágjuk, és leveshez később felhasználjuk. A húsdarabokat megsózzuk és 15 percre félretesszük. A tojást gyengén felverjük, hozzáöntjük a sört, megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát.

Tovább 

 Csirkecomb gombában

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csirkecomb gombában

Hozzávalók:

  • 4 szép csirkecomb,
  • 1 zacskó gombalevespor,
  • 8-10 dkg finomliszt,
  • 1 db egész tojás,
  • 1,5-2 dl tej,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • 1 mk törött fekete bors.

Elkészítés: A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, és mindkét oldalát megsózzuk. A tojást a tejjel habosra verjük, hozzáadjuk a gombalevesport, a megmosott és finomra vágott petrezselyemzöldet, valamint a törött borsot. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta-massza legyen belőle.

Tovább 

 Császárné levese

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Császárné levese

Elkészítési idő: kb. 2.5 óra

Hozzávalók:

  • 1 egész tyúk,
  • 35 dkg csirkemáj, zúza, szív vegyesen,
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér,
  • 1 fej hagyma,
  • fél karalábé, fél zeller,
  • 10 dkg zöldborsó,
  • 15 dkg spárga,
  • 10 dkg levestészta,
  • só, szemes bors

Egy fazékban vizet forralunk, és amikor fő, beletesszük a megtisztított, megmosott tyúkot egészben, és sóval ízesítjük. Amikor a hússal együtt újra felforr, takarékra állítjuk a lángot, leszűrjük a leves habját, hozzáadjuk az alaposan megmosott belsőségeket és a megtisztított leveszöldséget.

Tovább 

 Citromos kókuszkarika

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Citromos kókuszkarika

Hozzávalók:

  • 12 dkg kókuszreszelék,
  • 1 citrom,
  • 7 dkg porcukor,
  • 4 tojássárgája,
  • 25 dkg liszt,
  • 15 dkg puha vaj,
  • 2 evőkanál kristálycukor,
  • 1 tojásfehérje.

Serpenyőben 10 dkg kókuszreszeléket zsiradék nélkül aranybarnára pirítunk, majd kihűtjük. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A porcukrot a kókuszreszelékkel, a tojássárgájával, a liszttel, a vajjal, 3 ek citomlével és héjjal összedolgozzuk. Ezt a tésztát vastag csövű nyomózsákba töltjük és két sütőpapírral kibélelt tepsire 5-6 cm átmérőjű köröket nyomunk.

Tovább 

 Brauni sütemény

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Brauni sütemény

Hozzávalók:

  • 2 és fél csésze liszt,
  • 2 és fél csésze cukor,
  • 2 és fél teáskanál sütőpor,
  • 7 tojás,
  • 4 evőkanál kakaó,
  • 2 evőkanál rum,
  • negyed csésze olaj,
  • negyed csésze narancslé.

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáöntjük az olajat és a narancslevet és a rumot. Hozzáadjuk a sütőporral kevert lisztet és kakaóport,majd lazán összekeverjük a felvert tojáshabbal. Kikent, lisztezett tepsibe öntjük.

Tovább 

 Kakaós kevert

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kakaós kevert

Hozzávalók:

  • 4 egész tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 1 ek kakaó, vagy (dióval, mákkal)
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor

Elkészítés: A tojások fehérjét habbá verjük, belerakjuk a cukrot és tovább verjük. Ezután beletesszük vizet, olajat és a sárgáját, végül lisztet és a sütőport is hozzáadjuk - lassú fordulaton összekeverjük. A tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a masszát és 150-170 C fokon sütjük.

 Kakaós lepény

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kakaós lepény

Hozzávalók:

  • 1 egész tojás
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg vaj vagy zsír
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg kakaó
  • 25 dkg liszt
  • 1 sütőpor

Elkészítés: A tojást a vajjal előbb habosra keverjük, hozzáadjuk a tej felét, a cukrot és a kakaót, 10 percig keverjük, végül a lisztet a sütőporral és a maradék tejjel hígítjuk. Jól kidolgozzuk, és zsírozott, lisztezett tepsiben, egyenletes közép meleg sütőben 25-30 percig sütjük. Deszkára kiborítjuk, és még forrón, jó éles késsel kockákra vágjuk, és vaníliás cukorban megforgatjuk.

Tovább 

 Kuglóf más módon

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kuglóf más módon

Hozzávalók:

  • Tojássárgája 8 db,
  • vaj 5 dkg,
  • porcukor 15 dkg,
  • vanília 1/4 rúd,
  • liszt 0.5 kg,
  • élesztő 3 dkg,
  • tej 1.5 dl,
  • mazsola 6 dkg,
  • csokoládé 2 tábla.

Elkészítése: Nyolc tojás sárgáját, 5 dkg vajjal, kevés sóval, 15 dkg porcukorral, kevés vaníliával habosra keverünk. Hozzáadunk 0.5 kg lisztet és 3 dkg, kevés tejben kelesztett élesztőt és 1.5 dl tejet, hogy könnyű tészta legyen belőle. Közé hintünk 6 dkg mazsolát, tölthetjük csokoládéval is.

Tovább 

 Könnyű tejkenyér

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Könnyű tejkenyér

Hozzávalók:

Kovász:

  • élesztő 3 dkg,
  • tej 1 dl,
  • liszt 5 dkg.

Tészta:

  • tojássárgája 2 db,
  • vaj 8-10 dkg,
  • cukor 7 dkg,
  • só 1/2 kk.,
  • liszt 0.5 kg,
  • tej 1.5 dl,
  • tojássárgája 1 db.

Elkészítése: Három dkg élesztőt kevés cukorral, tejjel, liszttel kelesztünk. Ez alatt 2 tojássárgáját 8-10 dkg vajjal, 7 dkg cukorral, fél kk. sóval habosra kikeverünk. Hozzáadunk fél kg lisztet, a megkelt élesztőt és annyi tejet, hogy se kemény, se lágy tészta ne legyen, jól kidolgozzuk, félretesszük kelni.

Tovább 

 Hajtogatott kifli

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hajtogatott kifli

Hozzávalók: Kovász:

  • élesztő 3 dkg,
  • tej 2 dl,
  • liszt 5 dkg,
  • cukor 2 kocka.

Tészta:

  • liszt 0.5 kg,
  • vaj 5 dkg,
  • cukor 1 ek.,
  • tojás sárgája 1 db,
  • vaj 15 dkg,
  • barackíz 15 dkg,
  • só 1/2 késh.

Elkészítése: 5 dkg vajat egy kanál porcukorral, egy tojás sárgájával habosra keverünk. Ez alatt 3 dkg élesztőt tejben 2 kockacukorral, kevés liszttel kovásznak keverünk. Fél kiló lisztet a tojás keverékhez teszünk, és ha már az élesztő megkelt, összekeverjük vele, és kis tejjel könnyű tésztát dolgozzunk ki, jól.

Tovább 

 Bácskai vőlegényfogó

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Bácskai vőlegényfogó

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 tojás, tejföl, só

A töltelékhez:

  • 20 dkg sovány főtt sonka,
  • 20 dkg túró,
  • 5 dkg vaj,
  • só,
  • a kenéshez tojás.

Sós omlós tésztát készítünk. A lisztet a vajjal, egy kevés sóval és a sütőporral elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 tojás-sárgáját, és egy kevés tejföllel könnyű tésztává gyúrjuk. Cipóba formálva pihentetjük, míg a tölteléket elkészítjük. A töltelékhez a sonkát megdaráljuk, a tehéntúrót áttörjük, a vajat és egy csipet sót hozzáadva jól összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Ezzel engem is meg lehet fogni!!

Tovább 

 Burgonyában sült csirke

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Burgonyában sült csirke

Elkészítési ideje: 80 perc

Hozzávalók:

  • 1 csirke (kb. 80 dkg-os),
  • 50 dkg burgonya,
  • 2 tojás,
  • 2-3 dl tej,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 dl tejföl,
  • 2 közepes nagyságú alma,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • ízlés szerint só és törött fehér bors.

A csirkét kívül-belül jól megtisztítom. Belülről megsózom, a hasába bedugom a meghámozott, kicsumázott és n1edekbe vágott almát, majd alufóliába csomagolva, előmelegített, forró sütőben, közepes lángon 40 percig sütöm.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Általában mindig átnézem, ugyanis jó ötleteket merítek belőle, ha pontosan nem is úgy készítem ahogy leírják, vagy más ételhez kapok ötleteket.

Tovább 

 Borjúvelővel töltött jércemell

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Borjúvelővel töltött jércemell

spárgamártásban

Hozzávalók: 5 személyre:

  • 5 db kicsontozott csirkemell,
  • 40 dkg borjúvelő,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 dl étolaj,
  • só, bors, ízlés szerint.

A spárgamártáshoz:

  • 1/2 kg spárga,
  • 5 dkg liszt,
  • 1 pohár tejszín,
  • só, cukor, ízlés szerint.

A zöldségtorta körítéshez:

  • 4 db kicsit vastagabb sós palacsinta és a rétegenkénti zöldségtöltelékekhez a következők:
  • 20 dkg gomba,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • só, fehér bors, vágott zöld petrezselyem,
  • 1 tojás,
  • 1 kanál zsemlemorzsa.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Mennyei eledelnek tűnik.

Tovább 

 Birsalmás csirkemáj

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Birsalmás csirkemáj

Elkészítési ideje: 30 perc

Hozzávalók:

  • 8 db csirkemáj, 1 közepes nagyságú birsalma (vagy birskörte),
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 1-2 teáskanál cukor,
  • ízlés szerint só és törött fekete bors, késhegynyi őrölt szegfűszeg.

A füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágom, zsírját kiolvasztom, majd a megtisztított és hajszálvékony karikákra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztom rajta.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Isteni recept!

Tovább 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm szépen Marika és Margit.

 

Úristen, de jól néz ki! Hát még az íze milyen jó! Az alábbi adag 12 darab rózsa elkészítéséhez elegendő. Legközelebb már úgyis dupla adag lesz belőle…

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm Marika.
Én is sütöttem hájas tésztából.
Puszi:Edit.

 

Ennél a túrótortánál nincsen finomabb! Próbáld ki, hogy megtudd mennyire ízletes!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Könnyű az elkészítése,szünetel a hőség.
Lehet Lányok sütni!

Különleges alkalomra, vagy csak kedvtelésből önmagadnak készíteni- olyan mindegy. A Florentin szelet egyedi kinézetével és ízével bárhol megállja a helyét.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm Marika.
Majd Karácsonyra megsütöm,éppen az ünnepre való sütemény.
Puszi:Edit.

 Amerikai édesség - Citrommázas muffin

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Az amerikaiak egyik kedvenc süteménye a muffin. Kóstoljátok meg a következő recept alapján készült sütit és ha még nem tudtátok volna, akkor megtudjátok, hogy miért van ez így.

 Meggyes krémes

6 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

 

Meggyes krémes

Hozzávalók:
a tésztához: 5 dkg zsír, 1 tojás, 7 dkg porcukor, pici tej, só, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, a krémhez: 6 dl tej, 5 evőkanál liszt, 10 dkg cukor, 25 dkg Rama margarin, valamint: magozott meggy

 

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kettéosztjuk, kinyújtjuk, és tepsi hátulján megsütjük.

A krémhez a tejből a liszttel pépet főzünk, ha kihűlt, összedolgozzuk a cukorral habosra kevert margarinnal

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Biztos nagyon finom lehet, majd meg fogom sütni, de most kevés meggyem van. Köszönöm a receptet. Szép napot kívánok Éva.

Tovább 

Hozzávalók:
  • 2 bögre kockára vágott őszibarack
  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre kristálycukor
  • 1 bögre joghurt
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél bögre olaj

A lisztet a cukorral, a joghurttal, az olajjal, a tojással, a sütőporral keverd simára. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyenletesen oszlasd el benne a tésztát. A tetejét szórd meg őszibarackkal, és előmelegített sütőben 20 perc alatt süsd készre.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm Ilike a bejegyzést.
Nagy kedvencünk a joghurtos gyümölcsös sütik is.
Puszi:Edit.

Ez történt a közösségben:

Domján Mária írta 3 órája a(z) Rizseshús sárgarépával-zöldborsóval képhez:

Rizseshus_sargarepavalzoldborsoval_2086082_6180_s

Nagyon jól néz ki és mi is nagyon szeretjük köszönöm ...

Domján Mária írta 3 órája a(z) Kocsonyának való. képhez:

Kocsonyanak_valo_2086115_1232_s

Nagyon jól néz ki .Én is a napokban főztem kocsonyát...

Garáz József 4 órája új képet töltött fel:

Kocsonyanak_valo_2086115_1232_s

Kőszeghy Anna 13 órája új képet töltött fel:

Rizseshus_sargarepavalzoldborsoval_2086082_6180_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sülthurka sült kolbász és sültbugonya képhez:

Sulthurka_sult_kolbasz_es_sultbugonya_2085969_1241_s

József én is így vagyok ezzel! Olyan finomat, mint amit az én ...

Garáz József írta 1 napja a(z) Sülthurka sült kolbász és sültbugonya képhez:

Sulthurka_sult_kolbasz_es_sultbugonya_2085969_1241_s

Anna! Jó volt. De mint lentebb írtam Gizikének hogy már nem ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sülthurka sült kolbász és sültbugonya képhez:

Sulthurka_sult_kolbasz_es_sultbugonya_2085969_1241_s

Milyen jó dolgod volt József! Hű de finom lehetett! Én is ...

Garáz József írta 1 napja a(z) Sülthurka sült kolbász és sültbugonya képhez:

Sulthurka_sult_kolbasz_es_sultbugonya_2085969_1241_s

Gizike! Hát igen a friss húsból finomat lehet készíteni. De a ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

Kelkáposzta főzelék, sült hús

Fejér Gizella írta 2 napja a(z) Sülthurka sült kolbász és sültbugonya képhez:

Sulthurka_sult_kolbasz_es_sultbugonya_2085969_1241_s

Akkor sok finomságot ettél József ,ez is itt a tányéron...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu