Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vaníliás-kakaós szelet
A vaníliás pudingport a tejjel, ízlés szerinti mennyiségű cukorral felfőzzük, hűlni hagyjuk. Közben a tésztához a tojássárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a tejet, majd az étolajat, a kakaót, a lisztet és a sütőport, jól kikeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a tésztához adagoljuk. A tésztát tepsibe öntjük, beleszeggatjuk a pudingot.
|
|
Mézeskalács süteményA tésztához valókat összegyúrom, és félóráig langyos helyen pihentetem.
Ha egy gyors és finom sütemény desszertet keres, íme, a csodás málnás tiramisu!
Hozzávalók:
1 cs. babapiskóta, 2 dl feketekávé, 0,5 dl konyak, 3 tojás, 30 dkg mascarpone, 2 kanál kakaó, tejszínhab, mirelit málna.
Készítsük elő egy nagyobb tálat, amibe majd lerakjuk a tiramisut, ez lehet egy jénai műanyag vagy üvegtál.
A babapiskótákat készítsük elő, majd egy tálba öntsük bele a lefőzött kávét, amit ízesítünk a konyakkal vagy rummal ízlés szerint.
Pisztáciás – mandulás keksz-szelet
Hozzávalók:
2,5 dl tej, 25 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 3 ek kakaó, 50 dkg
háztartási keksz (fele darált, fele darabosra törve), 10 dkg natúr
pisztácia darabosra törve, 5 dkg mandula lapocska, 5 dkg csokoládé –chip
(vagy apró csokoládé darabkák)
A tetejére: 15 dkg jó minőségű csokoládé (fele tejcsokoládé – fele
étcsokoládé) gőz fölött megolvasztva és 2 ek olajjal elkeverve, 5 dkg
mandula lapocska megpirítva
Elkészítés:
Egy tálban a száraz alapanyagokat összekeverjük.
Hozzávalók:
Kategória: édességek
Alkategóriák:
torták
Jelleg: ünnepi
Fogyasztási ajánlat:
Megsütjüka piskotànkat a 26 cm es tortaformàban,majd hagyjuk kihülni.Azselatint hidegvizbe belerekjuk kb 10 percre.mMajd egy pàr csepp forrovizben eldolgozuk és a likörböl is egy picit elveszünk és ezzel is elkavarjuk.A creme fraichet vagy tejfölt a cukorral és a krémlikörrel elkavarjuk majd a zselatinos krémet is hozà adjuk.Utàna 400g tejszint fölverünk kemény habbà és ezt is a Baileys krémbe forgarjuk.Megkenjük ezzel a krémmel a tortànkat,majd egy éjszakàra a hütöbe tesszük.Màsnap a maradék 200g tejszint is fölverjük kemény habbà és nyomozsàkba töltjük és ezzel a rozsàkal kidiszitjük a tortànkat és még kakaoporral meghintjük.
Hozzávalók
4 személyre:
Hozzávalók 4 személyre:
TésztaAz egész tojásokat a cukorral habosra verjük, majd apránként beledolgozzuk a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat meg a vaníliás cukrot.
Aszalt gyümölcsös kuglóf
Az aszalt
gyümölcsöket apróra vágjuk, leöntjük 1 dl forró vízzel és 10 percig
állni hagyjuk. A vajat habosra kikeverjük a porcukorral. Hozzáadjuk az
egész tojásokat, a masszát habverővel egyneművé keverjük.
Hozzávalók 4 személyre:
A tojást, a lisztet, a tejet és a sót kikeverem, megbolondítom egy kevés vaníliás cukorral és teáskanálnyi reszelt citromhéjjal.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg zsír
15 dkg cukor
20 dkg porcukor
4 tojás
1 csomag sütőpor
1 citrom héja és leve
1 csomag vaníliás cukor
tejföl
2 evőkanál kakaó
málnalekvár, kókuszreszelék
A mázhoz: 20 dkg porcukor, 2 tojássárgája, fél citrom leve
elkészítése:
A lisztet, zsírt, cukrot, a két egész tojást, a sütőport, a citrom reszelt héját és a vaníliás cukrot kevés tejföllel összegyúrjuk. A kapott tésztát három részre osztjuk.
Epres sztracsatellalepény
- 5 dkg
csokoládéforgács
- 50 dkg
eper
- 1 teáskanál
sütőpor
- 1 db
tojás
- 1 csipet
só
- 7,5 dkg
kristálycukor
- 15 dkg
margarin
- 35 dkg
finom liszt
- 1/2 kg
szárazbab
Sztracsatella krém
- 50 dkg
eper
- 2 db
narancs
- 2 dl
tejszín
- 3,5 dl
tej
- 1 csomag
sztracsatellakrém-por
Epres sztracsatellalepény
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, és fóliába csomagolva körülbelül 30 percig pihentetjük a
hűtőszekrényben.
Hozzávalók:
1 tubus 170 g sűrített cukrozott tej
25 dkg porcukor
20 dkg kókuszreszelék
porcukor a szóráshoz
kakaópor
Elkészítése:
Egy tálban fakanállal összekeverjük a sűrített tejet és a porcukrot,amíg kemény lesz.
Kézzel egyenletesen beledolgozzuk a kókuszreszeléket.
A masszát kettéválasztjuk. és az egyik felébe kakaóport keverünk.
Porcukorral meghintett deszkán mindkét hasáb alakú tésztát formázunk és egymásra helyezzük őket.
Sodrófával kinyújtjuk,kézzel újraformázzuk,amíg kb.
Mákos csokis sütemény A hozzávalókat összekavarjuk (vaj-cukor-tojás-mák-tej sorrendben+ a többi) és a végén jön hozzá a sütőporral elkevert liszt.
Hozzávalók:
1 bögre (3 dl) liszt
1 bögre darált mák
1 bögre kr.cukor
1 bögre tej
1,5 csomag sütőpor
10 dkg margarin
2 tojás
1 narancs reszelt héja
1kk őrölt fahéj
pici só
@font-face { font-family: "Tahoma"; }@font-face { font-family: "Verdana"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 0.0001pt; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }h1 { margin: 12pt 0cm 3pt; page-break-after: avoid; font-size: 16pt; font-family: Arial; font-weight: bold; }a:link, span.MsoHyperlink { color: blue; text-decoration: underline; }a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed { color: purple; text-decoration: underline; }p { margin-right: 0cm; margin-left: 0cm; font-size: 12pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; } Bizonyított tény, hogy a csokoládé a kakaóbab egy bizonyos hatóanyaga nyomán fokozza a boldogságérzetet, de hasonló hatást el lehet érni szénhidrátokban gazdag élelmiszerekkel is, amelyek a csokoládénál jóval kevésbé hizlalnak – számol be az MTI alapján az [origo]. Egy biztos, szinte minden második ismerősöm a ehhez finomsághoz nyúl, amint kicsit negatívabb dolog éri, ám vannak szép számmal a környezetemben, akik már-már függőként fogyasztják az egyesek szerint igenis egészséges és nem hizlaló, mások szerint meg éppen hogy az ellenkezőjét kiváltó csokikat.
Vajas lap hozzávalói:
20dkg vaj,27.5dkg cukor, 1zacskó vaniliás cukor,fél citrom reszelt héja.2tojás,
4evőkanál víz
30dkg liszt, 2teáskanál sütőpor,
A lap elkészítése:
A vajat ,a cukrot, a vaniliás cukrot és a citromhéjat addíg keverjük amíg teljesen fel nem oldódik.
Majd fokozatosan hozzáadjuk,a tojást és a vizet, majd kézi robotgéppel habosra keverjük.
A sütőport elvegyítjük a liszttel, hozzáadjuk az előbbi keverékhez,és simára összedolgozzuk.
A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük,és elsímitjuk.
1 evőkanál
étkezési keményítő
- 5 dkg
csokoládé
- 3 pohár
tej
- 3 db
tojássárgája
- 3 evőkanál
kristálycukor
- 3 dkg
mogyoró
- 1 csipet
só
- 2 db
tojás
- 12,5 dkg
víz
- 10 dkg
finom liszt
- 5 dkg
vaj
- 1 db
vaníliarúd
Hozzávalók:
Tészta: 6 tojás, 10 kanál cukor, 6 kanál víz, ezt felverjük, és még
adunk hozzá 6 kanál olajat, 14 kanál lisztet, 2 kanál kakaóport, és 1
cs sütőport. Sütőpapíron egy tepsiben megsütjük, ha kihűlt ketté vágjuk így kapunk két vékony lapot.
Krém: 2 cs vanília pudingpor fél liter tej a szokásos módon megfőzzük, 1 rámát 20 dkg porcukorral kikavarunk, és a kihűlt vanília pudinghoz adjuk, jól összekeverjük.
Hab: 1liter hulala tejszín 4 cs habfixáló jó keményre felverjük.
Elkészítési idő: | 60 perc |
---|
Nehézség: | Könnyű |
---|
3 tojás
10 dkg cukor
10 dkg zsír
15 dkg liszt
3 dkg kakaó
0,5 csomag sütőpor
30 dkg porcukor
1 dl rum
A tojásokat a cukorral és zsirral jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a kakaót illetve a sütőport.
Hozzávalók: . A piskótához: . 2 csomag vaníliás pudingpor . 4-5 dl tejszín . 1 csomag omlós keksz |
.
Elkészítése:
.
A piskótához a tojásfehérjéket a sóval habbá verjük, apránként beleszórjuk a cukrot, majd a tojás sárgákat egyenként, majd legvégül belevegyítjük a sütőporos lisztet.
Csokoládés rakott palacsinta
Édesszájú olvasóinknak ajánljuk ezt a nagyon finom palacsinta receptet.
Hozzávalók: 20 dkg rétesliszt, 2 tojás, 1 dl tej, 2 dl szódavíz, só, olaj. A töltelékhez: 12 dkg cukor, 3 kanál kakaópor, 5 dkg csokoládé, 2 tojás, 8 dl tej, 2 cs. Vaníliás cukor, 3 kanál liszt.
Első lépésként készítsük el a palacsintatésztát: Egy nagyobb tálba keverjük ki a lisztet, a tojással, kevés sóval, majd adjuk hozzá a tejet, és a szódavizet, és a végén keverjük bele az étolajat.
hozzávalók 6 főre
a mázhoz:
Dupla csokis túrós süti
Habosra
keverjük a tojássárgájákat a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott
tortabevonót, a vajat, a kakaóport, a durvára vágott diót és a
sütőporral elkevert lisztet.
35 perc
Elkészítés módjaElőmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffinformákat papírral kibéleljük. A tojássárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kakaót, a cappucchino port, a kávét, a fahéjat és a sütőport összekeverjük a liszttel.
A cukrot egy lábosba tesszük, felöntjük 3 dl vízzel, és szirupot készítünk belőle. Ezután hozzákeverjük a vajat és a kakaós tejport is, majd beleszórunk ízlés szerint felaprózott diót, mogyorót vagy mazsolát. Az egészet egy sütőpapíros tepsibe öntjük, és elsimítjuk. Miután kihűlt, felszeleteljük, és már kínálhatjuk
Végre elkészíthetjük kedvencünket.
Cassata Alla Siciliana
HOZZÁVALÓK:
4 tojás
0.5 bögre cukor
3/4 bögre átszitált fínomliszt
3/4 teáskanál sütőpor
1/3 bögre brandy
A töltelékhez:
1/2 bögre cukor
4 teáskanál cukor
370 g rikotta sajt
1/2 bögre sűrű tejszín felverve
1/4 bögre feldarabolt kandírozott vegyes gyümölcshéj
100 g finomra aprított étcsokoládé
1/4 bögre kandírozott cseresznye, negyedelve
50g feldarabolt, sózatlan pisztácia
A csokoládé bevonathoz:
300 g étcsokoládé
90 g vaj
A tojásokat verjük fel egy nagy keverőtálba, míg könnyű habos nem lesz.Fokozatosan adagoljuk bele a cukrot, krémes állag eléréséig verjük.Keverjük bele a lisztet.Egy sütő papírral bélelt 25- 30 cm- es piskótarolád formába.10-12 percig süssük, majd vegyük ki egy sütőrácsra kihűlni.A töltelékhez egy lábosba tegyük a cukrot, a vizet, és addig főzzük lassan amíg a cukor el nem olvad.Majd hagyjuk kihűlni.A rikotta sajtot tegyük a turmix gépbe vagy aprítóba, míg egyenletes állagú lesz.Tegyük át másik edénybe, öntsük hozzá a cukorszirupot, tejszínt, kandírozott gyümölcshéjat, csokoládét, cseresznyét és a pisztáciát.Béleljünk ki celofánnal egy 10x20 cm- es magas falu edényt.Szeleteljük fel a piskótát, locsoljuk le a brandyvel.Az edény alját- oldalát béleljük ki a piskótával,kanalazzuk bele a tölteléket, a tetejére tegyük az utolsó piskóta szeletet.Fedjük le és szilárdulásig fagyasszuk.A bevonathoz tegyük egy lábosba a csokoládét, a vajat, és olvadásig főzzük míg massza nem lesz belőle.kicsit hűtsük, majd vegyük ki a cassatát és öntsük rá a csokibevonatot.Újból vissza a fagyasztóba a csokoládé dermedéséig.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás