Finomságok Konyhája Blog: 2012. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2122 fő
  • Képek - 10290 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2122 fő
  • Képek - 10290 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2122 fő
  • Képek - 10290 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2122 fő
  • Képek - 10290 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2454 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2012. szeptember

 Túrós sütemény (szalalkális) recept

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Túrós sütemény (szalalkális) recept

Elkészítés:

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Nagyon finomnak tünik.

 Túri finom szelet recept

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Túri finom szelet recept

Elkészítés:

 

 Kacsa tarány módra recept

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 Kacsa tarány módra recept

Hozzávalók:
1db kacsa,
10 dkg dió,
1 doboz kínai gomba,
1-2 alma,
darabolt ananász,
vegeta,
só,
bors,
majoránna,
rozmaring,
2-3 dl száraz fehérbor.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Jó kis kajácska!

 Sajttal töltött csirkecomb recept

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Sajttal töltött csirkecomb recept

 

Sajttal töltött csirkecomb recept

 Almás csirke (cseréptálban) recept

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Almás csirke (cseréptálban) recept

 

Almás csirke (cseréptálban) recept

Hozzávalók:
1 csinos, gyenge csirke,
1 kg krumpli,
1 kg alma (nem birs, szabolcsi édes),
15 dkg vaj,
őrölt majoránna,
kevés só,
esetleg Vegeta.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Nagyon guszta!

 Körözött

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Körözött
5 könnyen elkészíthető mártogatósreceptHozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg juhtúró, pirospaprika, vaj, vöröshagyma, őrölt vagy egész kömény, bors, só

A túrót villával zúzd össze egy nagyobb tálban, majd keverd hozzá a juhtúrót. Ízlés szerint beleszórhatod a pirospaprikát, majd az apróra vágott vöröshagymát és a köményt. Ha az egészet összekeverted, és nem érzed eléggé kenhető állagúnak, tehetsz hozzá egy pici vajat. Ízlés szerint borsozzuk, sózzuk.

 Tepertőkrém

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Tepertőkrém
5 könnyen elkészíthető mártogatósreceptHozzávalók: 40 dkg tepertő, 1 kis fej lila hagyma vagy vöröshagyma, 2 evőkanál mustár,  só, bors

A tepertőt vágd nagyon apróra – könnyebb később vágni és darálni, ha előtte picit serpenyőben megpirítod, viszont ettől sötétebb lesz a krém színe –, majd húsdarálón daráld le. A hagymát vágd apróra, akár botmixert is használhatsz, de ne legyen teljesen pépes. A hagymát a tepertővel keverd el, és add hozzá a 1,5-2 kanál mustárt.

Tovább 

 Padlizsánkrém

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Padlizsánkrém
Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán, olívaolaj, citromlé, só, bors, fokhagyma.

Tipikusan az a mártogatós, amit nemcsak a vegák, de a húsevők is imádnak. A padlizsánt forró sütőben süsd meg! Vigyázz, hogy ne égesd oda, de rendesen átsüljön. Amikor elkészült, vedd ki a sütőből, hagyd hűlni, majd vágd ketté és a belsejét kapard ki, a héját húzd le! Ízesítsd összezúzott fokhagymával, sóval, borssal! Locsold meg kevés olívaolajjal és egy fél citrom levével, majd turmixold össze.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Nagyon jók a krémek amiket ma felraktál Editkém, mindet elolvastam.

Tovább 

 Pakisztáni csirke recept

5 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Pakisztáni csirke recept

Hozzávalók:
1 csirke darabolva,
7-8 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál étolaj,
3-4 evőkanál ketchup,
1 dl fehérbor,
bors /min. 1 kiskanál/.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Köszönöm Marikám.

 Csirkemetélt gombabundában recept

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Csirkemetélt gombabundában recept

Hozzávalók:
1 csirkemell,
25 dkg gomba,
1 tojás,
1 csokor petrezselyemzöld,
4-5 evőkanál liszt,
2-2.5 dl tej,
1 evőkanál olaj,
1 csapott teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
olaj a sütéshez.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Többször készítettem vargányás bundában.
Még halat is!
Nagyon finom.

 Korhely-hagymaleves recept

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Korhely-hagymaleves recept

Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna,
4 fej vöröshagyma,
egy csapott evőkanál liszt,
só,
késhegynyi pirospaprika,
ecet.

 Sertéskorona recept

5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Sertéskorona recept

Hozzávalók:
1 kg sertés oldalas
200 g vöröshagyma
500 g újburgonya, apró
60 g gyöngyhagyma
100 g gomba
30 g olajbogyó
100 g paradicsom
50 g fokhagyma
1 csomag petrezselyemzöld

őrölt bors
borsikafű
1 dl fehérbor
1dl olaj
50 g vaj.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Én már sütöttem oldalasból koronát egy kicsit másképpen.

 Kocsmáros tokány recept

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Kocsmáros tokány recept

Hozzávalók:
100 g bacon szalonna
500 g sertés szűz
50 g olaj
100 g vöröshagyma
100 g gomba
50 g marhanyelv
100 g sonka
½ dl tejszín
20 g mustár
½ fehérbor
ízlés szerint:

őrölt bors
250 g gyufatészta
20 g vaj.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Jó tokány recept!

 Amerikai pite recept

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Amerikai pite recept

Hozzávalók:
20 dkg liszt,
1 dl tej,
2 dkg élesztő,
só,
10 dkg kristálycukor,
5 dkg vaníliás pudingpor,
1 liter tej,
2-2 dkg mazsola és dió,
6 dkg bor ízű alma,
10 dkg baracklekvár.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Nem vagyok oda a pitéért, de elég gyakran készítek a családnak és ez is jó recept!

 Fügével töltött pite recept

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Fügével töltött pite recept

Hozzávalók:
20 dkg liszt,
20 dkg friss, érett füge,
1 evőkanál száraz fehérbor,
1 evőkanál olaj,
2 dkg élesztő,
só.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Marcsikám!
Rád gondoltam a recept láttán!
Puszi:Edit.

 Túros gofri recept

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Túros gofri recept

Hozzávalók:
75gr margarin,
75 gr cukor,
1 tojás,
150gr liszt,
1/8l sűrített tej,
egy késhegynyi reszelt citromhéj,
só,
150 gr száraztúró.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nos így még nem próbáltuk a gofrit,jó kis recept!

 Sonkás tekercs recept

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Sonkás tekercs recept

Hozzávalók:
Fél csomag mirelit vajastészta.

Töltelék:
15 dkg darált fõtt sonka,
8 dkg sajtkrém,
1 evõkanál reszelt torma,
õrölt bors,
só.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Bizony, hogy nagyon finom lehet!

 Gomba zalai pásztor módra recept

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Gomba zalai pásztor módra recept
Hozzávalók 4 személyre:

16 gombafej (személyenként 4 db),
1 csipet só,
40 dkg juhtúró,
1/2 csomó kapor,
egy csipet pirospaprika,
1/2 dl tejföl,
2 tojás,
kevés zsír vagy vaj,
5 dkg trappista sajt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Köszönöm Lányok a hozzászólásaitokat.
Szép napot kívánok:Edit.

 Sonkás pogácsa

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Sonkás pogácsa
Sütemény Receptek

2012-05-03 Huszonnyolc deka lisztet nyolc deka vajjal táblán összedörzsölünk, aztán két tojás sárgájával, egy csipet sóval, két evőkanál tejföllel és annyi kanál borral összegyúrjuk, hogy rétestészta-keménységű legyen. {Címke: pogácsa, sonkás} {Tovább...}

Tovább 

 Székelygulyás

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Székelygulyás
Sertés ételek, Zöldséges ételek

2012-05-05 Egy kilónyi szép szálas savanyított káposztát tegyünk oda egy fazékba főni annyi vízbe, hogy jó bőven ellep­je. Azután külön egy lábasba tegyük oda a húst a következő módon: {Címke: káposzta, ser­téshús} {Tovább...}

Tovább 

 Kel- vagy olasz káposzta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kel- vagy olasz káposzta
Zöldséges ételek
2012-05-05 4—5 fej középnagyságú kemény kelkáposztát megtisztítás után vágjunk fel cikkekre, mindegyik fejet 4—5 rész­re, aszerint, amilyen nagy és egy fa­zékba bő, sós vízbe, mikor forr, bele­téve, főzzük meg puhára, ügyelve, hogy a cikkek lehetőleg egészben maradja­nak. {Címke: kelkáposzta} {Tovább...

Tovább 

 Rizses csirke

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Rizses csirke
Hozzávalók
  • 1 csirke,
  • 30 dkg vegyes leveszöldség,
  • 1 kg zöldborsó,
  • 25 dkg rizs, 4 evőkanál olaj vagy 6 dkg zsír,
Elkészítése

A megtisztított csirkét darabokra vágjuk, hozzá vesszük a máját, zúzáját. A zöldséget kockára vagy hosszúkásra vágjuk. A csirkét feltesszük főni a zöldséggel együtt annyi vízzel, hogy jól ellepje. A rizst forró zsírban megfuttatjuk és hozzáadjuk a félig megfőtt csirkéhez.

Tovább 

 Banános tekercs

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Ez tényleg kényeztető finomság!!!!

 Hamburger

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Egyidőben ez milyen divat volt! Már rég ettem.

 Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel

6 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

 


 

Diós piskótatekercs gesztenyekrémmel

Hozzávalók:
kb. 12 szelethez: a tésztához: 2 dkg liszt, 6 dkg darált dió, 4 tojás, 8 dkg cukor, a krémhez: 20 dkg gesztenyemassza, 1/2 dl rum, 4 dkg cukor, 2 dl tejszín


Elkészítés:

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a dióval.

A tojásokat habosra keverjük, beletesszük a cukrot, és vízfürdőre állítva addig keverjük, amíg a tojás kicsit langyos lesz.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon szívesen kedves Erzsike.
Jó sütést kívánok:Edit.

Tovább 

 Gesztenyés-meggyes rétes

6 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

Gesztenyés-meggyes rétes


Finom, rostgazdag édesség receptje, amelyet könnyebb elkészíteni, mint ahogy az elsőre látszik. A rétes összeállításának leírása minden ilyen süteménynél jól hasznosítható.

Hozzávalók
  • 1 csomag 6 lapos rétestészta, 50 dkg gesztenyemassza, 25 dkg leszűrt és kimagozott meggybefőtt, 2 dl meggybefőttlé, 5 dkg vaj, 2 tojás, 2 evőkanál rum (vagy 1 teáskanál rumaroma), csipetnyi só
Elkészítés

A gesztenyemasszát habosra keverem a felvert tojással, a rummal és annyi tejjel, hogy ne túl lágy, de azért még kenhető krémet kapjak. Elkészítése: a gesztenyekrémet összedolgozom a meggyel.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek.

Tovább 

 Kókuszos keksz

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Kókuszos keksz

Hozzávalók:

  • 25 dkg puha margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 30 dkg finomliszt
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • ½ kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 zöld citrom
  • 3 evőkanál kókuszlikőr
  • a díszítéshez rumba áztatott maréknyi mazsola

Elkészítés: Kitesszük magunk elé a keverőtálat, és belerakjuk a margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot. A cukros vajat aztán robotgéppel kihabosítjuk, majd hozzádolgozzuk a géppel a tojássárgát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm Marika és Marcsika.
Nekem is van egy jó kis receptem,majd beírom.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Alma pongyolában recept

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Alma pongyolában

Elkészítés:

Nagy, borízű almákat meghámozunk, és kerek szeletekre vágunk. Cseresznye vagy meggy-ében, esetleg likőrben megforgatjuk, cukorral meghintjük, majd a megszokottnál valamivel sűrűbb palacsintatésztába mártjuk, és forró olajban szép világosbarnára sütjük. fahéjas cukorral meghintve, melegen tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Én is megsütöttem.
Jó lett,majd felteszem én is.
Egyszerű,de nagyszerű!

 Mandulás almás lepény

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Mandulás almás lepény

 

Hozzávalók:
50 dkg linzer tészta,
1 kg savanykás alma,
10 dkg mazsola,
10 dkg mandula,
5 dkg zsemlemorzsa,
25 dkg sárgabaracklekvár (vagy dzsem),
csipetnyi só,
kevés liszt,
cukor (ízlés szerint,
az alma édességétől függően),
1 mokkáskanál törött fahéj,
1 citrom leve.

Elkészítés:

A mandulát forrásban lévő vízbe tesszük, és egy percig forraljuk, majd leszűrjük, és a barna héját lehúzzuk. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, meghámozzuk és felszeleteljük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Finom lehet és a másik almás receptek is!

Tovább 

 Almás kevert

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Almás kevert

 

Hozzávalók:
50 dkg reszelt alma tisztán mérve,
30 dkg kristálycukor,
10 dkg mazsola,
15 dkg durvára vágott dióbél,
25 dkg liszt,
2 egész tojás,
1 evőkanál sütőpor,
fél citrom reszelt héja,
csipetnyi só,
1 zacskó vaníliás cukor,
2 dkg vaj,
kevés liszt.

Elkészítés:

A sütemény készítése előtti napon a reszelt almát a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a megmosott és szárától megtisztított mazsolát. Betakarva állni hagyom.

Tovább 

 Almás palacsinta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Almás palacsinta

 

Hozzávalók:
20 db palacsintához való egyszerű palacsinta alapmassza,
50 dkg reszelt alma (tisztított állapotban mérve),
2 dl tejszín,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 evőkanál porcukor.

Elkészítés:

A nyers palacsintamasszába belekeverem a levétől kinyomkodott, reszelt almát és a palacsintákat egyenként megsütöm. A tejszínbe belekeverem a cukrot és az őrölt fahéjat, majd a kisült palacsintákat egyenként megkenem a fahéjas-cukros tejszínnel.

Tovább 

 Kéksajttal töltött füge

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 6 éve

Én a fügének a finom kis ízét el nem venném a sajtokkal.Biztosan finom , de én maradok csak a fügénél.

 Cambozola krémes tészta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Jók ezek, szoktunk hasonlót készíteni.

 Pikáns és szőlős: a legjobb receptek

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Pikáns és szőlős: a legjobb receptek

  • 2009.09.06.

A sárguló levelek ugyan a nyár végére figyelmeztetnek, de a zamatos szőlőszemek mégis szívet melengető hangulatba hoznak. Hasonlóképpen a belőle készült ételek – az ínyencek nagy-nagy örömére.

Nem véletlenül az ősz egyik legnépszerűbb gyümölcse a lédús, mézédes szőlő: ízletes, vértisztító és idegerősítő. Remek izomregeneráló táplálék, 18 százalékos vagy magasabb cukortartalma miatt a legnagyobb energiatartalmú, vitaminokkal teli, vitalizáló gyümölcs.

Tovább 

 Szőlős rétes

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Receptek szőlőszezonra Finomság rétesimádóknak, az őszi ízek jegyében.

Szőlős rétes
Szőlős rétes
Elkészítés:

 

 



A folyó vízben alaposan átmosott fürtöket leszemezzük, a nagyobb szőlőszemeket félbevágjuk.

Egy tiszta konyharuhán 4 réteslapot egymásra terítünk, vékonyan megkenjük vajas tejföllel, a szőlő harmadát elosztjuk rajta, a széleket szabadon hagyva.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Én sütöttem piskótás rétest szőlővel.
A héten sütök,ha otthon leszek.

Tovább 

 Briós házilag

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm Marikám.
Szép napot kívánok.
Jó ebéd főzést!
üdv. Mindenkinek:Edit.

Minden Kedves Mária, Marcsi, Marika ismerősőmnek nagon boldog névnapot kívánok:Ilucika

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 6 éve

Ilucika Nagyon köszönöm.Puszi

 Így készül a chutney

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A chutney  ( csátni) egy Ázsiai eredetű étel, amelyet ma már az egész világon ismernek. Nagyon finom így érdemes itthon is kipróbálni a konyhában.

 

A chutney eredetileg Indiából származik, de az Angolok  a gyümölcsből készült fűszeres krém megnevezésére használják.

A chutney gyümölcsből, ecetből, cukorból és különböző fűszerekből készül, állaga a lekvárhoz hasonlít. Ázsiában van édes és savanyú mártás is, ezeket a húsokhoz, halételekhez, rizshez vagy tésztához kínálják.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon jó!
Köszönöm Erika a bejegyzést.
Élni fogok vele.
Mi hamarább készítek én is.
Üdvözöllek:Edit.

Tovább 

 2 isteni puncsos sütemény

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

A méterest én is így szoktam sütni, a másikat még nem ismertem, de finom lehet.

 Sajtos tallér

6 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Marcsikám!
Süssél gofriban,én is sütöttem.
Puszi:Edit.

 GYORS TEPSIS PARADICSOM

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

GYORS TEPSIS PARADICSOM
Hozzávalók: 1 kg makaróni, 1 kg paradicsom, 1 csokor. petrezselyemzöld, 6 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj.
A paradicsomot vastag karikákra vágjuk, s olajjal kikent tepsibe rétegezzük, majd olajjal meglocsoljuk, a fűszerekkel megszórjuk. Forró sütőben kb. 30 percig sütjük, majd a kifőtt. lecsurgatott tésztát a tepsibe helyezzük, s összekeverjük a megsült paradicsommal. Azonnal tálalhatjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Na és a tetejére egy kis reszelt sajt, nagyon finom lehet.

 KLASSZIKUS RIZSES LECSÓ

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

 KLASSZIKUS RIZSES LECSÓ
Hozzávalók: 1 kg zöldpaprika, 60 dkg paradicsom, 3 pár virsli, 20 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 30 dkg rizs, 1 dl olaj, pirospaprika, só.

A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a karikára vágott vöröshagymát. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a karikára szelt zöldpaprikát, megsózzuk és megpároljuk. A rizst felhevített olajon átforgatjuk, a félig elkészített paprikához keverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Csatlakozom hozzátok.

Tovább 

KAKUKKFÜVES RAKOTT BURGONYA PARADICSOMMAL
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 40 dkg paradicsom, 8 tojás, 25 dkg vöröshagyma, 3 dl tejföl, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 dl olaj, kakukkfű, só.

A burgonyát és a tojást megfőzzük, karikákra szeljük. Az felszelt hagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, sóval, kakukkfűvel fűszerezzük, és pár percig pároljuk. Olajjal kikent tepsibe egy réteg burgonyát rakunk, rátesszük a tojáskarikákat és a hagymás paradicsomot.

Tovább 

 RAKOTT ŐSZIBARACKOS TÉSZTA

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

RAKOTT ŐSZIBARACKOS TÉSZTA
Hozzávalók:6 nagy, kemény őszibarack, 50 dkg spagetti, 2 evőkanál olaj, 4 tojás,4 dl tejföl, 10 dkg vaj, ízlés szerint 2-3 evőkanál porcukor (vagy édesítőszer), 1 zacskó vaníliás cukor, 1 kiskanál reszelt citromhéj, kevés só, a tepsihez 1 dkg vaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa.

A tésztát a szokásos módon kifőzzük. Közben egy tepsit kikenünk vajjal, és zsemlemorzsával behintjük. Félretesszük. A kimagozott, meghámozott őszibarackokat kockára szeljük és elkeverjük tésztával.

Tovább 

 Erdélyi szelet

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Erdélyi szelet

Hozzávalók:


20 dkg liszt,
18 dkg vaj,
2 tojássárgája,
2 evőkanál tejföl,
só,
4 kanál porcukor;

töltelék:
4 tojás,
15 dkg cukor,
15 dkg dió,
citromhéj.

Erdélyi szelet elkészítése:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, összegyúrjuk a tojássárgákkal, a tejföllel, sóval, cukorral. Pihentetjük a tésztát, közben a tölteléket elkészítjük.
A tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, majd összevegyítjük a tojások habjával, a darált dióval, a citromhéjjal.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Finom süti lehet.

Tovább 

 Szilvás lepény

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:


50 dkg liszt,
5 dkg zsír,
5 dkg porcukor,
2,5 dl tej,
3 dkg élesztő,
1 tojás,
20 dkg (mirelit) szilva,
6 dkg kristálycukor,
1 g őrölt fahéj,
1 dkg porcukor,
1 dkg dió.

Szilvás lepény elkészítése:

A liszt egy részéből kovászt készítünk, ha megkelt, hozzáadjuk a megmaradt lisztet, tojást, cukrot, majd a langyos olvasztott zsírt, és a fennmaradt tejjel puha tésztát készítünk.
Langyos helyen megkelesztjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon jó lepény tészta más gyümölccsel is.

Tovább 

 Tejszínes-paradicsomos paccheri

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nekem furcsán hangzik a tejszin a paradicsommal, de ettől még finom lehet.

 Grízes ribizlis sütemény

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók : Tészta: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál tej, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor. Krém: 6 dl tej, 10 dkg búzadara,

 

5-6 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 50 dkg ribizli, 15 dkg  Rama margarin. Máz: 20 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé, 2 evőkanál málnaszörp, 2 evőkanál olvasztott margarin.
Leírás : A tojást a cukorral habosra keverjük, óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, az olajat és a tejet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyszerű sütemény!!!

Tovább 

 Gyümölcsös omlett

6 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Gyümölcsös omlett

Simára keverünk négy deci tejet hat deka finomliszttel, beledobunk hat deka vajat, és kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve belereszeljük egy fél citrom sárga héját, majd ha kihűlt, simára keverjük négy tojássárgával meg nyolc csapott evőkanál porcukorral. Végül óvatosan, nehogy összetörjön, hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét, és öt deka vajon omlettet sütünk belőle. Ajánlatos két adagban sütni, hogy vékonyabb legyen, de kivajazott tepsibe is simíthatjuk, úgy sütjük meg a sütőben.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm Joha és Marcsikám.
Készítsétek el,várom véleményeteket.

Tovább 

 Hamis piskóta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hamis piskóta

Hozzávalók:

  • 2 dl kefir,
  • 5 dkg liszt,
  • 1 dl olaj,
  • 25 dkg porcukor,
  • 2 tojás,
  • 1 sütőpor.

Elkészítés: Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd elkeverjük benne a sütőport. Kefirt, olajat, porcukrot és tojást adunk hozzá, majd fakanállal jól összedolgozzuk. A masszát papírral bélelt tepsibe öntjük, közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát a tepsiből tálcára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

...ki kell próbálni lehet, hogy finom.

Tovább 

 Csirkés sós piskóta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Csirkés sós piskóta

Hozzávalók:

  • 1 adag maradék csirkepaprikás
  • 2 evőkanál szafttal,
  • 4 tojás,
  • 4 evőkanál liszt,
  • 4 evőkanál tej,
  • 1 ecetes uborka,
  • 5 dkg vaj vagy margarin,
  • 1 evőkanál tejföl,
  • 5 dkg reszelt sajt,
  • 1-1 mokkáskanál só és törött fekete bors,
  • 2 dkg vaj a sütőlap megkenéséhez és
  • 2 evőkanál liszt a sütőlap beszórásához.

Elkészítés: Először a sós piskótát készítem el. A tojások sárgáit habosra keverem a sóval, a borssal, majd apránként, felváltva belekeverem a lisztet és a tejet, végül óvatosan hozzáadom a tojások fehérjéjéből vert kemény habot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Szerintem is nagyon finom lehet.

Tovább 

 Almás piskóta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Almás piskóta

Hozzávalók:

  • 7 ek. finomliszt,
  • 6 db to jás,
  • 20 dkg alma,
  • 6 dkg cukor,
  • 3 ek. víz (szükség szerint)

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, és a hűtőbe tesszük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a lisztet. (Ha nagyon sűrű, 3 ek. vizet is belekeverhetünk). A meghámozott almát vékony szeletekre reszeljük, és a masszához keverjük. Végül a habot is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, és előmelegített sütőbe téve 10-15 percig sütjük.

Tovább 

 Almás piskóta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Almás piskóta

Hozzávalók:

  • 7 ek. finomliszt,
  • 6 db to jás,
  • 20 dkg alma,
  • 6 dkg cukor,
  • 3 ek. víz (szükség szerint)

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, és a hűtőbe tesszük. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a lisztet. (Ha nagyon sűrű, 3 ek. vizet is belekeverhetünk). A meghámozott almát vékony szeletekre reszeljük, és a masszához keverjük. Végül a habot is hozzáadjuk. Sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, és előmelegített sütőbe téve 10-15 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Én hasonlót már sütöttem csak úgy reszeltem bele az almát.Finom sütemény.

Tovább 

 Almás krémes piskóta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Almás krémes piskóta

Hozzávalók:

  • 7 db tojás,
  • 7 evőkanál liszt,
  • 7 evőkanál porcukor,
  • 1 evőkanál kakaópor,
  • 1 evőkanál rum,
  • 1 kg savanykás alma

Krémhez:

  • 20 dkg Rama margarin,
  • 20 dkg porcukor,
  • 2 és fél dl tej,
  • 1 csomag vaníliás puding.

Mázhoz: 1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabevonó.

Elkészítés: Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk, és vékonyra szeljük (uborkareszelőn).

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon tetszik!

Tovább 

 Vörösboros vaddisznó pörkölt

6 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Vörösboros vaddisznó pörkölt

A pácolás: Egy akkora edényt készítünk el, annyi vizet öntünk, amelybe belefér a pácolásra kerülő hús és a páclé úgy, hogy a húst teljesen ellepje és a pácolás során, a húst forgatni tudjuk. Apró karikákra vágott fehér-és sárgarépát, gyökeret, vöröshagymát, fokhagymát, valamint egész fekete borsot, borókabogyót, babérlevelet teszünk a vízhez. A hús mennyiségétől függően ecettel, citromlével vagy tárkonyos ecettel ízesítjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 6 éve

Én tavaly kaptam jó kis vaddisznó húst állítólag nagyon finomra készítettem , én nem ettem belőle , mert vadat nem eszem, ugyanígy ezzel az eljárással csináltam aki szereti annak ajánlom ezt a jó kis receptet

Tovább 

 Falatkák kétféle sajttal

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Falatkák kétféle sajttal

Hozzávalók: 8 személyre:

  • 4 kifli,
  • 10 dkg vaj,
  • 15 dkg gouda sajt,
  • 15 dkg ementáli sajt,
  • 1 kisebb jégretek,
  • 20 dkg nagyon apró csemegeuborka.

A kifliket karikára vágjuk és vajjal vékonyan megkenjük. A sajtokat fél centi vastag szeletekre vágjuk, és pogácsaszag­gatóval a kiflikarikákkal megegyező nagyságú korongokat szúrunk ki belőle. A jégretket meghámozzuk, és szintén fölkarikázzuk. A vajas kiflidarabokra előbb egy sajtkorongot, majd egy retek­ karikát fektetünk.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 5 éve

Olcsó és finom..gyerekzsúrra kiváló !!!

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, pirított kockával, ...

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Gombás hús nokedlival képhez:

Gombas_hus_nokedlival_2080247_3127_s

Marcsikám finomat főztél! Csodás a szervírozás! ...

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Tejszínes sonkás gombásmetélt képhez:

Tejszines_sonkas_gombasmetelt_2080246_5348_s

Köszönöm szépen Marcsikám! Kedves vagy! A...

Domján Mária 20 órája új képet töltött fel:

Gombas_hus_nokedlival_2080247_3127_s

Domján Mária írta 20 órája a(z) Tejszínes sonkás gombásmetélt képhez:

Tejszines_sonkas_gombasmetelt_2080246_5348_s

Milyen szép gusztusos tálalás Köszönöm Annám Én pedig ...

Kőszeghy Anna 21 órája új képet töltött fel:

Tejszines_sonkas_gombasmetelt_2080246_5348_s

Garáz József írta 23 órája a(z) Fokhagymás sült pulyka szárnyközép Fűszeres husos szalons sült és párolt rizs. képhez:

Fokhagymas_sult_pulyka_szarnykozep_fuszeres_husos_szalons_sult_es_parolt_rizs_2080149_9972_s

Zoli! A tavasszal kaptam a Nejemtől és a Lányomtól ...

Domján Mária írta 1 napja a(z) Morgós csúcs képhez:

Morgos_csucs_2079917_2095_s

látom Évikém Sokféle süteményt készítettél Gratulálok

Gulyás Zoltán írta 1 napja a(z) Fokhagymás sült pulyka szárnyközép Fűszeres husos szalons sült és párolt rizs. képhez:

Fokhagymas_sult_pulyka_szarnykozep_fuszeres_husos_szalons_sult_es_parolt_rizs_2080149_9972_s

Józsi! Új gépet vettél? Szuper jó a fotód! No meg jól is néz ki....

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu