Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók : Tészta: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 5 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál tej, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor. Krém: 6 dl tej, 10 dkg búzadara,
5-6 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 50 dkg ribizli, 15 dkg
Rama margarin. Máz: 20 dkg porcukor, 3 evőkanál citromlé, 2 evőkanál
málnaszörp, 2 evőkanál olvasztott margarin.
Leírás : A tojást a
cukorral habosra keverjük, óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet,
az olajat és a tejet. A nagy gáztepsiben 180°C-on kb. 10 perc alatt
megsütjük. Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk. A krémhez a búzadarából és
a tejből grízt főzünk, majd belekeverjük a cukorral és vaníliás
cukorral habosra kevert margarint.
Az alsó lapra rákenjük a krém felét, egyenletesen ráterítjük a ribizlit, majd rá a krém másik fele és rá a lap. A mázhoz a 20 dkg porcukrot 3 evőkanál citromlével és 2 evőkanál málnaszörppel fényesre keverjük, 2 evőkanál hideg olvasztott margarint teszünk bele, egy kicsit keverjük, majd rákenjük a lap tetejére. A máz hamar köt, gyorsan kell vele dolgozni!
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Majonézes saláta formában dermesztve
Póréhagyma krémleves