Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2116 fő
  • Képek - 9725 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2452 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2116 fő
  • Képek - 9725 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2452 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2116 fő
  • Képek - 9725 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2452 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2116 fő
  • Képek - 9725 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2452 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

Egy virágcsokor nagyon szép dísze lehet az asztalnak egy jó ebédhez. Ha szeretnénk meglepni szerettünket, akkor egy virágcsokor szintén nagyon jó ajándék lehet.

Hogyan tudod életre kelteni mindig fagyos végtagjaidat?Kedvezz a vérkeringésednek!

Katt ide:

www.kavezzokosan.egeszsegeskave.hu

 

6 egész tojást 20 dkg porcukorral gőz fölött habosra keverünk. Azután hozzákeverünk 16 dkg keményítőt, és jól összekeverjük. Kikent, morzsával megszórt tepsibe öntjük, és megsütjük.Ha kihül keté vágjuk. és az egyik lapot lekvárral megkenjük.

 

Krém:

15 dkg vajat vagy margarint 15 dkg cukorral, 3 tojássárgájával, 1 cs vaníliás cukorral habosra keverünk, és a lekvárral megkent tésztára kenjük, majd rátesszük a tészta másik felét.

 

Máz:

3 tojásfehérjét 15 dkg cukorral gőz fölött felverünk, a tésztára simítjuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 1 éve

Marcsi köszönöm a hozzászólást!

Tovább 

15 dkg margarint10 dkg porcukorral habosra keverünk. A djunk hozzá 1/2 citrom reszelt héját, 1 narancs levét, és 1/2 narancs lereszelt héját, 1 tojássárgáját és késhegynyi őrölt fahéjat. Keverjük jól össze. Szitáljunk hozzá 25 dkg lisztet.

Formáljunk a tésztából hengert, és csomagoljuk be fóliába.

Legalább két óra hosszat pihentessük a hűtőszekrényben.

Miután kivettük a hűtőből, és a fóliából, kenjük be tojássárgájával, forgassuk meg barnacukorban, ha nincs akkor kristálycukorban.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 1 éve

Annám köszönöm a receptet ez finom lehet

Tovább 

 

Hozzávalók 3/4 liter tej, 15 dkg búzadara, 2 egész tojás + egy tojás sárgája, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg húsos füstölt sza­lonna, 2 dl tejföl, 2 dkg vaj, szerecsendió, só, törött bors.

A tejet, szerecsendióval, só­val, borssal felforraljuk. Las­san adagolva, állandóan ka­varva belefőzzük a búzadarát. Takarékon forraljuk 15 percet, hogy nagyon sűrű legyen. A tűzről levéve összekeverjük a tojás sárgájával. Vágódeszkát vagy nagyobb tálca alját meg­vajazzuk, rásimítjuk a masszát kb 1 cm vastagságban.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 1 éve

Köszönöm szépen ezt a finom receptet

Tovább 

Olajon 1 közepes fej hagymát pirítunk, beleteszünk fél kg aprított csiperkét, 1 sárgarépát,és fél fej karfiolt rózsáira szedve. Felengedjük zöldséglével, puhára főzzük,darabosra turmixoljuk,és tejszínt keverünk bele.

Pirított gombával, és krutonnal tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 1 éve

Köszönöm szépen Marcsikám a hozzászólást!

A muffin tésztája lehet sós is!

 

20 dkg sütőporos, sós lisztet dolgozzunk össze 2 tojás, 2 dl tejföl, és 10 dkg vaj keverékével. Keverjünk bele 15 dkg apróra vágott sonkát, 10 dkg aszalt paradicsomot, 2 ek frissen aprított rozmaringot, majd muffinformákba öntve előmelegített sütőben süssük készre.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 1 éve

Köszönöm Marcsikám! Örülnék, ha jól sikerülne, és ízlene!

Hozzávalók:

2 kg érett paradicsom, 25-30 friss bazsalikomlevél,4 db vöröshagyma, 1 db paprika, 10 dkg barnacukor, 10 dkg kristálycukor, só, bors, 8 ek balzsamecet.

 

A paradicsomokat megmossuk, majd 1-2 percre forró vízbe dobva héját könnyen lehúzhatjuk.A meghámozott, feldarbolt paradicsomot egy lábasban felforraljuk, a habját eltávolítjuk. A hagymát felkockázzuk, a bazsalikomot apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval, a fűsterekkel a forrásban lévő paradicsomhoz keverjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 1 éve

Egyetértek veled egyszer sor kerül rá

Tovább 

Bármilyen pörkölt maradékhoz pároljunk egy kis rizst, készítsünk 2 dl besamelt, és keverjünk bele kevés reszelt sajtot.

Pároljunk meg valamilyen otthon található zöldséget ( zöldbab, zöldborsó, sárgarépa, karfiol, brokkoli...). Egy tűzálló edényt kenjünk ki margarinnal, tegyünk az aljára egy sor zöldséget, rá egy kis rizst, majd pörköltet, és újból zöldségeket.

Rizs kerüljön a tetejére, öntsük le besamellel, szórjunk a tetejére sajtot, és süssük készre a sütőben.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 1 éve

Nagyon jó kis recept élni fogok vele Köszönöm

Hozzávalók:

2 kg nagyon érett otelló szőlő, 60 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja, 1 mk őrölt fahéj.

 

A megmosott, leszemezett szőlőből befőző lábasba egy réteget leterítünk, rászórunk egy réteg cukrot, és a fűszerekből egy keveset. A rétegezést addig folytatjuk, míg elfogynak a hozzávalók.

Fedő nélkül kis lángon főzzük, a habot, és a szőlőmagokat eltávolítjuk.Ha már nem jön mag a tetejére, elzárjuk a gázt. Tűzforrón üvegekbe töltjük, és akkor kötjük le, ha a teteje bőrösöduk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 1 éve

Nem rossz köszönöm szépen

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Domján Mária írta 6 órája a(z) Túrós gofri csokoládéval képhez:

Turos_gofri_csokoladeval_2055919_8054_s

Finomat készítettél Annám . Köszönöm szépen a receptet...

Domján Mária írta 6 órája a(z) Mézes puszedli képhez:

Mezes_puszedli-004_2055684_9534_s

Zoltán és Éva köszönöm szépen a hozzászólást

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Turos_gofri_csokoladeval_2055919_8054_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

Zoltán köszönöm a hozzászólást! A mákos tésztát...

burger eva írta 2 napja a(z) Almás krémes képhez:

Almas_kremes-002_2054592_2893_s

Hűha....ez nagyon finom lehet. Ezt biztos meg fogom sütni....

Gulyás Zoltán írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

Szuper jól hangzik ez a vargányás gombaleves.....

Gulyás Zoltán írta 2 napja a(z) Mézes puszedli képhez:

Mezes_puszedli-004_2055684_9534_s

Karácsonyi hangulat van már nálatok ettől a sok ünnepi ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

Vargányás gombaleves, diós metélt sárgabarack lekvárral

burger eva írta 2 napja a(z) Habkarikáim képhez:

Habkarikaim_2055683_5384_s

Szépek a habkarikák. Ételfestékkel színezted?

burger eva írta 2 napja a(z) Mézeskalács házikó képhez:

Mezeskalacs_haziko-004_2055682_3177_s

Csodálatos a házikó is. Szakácskönyvbe kéne kerüljön.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu