Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2109 fő
  • Képek - 9446 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2451 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2109 fő
  • Képek - 9446 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2451 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2109 fő
  • Képek - 9446 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2451 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2109 fő
  • Képek - 9446 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2451 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

Hogyan tudod életre kelteni mindig fagyos végtagjaidat?Kedvezz a vérkeringésednek!

Katt ide:

www.kavezzokosan.egeszsegeskave.hu

6 egész tojást 20 dkg porcukorral gőz fölött habosra keverünk. Azután hozzákeverünk 16 dkg keményítőt, és jól összekeverjük. Kikent, morzsával megszórt tepsibe öntjük, és megsütjük.Ha kihül keté vágjuk. és az egyik lapot lekvárral megkenjük.

 

Krém:

15 dkg vajat vagy margarint 15 dkg cukorral, 3 tojássárgájával, 1 cs vaníliás cukorral habosra keverünk, és a lekvárral megkent tésztára kenjük, majd rátesszük a tészta másik felét.

 

Máz:

3 tojásfehérjét 15 dkg cukorral gőz fölött felverünk, a tésztára simítjuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 8 hónapja

Marcsi köszönöm a hozzászólást!

Tovább 

 

15 dkg margarint10 dkg porcukorral habosra keverünk. A djunk hozzá 1/2 citrom reszelt héját, 1 narancs levét, és 1/2 narancs lereszelt héját, 1 tojássárgáját és késhegynyi őrölt fahéjat. Keverjük jól össze. Szitáljunk hozzá 25 dkg lisztet.

Formáljunk a tésztából hengert, és csomagoljuk be fóliába.

Legalább két óra hosszat pihentessük a hűtőszekrényben.

Miután kivettük a hűtőből, és a fóliából, kenjük be tojássárgájával, forgassuk meg barnacukorban, ha nincs akkor kristálycukorban.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 8 hónapja

Annám köszönöm a receptet ez finom lehet

Tovább 

 

Hozzávalók 3/4 liter tej, 15 dkg búzadara, 2 egész tojás + egy tojás sárgája, 10 dkg reszelt sajt, 10 dkg húsos füstölt sza­lonna, 2 dl tejföl, 2 dkg vaj, szerecsendió, só, törött bors.

A tejet, szerecsendióval, só­val, borssal felforraljuk. Las­san adagolva, állandóan ka­varva belefőzzük a búzadarát. Takarékon forraljuk 15 percet, hogy nagyon sűrű legyen. A tűzről levéve összekeverjük a tojás sárgájával. Vágódeszkát vagy nagyobb tálca alját meg­vajazzuk, rásimítjuk a masszát kb 1 cm vastagságban.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 hónapja

Köszönöm szépen ezt a finom receptet

Tovább 

Olajon 1 közepes fej hagymát pirítunk, beleteszünk fél kg aprított csiperkét, 1 sárgarépát,és fél fej karfiolt rózsáira szedve. Felengedjük zöldséglével, puhára főzzük,darabosra turmixoljuk,és tejszínt keverünk bele.

Pirított gombával, és krutonnal tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 hónapja

Köszönöm szépen Marcsikám a hozzászólást!

A muffin tésztája lehet sós is!

 

20 dkg sütőporos, sós lisztet dolgozzunk össze 2 tojás, 2 dl tejföl, és 10 dkg vaj keverékével. Keverjünk bele 15 dkg apróra vágott sonkát, 10 dkg aszalt paradicsomot, 2 ek frissen aprított rozmaringot, majd muffinformákba öntve előmelegített sütőben süssük készre.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 hónapja

Köszönöm Marcsikám! Örülnék, ha jól sikerülne, és ízlene!

Hozzávalók:

2 kg érett paradicsom, 25-30 friss bazsalikomlevél,4 db vöröshagyma, 1 db paprika, 10 dkg barnacukor, 10 dkg kristálycukor, só, bors, 8 ek balzsamecet.

 

A paradicsomokat megmossuk, majd 1-2 percre forró vízbe dobva héját könnyen lehúzhatjuk.A meghámozott, feldarbolt paradicsomot egy lábasban felforraljuk, a habját eltávolítjuk. A hagymát felkockázzuk, a bazsalikomot apróra vágjuk, és a többi hozzávalóval, a fűsterekkel a forrásban lévő paradicsomhoz keverjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 hónapja

Egyetértek veled egyszer sor kerül rá

Tovább 

Bármilyen pörkölt maradékhoz pároljunk egy kis rizst, készítsünk 2 dl besamelt, és keverjünk bele kevés reszelt sajtot.

Pároljunk meg valamilyen otthon található zöldséget ( zöldbab, zöldborsó, sárgarépa, karfiol, brokkoli...). Egy tűzálló edényt kenjünk ki margarinnal, tegyünk az aljára egy sor zöldséget, rá egy kis rizst, majd pörköltet, és újból zöldségeket.

Rizs kerüljön a tetejére, öntsük le besamellel, szórjunk a tetejére sajtot, és süssük készre a sütőben.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 hónapja

Nagyon jó kis recept élni fogok vele Köszönöm

Hozzávalók:

2 kg nagyon érett otelló szőlő, 60 dkg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja, 1 mk őrölt fahéj.

 

A megmosott, leszemezett szőlőből befőző lábasba egy réteget leterítünk, rászórunk egy réteg cukrot, és a fűszerekből egy keveset. A rétegezést addig folytatjuk, míg elfogynak a hozzávalók.

Fedő nélkül kis lángon főzzük, a habot, és a szőlőmagokat eltávolítjuk.Ha már nem jön mag a tetejére, elzárjuk a gázt. Tűzforrón üvegekbe töltjük, és akkor kötjük le, ha a teteje bőrösöduk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 hónapja

Nem rossz köszönöm szépen

Tovább 

Hozzávalók:

2 ek olaj, 3 ek apróra vágott bazsalikom, 3 dl szűrt húsleves, 1 dl főzőtejszín, 2 csapott ek finomliszt, 1 ek nem túl sötét szójaszósz

 

Az olajat egy serpenyőben kissé felforrósítjuk, majd a fölaprított bazsalikomot beleszórjuk. Szűk 1 perc alatt megfonnyasztjuk. Felöntjük húslevessel, és 2-3 percig kis lángon főzzük. A tejszínben a lisztet simára keverjük,és a bazsalikomos alaplébe keverjük. Végül szójaszósszal ízesítjük.

Sült csirkemell mellé kínáljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 1 éve

Köszönöm Marcsikám a hozzászólást! Nekem is tetszik!

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Domján Mária írta 5 órája a(z) Rókagombás pulykapaprikás képhez:

Rokagombas_pulykapaprikas_2042752_4684_s

Finom ebédet készítettél Annám. Nagyon finom a rókagomba...

Gulyás Zoltán írta 8 órája a(z) Rókagombás pulykapaprikás képhez:

Rokagombas_pulykapaprikas_2042752_4684_s

A rókagomba a kedvencem, úgy hogy jöhet!

Kőszeghy Anna 14 órája új képet töltött fel:

Rokagombas_pulykapaprikas_2042752_4684_s

Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Bazsalikom krémleves képhez:

Bazsalikom_kremleves_2042709_5658_s

Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Finom volt!

Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Sütés után képhez:

Sutes_utan_2042738_8690_s

Marcsi megsütve is nagyon guszta! Gratulálok!

Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Sütés előtti sajtos padlizsán képhez:

Sutes_elotti_sajtos_padlizsan_2042737_6901_s

Marcsi Barátnőm ez az elkészítés nagyon ötletes! ...

Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Barackos gombóc képhez:

Barackos_gomboc_2042736_1984_s

Hű, de megenném most! Nagyon guszta! Ez az egyik ...

Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Karalábé leves képhez:

Karalabe_leves-004_2042735_4019_s

Fincsi leveske!-szeretem!

Kőszeghy Anna írta 17 órája a(z) Bazsalikom krémleves képhez:

Bazsalikom_kremleves_2042709_5658_s

Zoltán köszönöm a hozzászólást! Nekünk ízlik!

Domján Mária 19 órája új képet töltött fel:

Sutes_utan_2042738_8690_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu