Finomságok Konyhája: blog

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11130 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11130 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11130 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11130 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei

 

Képtalálat a következőre: „GYÖNYÖRŰ ROZSÁK VIRÁG KÉP”

Neved napjára kívánok sok szépet,
legyen számodra boldogság az élet.
Mint gyöngy virág az erdő közepén,
úgy viruljon az életed, névnapod ünnepén!

Egy homokszemben lásd meg a világot,
Egy vadvirágban a fénylő eget,
Egy órában az örökkévalóságot,
S tartsd kezedben a végtelent.

Egy angyalt küldök Neked, tegye szebbé az életed!
Tegyen pénzt a zsebedbe, vigyen boldogságot a szívedbe!
Vegyenek körül barátok,
BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 2 hónapja

Köszönöm szépen Gizikém nagyon kedves vagy puszi

Hozzávalók:

4 egész tojás, 2,5 dl tej, 8 dkg liszt, 1 nagy csokor medvehagyma, só, őrölt bors, 1 ek vaj, 10 dkg juhtúró, 0,5 dl tejföl.

 

Egy turmixgépbe adagoljuk a tojást, tejet, lisztet, az aprított medvehagymát, alaposan összeturmixoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Egy teflon serpenyőben kevés vajat vagy olajat melegítünk, és ezen megsütjük a palacsinták mindkét oldalát.

Az összetört juhtúrót krémesre keverjük egy kevés tejföllel. A megkent palacsintákat langyosan tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Fejér Gizella üzente 8 hónapja

Ez is nagyon finomnak igérkezik ..köszönöm szépen

Tovább 

 

25 dkg félzsíros tehéntúró, 1 db tojás, só, 6 ek búzadara, 1/2 csomag medvehagyma.

 

Az összetört túróhoz hozzáadjuk a tojást, búzadarát, sót (ízlés szerint), és az apróra vágott medvehagymát, majd jól összegyúrjuk.

Én este keverem össze, és jól lefedve a hűtőbe teszem pihenni. Másnap gombócokat formázunk belőle, és sós vízben készre főzzük.

Ha a gombócok feljönnek a víz tetejére, még kb. 6 percig főzzük,

A lecsepegtetett gombócokat morzsával, vagy anélkül tálba szedjük és azonnal tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Fejér Gizella üzente 8 hónapja

Köszönöm szépen Anna a receptet,,átviszem az oldalamra,puszi érte

Tovább 

Aranyosi Ervin: Advent – harmadik gyertya

Aranyosi Ervin: Advent - harmadik gyertya

 

Aranyosi Ervin: Advent – harmadik gyertya Advent, harmadik vasárnap
örömgyertyát gyújtunk,
rózsaszínre vált a lelkünk,
nem nyomaszt a múltunk.
Közeledik a Karácsony,
öröm gyúl lelkünkben,
a szeretet és a hála
vendég életünkben.
Az Adventi várakozást
még az is fokozza,
hogy minden nap, a Karácsonyt,
még közelebb hozza.
A szeretet ünnepére
készül minden lélek.
Három gyertya lángja fénylik,
s hálatelt az ének.

Tovább 

Képtalálat a következőre: „MÁSODIK GYERTYA KÉP”

Advent

Advent időszaka eredetileg 40 napig tartott (Jézus negyven napig böjtölt a pusztában), ám a Gergely pápa-féle naptár-reform 4 hétre rövidítette. A tőlünk keletre eső nemzedékek, a keleti keresztények ma is január 6-án ünneplik a Karácsonyt.

Régen a keresztények advent idején szigorú böjtöt tartottak, hajnalonként pedig szentmisére jártak. Ezeket a hagyományosan napfelkelte előtt tartott miséket aranymisének nevezték. Az advent első napjától vízkeresztig terjedő időszakban tiltották a zajos népünnepélyeket, lakodalmakat.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 hónapja

Gizike köszönöm szépen, amit közöltél velünk az ünneppel kapcsolatos szokásról, aki nem vallásos, annak is érdekes lehet! Én katolikusként ismertem, amiről írtál!

Tovább 

Kb. 70 dkg burgonyát karikákra vágunk, és olajjal kikent tepsiben elterítjük úgy, hogy a tepsi alját befedje. Kicsit sózzuk, olajjal meglocsoljuk.

5 dl tejből, 3 tojásból, és 20 dkg lisztből sós papacsintatésztát készítünk, és a burgonyára öntjük, hogy ellepje.

Szép pirosra sütjük. Bármilyen nekünk ízlő salátával kínáljuk.

 

Véleményem szerint 1-2 gerezd összezúzott fokhagyma sem rontaná el a palacsintatésztát.

Utolsó hozzászólás

Fejér Gizella üzente 11 hónapja

Nagyon finom lehet igy kisütve a burgonya ,mi főtt burgonyából szoktuk palacsinta tésztában forgatva kisütni ,húsok mellé tálalni ..köszönöm a receptet

40 dkg sertéscomb, 12 dkg sonka, 5 dkg zöldborsó, 3 kisebb tojás, só,

A panírozáshoz liszt-tojás-morzsa. A sütéshez étolaj.

 

A felszeletelt sertéshúst gyengén kiverjük, sózzuk. Kevés olajon apróra vágott sonkát és zöldborsót párolunk, hozzáadjuk a csipetnyi sóval elhabart tojást, és állandó keverés mellett  úgy készítjük el, mint a rántottát.

Ezt a tölteléket ráhelyezzük a hússzeletekre, henger alakúvá csavarjuk,

majd lisztbe, tojásba és morzsába bundázzuk, majd forró, de nem füstölgő olajban pirosra sütjük.

Utolsó hozzászólás

Fejér Gizella üzente 11 hónapja

Nagyon köszönöm Anna hogy gondoltál rám is ,,na de valahogy nem maradok éhes mindig gondolnak rám is a szeretteim ,aztán jönnek az ünnepek több lesz a bőség (gondolom)...puszi

Tovább 

Képtalálat a következőre: „második gyertya gyujtás kép”

Még egy újabb gyertya, néhány jó barát,
az Isten óvjon téged még sok-sok éven át.
Néhány könnyű óra, egy nehéz év után
legyen most szép az Ünnep, egy jobb év jön talán.

Ossian.

MINDEN KEDVES KLUBTÁRSAMNAK BOLDOG ÜNNEPEKET KIVÁNOK ...sok ,sok szeretettel Gizike

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 hónapja

Gizike köszönöm Neked ezt a szép köszöntőt!
Hasonlóan szép adventi várakozást kívánok.
Szeretettel Anna

Ezt a recept Lajos Mari ihlette. Köszönet érte.

 

400 gr makaróni, 100 gr húsos, füstölt szalonna ( kolozsvári v. bacon), 1 ek olaj, 30 gr vaj vagy margarin, 3 egész tojás, 30 gr reszelt parmezán ( ha nincs otthon, akkor a gouda is jó hozzá), 1/2 dl tejszín, só, bors.

 

Az apró kockára vágott szalonnát az olajon kisütjük. Egy tálkában felverjük a tojásokat a reszelt sajttal, az olvasztott vajjal, egy csipet sóval, ízlés szerint borssal, és végül hozzákeverjük a tejszínt, ezzel már nem verjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 hónapja

Gizike köszönöm a hozzászólást!
Tojásos nokedli helyett ezt készítem, nagyon szeretjük.
Kár, hogy nem vagy itt a közelben.....

Tovább 

30 dkg főtt vagy sült csirkehúst ledarálunk, ugyanannyi brokkolit kevés olajon fedő alatt ,kevés vízzel kis bazsalikommal, sóval, borssal puhára párolunk.

Ezután villával összetörjük, a hússal összekeverjük.

Fűszerezzük 2 gerezd zúzott fokhagymával. Összedolgozzuk 2 tojással, mokkáskanálnyi szódabikarbónával, és annyi liszttel, hogy jólgyúrható masszát kapjunk.

Vizes kézzel kis kolbászkákat formázunk belőle. Lisztbe forgatjuk és forró olajban jól átsütjük.

Utolsó hozzászólás

Fejér Gizella üzente 11 hónapja

Kiváló ez a recept ,én nagyon szeretem a brokkolit is igy összedolgozva és kisütve azt hiszem akármilyen időszakban szivesen fogyasztható ..köszönöm szeretettel

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Domján Mária 2 órája új képet töltött fel:

Malnas_tiramiszu-002_2109748_1072_s

Domján Mária írta 2 órája a(z) Káposztás pogácsa képhez:

Kaposztas_pogacsa_2109579_2608_s

Évikém nagyon finom pogácsát hoztál köszönöm szépen...

Domján Mária írta 2 órája a(z) Házi lángos. képhez:

Hazi_langos_2109686_8766_s

De szeretem én is ezt nekem hoztad köszönöm Józsikám

Domján Mária írta 2 órája a(z) Vadlazac sárgarépás rizzsel képhez:

Vadlazac_sargarepas_rizzsel_2109617_3912_s

Nagyon szeretem ezt most rögtön elfogadnám .Nagyon ...

burger eva írta 3 órája a(z) Vadlazac sárgarépás rizzsel képhez:

Vadlazac_sargarepas_rizzsel_2109617_3912_s

Nagyon jól néz ki. Sajnos én ritkán készítek,mert nálunk...

burger eva írta 3 órája a(z) Házi lángos. képhez:

Hazi_langos_2109686_8766_s

Nagyon guszta.

Fejér Gizella írta 8 órája a(z) Házi lángos. képhez:

Hazi_langos_2109686_8766_s

Annál jobb nem is lehet egy frissen sült lángosnál váljon ...

Kőszeghy Anna írta 11 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kelkáposzta főzelék, sült hús.

Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Házi lángos. képhez:

Hazi_langos_2109686_8766_s

Jól néz ki! Biztos finom volt! Sajnos az epém miatt nem ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Hazi_langos_2109686_8766_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu