Finomságok Konyhája Blog: 2015. január

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12986 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12986 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12986 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12986 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2015. január

Lengyel sörleves / Magyar konyha 1998.
--------------------------------------------------
Hozzávalók:
7,5 dl könnyű, világos sör, 5 dl víz, 2-3 szegfűszeg, egy kevés fahéj, 2 dl tejföl, 4 tojássárgája, 8-10 dkg cukor.
Betétnek: sajt-vagy pirított kenyérkockák.

A sört a vizet, a fűszereket felfőzzük. A nem túl hideg tejfölt, a tojássárgáját és a cukrot egy nagy edényben összekeverjük, hogy azután a forró sörlevet behabarhassuk. Sajtkockákkal, vagy vajban pirított kenyérdarabkákkal tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Még nem készítettem el, de nekem is tetszik a recept.

Tovább 

Hozzávalók:
60-70 dkg sovány dagadó, 2 hagyma, 2 alma, 1/2 kg savanyú káposzta, só, bors, köménymag, 2 kk mustár, olaj.

A finomra vágott hagymát elkeverjük a hámozott, reszelt almával, és az apróra vágott savanyú káposztával, sóval, borssal, 1 kk köménymaggal. A dagadót felszúrjuk, a belsejét megkenjük mustárral, és beletöltjük a káposztát. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük 1/2 dl forró olajjal, és egy pohár vízzel, és előmelegített sütőben, lassú tűznél,
40-50 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen Marcsi!

Tovább 

 

Hozzávalók:
60 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 4 dl víz, 10 dkg kristálycukor, 20 dkg tehéntúró, 20 dkg alma, 60 dkg sütőtök, 5 dkg mazsola, 1/2 citrom reszelt héja, só, 1 cs vaníliás cukor, olaj.

Kevés cukorral, kevés sóval elkevert langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. Összedolgozzuk a langyos liszttel, 5 dkg cukorral, és jól bedagasztjuk. Cipót formálunk belőle, tetejét megszórjuk liszttel, és tiszta konyharuhával letakarva másfél órán át langyos helyen kelesztjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm szépen Annám nagyon jó kis receptet hoztál
Köszönöm szépen

Tovább 

Hozzávalók:
40 dkg malacköröm, 2 ek zsiradék,, 1 marék kockatészta, 1 ek liszt, 1 mk pirospaprika, 1 citrom, só, 1 ágacska friss rozmaring (vagy késhegynyi szárított), csipetnyi őrölt bors, ecet, cukor, 1 dl tejföl.

Az alaposan megtisztított malackörmöket feldaraboljuk, annyi vízben tesszük fel főni, amennyi jól ellepi, és sóval,
rozmaringgal, meg a citrom reszelt héjával ízesítjük. Közben a zsiradékban megpirítjuk a kockatésztát, és kiszedjük. A visszamaradt zsiradékból a liszttel, meg a pirospaprikával rántást készítünk, és ha a köröm megpuhult, besűrítjük vele a levét.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Ezt ismerem ez is egy nagyon finom leveske.
Köszönöm szépen Annám

Tovább 

Hozzávalók 6-8 db-hoz:
2 tojásfehérje, 7 dkg cukor, 2 dkg liszt, 5 dkg darált dió, csipet fahéj.

A krémhez:
2 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 4 dkg darált dió, 5 cl rum.

A díszítéshez: 5 dkg csokoládé olvasztva, 6-8 db felezett dió.

A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a lisztet a dióval és a fahéjjal elkeverjük, majd a habba forgatjuk. A sütőpapírral bélelt tepsiben többször körberajzolunk egy kb. 6-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatót vagy poharat, így egyforma lapocskákat tudunk készíteni a tésztából.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm ezt a finom süteményreceptet

Tovább 

Hozzávalók:
1 doboz körszeletes ananászkonzerv, 15 szem meggy ( mirelit v. kompót), 1 zacskó főzés nélküli vaníliapuding, 4 dl tej, 2 dl tejszín, 1 ek cukor, 4 db babapiskóta, vaj és cukor a forma kikenéséhez.

Egy kerek, kb. 18 cm átmérőjű formát vajjal kikenünk, és kristálycukorral megszórunk. A közepére egy egész ananászkarikát fektetünk, azután félbevágott karikákkal a forma oldalát kirakjuk. A lyukakba meggyszemeket ültetünk.
A vanília pudingot az előírásnak megfelelően tejjel elkeverjük, és a cukorral ízesített, keményre vert tejszínhabbal fellazítjuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon jó kis reciket hoztál Anna
Ez is nagyon tetszik
Köszönöm szépen

Tovább 

Hozzávalók:
250 gr liszt, 2 tojássárgája, 150 gr vaj, 100 gr porcukor, 1 citrom, fahéj, 1 narancs, 50 gr barnacukor, só.

Egy tálban keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá egy fél biocitrom lereszelt héját, a narancs levét, a fél narancs lereszelt héját, egy csipet fahéjat, 1 tojássárgáját és egy csipet sót. Keverjük jól össze,
Szitáljuk hozzá a lisztet. Formázzunk hengert a tésztából, csomagoljuk fóliába, és legalább 2 órát pihentessük a hűtőszekrényben.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon jó kis recept .
Köszönöm szépen Annám.
Még az is lehet,hogy valamikor elkészítem.igaz barna cukor nélkül

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:

Oregtarhonya_virslivel_2197611_6001_s

József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Oregtarhonya_virslivel_2197611_6001_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Girosz-016_2197610_5926_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu