Finomságok Konyhája Blog: 2015. január

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10033 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10033 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10033 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10033 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2015. január

Lengyel sörleves / Magyar konyha 1998.
--------------------------------------------------
Hozzávalók:
7,5 dl könnyű, világos sör, 5 dl víz, 2-3 szegfűszeg, egy kevés fahéj, 2 dl tejföl, 4 tojássárgája, 8-10 dkg cukor.
Betétnek: sajt-vagy pirított kenyérkockák.

A sört a vizet, a fűszereket felfőzzük. A nem túl hideg tejfölt, a tojássárgáját és a cukrot egy nagy edényben összekeverjük, hogy azután a forró sörlevet behabarhassuk. Sajtkockákkal, vagy vajban pirított kenyérdarabkákkal tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Még nem készítettem el, de nekem is tetszik a recept.

Tovább 

Hozzávalók:
60-70 dkg sovány dagadó, 2 hagyma, 2 alma, 1/2 kg savanyú káposzta, só, bors, köménymag, 2 kk mustár, olaj.

A finomra vágott hagymát elkeverjük a hámozott, reszelt almával, és az apróra vágott savanyú káposztával, sóval, borssal, 1 kk köménymaggal. A dagadót felszúrjuk, a belsejét megkenjük mustárral, és beletöltjük a káposztát. Tűzálló tálba tesszük, leöntjük 1/2 dl forró olajjal, és egy pohár vízzel, és előmelegített sütőben, lassú tűznél,
40-50 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Köszönöm szépen Marcsi!

Tovább 

 

Hozzávalók:
60 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 4 dl víz, 10 dkg kristálycukor, 20 dkg tehéntúró, 20 dkg alma, 60 dkg sütőtök, 5 dkg mazsola, 1/2 citrom reszelt héja, só, 1 cs vaníliás cukor, olaj.

Kevés cukorral, kevés sóval elkevert langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. Összedolgozzuk a langyos liszttel, 5 dkg cukorral, és jól bedagasztjuk. Cipót formálunk belőle, tetejét megszórjuk liszttel, és tiszta konyharuhával letakarva másfél órán át langyos helyen kelesztjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Köszönöm szépen Annám nagyon jó kis receptet hoztál
Köszönöm szépen

Tovább 

Hozzávalók:
40 dkg malacköröm, 2 ek zsiradék,, 1 marék kockatészta, 1 ek liszt, 1 mk pirospaprika, 1 citrom, só, 1 ágacska friss rozmaring (vagy késhegynyi szárított), csipetnyi őrölt bors, ecet, cukor, 1 dl tejföl.

Az alaposan megtisztított malackörmöket feldaraboljuk, annyi vízben tesszük fel főni, amennyi jól ellepi, és sóval,
rozmaringgal, meg a citrom reszelt héjával ízesítjük. Közben a zsiradékban megpirítjuk a kockatésztát, és kiszedjük. A visszamaradt zsiradékból a liszttel, meg a pirospaprikával rántást készítünk, és ha a köröm megpuhult, besűrítjük vele a levét.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Ezt ismerem ez is egy nagyon finom leveske.
Köszönöm szépen Annám

Tovább 

Hozzávalók 6-8 db-hoz:
2 tojásfehérje, 7 dkg cukor, 2 dkg liszt, 5 dkg darált dió, csipet fahéj.

A krémhez:
2 tojássárgája, 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 4 dkg darált dió, 5 cl rum.

A díszítéshez: 5 dkg csokoládé olvasztva, 6-8 db felezett dió.

A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a lisztet a dióval és a fahéjjal elkeverjük, majd a habba forgatjuk. A sütőpapírral bélelt tepsiben többször körberajzolunk egy kb. 6-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatót vagy poharat, így egyforma lapocskákat tudunk készíteni a tésztából.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Köszönöm ezt a finom süteményreceptet

Tovább 

Hozzávalók:
1 doboz körszeletes ananászkonzerv, 15 szem meggy ( mirelit v. kompót), 1 zacskó főzés nélküli vaníliapuding, 4 dl tej, 2 dl tejszín, 1 ek cukor, 4 db babapiskóta, vaj és cukor a forma kikenéséhez.

Egy kerek, kb. 18 cm átmérőjű formát vajjal kikenünk, és kristálycukorral megszórunk. A közepére egy egész ananászkarikát fektetünk, azután félbevágott karikákkal a forma oldalát kirakjuk. A lyukakba meggyszemeket ültetünk.
A vanília pudingot az előírásnak megfelelően tejjel elkeverjük, és a cukorral ízesített, keményre vert tejszínhabbal fellazítjuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Nagyon jó kis reciket hoztál Anna
Ez is nagyon tetszik
Köszönöm szépen

Tovább 

Hozzávalók:
250 gr liszt, 2 tojássárgája, 150 gr vaj, 100 gr porcukor, 1 citrom, fahéj, 1 narancs, 50 gr barnacukor, só.

Egy tálban keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá egy fél biocitrom lereszelt héját, a narancs levét, a fél narancs lereszelt héját, egy csipet fahéjat, 1 tojássárgáját és egy csipet sót. Keverjük jól össze,
Szitáljuk hozzá a lisztet. Formázzunk hengert a tésztából, csomagoljuk fóliába, és legalább 2 órát pihentessük a hűtőszekrényben.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Nagyon jó kis recept .
Köszönöm szépen Annám.
Még az is lehet,hogy valamikor elkészítem.igaz barna cukor nélkül

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Túrós nudli képhez:

Turos_nudli_2070971_5939_s

József köszönöm a hozzászólást!

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Csirkepörkölt könyok tésztával. képhez:

Csirkeporkolt_konyok_tesztaval_2071007_1574_s

József nagyon finomat főztetek! Egészségetekre.

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Cseresznye, megy leves. Friss gyümölcsből képhez:

Cseresznye_megy_leves_friss_gyumolcsbol_2071006_5985_s

József mindig és minden gyümölcsből készült leves jöhet!

Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Az unokám Nellike ovis ballagása. képhez:

Az_unokam_nellike_ovis_ballagasa-001_2070997_8587_s

József nagyon helyes kis unokátok van! Gyönyörű a ...

Garáz József 21 órája új képet töltött fel:

Csirkeporkolt_konyok_tesztaval_2071007_1574_s

Garáz József 21 órája új képet töltött fel:

Cseresznye_megy_leves_friss_gyumolcsbol_2071006_5985_s

Garáz József 23 órája új képet töltött fel:

Az_unokam_nellike_ovis_ballagasa-002_2070998_8532_s

Garáz József 23 órája új képet töltött fel:

Az_unokam_nellike_ovis_ballagasa-001_2070997_8587_s

Garáz József 23 órája új képet töltött fel:

Az_unokam_nellike_ovis_ballagasa_2070996_1431_s

Garáz József írta 23 órája a(z) Diós -mákos bejgli képhez:

Dios_makos_bejgli_2070806_8623_s

Marcsi! Jöhet!!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu