Finomságok Konyhája Blog: 2009. december

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12986 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12986 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12986 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12986 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2009. december

A mai formájában oly változatos, finom és tápláló csokoládé eredete egy egyszerű, barna babhoz nyúlik vissza. A kakaóbab a kakaófán terem, mely feltételezések szerint vadon nőtt az Amazonas vidékén. Az első kakaóültetvényeket valószínűleg i.sz. 600 körül a Yucatanhoz vándorló maják hozták létre. Az aztékok is használták a babot, így akár ők is eljuttathatták azt Közép-Amerikába.

 

A kakaóbab kettős szerepet töltött be. Használták fizetőeszközként: állítólag 10 babért egy nyulat, százért pedig már rabszolgát is adtak. Másrészt alapjául szolgált egy keserű, habos italnak, melynek vallásos, szertartási jelentősége volt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Köszönjük, a precíz hozzászólást!

Tovább 

 CSOKIFORGÁCS.

15 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Csokiforgács, fontos eleme , főleg a cukrászat terén. Diszíthetünk vele süteményeket, tortákat, turmix italokat, tejszín habra rátéve dísznek, sőt nagyon finom, mutatós a fagylaltokra, parfékra rátenni.

Isteni, ha készítünk , több féle gyümölcs salátát, a poharakba téve, rá tejszínhab, s bőven megszórva, csokiforgáccsal. A használata függ a kreatívitástól. Ki mire szereti, teheti.

Klubvezető.

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Ezt az alapanyagot, sok mindenre lehet felhasználni, diszítésre, sőt megenni is lehet. A torták, fagyik kedvenc ízesítője....

 

 CSOKI SZERETET.

15 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Not bad at all fellas and galals. Thanks.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Szeretitek a csokikat? Melyik a kedvenced:

 FEHÉR CSOKOLÁDÉ

15 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A fehér csokoládé, senkit se tévesszen meg, mivel, nem tartalmaz semennyi kakaóport. A kakaónak a lecsapatott vaját tartalmazza, amihez, különféle emulgálószereket, s más kiegészítő ízesítőket kevernek bele. Lényege, csak is, a fehér szín, s a különlegessége. Nem tartalmaz fontos tápanyagokat, viszont, sok bennük a szén-hidrát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Édes szájúaknak, mindegy, egészségedre, Zoltán!

 MAGAS KAKAÓ TARTALMÚ, CSOKOLÁDÉ

15 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Magas százalékban tartalmazó csokik, legalább 75%-ot meghaladó, illetve, még magasabb kakaót tartalmazó ét csokik, mértéllel fogyasztva, nagyon egészségesek. Ásványi anyagokat, s bizonyos, szerotonin, boldogság hormont potló anyagokat is, tartalmaznak.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Egészségedre!

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:

Oregtarhonya_virslivel_2197611_6001_s

József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Oregtarhonya_virslivel_2197611_6001_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Girosz-016_2197610_5926_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Palóc leves, túrós palacsinta.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu