Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | ludman rozsa. Csibe | 1 hozzászólás
A mai formájában oly változatos, finom és tápláló csokoládé eredete egy egyszerű, barna babhoz nyúlik vissza. A kakaóbab a kakaófán terem, mely feltételezések szerint vadon nőtt az Amazonas vidékén. Az első kakaóültetvényeket valószínűleg i.sz. 600 körül a Yucatanhoz vándorló maják hozták létre. Az aztékok is használták a babot, így akár ők is eljuttathatták azt Közép-Amerikába.
A kakaóbab kettős szerepet töltött be. Használták fizetőeszközként: állítólag 10 babért egy nyulat, százért pedig már rabszolgát is adtak. Másrészt alapjául szolgált egy keserű, habos italnak, melynek vallásos, szertartási jelentősége volt.
Csokiforgács, fontos eleme , főleg a cukrászat terén. Diszíthetünk vele süteményeket, tortákat, turmix italokat, tejszín habra rátéve dísznek, sőt nagyon finom, mutatós a fagylaltokra, parfékra rátenni.
Isteni, ha készítünk , több féle gyümölcs salátát, a poharakba téve, rá tejszínhab, s bőven megszórva, csokiforgáccsal. A használata függ a kreatívitástól. Ki mire szereti, teheti.
Klubvezető.
|
|
A fehér csokoládé, senkit se tévesszen meg, mivel, nem tartalmaz semennyi kakaóport. A kakaónak a lecsapatott vaját tartalmazza, amihez, különféle emulgálószereket, s más kiegészítő ízesítőket kevernek bele. Lényege, csak is, a fehér szín, s a különlegessége. Nem tartalmaz fontos tápanyagokat, viszont, sok bennük a szén-hidrát.
Magas százalékban tartalmazó csokik, legalább 75%-ot meghaladó, illetve, még magasabb kakaót tartalmazó ét csokik, mértéllel fogyasztva, nagyon egészségesek. Ásványi anyagokat, s bizonyos, szerotonin, boldogság hormont potló anyagokat is, tartalmaznak.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás