Finomságok Konyhája Blog: 2012. május

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9854 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9854 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9854 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9854 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2012. május

 Húsgombócos tészta

5 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

Hozzávalók:

  • fél kg darált hús
  • 3 fej hagyma
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 1 kanál zsír, vagy olaj
  • 2 kanál törött paprika
  • fél kg metélt tészta
  • 2 dl tejföl

Elkészítése: A darált húsból 1 hagymával, tojással, sóval, borssal kisebb húsgombócokat készítünk. A maradék hagymából zsíron, pirospaprikával pörkölt szaftot készítünk és beletesszük a húsgombócokat. 20-25 percig főzzük. Egy kikent tepsibe tesszük a kifőzött tésztát, majd ráöntjük a gombócokat és meglocsoljuk tejföllel.  Forró sütőben 10 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Köszönöm a hozzászólásod kedves Zoltán.
Szívesen feltálalnánk Neked.
Köszönöm,hogy benéztél hozzánk.
Üdv:Edit.

Tovább 

 Karamellás babapiskóta

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:

  • 1 doboz babapiskóta
  • 10 dkg kristálycukor
  • 15 dkg dió vagy mogyoró
  • 15 dkg margarin (vaj)
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál rum
  • egy kis olaj

Elkészítése:
A kristálycukrot aranyszínűre pirítjuk, az apróra vágott diót vagy mogyorót belekeverjük és kiolajozott tányérra öntjük, majd ha kihűlt összetörjük. A margarint(vajat)kikeverjük a porcukorral 3 tojássárgájával és hozzáadjuk a grillázs 2/3 részét, 2 evőkanál rumot végül a tojások keményre felvert habját.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Ezt biztosan elkészítem.
Egyszerű és finom lehet.

Tovább 

 

 A nyár jóízű slágere: a bodza

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Nálunk most van virágzásban.
Kertünkben,úton.út szélei tele van bodza bokorral,virágaival.
Most nem teszek el,mert még most is van a múlt éviből.
Annyira nem "kapnak" érte!

 Epres piskóta

5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Epres piskóta

network.hu

Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj
  • 6 tojás
  • másfél bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 bögre eper

A vajat olvaszd fel. A cukrot add hozzá a tojássárgájához, és forró vízfürdő felett keverd habosra. A sűrű, fehéres krémet emeld ki a vízfürdőből. A lisztet szitáld bele a tojáskrémbe, öntsd hozzá a folyékony, langyos vajat. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A tojáshab egyharmadát óvatosan keverd a tojáskrémbe, hogy fellazuljon, majd add hozzá a maradékot, és óvatosan keverd el.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 5 éve

Nagyon tetszik a recept .Köszönöm

Tovább 

 Almás vagdalt

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:

30 dkg darált sertés vagy baromfihús
2-3 db alma
2 db tojás
1 zsemle
petrezselyemzöld
majoránna, borsikafű

olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

30 dkg darált sertés- vagy baromfihúsba durvára
belereszelünk 2-3 savanykás almát, összekeverjük 2 db
tojással, egy tejbe áztatott kinyomkodott zsemlével,
finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítjük kevés
sóval, majoránnával, borsikafűvel.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Nagyon finom almásan Marikám!

Tovább 

 Mexikói ragu

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Mexikói ragu

Hozzávalók:

0,5 kg sertéslapocka
2 zacskó fagyasztott mexikói köret
közepes fej hagyma
petrezselyemzöld
rozmaring

 

Elkészítés:

Egy közepes fej apróra vágott vöröshagymát a
fölmelegített olajban megfonnyasztunk, majd hozzáadunk
0,5 kg egyenletes kockára vágott sertéslapockát. Erős
lángon átpirítva ízesítjük rozmaringgal, és kevés vizet
aláöntve fedő alatt pároljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Igen Marikám.
Egyszerű és finom is lehet!

Tovább 

 Zöldséges hústekercs

5 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók:

1 kg sertéscomb
2db zsemle
1db tojás
20 dkg vegyes zöldség
20 dkg apróra vágott gyümölcs
10 dkg szeletelt gomba
olaj vagy sütőmargarin
hagyma, petrezselyemzöld, kakukkfű, borsikafű, só

 

Elkészítés:

 1 kg, zsíros részeitől megszabadított sertéscombot
bevágunk úgy, hogy szétterítve egy nagy szeletet
kapjunk. Kissé kiverjük, mindkét oldalát megszórjuk
sóval, borsikafűvel és rákenjük a tölteléket, majd
fölcsavarva hústűvel megtűzzük és teflontepsiben, kevés
olajjal megkenve, alufóliával letakarva megsütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Köszönöm szépen Marcsikám.
Puszi:Edit.

Tovább 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 5 éve

Editke.!!
Köszi a sok finomnál-finomabb recepteket, én is találtam kedvemre valót közöttük.
Nem árulom el. majd ha elkészítettem meglátjátok.Kíváncsi leszek ,hogy neked melyik jött be.Lehet, hogy ugyanaz???Puszi

 Gyermeknap

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Gyermeknap

http://gyusziapu.animelap.hu/dokumentumok/201205/gyermeknapi.swf

forrás: gyusziapu.animelap.hu

network.hu



Gyermeknap története egészen 1920-ig nyúlik vissza. Elsőként Törökországban került sor a Gyermeknap megünneplésére, később azonban az ENSZ létrehozta az Egyetemes Gyermeknap intézményét, s ma már a világ legtöbb országában sor kerül a Gyermeknap megünneplésére. Az ünnep világkörüli útja 1955-ben indul el, azóta már szinte minden országban népszerű és elfogadott.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

A forrásra rákattintasz,oda vezet az oldalra.
Rákattantasz és hallgathatod zenével együtt.
Szép napot kívánok:Edit.

Tovább 

 Pünkösd

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

network.hu



http://gyusziapu.animelap.hu/dokumentumok/201205/punkosdi5.swf

forrás: gyusziapu.animelap.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

A forrásra rákattintasz,oda vezet az oldalra.
Rákattantasz és hallgathatod zenével együtt.
Szép napot kívánok:Edit.

 Sütemények gyereknapra - 4 recept

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Én nem felejtettem el, de most nem lesznek itthon az unokák, holnap Badacsonytördemicre utaznak és hétfőn jönnek haza. Akkor sütök majd nekik valamit, mire megérkeznek.

 Két isteni almás sütemény

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Köszönöm Marika.
Jó ötletek az ebéd utáni nasikhoz.
Puszi:Edit.

 Paradicsomos-kakukkfüves újkrumpli

5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Hát,sok kakukkfűvel nem lehet ízesíteni,csak éppen egy picivel,mert elég erős illata van.
Levesbe is egy picikét szoktam tenni.
Köszönöm a hozzászólásaitokat:Edit.

 Lotti szelet

5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg rámamargarin
  • 4 tojás sárgája
  • fél cs. sütőpor
  • tej
  • kakaópor

Töltelék:

  • 4 tojás fehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió

Elkészítése:
35 dkg lisztet, 15 dkg rámamargarint, 4 tojás sárgáját, fél cs. sütőporral, és egy kis tejjel összegyúrjuk.
A tésztát elfelezzük, felébe kakaóport gyúrunk.
Kinyújtjuk a barna lapot, tepsibe fektetjük.Lekvárral megkenjük, erre fektetjük a sárga lapot, amire jön a töltelék.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Köszönöm a véleményeteket.
Valamikor megsütöm.Edit.

Tovább 

 Kevert almás sütemény

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:
40 dkg liszt
40 dkg cukor
60 dkg reszelt alma
  4 db tojás
1 tk.  sütőpor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
15 dkg durvára vágott dió


diónyi zsiradék
A cukrot a tojásokkal  habosra keverjük.

Majd belekeverjük a reszelt almát és a fahéjat, majd a sütőporral elvegyített lisztet.

Kikent, lisztezett tepsibe önjük, tetejére rászórjuk a diót.

Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.

Ha kihűlt, kockákra vágjuk és fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Ez egy nagyon régi sütemény.Még Nagyanyám is szokta sütni. Finom egyszerű!

Tovább 

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
babérlevél
bors
zsálya
rozmaring
petrezselyemzöld
bazsalikom
kapor
póréhagyma
1 db hagyma
1 db savanyú uborka
1 kis pohár tejföl
1 kis pohár joghurt
2 evőkanál majonéz

bors
40 dkg burgonya

Elkészítés:
1. A csirkemell szeleteket először babéros,borsos,sós vízben megpárolom.

2. Elkészítem a frankfurti szószt?
lemosom a fűszereket,majd a szárakat levágom és összeaprítom.
A hagymát és az uborkát is összekeverem.

Tovább 

 Pulykamell gyümölcsökkel

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
50 dkg burgonya
15 dkg vaj
2 db alma
2 db szilva
2 db narancs
2 db zöld alma
2 db banán
fél fürt szőlő
2 ek. cukor
2 dl bor


Elkészítés:
1. Igazi nyári étel,de bármikor elkészíthető.
Ráadásul itt teljesen igaz,hogy több ideig tart előkészülni a gyümölcsös pulykához,mint elkészíteni magát az ételt.

2. A pulykamellet szeletelem,kiklopfolom,sózom,megsütöm.A száraz pulykamellhez jól jönnek majd a gyümölcsök!

Tovább 

 Bécsi kocka

5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:


20 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg cukor,
20 dkg mandula vagy mogyoró,
törött fahéj,
reszelt citromhéj;

töltelék:
15 dkg dió,
15 dkg cukor,
rum,
tejszín.

Bécsi kocka elkészítése:

Az anyagokat összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztva külön-külön kinyújtjuk, és a lapokat megsütjük. Az egyiket melegen vágjuk fel kockákra. A darált diót összekeverjük a porcukorral, egy kis rummal és annyi tejszínnel, hogy könnyen kenhető legyen.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Szerintem is finom.
Köszönöm a hozzászólásaitokat.Puszi:Edit.

Tovább 

 Bécsi gyümölcspite

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:
3


25 dkg liszt,
14 dkg margarin,
1 tojássárgája,
2 kávéskanál porcukor,
1 evőkanál citromlé vagy bor;

tetejére:
5 tojásfehérje,
5 evőkanál cukor,
20 dkg eper.

Bécsi gyümölcspite elkészítése:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk. Egy fél órát hideg helyen pihentetjük. Azután kinyújtjuk, és takaréklángon szép világossárgára sütjük. Kivesszük a sütőből, akkor a tojásfehérjékből kemény habot verünk, belekeverjük a cukrot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Én is jónak találom.

Tovább 

 Hamburgi matrózszelet

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

40 dkg darált hús,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
só, bors,
1 tojás, pirospaprika,
petrezselyem,
4 szelet szardella,
1 fej hagyma,
2 evőkanál olaj,
2 paradicsom,
2 csemegeuborka.

Hamburgi matrózszelet készítése :

A húst, halat, zsemlemorzsát, tojást a fűszerekkel összekeverjük, négy gombócot formálunk belőle. Ellapítva egy kevés olajban megsütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Ezt egyszer elkészítettem és nem igazán jött be, megoszlott a családom véleménye.

Tovább 

 Kontyos karaj

5 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

8 szelet karaj,
3 zsemle,
3 dl tej,
1 fej hagyma,
2 tojás,
1 doboz májpástétom,
só,
bors,
szerecsendió,
gyömbér,
majoránna,
5 dkg reszelt sajt,
2 evőkanál olaj.

Kontyos karaj készítése :

A hússzeleteket megsózzuk, kiverjük, megborsozzuk, és egy kevés olajban hirtelen mindkét oldalukat megsütjük. Olajban világosra pirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Szívesen Jucuskám.
Megsütöttem,majd hozom.

Tovább 

 Kis csirkepástétomok recept

5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

 

 


Hozzávalók: Hány személyre: 4
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. mélyhűtött borsó
  • 1 csomag mirelit leveles tészta
  • csipet chili
  • 1 tojás
  • kömény
  • kurkuma
Elkészítés:

A húst finomra daráljuk. A felaprított hagymát és fokhagymát forró olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk. Megfűszerzük, belekeverjük a zöldborsót, sóval ízesítjük, majd megpároljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Én is csatlakozom!!!

Tovább 

 Csirkekrémleves recept

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

 

Hozzávalók: Hány személyre: 4
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 dl tejszín
  • 2 tyúkhúsleves-kocka
  • 1 ek. liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, bors
  • 1 tojás
  • 1/2 csomag mirelit leveles vajastészta
  • 1,2 l víz
Elkészítés:

A húst a leveskockával a vízben főzni kezdjük. Amikor forr, lehabozzuk, sóval, borssal ízesítjük, és alacsony fokozaton, lefedve készre főzzük. Utána kicsontozzuk, és felkockázzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Elég érdekes valóban, de nem hiszem, hogy elkészítem.

Tovább 

 VANÍLIÁS-ALMÁS KEKSZ SZELET

5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

VANÍLIÁS-ALMÁS KEKSZ SZELET Hozzávalók: 1 kg alma 30 dkg cukor 2 csomag vaníliás puding 40 dkg háztartási keksz 1 margarin 20 dkg étcsokoládé Elkészítése: Pucoljuk meg az almákat, s vágjuk fel vékony szeletekre, majd cukrot hozzáadva főzzük sűrűre. Főzzünk pudingot, azt is kicsit sűrűbbre, majd keverjük össze az almával. Hagyjuk hűlni a krémet. Addig tegyünk egy réteg kekszet a tepsi aljába, majd öntsük rá a krémet, kenjük szét egyenletesen, majd helyezzünk rá meg egy réteg kekszet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Egyetértek Lányok, nagy melegben a legjobb a gyorsan készülő sütemény!!

Tovább 

 GESZTENYÉS TIRAMISU

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

GESZTENYÉS TIRAMISU Egy hosszúkás cake formához: 40-60 db babapiskóta 2, 5 dl tej 1 kis stampedli rum Gesztenyekrémhez: 20 dkg gesztenyepüré, 10 dkg porcukor, 1 csom. vaníliás cukor, 2, 5 dl tejszín, 4 zselatinlap, 15 dkg narancslekvár Csokoládés párizsi krémhez: 20 dkg étcsokoládé, 2, 5 dl tejszín A kiengedett gesztenyepürét a porcukorral + vaníliás cukorral simára keverjük. (Közben a zselatinlapokat pici vízben puhulni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és kevés meleg vízben feloldjuk).

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Ez nagyon tetszik!

Tovább 

 Ehető levélnyelek: a rebarbara

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Címlap Aktuális Március Ehető levélnyelek: a rebarbara

Ehető levélnyelek: a rebarbara

2012. március 7. Módosítás: 2012. március 7. Bálintgazda.hu

A rebarbara (Rheum rhabarbarum) terjedelmes bokorrá növő évelő növény. Hatalmas levelei és piros levélnyelei miatt akár dísznövénnyé is avanzsálhat.

Az idősebb töveken a levelek közül magasra emelkedik a virágszára, rajta sok, apró, fehérszirmú virággal.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Editke, köszönöm szinte semmit nem tudtunk róla. Ma láttuk a zöldségesnél de nem vettünk, mert nem tudtuk Mónival, mit is lehetne kezdeni vele.

Tovább 

 Töltött csirkecomb olaszosan

5 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók:

4
kis csirkecomb, 10 dkg sonka, 1 tojás, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál
liszt, 1 evőkanál tejföl, 1 kis doboz paradicsompüré, 4 evőkanál
reszelt sajt, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál rozmaring, 1
teáskanál kakukkfű, ízlés szerint törött bors, cukor és só.

 

 

Elkészítés:

A
csirkecombok bőrét óvatosan fellazítjuk. A töltelékhez a tojást habosra
felverjük, majd összekeverjük a darált sonkával, a tejföllel, 1
evőkanál reszelt sajttal, 1 teáskanál paradicsompürével és 1 evőkanál
zsemlemorzsával.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 4 éve

Ez volt a mai ebédünk.
Már egy éve beírtam,most elkészítettem.

Tovább 

 Sakk-matt szelet

5 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:

A sarga tesztahoz:
16dkg margarin,16dkg porcukor,1csomag vanilias cukor,1citrom reszelt
heja,3tojas,12dkg finomliszt,keshegynyi sutopor
A barna tesztahoz: 16dkg margarin,16dkg porcukor,1csomag vanilias
cukor,3tojas,10dkg finomliszt,2dkg kakaopor
A toltelekhez: 30dkg sargabarack lekvar
A csokimazhoz: 20dkg porcukor,4ek.kakaopor,6dkg margarin

 

Elkészítés:

A
sarga tesztahoz a margarint,a porcukrot,a vanilias cukrot es a reszelt
citromhejat habosra keverjuk,majd hozza adjuk a tojasok sargajat,a
lisztet,a sutoport.A tojasok feherjet kemeny habba verjuk,majd vigyazva
hogy a kikevert tojasos masszaba forgatjuk.Egy nagy tepsit
kivajazunk,liszttel behinjuk,de az is jo ha sutopapirral kibeleljuk es
a sarga tesztat beleontjuk es egyenletesen elsimitjuk.Kozepes langra
bemelegitjuk a sutot majd a tepsit betoljuk es 20-25perc alatt
megsutjuk.Akkor jo ha a teteje vilagosbarna es a  beleszurt ture mar
nem ragad a teszta.Amig sul a barna tesztat a sargahoz hasonloan,a
kakaoporral kikeverjuk.A megsult sarga tesztat egy gyurodeszkara
boritjuk.Megvarjuk amig kihul a tepsi es a barna tesztat is
beleontjuk.Kozepes langgal sutjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Régóta tervezem,hogy megsütöm.
Mutatós süti,a férjemnek ízlene,mivel nem krémes.

Tovább 

 Nutella házilag

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:

  • 1 bögre pirított sótlan mogyoró (2,5 dl-es)

  • 1/2 bögre víz

  • 2-3 evőkanál méz

  • 1 evőkanál karob (bioboltokban kapható, szentjánoskenyér por)

  • 5 cm hosszú vanília rúd

  • 1 csipet só

Turmixoljuk el jó alaposan a hozzávalókat. Szükség szerint
még adjunk hozzá vizet. Kenyérre kenve kitűnő csemege, a gyerekek és a felnőttek
is egyaránt nagyon szeretik.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Azt hiszem inkább megveszem készen!

 Elefánt könnycsepp

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:

2 - 3 db banán
Tészta: 6 db tojás, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál kakaó, 6 evőkanál cukor, 1/2 cs. sütőpor
Krém: 7 evőkanál tej, 15 dkg darált dió, 1 cs. vaníliás puding
20 dkg margarin, 15 dkg cukor,
Máz: 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 5 dkg margarin, 2 evőkanál víz

 

 

Elkészítés:

Tulajdonképpen
egy kakaós piskótát készítünk. A krémhez valókat megfőzzük
hozzákeverjük a margarint, ha langyos lett rákenjük a piskótára.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Jó lehet!

Tovább 

 Hóvirág

5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hóvirág 

Hozzávalók:

20dkg-os
csomag kétszersült
1/2l
tej
1-2
ek. cukor
Krém:1l
tej
3
tojás
5dkg
porcukor
10dkg
cukor
1
csomag vanilia puding

A kétszersültet, vagy száraz
kekszet,feldaraboljuk és belemártjuk meleg,cukros tejbe.
Felforralunk 1l tejet. 3
tojássárgáját 10dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejhez, jól
elkeverjük, közben hozzáadjuk a csomag pudingport, pár percig fözzük.
3 tojásfehérjét, 5dkg porcukorral 
felverjük, nagyon keményre.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Köszönöm szépen Lányok.
Felidézzük a régi "emlékeket".

Tovább 

 Almával és sörrel sült csirke.

5 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Almával és sörrel sült csirke.

Hozzávalók:-1db. csirke (egészben),-1 üveges vagy dobozos sör,-4db. alma (savanyú),-3-4 csik bacon,-a bontott csirkéből a mája,-só és bors.

 

A csirkét kivül-belül fűszerezzük meg,az egyik almát egészben tegyük bele a csirkébe és egy mély jénaiba tegyük bele.Sörrel locsoljuk meg,hogy a csirke alatt is legyen belőle,majd hűtőben hagyjuk pár órát pihenni.A maradék almát hámozzuk meg és vágjuk darabokra.A májat szeleteljük fel pár darabra és tekerjük körbe baconnal és tűzzük meg fogpiszkálóval.A csirkét kivesszük a hűtőből,még locsolunk rá egy kis sört és a feldarabolt almát tegyük a csirke köré.A baconba tekert májaket pedig helyezzük a csirkére.Ezután lefedve kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Finom, egészséges!

Tovább 

Francia csirke fokhagymás-boros mártásban

Hozzávalók: személyenként 1 csirkemell, ½ tojás, fűszerezett liszt, vaj a sütéshez; a mártáshoz 2,5 dl bor, 2 ek vaj, 1 ek fokhagyma, só, bors, kukoricaliszt.

A mellet bőrözze le, csontozza ki, panírozza vagy szeletelje vékonyra. A lisztet fűszerezze sóval, borssal és fokhagymaporral. A tojást kb. azonos mennyiségű vízzel keverje el. Forgassa a húst lisztbe, tojásoldatba, majd újra lisztbe. Serpenyőben olvassza fel a vajat, süsse rajta a csirkét aranybarnára.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Köszönöm Nektek.

Tovább 

 ÉDESANYÁK EMLÉKÉRE.

5 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

MINDEN

DRÁGA ÉDESANYA

EMLÉKÉRE!

Sok szzeretettel: Karcsi.

 

Utolsó hozzászólás

Göllei Szilvia üzente 5 éve

Köszönöm szépen! CSODÁLATOS DAL!!!
a legjobb volt hisz ö a király

 

Borsos sertésszelet almás Medve sajt mártásban
Hozzávalók:
2 szelet sertéshús 1 ek. margarin kevés őrölt bors 2 alma 0,85 dl fehérbor 4 db Medve kockasajt 1 tk.őrölt fehérbors citromlé
Elkészítés:
Az enyhén kiveregetett sertésszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, min2 oldalukat forró margarinban 2-3 percig sütjük,majd a szeleteket kivesszük a serpenyőből. Az almákat meghámozzuk, negyedekre vágjuk, magházukat eltávolítjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Beletesszük a visszamaradt zsiradékba, fehérborral felöntjük, hozzáadjuk a kockasajtokat, fehérborssal, sóval és citromlével ízesítjük és kis lángon, kevergetve, néhány perc alatt összefőzzük. Burgonyakrokettel vagy rizzsel tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 5 éve

Nagyon finom étek lehet.Ahol almát sajtot sütünk mellé, vagy rá tenni a hús szeletre ,kellemes ízt ad a húsnak az alma. persze a borról sem feledkezzünk meg.Nagyon finom .Köszi a recit

Tovább 

Szűzpecsenye falatok sajtos-paradicsomos kalappal
Hozzávalók:
2 db sertésszűz(kb 60 dkg)
bors
2 ek.olívaolaj
6 db közepes koktél paradicsom
1 doboz bármely ízesítésű Medve kockasajt
3 vékony szelet Karaván sajt
20 dkg olaszos jellegű tészta(penne,rigatoni,farfalle)
150 gr pesto szósz
Elkészítés:
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, ujjnyi vastag érmékre vágjuk, sózzuk,borsozzuk, majd olívaolajban kissé elősütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Köszönöm szépen Lányok!!!

Tovább 

 Sajttekercs

5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:
8 db kolbászos Medve kockasajt
5 dkg vaj
1 tk. Piros Arany
1 gerezd fokhagyma
20 dkg túró
1 ek. tejföl
1 csokor metélőhagyma
5 dkg gyulai kolbász
8 szelet trappista sajt
8 szelet gépsonka

 

 

Elkészítés:
A kolbászos Medve sajtot vajjal, Piros Arannyal és az összezúzott fokhagymával összedolgozzuk.
a túrót, a tejfölt, a finomra vágott metélőhagymát és az apró kockákra vágott gyulai kolbászt elkeverjük.
Kiterítünk egy nagy lap alufóliát, majd a sajtszeleteket kirakjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

Köszi szépen!
Hamarosan akkor képet is látunk róla.

Tovább 

 Sajtba bújt halfilé

5 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:
60 dkg halfilé
10 dkg  sajt
4 dkg margarin
2 tojás
1 ek. citromlé
1 ek. mustár
1 dl kefír

bors

Elkészítés:
A halfilét egyforma szeletekre vágom,őrölt borssal és sóval megszórom,citromlével meglocsolom és 1 órát állni hagyom.
Utána forró olajban mindkét oldalát megpirítom és tűzálló tálba egymásmellé fektetem.
A tojások sárgáját mustárral,kefírrel,sóval,borssal simára keverem.
Beleforgatom a lereszelt sajtot és a tojások fehérjéből vert habot és a halszeletekre simítom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 5 éve

köszönöm Marika és Marcsikám.
Örülök,hogy tetszenek a receptek.
Puszi:Edit.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Domján Mária 6 órája új képet töltött fel:

Vajas_pogacsa-002_2063017_1057_s

Domján Mária írta 7 órája a(z) Diós. képhez:

Dios_2062840_3339_s

Imádom Józsikám Egyet elvettem

Koncz Ili írta 1 napja a(z) Sajtos-diós pogácsa a gofri sütőből képhez:

Sajtosdios_pogacsa_a_gofri_sutobol_2062697_7031_s

Nagyon jó ez a sajtos, mi is imádjuk nem tudok annyit...

Koncz Ili írta 1 napja a(z) Ferim szülinapi tortája képhez:

Ferim_szulinapi_tortaja-001_2062608_9781_s

Köszönjük szépen a fiam nevében is, a nagyobbik...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Dios_2062840_3339_s

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Szilvalekvaros_pisztacias_dios_papucs-001_2062833_3685_s

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Szilvalekvaros_pisztacias_dios_papucs_2062832_3095_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Zuzaporkolt_konyok_tesztaval_2062823_3352_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Sajtos-diós pogácsa a gofri sütőből képhez:

Sajtosdios_pogacsa_a_gofri_sutobol_2062697_7031_s

Finomabb, mint ahogy kinéz!- avagy ronda de finom!

Domján Mária írta 3 napja a(z) Húsos batyu képhez:

Husos_batyu_2062609_5995_s

Köszönöm szépen Annám Puszi

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu