Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
Elkészítése: A darált húsból 1 hagymával, tojással, sóval, borssal kisebb húsgombócokat készítünk. A maradék hagymából zsíron, pirospaprikával pörkölt szaftot készítünk és beletesszük a húsgombócokat. 20-25 percig főzzük. Egy kikent tepsibe tesszük a kifőzött tésztát, majd ráöntjük a gombócokat és meglocsoljuk tejföllel. Forró sütőben 10 percig sütjük.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A kristálycukrot aranyszínűre pirítjuk, az apróra vágott diót vagy
mogyorót belekeverjük és kiolajozott tányérra öntjük, majd ha kihűlt
összetörjük. A margarint(vajat)kikeverjük a porcukorral 3
tojássárgájával és hozzáadjuk a grillázs 2/3 részét, 2 evőkanál rumot
végül a tojások keményre felvert habját.
|
|
Epres piskóta
Hozzávalók:A vajat olvaszd fel. A cukrot add hozzá a tojássárgájához, és forró vízfürdő felett keverd habosra. A sűrű, fehéres krémet emeld ki a vízfürdőből. A lisztet szitáld bele a tojáskrémbe, öntsd hozzá a folyékony, langyos vajat. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A tojáshab egyharmadát óvatosan keverd a tojáskrémbe, hogy fellazuljon, majd add hozzá a maradékot, és óvatosan keverd el.
Hozzávalók:
30 dkg darált
sertés vagy baromfihús |
Elkészítés:
30 dkg darált sertés- vagy baromfihúsba durvára
belereszelünk 2-3 savanykás almát, összekeverjük 2 db
tojással, egy tejbe áztatott kinyomkodott zsemlével,
finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítjük kevés
sóval, majoránnával, borsikafűvel.
Mexikói ragu
Hozzávalók:
0,5 kg
sertéslapocka |
Elkészítés:
Egy közepes fej apróra vágott vöröshagymát a
fölmelegített olajban megfonnyasztunk, majd hozzáadunk
0,5 kg egyenletes kockára vágott sertéslapockát. Erős
lángon átpirítva ízesítjük rozmaringgal, és kevés vizet
aláöntve fedő alatt pároljuk.
Elkészítés:
1 kg, zsíros részeitől megszabadított sertéscombot |
Gyermeknap
http://gyusziapu.animelap.hu/dokumentumok/201205/gyermeknapi.swf
forrás: gyusziapu.animelap.hu
Hozzávalók:
Töltelék:
Elkészítése:
35 dkg lisztet, 15 dkg rámamargarint, 4 tojás sárgáját, fél cs. sütőporral, és egy kis tejjel összegyúrjuk.
A tésztát elfelezzük, felébe kakaóport gyúrunk.
Kinyújtjuk a barna lapot, tepsibe fektetjük.Lekvárral megkenjük, erre fektetjük a sárga lapot, amire jön a töltelék.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
40 dkg cukor
60 dkg reszelt alma
4 db tojás
1 tk. sütőpor
1 mokkáskanál őrölt fahéj
15 dkg durvára vágott dió
diónyi zsiradék
A cukrot a tojásokkal habosra keverjük.
Majd belekeverjük a reszelt almát és a fahéjat, majd a sütőporral elvegyített lisztet.
Kikent, lisztezett tepsibe önjük, tetejére rászórjuk a diót.
Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.
Ha kihűlt, kockákra vágjuk és fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
Hozzávalók: |
|
20 dkg liszt,
20 dkg vaj,
10 dkg cukor,
20 dkg mandula vagy mogyoró,
törött fahéj,
reszelt citromhéj;
töltelék:
15 dkg
dió,
15 dkg cukor,
rum,
tejszín.
Bécsi kocka elkészítése:
Az anyagokat összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztva külön-külön
kinyújtjuk, és a lapokat megsütjük. Az egyiket melegen vágjuk fel kockákra. A
darált diót összekeverjük a porcukorral, egy kis rummal és annyi tejszínnel, hogy
könnyen kenhető legyen.
Hozzávalók: |
25 dkg liszt,
14 dkg margarin,
1 tojássárgája,
2 kávéskanál porcukor,
1 evőkanál citromlé vagy
bor;
tetejére:
5 tojásfehérje,
5 evőkanál cukor,
20 dkg
eper.
Bécsi gyümölcspite elkészítése:
A hozzávalókból
tésztát gyúrunk. Egy fél órát hideg helyen pihentetjük. Azután kinyújtjuk, és
takaréklángon szép világossárgára sütjük. Kivesszük a sütőből, akkor a tojásfehérjékből
kemény habot verünk, belekeverjük a cukrot.
40 dkg darált hús,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
só, bors,
1 tojás, pirospaprika,
petrezselyem,
4 szelet szardella,
1 fej hagyma,
2 evőkanál olaj,
2 paradicsom,
2 csemegeuborka.
Hamburgi matrózszelet készítése :
A húst, halat, zsemlemorzsát, tojást a fűszerekkel összekeverjük, négy
gombócot formálunk belőle. Ellapítva egy kevés olajban megsütjük.
8 szelet karaj,
3 zsemle,
3 dl tej,
1 fej hagyma,
2 tojás,
1 doboz májpástétom,
só,
bors,
szerecsendió,
gyömbér,
majoránna,
5 dkg reszelt sajt,
2 evőkanál olaj.
Kontyos karaj készítése :
A hússzeleteket megsózzuk, kiverjük, megborsozzuk, és egy kevés olajban
hirtelen mindkét oldalukat megsütjük. Olajban világosra pirítunk egy fej
apróra vágott vöröshagymát.
A húst finomra daráljuk. A felaprított hagymát és fokhagymát forró olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a húst, és megpirítjuk. Megfűszerzük, belekeverjük a zöldborsót, sóval ízesítjük, majd megpároljuk.
A húst a leveskockával a vízben főzni kezdjük. Amikor forr, lehabozzuk, sóval, borssal ízesítjük, és alacsony fokozaton, lefedve készre főzzük. Utána kicsontozzuk, és felkockázzuk.
VANÍLIÁS-ALMÁS KEKSZ SZELET Hozzávalók: 1 kg alma 30 dkg cukor 2 csomag vaníliás puding 40 dkg háztartási keksz 1 margarin 20 dkg étcsokoládé Elkészítése: Pucoljuk meg az almákat, s vágjuk fel vékony szeletekre, majd cukrot hozzáadva főzzük sűrűre. Főzzünk pudingot, azt is kicsit sűrűbbre, majd keverjük össze az almával. Hagyjuk hűlni a krémet. Addig tegyünk egy réteg kekszet a tepsi aljába, majd öntsük rá a krémet, kenjük szét egyenletesen, majd helyezzünk rá meg egy réteg kekszet.
Ehető levélnyelek: a rebarbara
A rebarbara (Rheum rhabarbarum) terjedelmes bokorrá növő évelő növény. Hatalmas levelei és piros levélnyelei miatt akár dísznövénnyé is avanzsálhat.
Az idősebb töveken a levelek közül magasra emelkedik a virágszára, rajta sok, apró, fehérszirmú virággal.
Hozzávalók:
4
kis csirkecomb, 10 dkg sonka, 1 tojás, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál
liszt, 1 evőkanál tejföl, 1 kis doboz paradicsompüré, 4 evőkanál
reszelt sajt, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál rozmaring, 1
teáskanál kakukkfű, ízlés szerint törött bors, cukor és só.
Elkészítés:
A
csirkecombok bőrét óvatosan fellazítjuk. A töltelékhez a tojást habosra
felverjük, majd összekeverjük a darált sonkával, a tejföllel, 1
evőkanál reszelt sajttal, 1 teáskanál paradicsompürével és 1 evőkanál
zsemlemorzsával.
Hozzávalók:
A sarga tesztahoz:
16dkg margarin,16dkg porcukor,1csomag vanilias cukor,1citrom reszelt
heja,3tojas,12dkg finomliszt,keshegynyi sutopor
A barna tesztahoz: 16dkg margarin,16dkg porcukor,1csomag vanilias
cukor,3tojas,10dkg finomliszt,2dkg kakaopor
A toltelekhez: 30dkg sargabarack lekvar
A csokimazhoz: 20dkg porcukor,4ek.kakaopor,6dkg margarin
Elkészítés:
A
sarga tesztahoz a margarint,a porcukrot,a vanilias cukrot es a reszelt
citromhejat habosra keverjuk,majd hozza adjuk a tojasok sargajat,a
lisztet,a sutoport.A tojasok feherjet kemeny habba verjuk,majd vigyazva
hogy a kikevert tojasos masszaba forgatjuk.Egy nagy tepsit
kivajazunk,liszttel behinjuk,de az is jo ha sutopapirral kibeleljuk es
a sarga tesztat beleontjuk es egyenletesen elsimitjuk.Kozepes langra
bemelegitjuk a sutot majd a tepsit betoljuk es 20-25perc alatt
megsutjuk.Akkor jo ha a teteje vilagosbarna es a beleszurt ture mar
nem ragad a teszta.Amig sul a barna tesztat a sargahoz hasonloan,a
kakaoporral kikeverjuk.A megsult sarga tesztat egy gyurodeszkara
boritjuk.Megvarjuk amig kihul a tepsi es a barna tesztat is
beleontjuk.Kozepes langgal sutjuk.
Hozzávalók:
1 bögre pirított sótlan mogyoró (2,5 dl-es)
1/2 bögre víz
2-3 evőkanál méz
1 evőkanál karob (bioboltokban kapható, szentjánoskenyér por)
5 cm hosszú vanília rúd
1 csipet só
Turmixoljuk el jó alaposan a hozzávalókat. Szükség szerint
még adjunk hozzá vizet. Kenyérre kenve kitűnő csemege, a gyerekek és a felnőttek
is egyaránt nagyon szeretik.
Hozzávalók:
2 - 3 db banán
Tészta: 6 db tojás, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál kakaó, 6 evőkanál cukor, 1/2 cs. sütőpor
Krém: 7 evőkanál tej, 15 dkg darált dió, 1 cs. vaníliás puding
20 dkg margarin, 15 dkg cukor,
Máz: 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál kakaó, 5 dkg margarin, 2 evőkanál víz
Elkészítés:
Tulajdonképpen
egy kakaós piskótát készítünk. A krémhez valókat megfőzzük
hozzákeverjük a margarint, ha langyos lett rákenjük a piskótára.
Hóvirág
Hozzávalók:
20dkg-os
csomag kétszersült
1/2l
tej
1-2
ek. cukor
Krém:1l
tej
3
tojás
5dkg
porcukor
10dkg
cukor
1
csomag vanilia puding
A kétszersültet, vagy száraz
kekszet,feldaraboljuk és belemártjuk meleg,cukros tejbe.
Felforralunk 1l tejet. 3
tojássárgáját 10dkg cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejhez, jól
elkeverjük, közben hozzáadjuk a csomag pudingport, pár percig fözzük.
3 tojásfehérjét, 5dkg porcukorral
felverjük, nagyon keményre.
Almával és sörrel sült csirke.
Hozzávalók:-1db. csirke (egészben),-1 üveges vagy dobozos sör,-4db. alma (savanyú),-3-4 csik bacon,-a bontott csirkéből a mája,-só és bors.
A csirkét kivül-belül fűszerezzük meg,az egyik almát egészben tegyük bele a csirkébe és egy mély jénaiba tegyük bele.Sörrel locsoljuk meg,hogy a csirke alatt is legyen belőle,majd hűtőben hagyjuk pár órát pihenni.A maradék almát hámozzuk meg és vágjuk darabokra.A májat szeleteljük fel pár darabra és tekerjük körbe baconnal és tűzzük meg fogpiszkálóval.A csirkét kivesszük a hűtőből,még locsolunk rá egy kis sört és a feldarabolt almát tegyük a csirke köré.A baconba tekert májaket pedig helyezzük a csirkére.Ezután lefedve kb.
Hozzávalók: személyenként 1 csirkemell, ½ tojás, fűszerezett liszt, vaj a sütéshez; a mártáshoz 2,5 dl bor, 2 ek vaj, 1 ek fokhagyma, só, bors, kukoricaliszt.
A mellet bőrözze le, csontozza ki, panírozza vagy szeletelje vékonyra. A lisztet fűszerezze sóval, borssal és fokhagymaporral. A tojást kb. azonos mennyiségű vízzel keverje el. Forgassa a húst lisztbe, tojásoldatba, majd újra lisztbe. Serpenyőben olvassza fel a vajat, süsse rajta a csirkét aranybarnára.
MINDEN
DRÁGA ÉDESANYA
EMLÉKÉRE!
Sok szzeretettel: Karcsi.
|
||||
Hozzávalók: | ||||
Elkészítés:
Az enyhén kiveregetett
sertésszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, min2 oldalukat forró
margarinban 2-3 percig sütjük,majd a szeleteket kivesszük a serpenyőből.
Az almákat meghámozzuk, negyedekre vágjuk, magházukat eltávolítjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
Beletesszük a visszamaradt zsiradékba, fehérborral felöntjük, hozzáadjuk
a kockasajtokat, fehérborssal, sóval és citromlével ízesítjük és kis
lángon, kevergetve, néhány perc alatt összefőzzük.
Burgonyakrokettel vagy rizzsel tálaljuk. |
|
||||
Hozzávalók:
2 db sertésszűz(kb 60 dkg)
só |
||||
Elkészítés:
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, ujjnyi vastag érmékre vágjuk, sózzuk,borsozzuk, majd olívaolajban kissé elősütjük. |
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás