Finomságok Konyhája Blog: 2015. május

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2015. május

Hozzávalók:
5 dl alma-vagy körtelé, 15-20 bazsalikomlevél, 2,5 dl tejszín, 5 cl calvados vagy körtepálinka

Az almalét felére elforraljuk, majd egy kicsit kihűtjük, és a bazsalikomleveleket beleszórjuk.
Botmixerrel pépesítjük, végül a tejszínt is hozzákeverjük.
3-4 órára a fagyasztóba tesszük, közben többször átkeverjük.
Üvegpoharakban calvadossal megöntözve tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 9 éve

Köszönöm Marcsi!

Tészta:
10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 db tojás, 3 dl olaj, só

Töltelék:
80 dkg paraj, 5 dkg vaj, 1 db tojás, 5 gr törött bors, 12 dkg reszelt sajt, só

Pontosan kimérünk 1 dl vizet, beletesszük a vajat és felforraljuk. Kevés sóval ízesítjük, majd állandó keverés mellett hozzászórjuk a lisztet, és mérsékelt tűzön addig főzzük, ameddig az edény falától elválik. Kissé kihűtjük, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat, mindegyik hozzáadása után jól kidolgozzuk.
Egy edényben bő olajat hevítünk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 9 éve

nAGYONFINOM LEHETKöszönöm ezt a finom fánk receptet

Tovább 

 

3 tojás sárgáját, 10 ek cukrot, és 15 dkg vajat habosra keverünk, belereszeljük 1 bio citrom héját, belecsavarjuk a citrom levét és 2 dl tejfölt. Ezután beleteszünk 1 cs sütőporral elkevert 10 ek lisztet, valamint a tojások felvert habját. Vajazott, prézlivel meghintett tepsiben közepes lángon 3/4 órán át sütjük.

Lehet a tésztába tenni még a hab belekeverése után:

- vagy 1/4 kg tehéntúrót és mazsolát,
- vagy 4 db kockára vágott almát és mazsolát,
- vagy 10 dkg őrölt diót és mazsolát, és az alaptésztával együtt megsütni.

Tovább 

Egy fej  leveleire szedett, jól megmosott salátát finom metéltre vágunk, vagy apróra tépkedünk. Ezután összekeverjük 1 csomó jól megmosott, karikára vágott hónapos retekkel, 1 csomó karikára szelt újhagymával, 5 dkg apróra vágott sonkával,nagyon kevés sóval,majd leöntjük 1 kis pohár kefírrel. Ha úgy szeretjük, akkor kedvenc fúszereinkkel tovább ízesíthetjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 9 éve

Köszönöm Marcsi, örülök, hogy tetszik.

1 kg sovány dagadót három részre vágunk. Az egyik darabot ledaráljuk, sóval, borssal, pirospaprikával, apróra vágott ( reszelt) vöröshagymával ízesítjük, és a hússzeletekre terítjük. Ezután összegöngyöljük, és átkötözzük.
Egy evőkanálnyi zsíron apróra vágott vöröshagymát párolunk, rátesszük a hústekercset, sózzuk, borsozzuk és kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Ha  nem elég puha, adjuk még hozzá vizet, és addig pároljuk, míg kellően puha lesz a tekercsünk.

Tovább 


Hozzávalók:
15 dkg vaj, 12,5 dkg mogyoró, 12,5 dkg őrölt dió, 25 dkg porcukor, 6 dkg liszt, 1 marék prézli (zsemlemorzsa), 6 tojás sárgája.

A fenti hozzávalókat jól összegyúrjuk, tepsibe nyomkodjuk, és megsütjük.

 Máz: 15 dkg cukrot 2 dl vízzel sűrű sziruppá főzünk, és 15 dkg puhított csokoládét a szirupba keverve hígan a kihűlt tésztára öntünk. Amikor a máz megdermed a süti tetején, akkor szeletelhetjük.

Hozzávalók

3 tojássárgája

1 egész tojás

csipet só

liszt

A  tojásokat a sóval kikeverjük majd annyi lisztet adok hozzá amennyit felvesz a levestésztánál gyengébb állagu legyen.A tésztát levestészta vékonyságura kinyújtomés kb 10x10-es négyzetekre vágom a négy sarkát bevagdosom forró olajban kisütöm és porcukorral tálalom

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 9 éve

Szivesen Anna
Köszönöm,hogy megnézted

1 kilós csuka

50dkg kínai kel

2 citrom

1deci fehérbor

kiskanál só

babérlevél

2dkg vaj

A halat megtisztítom  és kivűl belül besózom

 és állni hagyom

A kelt sós vizzel leforrázom és a halat a levelekbe beburkolom.

Vajazott tűzálló tálba teszem a fehérboral leöntöm babérlevelet és citromkarikát teszek rá.

Fóliával lefedem előmeleiített sütőben 160-180 fokon megpárolom és tálalom

Hozzávalók

1 kg liszt

10 dkg zsír

20 dkg durvára őrölt dió

10dkg élesztő

2 tojássárgája

5dl tej

3 kanál cukor

A hozzávalókat összegyúrjuk, kisodorjuk, és kiszaggatjuk

A tetejét tojással megkenem egy órát pihentetem és 180 fokon kisütöm

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Nagyon finom pogácsa.
A szomszédasszony minden héten süti.
Köszönöm a recit.

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu