Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
9 éve | Kőszeghy Anna | 4 hozzászólás
Hozzávalók:
5 dl alma-vagy körtelé, 15-20 bazsalikomlevél, 2,5 dl tejszín, 5 cl calvados vagy körtepálinka
Az almalét felére elforraljuk, majd egy kicsit kihűtjük, és a bazsalikomleveleket beleszórjuk.
Botmixerrel pépesítjük, végül a tejszínt is hozzákeverjük.
3-4 órára a fagyasztóba tesszük, közben többször átkeverjük.
Üvegpoharakban calvadossal megöntözve tálaljuk.
Tészta:
10 dkg vaj, 10 dkg liszt, 3 db tojás, 3 dl olaj, só
Töltelék:
80 dkg paraj, 5 dkg vaj, 1 db tojás, 5 gr törött bors, 12 dkg reszelt sajt, só
Pontosan kimérünk 1 dl vizet, beletesszük a vajat és felforraljuk. Kevés sóval ízesítjük, majd állandó keverés mellett hozzászórjuk a lisztet, és mérsékelt tűzön addig főzzük, ameddig az edény falától elválik. Kissé kihűtjük, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat, mindegyik hozzáadása után jól kidolgozzuk.
Egy edényben bő olajat hevítünk.
|
|
9 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
3 tojás sárgáját, 10 ek cukrot, és 15 dkg vajat habosra keverünk,
belereszeljük 1 bio citrom héját, belecsavarjuk a citrom levét és 2 dl
tejfölt. Ezután beleteszünk 1 cs sütőporral elkevert 10 ek lisztet,
valamint a tojások felvert habját. Vajazott, prézlivel meghintett
tepsiben közepes lángon 3/4 órán át sütjük.
Lehet a tésztába tenni még a hab belekeverése után:
- vagy 1/4 kg tehéntúrót és mazsolát,
- vagy 4 db kockára vágott almát és mazsolát,
- vagy 10 dkg őrölt diót és mazsolát, és az alaptésztával együtt megsütni.
9 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Egy fej leveleire szedett, jól megmosott salátát finom metéltre vágunk, vagy apróra tépkedünk. Ezután összekeverjük 1 csomó jól megmosott, karikára vágott hónapos retekkel, 1 csomó karikára szelt újhagymával, 5 dkg apróra vágott sonkával,nagyon kevés sóval,majd leöntjük 1 kis pohár kefírrel. Ha úgy szeretjük, akkor kedvenc fúszereinkkel tovább ízesíthetjük.
9 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
1 kg sovány dagadót három részre vágunk. Az egyik darabot ledaráljuk, sóval, borssal, pirospaprikával, apróra vágott ( reszelt) vöröshagymával ízesítjük, és a hússzeletekre terítjük. Ezután összegöngyöljük, és átkötözzük.
Egy evőkanálnyi zsíron apróra vágott vöröshagymát párolunk, rátesszük a hústekercset, sózzuk, borsozzuk és kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára pároljuk. Ha nem elég puha, adjuk még hozzá vizet, és addig pároljuk, míg kellően puha lesz a tekercsünk.
9 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
15 dkg vaj, 12,5 dkg mogyoró, 12,5 dkg őrölt dió, 25 dkg porcukor, 6 dkg liszt, 1 marék prézli (zsemlemorzsa), 6 tojás sárgája.
A fenti hozzávalókat jól összegyúrjuk, tepsibe nyomkodjuk, és megsütjük.
Máz: 15 dkg cukrot 2 dl vízzel sűrű sziruppá főzünk, és 15 dkg puhított csokoládét a szirupba keverve hígan a kihűlt tésztára öntünk. Amikor a máz megdermed a süti tetején, akkor szeletelhetjük.
9 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
Hozzávalók
3 tojássárgája
1 egész tojás
csipet só
liszt
A tojásokat a sóval kikeverjük majd annyi lisztet adok hozzá amennyit felvesz a levestésztánál gyengébb állagu legyen.A tésztát levestészta vékonyságura kinyújtomés kb 10x10-es négyzetekre vágom a négy sarkát bevagdosom forró olajban kisütöm és porcukorral tálalom
9 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
1 kilós csuka
50dkg kínai kel
2 citrom
1deci fehérbor
kiskanál só
babérlevél
2dkg vaj
A halat megtisztítom és kivűl belül besózom
és állni hagyom
A kelt sós vizzel leforrázom és a halat a levelekbe beburkolom.
Vajazott tűzálló tálba teszem a fehérboral leöntöm babérlevelet és citromkarikát teszek rá.
Fóliával lefedem előmeleiített sütőben 160-180 fokon megpárolom és tálalom
9 éve | Domján Mária | 3 hozzászólás
Hozzávalók
1 kg liszt
10 dkg zsír
20 dkg durvára őrölt dió
10dkg élesztő
2 tojássárgája
5dl tej
3 kanál cukor
só
A hozzávalókat összegyúrjuk, kisodorjuk, és kiszaggatjuk
A tetejét tojással megkenem egy órát pihentetem és 180 fokon kisütöm
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás