Finomságok Konyhája Blog: 2011. november

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2011. november

 Bécsi kocka

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Bécsi kocka

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

 

A tésztához:

45 dkg liszt

30 dkg vaj

15 dkg porcukor

1 csomag bourbon vaníliás cukor

1 tojássárga

10 dkg dió

1 csipet só

Őrölt fahéj, vagy mézeskalácsfűszer

 

A krémhez:

25 dkg dió

20 dkg porcukor

Rum

1 citrom héja

Néhány kanál tejszín

 

bécsi kocka

 

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A dióból kiválogatunk 20 szép gerezdet, a maradékot megdaráljuk és külön kimérjük a tésztához és a krémhez való mennyiségeket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ágikám és Marikám,hogy tetszik a süti.
Én is megsütöm.Edit.

Tovább 

 Hal sajtmártásban

12 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

Hal sajtmártásban
PostAuthorIconÍrta: Receptbarlang |

Hozzávalók: 25 dkg fehér halhús, só, bors, 3 dkg vaj, 1 összetört közepes hagyma, 1 evőkanál liszt, 3 dl tej, 3 dkg reszelt sajt.

 

A vajat, hagymát és lisztet keverjük össze egy tálban, és fedő nélkül süssük 4 percig erős fokozaton. Öntsük hozzá a tejet, sajtot, borsot és sót, keverjük össze és süssük további 4 percig. Szépen fektessük le a sózott, borsozott haldarabokat egy tál aljára, öntsük rá a mártást, fedjük le, és süssük erős fokozaton 5-6 percig, a hal vastagságától függően.

Utolsó hozzászólás

szabo gina üzente 12 éve

Biztos finom lehet!Ki kell probalni.

Tovább 

 
Tűzdelt pulykamell, dióval töltött almával

 

Hozzávalók 6 személyre: 1,5 kg pulykamell, 10 dkg füstölt szalonna, 3-4 gerezd fokhagyma, só, zsír vagy olaj; a töltött almához: 6 alma, 15 dkg darált dió, 6 dkg mazsola, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál citromlé.

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, hosszában 3-4 darabra vágjuk, a szalonnát vékony csíkokra szeleteljük. Ha a szalonna nem nagyon sós, a pulykamellet enyhén megsózzuk, majd hegyes késsel annyi helyen felszúrjuk, ahány fokhagymadarabunk van, s azokat a nyílásokba tűzködjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Én szerintem mennyei finom lesz Marika.
Ágikám köszönöm Neked is a hozzászólást.Edit.

Tovább 

 ÍZŐRZŐ-MAGYAR TÁJAK RÉGI ÍZEK

12 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Ízőrzők – Kustánszeg – receptek

Savanyú bürkés borsóleves
Hozzávalók: 2 marék tarkabab, 20 dkg füstölt sertésbőrke, 2-3 db hegyes pirospaprika, 1 vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma. Ízlés szerint só, 2-3 babérlevél, őrölt feketebors.
A rántáshoz 1 fakanál sertészsír, 2 kanál liszt, fűszerpaprika. A tálaláshoz ecet.

A tarkababot és a bőrkét előző este beáztatjuk. Másnap mindkettőt leveses fazékba szedjük, és bőséges vízben feltesszük főni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Jó kis receptek.
Ma is írok be egy másik tájról.
Szép napot kívánok Mindenkinek:Edit.

Tovább 

 Virslis koszorú

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Virslis koszorú

Ha a kelt tészta már megvan fejben, vagyis a jó alaprecepthez türelem és némi gyakorlat társul, akkor a legjobb játék az egészben a formázás. Felbukkan a blogokon egy újszerű, de hihetetlenül egyszerű forma, és mindenki kipróbálja. Azt is érdekes látni, hogy azonos kiindulással egészen más formák jönnek létre. Néhány ilyen koszorúval egy egész napos kirándulást megoldottam, jobban estek, mint a szendvicsek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Az ecet és olaj freeblogon nagyon sok jó recepttel,kelt tésztával,süteményekkel,húsos ételekkel találkoztok.Edit.

Tovább 

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 12 éve

Gondolom, ha meghűl, akkor szilárdabb lesz, porcukorral tovább keverve, laza krém lesz belőle.

Ilike

Tovább 

 Diókrémes mézesszelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A tésztához:
70 g vaj/margarin,
140 g méz,
500 g finomliszt,
100 g porcukor,
1 ek. mézeskalácsfűszer,
1/2 kk. őrölt fahéj,
20 g szalalkáli,
1/2 dl tej,
3 tojás.

A diókrémhez:
2 tasak vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
80 g + 200 g porcukor,
250 g darált dió,
250 g vaj /margarin,
4 tasak (40 g) vaníliás cukor,
1 narancs reszelt héja,
6 ek. rum.

A díszítéshez:
2 ek. vágott pisztácia,
1 narancs.

ELKÉSZÍTÉSE:

A vajat/margarint és a mézet szelíd tűzön felforrósítjuk, lehúzzuk a tűzről, langyosra hűtjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Én már sütöttem,nagyon finom.Edit.

Tovább 

 Narancsos töltött keksz

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Az omlós tésztához:
1 narancs,
50 g cukrozott narancs,
500 g finomliszt,
1 kk. sütőpor,
só,
250 g lágy vaj/margarin,
200 g porcukor,
2 tojássárgája,
1 tojás,
A töltelékhez és a díszítéshez:
150 g őszibaracklekvár,
2 ek. őszibaracklikőr,
2 csepp zöld ételfesték,
150 g málna-/ribizlilekvár,
2 ek. málnaszörp,
150 g sárgabaracklekvár,
2 ek. barackpálinka,
50 g vaníliás porcukor.

Elkészítés:

A narancsot forró, folyó víz alatt alaposan megmossuk-sikáljuk, szárazra törölgetjük, héját lereszeljük, majd félbevágjuk, levét kinyomjuk, és átszűrjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Így van és szépek,mindenki saját ízlése szerint díszítheti.Edit.

Tovább 

 Karácsonyi korona

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók 1 kalácshoz/12 szelethez:
50 g élesztő,
130 g cukor,
3 dl tej,
500 g finomliszt,
2 tojás,
2 tasak (20 g) vaníliás cukor,
1 csipet só,
100 g vaj/margarin,
100 g mazsola,
50 g cukrozott citromhéj,
50 g cukrozott narancshéj,
vaj/margarin a formához,
1 tojássárgája a kenéshez,
1 ek. morzsacukor.

Elkészítés:

Az élesztőt 1 kk. cukorral és 1 dl langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, egy kevés lisztet keverünk hozzá, letakarjuk, és 10 percig kelesztjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ajánlom elkészítésre.Edit.

Tovább 

 Pöttyös diós kalács

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

A kalácshoz/12 szelethez/:

A tésztához:
500 g finomliszt,
50 g élesztő,
50 g porcukor,
2 dl tej,
120 g vaj/margarin,
2 tasak (20 g) vaníliás cukor,
1 csipet só,
1 tojás,
2 tojássárgája,
1 citrom reszelt héja,
A töltelékhez:
50 g mazsola,
l/2 dl rum,
50 g cukrozott narancshéj,
150 g dió,
1 dl tej,
80 g kristálycukor,
2 tasak (20 g) vaníliás cukor,
30 g vaj/margarin,
2 ek. zsemlemorzsa,
1 mk. őrölt fahéj,
Továbbá:
1 ek. vaj/margarin a formához,
1 tojássárgája,
1 dl tej,
2 ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

KÖSZÖNÖM MARIKA.

Tovább 

 ADVENTI VÁRAKOZÁS

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

network.hu

Ha ránézek az oldalra, már érzem közeledni a karácsonyt!

nagyon szép lett.

 

Puszi:ilike

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon jó lett, érezzük erről is, hogy közeledik a karácsony!

 Adventi sütemények

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Jolikám.
Szép hétvégét kívánok,puszi:Edit.

Tovább 

 Gesztenyével töltött pulykamell

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Gesztenyével töltött pulykamell
- 1 evőkanál vaj
- 1 csokor kakukkfű
- 50 dkg tisztított, főtt gesztenye
- 3 tojás
- 50 dkg darált hús
- 2 sárgarépa
- 1/2 szál póréhagyma
-
- 1 kg pulykamellfilé

Szilvás burgonyakroketthez
- étolaj
- 25 dkg szilva
- 1 csipet szerecsendió
-
- 30 dkg zsemlemorzsa
- 3 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 50 dkg főtt burgonya



Gesztenyével töltött pulykamell
A pulykamellből nagy, nyitott szeletet készítünk, megsózzuk és kiklopfoljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marika.
Én is az Ünnepekre szántam.Edit.

Tovább 

 Szigligeti fogas

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Szigligeti fogas
Hozzávalók: egy kb. 1,2 kilónyi tisztított fogas, só, őrölt feketebors, 30 dkg zsemlemorzsa, frissen reszelt gyömbér, a sütőformába és a halra kevés étolaj.
A tálaláshoz petrezselymes-vajas burgonya.

A fogasunk gerincét kb. 3 centiméterenként bevágjuk, majd alaposan besózzuk úgy, hogy az irdalásokba, és a gyomrába is kerüljön belőle. Kevés őrölt borssal is megszórjuk. Fél órát félretesszük, hogy átvegye a fűszerezést.

Tovább 

 Tepsis hús

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Szatmári tepsis hús
Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, só, bors, 3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 csokor petrezselyem zöldje, másfél kg krumpli, 3 paradicsom, 5 dl tejföl, 10 dkg liszt, 30 dkg füstölt szalonna, 1 fakanálnyi fűszerpaprika.
A krumplit megmossuk, héjában puhára főzzük, meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük. A karajt felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Megszórjuk sóval, borssal, lisztben átforgatjuk, és a szalonna kisült zsírjában hirtelen átsütjük.

Tovább 

 Töltött káposzta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Szarma (töltött káposzta 10 főre)
Hozzávalók: 1,5 kiló darált sertéslapocka, 5 dkg vöröshagyma, 3 dkg fokhagyma, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 kávéskanál őrölt köménymag, 1 evőkanál fűszerpaprika, ízlés szerint só, 15 dkg rizs, 1 fej savanyított káposztalevél, 50 dkg savanyú káposzta, 1 füstölt csülök. A tálaláshoz tejföl, és friss kenyér.
A rántáshoz 1 fakanálnyi sertészsír, ugyanannyi liszt, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál őrölt fűszerpaprika.

Tovább 

Kacsasült párolt káposztával
Hozzávalók: egy szép megtisztított kacsa, só, őrölt bors.
A káposztához: 2 fej vöröskáposzta, 2 nagy fej vöröshagyma, só, 2 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet.
A körethez: egy kg burgonya, 2 vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, só.

A megtisztított pecsenyekacsát átmossuk, a zsírosabb részeit levágjuk. Ezekből, és a kacsa májából fejedelmi vacsorát készíthetünk úgy, hogy a kisebb kockákra vágott szalonnadarabkák alá kevés vizet öntünk, és átpároljuk, majd kisütjük.

Tovább 

Tárkonyos csirkeragu leves
Hozzávalók: 40 dkg csirkemell, 1,5 dl étolaj, 3 db sárgarépa, 3 db petrezselyem gyökere, 2 db vöröshagyma, 40 dkg burgonya, 2 zöldpaprika, 2 dl főzőtejszín, 3 evőkanál liszt, só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 2 teáskanál tárkony, 1 babérlevél, kis csokornyi zeller zöld. A levesbetéthez: 1 tojás, fél dl étolaj, só, 4 evőkanál liszt.
A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát, petrezselyem gyökeret karikákra, a burgonyát és paprikát kockákra vágjuk.

Tovább 

Almás tekercs várkapitány módra
Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 2 közepes nagyságú édes alma, 12 dkg trappista sajt, 5 gramm fahéj, só. A panírhoz 10 dkg liszt, 3 tojás és 15 dkg zsemlemorzsa. A körethez 5 kopaszbarack, a sütéshez étolaj.
Az almákat meghámozzuk. A sajttal együtt, nagylyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük egy teáskanálnyi őrölt fahéjjal. Az egészet kb. 10 percig állni hagyjuk.
Közben a pulykamellből nagy szeleteket vágunk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

FENSÉGES ÍZEK ILIKÉM!!!
ÉP A MI KIS KONYHÁNKBA VALÓ:
KÖSZÖNÖM A RECEPTEKET.Puszi:Edit.

Tovább 

Kossuth kifli
Hozzávalók: 6 tojás, 30 dkg kristálycukor, 30 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 30 dkg margarin. A tepsi kikenéséhez vaj, liszt. A tetejére 20 dkg dió. A karamellhez 10 dkg cukor.
A tojásokat két edénybe szétválasztjuk. A sárgákhoz öntjük a cukrot, és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a margarint, és azzal is alaposan kidolgozzuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, és a tojáshabbal felváltva a cukros masszához adjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagy kedvencünk a Kossuth kifli.
Egyszerű,de nagyon finom.
Köszönöm Ilike és a többi receptet is.Szép napot kívánok:Edit.

Tovább 

Kapros-túrós pulykamell
Hozzávalók: másfél kg pulykamell, 75 dkg túró, 3 tojás, 1 csokor kapor, 1 fürt kék szőlő, só. A panírhoz: 20 dkg liszt, 1 teáskanál őrölt bors, 5 tojás, só, 25 dkg zsemlemorzsa. A sütéshez étolaj.
A pulykahúst nagyobb szeletekre vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, enyhén megsózzuk. A kaprot apróra vágjuk, és az összetört túróba borítjuk. Ízesítjük másfél teáskanálnyi sóval, és három egész tojással elkeverjük.

Tovább 

Citromos sült süllő

Hozzávalók: 1 nagy süllő, só, bors, 2 citrom, olívaolaj, 2 cikk fokhagyma, a körethez héjában főtt krumpli.

Elkészítése: A halat tisztítás beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a belső felébe szeletelt citromot teszünk. A tetejére egy citrom levét ráfacsarjuk, meglocsoljuk olajjal. A bevágásokba fokhagyma szeleteket teszünk és előmelegített sütőben készre sütjük. Először alufólia alatt sütjük, majd a vége felé magasabb hőmérsékleten pirítjuk.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 12 éve

Köszi Edike, jók a pogikP-Ilike

Tovább 

 Márványos gesztenyés szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Hozzávalók:

Tésztához:
500 g mélyhűtött leveles tészta

Töltelékhez:
2,5 dl tej
70 g cukor
30 g vaníliás pudingpor
3 db tojás
200 g Maroni Arany gesztenyepüré

Díszítéshez:
1 dl tejszín
16 db Maroni gyorsfagyasztott gesztenyeszív
kevés olvasztott tej- vagy étcsokoládé

Elkészítés:

A felengedett leveles tésztát három részre osztjuk, lappá nyújtjuk, majd 220 °C-os sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük, kihűtjük. Közben a tejet felforraljuk 30 g cukorral.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ilike!
Jól néz ki ez a sütike!
Könnyű az elkészítése is.Edit.

Tovább 

 Mézes tekercs recept

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás





» 6 tojás
» 15 dkg méz
» 1 vaníliás cukor
» 1/2 csomag sütőpor
» 3 dkg kakaó
» 8 dkg liszt
» Krém:
» 1 adag gesztenyemassza
» 10 dkg vaj

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a mézzel, vaníliás cukorral, sütőporral és kakaóval habosra keverjük. Utána hozzáadjuk a lisztet és a 6 tojás keményre vert habját. Papírral bélelt nagy tepsire öntjük, és megsütjük. Amikor megsült, nedves konyharuhára borítjuk és feltekerjük.

Tovább 

Sokan szívesen készítenek a hidegek beálltával kolbászt és szalámit otthon.

Nagyon bevált házi kolbászom receptje íme:

Hozzávalók:

házi sertés hús:9kg

zsírszalonna:1 kg

só:27 dkg

őrölt bors:2 dkg

őrölt piros paprika:17 dkg

fokhagyma:4dkg (zúzott)

őrölt kömény:6gramm

őrölt szerecsendió:2 gramm

porcukor:15 gramm

fehér bors:1 dkg

A húst és a szalonnát apró kockákra kell vágni(2×2 cm).

Ezt a ledarált fűszerek keverékében pácoljuk 1-2 napig,naponta jól átkeverve.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ilike a Ti variációtokat is.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Ananászos pite

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Nem mindennapi nagyon finom sütemény, amely az ananászos tölteléktől lesz különleges.

Hozzávalók.

50 dkg liszt, 12 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 1 cs. sütőpor, csipet só, 25 dkg margarin, 2 tojás, 1 dl tejföl.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a porcukorral, a tojással és a tejföllel. Jó alaposan összedolgozzuk és nyújtódeszkán két lapot nyújtunk belőle.

Elkészítjük a tölteléket.

70 dkg vágott ananászt, 30 dkg ribiszkét, és 5 dkg cukrot veszünk.

Tovább 

 Mandulás sütemény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók : Tésztája: 32 dkg liszt, 1 ráma margarin, 14 dkg dióbél, 20 dkg porcukor, pici fahéj Ezt összegyúrjuk és egy mandula formába megsütjük. Töltelék: 20 dkg ráma, 3 db tojás, 20 dkg porcukor, mandulás aroma.

Ezt a sütit már sokszor megcsináltam sokáig eláll, ezért érdemes elkészíteni, és jönnek ünnepek, akkor sem kell vele sietni, és nem kell hűtőben tárolni sem
Leírás : A tojást és a porcukrot gőz felett sűrűre kell főzni, amikor kihűl, akkor lehet berakni a vajat és az aromát.

Tovább 

elkészítés
  1. Egy csapott ek cukrot karamellesítünk, hozzáöntjük a 2 dl  fehérbort és egy narancs kifacsart levét. Addig főzzük, míg a cukor teljesen felolvad.
  2. A kacsát egyszer hosszába, egyszer keresztbe vágjuk (4 egyenlő részre) minden darabját sózzuk, borsozzuk.
  3. A sütőt előmelegítjük, a tepsibe egymás mellé helyezzük a húst. Ráöntjük az előre elkészített boros szószt, majd még egy narancsot gerezdekre szedve szétszórunk rajta.
  4. Alufóliával lefedjük, és mehet a sütőbe, másfél óra múlva a fóliát levesszük, és pirosra sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

ilikém!
Egy remek Karácsonyi receptet hoztál.
Köszönöm.
Nekem is van egy narancsos kacsám vagy nem tudom,hogy milyen hússal volt.
Majd megkeresem a gépen és felteszem.Puszi:Edit.

Tovább 

 

Ország tortája 2011, köleses sárgabarackos torta
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: 290 g hántolt köles
1100 ml tej
260 g cukor
1 db vaníliarúd kikapart belseje
5 g só
60 g vaj
1 db citrom lereszelt héja
3 egész tojás 30 g mandulaliszt
70 g őrölt lenmag vagy lenmagpehely
60 g áttört túró
100 g darabolt sárgabarackkonzerv
50 g sárgabarack lekvár
150 g felvert tejszínhab
100 g lefőzött zselatin, vagy 5 lapzselatin
Elkészítés: Köles alapfőzet

A hántolt kölest alaposan mossuk át forró vízzel, majd folyamatos keverés mellett, főzzük puhára a tejjel, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Adrienn!
Köszönöm,hogy bekapcsolódtál a klub életébe és már is egy különleges,szép tortát hoztál nekünk,a Magyarország 2011-es tortáját.
Köszönöm szépen,számítok továbbra is Rád.
Kellemes napot kívánok:Edit.

Tovább 

Hozzávalók:0,5kg darált keksz 2 csapott kanál Porcukkor, pici rum (csak annyi hogy össze álljon a massza) 20dkg Ráma, 3tojássárgája, 5dkg kakaó.Fehér rész:3 tojásfehérje kemény habbá verni, 30dkg kókusz, 4 púpozott evő kanál Porcukkor,pici tej.Össze gyúrjuk a kakaós maszat.Aztán a kokuszos-sat .

Elkészítés:A citrom facsarót megfordítjuk,és kibéleljük folpack-kal,belerakjuk előbb a kókuszos,majd a kakaós masszát,jól belenyomkodjuk, és kivesszük

Utolsó hozzászólás

Soós Jolán üzente 12 éve

Micsoda jó ötlet!!!!Köszi Ilucika!

 Feketeerdő torta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

A közkedvelt feketeerdő torta diabetikus változatát ajánljuk bármilyen ünnepi alkalomra.

A recept hozzávalói: A recept elkészítése:

A tejcsokoládét lereszeljük. Sütőpapírral kibélelünk egy 26cm átmérőjű kapcsos tortaformát, a sütőt 180 fokra előmelegítjük (gázsütő kettes fokozat).

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Editkém, köszönöm megfogom nézni a galériádba!
Puszi: Marika

Tovább 

 Ribizlis kocka

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A ribizli rendkívül gazdag C-vitamin forrás, és savanykás íze üdítően hat a meleg napokon.

A recept hozzávalói:
  • 300g ribizli
  • 32g Canderel édesítő por
  • 180g finomliszt
  • 100g vaj
  • 4 tojás
  • 7 evőkanál tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
A recept elkészítése:

Tisztítsuk és mossuk meg a ribizlit. 25g Canderel édesítőport keverjük habosra a vajjal, adjunk hozzá 2 egész tojást, 2 tojásnak csak a sárgáját és öntsük hozzá a tejet. Apránként adjuk hozzá az átszitált és sütőporral összekevert lisztetés az egész masszába reszeljük bele 1 citrom héját.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Marikám!!
Válogatok pár jobbnak tűnő diabetikus receptet is.
Úgy gondolom,hogy igény van rá.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Citromos csillag

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Nagyon egyszerűen elkészíthető aprósütemény recept. Olyan finom, hogy csak az tudhatja, aki már kipróbálta!

A recept hozzávalói: A recept elkészítése:

A tojások sárgáját az édesítő porral és a vaníliás fruktózzal tálba tesszük és 1 perc alatt elektromos keverőgéppel habosra keverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marikám!!
Épp csak Ilikénk nem figyelt a receptekre.

Tovább 

 Mézes béles

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Mézes béles
A tésztához: 50 g vaj v. margarin, 100 g porcukor, 2 egész tojás, 300 dkg liszt, 1 kk.
szódabikarbóna, 1 ek. méz
A krémhez: 1/2 l tej, 120 g liszt, 200 g vaj v. margarin, 250 g cukor, 1 vaníliás cukor, 1 egész
tojás
A margarint a mézzel, a porcukorral és tojásokkal g/z fölött kiverjük. Még melegen
hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, összegyúrjuk, és három cipóra osztjuk. Langyosan
tartjuk, mert csak így lehet kinyújtani. Téglalap alakúra nyújtjuk, megvajazott lisztezett tepsi
hátoldalán sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Karácsonyra jó választás lesz!!

Tovább 

 Diós mézeskalács

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Diós mézeskalács
Hozzávalók: 13 dkg rétesliszt, 15 dkg teljes ki/rlésH liszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1/2 kiskanál
/rölt fahéj, 1/2 kiskanál gyömbérpor, 1/2 kiskanál mézeskalácsfHszer, 6 dkg összevagdalt dió,
5 dkg barna cukor, 13 dkg olvasztott vaj, 24 dkg méz, 1 ev/kanál reszelt narancshéj, 1 1/4 dl
friss narancslé, 1 simára vert tojás.
Elkészítése: A süt/t 160 C-ra bemelegítjük. Egy 14 * 21 cm-es püspökkenyérformát kissé
kizsírozunk, és süt/papírral kibéleljük.

Tovább 

 Diós körtetorta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Diós körtetorta
Hozzávalók: 2 ev/kanál citromlé, 1 érett, megtisztított, kis kockákra vágott körte, 15 dkg vaj,
18 dkg kristálycukor, 3 tojás, 1 kiskanál /rölt fahéj, csipetnyi reszelt szerecsendió, 15 dkg
rétesliszt, 1/2 csomag süt/por, 10 dkg durvára vágott dió, 5 dkg barna cukor.
Elkészítése: A citromlevet a körtére locsoljuk. A süt/t 180 C-ra bemelegítjük. Egy 20 cm
átmér/jH kerek tortaformát kivajazunk vagy kiolajozunk, és süt/papírral kibéleljük. A vajat a
cukorral és a süt/porral habosra keverjük.

Tovább 

 Diós kifli

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Diós kifli
Elkészítés módja: 40 dkg lisztet 8 deka zsírral, 5 deka cukorral, kevés sóval, 1 ev/kanál rummal
és annyi tejjel összegyúrunk, hogy könnyen dolgozható legyen. 1 tojás sárgáját és a kevés
liszttel elkevert 1 csomag süt/port legvégül gyúrjuk a tésztához, azután nyújtjuk és háromszögalakú
darabokra vágva, dió- vagy gesztenyetöltelékkel töltjük. Kifliket formálunk, melyeket
cukros vízzel megkenve tört mandulával szórunk be. Tölteléknek mákot is használhatunk.

Tovább 

 Kaszínótojás

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Kaszinótojás

Hozzávalók 8 személyre: 8 db tojás, 1 evőkanál szardellapaszta, 1 evőkanál mustár, 2 evőkanál tejföl, só, őrölt bors, 2 dl tartármártás

A tojásokat keményre főzzük, hideg vízzel lehűtjük, és a héjától megtisztítjuk. Az alsó, szélesebbik feléről egy szeletet levágunk, a sárgáját kiemeljük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a szardellapasztát, a mustárt, tejfölt, kevés őrölt borsot, és ha szükséges, sót. A jól kikevert krémet a tojásfehérjék üregébe töltjük és a megtöltött tojásokat franciasalátára ültetve, a tartármártással leöntve kínáljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm...)

Tovább 

 Hideg sonkás sajttekercs

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hideg sonkás sajttekercs

Hozzávalók kb. 20 szelethez: 40 dkg trappista sajt, 5 dkg vaj, 20 dkg krémsajt, 2 tojás, l evőkanál mustár, só, őrölt bors, 15 dkg gépsonka (vagy főtt, füstölt hús), 1 csokor petrezselyem

A vajat a krémsajttal simára keverjük. Hozzáadjuk a két, villával összetört főtt tojást, a mustárt, sózzuk, borsozzuk. A sonkát nagyon apróra vágjuk és a fölaprított petrezselyemmel együtt a sajtkrémhez, keverjük. A trappista sajtot egy darabban forró vízbe tesszük.

Tovább 

 Habos libamájpástétom

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Habos libamájpástétom

Hozzávalók 20 szelethez: 30 dkg pecsenyelibamáj, 2 evőkanál olaj, 2 dl tejszín, 5 dkg mandula, 2 evőkanál konyak, 2 evőkanál zselatin, 1 evőkanál mustár, 1 kiskanál szárított kakukkfű, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors

A libamájat apró kockára vágjuk és a felhevített olajon, megsütjük, majd kihűtjük. A sült libamájkockákhoz hozzáadjuk a mustárt, a kakukkfüvet, a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát, valamint egy deci tejszínt.

Tovább 

 Fokhagymás hústekercs

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Fokhagymás hústekercs

Hozzávalók 16 szelethez: 80 dkg-os dagadó, 1 fej fokhagyma, 2 evőkanál édes pirospaprika, 1 evőkanál só, 4 evőkanál olaj

A dagadót úgy vágjuk föl, hogy egy nagy téglalapot kapjunk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a pirospaprikával, kevés sóval és 3-4 evőkanálnyi vízzel elkeverjük. A fokhagymás krémmel megkenjük a kissé kivert húst, fölcsavarjuk és zsineggel átkötözzük. A felforrósított olajon megforgatjuk, megsózzuk és kevés vizet aláöntve, lefedve előmelegített sütőbe tesszük.

Tovább 

HOZZÁVALÓK:
A piskótához: 5 tojás 12,5 dkg cukor
2 ek. vaníliás cukor 1 mk. citromhéj
12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt 1 tk. sütőpor
1 ek. kakaópor 5 dkg darált dió
A töltelékhez: 5 dl tej 1 cs. vaníliás
pudingpor (főzhető) 3 ek. cukor
30 dkg fagyasztott málna 30 dkg étcsokoládé
tortabevonó 12,5 dkg Rama
5 dkg csokoládéforgács
ELKÉSZÍTÉS: 1A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tojások
fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás
cukorral, a citromhéjjal.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon jól néz ki!!!
Van még málnám,épp jó lesz hozzá.
Köszönöm Ilikém.Edit.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 12,5 dkg
  • 12,5 dkg méz
  • 3 tojás sárgája
  • 15-20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 púpozott evőkanál tejföl
  • 1 citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 45 dkg búzacsírás liszt
  • 1/2 sütőpor
  • mézes fűszerkeverék (ízlés szerint)
  • csipet só
  • A tetejére:
  • 20 dkg tortabevonó csokoládé
  • 3 evőkanál olaj
Elkészítés:

A margarint és a mézet egy edénybe tesszük, és szép lassan felmelegítjük. A tojásokat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a citromlevet és a citrom reszelt héját, majd így is jól összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Már Karácsonyi hangulat van a Klubban!!
Köszönöm Ilikém.
Hozd csak a többit is.
Én a puszedlit tojáshabbal szoktam bevonni,de csokival is finom ez a mézes puszedli.
Köszönöm,puszi:Edit.

Tovább 

 Mézes puszedli

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Mézespuszedli Nagymama módra

 

Hozzávalók:
1/4 kg méz,
1/2 kg liszt,
12 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg cukor,
1 egész tojás és 2 tojás sárgája,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
1 kávéskanál fahéj,
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg,
reszelt narancshéj vagy citromhéj


Elkészítés: A megmelegített mézben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a többi alapanyagot és simára gyúrjuk. 5 percre betesszük a hűtőbe. Ha lehűlt, könyen fomázható

Tovább 

Mézes krémes aszalt meggyel

Hozzávalók:

500 g liszt
150 g porcukor
2 evőkanál méz
3 db tojás
2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
70 g lágyvaj vagy margarin

Töltelék:

500 ml tej
100 g búzadara
200 g porcukor
100 g sárgabarack lekvár
50 g aszalt megy (vagy egyéb aszalt gyümölcs)
250 g margarin

Díszítés:

50 g porcukor

Elkészítés:

A margarint, a cukrot, a tojásokat, a mézet habüstbe tesszük, vízfürdőbe (vízzel félig telt edénybe) állítva habverővel, állandó erőteljes kevergetés mellett felmelegítjük (kb.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 12 éve

Igyekszem, hogy tudjunk mit választani karácsonyra, látom Ti is ezt teszitek!
Puszi:ilike

Tovább 

 Mákos kiflicskék

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Mákos kiflicskék

 



Hozzávalók 12 darabhoz:
15 dkg túró
1 dl tej
20 dkg őrölt mák
6 evőkanál olaj + a kenéshez
2 tojássárgája
8 dkg cukor
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 tojás a kenéshez



Előkészítés: A túrót krumplinyomón áttörjük. A tejet felforraljuk, és leforrázzuk vele a mákot.


Elkészítés: A túrót eldolgozzuk az olajjal, a tojássárgájával, a cukorral, egy csipet sóval. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a túróhoz adjuk.

Tovább 

 Mákos csillag

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Mákos csillag

 

50 dkg liszt,
20 dkg cukor,
2 tojás,
1 csomag sütőpor,
20 dkg darált mák,
15 dkg margarin.

 

A hozzávalókat néhány kanál mákos cukor kivételével összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd formákkal kiszaggatjuk. Kikent, lisztezett sütőlapra helyezzük, olajjal megkenjük, és a mákos cukorral meghintjük. Közepes lángon sütjük.

 Kókuszos-mandulás habcsókok

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kókuszos-mandulás habcsókok

 

Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
5 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
25 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál rum
40 dkg finomra darált mandula vagy marcipán
A díszítéshez:
10 dkg tortabevonó csokoládé


 

Előkészítés: A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A tojásfehérjéből kemény habot verünk, belekeverjük a porcukrot, a citromhéjat, a kókuszreszeléket, a rumot és a darált mandulát.

Tovább 

 Csokoládés szalámi

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokoládés szalámi

 



Hozzávalók 6 személyre:
20 dkg háztartási keksz
20 dkg mandula vagy dió
20 dkg csokoládé
5 dkg + 4 dkg vaj
2 púpozott evőkanál kakaó
20 dkg porcukor
3 tojássárgája
2 púpozott evőkanál kristálycukor

 



Előkészítés: A kekszet apróbb darabokra tördeljük. A mandulát vagy diót durvára vágjuk. A csokoládétojást, -nyuszit összetördeljük, gőzfürdőben vagy mikrohullámú készülékben felolvasztjuk, beledobunk 5 dkg vajat, és még 1 percre a gőzfürdőre vagy mikrohullámú készülékbe visszatesszük.

Tovább 

 Amaretto kekszek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Amaretto kekszek

 



Hozzávalók kb. 150 darabhoz:

300 g hámozott, darált mandula
1-2 evőkanál Amaretto likőr (mandulalikőr)
2 friss tojásfehérje

500 g porcukor


Elkészítés:

A mandulából, az Amarettoból, a tojásfehérjéből és 480 g porcukorból tésztát gyúrunk. A sütőt 150ºC-ra (gázsütő 1. fokozat) melegítjük. A tésztát nagy, vagy közepes lyukú habzsákba töltjük, és egy alufóliával bélelt (az alufóliáról könnyebben elválik a megsült sütemény) tepsire cseresznye nagyságú golyókat nyomunk.

Tovább 

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg vaj
  • 2 dl joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • 1/2 kiskanál fahéj
  • 1/2 kiskanál mézeskalács fűszer
  • aszalt gyümölcsök
  • dió
  • maradék csokimikulás
Elkészítés:

A vajat habosra keverem a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a mézet. Jól kikeverem. A liszthez hozzáadom a sütőport, a fahéjat és a mézeskalács fűszert, majd a joghurttal felváltva a tojásos masszához adom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ilikém!!
Közeledik bizony.
Sok jó recept van már a klubban,meg még tudok hozni és írni is.
Nagyon szép muffinok.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Kakaós lepény recept

12 éve | [Törölt felhasználó] | 9 hozzászólás

Kakaós lepény recept

Hozzávalók:
2 egész tojás,
50 dkg cukor,
5dkg vaj,
3 evőkanál olaj,
8 dkg kakaó,
fél liter tej,
50 dkg liszt,
1 sütőpor
6 evőkanál meggydzsem vagy sárgabarack dzsem
Csoki bevonó és kókuszreszelék

A tojást a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, az étolajat, majd a sütőporos lisztet. Végül a tejjel hígítjuk, és fokozatosan simára keverjük. Belekeverjük a 6 evőkanálnyi meggydzsemet és kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 12 éve

Nagyon tetszik a recept .Szerintem isteni finom lehet.Puszi Marcsi

Tovább 

Sütőtökös szelet habbal
Hozzávalók:
Tésztához: 2 tojássárgája, 7 dkg vaj/margarin, 15 dkg rétesliszt (a töltelék lágysága miatt), 2,5 dkg élesztő, 30 ml tej (2 evőkanál), 1 csomag vaníliás cukor.

Utolsó hozzászólás

Ferencz Terézia üzente 12 éve

Editke!
Nagyon aranyos vagy. Ilikének külön köszönet.
Nekem csak egy gondom van, és az pedig mindig az idő! (De az is lehet, hogy már nem vagyok olyan "pattogós", mint anno!)
Mindenkit szeretettel üdvözlök. Zia

Tovább 

 Elvarázsolt pulykamell mandulával

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Elvarázsolt pulykamell mandulával

Hozzávalók 8 személyre: 60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg mandula darálva, 2 tojás, 1 zsemle, 1 dl tej, 1 kis fej vöröshagyma, só, őrölt bors

A pulykamellfilét: finomra daráljuk. Hozzáadjuk a két tojást, a tejjel előzőleg leforrázott zsömlét elmorzsolva, az apróra vágott hagymát. Sóval, borssal ízesítjük és a daráit mandula felével együtt, jól összedolgozzuk. Egy őzgerincformát vajjal vastagon bekenünk, a maradék mandulával beszórjuk és a húsos masszát, belesimítjuk. Fóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük és 220°C-on 35-40 perc alatt pirosra sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szerintem finom lehet!!!

Tovább 

 Csirkemájpástétom Dávid király módra

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Csirkemájpástétom Dávid király módra

Hozzávalók 12 személyre: 50 dkg csirkemáj, 5 dkg füstölt szalonna, só, őrölt bors és szerecsendió, 0,5 dl konyak, 2 tojás fehérje, 5 dkg vaj A tálaláshoz: 30 dkg aszalt szilva (mag nélkül), 4 dl vörösbor, szegfűszeg és fahéj, 2 dg savanykás alma, 1 evőkanál citromlé

A májat megtisztítjuk és a füstölt szalonnával együtt kétszer, ledaráljuk. Sóval, őrölt borssal és szerecsendióval bátran fűszerezzük, hozzáadjuk a konyakot és a két tojásfehérjével, jól kikeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Marika és Ilike!
Majd egy kisebb adag lesz a próba!!
Puszi mindenkinek.
Szép napot kívánok:Edit.

Tovább 

 Adventi diós/mákos koszorú

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 2 cs. Dr. Oetker Instant éleszt/, 2,5 - 3 dl tej, 2 db tojás, 6
dkg margarin, csipet só, 1 üveg (2 ml) Dr. Oetker Mandula aroma, mazsola, ízlés szerint. A
töltelékhez: 18 dkg /rölt mák/dió, 1 üveg (2 ml) Dr. Oetker Citrom aroma, 10 dkg finomra /rölt
babapiskóta, 1 kiskanál fahéj, 10 dkg kristálycukor, 0,5 dl víz, 3 dkg gyümölcslekvár, 3-5 dkg
mazsola, 1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor, 0,5 dl étolaj.
Elkészítés: El/ször a tölteléket készítjük el.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Karácsonyra megsütöm,nekem is tetszik a recept.Edit.

Tovább 

 Mákos kifli-Adventi sütemény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Mákos kiflicskék

 



Hozzávalók 12 darabhoz:
15 dkg túró
1 dl tej
20 dkg őrölt mák
6 evőkanál olaj + a kenéshez
2 tojássárgája
8 dkg cukor
30 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
2 tojás a kenéshez



Előkészítés: A túrót krumplinyomón áttörjük. A tejet felforraljuk, és leforrázzuk vele a mákot.


Elkészítés: A túrót eldolgozzuk az olajjal, a tojássárgájával, a cukorral, egy csipet sóval. A lisztet összekeverjük a sütőporral, és a túróhoz adjuk.

Tovább 

 Ádventi sütemények-Csokis szívek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 

Hozzávalók kb. 50 darabhoz:
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
30 dkg liszt+a nyújtáshoz
fél teáskanál sütőpor
4 dkg kakaó
15 dkg hideg vaj
2 tojás
10 dkg fehér csokoládé tortabevonó
3 evőkanál csokoládéforgács


 

Előkészítés: Nagy sütőtepsit kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a kakaót, a vajat és a tojást gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.

Tovább 

 TÖKÖS TORTA

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

TÖKÖS TORTA:

network.hu




Beérett a finom, édes magyat-tök
és sonkatök.Csupa vitamin és
egészség.Háziasszonyok figyelmébe
ajánlom a TÖKÖS TORTÁT!


hozzávalók 4 főre

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • kicsi reszelt citromhéj
  • 1 cs vaniliás cukor

Töltelékhez:

  • 40 dkg sült sütőtök , áttörve
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg méz
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 3 egész tojás
  • tejszínhab
  • tökmag

elkészítés
  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél órát a hűtőben pihentetjük. 
  2. 28 cm-es kapcsos tortaformába sütőpapírt rakunk, és belenyomkodjuk a tésztát, hogy 3 cm-es pereme is legyen.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönjük kedves Károly!
Biztosan többen leszünk,akik elkészítik.
Üdvözletem:Edit.

Tovább 

A HÉT FRISS ESEMÉNYEIBŐL EGY KIS ÍZELÍTŐ.

ELŐSZÖR IS KÖSZÖNTÜNK MINDEN FRISSEN BELÉPETT TAGOT.

EDIT A KLUB VEZETŐJE ÉS JOLIKA .

network.hu

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MI SÜTÖTTÜK ÉS FŐZTÜK

network.hu

 

 ANDREA ÉS ÁGI VISSZATÉRT,
KÖSZÖNJÜK A SOK KÉPET RECEPTEKKEL.

 

network.hu

network.hu

network.hu

 

 Köszönöm Marikának a klubban végzett munkáját,képi feltöltéseket és hozzászólásokat is.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 12 éve

Köszönjük Editke! Megint fáradhatatlan voltál.
Puszi Ilike

Tovább 

  • Tészta

    50 dkg liszt
    6 dkg Rama
    16 dkg porcukor
    2 tojás
    1 teáskanál szódabikarbóna
    4 evőkanál olvasztott méz
    1 dl tejföl (kb)

  • Krém

    6 dl tej
    6-7 púpos evőkanál liszt
    1 púpos evőkanál kristálycukor
    25 dkg Rama
    25 dkg porcukor
    kakaópor
    2 cs. vaníliás cukor
    baracklekvár

  • Máz

    18 dkg Rama
    18 dkg porcukor
    1 cs. főzés nélküli puncs pudingpor
    2 evőkanál tej

Elkészítés

A tésztához valókat összegyúrjuk és négy lapot sütünk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom,mutatós mézes sütemény.
Köszönöm Ilikém,már ezt én is kinéztem ,hogy megsütöm,de még nem került rá sor.
Tetszik!!Puszi:Edit.

Tovább 

 Hamis gesztenyés szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás



Hozzávalók 4 személyre:

Hamis gesztenyés szelet
- 25 dkg finom liszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 db tojás
- 1 evőkanál méz

Töltelék
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg burgonya
- 15 dkg darált dió
- 1/2 dl rum

Csokimáz
- 2 evőkanál kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 4 evőkanál víz
- kevés margarin


Hamis gesztenyés szelet
A tészta hozzávalóit annyi vízzel jó gyengére gyúrjuk, hogy könnyen nyújtható legyen.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez nagyon finom Ágikám.
Már sütöttem régebben.
Örülök,hogy rátaláltál itt a klubban.Puszi:Edit.

Tovább 

 Mogyorós-diós kifli

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Mogyorós-diós kifli

Az élesztőt elmorzsoljuk, egy csipet cukorral és 3 evőkanál liszttel langyos tejben feloldjuk. Meleg helyen letakarva felfuttatjuk. Kissé megolvasztjuk a margarint és a maradék lisztet, a tojást, a sót és az élesztőt hozzáadva sima tésztát gyúrunk. Cipót formálunk belőle és meleg helyen hagyjuk a duplájára megkelni. A mogyorót, a diót és a napraforgó-magot apróra vágjuk. Kis tűzön megolvasztjuk a cukrot, karamellizáljuk és a tűzről levéve hozzáöntjük a tejszínt.

Tovább 

 Sajtos perec

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Sajtos perec

Egy régi,elmosódott receptemet szeretném megosztani Veletek,míg el tudom olvasni,annyira régi.

Íme a hozzávalók:

50 dkg liszt

25 dkg margarin vagy vaj

20 dkg reszelet trappista sajt vagy keverve füstölt sajttal

1 kávéskanál só

2 dkg szalalkáli

1/2 dl langyos tej

2 dl tejföl

4 db tojássárgája

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,hozzá adjuk a sót és a tejben felfuttatott szalalkálit,a tejfölt,3 db  tojás sárgáját.

Összegyúrjuk,fél órát pihentetjük,kisodorjuk,tetejét megkenjük a maradék 1 db tojássárgával,reszelt sajttal megszórjuk és perec szaggatóval kiszúrjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Editke, úgy emlékszem, hogy a nagymamám szokott ilyet sütni /bizony nagyon régen volt/ és édesanyám is.El is mentettem a receptet, köszönöm!Puszi: Marika

Tovább 

Hozzávalók:

 

20 dkg    pulykamell

20 dkg    leforrázott pulykamáj

10 dkg    bacon szalonna

20 dkg    cukkini

1 db        californiai paprika

15 dkg    gomba

1 fej        vöröshagyma

 

Ízlés szerint grill fűszerek

 

Halas rablóhús:

25 dkg    lazac

12 db      királyrák

Rablóhús

 

 

A pulykamellet rostjaira merőlegesen felkockázzuk.

 

Hurkapálcára, nyársra felhúzunk egy pulykahúst, majd cukkinit, leforrázott pulykamájat, amit betekertünk bacon szalonnába, majd egy szelet paprikát.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 12 éve

Benke Laci bácsi recptje

Tovább 

Hozzávalók:

 

1 cs.        mirelite vajas tészta

50 dkg    szilvalekvár

2 db        tojás

10 dkg    liszt

20 dkg    dió

Hájas szilvás párnák

 

 

A mélyhűtött vajas tésztát hűtőbe tesszük, hogy kiolvadjon. Lisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk. Nyújtás után kicsit pihentetjük. A tészta szélét körbevágjuk, szélezzük, majd négyzetekre felvágjuk. Felvert tojással a párna sarkait megkenjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Bolti tésztából is finom,leveles tésztából is,de én maradok a hájas vagy házi vajas tésztánál.
Kevesebből ki lehet hozni.
Köszönöm a receptet.
Várjuk a többieket Ilikém.
Puszi:Edit.

Tovább 

Hozzávalók:

1 db        sertésháló

2 db        sertésszűz

25 dkg    friss vagy füstölt kolbász

10 dkg    sertészsír

 

50 dkg    burgonya

10 dkg    vöröshagyma

3 dkg      fokhagyma

               só, őrölt bors

 

Párolt káposzta

1 kg        káposzta

1 dl         olaj

3 dkg      vöröshagyma

3 dkg      cukor

               kömény, só, ecet

3 db        kelkáposzta levél

Tüskös pecsenye hálóban

 

 

A tüskös pecsenyét lehártyázzuk, formázzuk, s felszúrjuk,. A kolbászt beolajozzuk, s a szűzpecsenyét betöltjük vele.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nekem is tetszik a recept.
Köszi Ilikém.
Hentesárú boltokban lehet venni Marika.
ahol a sertésbelet is árulják.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Mákos-mézes szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:

8 dkg finomliszt, 1 csipetnyi só, 1/2 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg darált mák, 15 dkg vaj, 1 db tojás, 2 evőkanál méz, 3 evőkanál tej, 1 db tojás sárgája, tejföl szükség szerint. Töltelék: 17 dkg lágyabb szilvalekvár, 12 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál méz, 10 dkg darált mák, 4 evőkanál tej. Az összes hozzávalót egyszerre, alaposan keverjük össze.
Elkészítés:
Először keverjük össze a sót, a sütőport, a vaníliás cukrot, a megdarált mákot és a lisztet, majd ehhez a keverékhez adjuk hozzá a vajat, a tojást, a folyós mézet és a tejet.

Tovább 

Utolsó hozzászólás

Boros Andrea üzente 12 éve

én is szoktam ilyet sütni, és boleros szeletnek tudom.

Tovább 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ilikém .
Nagyon finom,gusztusos egytálételt hoztál.
Nagyon régen volt liba,kacsa hús az asztalunkon.
Puszillak:Edit.

Tovább 

 Zsuzsa szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

4 tojás sárgáját, 20 dkg cukrot és 10 kanál feketekávét (iható) habosra keverünk. Hozzáadunk 20 dkg lisztet, 1 sütőport, 10 dkg kicsit pörkölt diót és a 4 tojás keményre vert habját. Zsírozott-lisztezett tepsiben sütjük.

5 kanál lisztet megfőzünk fél liter tejben, 25 dkg cukorral, 1 vaníliás cukorral és kihűtjük. Belekeverünk 1 egész tojást, 7 dkg darált diót és 25 dkg margarint. A tészta tetejére kenjük és csokoládét reszelünk rá.

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez egy nagyon finom sütemény, nekem is van hasonló, majd megkeresem!

 Pezsgős csirke gombás metélttel

12 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Pezsgős csirke gombás metélttel (francia)

Hozzávalók:
1,20 kg csirke
10 dkg vaj
15 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
3 dl pezsgő
2 dl fehérbor
4 dl tejszín
3 db tojássárgája, só
A körethez:
30 dkg szélesmetélt
5 dkg vaj
20 dkg gomba
3 g törött bors, só.

A megtisztított, megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk, és egy vajjal kikent lábasba rakjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát, a négyfelé vágott vöröshagymát, és mérsékelten meleg sütőbe tolva félig megsütjük.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 12 éve

Finom kis recept!
Lehet megpróbálom.
Puszi:Ilike

Tovább 

 Gesztenyével töltött pulyka

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Gesztenyével töltött pulyka

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú hízott fiatal pulyka, 60-80 dkg darált sertéshús, 80 dkg gesztenye, 2 tojás, 12 dkg zsír, só, bors, 2 dl tejszín.

Elkészítése:
A gesztenyét megtisztítjuk, és egy kevés levesben vajjal megpároljuk, majd lehűtjük. A darált húst sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt, és 1-2 tojással összegyúrjuk, majd hozzákavarjuk a gesztenyét.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

köszönöm Marikám.
Próbálok finom ünnepi menüket összegyűjteni.Puszi:Edit.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 órája új képet töltött fel:

Tavaszi_spargas_zoldsegleves_2191068_9102_s

Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vörös lencse főzelék, tojás ropogós (fasírt).

Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

József finom salátát hoztál! Én is szeretem a majonézes ...

Garáz József 20 órája új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu