Finomságok Konyhája Blog: 2013. március

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2013. március

 A hat szálból fonott húsvéti kalácsom

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

 

network.hu

 

Farkas Vilmos blogjában találtam rá erre a remek kalácsreceptre. Az az igazság, hogy pontosan ilyet kerestem, ami videó segítségével is megtanít, hogy hogyan kell olyan formájú kalácsot készíteni, ami a boltban is kapható. A hármas fonással sosem volt gondom, no de most valami különlegeset, olyan “igazit” szerettem volna, és hála a megtalált nagyszerű segítségnek, elsőre tökéletesen sikerült! Az alábbi hozzávalók 1 db kb. 500 g-os kalácshoz elegendőek, és szó szerint idézném Vilmos receptleírását, hiszen ez a kalács úgy tökéletes, ahogy van, a videót pedig lentebb megtekinthetitek.

Utolsó hozzászólás

Fekete Éva üzente 11 éve

köszönöm!

Tovább 

 Mennyei, krémes csokilikőr házilag

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Mennyei, krémes csokilikőr házilag


Ha valami igazán különleges itallal kínálnád meg a locsolókat, akkor készíts saját magad csokilikőrt!

Tovább
 

 3 mennyei húsvéti négy fogásos menü

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

3 mennyei húsvéti négy fogásos menü


A főzéshez türelem és egy jó recept szükséges, az étel pedig akkor a legfinomabb, ha szeretteinkkel fogyasztjuk el. Tegyük hát az idei húsvétot igazán felejthetetlenné családunk számára, és gondoljunk ki egy nagyszerű menüt!

Tovább
Eper és kalács – három húsvéti desszert


Legyen krémes! Semmiképpen ne legyen krémes! A kalács kötelező! Unom a kalácsot! Nálunk ilyen a családi megbeszélés... De ezek a receptek mindenkit boldoggá tesznek.

Tovább

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Marika.

 Két húsvéti kalács húsvétra

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Két húsvéti kalács húsvétra


A fázisfotók segítségével te is könnyedén a húsvéti asztalra varázsolhatod ezeket a puha, foszlós kalácsokat.

Tovább

 2+1 locsolóváró muffin

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

2+1 locsolóváró muffin


Senkit ne tévesszen meg a hóesés, mert bizony, nyakunkon a húsvét. Lassan itt az ideje elgondolkodni azon, mit fogunk sütni, mivel várjuk a locsolókat. Ehhez adunk két látványos receptet és egy szupergyors, nyomtatható ötletet.

Tovább

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon ötletesek

Minták és ötletek tojásfestéshez 2013.03.22. 14:19 kreablogger

Ebbe a hétvégi blogbejegyzésbe összeszedtem nektek egy rakás tojásfestős ötletet, hogy egy helyre gyűjtve is megtaláljátok. Az elmúlt években jobbára a hagyományos tojásfestési technikákkal foglalkoztam, idén viszont egy kicsit modernebb mintákat is hoztam. Válogassatok kedvetekre!

295531_316476561808336_513952694_n.jpg

Itt az első képen mindjárt egy tarkabarka egyveleget láthattok, nagy sok jó ötlettel. A keresztszemes a legmurisabb!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm kedves Margit.
Sok jó ötlettel gazdagítottad a klubot.
Üdv:Edit.

Tovább 

 Tojáslikőrös sherrykrém

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly
Hozzávalók 6 kehelyhez:
  • 1/2 tasak vagy 3 lap zselatin (5 g)
  • 1 nagyobb biocitrom
  • 100 g kristálycukor
  • 1 dl száraz sherry vagy tokaji aszú
  • 5+1,5 dl tejszín
  • 1,2 dl tojáslikőr
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1/2 tasak habfixáló
  • 12-18 szem csokitojás
  • 6 citromfűbóbita

1.

Tovább 

 Sonkás-pórés burgonyakrémleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly
Hozzávalók 4 személyre:
  • 100 g póréhagyma vagy újhagyma
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g burgonya
  • 4-5 szál friss majoránna
  • 2 ek. olaj
  • 1,2 liter füstölt lé (kockából)
  • 150 g főtt, füstölt sonka
  • 2 dl+4 kk. tejföl
  • só, bors
  • szerecsendió

1.

Tovább 

 Virslis-uborkás burgonyasaláta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Virslis-uborkás
burgonyasaláta Hozzávalók 4 személyre:
  • 600 g burgonya
  • őrölt fehér bors
  • 4 ek. citromlé
  • 1 ek.

Tovább 

network.hu

Raffaello szelet /Erdélyi sütemény/

Hozzávalók a fehér tésztához:

5 tojás fehérje

15 dkg kristálycukor

15 dkg kókuszreszelék

2 evőkanál rétesliszt

fél csomag sütőpor,

fél citrom leve

A barna tésztához:

5 tojás fehérje

15 dkg kristálycukor

15 dkg darált dió

3 evőkanál kakaópor

2 evőkanál rétesliszt

fél csomag sütőpor

A krémhez:

10 tojássárgája

2o dkg kristálycukor

1 csomag vanííiás cukor

l csomag csokis pudingpor

10 dkg olvasztott csokoládé

3 dl tej

25 dkg Ráma margarin

A díszítéshez kókuszreszelék.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm a hozzászólásokat.
Nem lehet abba hagyni az evését olyan finom!

Tovább 

 Top 10 húsvéti sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Top 10 húsvéti sütemény


Képes recept-összefoglaló a legfinomabb húsvéti süteményekről! Érdemes kipróbálni őket!

Tovább

 A legfinomabb sós kalácsok

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A legfinomabb sós kalácsok


Nincsen húsvét kalács nélkül. Most olyan variációkat mutatunk, amelyek merészebbek a hagyományos fonott kalácsnál. Vigyázat, a baconös-tojáskrémes függőséget okoz.

Tovább

 Sárgabarackos- áfonyás pite

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A legegyszerűbb és legfinomabb sütemények egyike, amely darált mogyoróval
vagy egyéb diófélével is készíthető, mégpedig télen-nyáron, hiszen friss híján
befőtteket vagy alaposan lecsepegetetett, mélyhűtött gyümölcsöket is használhatunk. Szinte elronthatatlan, tipikusan vasárnapra való, családkényeztető sütemény, amely napokig friss marad (már ha hagyják...).


Fotó: Elendel Sárgabarackos-
áfonyás pite Hozzávalók kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Marika.

Tovább 

 Csíkos torta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Jellegzetesen kávésütemény ez a nagyon egyszerű, ám annál mutatósabb
és finomabb, tortaformára sütött édesség, amely voltaképpen a kuglófok rokona.
Remek délutáni csemege, ráadásul sokáig friss marad, sőt, a mélyhűtőt is remekül bírja.
Fotó: Elendel Csíkos torta Hozzávalók 12 szelethez:

  • diónyi vaj/margarin
  • 5 tojás
  • 1-1 biocitrom és -narancs reszelt héja
  • 375 g finomliszt
  • 1 tasak (12 g) sütőpor
  • 200+50 g porcukor
  • 2,5 dl olaj
  • 1,25 dl víz
  • 1 csipet só
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2 ek. kakaó

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én is sütöttem már,de nagyon régen.
Finom volt.

Tovább 

A retek és uborka friss, jellegzetes zamatát nagyszerűen egészíti ki a sós mogyoróval készített, pikáns vinaigrette-alapú mártás, amely harmonikusan
társul a semleges ízvilágú, nem egészen keményre főzött tojással.
Ideális kísérője lehet főtt húsoknak, virslinek, vagy akár a húsvéti sonkának is.


Fotó: Hemző Károly Tavaszi tojástál
uborka-retek salátával Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 tojás
  • 1 csokor retek
  • 200 g kígyóuborka
  • néhány szál friss majoránna
  • A mártáshoz:
  • 2 ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

köszönöm szépen mindenkinek a hozzászólást.

Tovább 


Fotó: Hemző Károly Túrós-sajtos mártogató
olívabogyóval Hozzávalók 8 személyre:
  • 1 nagy csokor újhagyma
  • 2 ek. citromlé
  • 2 ek. olívaolaj (extra vergine)
  • só, bors
  • 1 kisebb, piros húsú paprika
  • 100 g kimagozott, zöld olívabogyó
  • 2 szál bazsalikom
  • 100 g feta sajt
  • 250 g krémtehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 1/2 kk provence-i fűszerkeverék

1.

Tovább 

 qgdBceRBtnH

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

GFaC4d http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hű de remek!

 AwkOyTrZkNGPowhpsSh

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

rTA4JJ http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nekem is a túrós jött be!

 Áfonyával töltött sertésszelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

Hozzávalók:

A tekercshez:

- 1 kg sertésszűz
- 8 szelet bacon
- 250 g vörösáfonya
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 dl száraz vörösbor
- 5 ek cukor
- 2 db szegfűszeg
- só
- durvára őrölt bors
- fokhagymagranulátum

Rókagomba-mártáshoz:

- 300 g rókagomba
- 1 dl száraz vörösbor
- 2 dl főzőtejszín
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors

Grillezett koktélparadicsomhoz:

- 8 db koktélparadicsom
- só
- durvára őrölt bors

Elkészítés:

A sertésszüzet vékony téglalap alakúra vágjuk úgy, hogy a húst utána fel lehessen tekerni.
A hús mindkét oldalát befűszerezzük sóval, borssal, fokhagyma-granulátummal, és egyenként ráhelyezzük a baconszeleteket.

Ezután kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Hozzátesszük a vörösáfonyát, és fedő alatt kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én is az asztalotokhoz ülök,bejelentkezek vendégnek!

Tovább 

 Habos-rácsos sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

Hozzávalók:

A tésztához:

- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 3 tojás sárgája
- 15 dkg cukor
- 20 dkg zsír
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl tej
- kevés kekszmorzsa

A töltelékhez:

- 3 tojás fehérje
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg sárgabaracklekvár
- 5-6 szem reszelt alma
- 1 kávéskanál fahéj

A tetejére:

- durvára vágott dió

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, 3/4 részét gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk.

Utolsó hozzászólás

schrancz Erika üzente 11 éve

Finom, és elsősorban nem drága sütemény. Köszönöm szépen Marika.

Tovább 

 Lambada szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:

Tésztához:

- 6 tojás
- 30 dkg cukor
- 19 dkg liszt
- 1/2 sütőpor
- 2 kiskanál kakaó

Krémhez:

- 1 kocka margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- kevés rumaroma
- 3 dl tej
- 1 cs. vaniliapudingpor

Elkészítés:

6 tojás sárgáját, 6 evőkanál melegvízzel és a cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a 6 tojásfehérjéből felvert habot, a sütőporral elkevert lisztet. Kikent sütőformába öntjük a massza 3/4 részét, a maradékba kakaót keverünk és elszórtan a sárga masszára kanalazzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Lányok.
A Facebookon láttam,itt a klubban nem találkoztam vele.
Nekem is megvan a receptje,de még nem sütöttem.

Tovább 

 Ínycsiklandó fűszervaj

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Ínycsiklandó fűszervaj

A különböző hidegtálak elmaradhatatlan kellékei a húsvéti ünnepeknek, így, ha mutatós hidegkonyhai ételekkel szeretnénk meglepni vendégeinket, érdemes előre megterveznünk a tálak díszítőelemeit.

A vajat ízesítés előtt, egy robotgép segítségével jól dolgozzuk el, majd keverjük hozzá a fűszereket-pasztákat, amelyek a következők lehetnek: apróra vágott zöld és piros kaliforniai paprika, snidling, sárgarépa, fekete olívabogyó, só-bors keveréke.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen.

Tovább 

 9 mennyei leves Húsvétra

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

9 mennyei leves Húsvétra
Igazán különleges és finom levessel szeretnéd meglepni családodat? Következő leves válogatásunkban olyan tavaszi leveseket mutatunk be, amelyek nemcsak ízvilágban, de látványra is igazán ünnepiek.
Tovább

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én is úgy gondolom,hogy maradok a jó kis húslevesemnél Húsvétkor.
Lehet belőle választani,egy pár elnyerte a tetszésemet,de jó lesz majd hétköznapi levesnek.
A báránylevest megfőzném,de nincs hozzá hús.
Puszi Nektek:Edit.

 Flancos kekszes kocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

network.hu

Az elkészítése mindössze 20 perc, azután pedig csak hűteni kell. Egyszerű és finom, de igen különleges a maga módján! Egy angol hetilapban bukkantam a receptjére, és azonnal megtetszett.

 

 

  • 200 g étcsokoládé
  • 50 g vaj
  • 2 evőkanál juhar- vagy agávészirup
  • 180 g amaretti, vagy bármilyen más omlós vajas keksz durván összetördelve
  • 50 g vagdalt natúr pisztácia
  • 175 g friss málna
  • 150 g friss áfonya
  • 75 g fehér csokoládé

 

Sütőpapírral vagy folpackkal béleljünk ki egy 20 × 20 cm-es formát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nekem is nagyon tetszik!

Tovább 

6 ínycsiklandó és különleges húsvéti főétel
A húsvéti menü királya minden bizonnyal a főétel. Ismerj meg néhány elegáns és felejthetetlenül finom ünnepi fogást!
Tovább

 3 mókás torta húsvétra

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

3 mókás torta húsvétra

Alkalomadtán szeretsz előrukkolni valami különleges tortakölteménnyel? A húsvét több kedves szereplőjének köszönhetően nemcsak dekoratívak lesznek a következő alkotások, hanem nagyon finomak is. Kattints a receptekért!

Tovább

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jaj nagyon aranyos. A többi is Editkém nagyon remek,igazán szorgalmas vagy, hogy ennyi mindent felteszel nekünk.Végig néztem őket, ma ablakmosás volt, kicsit fáj is a kezem ezért nem írok mindegyikhez.Puszi: Marika

Cérnametélt fészek húsvéti tojásoknak

Zavarba ejtően egyszerű és remek ötlet a cérnametéltből készült fészek. Kitűnő dekoráció, és nem mellesleg ehető is. Kattints, és nézd meg, hogy készül!

Tovább

 4 mennyei húsvéti menü

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

4 mennyei húsvéti menü


Hogy az idei húsvét gasztronómiailag is igazi csoda legyen, íme néhány különleges és könnyű menü, képekkel!

Tovább
Húsvét pinkben és zöldben: medvehagymás túrókrém egyszerű reteksalátával


Ez az elsőre desszertnek tűnő sós kence remek ötlet húsvétra. Egyszerű, de nagyszerű.

Tovább
7 hangulatos húsvéti asztaldíszítési tipp


A húsvét mindenkinek mást jelent: vannak, akik vallási vagy spirituális ünnepként élik meg, míg mások egyszerűen csak a tavasznak örülnek. A családi és baráti összejövetelek azonban mindenképpen megérdemlik, hogy szépen terített asztal köré szervezd őket!

Tovább

 Húsvéti reggeli kezdőknek - 3 recept

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Húsvéti reggeli kezdőknek - 3 recept


Nem kell profinak lenni ahhoz, hogy egy mutatós tavaszi reggelit összedobj! Három egyszerű, de finom recept következik.

Tovább

 Cappuccino keksz

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Cappuccino keksz


A locsolókat is várhatjuk ezekkel a kávés kekszekkel, ami a lehető legegyszerűbben elkészíthető kekszek egyike. Gyorsan összeállítható, ráadásul a sütés idejével játszva akár 2 féle kekszet is kaphatunk.

Tovább

 Csináld magad: cuki nyuszitort

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Csináld magad: cuki nyuszitorta


Természetes, hogy a gyerek húsvétra élő nyuszit akar(na), de talán beéri egy cuki nyuszitortával is. Például ezzel!

Tovább

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon helyes kis torta

 2 tuti töltött kalács húsvétra

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

2 tuti töltött kalács húsvétra


Ha idén valami mást sütnél a hagyományos kalács helyett, próbálkozz a gyümölcsös, töltött változatokkal. Mi mindkettőért rajongunk.

Tovább

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szépek, gyümölcsöset még nem ettem de finom lehet!

 Csinálj húsvéti sütinyalókát!

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Csinálj húsvéti sütinyalókát!


A sütinyalókák alapja mindig valamilyen sűrű, lehetőleg kevert tészta összetörve és összekeverve sajtkrémmel vagy mascarponéval és olvasztott vajjal. Ha ebből indulunk ki, akkor igazából egy kevés tunningolás után akármelyik tepsis süteményünkből lehet sütinyalóka. Mi most húsvétra hangolt ízeket és formákat mutatunk.

Tovább

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Roppant ötletesek!

Tojás díszítési tippek húsvétra - 12 minta


Újra eljött a húsvéti előkészületek várva-várt ideje, az egyik méltán legizgalmasabb ünnepi felkészülés. Ilyenkor latolgatjuk, hogy vajon idén milyen díszítéssel ékesítjük majd tojásainkat, hiszen a megújulás ünnepén a tojásfestés téren is bátran újíthatunk!

Tovább

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igazad van Jucus, ha nem laknék együtt az unokáimmal, nem is érezném, hogy húsvét jön.Főleg a 6 éves kisfiú aki még töretlenül hisz a nyusziban sok örömöt ad a húsvéti várakozásba. No a 13 éves kis /nagy/ lány már nem, sőt reméli, hogy a kutya sem jön locsolni vagy inkább menjenek kirándulni.

Így készül az egészséges csokitojás


Remekül kiváltja és helyettesíti a hímes tojást, illetve a különféle csokitojásokat, amik az egészségünkre kedvezőtlenek, és a gyermekeinkére még inkább. Finom és egészséges! Kattints a receptért!

Tovább

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon ötletes szuper jó

 tzEFmDOMQixueLCjzLh

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

KcenIS http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com


A húsvéti vendégvárás egyik legfontosabb kelléke a szépen megterített húsvéti asztal, amelyhez most néhány tippet-ötletet adunk.

Igazán szép húsvéti abroszt ma nehéz kapni, így akinek van ideje és kézügyessége készíthet saját kezűleg is, hiszen egy szép hímzett terítő már önmagában is ünnepi hangulatot áraszt.

Utolsó hozzászólás

Orban Rozalia üzente 11 éve

Mindenben a fantázia szabhat határt,mint itt is,nagyon tetszik!

Tovább 

 Húsvéti tojásfestés

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A húsvéti tojásfestés
   
 

A tojásfestés szép szokása kezdi elveszteni varázsát. Üzletekben lehet kapni kész hímes tojásokat, sőt „műtojásokat” is. Több helyen láttam már szépen festett esztergált fatojást, valamint tojás alakú hungarocellre feszített vászonfestést is.

A sárközi hímes tojások nemcsak mutatósak, színben, technikában bravúrosak, hanem tartalmilag is igen fontosak.
A jelkészlet íróasszonyonként változik, mégis egészében egységes, jellegzetes sárközi stílust alakítottak ki, főleg Bátán.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szívesen kedves Irénke.
Üdvözöllek:Edit.

Tovább 

 Húsvéti kosár recept

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Fél kávéskanál sót, 2 evőkanál cukrot, 2 dl langyos tejjel, 1 egész tojással és 3 dkg élesztővel összekeverünk. Apránként hozzáadunk fél kilogramm lisztet és az egészet jól kidolgozzuk.

Tálból kivéve gyúródeszkán is jól kidolgozzuk, majd újra a tálba tesszük, tetejét kevés liszttel megszórjuk és konyharuhával letakarva rövid ideig, meleg helyen pihentetjük. Hosszú kelesztésre a kosártésztánál nincs szükség.

Egy formának kiválasztott kisebb fém tál külső felét zsírral jó vastagon kikenjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom lehet, ezt a fajtát nem ismertem.

Tovább 

 Rántott hús olaszosan

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók:


8 szelet karaj,
15 dkg ilmici sajt,
1 tojás, liszt,
zsemlemorzsa,
1/2 dl olaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
só, bors, kakukkfű,
2 kanál paradicsompüré,
2 dl olaj,
40 dkg paradicsom
1/2 dl bor,
10 dkg reszelt sajt.
Elkészítése :

Egy kevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, sót, borsot és pároljuk.
Néhány perc múlva hozzáadjuk a paradicsompürét, a bort, a kakukkfüvet, és fedő alatt kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez nagyon finom már készítettem ilyet.

Tovább 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg mangalicaszűz (kb. 3 db)
  • 15 cm póréhagyma
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl olaszrizling
  • 2 dl tejszín
  • tengeri só, frissen őrölt feketebors
  • olívaolaj
  • 2 dkg vaj

 

Mangalicaszűz póréhagymával és csiperkével

Elkészítés:

A mangalicaszüzeket vékonyan lehártyázzuk. Körbe-körbe besózzuk, borssal befűszerezzük. Ezután egy serpenyőben, kevés zsiradékon minden oldalán elősütjük, és egy tűzálló tálba tesszük. A póréhagymát vékonyan felkarikázzuk, a megmosott, szárazra törölt gombát cikkekre vágjuk.

Tovább 

Tavaszi finomságok friss zöldfűszerekkel

Zelleres karottasaláta mangalicaszalonnába tekerve

Hozzávalók 4 személyre:
• fél fej fejes káposzta,
• 3 szál sárgarépa,
• 1 kisebb zellergumó,
• só, fehér bors,
• fél csokor petrezselyem,
• 1 nagy ek. méz,
• 2 ek. majonéz,
• fél ek. mustár,
• 1 ek. vörösborecet,
• 20 szelet mangalicaszalonna vagy -sonka

A káposztát és a megtisztított sárgarépát, illetve zellert csíkokra vágjuk, megsózzuk, 20 percet állni hagyjuk, majd kicsavarjuk. Összekeverjük a vágott petrezselyemmel, a mézzel, a majonézzel, a mustárral, a vörösborecettel, sóval és borssal, majd a mangalicaszalonnába vagy -sonkába tekerjük.

Tovább 

Tavaszi finomságok friss zöldfűszerekkel

Sertésszűz újhagymás-zöldfűszeres rakott cukkinivel
Hozzávalók 4 személyre:
• 4 közepes salátacukkini
• só, fehér bors
• 5 tojás
• 3 dl főzőtejszín
• fél csokor petrezselyem
• 10 dkg kemény sajt
• 2 ek vaj
• 8 db bazsalikomlevél
• 8 db zsályalevél
• 2 szál újhagyma
• 80 dkg sertésszűz
• 1 ek mangalicazsír
A megmosott cukkinit fél centiméteres karikákra vágjuk, megsózzuk, és 20 percre félrerakjuk. Közben az egész tojást összeturmixoljuk a tejszínnel, a vágott petrezselyemmel, sóval, borssal, majd belereszeljük a sajtot.

Tovább 

Tavaszi finomságok friss zöldfűszerekkel

Zöldfűszeres penne paradicsommal és kecskesajttal
Hozzávalók 4 személyre:
• 12 db paradicsom
• 1 gerezd fokhagyma
• 14 db bazsalikomlevél
• 2 ek. olívaolaj
• só
• 20 db koktélparadicsom
• 3 szál rozmaring
• 40 dkg penne tészta
• 20 dkg lágy kecskesajt
A paradicsom csumáját kivágjuk, a felső részébe egy x-et vágunk, forró vízben leforrázzuk, utána gyorsan hideg vízbe tesszük, és lehúzzuk a héját. A leforrázott paradicsomokat félbevágjuk, a magjukat eltávolítjuk, majd a paradicsomhúst a tisztított fokhagymával, 8 db bazsalikomlevéllel, sóval és az olívaolajjal összeturmixoljuk.

Tovább 

Tavaszi finomságok friss zöldfűszerekkel

Túrógombóc vaníliás eperrel és fahéjas kekszmorzsával
Hozzávalók 4 személyre:
• 1 kg túró
• 14 dkg búzadara
• 2 nagy tojás
• só, cukor
• 50 dkg eper
• 2 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
• 1 ek méz
• 1 dl eperszörp
• 15 dkg keksz
• 1 tk. fahéj
• néhány mentalevél
A túrót összekeverjük a búzadarával, a tojással és egy csipetnyi sóval, 1 órát hűtőben állni hagyjuk, majd gombócokat formálunk belőle, és sós-cukros forró vízben kifőzzük őket.

Tovább 

 Bakonyi palacsintametélt

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Minden „bakonyi” névre hallgató étel alapja a – lehetőleg erdei – gombából készített, tejfölös/tejszínes paprikás. Ha külföldi vendégeink vannak, különösen ajánlom – feltéve, ha biztosan tudjuk, hogy szeretik a gombát.
Fotó: Hemző Károly Bakonyi
palacsintametélt Hozzávalók 4 személyre:

  • A palacsintához:
  • 200 g finomliszt
  • 4 dl tej
  • 4 tojás
  • só, bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. olaj
  • Továbbá:
  • 800 g fehér és barna sampinyon gomba vegyesen
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 nagy fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. olaj
  • 1 kk. pirospaprika
  • 1 ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen.
Örülök,hogy tetszik.
Üdv:Edit.

Tovább 

 Túrótorta citromkrémmel és eperrel

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szép torta és nagyon finom a túrókrém az eperrel.

 Rozsdás hús puliszkával

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

A „rozsdás” jelző eredetére nézve nincsenek megbízható forrásaim, de az bizonyos, hogy tágabb családomban az összes nagynéni a repertoárján tartotta. Anyámé volt a legfinomabb: sűrű, savanykás szaftjához gyakran édeskés, napsárga puliszkát készített.
Fotó: Hemző Károly Rozsdás hús
puliszkával Hozzávalók 4 személyre:

  • 800 g stefánia vagy marhafartő
  • 4 nagy fej hagyma
  • 4 ek. olaj
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Lányok!

Tovább 

 Almás túrókocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Almás túrókocka Hozzávalók kb. 48 kockához:
  • A tésztához:
  • 350 g finomliszt
  • 175 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 200 g fagyos vaj/margarin
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 150 g+diónyi+20 g lágy vaj/margarin
  • 250 g porcukor + a szóráshoz
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1 kg krémtehéntúró
  • 125 g tejszínkrém (mascarpone, natúr Philadelphia)
  • 2 biocitrom
  • 4 tojás
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 1,2 kg enyhén savanykás alma
  • 80 g sárgabaracklekvár
  • 100 g mandulapálcika
  • néhány citromfűbóbita

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm,örülök,hogy tetszik Nektek is.

Tovább 

 Feta sajtos töltött csirkecomb

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Elendel Feta sajtos
töltött csirkecomb Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 100 g feta sajt
  • 100 g krémtehéntúró
  • só, bors
  • 4 nagyobb csirkecomb
  • 2 kk. szárnyasfűszersó
  • 2 ek. olaj
  • 1 kis fej jégsaláta
  • 4-5 közepes paradicsom
  • néhány bazsalikombóbita

1.

Tovább 


Fotó: Hemző Károly Zöldborsós újhagyma-
krémleves retekkel Hozzávalók 4 személyre:
  • 200 g burgonya
  • 2 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 3 dl tej
  • 2 zöldségleveskocka
  • 400 g zöldborsó (mélyhűtött)
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 12-16 szál snidling
  • 4 szem retek
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors

1.

Tovább 

 Tojás-sárgarépa- rukola saláta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

SALÁTÁK ÉS DRESSZINGEK > Egytálsaláták
Fotó: Hemző Károly Tojás-sárgarépa-
rukola saláta Hozzávalók 4 személyre:
  • 6 tojás
  • só, bors
  • 400 g sárgarépa
  • 1 csokor újhagyma
  • 60 g rukola saláta
  • 20-24 „fészek” madársaláta
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor snidling
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma

1.

Tovább 

 tCobgfPwpGAdRHk

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

GQgQuG http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mindannyiunk kedvence!

 Cukormentes almatorta egressel

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Cukormentes almatorta egressel

Zila László mester cukrász nyerte a 2012 évi diétás év tortája kiírást!

Hozzávalók:

Piskóta

125 g egész tojás

100 g nyírfacukor

50 g eritritol

175 g teljes kiőrlésű búzaliszt

50 g darált dió

320 g reszelt alma

25 g zabpehely

40 g olvasztott vaj

1 db citrom leve és reszelt héja

csipet só, őrölt fahéj, sütőpor

Krém

190 g fügecukor

150g eritritol

300 g alma

1 db citrom leve és reszelt héja

50 g vaj

100 g tojássárgája

80 g pörkölt darált dió

1 db vaníliarúd

350 g állati eredetű tejszín

30 g diabetikus fehér csoki

40 g zselatin (1 liter víz és 16dkg zselatin por keverékéből mérve)

Egrespüré

300 g egres

15 g eritritol

7,5 g pektin

 

Elkészítés:

A piskóta felverthez 3 db 16 szeletes piskótakarikát (23 cm átmérőjű) kenünk ki belőle, a sütőt 200 C-ra melegítjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika.

Tovább 

 Sztracsatella csók

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Sztracsatella csók

Hozzávalók:
3db tojásfehérje, 7,5 dkg cukor, 1csomag vanillincukor, 5 dkg porcukor, 1 dkg étkezési keményítő, 10 dkg őrölt mandula, 8 dkg csokidara

Elkészítés:
A tojásfehérjét keményre verjük. A legmagasabb fokozaton, apránként hozzákeverjük a cukrot és a vanillincukrot. A porcukrot és a keményítőt elkeverjük, majd a tojáshabba szitáljuk. Majd a mandulát és a tortadarát is lazán belekeverjük. Fagyi adagolóval, vagy két kanál segítségével diónyi darabokat halmozunk a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre, és azonnal megsütjük. Előmelegített légkeveréses sütőben: kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen.

Tovább 

 Őzgerinces túrós

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

Őzgerinces túrós
Őzgerinces túrós – epres változatban. Nagyon-nagyon régi receptem, nagyon szeretem, diétásan is elkészíthető, és gyorsan fogy. :)

[Tovább a recepthez...]

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szép!!!

 Almás kacsamájtorony

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Talán mondanom sem kell, hogy ez az ínycsiklandozó torony francia forrásból származik – különleges alkalmakra, meleg előételként szokták tálalni. A menü összeállításakor mindenképpen vegyük figyelembe, hogy meglehetősen laktató, kivált, ha a kacsamáj további kenyér/pirítós fogyasztására csábít…
Fotó: Hemző Károly Almás
kacsamájtorony Hozzávalók 4 személyre:

  • 350 g hízott-érett kacsamáj
  • 4 közepes, savanykás alma
  • 2 ek. citromlé
  • 4 szelet fehér/félbarna szendvicskenyér (toast)
  • 20+20+10 g vaj/margarin
  • só, bors
  • néhány levél fodros endíviasaláta
  • 2 szál petrezselyem vagy zellerzöldje
A
B
C
D
E
F
G

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Marikám!
Már csak a kacsamáj hiányzik!

Tovább 

 Szezámmagos zabos stangli

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó kis sósak!
Gyorsan elkészíthető.
Köszönöm a hozzászólásokat.

 Tiroli gesztenyés szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

network.hu


Tiroli gesztenyés szelet
Hozzávalók
Tésztához
Krémhez
  • 500 ml hideg habtejszín
  • 70 g porcukor
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 125 g gesztenyemassza
  • 5 levél Dr. Oetker Lapzselatin
  • 3 evőkanál rum
  • Díszítéshez
  • csokireszelék
Előkészítés
A gesztenyemasszát felolvasztjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nekem is tetszik ez a süti.
Lehet,hogy majd megsütöm.
Köszönöm a hozzászólásokat:Edit.

Tovább 

 Gumi süti

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gumi süti

Gumi süti

1.réteg: Három tojást szétválasztunk. A sárgáját 5 ek porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral habosra keverünk, a fehérjét 1 cs vaníliás cukorral felverjük, majd összekeverjük a kettőt. Időközben 2,5 tasak 10 g-os zselatint a csomagoláson található elő tovább >>>

Tovább 

 zqHJjXGGgwJvYGQIERs

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

9MmlBm http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com
[url=http://viagracheapestprice-pills.org/]viagracheapestprice-pills.org.ankor[/url] levitrafor-salegeneric.com.ankor http://without-prescription-onlinepropecia.net/

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Drága Andikám.
Nagyon szép kenyeret sütöttél.
Gratulálok:Edit.

 Nektarinos parféhasáb

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Ezt a francia eredetű, gyors, elegáns és finom desszertet egyéb aromás gyümölcsökkel, illetve mélyhűtött vagy befőtt változatukból egész évben készíthetjük. Amint a neve – parfait – is jelzi, a maga egyszerűségében is tökéletes!


Fotó: Hemző Károly Nektarinos parféhasáb Hozzávalók 12 szelethez:
  • 80 g porcukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 dl őszibaracklikőr vagy triple sec
  • 600 g nektarin vagy őszibarack
  • 120 g kristálycukor
  • 4 tojásfehérje
  • 2,5 dl tejszín
  • Az ötethez és a díszítéshez:
  • 400 g nektarin vagy őszibarack
  • 1/2 citrom leve
  • 80 g porcukor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tasak (10 g) habfixáló
  • néhány kisebb menta- vagy citromfűlevél

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hű ez nagyon remek!

Tovább 

 Banánkrémhasáb

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Igazi jókedvre derít ez az édes-citromos, banánnal és málnával illatozó, habkönnyű desszert, amelynek elkészítése gyors és egyszerű, már-már elronthatatlan. Ráadásul olyan finom, hogy jeles alkalmakra is bátran készíthetjük-kínálhatjuk.
Fotó: Hemző Károly Banánkrémhasáb Hozzávalók 10 szelethez:

  • 4 zselatinlap (kb.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon jó kis recept azok a finom gyümölcs ízek benne.
Most nagyon megkívántam Köszönöm a receptet

Tovább 

 Bögrés mákos kocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Számos család „dinasztikus” receptjeinek egyike, vonzereje többrendbéli: gyors, egyszerű, kiadós, elronthatatlan, olcsó és finom. Készíthetjük darált dióval is, illetve minden olyan télről megmaradt finomsággal (a mennyiségekre figyeljünk!), amelyet amúgyis időszerű volna felhasználni, mielőtt megavasodna vagy tönkremenne.
Fotó: Hemző Károly Bögrés
mákos kocka Hozzávalók kb. 35 kockához::
  • 1 kb.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon jól néz ki és a recept is nagyon jó.Köszönöm Editke

Tovább 

 Tojásos fasírttekercs

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Tojásos
fasírttekercs Hozzávalók 12 szelethez:
  • 1 szikkadt zsemle
  • 4+2 tojás
  • só, bors
  • 1 piros húsú paprika
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4+2 gerezd fokhagyma
  • 100 g füstölt, paprikás kolbász
  • 1 ek.+1 kk. olaj
  • 1/4 kk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jól néz ki!

Tovább 

Engem személy szerint nagyon érdekelnek a
földönkívüliekkel kapcsolatos információk.Gondolom
a sok finomság készítése mellett közületek is sokat
érdekel a téma.Az alábbi képek szerint,ezeket a
csodálatos "GABONA KÖRÖKET" a hóban, a földönkívüliek
készítették,méghozzá az érzéseik által kibocsájtott
rezgésekkel.


"Amikor megváltoztatjuk az érzéseink és gondolataink minőségét,
 ezzel a
rezgések mintázatát is megváltoztatjuk. Ezáltal a külvilág mintázatai
 is átalakulnak olyanná, amilyen érzéseket és gondolatokat kibocsátottunk,
 mert közvetlen kapcsolat van a világ anyaga és az emberi DNS között."

 

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu

network.hu


 


Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Gusztikám a bejegyzést.
Üdvözöllek:Edit.

Tovább 

2010

Valahol nagyon régen ráleltem erre a húsvéti báránykára, és azonnal beleszerettem. A képet lementettem, de sajnos az oldalt már később nem találtam meg.  Állatkertemnek a krokodil és a nyuszi után azonban bővülnie kellett, ezúttal jött a bárányka :)
Isteni finom tészta, tökéletes péksütemény! Bátran merem ajánlani bárkinek, egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.
A műveletet kezdjük azzal, hogy a lenti sablont nyomtassuk ki.

Hozzávalók:
2 dl tej
10 dkg puha vaj
1 csipet só
1 tojás
1 citrom reszelt héja
50 dkg finomliszt
75 g cukor
2,5 dkg friss élesztő
A szeméhez mazsola vagy cukorgyöngy
A fülecskéhez 1 egész szem mandula vagy dió
porcukor a bundájára

Elkészitése:

A fenti hozzávalókból kenyérsütő gépben rugalmas tésztát kell dagasztani, majd duplájára keleszteni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Ilike a receptet és a sablont a bárányról.
Krisztina most már megsütheti és mások is.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Sajttekercses hidegtál

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 11 éve

Én azért, külön szoktam sajttálat csinálni, és külön a sonkás-húsos tálakat ! Mert nem mindenki húsevő...ezért még a mázra is külön anyagokat használok (agar-agar)

 Ajándék...

11 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

 

Ajándék ...


 

Ajándékunk

 

 

Szuhanics Albert: Nőnapi köszöntő

 

Lágy szellők hangját hallgatom

a nőnapon, a nőnapon.

most néhány szót kell mondanom,

ez alkalom, ez alkalom...

 

Mert nincs annál szebb álomkép,

úgy gondolom, úgy gondolom.

Ha kezünk fogja női kéz,

ezt jól tudom, ezt jól tudom...

 

Ők a férfi örök társa,

nagyon-nagyon, nagyon-nagyon.

Testünk, lelkünk tükörmása,

minden napon, minden napon...

 

Élet nélkülük nem lenne,

semmi olyan, semmi olyan.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szépen köszönöm!

Tovább 

 TaPpIsmgfBSdvqmMfii

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

o5Hbzk http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Gyorsan készülő nagyon finom étel!

 Rizseskocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Rizseskocka

3 tojásból a hagyományos módon kb. 20x30 centis piskótalapot sütünk, de akátr készen is megvásárolhatjuk. 15 deka (kb. 1,5 dl) fényezetlen „A“ rizst átválogatunk, megmossuk, 2 deci forrásban lévő vízbe szórjuk. Lefödve,...

Tovább...

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.

 Kókuszos-mézes kocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Kókuszos-mézes kocka

A tésztához 3 deka vajat fölolvasztunk, majd 25 deka porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 3 evőkanál mézzel, 1 tojással meg fél citrom reszelt héjával összekeverjük. 28 deka finomlisztet 1 csomag sütőporral összeforgatunk,...

Tovább...

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

köszönöm Lányok.
Jó egyszerű süti ,de már régen sütöttem.

 Rosztbif

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Rosztbif

Hozzávalók (6 főre): 1,2 kg kicsontozott marhahátszín só 6 dkg vaj   a pácoláshoz: 2 e...

Tovább...

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom, én szeretem!

 Májas, gombás rakott pulyka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Májas, gombás rakott pulyka

Hozzávalók (4 főre):

60 dkg pulykamell vagy pulykaérem só, őrölt fekete bors 20 dkg pulykamáj 20 dkg csiperkegomba 1 csok. petrezselyem 2 t...

Tovább...

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Remek!

 Csángó pecsenye

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Csángó pecsenye

Hozzávalók (4 főre):

2 nagy sertésszűzpecsenye 1 kisk. só 1 mk. őrölt fekete bors 4 evők. olaj   a raguhoz: 15...

Tovább...

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszi Edirke, neked is szép hétvégét! Nagyon jó kis pecsenye recept!

 Zöldséges, sajtos rakott tészta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Zöldséges, sajtos rakott tészta

Hozzávalók (4 főre):

15 dkg csiperkegomba
1 nagy sárgarépa 1 kisk. ételízesítő por 40 dkg csemegekukorica és zöldborsó vegyesen 25 dkg rövid csőtészta ...

Tovább...

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Isteni finom lehet!

 Kukoricabundában sült csirkemell

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Kukoricabundában sült csirkemell

Hozzávalók (4 főre):

60 dkg csirkemellfilé fél evők. só 1 mk. őrölt fekete bors   a kukoricabundához: 2 tojás
Tovább...

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez is jó recept, én szeretem a kukoricásat!

 Pikáns Csirkecomb

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Pikáns Csirkecomb

Hozzávalók:

180 g UNIVER MAJONÉZES TORMA
4 db csirkecomb
1 ek ételízesítõ
2 dl étolaj
 
Elkészítés:

A megmosott csirkecombok mindké...

Tovább...

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Szerintem is finom egyszerű és gyors az elkészítése

 Magyaros burgonyaleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Magyaros burgonyaleves

Hozzávalók:   0,5 kg újburgonya
7 dkg füstölt szalonna
1 szál sárgarépa
0,5 csomag zellerzöld
2 fej hagyma
1 evőkanál Univer Édes Anna

Tovább...

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Egyszer már én is főztem így a burgonya levest.
De valahogy mindig maradok a hagyományosan készítettnél.Köszönöm a receptet

 Omlós oldalas

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás



Hozzávalók:   1 kg sertésoldalas
40 g Univer Gulyáskrém
40 g Univer Piros Arany
30 dkg csőtészta
2 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db zöldpaprika
2 kisebb paradicsom
2 leveskocka
3 evőkanál olaj
csipet édes nemes paprika, csipet köménymag   Elkészítés:   A felszeletelt, megtisztított oldalast a leveskockás vízbe feltesszük kb. 30 percre főni (ettől lesz omlós).

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Örülök,hogy tetszik Lányok a recept.
Érdemes volt beírni.
Puszi:Edit.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 16 órája új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Minesztrone leves képhez:

Minesztrone_leves-001_2190930_1410_s

Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu