Finomságok Konyhája Blog: 2014. március

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12978 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12978 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12978 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12978 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2014. március

A következő receptet azoknak ajánlom, akik könnyen hozzájutnak friss halhoz.

A keszegeket megtisztítjuk, fejüket levágjuk, kibelezzük, besózzuk és
12 órát állni hagyjuk. Lábasba tesszük, ráöntünk annyi vizet és olajat
(egyenlő mennyiségben), hogy befedje. Babérlevelet, mustármagot teszünk
hozzá és lefedve 8 órán át parányi lángon pároljuk, igy a halak szálkája
teljesen átfő. Szardínia jellegű lesz.
Citrommal, vajjal eldolgozva kenyérre kenhető.
Ezt a receptet a 70-es években találtam egy újságban.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Nagyon szívesen Mária!
Én is szívesen elkészíteném, ha friss apróhalhoz jutnék.

Tovább 

Ezt a receptet sokszor elkészítettem, amikor az egyik családtag
egy súlyos influenzás megbetegedés miatt semilyen állati fehérjét nem
tudott elfogyasztani.

Hozzávalók: 1 dl étolaj, 2 evőkanál őrölt szezámmag, 10 dkg margarin.

1 dl olajban rózsaszínűre pirítjuk az őrölt szezámmagot, ezután
levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint. Addig kevergetjük, míg
jól elolvad. Hűtőbe tesszük és 1-2 óra múlva felkeverjük. Olyan lesz,
mint a libazsír. Kenyérre kenve fogyasztjuk.

Tovább 

 

 

Nőtársaimnak, Nőnapra szeretettel: 

 

Monok Zsuzsanna: Örülj, hogy Nő vagy! 

Örülj, hogy Nő vagy, 
hisz Te vagy az angyal! 
Örülj, hogy Nő vagy, 
hisz Te vagy a halk dal! 

Örülj, hogy nő vagy, 
hisz Te vagy a virág! 
Örülj, hogy nő vagy, 
hisz Te vagy a világ! 

Örülj, hogy Nő vagy, 
hisz Te vagy a kék ég, 
örülj, hogy Nő vagy, 
hisz Te vagy a szépség! 

Örülj, hogy Nő vagy, 
hisz, Te vagy az élet! 
Örülj, hogy Nő vagy, 
hisz Te vagy a végzet. 

Örülj, hogy Nő vagy 
hisz Te vagy az álom, 
örülj, hogy nő vagy, 
hisz Te szülted Ámort! 

2009.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Örömmel tettem.
További szép napot kívánok:Edit.

Tovább 

 Fél kg céklát alaposan megmosunk, meghámozunk, majd káposzta reszelőn

lereszeljük. 1 nagy fej vöröshagymát apróra vágunk és lábasban 1 dl vízben

puhára pároljuk. Utána hozzáadunk 2 evőkanál olajat, amivel elkeverjük és

beleforgatjuk a reszelt céklát is.

1 dl vízbe késhegynyi sót, egy kevés almaecetet, 1 evőkanál mézet, csipetnyi

köménmagot keverünk és a céklára öntjük.

Végül fedő alatt zsírjára pároljuk.

Vetekszik a párolt káposztával, finom és egészséges.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Kedves Mária és Melinda köszönöm a hozzászólásotokat minden recepthez!

Tovább 

Pirított, durvára vágott dióval megszórva

a rizs és a saláta még finomabb.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Kifogom próbálni szerintem sem lehet rossz
Köszönöm szépen

A lisztet összekeverik sóval, őrölt borssal, külömböző fűszerekkel és

ebbe forgatják a hússzeleteket. Tojás helyett felolvasztott, de nem

meleg vajjal, vagy margarinnal ecsetelik be a húst, majd zsemlemorzsa

és reszelt sajt keverékébe forgatva sütik ki.

 

Tojásérzékenyeknek jó alternatíva.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Finom lehet ki kell próbálni köszönöm Anna

 Villával felvert tojásfehérjébe forgatják a hússzeleteket.

Így a morzsa tökéletesen rátapad a húsra.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Köszönöm szépen Anna hogy elhoztad

A konzerv ananászkarikákat lecsepegtetjük, majd lisztbe-tojásba és

kókuszreszelékbe forgatva kirántjuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon jó ötleteket hoztál Köszönöm szépen

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 1 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:

Sajtos_rantott_borda_2197282_5743_s

szanto hajnalka írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Szavarin képhez:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...

szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Koszonom szepen Eva!!!!

szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...

burger eva írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Nagyon jól néz ki !!!!

burger eva 2 napja új képet töltött fel:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...

Garáz József írta 3 napja a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu_2197238_6436_s

Ez finom ebéd volt.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu