Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Kőszeghy Anna | 4 hozzászólás
A következő receptet azoknak ajánlom, akik könnyen hozzájutnak friss halhoz.
A keszegeket megtisztítjuk, fejüket levágjuk, kibelezzük, besózzuk és
12 órát állni hagyjuk. Lábasba tesszük, ráöntünk annyi vizet és olajat
(egyenlő mennyiségben), hogy befedje. Babérlevelet, mustármagot teszünk
hozzá és lefedve 8 órán át parányi lángon pároljuk, igy a halak szálkája
teljesen átfő. Szardínia jellegű lesz.
Citrommal, vajjal eldolgozva kenyérre kenhető.
Ezt a receptet a 70-es években találtam egy újságban.
10 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Ezt a receptet sokszor elkészítettem, amikor az egyik családtag
egy súlyos influenzás megbetegedés miatt semilyen állati fehérjét nem
tudott elfogyasztani.
Hozzávalók: 1 dl étolaj, 2 evőkanál őrölt szezámmag, 10 dkg margarin.
1 dl olajban rózsaszínűre pirítjuk az őrölt szezámmagot, ezután
levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint. Addig kevergetjük, míg
jól elolvad. Hűtőbe tesszük és 1-2 óra múlva felkeverjük. Olyan lesz,
mint a libazsír. Kenyérre kenve fogyasztjuk.
|
|
Nőtársaimnak, Nőnapra szeretettel:
Monok Zsuzsanna: Örülj, hogy Nő vagy!
Örülj, hogy Nő vagy,
hisz Te vagy az angyal!
Örülj, hogy Nő vagy,
hisz Te vagy a halk dal!
Örülj, hogy nő vagy,
hisz Te vagy a virág!
Örülj, hogy nő vagy,
hisz Te vagy a világ!
Örülj, hogy Nő vagy,
hisz Te vagy a kék ég,
örülj, hogy Nő vagy,
hisz Te vagy a szépség!
Örülj, hogy Nő vagy,
hisz, Te vagy az élet!
Örülj, hogy Nő vagy,
hisz Te vagy a végzet.
Örülj, hogy Nő vagy
hisz Te vagy az álom,
örülj, hogy nő vagy,
hisz Te szülted Ámort!
2009.
10 éve | Kőszeghy Anna | 3 hozzászólás
Fél kg céklát alaposan megmosunk, meghámozunk, majd káposzta reszelőn
lereszeljük. 1 nagy fej vöröshagymát apróra vágunk és lábasban 1 dl vízben
puhára pároljuk. Utána hozzáadunk 2 evőkanál olajat, amivel elkeverjük és
beleforgatjuk a reszelt céklát is.
1 dl vízbe késhegynyi sót, egy kevés almaecetet, 1 evőkanál mézet, csipetnyi
köménmagot keverünk és a céklára öntjük.
Végül fedő alatt zsírjára pároljuk.
Vetekszik a párolt káposztával, finom és egészséges.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Pirított, durvára vágott dióval megszórva
a rizs és a saláta még finomabb.
A lisztet összekeverik sóval, őrölt borssal, külömböző fűszerekkel és
ebbe forgatják a hússzeleteket. Tojás helyett felolvasztott, de nem
meleg vajjal, vagy margarinnal ecsetelik be a húst, majd zsemlemorzsa
és reszelt sajt keverékébe forgatva sütik ki.
Tojásérzékenyeknek jó alternatíva.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Villával felvert tojásfehérjébe forgatják a hússzeleteket.
Így a morzsa tökéletesen rátapad a húsra.
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
A konzerv ananászkarikákat lecsepegtetjük, majd lisztbe-tojásba és
kókuszreszelékbe forgatva kirántjuk.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás