Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
4 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke, étolaj, 2 ek bor-vagy gyümölcsecet, a magy csomó
petrezselymzöld, 3-4 ek liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 tk só és currypor, 1 mk őröltbors, olaj a sütéshez.
A megtisztított csirkét kis darabokra vágjuk. 1/2 dl olajban elkeverjük az ecetet, az aprított petrezselymet, a sót, borsot a curryt, majd a csirkedarabokat egyenként megmártjuk benne, és egy mély tálban egymásra tesszük. Néhány órán keresztül a hűtőszekrényben érleljük, néhányszor forgassuk meg.
Hozzávalók:
1 nagy, nem fás karalábégumó, 10 dkg zabpehely, 1 csokor zöldhagyma a zöldjével (póréhagyma is jó), 8 dkg parmezán jellegű (pl.: cheddar) sajt, 2 tojás, 2 dkg vaj, vagy margarin, 4 dl tej, 1 ek teljes körlésű (vagy sima) liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 tk sütőpor, őrölt bors és só ízlés szerint. Olaj a sütéshez.
A zabpehelyre ráöntünk 2 dl tejet, és félretesszük. A hámozott, tisztított karalábét az almareszelő durva fokán lereszeljük. A tojásokat habosra keverjük.
|
|
4 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Ebből a mennyiségből 4 db. palacsinta lesz.
1 bögre (175 gr) liszt+ 1 tk sütőpor, 1 db tojás, 1 börre ( 250 ml) tej, 1 db narancs finomra reszelt héja.
A lisztet és a sütőport szitáljuk át, adjuk hozzá a tojást, és egy csipet sót. Apránként adjuk hozzá a tejet, míg sűrűre és csomómentesre nem keverjük a tésztát.
Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat. Melegítsünk fel egy teflonos palacsintasütőt, vagy serpenyőt. Öntsük a kívánt mennyiséget a serpenyőbe, süssük, míg a tészta tetején buborékok nem keletkeznek, majd fordítsuk meg.
2020.01.06. Vízkereszt Ünnepe
Hagyományok- hiedelmek
_____________________
Vízkereszt (január 6.) napjával zárul a karácsonyi ünnepkör, és kezdődik a farsang. Vízkereszt az egyik legrégibb egyházi ünnep: a IV. századig ezen a napon ünnepelték Jézus születésnapját és az évkezdetet is.
Ezen a napon szokás leszedni a karácsonyfát is.
Vízkereszt napjától a nagyböjt kezdetét jelentő hamvazószerdáig tart a farsang, a karneválok ünnepi időszaka. Ez a közelgő tavasz örömünnepe, egyben a tél és a tavasz jelképes küzdelmének a megjelenítése.
Garáz József írta 4 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
Anna! Köszönöm a kérdésed. Nem nagyon jól bírom én sem...
Garáz József írta 4 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Anna! Igen finom volt. A lebbencset a géppel készítette...
Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Ezt is nagyon...
Kőszeghy Anna írta 20 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Hmm! de jó ötletet adtál József! Finom lehetett!
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás