Finomságok Konyhája Blog: 2020. január

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12977 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12977 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12977 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2141 fő
  • Képek - 12977 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2020. január

Hozzávalók:

1 közepes nagyságú csirke, étolaj, 2 ek bor-vagy gyümölcsecet, a magy csomó

petrezselymzöld, 3-4 ek liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 tk só és currypor, 1 mk őröltbors, olaj a sütéshez.

 

A megtisztított csirkét kis darabokra vágjuk. 1/2 dl olajban elkeverjük az ecetet, az aprított petrezselymet, a sót, borsot a curryt, majd a csirkedarabokat egyenként megmártjuk benne, és egy mély tálban egymásra tesszük. Néhány órán keresztül a hűtőszekrényben érleljük, néhányszor forgassuk meg.

Tovább 

Hozzávalók:

1 nagy, nem fás karalábégumó, 10 dkg zabpehely, 1 csokor zöldhagyma a zöldjével (póréhagyma is jó), 8 dkg  parmezán jellegű (pl.: cheddar) sajt, 2 tojás, 2 dkg vaj, vagy margarin, 4 dl tej, 1 ek teljes körlésű (vagy sima) liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 tk sütőpor, őrölt bors és só ízlés szerint. Olaj a sütéshez.

 

A zabpehelyre ráöntünk 2 dl tejet, és félretesszük. A hámozott, tisztított karalábét az almareszelő durva fokán lereszeljük. A tojásokat habosra keverjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 5 éve

Gizike köszönöm szépen a kedves hozzászólást! Szerintem tócsninak elkészítve is finom lehet! Úgy talán egyszerűbb az elkészítése.

Tovább 

 

Ebből a mennyiségből 4 db. palacsinta lesz.

 

1 bögre (175 gr) liszt+ 1 tk sütőpor, 1 db tojás, 1 börre ( 250 ml) tej, 1 db narancs finomra reszelt héja.

 

A lisztet és a sütőport szitáljuk át, adjuk hozzá a tojást, és egy csipet sót. Apránként adjuk hozzá a tejet, míg sűrűre és csomómentesre nem keverjük a tésztát.

Adjuk hozzá a reszelt narancshéjat. Melegítsünk fel egy teflonos palacsintasütőt, vagy serpenyőt. Öntsük a kívánt mennyiséget a serpenyőbe, süssük, míg a tészta tetején buborékok nem keletkeznek, majd fordítsuk meg.

Tovább 

2020.01.06. Vízkereszt Ünnepe
Hagyományok- hiedelmek
_____________________
Vízkereszt (január 6.) napjával zárul a karácsonyi ünnepkör, és kezdődik a farsang. Vízkereszt az egyik legrégibb egyházi ünnep: a IV. századig ezen a napon ünnepelték Jézus születésnapját és az évkezdetet is.
Ezen a napon szokás leszedni a karácsonyfát is.


Vízkereszt napjától a nagyböjt kezdetét jelentő hamvazószerdáig tart a farsang, a karneválok ünnepi időszaka. Ez a közelgő tavasz örömünnepe, egyben a tél és a tavasz jelképes küzdelmének a megjelenítése.

Utolsó hozzászólás

Fejér Gizella üzente 5 éve

Köszönöm a tájékoztatást ,jó megőrizni a régi hagyományokat ....

Tovább 

Ez történt a közösségben:

szanto hajnalka írta 10 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Koszonom szepen Eva!!!!

szanto hajnalka írta 10 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...

burger eva írta 15 órája a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Nagyon jól néz ki !!!!

burger eva 15 órája új képet töltött fel:

Szavarin-002_2197257_1230_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:

Ludlab_tekercs_2124933_9332_s

Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Kelkáposzta főzelék csirkepörkölttelű képhez:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu_2197238_6436_s

Ez finom ebéd volt.

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu_2197238_6436_s

Garáz József írta 4 napja a(z) Barbe szószos csírkemel körettel. képhez:

Barbe_szoszos_csirkemel_korettel_2197124_7094_s

Anna! Köszönöm szépen. Az unokám keze munkája is...

Kőszeghy Anna írta 5 napja itt:

Szia Marcsikám! Hogy vagytok? Remélem, hogy jól! !! Régen jöttél a klubba! Várunk! Puszi.

szanto hajnalka írta 6 napja a(z) Pisztáciás piskótatekercs képhez:

Pisztacias_piskotatekercs_2197136_2186_s

Koszonom Annacskam!Jol vagyok!most kicsit tobb idom ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu