Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 kk só,4 dkg vaj, 1 kk sütőpor, 1 dl meleg víz, 1 ek finomra vágott kakukkfű+ a díszítéshez, 5 dkg reszelt parmezán sajt
A lisztet a sóval, a vajjal, a sütőporral és a vízzel jól összegyúrjuk ( sima, és nem tapad). Letakarva 20 percig pihentetjük, majd 8-10 részre osztjuk. Pici liszt segítségével nagyon vékony lapokká nyújtjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztadarabokat sütőlemezre tesszük, megszórjuk a sajttal és a kakukkfűvel, majd adagonként kb.
8 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók: 1 kg füge, forró víz, 40 dkg cukor, 1 citrom, üvegenként 1-1 késhegynyi
natrium benzoát
A megmosott fügék szárát levágjuk, a gyümölcsöt nagyobb darabokra aprítjuk, a magját is kikaparjuk, és a gyümölcshússal együtt fazékba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Rászórjuk a cukrot, meglocsoljuk a citrom levével, és amikor felforrt, lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik, és kicsit darabos is lesz.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tartósítószert, majd forrón, a kiforrázott üvegekbe
kanalazzuk.
|
|
8 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók: 20 dkg füstölt sonka, 2 szelet szendvicskenyér, 1 tojás, 1 ek liszt, 1 ek vágott petrezselyem, 2 ek olaj
A sonkát ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. A kenyér héját levágjuk, és a belsejét apróra összemorzsoljuk. A sonkát összekeverjük a tojással, a liszttel, a petrezselyemmel, a kenyérbéllel, és kóstolás után sóval, borssal ízesítjük. A masszából 8 lepényt formázunk, Felforrósitjuk az olajat, és a lepények mindkét oldalát megpirítjuk benne.
8 éve | Kőszeghy Anna | 6 hozzászólás
Hozzávalók: 1 pohár zabpehely, vagy gabonapehely, 1 pohár teljes kiőrlésű liszt, vagy rozsliszt, 1 pohár aszalt gyümölcs, 1 pohár reszelt alma, 1 pohár magkeverék,, 1 tk sütőpor, 1,5 pohár tej, 1-1 csipet só, fahéj és szegfűszeg, 3 ek méz, 3 ek olívaolaj, 1 rúd vanília
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, és keverjük hozzá a többi száraz hozzávalót. Egy másik tálba kerüljenek a folyékony hozzávalók. A két tál tartalmát óvatosan, de alaposan összekeverjük.
Hozzávalók: 25 dkg csuszatészta, só, 3 dkg vaj, 45 dkg félzsíros túró, 2 dl tejföl, 1 tojás, 1 kis csokor kapor, 1 cs réteslap, olaj és tejföl a kenéshez
A tésztát forrásban lévő sós ízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük. Rátesszük egy kevés olvasztott vajra, majd összekeverjük az áttört túróval, a tejföllel, a felvert tojással, egy csipet sóval, meg a finomra vágott kaporral.
Két-két réteslapot kiterítünk egy benedvesített konyharuhára, és megkenjük olajjal.
1zacskó gluténmentes gyümőlcskenyér-lisztkeverék
10 deka piritott világos nádcukor
2 db közepes tojás20 deka savanykás alma
2,5 deci tej
fél deci repseolaj
olaj és rizsliszt a forma kikenéséhez
A krém hozzávalói
50 deka mascarpone
10 deka piritott világos nádcukor
2 db lime reszelt héja és egyik leve
25 deka eoer
zőld pisztácia
A gluténmentes süteményport összekeverjük a porcukorral.A feldarabolt almákat pépesre mixeljük., a tejjel a tojássalés az olajjal.Majd hozzáadjuk a lisztet.
Tészta hozzávalói:
30 dkg liszt, 10 dkg tejföl, 15 dkg vaj, csipet só, fél cs. sütőpor
A tészta hozzávalóit bekeverjük, ha nem állna össze, kevés tejfölt még tehetünk hozzá. Hűtőben 30 percet pihentetjük.
A töltelék: 3 merőkanál elkészített (maradék) cukkínis lecsó, 2 tasak zacskós rizs,
1 tojás a kenéshez
A megfőtt rizst összekeverjük a lecsóval. A tésztát kétfelé vesszük, téglalap alakúra kinyújtjuk, a hoszabbik oldal közepére kenjük a rizses masszát, majd feltekerjük.
8 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
2-2 darab szép húsos zöldpaprikát, meg paradicsomot, valamint egy nagy fej vöröshagymát megtisztítunk, nagy kockára vágunk, és összekeverjük 2-3 gerezd tört fokhagymával.
Kevés ecetből, bőven olajból csipet sóval, töröttborssal levet készítünk, és a salátára öntve összekeverjük. Néhány óráig hideg helyen érleljük, majd a levet leöntjük róla, és megöntözzük 2 dl kefír, csipet só, néhány kanál ketchup keverékével.
8 éve | Kőszeghy Anna | 3 hozzászólás
Sós vízben puhára főzünk 1 kg szép, tömött karfiolfejet, majd levében hagyjuk kihűlni. Utána lecsepegtetjük, és rózsáira szedjük. Közben 3 dkg margarinon üvegesre párolunk 1 csomó apróra vágott újhagymát, és felét egy tűzálló tál aljára terítjük.
Erre fektetjük szép sorban a karfiolrózsák felét, kirakjuk paradicsomszeletekkel, meghintjük reszelt sajttal. Rásimítjuk a maradék hagymát, majd ismét karfiollal, paradicsomkarikákkal folytatjuk a rétegezést.
8 éve | Kőszeghy Anna | 3 hozzászólás
25 dkg áttört tehéntúrót összegyúrunk 25 dkg liszttel, egy nagy csokor finomra vágott kaporral, 3 tojással, meg kevés sóval, és legalább 1 óráig pihentetjük. Sós, forró vízbe közepes nagyságú galuskákat szaggatunk, és a szokásos módon kifőzzük. Közben tűzálló tálban megmelegítünk 5 dkg Rama margarint, megforgatjuk rajta a leszűrt galuskákat, és leöntjük 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, meg egy nagy csokor összevagdalt kapor keverékével. A sütőben az egészet átsütjük, és salátával tálaljuk.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás