Finomságok Konyhája Blog: 2016. június

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2016. június

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 kk só,4 dkg vaj, 1 kk sütőpor, 1 dl meleg víz, 1 ek finomra vágott kakukkfű+ a díszítéshez, 5 dkg reszelt parmezán sajt

A lisztet a sóval, a vajjal, a sütőporral és a vízzel jól összegyúrjuk ( sima, és nem tapad). Letakarva 20 percig pihentetjük, majd 8-10 részre osztjuk. Pici liszt segítségével nagyon vékony lapokká nyújtjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztadarabokat sütőlemezre tesszük, megszórjuk a sajttal és a kakukkfűvel, majd adagonként kb.

Tovább 

Hozzávalók: 1 kg füge, forró víz, 40 dkg cukor, 1 citrom, üvegenként 1-1 késhegynyi

natrium benzoát

 

A megmosott fügék szárát levágjuk, a gyümölcsöt nagyobb darabokra aprítjuk, a magját is kikaparjuk, és a gyümölcshússal együtt fazékba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Rászórjuk a cukrot, meglocsoljuk a citrom levével, és amikor felforrt, lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik, és kicsit darabos is lesz.

Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a tartósítószert, majd forrón, a kiforrázott üvegekbe

kanalazzuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 7 éve

Nagyon köszönöm Annám én szoktam is készíteni füge jamot minden évben hiszen hála isten bőven termő fügefáink vannak Köszönöm puszi

Tovább 

 

Hozzávalók: 20 dkg füstölt sonka, 2 szelet szendvicskenyér, 1 tojás, 1 ek liszt, 1 ek vágott petrezselyem, 2 ek olaj

A sonkát ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk. A kenyér héját levágjuk, és a belsejét apróra összemorzsoljuk. A sonkát összekeverjük a tojással, a liszttel, a petrezselyemmel, a kenyérbéllel, és kóstolás után sóval, borssal ízesítjük. A masszából 8 lepényt formázunk, Felforrósitjuk az olajat, és a lepények mindkét oldalát megpirítjuk benne.

Tovább 

Hozzávalók: 1 pohár zabpehely, vagy gabonapehely, 1 pohár teljes kiőrlésű liszt, vagy rozsliszt, 1 pohár aszalt gyümölcs, 1 pohár reszelt alma, 1 pohár magkeverék,, 1 tk sütőpor, 1,5 pohár tej, 1-1 csipet só, fahéj és szegfűszeg, 3 ek méz, 3 ek olívaolaj, 1 rúd vanília

 

Egy tálba szitáljuk bele a lisztet, és keverjük hozzá a többi száraz hozzávalót. Egy másik tálba kerüljenek a folyékony hozzávalók. A két tál tartalmát óvatosan, de alaposan összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 7 éve

Köszönöm szépen Zsuzsa a hozzászólást!

Tovább 

Hozzávalók: 25 dkg csuszatészta, só, 3 dkg vaj, 45 dkg félzsíros túró, 2 dl tejföl, 1 tojás, 1 kis csokor kapor, 1 cs réteslap, olaj és tejföl a kenéshez

 

A tésztát forrásban lévő sós ízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük. Rátesszük egy kevés olvasztott vajra, majd összekeverjük az áttört túróval, a tejföllel, a felvert tojással, egy csipet sóval, meg a finomra vágott kaporral.

Két-két réteslapot kiterítünk egy benedvesített konyharuhára, és megkenjük olajjal.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 7 éve

Marcsikám nagyon örülök, hogy tetszik! Szerintem jól menne egy tartalmasabb leves mellé második fogásnak!

Tovább 

1zacskó gluténmentes gyümőlcskenyér-lisztkeverék

10 deka  piritott világos nádcukor

2 db közepes tojás20 deka savanykás alma

2,5 deci tej

fél deci repseolaj

olaj és rizsliszt a forma kikenéséhez

A krém hozzávalói

50 deka mascarpone

10 deka  piritott világos nádcukor

2 db lime reszelt héja és egyik leve

25 deka eoer

zőld pisztácia

A gluténmentes süteményport összekeverjük a porcukorral.A feldarabolt almákat pépesre mixeljük., a tejjel a tojássalés az olajjal.Majd hozzáadjuk a lisztet.

Utolsó hozzászólás

Lakó Gáborné Zsuzsa üzente 7 éve

Marcsikám, köszönöm szépen, hogy gondoltál rám. Beírom a szakácskönyvembe. Tetszik a recept köszönöm.

Tovább 

Tészta hozzávalói:

30 dkg liszt, 10 dkg tejföl, 15 dkg vaj, csipet só, fél cs. sütőpor

 

A tészta hozzávalóit bekeverjük, ha nem állna össze, kevés tejfölt még tehetünk hozzá. Hűtőben 30 percet pihentetjük.

 

A töltelék: 3 merőkanál elkészített (maradék) cukkínis lecsó, 2 tasak zacskós rizs,

1 tojás a kenéshez

 

A megfőtt rizst összekeverjük a lecsóval. A tésztát kétfelé vesszük, téglalap alakúra kinyújtjuk, a hoszabbik oldal közepére kenjük a rizses masszát, majd feltekerjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 7 éve

Köszönöm Marcsikám a hozzászólást! Még én sem ettem, de megtetszett a recept!

Tovább 

2-2 darab szép húsos zöldpaprikát, meg paradicsomot, valamint egy nagy fej vöröshagymát megtisztítunk, nagy kockára vágunk, és összekeverjük 2-3 gerezd tört fokhagymával.
Kevés ecetből, bőven olajból csipet sóval, töröttborssal levet készítünk, és a salátára öntve összekeverjük. Néhány óráig hideg helyen érleljük, majd a levet leöntjük róla, és megöntözzük 2 dl kefír, csipet só, néhány kanál ketchup keverékével.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 7 éve

Marcsikám örülök, hogy tetszik!

Sós vízben puhára főzünk 1 kg szép, tömött karfiolfejet, majd levében hagyjuk kihűlni. Utána lecsepegtetjük, és rózsáira szedjük. Közben 3 dkg margarinon üvegesre párolunk 1 csomó apróra vágott újhagymát, és felét egy tűzálló tál aljára terítjük.
Erre fektetjük szép sorban a karfiolrózsák felét, kirakjuk paradicsomszeletekkel, meghintjük reszelt sajttal. Rásimítjuk a maradék hagymát, majd ismét karfiollal, paradicsomkarikákkal folytatjuk a rétegezést.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 7 éve

Akkor már ketten készítjük el.

Tovább 

25 dkg áttört tehéntúrót összegyúrunk 25 dkg liszttel, egy nagy csokor finomra vágott kaporral, 3 tojással, meg kevés sóval, és legalább 1 óráig pihentetjük. Sós, forró vízbe közepes nagyságú galuskákat szaggatunk, és a szokásos módon kifőzzük. Közben tűzálló tálban megmelegítünk 5 dkg Rama margarint, megforgatjuk rajta a leszűrt galuskákat, és leöntjük 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, meg egy nagy csokor összevagdalt kapor keverékével. A sütőben az egészet átsütjük, és salátával tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Lakó Gáborné Zsuzsa üzente 7 éve

Anna jó receptet találtál, köszönöm. Elmentettem.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 16 órája új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Minesztrone leves képhez:

Minesztrone_leves-001_2190930_1410_s

Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu