Finomságok Konyhája Blog: 2011. április

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2011. április

 Mandulás félhold

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Tészta
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg finom liszt
- 2 evőkanál tejföl
- 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 4 tojás

Krém
- 10 dkg tortabevonó
- 3-4 teáskanál mandulaaroma
- 25+3 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg búzadara
- 4 dl tej

Tészta
10 dkg porcukrot kikeverünk 10 dkg vajjal, a tejföllel és a tojássárgájákkal. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet,
a kakaót és a tojások keményre vert habját.

Tovább 

 Csokis-diós kocka

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokis-diós kocka

Elkészítési idő
Hozzávalók

18 dkg porcukor
8 tojás
2 kk kakaó
18 dkg darált dió
1 ek zsemlemorzsa
1 cs sütőpor

a mázhoz:
15 dkg vaj
1 ek tej
15 dkg cukor
3 ek kakaó

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral.
A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tálban elkeverjük, majd azt a tojássárgájás masszával jól összekeverjük.

Tovább 

 

 Csokoládés kocka

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók

200 g étcsokoládé
200 g vaj
4 tojás
150 g cukor
100 g liszt

ímlap
Elkészítés

Egy sütőtálat kenjünk ki vajjal és szórjuk meg liszttel. A csokoládét jól tördeljük össze, majd gőz felett olvasszuk meg.
A tojásokat egy kézi haberővel dolgozzuk a cukorral 2 percig, majd adjuk hozzá a lisztet is. Addig keverjük, amíg sima nem lesz.
A csokit dolgozzuk össze a felhevített maradék vajjal és a tojásos keverékkel, majd kanalazzuk a formába.

Tovább 

 Duplacsokis szelet

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Duplacsokis szelet

Hozzávalók: 

30 dkg étcsokoládé
10 dkg darált mandula
10 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
3 dkg kristálycukor
3 tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 dl tejszín
6 dkg vaj
körtebefőtt
szegfűbors

Elkészítés

Keverjük össze a mandulát, a kakaót és a szódabikarbónát. Verjük fel a porcukorral a tojásokat, majd óvatosan szórjuk hozzá a mandulás keveréket. A masszát tegyük egy sütőpapírral kibélelt hosszúkás, téglalap alakú formába, és 190 fokon húsz perc alatt süssük meg.

Tovább 

 Csokihercegnő

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók

A piskótához:
135 g finomliszt
7 tojás
90 g kristálycukor
50 g keserű kakaó

A csokikrémhez:
4 tojássárgája
40 g kristálycukor
1,25 dl tej
300 g tejcsoki
75 g étcsoki
1 dl tejszín

Elkészítés

Egy tálba összeszitáljuk a lisztet és a kakaót, majd félretesszük.
4 egész tojást és a 3 tojássárgáját habverővel összedolgozzuk, míg sűrű krém lesz belőle.
A cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd váltakozva beleforgatjuk a tojássárgás masszába a lisztes keveréket és a felvert habot.

Tovább 

 Gyömbéres-csokis kocka

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gyömbéres-csokis kocka

 

Hozzávalók:

20 dkg mazsola

12,5 dkg margarin

20 dkg porcukor

2 tasak vaníliás cukor

1 kk. őrölt gyömbér

4 db tojás

25 dkg finomliszt

1 tasak sütőpor

25 dkg darált étcsokoládé

A mázhoz:

15 dkg tortabevonó csokoládé

2 ek. étolaj

cukrozott cseresznye,gyömbér,aszalt sárgabarack,mogyoró

 

Elkészítése:

Egy 25×35 cm-es tepit kibélelünk sütőpapírral.

A sütőt bemelegítjük 180 fokra.

A mazsolát leöblítjük forró vízzel,lecepegtetjük,szárazra töröljük.

Tovább 

 Csokoládébomba

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csokoládébomba

 


25 babapiskóta,
15 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
3 tojássárgája,
3 dkg kakaó,
15-20 szem rumos meggy,
3 dl tejszínhab.

Csokoládébomba elkészítése:

A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót és a keményre vert tojáshabot.
Beleforgatunk 15-20 szem kimagozott rumos meggyet.
Egy üvegtál aljára ebből a krémből kenünk egy réteget, majd egy sor piskótát helyezünk rá. Ismét krém, majd piskóta következik, amíg a piskóta el nem fogy.

Tovább 

 Kakaós linzer

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Kakaós linzer

Hozzávalók:50 dkg liszt

                   1 csg. sütőpor

                  30 dkg zsír vagy vaj

                  20 dkg porcukor

                    8 dkg kakaópor

                    2 tojássárgája

                    1 csg vaníliás cukor

                     baracklekvár

 

Elkészítése:

A lisztet a zsírral vagy vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot,a tojást,a kakaót és a vaníliás cukrot,egy csipet sóval összedolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon egyszerű,olcsó sütemény.
Próbáljátok ki!!
Edit.

Tovább 

Nemzetközi viszonylatban is újdonságnak számító ötlettel állt elő a különleges csokoládé kompozíciókat készítő ChocoMe cég. Elkészült a gépezet, amely képes az érzelmeinket csokoládéba önteni és továbbítani szeretteink számára.

A ChocoMe prémium minőségű csokoládét kínál, megrendelésre készíti el különleges összeállításait egyedileg kiválasztható alapanyagaiból. A csokiművészek és a Grey Reklámügynökség most új ötlettel áltak elő, a Facebook-on elindították a ChocoMe Üzenő Szerkezetet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm,hogy megosztottad velünk a cikket.
Üdvözöllek:Edit.

Tovább 

 Csokoládés kocka

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Csokoládé kocka


Hozzávalók:Csokoládé kocka
50 dkg cukor,
2 ek. kakaó,
25 dkg margarin,
1 csomag mazsola,
50 dkg darált keksz,
kevés durvára vágott dió.

A cukrot 2 dl v1zzel forrástól számítva 7 percig főzzük.
Tűzről levéve hozzáadjuk a kakaót, a margarint, a
mazsolát, a diót és a darált kekszet. Egy tepsibe
zsírpapírt teszünk és belesimítjuk a masszát. 6-7 óráig
hagyjuk állni hideg helyen, majd kockára vágva kínáljuk.


Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Icuska!
Én úgy gondolom,ha nem édes keksszel készítjük,akkor kell bele ez a mennyiség.
Ha édes darált keksszel van készítve,akkor kevesebb is elegendő.
Ez,nem az én receptem,egy internetes oldalról másoltam ide,mert az volt kiírva,hogy letöltendő.
Üdvözöllek:Edit.

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 órája új képet töltött fel:

Tavaszi_spargas_zoldsegleves_2191068_9102_s

Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vörös lencse főzelék, tojás ropogós (fasírt).

Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

József finom salátát hoztál! Én is szeretem a majonézes ...

Garáz József 20 órája új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu