Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
30 dkg étcsokoládé
10 dkg darált mandula
10 dkg porcukor
3 dkg kakaópor
3 dkg kristálycukor
3 tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 dl tejszín
6 dkg vaj
körtebefőtt
szegfűbors
Keverjük
össze a mandulát, a kakaót és a szódabikarbónát. Verjük fel a
porcukorral a tojásokat, majd óvatosan szórjuk hozzá a mandulás
keveréket. A masszát tegyük egy sütőpapírral kibélelt hosszúkás,
téglalap alakú formába, és 190 fokon húsz perc alatt süssük meg. Ha
langyos, borítsuk rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni. Egy deci vízzel
keverjük el a tejszínt, szórjunk hozzá egy késhegynyi őrölt
szegfűborsot, a 3 dkg cukrot, forraljuk fel, és keverjük bele az
összetört csokoládét. A tűzről levéve addig kevergessük, míg teljesen
felolvad. Ha kihűlt, adjuk apránként a habosra kevert vajhoz, és
legalább tíz percre tegyük hűtőbe. A tésztát három rétegre szeljük,
töltsük meg a krémmel, a tetejét szeletelt körtével díszíthetjük.
|
|
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Koktél szelet
Joghurtos-ribizlis szelet
Diós bögrés tészta sárgabarackkal
Színes szelet