Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A piskótához:
135 g finomliszt
7 tojás
90 g kristálycukor
50 g keserű kakaó
A csokikrémhez:
4 tojássárgája
40 g kristálycukor
1,25 dl tej
300 g tejcsoki
75 g étcsoki
1 dl tejszín
Egy tálba összeszitáljuk a lisztet és a kakaót, majd félretesszük.
4 egész tojást és a 3 tojássárgáját habverővel összedolgozzuk, míg sűrű krém lesz belőle.
A cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd váltakozva
beleforgatjuk a tojássárgás masszába a lisztes keveréket és a felvert
habot.
Sűtőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, magassága körülbelül 1,5 cm
legyen. 180 fokon, előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Miután
kihűlt, négy egyforma téglalapot vágunk belőle.
Közben elkészítjük a krémet: nagy lukú reszelőn lereszeljük a tejcsokit, az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk.
Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral.
Felforraljuk a tejet egy lábosban és levesszük a tűzhelyről.
A tej felét folyamatosan keverve, óvatosan hozzáadjuk a tojásos
masszához, majd a másik felét is beledolgozzuk és visszahúzzuk a
tűzhelyre.
Hozzáadjuk a tej-és étcsokit, amikor kihűlt a keményre felvert tejszínt is vigyázva belekeverjük.
A krémet teljesen lehűtjük - fagyasztóba tesszük 20 percre, míg a massza sűrű lesz.
Elkenjük a piskótalapon, majd lefedjük egy másikkal. Tetejére kakaóport
szitálunk és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Ugyanígy járunk el a másik
két piskótalappal .
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 órája itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 2 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 4 órája a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 5 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 7 órája a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 7 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csokoládés-mandulás őzgerinc
Indiáner
Kókuszos sütemény
Gyömbéres-csokis kocka