Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A piskótához:
135 g finomliszt
7 tojás
90 g kristálycukor
50 g keserű kakaó
A csokikrémhez:
4 tojássárgája
40 g kristálycukor
1,25 dl tej
300 g tejcsoki
75 g étcsoki
1 dl tejszín
Egy tálba összeszitáljuk a lisztet és a kakaót, majd félretesszük.
4 egész tojást és a 3 tojássárgáját habverővel összedolgozzuk, míg sűrű krém lesz belőle.
A cukorral a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd váltakozva
beleforgatjuk a tojássárgás masszába a lisztes keveréket és a felvert
habot.
Sűtőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, magassága körülbelül 1,5 cm
legyen. 180 fokon, előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Miután
kihűlt, négy egyforma téglalapot vágunk belőle.
Közben elkészítjük a krémet: nagy lukú reszelőn lereszeljük a tejcsokit, az étcsokit vízgőz felett megolvasztjuk.
Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral.
Felforraljuk a tejet egy lábosban és levesszük a tűzhelyről.
A tej felét folyamatosan keverve, óvatosan hozzáadjuk a tojásos
masszához, majd a másik felét is beledolgozzuk és visszahúzzuk a
tűzhelyre.
Hozzáadjuk a tej-és étcsokit, amikor kihűlt a keményre felvert tejszínt is vigyázva belekeverjük.
A krémet teljesen lehűtjük - fagyasztóba tesszük 20 percre, míg a massza sűrű lesz.
Elkenjük a piskótalapon, majd lefedjük egy másikkal. Tetejére kakaóport
szitálunk és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Ugyanígy járunk el a másik
két piskótalappal .
|
|
Kőszeghy Anna 3 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Habcsok képhez:
Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csokoládés-mandulás őzgerinc
Indiáner
Kókuszos sütemény
Gyömbéres-csokis kocka