Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
10 dkg vaj vagy Rama
10 dkg étcsokoládé
4 db tojás
csipetnyi só
10 dkg + 2 ek cukor
8 dkg liszt
1 tk. sütőpor
10 dkg aprított mandula
1 tk. kakaópor
A bevonáshoz:
20 dkg ét tortabevonó
2 ek. cukor
5 dkg hámozott mandula
A forma kikenéséhez:
margarin
liszt
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk,rövid ideig hűlni hagyjuk.
Az étcsokoládét finomra reszeljük.
Robotgép segítségével a tojásokat meg a csipetnyi sót habosra keverjük és apránként beledolgozzuk a 10 dkg cukrot.
Óvatosan beleforgatjuk a sütőporral,az aprított mandulával,a kakaóporral meg a csokoládéval elvegyített lisztet,majd hozzáadjuk a folyékony vajat.
30 cm-es őzgerincformába simítjuk,amit kikentünk margarinnal és liszttel megszórtunk.
Előmelegített sütőben megsütjük.
A durvára vágott bevonót vízfürdőben megolvasztjuk és a kihűlt őzgerincet egyenletesen bevonjuk.
A serpenyőben a maradék cukrot,2 dkg-ot megolvasztjuk és karamellizáljuk.
Tűzhelyről levéve beleforgatjuk a hámozott mandulát és egyesével sütőpapírra tesszük.
Őzgerincet a kihűlt mandulával díszítjük és száradni hagyjuk.
Megjegyzés:
mandula helyett használhatunk diót vagy mogyorót is.
|
|
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 5 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...
Garáz József írta 5 napja a(z) Fügesajt. képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Fügesajt. képhez:
József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:
József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, főtt tojás.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Kókuszos sütemény
Raffaelló szelet
Kevert almás sütemény
Indiáner