Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a fehér tésztához:
5 tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor,
fél citrom leve
A barna tésztához:
5 tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
3 evőkanál kakaópor
2 evőkanál rétesliszt
fél csomag sütőpor
A krémhez:
10 tojássárgája
2o dkg kristálycukor
1 csomag vanííiás cukor
l csomag csokis pudingpor
10 dkg olvasztott csokoládé
3 dl tej
25 dkg Ráma margarin
A díszítéshez kókuszreszelék.
Elkészítése:
Először a fehér tésztát készítjük el.
A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük,majd beleszórjuk a a
kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet, és a citromlevet is és
óvatosan összekeverjük.
Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a tészta masszát bele öntjük,elsimítjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb 15 perc alatt megsütjük.
A barna tészta: készítése:
Ugyanaz az eljárás,mint a fehér tésztánál , csak a kókuszreszelék
helyett a diót a kakaóval , liszttel és s sütőporral összekeverjük és
óvatosan a habbal elkeverjük, és megsütjük.
Krém készítése:
A tojássárgákat a cukrokkal,pudingporral,tejjel ,csokoládéval simára keverjük és sűrű krémmé felfőzzük.
Hagyjuk kihűlni, a margarint kihabosítjuk és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.
Sütemény összeállítása:
A krém 2/3 részét a kókuszos tésztára kenjük, majd erre rátesszük a barna tésztát, és lekenjük a maradék krémmel.
A sütemény tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel.
Hagyjuk állni a süteményt, hogy összeérjenek az ízek,hűtőszekrénybe
helyezzük és másnap, kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.
A receptet Szász Jánosné tette közzé.
Köszönöm szépen.
Most,ez a legfinomabb sütemény számomra a kókuszosak közül.
|
|
Garáz József írta 3 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
Anna! Köszönöm a kérdésed. Nem nagyon jól bírom én sem...
Garáz József írta 3 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Anna! Igen finom volt. A lebbencset a géppel készítette...
Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Csirkepörkölt kagylótésztával. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Ezt is nagyon...
Kőszeghy Anna írta 19 órája a(z) Pirított lebbencs leves. képhez:
Hmm! de jó ötletet adtál József! Finom lehetett!
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Paradicsom szósz sülthús sülthurka és főttburgonya. képhez:
József finom ebédetek volt! Mindent szeretek, ami a ...
Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csokoládés kocka
Kekszes-meggyes lúdláb
Kossuth kifli
Mákos-mézes szelet