Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kossuth kifli
Hozzávalók: 6 tojás, 30 dkg
kristálycukor, 30 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 30 dkg margarin. A
tepsi kikenéséhez vaj, liszt. A tetejére 20 dkg dió. A karamellhez 10
dkg cukor.
A tojásokat két edénybe szétválasztjuk. A
sárgákhoz öntjük a cukrot, és habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a
margarint, és azzal is alaposan kidolgozzuk. A fehérjéket kemény habbá
verjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, és a tojáshabbal felváltva a
cukros masszához adjuk. Az utolsó adag habot nagyon óvatosan dolgozzuk
el, hogy ne törjön össze, és a tésztánk jó állagú legyen.
Kikenjük a tepsit vajjal, megszórjuk liszttel, és óvatosan
elegyengetjük benne a tésztát. A tetejét durvára vágott dióval
megszórjuk, és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A süteményt két tálca segítségével kifordítjuk a sütőformából.
A cukrot kis láboskában olvadásig kevergetjük, és azonnal
megcsurgatjuk vele a tésztát. Pogácsaszaggatóval félhold alakú formákat
vágunk, így tesszük tálcára.
|
|
Garáz József 14 órája új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József írta 1 hete a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Raffaelló szelet
Konyaktorta
Mézeskalács
Diós malomkerék