Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához. 20 dkg kristálycukor.
15 dkg darált mák
5 dkg finomliszt
2 dkg reszelt citromhéj
12 tojásfehérje
Krémhez: 25 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
20 dkg magozott meggy
2 dl konyak
Oldalára: 5 dkg darált dió
Tetejére : 4 evőkanál meggylé
kevés cukor
fél evőkanál zselatin
Diszitéshez: 5 dkg magozott meggy
alma
A tésztához a tojásfehérjét a cukorral jó habosra kiverjük, hozzákeverjük a mákot, lisztet, citromhéjat. Kerek tortaformában /24 cm/ kisütjük, ha kihült három lapba elvágjuk.
A krémbe a vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a konyakot, a magozott, darabolt meggyet, a darált diót és habosra keverjük. A tortát megtöltjük a krémmel, úgy, hogy az oldalára és a tetejére is maradjon belőle. Az oldalát bevonjuk még a darált dióval. Tetejére a meggylevet a cukorral és a zselatinnal megmelegítjük,/nem forraljuk/ , ha langyosra hült ráöntjük a tortára. Ha megdermed a zselé, tejszinhabrózsával és meggy szemekkel díszitjük.
Nagyon finom, a receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, de én még nem sütöttem meg.
|
|
Garáz József 17 órája új képet töltött fel:
Garáz József 1 napja új képet töltött fel:
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves József! Sajnálom, hogy vizsgálatokra kell járnotok...
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Pulyka nyak burgonyával. képhez:
József kedvemre való-finom ételt hoztál! Gratulálok!- ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József írta 6 napja a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:
Kedves Anna4 sajnos nem igazán mondható az hogy jól ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: tejfölös karalábé leves, fokhagymás...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Mézeskalács
Kossuth kifli
Amerikai krémes
Raffaelló szelet