Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
6 evőkanál finomliszt
6 evőkanál kristálycukor
6 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 lap zselatin
25 dkg tehéntúró
1 csipet só
3 db tojás
3,5 dl bodzavirágszörp
ízlés szerint reszelt citromhéj
Először a piskótát sütjük meg, a szokásos módon. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgára rászórjuk a liszt felét, rákanalazzuk a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet szórjuk.
Hozzávalók:
• 3 dl tej
• 3 dkg élesztő
• 50 dkg finomliszt
• 5 dkg vaj
• 5 evőkanál cukor
• 2 tojás sárgája
• csipetnyi só
• 8 tenyérnyi bodzavirág
•
A sütéshez: olaj
Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral ízesített, meglangyosított tejben megfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. A cukorral, a vajjal, a tojások sárgájával és csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. A lecsipkedett virágokat is beledagasztjuk, majd letakarva a kétszeresére kelesztjük.
|
|
15 deka lisztből 2 tojással, csipet sóval, egy evőkanál Jaffa szörppel meg kevés tejjel nagyon sűrű palacsintatésztát keverünk, és 1-2 óráig állni hagyjuk. A bodzavirág ernyőjét levágjuk, megmossuk, megszárítjuk, majd egyenként a sűrű palacsintatésztába mártva, bő, forró olajban ropogós pírosra sütjük. Itatóspapírra szedjük, hogy a felesleges zsírját leitassuk róla, és fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
A gomba sokak által kedvelt, nyersen és párolva, a legváltozatosabb módokon elkészíthető, igen értékes táplálék. Ha nem a piacon vásároljuk, hanem mi magunk szedjük vagy ajándékba kapjuk, még ha hozzáértőnek érezzük is magunkat, semmiképpen se dolgozzuk fel addig, amíg valódi szakértő nem látta!
1.
A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, héját lehúzzuk, karikákra vagy cikkekre vágjuk, összekeverjük a hagymával, olajat öntünk rá, megsózzuk, s hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott uborkát.
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg metélt tiszta teljes kiőrlésű lisztből,
60 dkg laskagomba,
1 csomó újhagyma,
néhány kakukkfűág,
40 dkg marha vesepecsenye,
2 ek. olívaolaj,
só, őrölt bors,
1 késhegynyi őrölt szegfűbors,
10 dkg tejföl,
kevés édes-nemes pirospaprika
A tésztát az előírás szerint megfőzzük, a gombát és a pórét felszeleteljük. A húst szintén felszeleteljük, majd wokban olajon minkét felüket 2-2 percig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
Azért töltöm ezt most a hírek közé, nem a saját galériámba, mert egy külföldi oldalon találtam rá, és csak gyorsan lefordítottam, még nem próbáltam ki. Viszont mihamarabb kóstoló lesz! :) Küldöm, hátha Nektek is ízlene:
• 2,5 dl natúr joghurt
• 6 gerezd fokhagyma
• 1 csipet chilipor
• 1 tk. citromlé
• só ízlés szerint
A zúzott fokhagymát turmixoljuk össze az összes többi hozzávalóval, és
már kínálhatjuk is. Nagyon finom paradicsom- vagy chiliszósz helyett egy
kis változatosságként, illetve salátákon, vagy sült zöldségeket
belemártogatva.
1000 g édesvízi vegyes hal,
50 g vaj,
3 tojás,
só,
bors,
petrezselyemzöld,
reszelt citromhéj,
liszt,
morzsa,
olaj
A megtisztított halakat sós vízben főzzük puhára, húsukat szedjük le gerincükről és daráljuk meg. Két egész tojást a vajjal keverjünk ki, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, sót, borsot és a halat is. Formáljunk belőle pogácsákat vagy rudakat, lisztbe, tojásba, morzsába panírozzuk,végül forró olajban süssük ki.
Tegyük egy mély edénybe a besamel szószt és folytonos keverés mellett, egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Adjuk hozzá a túrót és a szerecsendiót, ezután pedig keverjük jól össze. Szeljük hosszú széles csíkokra a réteslapokat, kenjük meg olvasztott vajjal és tegyünk egy kanállal a töltelékből mindegyik csíkra.
1.
Krumpliköretek, kicsit máshogyA rizs és a gabonák után legkedveltebb, de a legszínesebb módokon szétgyalázott, legjobban megunt köretet vesszük elő, a krumplit. Püré, krokett, sült-főtt, régi-új, mindet hajlamosak vagyunk szétfőzni, keményen hagyni, pedig pár perccel több idő ráfordításával a burgonya is jó dolog.Tovább
A közép- és kelet-európai mákimádók széles táborát látva azt kezdem gyanítani, hogy a valahai monarchiát nem is Őcsászári és Királyi Fensége tartotta össze, hanem az Európában másutt szinte ismeretlen mákos metéltek, nudlik, bukták, bobajkák, rétesek, kalácsok, bejglik és illatos gyümölcsökkel házasított piték...
11 éve | Szász ilucika | 3 hozzászólás
A tojássárgákat, a cukrot, a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet összekavarjuk és 25-30 percig sütjük.
A pudingokat sűrűre főzzük és még forrón hozzákavarjuk a tojásfehérjék felvert habját és a porcukrot.
Erőleves csontvelős maceszgombóccal
Hozzávalók a leveshez:
(4 személyre)
• 40 dkg darált marhahús
• 30 dkg csirkehús
• ½ db marhalábszárcsont
• 1 db sárgarépa
• 1 db petrezselyemgyökér
• 1 kis fej zeller
• ¼ fej kelkáposzta
• 5 fej gomba
• 3 db tojás
• 1 dl paradicsompüré
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors, gyömbér
Elkészítési mód: A lábszárcsont mindkét végét sóba mártjuk. A darált húst egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a tojásfehérjét (a tojássárgáját a főételnél felhasználjuk), a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük, és fakanállal jól elkeverjük.
Almás-meggyes rétes
Hozzávalók (10 személyre)
Tésztához:
• 2 cs. leveles tészta (mirelit)
Almás töltelékhez:
• 50 dkg reszelt alma
• 5 dkg vaníliás cukor
• 1 kk. őrölt fahéj
• 1 kk. őrölt szegfűszeg
• 1 db citrom reszelt héja
Meggyes töltelékhez:
• 50 dkg magozott meggy
• 5 dkg cukor
• Továbbá 5 dkg búzadara
Elkészítési mód: Külön-külön az almát és a meggyet edénybe rakjuk, a hozzávalókkal ízesítjük, majd egy forralás után hagyjuk hűlni.
Pontyfilé bundában roppanós zöldségekkel
Hozzávalók (4 személyre)
• 80 dkg pontyfilé
• 2 db citrom
• 3 db paprika
(zöld, piros, sárga)
• 1 db cukkini
• 1 db sárgarépa
• 2 db tojás
• 5 dkg liszt
• 1 dl tejföl
• 1 dl olaj a sütéshez
• só
Elkészítési mód: A pontyfilét 8 szeletre vágjuk, besózzuk, és min. 1 óráig a hűtőbe tesszük. A lisztet a tejföllel, a 2 db tojással, valamint a levesből megmaradt 3 db sárgájával krémesre keverjük, sóval ízesítjük.
Kávéházi kedvenceink házilag: 3 receptBár a kávéházi kultúra igencsak fellendült mostanában, jó odajárni, hangulatos is, mégis jó érzéssel töltheti el a háziasszonyt, hogy a legtöbb sütemény odahaza is könnyedén elkészíthető. Sőt olcsóbban kihozza az ember, ha egy egész tepsivel süt belőle. Ezúttal három cukrászdai kedvencet választottunk, és megsütöttük a saját Rigó Jancsinkat, islerünket és Rákóczi-túrósunkat.Tovább
11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Továbbá:
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a kiengedett tésztát 30 × 30 cm-es négyzetté, majd vágjuk 9 egyforma részre. Verjük fel a tojást a vízzel, és kenjük meg vele a négyzetek széleit körben mindenhol.
Epres tiramisu háromféleképpenKrémes mascarpone és ropogás babapiskóta az alapja... Nem is kell tovább mondani, ennyiből is már egyértelmű a válasz: tiramisu. Most olyan epres variációkat mutatunk, amivel könnyedén feldobhatod ezt a nagyszerű olasz desszertet. Igazi édes bűnbeesés, aminek egyszerűen nem lehet ellenállni!Tovább
Kávéházi kedvenceink házilag: 3 receptBár a kávéházi kultúra igencsak fellendült mostanában, jó odajárni, hangulatos is, mégis jó érzéssel töltheti el a háziasszonyt, hogy a legtöbb sütemény odahaza is könnyedén elkészíthető. Sőt olcsóbban kihozza az ember, ha egy egész tepsivel süt belőle. Ezúttal három cukrászdai kedvencet választottunk, és megsütöttük a saját Rigó Jancsinkat, islerünket és Rákóczi-túrósunkat.Tovább
Fotó: Elendel
Hozzávalók 8 személyre:
1.
Fotó: Hemző KárolyEpres
joghurtkrémkehelyHozzávalók 4 kehelyhez:
1. Az eperszemeket szűrőtálba szórjuk, többször váltott hideg vízbe merítve megmossuk, majd jól lecsepegtetjük, csumájukat kitörjük vagy ékelő mozdulattal kivágjuk. Nagyságuktól függően félbe-negyedbe vágjuk, meghintjük 50 g porcukorral és a citrom átszűrt levével, félretesszük.
Hozzávalók:
Tészta
- 5 tojás
- 5 kanál cukor
- 5 kanál liszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- alufólia
Töltelék
- 1 vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 50 dkg eper
Tetejére
- 2 tasak eper ízű gyümölcszselé por
- tejszínhab
Elkészítés:
Elkészítés
Egyszerű piskótatésztát készítünk.
A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját kikeverjük habosra a cukorral, a fehérjét felverjük kemény habbá. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával. A tojássárgájához óvatosan hozzáadjuk kanalanként felváltva a lisztet és a tojások felvert habját.
Hozzávalók:
A tésztához:
17, 5 dkg liszt
3 dkg porcukor
10 dkg kemény vaj
1 tojás
2 ek hideg víz
7,5 cm átmérőjű pogácsaszaggató
12 lyukú muffin sütő vagy kosárkaforma
A citromkrémhez:
2 tojás
5 dkg vaj
1 citrom
7,5 dkg porcukor
1 dl tejszín
Díszítés:
30 dkg apró eper
Elkészítés:
Összegyúrjuk a tésztához valókat, majd 10 percig hűtőbe pihentetjük.
A tésztát gyúródeszkán, 30 cm átmérőjű és 3mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a köröket és a muffin sütő mélyedéseibe tesszük.
Hozzávalók:
1 nagy pohár tejföl
1 (tejfölös pohárban mérj mindent) pohár cukor
1 pohár darált dió
1 pohár RÉTES liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 180 C-on tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt kb. 10-12 cm hosszú, 1,5 cm széles szeletekre vágjuk.
Nagyon finom, egyszerű süti!
Hozzávalók
A piskótához:
4 tojás
14 dkg liszt
12 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 kg eper
30 dkg cukor
2 dl tejszín
4 ek. zselatinpor
1 cs. vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
½ liter tej
Piskóta készítése:
A tojások sárgáját 8 dkg cukorral és 2 evőkanál meleg vízzel jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, 6 dkg cukrot szórunk bele és tovább verjük. A kemény habot belekeverjük a tojásos masszába.
Gyerekkorom egyik emblematikus nyalánksága – akkoriban családiasan, ki tudja miért, rumpudingnak neveztük –, amelyet édesanyám gyakran készített sütemény helyett, mivel a gyors és olcsó desszertek közé tartozott (a mandula, csokoládé és tejszín későbbi huncutság). Csak egy nagy baja volt: várni kellett rá jó néhány órát – és ez nem mindig sikerült...
Fotó: Hemző KárolyMeggyes-rumos
rakott piskótaHozzávalók 4 személyre:
11 éve | Nagypál Szabina | 0 hozzászólás
Ételrendelés VI. kerület. Webes ételrendelés az országunk egész táján: Falatozz.hu. Amennyiben nem pesten laksz akkor a lakhelyed szerinti városban, viszont ha pesti vagy ekkor kerületek szerint is böngészhetsz. Hogyha portálunkon rendeled meg az ebéded, vagy vacsorád, akkor mostanában egy kiváló tábla számítógépet kaparinthatsz meg minden hónapban. Ne hagy ki az alkalmat, érdemes betérni és rendelni! Hamburgerek, magyaros étkek, pizzák és specialitások szintúgy fellelhetők a palettánkban.
11 éve | Takács Nóra | 0 hozzászólás
Szállás és étterem értékelés. Ittjartam.hu: szállás vélemények és étteremkritikák egy honlapon. Szívesen kiderítenéd, hogy mely szállodában ajánlatos menned, milyen éttermekbe érdemes étkezni? Weblapunkon olyan semleges fogyasztók értékelését összesítettük teneked, melyek szerint játszi könnyedséggel megvédheted magatokat a kellemetlen élményektől. A vendéglátásban végtelenül lényeges hogy magas színvonalú kiszolgálást kapj, ezzel szemben nehéz megelőzően meghatározni, hogy a tökéletesnek látszó étteremben, vagy szállodában valóban azt adják, amire számítasz.
Hugh Fearnley-Whittingstall receptje a River Cottage-ból. Gyors, egyszerű és finom, mi nagyon szeretjük.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Szitáljuk át a lisztet egy keverőtálba, adjuk hozzá a szódabikarbónát és a sót, majd fokozatosan dolgozzuk bele az írót. Ha szükségesnek látjuk, még egy kis tejet lehet hozzáadni.
Már megint szerelem első látásra, amit ráadásul még aznap el is készítettünk Rékával, ahogy megláttuk! Az eredeti recept szerint a brownie dobozos sütiporból készítendő, ám mi inkább gyorsan kikavartunk egyet egy hagyományos angol recept alapján, hiszen semeddig sem tart.
Az eredeti recept fotója szerint a porból készített brownie tésztája önthető, így rá lehet csorgatni a megtöltött kekszekre, ám a házilag összeállított tésztamassza sűrűbb ennél, ezért érdemes keveset a muffinkosárkák aljába tenni, abba belenyomni a kekszet, majd kiskanállal az oldalán és a tetején is gondosan eligazgatni, hogy mindenhol egyenletesen körbeérje.
Fotó: Hemző KárolySzalonnás újkrumpli
petrezselyemmártássalHozzávalók 4 személyre:
1. Vékony héjú újkrumplit vásárolunk, 10 percre beáztatjuk langyos vízbe, alaposan megmossuk (meghámozni szükségtelen!), lecsepegtetjük.
A SZÓSZHOZ:
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1/4 tk. szárított oregánó
1/2 tk. só
2 közepes zúzott fokhagymagerezd
1 doboz konzerv paradicsom (darabos)
1 doboz konzerv szeletelt gomba
1/4 tk. cukor
1 ek. olívaolaj
vagdalt bazsalikom
plusz só és bors az ízesítéshez
Hevítsük fel az olajat egy közepes méretű, mélyebb serpenyőben, majd adjuk hozzá a lereszelt vöröshagymát, az oregánót és a 1/2 teáskanál sót. Kevergetve pirítsuk aranyszínűre, ez kb.
A szokásos linzertésztánál különlegesebb, a legfinomabb aprósütemények egyike, amelyet tea-kávé mellé kínálhatunk. Jó előre megsüthetjük, hiszen – jól záródó fém vagy műanyag dobozban – minél tovább „érik”, annál puhább, finomabb lesz. Biztos siker!
1.
Gyors, elronthatatlan, könnyű és finom – ideális vacsora egy különösen romantikus alkalomra. Készíthetünk belőle eleve többet, mert hidegen is remek, sőt salátába keverve is ínyencfalat.
1.
Ezen a szép napon valódi meglepetéssel szolgálhat az édesanyjának mindenki,
aki rászánja magát a nagy kalandra. Ha pontosan követi az útmutatást, biztosan
sikerülni fog, hiszen nem boszorkányság. És ha nem lesz ilyen szép, az sem baj,
a szándék a fontos!
1.
1.
A karakteresen fűszerezett, magunk készítette magyaros jellegű kolbászmassza pompás tölteléke a nem túl sovány sertéscombnak, amelyet sonkaszerűen megkötözünk, hogy kerek-formás szeleteket kapjunk. Hidegen is olyan szép és finom, hogy ott a helye a vendégváró hidegtálak között.
Hány személyre: 4
» 80 dkg burgonya
» 1 zöldpaprika
» 1 paradicsom
» 1 fej hagyma
» 1,5 dl tejföl
» 2 ek. liszt
» 1 babérlevél
» olaj
» só
11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás
Hozzávalók
1 csomag gesztenyemassza
3 dkg liszt
7.5 dkg puha Rama
7.5 dkg porcukor
1 db tojás
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg kis színt kap a teteje. Lehet csokival díszíteni.
Hozzávalók
egy 4 tojásból készült kakaós piskóta, melyet a 25x35 cm-es tepsibe sütöttem meg
30 dkg porcukor
25 dkg Rama
9 dl tej
3 csomag tejszín ízű pudingpor
30 dkg eper
A piskótát én már előző nap megsütöttem, ezt nem írom le, mert úgyis mindenkinek van egy saját piskóta receptje, csak az volt a lényeg, hogy ne legyen vastag, hogy éppen csak ketté tudjam még vágni. A krémhez a pudingporokat simára keverem a tejjel és sűrű krémet főzök belőle.
Hozzávalók
1/2 kg liszt
25 dkg cukor
1/2 sütőpor
csipet só
2-3 vaníliás cukor
25 dkg Rama
1/2 citrom
2,5 dkg élesztő
kb. 2 dl. tej
eperlekvár
Kb.: 1 kiló eper
5 tojás fehérje
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás