Finomságok Konyhája Blog: 2013. május

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13035 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2013. május

 Bodzás túrós sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók

  • 6 evőkanál finomliszt
    6 evőkanál kristálycukor
    6 db tojás

  • Krém

    1 csomag vaníliás cukor
    2 lap zselatin
    25 dkg tehéntúró
    1 csipet só
    3 db tojás
    3,5 dl bodzavirágszörp
    ízlés szerint reszelt citromhéj


Elkészítés

Először a piskótát sütjük meg, a szokásos módon. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgára rászórjuk a liszt felét, rákanalazzuk a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet szórjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom lehet!

Tovább 

 Bodzafánk

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

Hozzávalók:

• 3 dl tej

• 3 dkg élesztő

• 50 dkg finomliszt

• 5 dkg vaj

• 5 evőkanál cukor

• 2 tojás sárgája

• csipetnyi só

• 8 tenyérnyi bodzavirág

A sütéshez: olaj

 

Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral ízesített, meglangyosított tejben megfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. A cukorral, a vajjal, a tojások sárgájával és csipetnyi sóval jól összedolgozzuk. A lecsipkedett virágokat is beledagasztjuk, majd letakarva a kétszeresére kelesztjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Látom nagyon sokféle képpen készítenek már a bodzából.

Tovább 

 

 Bodzapalacsinta (Régi magyar édesség)

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

15 deka lisztből 2 tojással, csipet sóval, egy evőkanál Jaffa szörppel meg kevés tejjel nagyon sűrű palacsintatésztát keverünk, és 1-2 óráig állni hagyjuk. A bodzavirág ernyőjét levágjuk, megmossuk, megszárítjuk, majd egyenként a sűrű palacsintatésztába mártva, bő, forró olajban ropogós pírosra sütjük. Itatóspapírra szedjük, hogy a felesleges zsírját leitassuk róla, és fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Na ezt egyszer kipróbáltuk de nem jött be! Valahogy mi a bodzát csak szörpnek szeretjük!

 sCNZKmTAYrscxtW

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

yS83fb http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 11 éve

Következő süti ez lesz!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó az elektromos grill sütő, mi is szeretjük használni télen-nyáron!

 Nyers gombasaláta sonkával

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A gomba sokak által kedvelt, nyersen és párolva, a legváltozatosabb módokon elkészíthető, igen értékes táplálék. Ha nem a piacon vásároljuk, hanem mi magunk szedjük vagy ajándékba kapjuk, még ha hozzáértőnek érezzük is magunkat, semmiképpen se dolgozzuk fel addig, amíg valódi szakértő nem látta!


Fotó: Hemző Károly
Hozzávalók 4 személyre:
  • 250 g sampinyon gomba
  • 250 g barna sampinyon gomba
  • 1 citrom
  • 200 g pácolt, nyers sonkaszelet (pl. berg, parmai, serranói)
  • 200 g spenót
  • 1-2 szál petrezselyem
  • A tojásmártáshoz:
  • 2 tojás
  • 1 kk. mustár
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl kefir vagy joghurt
  • 1-2 ek. citromlé
  • só, bors
  • 6-8 szál snidling
A
B
C
D
E
F

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én is így vagyok vele.

Tovább 

 Sopszka saláta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Összetevők listája
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 500 g paradicsom,
  • 150-200 g érett tehén- vagy juhtúró (ömlesztett),
  • 1/2 dl étolaj,
  • 1 csípős hegyes paprika,
  • 1 uborka,
  • só.
Elkészítés

A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, héját lehúzzuk, karikákra vagy cikkekre vágjuk, összekeverjük a hagymával, olajat öntünk rá, megsózzuk, s hozzáadjuk a meghámozott, kis kockákra vágott uborkát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm a véleményed Marika.
Én még nem ettem,de ki fogom próbálni.

Tovább 

 Madártej pite

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika és Marcsi.

 Serpenyős gomba vesepecsenyével

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók 4 főre:

20 dkg metélt tiszta teljes kiőrlésű lisztből,
60 dkg laskagomba,
1 csomó újhagyma,
néhány kakukkfűág,
40 dkg marha vesepecsenye,
2 ek. olívaolaj,
só, őrölt bors,
1 késhegynyi őrölt szegfűbors,
10 dkg tejföl,
kevés édes-nemes pirospaprika

 

A tésztát az előírás szerint megfőzzük, a gombát és a pórét felszeleteljük. A húst szintén felszeleteljük, majd wokban olajon minkét felüket 2-2 percig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.

Tovább 

 Kenőmájas

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók 4 főre:

40 dkg sertésmáj,
3 ek. olaj,
10 dkg füstölt szalonna,
5 dkg hagyma,
10 dkg vaj,
2 kanál tejföl,
só, bors
citromhéj

A felaprózott hagymát a szalonna kiolvasztott zsírján megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott májat. Kevés vizet adunk hozzá, készre pároljuk, majd az egészet ledaráljuk. Ezután hozzákeverjük a vajat és a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, a citromhéjjal ízesítjük. Végül egy formába tesszük, tálra borítjuk, és már kínálhatjuk is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Finom, szoktam hasonlót készíteni!

Tovább 

 Fokhagymás-joghurtos mártogatós

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

network.hu

Azért töltöm ezt most a hírek közé, nem a saját galériámba, mert egy külföldi oldalon találtam rá, és csak gyorsan lefordítottam, még nem próbáltam ki. Viszont mihamarabb kóstoló lesz! :) Küldöm, hátha Nektek is ízlene:

• 2,5 dl natúr joghurt
• 6 gerezd fokhagyma
• 1 csipet chilipor
• 1 tk. citromlé
• só ízlés szerint

A zúzott fokhagymát turmixoljuk össze az összes többi hozzávalóval, és már kínálhatjuk is. Nagyon finom paradicsom- vagy chiliszósz helyett egy kis változatosságként, illetve salátákon, vagy sült zöldségeket belemártogatva.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Editkém, Marcsi és Marika, köszönöm szépen! :*

Tovább 

 Csirkemájfelfújt

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók 4 főre:

25 dkg csirkemáj,
4 dkg vaj,
3 dl besamel,
6 tojás,
só, bors,
petrezselyem,
zsálya

A felkockázott májat vajon megfuttatjuk, a petrezselyemmel és a zsályával ízesítjük, majd az egészet összetörjük. Ezután összekeverjük a vajjal, a besamellel, a tojássárgájával, sóval és borssal. Ha teljesen kihűlt, beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét, majd morzsával kiszórt őzgerincformába tesszük. Így előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd legalább 10 percig még állni hagyjuk a sütőben, és csak ezután borítjuk tálra.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Marika.

Tovább 

 Gesztenyehabos fánk

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Hozzávalók 4 főre:

2 dl víz,
5 tojás,
2 dl tejszín,
2 habfixáló,
5 dkg tortabevonó,
20 dkg liszt,
1 dl tej,
0,5 dl meggybefőtt lé,
1 mokkáskanál só,
25 dkg gesztenyemassza,
10 dkg porcukor,
10 dkg vaj

Egy edényben felforraljuk a vajat, a sót és a vizet, ezután hozzáadjuk a lisztet, hogy egy masszává összeálljon, amikor ez megtörtént lekapcsoljuk a tűzhelyet. Amikor visszahűlt hozzáadjuk a tojásokat. Ezt a keveréket habzsákba tesszük, és egy kikent, vízzel meglocsolt lapra kis golyókat nyomunk.

Tovább 

 Citromkrémszeletek

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

 

Hozzávalók 4 főre:

8 dkg vaj,
8 dkg cukor,
1 tojás,
1 citrom reszelt héja,
25 dkg liszt,
fél csomag sütőpor
A krémhez:
2 csomag citromkrémpor,
4 dkg liszt,
28 dkg cukor,
1 l tej,
3 tojásfehérje,
őrölt mandula

A vajat elkeverjük a cukorral, a tojással, a citromhéjjal és a sütőporos liszttel. Az egészet egy előkészített tepsibe tesszük, és készre sütjük. Eközben a krémport a liszttel, a cukorral és a tejjel készre főzzük. Amint kissé kihűlt, beleforgatjuk a felvert tojásfehérjéket, majd ezzel bevonjuk a süteményt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szerintem is nagyon finom!

Tovább 

 oncKpRHUPPwGJ

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

MdkaZZ http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

 mfquVTGwdGuX

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

O5rF5b http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

 Bácskai halpogácsa

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


1000 g édesvízi vegyes hal,
50 g vaj,
3 tojás,
só,
bors,
petrezselyemzöld,
reszelt citromhéj,
liszt,
morzsa,
olaj

 

A megtisztított halakat sós vízben főzzük puhára, húsukat szedjük le gerincükről és daráljuk meg. Két egész tojást a vajjal keverjünk ki, adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, sót, borsot és a halat is. Formáljunk belőle pogácsákat vagy rudakat, lisztbe, tojásba, morzsába panírozzuk,végül forró olajban süssük ki.

 Túrós pitécskék

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



300 gramm réteslap,
150 gramm reszelt feta sajt,
150 gramm reszelt kemény juhsajt,
100 gramm vaj vagy margarin,
Fél teáscsésze besamel szósz,
kevés szerecsendió,
2 tojás
 

Tegyük egy mély edénybe a besamel szószt és folytonos keverés mellett, egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Adjuk hozzá a túrót és a szerecsendiót, ezután pedig keverjük jól össze. Szeljük hosszú széles csíkokra a réteslapokat, kenjük meg olvasztott vajjal és tegyünk egy kanállal a töltelékből mindegyik csíkra.

Tovább 

 Spárgás-paradicsomos rakott karaj

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Elendel Spárgás-paradicsomos
rakott karaj Hozzávalók 4 személyre:
  • 500-500 g fehér- és zöldspárga
  • só, bors
  • 1 kk. kristálycukor
  • 2 ek. citromlé
  • 50 g vaj/margarin
  • 50 g finomliszt
  • 2 dl tej + 2 dl főzőlé
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • 150 g reszelt gouda sajt
  • szerecsendió
  • 6-8 szelet kicsontozott rövidkaraj
  • 2 ek. finomliszt
  • 2 ek. olaj
  • 6-8 kis szelet főtt, füstölt tarja
  • 2 kisebb, kemény paradicsom
A
B
C
D
E
F
G

1.

Tovább 

 BnbOWcRPiHjSNk

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

NmDhAR http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

 Epres krémes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Ilike.
Nálunk lesz eper,de még várni kell rá.
Málnával is jó lesz.
Puszi:Edit.

 tMfaMRopjxN

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

ehRAVQ http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Még én sem sütöttem sósan.

 Rebarbara rétes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Pitével már ettem, de nagyon finom rétesben is!

 TkEKbxnKJNm

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Yi9LUx http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jól néz ki, imádom!

 Budai szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók 4-6 főre:

35 dkg finomliszt,
10 dkg porcukor,
10 dkg vaj,
1 tojás,
fél kk. szódabikarbóna,
3 ek. tejföl
A krémhez:
15 dkg kristálycukor,
5 dl tej,
3 ek. finomliszt,
15 dkg vaj,
2 ek. porcukor
A mázhoz:
20 dkg porcukor,
2 ek. kakaópor,
5 dkg vaj,
2 ek. tej
A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd két részre osztjuk. Kinyújtjuk, majd külön-külön lapot sütünk belőle. Eközben a tej felébe keverjük a cukrot, felforraljuk, majd ekkor beletesszük a maradék tejjel elkevert lisztet. Így hűlni hagyjuk, majd a vaj és a cukor keverékével gazdagítjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én is így gondolom!

Tovább 

 Brassói szarvacskák

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók 4 főre:

25 dkg liszt,
30 dkg túró,
25 dkg vaj,
1 csomag sütőpor,
kevés fahéj,
5 dkg cukor,
barackíz,
vaníliás cukor

A sütőporos liszthez keverjük a túrót, a vajat, a cukrot és a fahéjat, majd kinyújtjuk. Ezután összehajtogatjuk, megint kinyújtjuk, és ezt még háromszor megismételjük. Ekkor háromszögekre felszeleteljük, majd barackízzel megtöltjük, és feltekerjük. Így készre sütjük, és vaníliás cukorba forgatva kínáljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jó recept!

Tovább 

 Ananászos-karamell fagylalt

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók 4 főre:

1 ananász,
7,5 dkg barna cukor,
2,5 dkg kristálycukor,
1 ek. vaníliaaroma,
3 tojássárgája,
1,25 dl tej,
1,25 dl tejszín

Az ananász húsát felszeleteljük, majd tepsire tesszük, és megszórjuk a cukorral. Így sütőbe tesszük, megpirítjuk rajta a cukrot. Ezután hűlni hagyjuk, majd leturmixoljuk. A tejet és a tejszínt megmelegítjük, majd a cukorral és az aromával elkevert tojáshoz adjuk, és sűrűre főzzük.

Utolsó hozzászólás

szabo maria üzente 11 éve

köszönöm,az ananász és a karamell akedvenc ízeim

Tovább 

 JXXfobBUcehZtJOG

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

JWwuKX http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

 Mákos-meggyes rácsos

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A közép- és kelet-európai mákimádók széles táborát látva azt kezdem gyanítani, hogy a valahai monarchiát nem is Őcsászári és Királyi Fensége tartotta össze, hanem az Európában másutt szinte ismeretlen mákos metéltek, nudlik, bukták, bobajkák, rétesek, kalácsok, bejglik és illatos gyümölcsökkel házasított piték...


Fotó: Hemző KárolyMákos-meggyes
rácsosHozzávalók 16 szelethez:
  • Az élesztős-omlós tésztához:
  • 500 g finomliszt
  • 250 g vaj/margarin
  • 50 g porcukor
  • 1,5 dl tejföl
  • 20 g élesztő
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • diónyi vaj/margarin a formához
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • A töltelékhez:
  • 50 g mazsola
  • 3 ek.

Tovább 

  • Hozzávalók Tészta
    10 tojás sárgája
    30 dkg cukor
    30 dkg liszt
    1,5 csomag sütőpor

    network.hu

    3 evőkanál kakaó
    23 kanál víz
    Krém
    4 csomag vaníliapuding
    10 tojás fehérje
    7,5 evőkanál porcukor
    Hab
    0,5 l Hulala tejszín
    2 habfixáló
  • Elkészítés

    A tojássárgákat, a cukrot, a lisztet, a sütőport, a kakaót és a vizet összekavarjuk és 25-30 percig sütjük.

    A pudingokat sűrűre főzzük és még forrón hozzákavarjuk a tojásfehérjék felvert habját és a porcukrot.

Utolsó hozzászólás

OSVÁTH ILONA üzente 11 éve

Könnyű ,felséges sütemény.Én is ajánlom minden "édes szájúnak".

Tovább 

 Erőleves csontvelős maceszgombóccal

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Erőleves csontvelős maceszgombóccal

Hozzávalók a leveshez: 
(4 személyre) 
• 40 dkg darált marhahús
• 30 dkg csirkehús
• ½  db marhalábszárcsont
• 1 db sárgarépa
• 1 db petrezselyemgyökér
• 1 kis fej zeller
• ¼ fej kelkáposzta
• 5 fej gomba
• 3 db tojás 
• 1 dl paradicsompüré
• 1 fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors, gyömbér

 

Elkészítési mód: A lábszárcsont mindkét végét sóba mártjuk. A darált húst egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a tojásfehérjét (a tojássárgáját a főételnél felhasználjuk), a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük, és fakanállal jól elkeverjük.

Tovább 

 Almás-meggyes rétes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Almás-meggyes rétes

Hozzávalók (10 személyre)

Tésztához:
• 2 cs. leveles tészta (mirelit)

Almás töltelékhez:
• 50 dkg reszelt alma
• 5 dkg vaníliás cukor
• 1 kk. őrölt fahéj
• 1 kk. őrölt szegfűszeg
• 1 db citrom reszelt héja

Meggyes töltelékhez:
• 50 dkg magozott meggy
• 5 dkg cukor
• Továbbá 5 dkg búzadara

Elkészítési mód: Külön-külön az almát és a meggyet edénybe rakjuk, a hozzávalókkal ízesítjük, majd egy forralás után hagyjuk hűlni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ezt a rétest ,mindenki eltudja készíteni.
Az igazi réteshez gyakorlat kell.

Tovább 

Pontyfilé bundában roppanós zöldségekkel

Hozzávalók (4 személyre)
• 80 dkg pontyfilé    
• 2 db citrom
• 3 db paprika 
(zöld, piros, sárga)
• 1 db cukkini
• 1 db sárgarépa    
• 2 db tojás
• 5 dkg liszt
• 1 dl tejföl
• 1 dl olaj a sütéshez
• só

Elkészítési mód: A pontyfilét 8 szeletre vágjuk, besózzuk, és min. 1 óráig a hűtőbe tesszük. A lisztet a tejföllel, a 2 db tojással, valamint a levesből megmaradt 3 db sárgájával krémesre keverjük, sóval ízesítjük.

Tovább 

 SCluSakCHEMXU

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

JC1aHf http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 11 éve

Fincsi!

 Nutellás levelek

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

network.hu

A tésztához:

  • 1 csomag (500 g) mirelit leveles vajastészta

A krémhez:

  • 50 g Philadelphia natúr krémsajt
  • 130 g Nutella

A tetejére:

  • 1 tojás + 1 evőkanál víz
  • 2 evőkanál porcukor

Továbbá:

  • kevés liszt

 

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Enyhén lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a kiengedett tésztát 30 × 30 cm-es négyzetté, majd vágjuk 9 egyforma részre. Verjük fel a tojást a vízzel, és kenjük meg vele a négyzetek széleit körben mindenhol.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szépen kinyílt a leveles tészta,mint a tuba rózsa!
Gratulálok Andikám.
kellene nyitni egy galériát a képeidhez Andikám!
Így,a hírekben kicsi a nézettség.
Köszönöm szépen.
Puszi:Edit.

Tovább 

 uqrAAPtlgWq

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

IqoyTl http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mennyei ízek!!!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika és László a hozzászólásokat.
Kedves László!
Én is készítettem múlt évben több ízű fagylaltot házilag.
A galériámban megtalálod.
várom az eper érését és már is készítem az első adagot,de ha valahova elmegyünk ott is szívesen elnyalogatunk egy jó fagyit.
Üdvözöllek a klubban.
Válogass a képes receptekből,hírekbe tett receptekből.
Érezd magad jól nálunk.
Üdvözöllek:Edit.

 Epres-kókuszos süti

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egyetértek Marcsikával, remek sütike!

 Chilis csokoládé- felfújt eperöntettel

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 


Fotó: Elendel
Hozzávalók 8 személyre:

  • 8 db kb. 1,5 dl űrtartalmú, tűzálló kerámia vagy üveg felfújtforma
  • 100 g vaj/margarin + a formákhoz
  • 4+4 ek. porcukor + a formákhoz
  • 300 g minőségi étcsokoládé (kakaótartalom 70%)
  • 6 tojás
  • 50 g darált mogyoró
  • 1-2 késhegynyi chilipor
  • Az öntethez és a díszítéshez:
  • 800 g eper
  • 1/2 citrom leve
  • 4 ek. porcukor + a szóráshoz
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 8 apró friss chilipaprika
  • 8-10 citromfű- vagy mentabóbita
A
B
C
D
E
F
G
H
I

 

 

1.

Tovább 

 Epres joghurtkrémkehely

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 


Fotó: Hemző KárolyEpres
joghurtkrémkehelyHozzávalók 4 kehelyhez:

  • 400 g + 4 szép szem eper
  • 50+50 g porcukor
  • 1 citrom leve
  • 1/2 tasak (5 g) vagy 3 lap zselatin
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 2 dl tejszín
  • 20 g natúr pisztácia

 

 

1. Az eperszemeket szűrőtálba szórjuk, többször váltott hideg vízbe merítve megmossuk, majd jól lecsepegtetjük, csumájukat kitörjük vagy ékelő mozdulattal kivágjuk. Nagyságuktól függően félbe-negyedbe vágjuk, meghintjük 50 g porcukorral és a citrom átszűrt levével, félretesszük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon finom és nagyon guszta

Tovább 

 Eper kocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:
Tészta 
- 5 tojás 
- 5 kanál cukor 
- 5 kanál liszt 
- késhegynyi szódabikarbóna 
- alufólia 

Töltelék 
- 1 vaníliás pudingpor 
- 3 dl tej 
- 50 dkg eper 

Tetejére 
- 2 tasak eper ízű gyümölcszselé por 
- tejszínhab

Elkészítés:
Elkészítés 
Egyszerű piskótatésztát készítünk. 
A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáját kikeverjük habosra a cukorral, a fehérjét felverjük kemény habbá. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával. A tojássárgájához óvatosan hozzáadjuk kanalanként felváltva a lisztet és a tojások felvert habját.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika.

Tovább 

 Eperkehely citromos krémmel

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
A tésztához: 
17, 5 dkg liszt 
3 dkg porcukor 
10 dkg kemény vaj 
1 tojás 
2 ek hideg víz 
7,5 cm átmérőjű pogácsaszaggató 
12 lyukú muffin sütő vagy kosárkaforma 
A citromkrémhez: 
2 tojás 
5 dkg vaj 
1 citrom 
7,5 dkg porcukor 
1 dl tejszín 
Díszítés: 
30 dkg apró eper

Elkészítés:
Összegyúrjuk a tésztához valókat, majd 10 percig hűtőbe pihentetjük. 
A tésztát gyúródeszkán, 30 cm átmérőjű és 3mm vastagságúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a köröket és a muffin sütő mélyedéseibe tesszük.

Tovább 

 Diós sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók:
1 nagy pohár tejföl 
1 (tejfölös pohárban mérj mindent) pohár cukor 
1 pohár darált dió 
1 pohár RÉTES liszt 
1 kiskanál szódabikarbóna

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 180 C-on tűpróbáig sütjük. 

Ha kihűlt kb. 10-12 cm hosszú, 1,5 cm széles szeletekre vágjuk. 

Nagyon finom, egyszerű süti!

 Epres kocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók

A piskótához:
4 tojás
14 dkg liszt
12 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor

1 kg eper
30 dkg cukor
2 dl tejszín
4 ek. zselatinpor
1 cs. vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
½ liter tej

Elkészítés

Piskóta készítése:
A tojások sárgáját 8 dkg cukorral és 2 evőkanál meleg vízzel jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, 6 dkg cukrot szórunk bele és tovább verjük. A kemény habot belekeverjük a tojásos masszába.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szívesen.Szép sütemény!Várok,hogy legyen eprem.

Tovább 

 Meggyes sajttorta (cukormentes)

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Osztozom a véleményeddel Marika.

 FdBoqdBXuUcxblqq

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

fSbobU http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

rédli zsuzsanna üzente 11 éve

Finomak és jók is!!!

 Meggyes-rumos rakott piskóta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Gyerekkorom egyik emblematikus nyalánksága – akkoriban családiasan, ki tudja miért, rumpudingnak neveztük –, amelyet édesanyám gyakran készített sütemény helyett, mivel a gyors és olcsó desszertek közé tartozott (a mandula, csokoládé és tejszín későbbi huncutság). Csak egy nagy baja volt: várni kellett rá jó néhány órát – és ez nem mindig sikerült...
Fotó: Hemző KárolyMeggyes-rumos
rakott piskótaHozzávalók 4 személyre:

  • 1 üveg kimagozott meggybefőtt (kb. 700 g)
  • 2-3 kisujjnyi biocitromhéj
  • 1/4 kk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szívesen:)

Tovább 

Ételrendelés VI. kerület. Webes ételrendelés az országunk egész táján: Falatozz.hu. Amennyiben nem pesten laksz akkor a lakhelyed szerinti városban, viszont ha pesti vagy ekkor kerületek szerint is böngészhetsz. Hogyha portálunkon rendeled meg az ebéded, vagy vacsorád, akkor mostanában egy kiváló tábla számítógépet kaparinthatsz meg minden hónapban. Ne hagy ki az alkalmat, érdemes betérni és rendelni! Hamburgerek, magyaros étkek, pizzák és specialitások szintúgy fellelhetők a palettánkban.

Tovább 

Szállás és étterem értékelés. Ittjartam.hu: szállás vélemények és étteremkritikák egy honlapon. Szívesen kiderítenéd, hogy mely szállodában ajánlatos menned, milyen éttermekbe érdemes étkezni? Weblapunkon olyan semleges fogyasztók értékelését összesítettük teneked, melyek szerint játszi könnyedséggel megvédheted magatokat a kellemetlen élményektől. A vendéglátásban végtelenül lényeges hogy magas színvonalú kiszolgálást kapj, ezzel szemben nehéz megelőzően meghatározni, hogy a tökéletesnek látszó étteremben, vagy szállodában valóban azt adják, amire számítasz.

Tovább 

 Klasszikus ír szódakenyér

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

network.hu

Hugh Fearnley-Whittingstall receptje a River Cottage-ból. Gyors, egyszerű és finom, mi nagyon szeretjük.

 

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál tengeri só
  • kb. 4 dl író vagy élőflórás natúr joghurt
  • egy kis tej, ha szükséges

 

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Szitáljuk át a lisztet egy keverőtálba, adjuk hozzá a szódabikarbónát és a sót, majd fokozatosan dolgozzuk bele az írót. Ha szükségesnek látjuk, még egy kis tejet lehet hozzáadni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szép a belseje.
Gyönyörű lett.
Majd rászánom magam én is.
Köszönöm Andikám,hogy elhoztad nekünk.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Oreo kekszes brownie muffin

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 

network.hu

 

Már megint szerelem első látásra, amit ráadásul még aznap el is készítettünk Rékával, ahogy megláttuk! :) Az eredeti recept szerint a brownie dobozos sütiporból készítendő, ám mi inkább gyorsan kikavartunk egyet egy hagyományos angol recept alapján, hiszen semeddig sem tart.

 

Az eredeti recept fotója szerint a porból készített brownie tésztája önthető, így rá lehet csorgatni a megtöltött kekszekre, ám a házilag összeállított tésztamassza sűrűbb ennél, ezért érdemes keveset a muffinkosárkák aljába tenni, abba belenyomni a kekszet, majd kiskanállal az oldalán és a tetején is gondosan eligazgatni, hogy mindenhol egyenletesen körbeérje.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szép és finom ízű,ahogy a recept is igazolja.
Köszönöm Andikám.
Gratulálok,nagyon szép alkotás.
Puszi:Edit.

Tovább 



Fotó: Hemző KárolySzalonnás újkrumpli
petrezselyemmártássalHozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg (16-20 db) közepes szemű újkrumpli
  • 8-10 szelet bacon
  • 8-10 zsályalevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10-15 szál snidling
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl joghurt
  • 1/2 dl félszáraz fehérbor
  • 1/4 kk. porcukor
  • 2 ek. olívaolaj (extra vergine)
  • 1-2 csipet chilipor
  • só, bors

 

 

1. Vékony héjú újkrumplit vásárolunk, 10 percre beáztatjuk langyos vízbe, alaposan megmossuk (meghámozni szükségtelen!), lecsepegtetjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez nagyon jó!!!

Tovább 

 Paradicsomos bruschetta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én megtudtam nézni Marcsikám.
Próbáld újra!
Puszi:Edit.

 Emeletes sült padlizsán

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

network.hu


Egy régi angol magazinban találtam, amely szerint ez eredetileg egy török recept, vagyis azon alapul. Az eredeti neve imam bayildi, amely azt jelenti, hogy a pap elájult örömében. :) Kipróbáltam, és szerintem nagyon finom, bár legközelebb lehet, hogy meghámozom a padlizsánszeleteket, és esetleg serpenyőben sütöm elő őket, az viszont biztos, hogy sokszor elkészítem még!

• 1 kg padlizsán kb. 1 cm-es karikákra szelve
• extra szűz olívaolaj
• só és bors
• 50 dkg vöröshagyma kis kockákra vágva
• 50 dkg paradicsom szintúgy felkockázva
• 20 dkg zsemlemorzsa

A padlizsánszeleteket sózzuk be, majd hagyjuk állni, hogy az esetleges keserű leve kifolyjon.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

A padlizsánt és a paradicsomot szeretem.
Egyszóval finom étel

Tovább 

 15 perces spagettiszósz kölessel

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

network.hu

 

 
A SZÓSZHOZ:


1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
1/4 tk. szárított oregánó
1/2 tk. só
2 közepes zúzott fokhagymagerezd
1 doboz konzerv paradicsom (darabos)
1 doboz konzerv szeletelt gomba
1/4 tk. cukor
1 ek. olívaolaj
vagdalt bazsalikom
plusz só és bors az ízesítéshez

Hevítsük fel az olajat egy közepes méretű, mélyebb serpenyőben, majd adjuk hozzá a lereszelt vöröshagymát, az oregánót és a 1/2 teáskanál sót. Kevergetve pirítsuk aranyszínűre, ez kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tetszik a recept de a kölessel hadi lábon állok!

Tovább 

 Mandulás szív

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A szokásos linzertésztánál különlegesebb, a legfinomabb aprósütemények egyike, amelyet tea-kávé mellé kínálhatunk. Jó előre megsüthetjük, hiszen – jól záródó fém vagy műanyag dobozban – minél tovább „érik”, annál puhább, finomabb lesz. Biztos siker!


Fotó: Hemző Károly Mandulás szív Hozzávalók kb. 25 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 300 g finomliszt
  • 100 g porcukor + a szóráshoz
  • 150 g lágy vaj/margarin
  • 1/2 rúd vanília
  • 1 biocitrom
  • 2 tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 1/2 kk. szódabikarbóna
  • Továbbá:
  • 1 tojásfehérje
  • 2 ek. mandulalapocska
  • 150 g savanykás, sűrű lekvár (barack, szilva stb.)
  • vaniliás porcukor a szóráshoz
  • néhány koktélcseresznye

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika.
Tetszik a recept.
A kis unokáknak,persze nekünk is,én is megsütöm hamarosan.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Ananászos csirkemell anyák napjára

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Gyors, elronthatatlan, könnyű és finom – ideális vacsora egy különösen romantikus alkalomra. Készíthetünk belőle eleve többet, mert hidegen is remek, sőt salátába keverve is ínyencfalat.


Fotó: Hemző Károly Ananászos csirkemell
anyák napjára Hozzávalók 2 személyre:
  • 8 ananászkarika (befőtt)
  • 2 pár kisebb (180-200 g/pár) csirkemellfilé
  • só, bors
  • 1 ek. finomliszt
  • 2 ek. vaj/margarin
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 2 szem koktélcseresznye vagy cseresznye-/meggybefőtt
  • 1 szál petrezselyem

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm.

Tovább 

 Anyák napi epertorta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Ezen a szép napon valódi meglepetéssel szolgálhat az édesanyjának mindenki,
aki rászánja magát a nagy kalandra. Ha pontosan követi az útmutatást, biztosan
sikerülni fog, hiszen nem boszorkányság. És ha nem lesz ilyen szép, az sem baj,
a szándék a fontos!


Fotó: Hemző Károly Anyák napi
epertorta Hozzávalók 16 szelethez:
  • 100 g eperlekvár
  • 1 készen vásárolt, 3 lapos kakaós piskótatorta (26 cm átmérőjű)
  • 800 g eper
  • A krémhez:
  • 1 tasak (10 g) zselatin vagy 6 zselatinlap
  • 250 g krémtehéntúró
  • 1 dl joghurt
  • 250 g mascarpone
  • 4 tojássárgája
  • 100+100 g porcukor
  • 3+3 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 12-16 szív alakú keksz
  • néhány citromfűbóbita
A
B
C
D
E
F

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat.

Tovább 

 Zölfűszeres túrókrémlabdák

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Zölfűszeres
túrókrémlabdák Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor
  • 1 szál zellerzöldje
  • 2 szál friss citromfű
  • 1 szál friss oregánó
  • 4 ek. tejszín
  • 3 ek. citromlé
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 250 g krémtehéntúró
  • 125 g tejszínkrém (mascarpone, Philadelphia)
  • 2 retekszem vagy koktélparadicsom

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika.

Tovább 

 Kalocsai töltött sertéscomb

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

A karakteresen fűszerezett, magunk készítette magyaros jellegű kolbászmassza pompás tölteléke a nem túl sovány sertéscombnak, amelyet sonkaszerűen megkötözünk, hogy kerek-formás szeleteket kapjunk. Hidegen is olyan szép és finom, hogy ott a helye a vendégváró hidegtálak között.


Fotó: Hemző Károly Kalocsai
töltött sertéscomb Hozzávalók 8 személyre:
  • 1 kg sovány sertéscomb
  • só, bors
  • 3-4 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 nagy fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál majoránna
  • 5-6 szál kakukkfű
  • A töltelékhez:
  • 4+1 tojás
  • só, bors
  • 50 g füstölt szalonna
  • 1 közepes fej hagyma
  • 250 g darált marhahús
  • 250 g darált sertéshús
  • 1 kk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Ilike és Marika.

Tovább 

 KhwXLetkKWWOEgqFl

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hwa6xJ https://www.genericpharmacydrug.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szépek a pogóid Andikám.
Edit leányom tegnap megsütötte.
Nagyon ízlett nekik.
Köszönöm szépen.
Puszi:Edit.

 Pikáns burgonyafőzelék recept

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


Hány személyre: 4

» 80 dkg burgonya
» 1 zöldpaprika
» 1 paradicsom
» 1 fej hagyma
» 1,5 dl tejföl
» 2 ek. liszt
» 1 babérlevél
» olaj
»

A hagymát felaprítjuk, majd olajon megpároljuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, zöldpaprikát vékonyan felcsíkozzuk, majd a hagymához adjuk. Folytonos keverés mellett 2 percig sütjük. Utána belekeverjük a négybe vágott paradicsomot. Annyi vizet adunk hozzá, amennyi ellepi, majd val és babérlevéllel ízesítjük

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Lányok!

Tovább 







» 60 dkg csirkecomb filé
» 2 db paradicsom
» 12 db camambert sajt
» kecskesajt
» padlizsán
» 6 dkg liszt
» 1 db tojás
» , bors
» fűszerpaprika
» 1 gerezd fokhagyma

Csirkecombfilét a fűszerkeverékkel jó alaposan bedörzsöljük (, bors, paprika, összevágott fokhagyma). Kevés olajon megsütjük. A paradicsomot félbevágjuk, zzuk, majd kicsavarjuk. Tojással összekeverjük, liszttel megszórjuk, összedogozzuk, majd pogácsa formákat készítünk. A csirkehúsra rátesszük a megsült paradicsomot, rátesszük a felszeletelt sajtot, és addig sütjük míg a sajt rá nem sül.

Tovább 

 Gesztenyecsók

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók

  • 1 csomag gesztenyemassza
    3 dkg liszt
    7.5 dkg puha Rama
    7.5 dkg porcukor
    1 db tojás


Elkészítés

A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd habzsákba töltjük, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg kis színt kap a teteje. Lehet csokival díszíteni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen.

 Epres-tejszínes szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók

  • Tészta

    egy 4 tojásból készült kakaós piskóta, melyet a 25x35 cm-es tepsibe sütöttem meg

  • Krém

    30 dkg porcukor
    25 dkg Rama
    9 dl tej
    3 csomag tejszín ízű pudingpor
    30 dkg eper


Elkészítés

A piskótát én már előző nap megsütöttem, ezt nem írom le, mert úgyis mindenkinek van egy saját piskóta receptje, csak az volt a lényeg, hogy ne legyen vastag, hogy éppen csak ketté tudjam még vágni. A krémhez a pudingporokat simára keverem a tejjel és sűrű krémet főzök belőle.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Virágba borult nálunk már teljesen.
Már nem sokat kell várni a friss eperre.
Holnapra jégesőt mondtak az előrejelzésben.
Remélem nem kapunk belőle.

Tovább 

 Epres,habos sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók

  • Tészta

    1/2 kg liszt
    25 dkg cukor
    1/2 sütőpor
    csipet só
    2-3 vaníliás cukor
    25 dkg Rama
    1/2 citrom
    2,5 dkg élesztő
    kb. 2 dl. tej

  • Töltelék

    eperlekvár

  • A tetejére

    Kb.: 1 kiló eper
    5 tojás fehérje


Elkészítés

 

1.A szárazanyagokat nagy tálba téve összekeverem, (liszt, cukor, só, sütőpor, reszelt citromhéj, vanília), majd elmorzsolom a Ramával. A közepébe kis mélyedést csinálok, ebbe teszem a felfuttatott élesztőt, a 2 tojássárgát és egy evőkanálnyi facsart citromlét.

Tovább 

 Barackos muffin

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók :

3 tojás,
1 csésze puha vaj,
1 csésze kristálycukor,
1/2 csésze tej,
1 1/2 csésze sütőporos liszt,
2 evőkanál baracklikőr,

Tetejére:
1 csésze porcukor,
1 csésze vaj,
1 evőkanál barackkivonat,
1 csepp narancssárga ételszínezék,
1 csepp piros ételszínezék,
baracksínű cukorvirágok,
 
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy közepes muffinsütő mélyedéseibe tegyünk papírkosárkákat. Egy tálban kissé verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a vajat és a cukrot, aztán keverjük habosra.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu