Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
A piskótához:
4 tojás
14 dkg liszt
12 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 kg eper
30 dkg cukor
2 dl tejszín
4 ek. zselatinpor
1 cs. vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
½ liter tej
Piskóta készítése:
A tojások sárgáját 8 dkg cukorral és 2 evőkanál meleg vízzel jól elkeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet. A tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, 6 dkg cukrot szórunk bele és tovább verjük. A kemény habot belekeverjük a tojásos masszába.
A sütőt 180ºC fokra előmelegítjük. A piskótatészta felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 5-6 perc alatt megsütjük, majd a tészta másik feléből még egy lapot sütünk.
Epres töltelék készítése:
Az epret megtisztítjuk és a felét villával összetörjük. A levét elkeverjük 30 dkg cukorral és a zselatinporral, addig melegítjük, míg jól felolvad, majd hozzáöntjük a gyümölcshöz.
A tejszínhabot felverjük, a vaníliapudingot pedig a csomagoláson megadott módon elkészítjük. Végül összekeverjük a pudingot, a tejszínhabot és a zselatinos-gyümölcsös masszát.
Az eper másik felét felszeleteljük. Az egyik piskótatésztára ráöntünk egy rétegnyi epres krémet, majd felrakjuk egy sor szeletelt eperrel. Ezután megint egy krémréteg - és szükség esetén újra eper, majd krém - következik. Végül a tetejét beborítjuk a másik piskótalappal, hűtőbe tesszük és jól kihűtjük.
A tetejét díszíthetjük étcsokoládé-bevonattal és/vagy cukorba forgatott eperszemekkel.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 6 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!