Finomságok Konyhája Blog: 2016. július

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2016. július

Hozzávalók:

2 ek olaj, 3 ek apróra vágott bazsalikom, 3 dl szűrt húsleves, 1 dl főzőtejszín, 2 csapott ek finomliszt, 1 ek nem túl sötét szójaszósz

 

Az olajat egy serpenyőben kissé felforrósítjuk, majd a fölaprított bazsalikomot beleszórjuk. Szűk 1 perc alatt megfonnyasztjuk. Felöntjük húslevessel, és 2-3 percig kis lángon főzzük. A tejszínben a lisztet simára keverjük,és a bazsalikomos alaplébe keverjük. Végül szójaszósszal ízesítjük.

Sült csirkemell mellé kínáljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 7 éve

Köszönöm Marcsikám a hozzászólást! Nekem is tetszik!

Tovább 

Hozzávalók:

20 db édes palacsintához: 4 db tojássárgája, 44 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 2 dl tej, 8 dl víz ( szódavíz), 4 dkg vaj

 

A töltelékhez:

2 cs vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 10 dkg cukor, 1 üveg pikáns lekvár ( meggy, málna, ribizli), vaj a forma kikenéséhez, 4 tojás fehérje, 1 ek porcukor

 

Robotgéppel palacsintatésztát keverünk. Habosra keverjük a tojások sárgáját a sóval, meg a cukorral, és több adagban, váltakozva belekavarjuk a lisztet, s jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomós.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 7 éve

Köszönöm Marcsi! Valamikor én is beiktatom ( ha már nem lesz ilyen meleg)

Tovább 

 

Hozzávalók 2 személyre:

2 szem aszalt szilva, 2 szem aszalt sárgabarack, 3 ek cukrozott sűrített tej, 2 nagy alma, fél citrom, 1 mokkáskanál fahéj

 

Az aszalt gyümölcsöt kis darabokra vágjuk és egy kis tűzálló tálban fél dl vízzel leöntjük: 500 wattal 3 percig pároljuk, ezalatt kissé megduzzad. Utána a sűrített tejjel összekeverjük. Az almákat meghámozzuk, és a magházukat kivágjuk. Kissé ki is "tágítjuk", hogy a helyén szép nagy üreget kapjunk

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 7 éve

Anna kedves köszönöm a finom receptet vigyázzál magadra puszi

Tovább 

Hozzávalók:

1 csésze barna rizsliszt, 2 púpos ek gluténmentes lisztkeverék, fél csésze burgonya-vagy kukoricakeményítő, 1 ek barna cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 kk só, kb. 2,5 dl tej (esetleg víz), fél csésze olaj, 2 nagy tojás, zsiradék a sütéshez.

 

Összekeverjük a kétféle lisztet, és a keményítőt a cukorral és a sóval. A tojásfehérjékből habot verünk. A sárgákat elkeverjük az olajjal, a tejjel, majd belevegyítjük a tojáshabot, valamint lisztkeveréket.

Utolsó hozzászólás

Lakó Gáborné Zsuzsa üzente 7 éve

Köszönöm szépen Anna, hogy gondoltál rám. Leírtam a receptet.

Tovább 

Hozzávalók:

Piskóta a tepsi, vagy a tortaforma méretéhez igazítva, 40-50 dkg puha, érett, de nem túl lágy szilva, 2 ek barnacukor, 3 dkg sütőmargarin+ a formához, 1 kk fahéj

 

Egy kivehető aljú piteformát kibélelünk fóliával, majd kikenjük margarinnal. A fóliára azért van szükség, hogy egyben ki tudjuk emelni a formából. A forma ját kirakjuk babapiskótákkal, amilyen szorosan csak lehet

Azokra a részekre, ahova nem fér piskóta, összetört darabokat szórunk, így kitöltjük a hézagokat.

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg halfilé, 1 tojás, 4 ek zsemlemorzsa, 5 ek szezámmag, 1 ek halhoz való fűszerkeverék, 1 citrom, a sütéshez olaj, 2,5 dl natúr joghurt, 2 ek majonéz, 1 ek ételízesítő, 2 különböző színű paprika, só, fehér bors, frissen őrölt fekete bors.

 

A feldarabolt nyers halfilét összeturmixoljuk, majd tálba tesszük. A tojással, és a zsemlemorzsával összekeverjük, majd a fűszerkeverékkel, fél citrom levével, fehér borssal és sóval ízesítjük.

A masszából formázott golyócskákat a szezámmagba forgatjuk.

Tovább 

Ehhez a különlegesen finom savanyúsághoz nagyon szép, hibátlan, feszes héjú, kemény, magvaváló szilvát vegyünk, különben nem lesz élvezhető.

A megmosott gyümölcsöt üvegbe rakjuk, és megmérjük, hogy mennyi víz fér rá.

Minden liter vízhez 20 dkg cukrot és 2 dl 10 %-os ecetet számítva pikáns szirupot főzünk, amit szegfűszeggel és néhány darabka fahéjjal ízesítünk.

Ha felforrt, 3 percig főzzük, majd amúgy forrón az üvegekbe rakott szilvára öntjük.

Tovább 

Hozzávalók 6 kehelyhez:

30 dkg fekete szeder, 10 dkg cukor, fél citrom leve, 3 dl tejszín, 1 cs vaníliás cukor, 1 cs habfixáló, 2 ek konyak (el is maradhat).

 

Az alaposan megmosott, megtisztított szedret, néhány szem kivételével, amit a díszítéshez félreteszünk, villával összetörjük. A cukorral meghintjük, a citrom levével meglocsoljuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a habfixálót beleszórjuk, és a vaníliás cukorral édesítjük.

A szedret lazán beleforgatjuk, ízét a konyakkal kissé megbolondítjuk.

Tovább 

Hozzávalók:

15 dkg finomliszt, 10 dkg rétesliszt, 3-4 gr szárított élesztő, 1-1 teáskanál só és cukor,

1-2 1,5-2 dl víz

 

A kenyérhez összekeverjük a liszteket, és az élesztőt a cukorral, illetve a sóval, majd vizet adunk hozzá, tésztává dagasztjuk. 1 órát kelesztjük, majd átgyúrjuk, és 4 egyenlő gombócot formálunk belőle. Kilapítjuk, majd 200 fokos sütőben felforrósított tepsire helyezzük. 3-4 perc alatt mindkét oldalán megsütjük.

Grillhúsok mellé adhatjuk.

Tovább 

Hozzávalók a piskótához:

6 tojás, 12 dkg cukor, fél cs sütőpor, 15 dkg liszt

 

A fenti hozzávalókból a hagyományos módon piskótát készítünk.

 

A krém hozzávalói:

1 dl víz, 2 tk zselatin, 30 dkg natúr joghurt, 10 dkg cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom héja, 6 dl hideg habtejszín, 25 dkg friss ribizli+ a díszítéshez.

 

A krémhez a hideg vízben megduzzasztjuk a zselatint, majd mikróban felmelegítjük. A joghurtot simára keverjük a kétféle cukorral, és a reszelt citromhéjjal.

Tovább 

Hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma, étolaj, 25 dkg kovászosuborka, 5 dl kovászosuborka-lé, 2 dl tejföl

 

Az apró kockára vágott hagymát az olajon megdinszteljük. Adunk hozzá kevés vizet, hogy ne piruljon, hanem puhuljon.

A dinsztelt hagymát az uborkával, uborkalével együtt a botmixer táljába tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, és teljesen simára pürésítjük.

Nagy nyári melegben a legjobb hűsítő!

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 7 éve

Biztosan finom de ez nem nyerte el a tetszésemet köszönöm drága Annám Puszi

A szezámmagos buci önmagában is nagyon finom, de még sokkal jobb, ha kivájjuk a belsejét ( vigyázzunk, hogy ne lyukadjon ki) és megtöltjük darabokra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, majd reszelt sajtos  besamellmártást öntünk bele, és forró sütőben addig sütjük, míg szép piros lesz és a sajt is megolvad a  tetején.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 7 éve

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Nekem is nagyon megtetszett ez a recept, de még nem készítettem el.

Hozzávalók:

2 pohár darált dió, 2 pohár liszt, 2 pohár tejföl, 1 pohár cukor, 2 egész tojás, csipetnyi só, 1 citrom (bio) reszelt héja, 2 tk sütőpor, 35-40 dkg sárgabarack ( meggyel is finom)

1 pohár = 1,5 dl

 

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kimagozott ( keményebb) barackokat kis kockákra vágjuk. A sütemény összes alkotórészét egy nagy tálban, fakanállal összekeverjük.

Hozzáadjuk a felkockázott barackot is.

20x 30 cm-es szilikonos, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és kb.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 7 éve

Biztosan elkészítem de a gyümölcs még nem tudom lehet, hogy vegyes lesz benne.majd még alszom rá egyet köszönöm Annám

Tovább 

Hozzávalók:

40 dkg meggy ( maggal), 15 dkg cukor, 2 dl vodka

 

A meggyet leszárazzuk, majd jól megmossuk. Ezután üvegekbe rakjuk, rétegenként megszórjuk kristálycukorral, és ráöntjük a vodkát.

Lekötözzük, és szellős, hűvös helyen tároljuk.

Ez történt a közösségben:

Garáz József 16 órája új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Minesztrone leves képhez:

Minesztrone_leves-001_2190930_1410_s

Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu