Finomságok Konyhája Blog: 2015. június

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13001 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2015. június

Hozzávalók:

1 db felkarikázott banán, 2 tk zabpehely, 2 tk joghurt, 1 ek méz, 240 ml tej

 

A karikára vágott banánt és zabpelyhet tegyük a turmix kehelybe. Kanalazzunk rá 2 tk joghurtot, 1 ek mézet és öntsünk rá 240 ml tejet..

Helyezzük rá a tetejét, és turmixoljuk össze.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Ez is nagyon jó kis recept és még milyen finom
Köszönöm szépen

Hozzávalók:

1 gombóc vanília fagylalt, 4 db jégkocka, 60 ml hideg kávé, 275 ml alacsony zsírtartarmú tej, 1 ek

cukor vagy méz, a tetejét megszórni kevés őrölt kávé

 

A kávét, a jégkockát és a fagylaltot tegyük a turmix kehelybe. Kanalazzunk rá 1 ek mézet, vagy

cukrot és öntsünk rá 275 ml tejet. Helyezzük rá a tetejét és turmixoljuk össze.

Atetejét fogyasztás előtt szórjuk meg csipetnyi őrölt kávéval.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Igaz, hogy én nem kávézom de a receptet olvasván fini lehet.
Köszönöm szépen Anna

 

Hozzávalók:

1 csésze fagyasztott málna, 2 db őszibarack kimagozva és felkockázva, 200 ml narancslé, 1/4 lime leve

 

A fagyasztott málnát és az őszibarackot tegyük a turmix kehelybe. Öntsük rá a narancslevet és a

lime levét. Fedjük le a tetejével és turmixoljuk össze.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Örülök neki!

Tavaszi zöldségköret
---------------------------
Hozzávalók:
20 dkg zsenge sárgarépa, 10 dkg zsenge hónapos retek, 25 dkg zsenge zöldborső pucolva, só, őrölt bors,
1 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem

A meghámozott sárgarépát felszeleteljük, a retker negyedeljük. Serpenyőben 2 ek olívaolajon és fél dl vízen kezdjük el párolni a répát a borsóval  és 1 gerezd zúzott fokhagymával, 5 perc után adjuk hozzá a retket is.sózzuk, borsozzuk, keverjünk hozzá fél csokor apróra vágott petrezselymet.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Csupa finom tele vitaminnal
Köszönöm Anna

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg csicseriborsó, csipetnyi só, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 3-4 gerezd fokhagyma, a mokkáskanál őrölt bors, 2 mk őrölt koriander, vagy köménymag, 3 ek zsemlemorzsa, 1 tojás, a sütéshez olaj

Az átválogatott csicseriborsót megmossuk. Néhányórára, de még jobb, ha egy egész éjszakára, négy-ötszörös mennyiségű hideg vízbe áztatjuk. Másnap átöblítjük, és lefedve, enyhén sós vízben másfél óra alatt puhára főzzük. Utána leszűrjük, hűlni hagyjuk és ledaráljuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Jó kis recept még nem készítettem de ami késik nem múlik
Köszönöm szépen a receptet Puszi

Tovább 

25 deka túró

2 deci tejszín

15 deka eper

2 kanál cukor

1csg vaníliás cukor

Az epret a cukorral és túróval alaposan összedolgozom.hozzáadom a habbá vert tejszínt   kehelybe teszem és eperszemekkel diszítem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon szívesen Anna.Remélem,hogy ízlik majd én még nemkészítettem el csak egy könyvből írtam a receptet., de nekem is elnyerte a tetszésemet

50 deka gyümőlcs

5 deci tej

3 kanál liszt

2 egész tojás

citrom reszelt héja

1csg vaníliás pudingpor

A szezonnak megfelelő idény gyümölcsöt választunk.

A tejet a liszttel simára keverem., felforralom majd lehűtöm.

Amikor langyos hozzáadom a tojások sárgáját, és a felvert tojás habot.valamint a vitrom héját.

Az előkészített gyümölcsöt  belekeverjük a tésztamasszába és olajjal kikent serpenyőbenkb fél centivastag omletteket  sütünk

Tálra boritjuk majd félbehajtjuk és porcukorral megszórom

Tovább 

1 liter aludttej vagy kefir

3 egész tojás

50 deka liszt

A tetejére

15 deka cukor

1 deci tejföl

5 deka olvasztott vaj

50 deka friss meggy vagy vagy bármilyen más gyümőlcs

A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverem., és egy kikent tepsibe öntöm.

A tetejét tejföllel és olvasztott vajjal meglocsolom.Rászórom a cukorban megforgatott gyümölcsöt.170 fokos sütőben szép pirosra megsütöm

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm Anna

1db egész fahéj

3-4 szem szegfűszeg

3 deka cukor

1 citrom leve

4 deci víz

5 deka liszt

1 deci tejföl

30 deka meggy

A vizet a fűszerekkel felforralom, majd beletesszük a kimagozott meggyet.

Tejfölös lisztes habarással besürítjük, cukorral citromlével ízesítem

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Nagyon finom mártás! Főtt húsok mellé nagyon illik! Köszönöm a receptet Marcsi!

5 deci rostos őszibaracklé

2-3 deci főzőtejszin

porcukor

vaníliás cukor

őszibarack

A hozzávalókat összekeverjük és beledaraboljuk a gyümölcsöt 

Hűtőben jól lehűtjük.

Tejszínhabbal tálaljuk

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm, hogy elolvastad A képen ahonnand írtam nagyon jól nézett ki

50 deka eper

4 deci tej

2 deci tejszín

2 evőkanál méz

A hozzávalókat összeturmixoljuk.

5Tojásból piskótát sütünk amibe kevés fahéjat teszünk.Az eperlevest

poharakba teszem tejszínhabot nyomok a tetejére.

, és apró kockákra vágott fahájas piskótátval megszórjuk

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

A receptet olvasva finom lehet! Köszönöm a receptet Marcsi!

4 zsemle

2 kanál reszelt torma

20 deka túró

3 tojás

15 deka sonka

A zsemle tetejét levágom, belselyét kiszedem, és összekeverem a tormával, túróval sóval és 1db felvert tojással.

A két megmaradt tojást felverem és egy ecsettel a zsemlék belselyét megkenem, a betöltött zsemlékre   ráteszem a megkent tetőket Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem180 fokon8-10perc alatt aranysárgára sütöm

A sonkát apró kockákra vágjuk megsütöm  és a kész   zsemléket megszórom vele

Tovább 

1 kiló apró hal

15 deka kukoricadara

zsír

pirospaprika

A halakat megtisztitjuk, a belsejét kiszedjük. sózzuk.

Kukoricadarával összekeverem.

kizsírozott tepsibe teszem, paprikás zsírral meglocsolom és ropogósra megsütöm

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Én még nemkészítettem el csak a Tályételek könyvéből írtam a receptet.
Szerintem is finom lehet

Grízes krémes szelet gyümölcsökkel
--------------------------------------
Vizes piskóta hozzávalói:
4 tojás, 2 ek olaj, 2 ek hidegvíz, 6 ek cukor, 6 ek liszt

A fenti hozzávalókból a szokásos módon piskótát sütünk 180 fokon kb. 20-25 perc alatt.

Krém hozzávalói:
2 csésze tej, fél csésze cukor, 3/4 csésze búzadara, 1 tasak vaníliás cukor,10 dkg vaj (margarin)

A tetejére idénygyümölcsök pl.: eper, málna, áfonya, ribizli, narancs, mandarin, kivi stb... ( amit a legjobban szeretünk), 1 cs színtelen tortazselé por

A szokásos módon tejbegrízt készítünk, és kihűtjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon jó kis receptet hoztál Anna Köszönöm szépen

Tovább 

80 deka csuka

50 deka kínai kel

2 citrom

1deci fehérbor

babérlevél

2 deka vaj

A halat tisztítás után kivűl belűl sózzuk.

A kelleveleket sós vízzel leforrázom és a csukát a levelekbe forgatom

Kivajazott tűzálló tálba teszem. A fehérborral leöntöm, babérlevelet és a citromkarikákat is hozzáadom.Fóliával lefedve150-180 fokon megpároljuk és máris tálalható

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Hát igen de csak akad valaki akinek elnyeri a tetszését
Köszönöm Anna

50 deka főtt áttőrt burgonya

50 deka liszt

10 deka zsír

A zsírt egy nagyobb edénybe tesszük és felforrósitjuk

A burgonyát a liszttel összemorzsolom sózom majd ráöntöm a zsirra és állandóan kevergetve szép pirosra sütöm..Vigyázzunk mert hamar leég

Aluttejel vagy kefirrel aki édesen szereti lekvárral is fogyasztható 

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Köszönöm Editke , egy szakácskönyvből írtam le

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ősszibarack krémleves, tejszínes, sajtos-...

Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Tojás pörkölt nokedlivel. képhez:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

József guszta ételt hoztál! Még nem ettem ilyent, de finom ...

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Tojas_porkolt_nokedlivel_2198550_1384_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Hideg tejszínes őszibarack leves, majoránnás ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Sajtos tejfölös sült csirkemell basmati rizzsel,...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos és tojásos lecsó puha-friss ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, rántott karaj és rántott ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Paradicsomos káposzta, sült hús.

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gulyásleves, diós széles metélt...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Meggyes cseresznyés pite. képhez:

Meggyes_cseresznyes_pite_2198364_5922_s

József ügyesek vagytok mindhárman! Kívánom, hogy ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu