Finomságok Konyhája Blog: 2015. június

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2015. június

Hozzávalók:

1 db felkarikázott banán, 2 tk zabpehely, 2 tk joghurt, 1 ek méz, 240 ml tej

 

A karikára vágott banánt és zabpelyhet tegyük a turmix kehelybe. Kanalazzunk rá 2 tk joghurtot, 1 ek mézet és öntsünk rá 240 ml tejet..

Helyezzük rá a tetejét, és turmixoljuk össze.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 8 éve

Ez is nagyon jó kis recept és még milyen finom
Köszönöm szépen

Hozzávalók:

1 gombóc vanília fagylalt, 4 db jégkocka, 60 ml hideg kávé, 275 ml alacsony zsírtartarmú tej, 1 ek

cukor vagy méz, a tetejét megszórni kevés őrölt kávé

 

A kávét, a jégkockát és a fagylaltot tegyük a turmix kehelybe. Kanalazzunk rá 1 ek mézet, vagy

cukrot és öntsünk rá 275 ml tejet. Helyezzük rá a tetejét és turmixoljuk össze.

Atetejét fogyasztás előtt szórjuk meg csipetnyi őrölt kávéval.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 8 éve

Igaz, hogy én nem kávézom de a receptet olvasván fini lehet.
Köszönöm szépen Anna

 

Hozzávalók:

1 csésze fagyasztott málna, 2 db őszibarack kimagozva és felkockázva, 200 ml narancslé, 1/4 lime leve

 

A fagyasztott málnát és az őszibarackot tegyük a turmix kehelybe. Öntsük rá a narancslevet és a

lime levét. Fedjük le a tetejével és turmixoljuk össze.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Örülök neki!

Tavaszi zöldségköret
---------------------------
Hozzávalók:
20 dkg zsenge sárgarépa, 10 dkg zsenge hónapos retek, 25 dkg zsenge zöldborső pucolva, só, őrölt bors,
1 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem

A meghámozott sárgarépát felszeleteljük, a retker negyedeljük. Serpenyőben 2 ek olívaolajon és fél dl vízen kezdjük el párolni a répát a borsóval  és 1 gerezd zúzott fokhagymával, 5 perc után adjuk hozzá a retket is.sózzuk, borsozzuk, keverjünk hozzá fél csokor apróra vágott petrezselymet.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 8 éve

Csupa finom tele vitaminnal
Köszönöm Anna

Tovább 

Hozzávalók:
30 dkg csicseriborsó, csipetnyi só, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 3-4 gerezd fokhagyma, a mokkáskanál őrölt bors, 2 mk őrölt koriander, vagy köménymag, 3 ek zsemlemorzsa, 1 tojás, a sütéshez olaj

Az átválogatott csicseriborsót megmossuk. Néhányórára, de még jobb, ha egy egész éjszakára, négy-ötszörös mennyiségű hideg vízbe áztatjuk. Másnap átöblítjük, és lefedve, enyhén sós vízben másfél óra alatt puhára főzzük. Utána leszűrjük, hűlni hagyjuk és ledaráljuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 8 éve

Jó kis recept még nem készítettem de ami késik nem múlik
Köszönöm szépen a receptet Puszi

Tovább 

25 deka túró

2 deci tejszín

15 deka eper

2 kanál cukor

1csg vaníliás cukor

Az epret a cukorral és túróval alaposan összedolgozom.hozzáadom a habbá vert tejszínt   kehelybe teszem és eperszemekkel diszítem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 8 éve

Nagyon szívesen Anna.Remélem,hogy ízlik majd én még nemkészítettem el csak egy könyvből írtam a receptet., de nekem is elnyerte a tetszésemet

50 deka gyümőlcs

5 deci tej

3 kanál liszt

2 egész tojás

citrom reszelt héja

1csg vaníliás pudingpor

A szezonnak megfelelő idény gyümölcsöt választunk.

A tejet a liszttel simára keverem., felforralom majd lehűtöm.

Amikor langyos hozzáadom a tojások sárgáját, és a felvert tojás habot.valamint a vitrom héját.

Az előkészített gyümölcsöt  belekeverjük a tésztamasszába és olajjal kikent serpenyőbenkb fél centivastag omletteket  sütünk

Tálra boritjuk majd félbehajtjuk és porcukorral megszórom

Tovább 

1 liter aludttej vagy kefir

3 egész tojás

50 deka liszt

A tetejére

15 deka cukor

1 deci tejföl

5 deka olvasztott vaj

50 deka friss meggy vagy vagy bármilyen más gyümőlcs

A tészta hozzávalóit csomómentesre kikeverem., és egy kikent tepsibe öntöm.

A tetejét tejföllel és olvasztott vajjal meglocsolom.Rászórom a cukorban megforgatott gyümölcsöt.170 fokos sütőben szép pirosra megsütöm

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 8 éve

Köszönöm Anna

1db egész fahéj

3-4 szem szegfűszeg

3 deka cukor

1 citrom leve

4 deci víz

5 deka liszt

1 deci tejföl

30 deka meggy

A vizet a fűszerekkel felforralom, majd beletesszük a kimagozott meggyet.

Tejfölös lisztes habarással besürítjük, cukorral citromlével ízesítem

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Nagyon finom mártás! Főtt húsok mellé nagyon illik! Köszönöm a receptet Marcsi!

5 deci rostos őszibaracklé

2-3 deci főzőtejszin

porcukor

vaníliás cukor

őszibarack

A hozzávalókat összekeverjük és beledaraboljuk a gyümölcsöt 

Hűtőben jól lehűtjük.

Tejszínhabbal tálaljuk

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 8 éve

Köszönöm, hogy elolvastad A képen ahonnand írtam nagyon jól nézett ki

50 deka eper

4 deci tej

2 deci tejszín

2 evőkanál méz

A hozzávalókat összeturmixoljuk.

5Tojásból piskótát sütünk amibe kevés fahéjat teszünk.Az eperlevest

poharakba teszem tejszínhabot nyomok a tetejére.

, és apró kockákra vágott fahájas piskótátval megszórjuk

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

A receptet olvasva finom lehet! Köszönöm a receptet Marcsi!

4 zsemle

2 kanál reszelt torma

20 deka túró

3 tojás

15 deka sonka

A zsemle tetejét levágom, belselyét kiszedem, és összekeverem a tormával, túróval sóval és 1db felvert tojással.

A két megmaradt tojást felverem és egy ecsettel a zsemlék belselyét megkenem, a betöltött zsemlékre   ráteszem a megkent tetőket Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem180 fokon8-10perc alatt aranysárgára sütöm

A sonkát apró kockákra vágjuk megsütöm  és a kész   zsemléket megszórom vele

Tovább 

1 kiló apró hal

15 deka kukoricadara

zsír

pirospaprika

A halakat megtisztitjuk, a belsejét kiszedjük. sózzuk.

Kukoricadarával összekeverem.

kizsírozott tepsibe teszem, paprikás zsírral meglocsolom és ropogósra megsütöm

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 8 éve

Én még nemkészítettem el csak a Tályételek könyvéből írtam a receptet.
Szerintem is finom lehet

Grízes krémes szelet gyümölcsökkel
--------------------------------------
Vizes piskóta hozzávalói:
4 tojás, 2 ek olaj, 2 ek hidegvíz, 6 ek cukor, 6 ek liszt

A fenti hozzávalókból a szokásos módon piskótát sütünk 180 fokon kb. 20-25 perc alatt.

Krém hozzávalói:
2 csésze tej, fél csésze cukor, 3/4 csésze búzadara, 1 tasak vaníliás cukor,10 dkg vaj (margarin)

A tetejére idénygyümölcsök pl.: eper, málna, áfonya, ribizli, narancs, mandarin, kivi stb... ( amit a legjobban szeretünk), 1 cs színtelen tortazselé por

A szokásos módon tejbegrízt készítünk, és kihűtjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 8 éve

Nagyon jó kis receptet hoztál Anna Köszönöm szépen

Tovább 

80 deka csuka

50 deka kínai kel

2 citrom

1deci fehérbor

babérlevél

2 deka vaj

A halat tisztítás után kivűl belűl sózzuk.

A kelleveleket sós vízzel leforrázom és a csukát a levelekbe forgatom

Kivajazott tűzálló tálba teszem. A fehérborral leöntöm, babérlevelet és a citromkarikákat is hozzáadom.Fóliával lefedve150-180 fokon megpároljuk és máris tálalható

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 8 éve

Hát igen de csak akad valaki akinek elnyeri a tetszését
Köszönöm Anna

50 deka főtt áttőrt burgonya

50 deka liszt

10 deka zsír

A zsírt egy nagyobb edénybe tesszük és felforrósitjuk

A burgonyát a liszttel összemorzsolom sózom majd ráöntöm a zsirra és állandóan kevergetve szép pirosra sütöm..Vigyázzunk mert hamar leég

Aluttejel vagy kefirrel aki édesen szereti lekvárral is fogyasztható 

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 8 éve

Köszönöm Editke , egy szakácskönyvből írtam le

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:

Tavaszi_spargas_zoldsegleves_2191068_9102_s

Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vörös lencse főzelék, tojás ropogós (fasírt).

Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

József finom salátát hoztál! Én is szeretem a majonézes ...

Garáz József 19 órája új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu