Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
30 dkg csicseriborsó, csipetnyi só, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 3-4 gerezd fokhagyma, a mokkáskanál őrölt bors, 2 mk őrölt koriander, vagy köménymag, 3 ek zsemlemorzsa, 1 tojás, a sütéshez olaj
Az átválogatott csicseriborsót megmossuk. Néhányórára, de még jobb, ha egy egész éjszakára, négy-ötszörös mennyiségű hideg vízbe áztatjuk. Másnap átöblítjük, és lefedve, enyhén sós vízben másfél óra alatt puhára főzzük. Utána leszűrjük, hűlni hagyjuk és ledaráljuk. A megtisztított hagymát meg a petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, és a darált csicseriborsóhoz adjuk.
Sóval, borssal, korianderrel, vagy köménymaggal fűszerezzük, és a szemlemorzsával, meg a tojással összegyúrjuk. Hűtőszekrényben fél órát pihentetjük, utána vízbe mártott kézzel 30 kis gombócot formálunk belőle, és bő olajban hirtelen megsütjük.
Papírszalvétára szedjük , hogy a fölösleges zsiradékot leitassuk. Hidegen-melegen egyaránt finom.
Szokás zöldségekkel és mártással pitába (zsebes lepénybe) tölteni.
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 16 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!