Finomságok Konyhája Blog: 2014. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2014. szeptember

Hozávalók:
70 dkg csirkemell filé, 80-100 dkg karfiol, 1 nagy pohár tejföl, só, bors, étolaj, 4 gered fokhagyma,
25 dkg reszelt sajt (lehet benne füstölt sajt is)

A tenyérnyi szeletekre vágott csirkemellet sózzuk, borsozzuk és kevés olajon elősütjük.
Közben a karfiol rózsákat félpuhára főzzük és leszűrjük.A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymát, majd ezt is sózzuk, borsozzuk.
Egy megfelelő nagyságú tepsibe öntjük a hússütésnél maradt olaj felét, rásorakoztatjuk az elősüttött hús szeleteket, rá a reszelt sajt felét, majd a megfőtt lecsepegtetett karfiolt.

Utolsó hozzászólás

Sályi Tiborné Erzsike üzente 3 éve

Nagyon finom lehet.Köszönöm szépen

Tovább 


Ez a gombócféle kivételesen nem burgonyás tésztából készül.

Forraljunk fel 4 dl tejet 4 dkg vajjal és egy kevés sóval. Állandó keverés közben sűrítsük be 20 dkg
rétesliszttel, majd húzzuk le a tűzről, és várjuk meg, amíg kihül. Ekkor üssünk bele 1 egész tojást,
borítsuk ki az egész masszát egy alaposan meglisztezett gyúródeszkára.
Újabb 20 dkg rétesliszttel gyúrjuk össze, sodorjuk ki fél cm vastagra, és vagdaljuk fel féltenyérnyi
lapocskákra.

Ahányféle friss gyümölcsünk van otthon, annyi gyümölccsel (mindegyik lapocskát másfélével) töltsük
meg, és formáljunk belőle kisebb gombócokat.

Tovább 

 

2 húsleveskockát feloldunk 1 liter forró vízben, és belefőzünk egy marék rizst.
Amíg a rizs puhul, 2 tojássárgáját habosra keverünk 1 citrom levével.
Sóval, töröttborssal ízesítjük.
Tányérokba osztva, állandó keverés mellett rászűrjük a forró levest.

Gyorsan elkészithető, finom leves.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Érdekes leves de biztosan finom Köszönöm szépen a receptet

20 deka málna

20 deka szeder

10 deka áfonya

10 deka porcukor

1 deci tejszín

1 citrom

A gyümölcsöket összeturmixoljuk és átpaszírozzuk.

Hozzáadom a cukrot a tejszínt a citrom levét  majd az egészet összekeverjük

Fogyasztás elött hűtőbe tároljuk

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Ilyen finom összetevőkből csak finom lehet!
Tetszik a recept, gratulálok Marcsi!

2 deci tejföl

2-3 kanál liszt

2 fűrt szőlő

1 húsleveskocka

A szőlőm megmossuk és leszemezzük és kb 1liter vizet és a leveskockát adom hozzá

A megfőtt szőlőszemeket átpaszírozom, hogy a magok nekerüljenek bele.A tejfőlt a liszttel csomómentesre kikeverem és behabarom vele a levest csipet sót is adok hozzá eggyet még forralok rajta  kicsit besűrűsödik 

Főtt hússal burgonyával ,hideg sültökkel nagyon finom

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

A receptet olvasva nagyon finomnak tűnik!
Köszönöm a receptet Marcsi!

Hozzávalók:
5 kg feldarabolt paradicsom, 1/2 liter borecet, 10 csapott ek só, 6 ek cukor, 5 g egész gyömbér,
6 szegfűszeg, 6 babérlevél, 12 fej összeaprított hagyma, 1 késhegynyi pirospaprika, 1 csésze
mustármag, egy nagyobb ág kakukkfű, bazsalikom, borsfű, és 1 db paprika.

A paradicsomokat a fűszerekkel saját levében puhára főzzük, átpaszírozzuk, kis lángon főzve
besűrítjük. Üvegekben dunsztolva jól eláll.
Kitűnő izesítő, egészségesen gazdagítja az ételeket. Hideg húsok mellé, vagy saláták készítéséhez is
adhatjuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Kedves Ilona!
Köszönöm a hozzászólást! Én még nem készítettem, kívánom, hogy jól
sikerüljön!
Szerintem ketchuphoz hasonlít az íze.

Tovább 

A kökényt lobogó vízzel leöntjük, 1 napig állni hagyjuk, majd a rajta levő mélyvörös levet leöntjük.
Minél több a kökény, annál jobb.
1 liter léhez 25 dkg cukrot adunk, néhány percig főzzük, miközben a tetején összegyűlő habot
leszedegetjük. Még forrón üvegekbe töltjük, és azonnal lezárjuk.
Nagyon finom tejberizshez és -grízhez, felfújtakhoz.
Italként árványvízzel hígítva is kitűnő.
-

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Jól tetted nálunk a telek közelében elég sok van ,habár eléggé fanyar amikor beérik akkor is de majd meglátom

1csg vaníliás puding

1csg vaníliás cukor

2 banán

5 deka csokoládé

1 liter tej

A pudingot a tejjel kikeverem.

A banánt pürésítem,  majd hozzáadom a pudingot összekeverem.

Tálaláskor a tetejére reszelem a csokoládét

A zöldparadicsomot jól mossuk meg, és vágjuk csíkokra. Forrásban lévő gyenge ecetes vízbe
(1 ek ecet/ 1 l víz) dobjuk és bennehagyjuk, amíg ismét felforr. Ekkor szedjük ki, és hagyjuk kissé
lecsöpögni.

Minden kg paradicsomra vegyünk 80 dkg cukrot, és főzzünk belőle 2 dl vízzel sűrű cukorszirupot.
Tegyünk bele citromhéjat, 1/2 rúd vaníliát, és az előfőzött paradicsomdarabokat.
Addi főzzük, amíg üvegesedni kezd. Akkor vegyük le a tűzről, takarjuk le, hagyjuk 24 órán át állni.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Hallani már hallottam róla de még soha nem kostoltam
Köszönöm a receptet

Tovább 


Összefőzünk 2,5 kg érett paradicsomot vagy fél liter eltett paradicsomot, esetleg ennek megfelelő
paradicsompűrét, 1 kis fej vöröshagymát, 1-2 gerezd fokhagymát, 1 dkg fahéjat, 1 dkg szegfűszeget,
egypár szem szegfűborsot és feketeborsot, 1 kk pástétomfűszert, majd átszűrjük.
Az így nyert masszát 10 dkg kristálycukorral, ízlés szerinti sóval, 1 dl ecettel (ha van tárkonyos) ismét
tovább főzzük, amíg lekvársűrűségű nem lesz.
Ha savanyúbban, vagy pikánsabban szeretjük, emeljük az ecet mennyiségét, illetve adhatunk hozzá mustárt is.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Jó kis recept köszönöm szépen

Tovább 

Hozzávalók:
Személyenként 20 dkg brokkoli, 2 tojás, 1 ek tejföl, só, zsír, izesítésül őrölt bors, kakukkfű, bazsalikom,
pirospaprika.

A párolt brokkolit teflonedényben, vagy zsírozott serpenyőben finoman körbepirítjuk, ráöntjük a tejföllel
alig elkevert tojást, amelyet előzően megsózunk, és fedő alatt átsütjük. A fűszereket a tetejére szórjuk.

Felhasználható: reggelire, vacsorára, könnyű főételnek, gazdag körítésnek sült halhoz, baromfihoz
kitűnő.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Nagyon príma jó recept köszönöm szépen

Hozzávalók:
25 dkg baromfi vagy sertéshús, 50 dkg brokkoli, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, fűszerek ízlés szerint,
liszt, zsír, só.

 A brokkolit nagyon kevés vízben, fedő alatt addig pároljuk, amíg a villa éppen hogy belemegy.
A húst ledaráljuk, a brokkolit villával darabosra törjük, elkeverjük a fűszerrel, fokhagymával, sóval,
tojással, és annyi liszttel, hogy tömör masszát kapjunk. Lisztes kézzel rudacskákat formázunk belőle
és forró zsiradékban fedő alatt átsütjük, majd fedő nélkül körbepirítjuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Köszönöm Anna nagyon tetszik a recept elfogom készíteni ,imádom a brokkolit

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Domján Mária 21 órája új képet töltött fel:

Bolero_torta_az_en_verziom_szerint_2070809_9454_s

Domján Mária 21 órája új képet töltött fel:

Bolero_torta_szeletelve_2070808_6571_s

Domján Mária 21 órája új képet töltött fel:

Bolero_torta_az_en_verziom_szerint_szeletelve_2070807_3808_s

Domján Mária 21 órája új képet töltött fel:

Dios_makos_bejgli_2070806_8623_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Hókifli képhez:

Hokifli_2070626_1766_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást, örülök, hogy ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Epres boleró képhez:

Epres_bolero-001_2070637_4014_s

Szuper finom lehetett! Egyet küldjél erre is belőle! Köszi! ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Csirkemell párolt zöldségekkel képhez:

Csirkemell_parolt_zoldsegekkel_2070636_3561_s

Nagyon finom, egészséges ételt készítettél Marcsi!...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Epres boleró képhez:

Epres_bolero_2070634_1924_s

Marcsikám nagyon finom, mutatós sütit hoztál! Gratulálok!

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Epres_bolero-001_2070637_4014_s

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Csirkemell_parolt_zoldsegekkel_2070636_3561_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu