Finomságok Konyhája Blog: 2012. június

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2012. június

 ÜNNEPI ALMÁSPITE

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

-------------------
ÜNNEPI ALMÁSPITE
(igen finom)
35 deka lisztet elkeverünk 1 csomag Váncza-sütőporral. A liszt 1/2 részét 25 deka
vajjal jól eldolgozzuk, és hűvös helyre félretesszük. Míg a vajas tészta pihen, a liszt
másik részéhez 5 deka porcukrot, 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot, 2 egész tojást,
csipetnyi sót és kb. fél deci tejet keverünk, hogy lágy tésztát kapjunk. A vajastésztát
ujjnyi vastagra kinyújtjuk, közepére helyezzük a lágy tejestésztát, egyszer
összehajtjuk, ismét nyújtjuk, azután megint hajtjuk.

Tovább 

 LILI-KIFLI

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

-------------------
LILI-KIFLI
(könnyű, igen finom)
20 deka vajat 20 deka liszttel kevert 1/2 csomag Váncza-sütőporral, 20 deka túróval
és kevés sóval jól összedolgozunk. Késhát vastagságra nyújtjuk, és háromszög
alakú darabokra vágjuk. Az egyes darabokat lekvárral kenjük meg és
összecsavarjuk. A kész kifliket még meleg állapotban vanílincukorral hintjük be.

 

 ÉRSEKSZELETEK

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

-------------------
ÉRSEKSZELETEK
(kitűnő uzsonnasütemény)
2 egész tojást 1/2 kg liszttel, 1 deka cukorral, 1 csomag Váncza-sütőporral, 1 deci
tejfellel, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral, 12 deka vajjal jól összegyúrunk, és
hideg helyen pihentetjük. Nagyobb tepsibe téve három réteg tésztát teszünk, egyik
rétegre szeletelt és fahéjjal megszórt almát, a másik rétegre pedig valamilyen
gyümölcsízt kenünk. Kihűlés után szeleteljük és Váncza-vanilincukorral, kevert
porcukorral beszórjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jövő héten megsütöm.
Nagyon jók ezek a régi Váncza receptek.

Tovább 

 KASSAI SZELET

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

-------------------
KASSAI SZELET
(igen jó)
35 deka lisztet jól összegyúrunk 1 csomag Váncza-sütőporral, 20 deka zsírral, 10
deka cukorral, 1 citrom reszelt héjával, csipetnyi törött fahéjjal, 1 egész tojással és
1/2 csomag Váncza-vanilincukorral. A tésztát zsírozott tepsibe kisujjnyi vastagon
tesszük, és 5-6 deka mazsolával megszórjuk, melyeket ujjal a tésztába nyomkodunk.
Ezután villával megszurkálva, a süteményt forró sütőben felemelkedésig, illetve
gyenge sárgulásig sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ezt a sütit megsütöttem.
Egyszerű,de nagyon finom lett.
Az unokáknak is nagyon ízlik.
Majd holnap hozom.
Edit.

Tovább 

 Piskótahasábok kókuszban

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Piskótahasábok kókuszban

Hozzávalók:

  • piskóta,
  • csokoládéöntet,
  • kókuszreszelék.

Elkészítése: Téglalap alakú piskótát veszünk (vagy sütünk), kisebb- nagyobb darabokra vágjuk, a darabokat híg csokoládéöntetbe mártjuk, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.

Csokoládéöntet: 3 evőkanál kakaót, 3 evőkanál cukrot, 5 evőkanál vizet állandóan kevergetve felforralunk. A tűzről levéve egy diónyi vajat teszünk bele (ettől fényes lesz a bevonat)

Tovább 

 Cukkinikrém

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Az elmúlt években egyre több helyen és többféleképpen alkalmazzák a cukkinit. Ennek több oka is van: egészséges, tápláló, gyorsan elkészíthető, ráadásul ezerféleképpen,

olcsó és semleges ízének köszönhetően számtalan ételhez használható.

Cukkinikrém 

Pirítósra, pitára vagy kenyérre kenve tökéletes reggeli, uzsonna - de akármikor fogyaszthatjuk. Kell hozzá egy zsenge cukkini, amit meghámozunk és tökreszelőn  – a csepp alakú lyukak a reszelőn – legyalulunk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Ilike és Marika.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Cukkinileves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Cukkinleves  

Olajon és apróra vágott hagymán megfuttatunk fél kiló felkockázott cukkinit, amit fél liter hús- vagy zöldségleves alaplével felengedünk. Néhány percig főzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Miután egy kicsit hűlt, mehet bele egy deci tejszín; ízesíthetjük borssal, sóval, szerecsendióval. Tápláló leves, hiszen a tejszín és a kruton – amivel tálaljuk – elegendő kalóriát tartalmaz, így akár önmagában is fogyaszthatjuk ebédre, de vacsorára is.

Tovább 

 Cukkinipörkölt

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Cukkinipörkölt 

Vegyünk egy kiló hámozott, felkockázott cukkinit, dobjuk rá olajon megpirított vöröshagymára, dinszteljük kicsit, ízesítsük vegetával, majd dobjunk rá még négy kisebb, felkockázott paradicsomot, majd csak ezután szórjuk meg pirospaprikával. Mivel a cukkini elég sok levet ereszt, főleg a só hatására, nem szükséges vizet alá önteni, legfeljebb akkor, ha nem volt túl friss a cukkini és megkívánja. Egyébként tíz perc alatt készre fő,  galuskával tökéletes.

Tovább 

 Cukkinis muffin

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Cukkinis muffin 

Mivel a muffin hasonlóan multifunkcionális étel, mint a cukkini, ezért ezt nem csak édesen készíthejük el, hanem sósan főételnek, előételnek is. Bonyolultabb a recept, mint a korábbiak, ezért lássuk először a hozzávalókat: 50 dkg cukkini, 25 dkg tönkölyliszt, fél csomag sütőpor, 10 dkg olvasztott margarin, 2 db tojás, 1 kis pohár natúr joghurt, 10 dkg vöröshagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, ízlés szerint őrölt feketebors, kevés pirospaprika.

Tovább 

 Kakaós-marcipános keksz

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Csatlakozom hozzád Marika.

 Kókuszos kekszes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Kókuszos kekszes

A pudingport, a zselatint, a cukrot, a tojások sárgáját és a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a margarint kis darabokra vágjuk. A pudingot sűrűre főzzük, a vége felé belekavarjuk a kókuszreszeléket és a tovább >>>

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szívesen Marcsikám.
Sütni sem kell,most az is jó benne.

Tovább 

 Habos almás

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Habos almás

A margarint és a lisztet és a sütőport együtt összemorzsoljuk. Ezután hozzáadjuk az 1 tojás sárgáját, az 1 evőkanál porcukrot és az 1 pohár tejfölt. Egy fél órán át a hűtőben pihentetjük. A tésztát egy nagyobb tepsi aljába szétterítjük, majd ezen el tovább >>>

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nekem is nagyon tetszik.

 Barackos – joghurtos kocka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Barackos – joghurtos kocka

A tojások fehérjét majdnem keményre felverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, a cukrot majd a tojássárgákat. Végül óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet majd kivajazott tepsibe simítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez is egy nagyon szép sütemény.
Válogathatunk hétvégére.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Sült pulykamell egri rozé mártással

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Sült pulykamell egri rozé mártással

A hússzeleteket megmossuk, megszárítjuk, enyhén besózzuk. A szilvaszemeket félbevágjuk, és a borba áztatjuk. Két evőkanál forró olajban a hússzeletek mindkét oldalát 5-5 perc alatt pirosra sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

jó lenne,ha elénk tálalnák.
Kibírhatatlan a hőség!

Tovább 

 Prézlis zöldbab

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Prézlis zöldbab

Hozzávalók: adagonként

  • 10 dkg zöldbab,
  • 1 kanál prézli,
  • kevés vaj,
  • olaj vagy zsír,
  • egy negyed erőleveskocka, vagy só,
  • ízlés szerint reszelt sajt.

A zöldbabot megtisztítjuk (egészben marad), leveskockával vagy sós vízben megfőzzük. Beleforgatjuk a megpirított prézlibe. Magában is finom, de kínálhatunk hozzá tejfölt, reszelt sajtot (sütőben tejföllel, sajttal átsütve különösen remek - de ez már "rakott zöldbab" kategória.).

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Érdekes az elkészítése a zöldbabnak.

Tovább 



Meggyes habos

Hozzávalók
Tésztához:
20 dkg margarin
20 dkg cukor
6 tojás
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
kevéske tej

Töltelékhez:
1 kg kimagozott meggy (vagy két üveg meggybefőtt)

Tetejére:
3 dl habtejszín
1,5 tábla csoki
5 dkg vaj

 
Elkészítés
1. A margarint előbb önmagában, majd a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját.

2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.

3. A lisztbe vegyítjük a sütőport, és a felvert tojásfehérje habbal felváltva a masszához adjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Betettem a fotót kedves Marcsi.
A hírekbe írt receptekhez nem kötelező a fotó .
Majd elkészítjük és utána is be lehet tenni.
Üdvözöllek:Edit.

Tovább 

Ha gyorsan szeretnék valami édességet készíteni, akkor veszek egy csomag

krémeslapot / készen/ almát puhára  párolok, beizesitem cukorral, fahéjjal, és ha kihűlt a krémes lapból annyit töltök meg, amit egy-két órán belül elfogyasztunk, mert ropogósan szeretem. Olyan, mintha almásrétest ennénk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyszerű Ilikém!!!
Köszönöm szépen.
Puszi:Edit.

 Kovászoljon burgonyával!

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Kovászoljon burgonyával!

Ropogós és tartós lesz a sváb módszerrel

 

A svábok nem kenyérrel, hanem burgonyával készítik a kovászos uborkát. Ha van otthon óburgonya, próbálják ki önök is.

Sváb szokás módjára az uborka nem a kenyértől, hanem a burgonyában lévő természetes keményítőtartalomtól "kovászolódik" meg. Sokan nem is hívják kovászos uborkának, hiszen ahhoz eredetileg kovászos kenyér kell, bár érlelése ugyanúgy a napon, 3-4 nap alatt történik.

Utolsó hozzászólás

Trubiánszky Erika üzente 11 éve

Én is így csinálom néha, apósomtól tanultam.

Tovább 

 Kapros nyári receptek.

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Mire jó a kapor? Nyári receptek

 

Könnyű elsőként rávágni, hogy mi másra, mint a kovászos uborka elkészítésére. Másodjára említenénk a tökfőzeléket. S aztán?

Az egyik legjellegzetesebb ízű és illatú zöldfűszerünk a kapor, ami éppen markáns tulajdonságai okán meg is osztja rendesen a konyhai népeket. Egyesek rajonganak érte, míg mások méla undorral tolják el a tányért, ha kapor zöldell a mártásban, és elég messzire lehet őket űzni az asztaltól.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Lányok,hogy tetszenek a kapros receptek.

Tovább 

 Jaffai csirke

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Jaffai csirke

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell,
  • 4 comb,
  • 1-1 csésze narancslé, és fehérbor,
  • 1 fej szeletekre vágott hagyma,
  • 1 szál halványított zeller,
  • 1 reszelt sárgarépa,
  • só, bors, paprika,
  • 3 evőkanál olaj,
  • fél csésze mazsola,
  • ízlés szerint keleti kömény,
  • 1 gerezdekre vágott narancs,
  • kevés reszelt narancshéj.

A narancslevet, a bort, a zöldségeket és a fűszereket a kömény kivételével széles serpenyőbe öntjük, felfőzzük, és bő fél órán át kis lángon pároljuk a húsdarabokat.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jónak tűnik. A mazsolát kissé sokallom benne.

Tovább 

 Makói csirkemell

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Makói csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 3 dl tej,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 2 db egész tojás,
  • 1 mk őrölt szerecsendió-virág,
  • 1 csapott tk só,
  • kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,
  • 4 adag, hagymával ízesített tartármártás.

Elkészítés: A csirkemelleket kicsontozzuk és a tömör húsdarabokat vékony szeletekre vágjuk. Sós, zúzott fokhagymával ízesített tejben legalább 2 órán keresztül érleljük. Közben a tojásokat felverjük, belekeverjük a megtisztított és lereszelt vöröshagymát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hát,én megenném és a család többi tagja,de a férjem kikergetne a konyhából a hagymás bunda miatt.

Tovább 

 Budapest szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Budapest szelet

(Gerbeaud recept)

Hozzávalók

A csokis piskótához:

  • 3 egész tojás
  • 60 g fi nom liszt
  • 60 g kristály cukor
  • 20 g kakaópor
  • 10 g vaj
  • 1 ek víz

A budapest-masszához:

  • 500 g tojás fehérje
  • 680 g kristály cukor
  • 400 g darált mogyoró
  • 130 g étkezési keményítő

A tejszínes barackos krémhez:

  • 200 g hideg úton felhasználható krémpor
  • 2 dl tej
  • 80 g házi barack paszta
  • 200 g őszibarack befőtt
  • 3 evőkanál citromlé
  • 6 ek barackpálinka
  • 750 g tejszínhab

A díszítéshez:

  • Őszibarack befőtt
  • étcsokoládé
  • Piros cseresznye
  • Porcukor

Elkészítése: A hozzávalókból a szokásos módon egy 20x30 cm-es csokis piskótalapot sütünk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Az biztosan,hogy finom.
Jó,nagy adag sütemény lesz belőle.
Elég drágának tartom,de valamelyik ünnepre elkészítem.

Tovább 

 Ananászos tiramisu

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Ananászos tiramisu

Hozzávalók:

  • 1 ananász (cc 1,4 kg, jó helyette a konzerv is),
  • 3 dkg vaj vagy margarin,
  • 10 dkg kristálycukor,
  • 8 babapiskóta,
  • 6 evőkanál ananászlé,
  • 2 evőkanál kókuszlikőr,
  • 3 tojássárgája,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 25 dkg mascarpone,
  • 1,5 dl zsírszegény joghurt,
  • 1/2 csokor borsmenta,
  • 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés: Az ananászt felszeleteljük, héját levágjuk, fás közepét kimetsszük, húsát felszeleteljük. A vajat /margarint serpenyőben felhevítjük, és megolvasztunk benne 5 dkg cukrot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marikám.
Ma nem főzöcskéztem,egy kicsit enyhült a meleg is.
Kicsit jobban tudtam szétnézni a receptek között,

Tovább 

 Almás rolád

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Almás rolád

Hozzávalók:

  • 1 töltetlen, készen vásárolt vékony piskóta-rolád (vagy 4 tojásból otthon sütött piskóta),
  • 20 dkg sárgabaracklekvár,
  • 3 savanykás alma,
  • 1 tojás,
  • 1 evőkanál édes piskótamorzsa (vagy zsemlemorzsa),
  • nagyon kevés porcukor (csak ha nem elég édes a lekvár),
  • csipetnyi só.

Elkészítés: A sütőt begyújtjuk, és teljes lángon 10 percig előmelegítjük. Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat megmossuk, meghámozzuk és kicsumázzuk, majd az almareszelő legdurvább fokán lereszeljük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez nagyon érdekes, de finom lehet!

Tovább 

 Levendulás epres joghurt jégkrém

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Készítettem már hasonlót de nem ízlett az unokáknak! Sajnos a drága 180 Ft-os fagylalt jön be nekik!

 Szamócaleves hidegen

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Szamócaleves hidegen

A nyár melegben jól esik egy hideg és nagyon finom gyümölcsleves.

Hozzávalók:

50 dkg erdei szamóca, 20 dkg porcukor, 5 dl muskotályos bor, 2 dl tejszín, csipetnyi só

A szamócát átválogatjuk, megmossuk és lecsöpögtetjük. A felét tálba tesszük és megszórjuk a cukor negyedével és felhasználásig pihentetjük. A többi gyümölcsöt tálba tesszük és áttörjük, majd összekeverjük sóval, cukorral és a borral. Hozzáadjuk a cukrozott eperszemeket és a hűtőbe tesszük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jaj de finom!!!

Tovább 

 Sajtos brokkoli krémleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Sajtos brokkoli krémleves

Az egyik legfinomabb leves, ami rengetek B vitamint és ásványi anyagot tartalmazz, így diétázók is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók:

50 dkg brokkoli, 30 dkg burgonya, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kanál olaj, 1 húsleveskocka, 2 dl tejszín, só, bors, 15 dkg sajt,

A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük. A burgonyát is meghámozzuk és felkockázzuk. Majd előkészítjük a hagymákat. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igazi ínyencség!

Tovább 

 Hideg joghurt leves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

A nyár legfinomabb levese, a forróságban. Érdemes kipróbálni.

Hozzá valók:

25 dkg saláta uborka, 2 gerezd fokhagyma, 4 doboz joghurt, 4 ek. Olaj, só, bors.

Az uborkát meghámozzuk, és vékony hasábokra szeleteljük. A fokhagymával kenjünk be, egy tálat, majd azt is vágjuk finomra. Tegyük a tálba a fokhagymát, és öntsük rá a lehűtött joghurtot, és az olajt. Sózzuk, borsózzuk. Keverjük össze, majd tegyük pár órára a hűtőbe. A tetejére tehetünk finomra vágott mandulát is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm,hogy tetszik Marikám.

Tovább 

 Meggyes-kefíres sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók: 4 személyre

Tészta
- 30 dkg meggy
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 evőkanál víz
- 1 evőkanál kakaópor
- 12,5 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor

- 4 tojás
- 7-8 evőkanál mogyorókrém
Krém
- 4 dl tejszín
- 1 csomag zselatin fix
- 10 dkg porcukor
- 1 pohár kefír
- 1 csomag gyümölcskocsonyapor

 

Elkészítése:

Tészta

A tojások fehérjét egy csipetnyi sóval felverjük, a porcukorral habot készítünk belőle.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szép sütemény.A leírtak alapján finom lehet!

Tovább 

 Ilona sütemény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:


Tészta
- 2 evőkanál finomliszt
- 10 dkg csokoládé
- 18 dkg darált dió
- 18 dkg porcukor
- 8 tojás
Krém
- 5 dkg csokoládé
- 5 evőkanál porcukor
- 2 tojás
- 30 dkg vaj
- 1 evőkanál zselatin
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl kávé

Elkészítése:

Tészta

A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük, hozzáadjuk a darált diót, az olvasztott csokoládét meg a lisztet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Ilike és Marika.
Ezt a sütit majd a hűvösebb napokra gondoltam.
A csokis most ebben a hőségben nálunk nem megy!

Tovább 

 Barackos csiga

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:

Barackos csiga
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg vaj

- 4 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 50 dkg rétesliszt
Krém
- 8 őszibarack
- 10 dkg mazsola
- 1 tojássárgája
- 1 vaníliás cukor
- 7 dkg cukor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor

 

Elkészítése:

A lisztet összegyúrjuk a tojással, a kevés cukros tejben megfuttatott élesztővel, a cukorral, csipet sóval és annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 11 éve

Nem lehet rossz! P.ilike

Tovább 

 Tepsis brassói

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

-Hozzávalók:

majoránna
őrölt bors
- 3 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2-3 gerezd fokhagyma

- 60 dkg sertéstarja
- 60 dkg burgonya

 

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, fokhagymareszelékkel bedörzsöljük, majd csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük. A hagymát a szalonnazsírban üvegesre pirítjuk. Rátesszük a csíkokra vágott húst, majoránnával, őrölt borssal ízesítjük. Kevés vizet hozzáadva, fedő alatt, lassú tűzön készre pirítjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hű ez aztán egy finom tepsis kaja!!

Tovább 

 Palacsintás csirkepaprikás

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:


1 kg csirkehús (comb és mell),
1 nagy vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
1 dl olaj,
1 kanál pirospaprika,
2 dl tejföl,
1 tojás,
2 dl tej,
liszt, só.

Palacsintás csirkepaprikás elkészítése :

A tejből, 2-3 kanál lisztből, 1 tojással, egy kevés sóval palacsintatésztát keverünk.
Egy kevés olajban, teflon serpenyőben, vékony palacsintákat sütünk.
Kettőt félreteszünk, a többit laskára vágjuk.
Egy kevés olajban üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én is csatlakozom hozzád.

Tovább 

 Bakonyi csirke

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


1 csirke,
25 dkg gomba,
só, bors,
1 evőkanál liszt,
1 csokor zöldpetrezselyem,
1 fej vöröshagyma,
szerecsendió,
1 dl fehér bor,
1 dl olaj,
2 dl tejföl.

A bakonyi csirke készítése:

A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk.
Az olajban a hagymát sárgára pirítjuk, rátesszük a csirkét, azt is megpirítjuk és félretesszük.
Ezután felöntjük borral, egy kevés vízzel, és puhára pároljuk.
A megtisztított gombát feldaraboljuk, ráteszszük, és kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszike.
Finom,gyors csirkerecept.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Almás tócsi

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Gyors és finom édesség! Hozzávalók: 60 dkg reszelt alma, 20 dkg porcukor, 3 tojás,fahéj, 0,5 csomag sütőpor, liszt szükség szerint.Összekeverjük a hozzávalókat és forró olajba  kanállal halmokat rakunk elsimítjuk és mindkét oldalát megsütjük.Fahéjas porcukorral megszórjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Fincsi!!!!

 Diós Fahéjas Ferdinánd tekercs

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Sütemények >> Diós Fahéjas Ferdinánd tekercs

Diós Fahéjas Ferdinánd tekercs
Hozzávalók:

2 dkg élesztő

2 dl tej

2 ek. cukor

csipet só

40 dkg finomliszt

3 tojás sárgája

8 dkg margarin



A töltelékhez:



10dkg margarin

14 dkg cukor

1 teáskanál fahéj

10-15 dkg darált dió



Locsoláshoz:



2 dl főzőtejszín

1-2 ek. kristálycukor



Elkészítés:

A tésztához az élesztőt langyos tejbe morzsoljuk,felfuttatjuk.
A cukrot és a sót beleszórjuk,majd tálba öntjük,és a liszttel,a tojások sárgájával,és az olvasztott margarinnal összedolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ezt én is elkészítem,nagyon tetszik a recept.

Tovább 

 Diós-csokis szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók 20 szelethez: 40 dkg vaj, 30 dkg porcukor, egy csomag vaníliás cukor, 8 tojás, 4 evőkanál kakaópor, egy csomag sütőpor, 30 dkg darált dió, 4 evőkanál grízes liszt, 2 dl meggylé, 10 dkg csokoládé, 10 dkg meggylekvár

Habosra keverünk 15 dkg vajat 15 dkg porcukorral, majd négy tojássárgáját hozzáadva tovább keverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a dió felét, végül a négy tojás keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hú,de jó Neked Marika.
Nekem még van 2 éves meggyízem.
Az idén sajnos nem tudok tenni.
még van bőven szilva lekvárom és pár üveg barack is.
Majd beosztjuk.
Jó kis recept.
Köszönöm a hozzászólásaitokat.
Majd bemutatjuk.
Jó pihenést kívánok:Edit.

Tovább 

Vagdalt: Pulykahúst ledaráltam, hozzádaráltam egy kicsi kis füstölt szalonnát, beizesítettem sóval, borssal, fokhagymával, beleütöttem egy tojást, hozzáadtam egy tejben megáztatott zsemlét, zöldségzöldjét apróra vágva, jól ősszegyúrtam és kis pogácsákat készítve a húst kisütöttem.

Lencsefőzelék: A lecsét beáztattam, majdvizzel felöntöttem, tettem bele egy kisebb babérlevelet, sót, vegetát, kicsi cukrot. Kis olajon vöröshagymás rántást készitettem, és mikor a lencse megpuhult berántottam vele, és még egy kis tejfölt is adtam hozzá, valamint egy pici ecetet is.

Tovább 

 Du Barry leves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Du Barry leves

Hozzávalók: 4 személyre

  • 1 l húslé,
  • 1 közepes fej karfiol,
  • 3 dkg vaj,
  • egy kanál liszt,
  • 2,5 dl tej,
  • 1 tojás,
  • 2 dl tejszín,
  • reszelt szerecsendió,
  • só.

Elkészítés: A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt a hideg húslében tegyük fel főni. Kb. 10 perc múlva leszűrjük, a karfiol kétharmadát átpasszírozzuk és hozzákeverjük a leveshez. A vajból, a lisztből és a tejből világos rántást készítünk, a berántott levest sóval és szerecsendióval fűszerezzük és összeforraljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon fincsi lehet!

Tovább 

 Aranyleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Aranyleves

Hozzávalók:

  • 1 tyúk,
  • 4 l víz,
  • 1 hagyma,
  • 3 szál sárgarépa,
  • 2 szál fehérrépa,
  • 1-1aralábé, zellergumó,
  • 1 csomó petrezselyem,
  • kis darab gyömbér,
  • szemes bors, só.

Elkészítés: A feldarabolt tyúkot hideg vízben főni tesszük, ha forr, a szürkés habot leszedjük, majd a megtisztított zöldséget, fűszert hozzáadjuk. Lassú tűzön 2-3 órán át főzzük, majd cérnametélttel vagy maceszgombóccal tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A finom kis húsleves!!!

 Hideg meggyleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

60 dkg meggy, 20 dkg cukor, 1 citrom, 5 szegfűszeg, 1 fahéj, fél dkg só, 2,5 dl tejföl, 1 dkg liszt, 1 dl vörösbor (Egri bikavér), 2,5 dl tej, 1 tojássárgája.
A tejfölt a vörösborral és a cukorral elkeverem és hozzáöntök 2 deci vizet. Ezalatt a kimagozott meggyet megfőzöm kevés vízben és cukorban, majd a lehűlés után elkeverem az összes többi hozzávalóval. Jól behűtve tálalom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szeretjük, de még vörösborral sosem készítettem.

Hozzávalók:
Tészta:
10 tojás
10 evőkanál cukor
4 evőkanál étolaj
6 evőkanál tej
10 evőkanál liszt
1,5 csomag sütőpor

Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
6 evőkanál cukor
két csomag vaníliás cukor
egy citrom reszelt héja
fél citrom leve
20 dkg vaj
egy doboz darabolt konzerv ananász
Elkészítés módja:
10 tojás sárgáját kikeverünk
10 evőkanál cukorral
4 evőkanál étolajjal
6 evőkanál tejjel

Belekeverünk:

10 evőkanál lisztet
1,5 csomag sütőport
és a 10 tojás felvert habját

Kettéosztjuk két nagyobb kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe és közepes hőmérsékleten sütjük, egyenként kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom és mutatós süti lehet.
Köszönöm szépen Ilikém a receptet.
Nekünk fél adag is elég lesz belőle.
Puszi:Edit.

Tovább 

A meggyet megmossuk, kimagozzuk.Tegyük egy olyan mélytálba ami majd a fagyasztónkba befér.  Adjuk hozzá a mascarponét és botmixerrel jól turmixoljuk simára, adjunk bele izlés szerint cukrot vagy mézetr.Tegyük a mélyhütőbe, majd ahogy kezd a krém  szilárdulni , botmixerrel keverjük át újra. Ezt ismételjük meg , 3o percenként 3-4 alkalommal, így lesz krémes állagú a fagyi.Fogyasztás előtt hagyjuk a fagylaltot szobahőmérsékleten olvadni, hogy könnyebb legyen adagolni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon fincsi lehet!

Tészta készítése:

  1. A kakaós kekszet morzsásra daráljuk.
  2. Összekeverjük a kiolvasztott gesztenyemasszával és a felkockázott hideg vajjal.
  3. Belesimítjuk egy 22-23 cm-es tortaforma aljába.
  4. A masszát meglocsoljuk egy kis rummal.

Krém készítése:

  1. A vaníliás pudingporokat megfőzzük a tejjel és a cukorral.
  2. Ha már kicsit hűlt a krém, hozzákeverjük a kisebb kockákra vágott hideg vajat és a tojássárgáját.
  3. Keverjük, amíg szépen belesimul a krémbe.
  4. A babapiskótákat mártsuk bele a kávéba.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó kis sütemény!
Könnyen elkészíthető.
A Nosaltyn a képet megnézhetitek,mert azt levettem.
Köszönöm Ilike.
Puszi:Edit.

Tovább 

Indul az eperszezon – 3 ellenállhatatlan recept
Indul az eperszezon – 3 ellenállhatatlan recept
Még ugyan nem legolcsóbb, de már lehet kapni. Ezért aki nem tud várni, az már most hétvégén nekiláthat az epres sütik legyártásának. Van 3 szuper ötletünk.

Indul az eperszezon - 3 ellenállhatatlan receptEpres pite

Hozzávalók 10 szelethez:

A tésztához:
• 15 dkg liszt + a formához
• 10 dkg porcukor
• fél csomag sütőpor
• csipet só
• 1 kisebb citrom reszelt héja
• 2 tojás
• 10 dkg natúr joghurt
• 10 dkg sütőmargarin, olvasztva + a forma kikenéséhez
Az epres részhez:
• 20-25 dkg eper
• 5 dkg kristálycukor
• fagylalt a tálaláshoz


A tésztához a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a sót és a reszelt citromhéjat egy tálban elkeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Margó!
Nagyon köszönöm e sok finom receptet.
Lesz,miből válogatni.
Üdvözöllek:Edit.

Tovább 

Kedves Ferike!

Köszönöm, hogy megnézted a képeimet. Természetesen én sem szeretek mindent, de azért "ne legyél nagyon váogatós".

Üdvözlettel  : Ilucika

 

Hozzávalók:
Tészta:60 dkg liszt,30 dkg margarin,22,5 dkg kristálycukor, 1,5 csomag sütőpor,1 csomag vaníliás cukor,3 tojás sárgája, 1 citrom reszelt héja
Túró töltelék: 1 kg túró, egy üveg meggy befőtt,reszelt citromhéj,cukor(izlés szerint),1 csomag burbon vaníliás cukor, a 3 tojás felvert habja
Puding: a meggy befőtt levét felengedem vízzel,hogy kb. 7-8 dl legyen és 2 csomag vaníliás puding, cukor izlés szerint
Elkészítés módja:
A tésztához valókat összegyúrom és az egynegyedét félreteszem a rácsoknak.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Ilucika.!!
Nagyon finom receptet hoztál.
Biztos vagyok , hogy sort kerítek rá.
Köszönöm a receptet.Puszi

Tovább 

 Királyok csirkecombja.

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Királyok csirkecombja.

Hozzávalók:

  • 4 szép, nagy csirkecomb,
  • 1 ek frissen reszelt torma,
  • 2 db egész tojás,
  • 10 dkg főtt füstölt tarja vagy,
  • 1-2 ek tejföl,
  • 10 dkg főtt füstölt sonka,
  • 1 közepes nagyságú csemege uborka,
  • ízlés szerint só és törött fekete bors,
  • kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

Elkészítés: A csirkecombokat a forgóknál bevágjuk, de nem vágjuk el! A főtt sonkát és az uborkát vagy nagy lyukú darálón ledaráljuk, vagy nagyon apróra összevágjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én is úgy gondolom Lányok!

Tovább 

 Csirke mandulával

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Csirke mandulával

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell,
  • 1 teáskanál só,
  • 1 ek. kukoricakeményítő,
  • 5 dkg spárga,
  • 10 dkg mandula,
  • 3 ek. étolaj,
  • 1 teáskanál finomra vágott hagyma,
  • 1 szelet gyömbérgyökér (apróra vágva),
  • 2 ek. száraz Sherry,
  • 1 leveskocka (összetörve),
  • bors, ízlés szerint

Elkészítés: Vágjuk a csirkehúst 1 cm-es darabokra, keverjük bele a sót és kukoricakeményítő felét. Vágjuk a spárgát 1 cm-es darabokra. Ha a mandula még héjában van, távolítsuk el forró vízben, és utána enyhén pörköljük meg 1 ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nos ez is egy kuriózum!

Tovább 

 Budai sült csirke

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Budai sült csirke

Elkészítési ideje: 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 csirke (kb. 1 kg-os),
  • 1 dl konyak,
  • 1 teáskanál cukor, ugyanennyi só,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 4-5 evőkanál kukoricaliszt,
  • olaj a sütéshez,
  • 1 dl sűrű majonéz.

A megmosott, leszárított csirkét 8 darabra vágom. A konyakba belekeverem a megtisztított, szétzúzott fokhagymát, a sót, a cukrot. A csirkedarabokat a konyakos lében megmártom, majd 1másra teszem a húsokat, és legalább 2 órán keresztül érlelem.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom lehet!

Tovább 

 Erdélyi diós pogácsa

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Erdélyi diós pogácsa

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt,
  • 20-20 dkg vaj és porcukor,
  • 15 dkg dió,
  • 1 tojás + 3 tojássárgája,
  • fél citrom héja,
  • fahéj

Elkészítés: A lisztet, vajat, porcukrot és a tojások sárgáját összegyúrjuk. Őrölt fahéjjal, reszelt citromhéjjal ízesítjük, hozzákeverjük a darált diót. Kinyújtjuk és kerek formával (nagy pogácsaszaggatóval) kiszaggatjuk. Megkenjük a felvert tojással, és kivajazott tepsiben, közép-meleg sütőben megsütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én még nem ettem,gondoltam felteszem.
Majd várom mások véleményét is.

Tovább 

 Boszorkánypogácsa

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Boszorkánypogácsa

Hozzávalók:

  • 10 dkg dió,
  • 1 citrom,
  • 25 dkg margarin,
  • 15 dkg porcukor,
  • 5 tojás sárgája,
  • 45 dkg finomliszt,
  • 1 tojás fehérje,
  • 10 dkg baracklekvár.

Elkészítés: A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egyenként hozzáadjuk 4 tojás sárgáját, beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót, hogy jól formázható tészta legyen.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hát ez is diós!
Nem tudom,milyen lehet!

Tovább 

 Aranypogácsa

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Aranypogácsa

Elkészítés: 20 dkg lisztet, 1 cs. sütőport, 2 tojás sárgáját, kk-nyi sót, és szükség szerinti tejfölt összegyúrunk lágyan gyúrható tésztává. Ezt nyújtjuk olyan nagyságúra, hogy az 1 órával előbb elkészített és pihentetett vajastésztát belecsomagolhassuk. A vajastésztát 15 dkg lisztnek 25 dkg vajjal történt eldolgozásával készítettük... Az összetett tésztát négy-ötször nyújtjuk és hajtogatjuk, míg legvégül ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszúrva, tojással megkenjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó kis pogácsa!

Tovább 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Marcsikám!
Hasonló a szemüveges csirkésemhez.
Csak ez kelt tésztából készült.
Ha előbb láttam volna,én is megszórtam volna a nyílást sajttal.
Olyan lett volna,mint a habos rolni sütemény.
Majd legközelebb.
Puszi:Edit.

 Málnás-citromos csokis torta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Valóban finom lehet,nálunk nyáron a gyümölcsös édességek dominálnak.

Lekváros derelye sülve

Tésztája úgy készül, mint a csöregéé. Mikor azonban elnyújtják a levél tésztát, felébe hajtják. Az első felébe cukrozott lekvárt raknak kanállal kis csomókban egymástól 4-5 cm távolságra. Mikor minden helyet beraktak, a levél másik felét ráhajtják. Minden csomó körül meglapogatják, hogy összeragadjon. Ekkora derelyemetszővel elvágják négyzet vagy rombuszalakúra, s ezt egyenként rakják bele a forró zsírba. Roppant felfúvódik, telemegy levegővel.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 11 éve

Köszönöm lányok, szeretlek Benneteket!!
Puszi:Ilucika

Tovább 

Hozzávalók: A tésztához:

  • 2 citrom,
  • 6 tojás, 6 tojássárgája,
  • 14 dkg vaj,
  • 1 cs.vaníliás cukor,
  • 24 dkg cukor,
  • 1 cs. sütőpor,
  • 24 dkg liszt.

a tetejére:

  • 2 evőkanál méz,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 2 evőkanál víz.

Elkészítés: A citromok héját lereszeljük, félretesszük. majd ,lehámozzuk, karikákra vágjuk. gyümölcstorta formát alufóliával kibéleljük. a citromkarikákat az aljára rakosgatjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egyetértek Editkével!

Tovább 

 Londoni keksz

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Londoni keksz

½ kg lisztet 1/8 liter tejjel, 2 egész tojással, 15 dkg cukorral, 6 dkg vajjal és 1 csomag vanillincukorral jól összegyúrunk, végül kevés liszttel elkevert 1 csomag sütőport adunk hozzá. A tésztát még egyszer jól eldolgozzuk, azután vékonyra nyújtjuk, hajtjuk. A hajtogatást és nyújtást ismételjük 4-5-ször, míg végül késhát vastagra nyújtva, kekszvágóval kiszúrjuk. A tojásfehérjével egyenletesen megkent kekszeket szép pirosra sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

A páromnak ez biztosan tetszeni fog!!

Tovább 

 Csirkés tortilla

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Csirkés tortilla

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemellfilé,
  • só, őrölt bors,
  • Cayenne bors,
  • kis doboz paradicsompüré,
  • 1 KK cukor,
  • csipet kakukkfű,
  • csipet csili,
  • 6 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 25 dkg Kidney bab (konzerv),
  • 2 darab paprika,
  • 2 fej vöröshagyma,
  • olaj a sütéshez,
  • tortilla lapok,
  • olaj a sütéshez,

A csirkemellfiléket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a fűszeres csirkéket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Lányok.

Tovább 

 Gyümölcsös csirke

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Gyümölcsös csirke

(curry basmati rizzsel)

Hozzávalók I. A mártáshoz

  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 darab sárgarépa,
  • 1 petrezselyemgyökér,
  • 1/4 zellergumó,
  • fél karalábé,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 3 evőkanál curry,
  • chili ízlés szerint (minél kisebb a chili, annál erősebb),
  • 1 doboz gyümölcskoktél (400 gramm),
  • 3 dl csirkehúsleveslé,
  • 1.5 dl tejszín,
  • só, bors ízlés szerint,

II. A hús:

  • 6 darab teljes csirkecomb, vagy 12 darab felső, illetve alsó comb, amelyiket jobban szereted,
  • só, bors ízlés szerint,
  • 2 evőkanál olaj,

Végy 6 darab csirkecombot, húzd le a bőrét, csontozd ki.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm,hogy tetszenek a receptek.
Várom a képeket is róla.Edit.

Tovább 

 Beregszászi tejfölös csirke

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Beregszászi tejfölös csirke

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkecomb, ketté vágva,
  • 3 fej vöröshagyma,
  • só, bors ízlés szerint,
  • 1 mokkáskanálnyi fokhagymapüré,
  • 1 mokkáskanálnyi mustár,
  • 4-5 babérlevél,
  • 4-5 dl tejföl,
  • 6 dl húslé,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 1 dl olaj, vagy egyéb zsiradék,
  • 1 mokkáskanálnyi őrölt pirospaprika,

A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg, rakd rá a csirkecombokat. Fűszerezd: sóval, borssal, fokhagymával, mustárral, babérlevéllel, rövid ideig pirítsd át az egészet, engedd fel a húslével, párold.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Majd megízleljük Marcsikám!!
Puszi:Edit.

Tovább 

 Aszalt szilvás csirkemell

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Aszalt szilvás csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 szép csirkemell,
  • 20 szem vörösborban főtt aszalt szilva,
  • 1 db tojás,
  • 3-4 evőkanál liszt,
  • 1 dl tej,
  • 2 szem összetört szegfűszeg,
  • 1 evőkanál sós mogyoró, (vagy mandula),
  • ízlés szerint só és törött fehér bors.

Elkészítés: A csirkemelleket úgy csontozzuk ki, hogy 4 tömör húsdarabot kapjunk. A fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé kiverjük. Ügyeljünk arra, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthető legyen!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Marcsika és Marika.
Finom lehet,majd elkészítjük és bemutatjuk.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Rumos dióbomba

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Rumos dióbomba

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált dió,
  • 10 dkg darált háztartási keksz,
  • 10 dkg cukor,
  • 5 dkg vaj,
  • 4 evőkanál forró tej,
  • 1--2 kávéskanál rum,
  • kristálycukor,
  • (meggy befőtt).

Elkészítése: A finomra darált háztartási kekszet a többi anyaggal jól összegyúrjuk. Fél óra hosszat állni hagyjuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle és kristálycukorban megforgatva mignonpapírba rakjuk. (Díszítésül mindegyik golyócskára fél szem meggybefőttet tehetünk.) Figyelem: Ha rumos meggyet használunk, rum helyett a befőtt levét is használhatjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Könnyű az elkészítése is,egyszerű kis desszert.
Köszönöm a hozzászólásaitokat.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Krémes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Krémes

Elkészítési idő 40 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg háztartási keksz,
  • 1 l tej,
  • 3 csomag vaníliás puding,
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál zselatin
  • 13 evőkanál porcukor
  • 25 dkg ráma

A csokimázhoz:

  • 20 dkg porcukor,
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 10 dkg ráma

Elkészítés: A tejet, a pudingot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját a zselatinnal sűrű krémmé főzzük. A krémet hagyjuk félig kihűlni, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Készítettem már ilyen formában, finom volt.

Tovább 

 Epres hab citromfűvel

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

....és ha még itt lenne az asztalomon!!!!

Tehát sós palacsinta tésztát készitünk!


Hozzá valók kb 40db:

1 kg finom liszt, 8 db tojás, 1l tej 3/4 dl olaj szénsavas ásványvíz, 2 evó kanál cukor, só!


Elkészítése:

Ezeket simára ki kell keverni az olajat csak utólag lassan, keverés közben tegyűk bele! tegyük félre pihentetni kb 20 - 25 percet: addig el mossuk a kézi mixert és vissza teszük a helyére!!!! El készítjük a tölteléket:! Hozzá valók 1dl olaj, 2 fej vörös hagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 kg finomra darált sertés hús, 1.5 evőkanál vegetta, ketchup, 2 evő kanál mustár 1 evőkanál cukor, zsemle morzsa!

Utolsó hozzászólás

Kányási Józsefné Marika üzente 11 éve

Én is többször készítettem már nagyon finom,laktató! Köszönjük!!!

Tovább 

 Sonkás tojásropogós

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Sonkás tojásropogós


Hozzávalók: 8 főtt tojás, 10 dkg főtt-füstölt sonka, 3-3 dkg vaj és liszt
 2dl tej 20dkg zsemlemorzsa, 2 tojás,örölt fehér bors, só, olaj a sűtéshez.


A tojásokat vékony szeletekre, a sonkát apró kockákra vágjuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, a forró tejjel felengedjük, és állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a tojásszeleteket, a sonkát és 8 dkg zsemlemorzsát.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Szerintem jó kis recept

Tovább 

 Bundás virsli

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Bundás virsli


Hozzávalók: 4 pár virsli,
2 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl
sör, só, olaj a sütéshez.


A tojássárgájából a liszttel és a sörrel sűrű tésztát keverünk, amelyhez hozzáadunk egy evőkanálnyi olajat, megsózzuk, és végül belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. A virsliket hosszában négyfelé vágjuk, majd a sűrű sörtésztába mártjuk, és forró olajban kisütjük. Köretnek vajban párolt zöldségeket adunk hozzá.

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hasonlít a sörös csirkéhez a bundázat.
Virslivel is finom lehet.

 Olasz rántott szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Olasz rántott szelet


Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, 10-10 dkg vöröshagyma és liszt, 25 dkg paradicsom, l evőkanál paradicsompüré, l dl fehérbor, 2 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 15 dkg sajt, kakukkfű, őrölt bors, só, olaj a sütéshez.


Kevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk paradicsompürét, a kakukkfüvet, kevés borral felengedjük, és sűrűre főzzük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én is mentettem.Nekem is tetszik, el fogom készíteni.

Tovább 

 Csirkemájragu

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csirkemájragu

Elkészítési ideje: 40 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj,
  • 10 dkg gomba,
  • 1 szép, húsos paradicsompaprika,
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • só és törött fekete bors ízlés szerint.

A csirkemájat szétszedem, kis darabkákra vágom, a szíveket pedig vékonyra karikázom. A füstölt szalonnát apró kockákra metélem, zsírját kiolvasztom és a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztom rajta.

Tovább 

 Csirkecomb gombában

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Csirkecomb gombában

Hozzávalók:

  • 4 szép csirkecomb,
  • 1 zacskó gombalevespor,
  • 8-10 dkg finomliszt,
  • 1 db egész tojás,
  • 1,5-2 dl tej,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • 1 mk törött fekete bors.

Elkészítés: A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, és mindkét oldalát megsózzuk. A tojást a tejjel habosra verjük, hozzáadjuk a gombalevesport, a megmosott és finomra vágott petrezselyemzöldet, valamint a törött borsot. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta-massza legyen belőle.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon érdekes , de viszont nagyon jó kis recept,Köszönöm szépen

Tovább 

 Budai sült csirke

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Budai sült csirke

Elkészítési ideje: 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 csirke (kb. 1 kg-os),
  • 1 dl konyak,
  • 1 teáskanál cukor, ugyanennyi só,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 4-5 evőkanál kukoricaliszt,
  • olaj a sütéshez,
  • 1 dl sűrű majonéz.

A megmosott, leszárított csirkét 8 darabra vágom. A konyakba belekeverem a megtisztított, szétzúzott fokhagymát, a sót, a cukrot. A csirkedarabokat a konyakos lében megmártom, majd 1másra teszem a húsokat, és legalább 2 órán keresztül érlelem.

Tovább 

 Sajtos-tejfölös karaj

11 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Sajtos-tejfölös karaj

 

 

Hozzávalók:

4 szelet karaj

2 kis tejföl

20 dkg sajt

zsemlemorzsa

vaj

 

Elkészítés:

A karajt kiklopfolom és megsózom. A hússzeleteket az olvasztott vajban kisütöm, kicsit megpiríthatjuk. A kisült hússzeleteket zsemlemorzsába forgatom, hőálló tálba helyezem. Tejföllel elfedem, majd reszelt sajttal megszórom. Előmelegített sütőben kb. 20 percet sütöm. Párolt rizzsel tálalom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen Margit a hozzászólásodat.
Üdv:Edit.

 Almás-rebarbarás linzer

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én még rebarbarával nem készítettem semmit.
Nem tudom,hogy milyen az íze.
Marcsikám!
Ha valamit tudnál ezzel kapcsolatosan írni,vagy mástól is szívesen fogadnám.

 Tökmagolajos túrókrém

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon szeretem a tökmag olajat , úgy hogy elkészítem valamikor.Kíváncsi vagyok az ízekre.Köszönöm a receptet

Ez történt a közösségben:

Garáz József 13 órája új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Minesztrone leves képhez:

Minesztrone_leves-001_2190930_1410_s

Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu