Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
-------------------
ÜNNEPI ALMÁSPITE
(igen finom)
35 deka lisztet elkeverünk 1 csomag Váncza-sütőporral. A liszt 1/2 részét 25 deka
vajjal jól eldolgozzuk, és hűvös helyre félretesszük. Míg a vajas tészta pihen, a liszt
másik részéhez 5 deka porcukrot, 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot, 2 egész tojást,
csipetnyi sót és kb. fél deci tejet keverünk, hogy lágy tésztát kapjunk. A vajastésztát
ujjnyi vastagra kinyújtjuk, közepére helyezzük a lágy tejestésztát, egyszer
összehajtjuk, ismét nyújtjuk, azután megint hajtjuk.
-------------------
LILI-KIFLI
(könnyű, igen finom)
20 deka vajat 20 deka liszttel kevert 1/2 csomag Váncza-sütőporral, 20 deka túróval
és kevés sóval jól összedolgozunk. Késhát vastagságra nyújtjuk, és háromszög
alakú darabokra vágjuk. Az egyes darabokat lekvárral kenjük meg és
összecsavarjuk. A kész kifliket még meleg állapotban vanílincukorral hintjük be.
|
|
-------------------
ÉRSEKSZELETEK
(kitűnő uzsonnasütemény)
2 egész tojást 1/2 kg liszttel, 1 deka cukorral, 1 csomag Váncza-sütőporral, 1 deci
tejfellel, 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral, 12 deka vajjal jól összegyúrunk, és
hideg helyen pihentetjük. Nagyobb tepsibe téve három réteg tésztát teszünk, egyik
rétegre szeletelt és fahéjjal megszórt almát, a másik rétegre pedig valamilyen
gyümölcsízt kenünk. Kihűlés után szeleteljük és Váncza-vanilincukorral, kevert
porcukorral beszórjuk.
-------------------
KASSAI SZELET
(igen jó)
35 deka lisztet jól összegyúrunk 1 csomag Váncza-sütőporral, 20 deka zsírral, 10
deka cukorral, 1 citrom reszelt héjával, csipetnyi törött fahéjjal, 1 egész tojással és
1/2 csomag Váncza-vanilincukorral. A tésztát zsírozott tepsibe kisujjnyi vastagon
tesszük, és 5-6 deka mazsolával megszórjuk, melyeket ujjal a tésztába nyomkodunk.
Ezután villával megszurkálva, a süteményt forró sütőben felemelkedésig, illetve
gyenge sárgulásig sütjük.
Hozzávalók:
Elkészítése: Téglalap alakú piskótát veszünk (vagy sütünk), kisebb- nagyobb darabokra vágjuk, a darabokat híg csokoládéöntetbe mártjuk, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
Csokoládéöntet: 3 evőkanál kakaót, 3 evőkanál cukrot, 5 evőkanál vizet állandóan kevergetve felforralunk. A tűzről levéve egy diónyi vajat teszünk bele (ettől fényes lesz a bevonat)
Az elmúlt években egyre több helyen és többféleképpen alkalmazzák a cukkinit. Ennek több oka is van: egészséges, tápláló, gyorsan elkészíthető, ráadásul ezerféleképpen,
olcsó és semleges ízének köszönhetően számtalan ételhez használható.
Pirítósra, pitára vagy kenyérre kenve tökéletes reggeli, uzsonna - de akármikor fogyaszthatjuk. Kell hozzá egy zsenge cukkini, amit meghámozunk és tökreszelőn – a csepp alakú lyukak a reszelőn – legyalulunk.
Cukkinleves
Olajon és apróra vágott hagymán megfuttatunk fél kiló felkockázott cukkinit, amit fél liter hús- vagy zöldségleves alaplével felengedünk. Néhány percig főzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. Miután egy kicsit hűlt, mehet bele egy deci tejszín; ízesíthetjük borssal, sóval, szerecsendióval. Tápláló leves, hiszen a tejszín és a kruton – amivel tálaljuk – elegendő kalóriát tartalmaz, így akár önmagában is fogyaszthatjuk ebédre, de vacsorára is.
Vegyünk egy kiló hámozott, felkockázott cukkinit, dobjuk rá olajon megpirított vöröshagymára, dinszteljük kicsit, ízesítsük vegetával, majd dobjunk rá még négy kisebb, felkockázott paradicsomot, majd csak ezután szórjuk meg pirospaprikával. Mivel a cukkini elég sok levet ereszt, főleg a só hatására, nem szükséges vizet alá önteni, legfeljebb akkor, ha nem volt túl friss a cukkini és megkívánja. Egyébként tíz perc alatt készre fő, galuskával tökéletes.
Mivel a muffin hasonlóan multifunkcionális étel, mint a cukkini, ezért ezt nem csak édesen készíthejük el, hanem sósan főételnek, előételnek is. Bonyolultabb a recept, mint a korábbiak, ezért lássuk először a hozzávalókat: 50 dkg cukkini, 25 dkg tönkölyliszt, fél csomag sütőpor, 10 dkg olvasztott margarin, 2 db tojás, 1 kis pohár natúr joghurt, 10 dkg vöröshagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, 1 teáskanál só, ízlés szerint őrölt feketebors, kevés pirospaprika.
Sült pulykamell egri rozé mártással
Hozzávalók: adagonként
A zöldbabot megtisztítjuk (egészben marad), leveskockával vagy sós vízben megfőzzük. Beleforgatjuk a megpirított prézlibe. Magában is finom, de kínálhatunk hozzá tejfölt, reszelt sajtot (sütőben tejföllel, sajttal átsütve különösen remek - de ez már "rakott zöldbab" kategória.).
12 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
Ha gyorsan szeretnék valami édességet készíteni, akkor veszek egy csomag
krémeslapot / készen/ almát puhára párolok, beizesitem cukorral, fahéjjal, és ha kihűlt a krémes lapból annyit töltök meg, amit egy-két órán belül elfogyasztunk, mert ropogósan szeretem. Olyan, mintha almásrétest ennénk.
Kovászoljon burgonyával!
Ropogós és tartós lesz a sváb módszerrel
A svábok nem kenyérrel, hanem burgonyával készítik a kovászos uborkát. Ha van otthon óburgonya, próbálják ki önök is.
Mire jó a kapor? Nyári receptek
Könnyű elsőként rávágni, hogy mi másra, mint a kovászos uborka elkészítésére. Másodjára említenénk a tökfőzeléket. S aztán?
Az egyik legjellegzetesebb ízű és illatú zöldfűszerünk a kapor, ami éppen markáns tulajdonságai okán meg is osztja rendesen a konyhai népeket. Egyesek rajonganak érte, míg mások méla undorral tolják el a tányért, ha kapor zöldell a mártásban, és elég messzire lehet őket űzni az asztaltól.
Hozzávalók:
A narancslevet, a bort, a zöldségeket és a fűszereket a kömény kivételével széles serpenyőbe öntjük, felfőzzük, és bő fél órán át kis lángon pároljuk a húsdarabokat.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemelleket kicsontozzuk és a tömör húsdarabokat vékony szeletekre vágjuk. Sós, zúzott fokhagymával ízesített tejben legalább 2 órán keresztül érleljük. Közben a tojásokat felverjük, belekeverjük a megtisztított és lereszelt vöröshagymát.
(Gerbeaud recept)
Hozzávalók
A csokis piskótához:
A budapest-masszához:
A tejszínes barackos krémhez:
A díszítéshez:
Elkészítése: A hozzávalókból a szokásos módon egy 20x30 cm-es csokis piskótalapot sütünk.
Hozzávalók:
Elkészítés: Az ananászt felszeleteljük, héját levágjuk, fás közepét kimetsszük, húsát felszeleteljük. A vajat /margarint serpenyőben felhevítjük, és megolvasztunk benne 5 dkg cukrot.
Hozzávalók:
Elkészítés: A sütőt begyújtjuk, és teljes lángon 10 percig előmelegítjük. Közben elkészítjük a tölteléket: az almákat megmossuk, meghámozzuk és kicsumázzuk, majd az almareszelő legdurvább fokán lereszeljük.
12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás
Szamócaleves hidegen
A nyár melegben jól esik egy hideg és nagyon finom gyümölcsleves.
Hozzávalók:
50 dkg erdei szamóca, 20 dkg porcukor, 5 dl muskotályos bor, 2 dl tejszín, csipetnyi só
A szamócát átválogatjuk, megmossuk és lecsöpögtetjük. A felét tálba tesszük és megszórjuk a cukor negyedével és felhasználásig pihentetjük. A többi gyümölcsöt tálba tesszük és áttörjük, majd összekeverjük sóval, cukorral és a borral. Hozzáadjuk a cukrozott eperszemeket és a hűtőbe tesszük.
Sajtos brokkoli krémleves
Az egyik legfinomabb leves, ami rengetek B vitamint és ásványi anyagot tartalmazz, így diétázók is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli, 30 dkg burgonya, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kanál olaj, 1 húsleveskocka, 2 dl tejszín, só, bors, 15 dkg sajt,
A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük. A burgonyát is meghámozzuk és felkockázzuk. Majd előkészítjük a hagymákat. Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a hagymát és a fokhagymát üvegesre pirítjuk.
A nyár legfinomabb levese, a forróságban. Érdemes kipróbálni.
Hozzá valók:
25 dkg saláta uborka, 2 gerezd fokhagyma, 4 doboz joghurt, 4 ek. Olaj, só, bors.
Az uborkát meghámozzuk, és vékony hasábokra szeleteljük. A fokhagymával kenjünk be, egy tálat, majd azt is vágjuk finomra. Tegyük a tálba a fokhagymát, és öntsük rá a lehűtött joghurtot, és az olajt. Sózzuk, borsózzuk. Keverjük össze, majd tegyük pár órára a hűtőbe. A tetejére tehetünk finomra vágott mandulát is.
Tészta
- 30 dkg meggy
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 evőkanál víz
- 1 evőkanál kakaópor
- 12,5 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- só
- 4 tojás
- 7-8 evőkanál mogyorókrém
Krém
- 4 dl tejszín
- 1 csomag zselatin fix
- 10 dkg porcukor
- 1 pohár kefír
- 1 csomag gyümölcskocsonyapor
Elkészítése:
TésztaA tojások fehérjét egy csipetnyi sóval felverjük, a porcukorral habot készítünk belőle.
Hozzávalók:
Tészta
- 2 evőkanál finomliszt
- 10 dkg csokoládé
- 18 dkg darált dió
- 18 dkg porcukor
- 8 tojás
Krém
- 5 dkg csokoládé
- 5 evőkanál porcukor
- 2 tojás
- 30 dkg vaj
- 1 evőkanál zselatin
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dl kávé
Elkészítése:
TésztaA tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük, hozzáadjuk a darált diót, az olvasztott csokoládét meg a lisztet.
Hozzávalók:
Barackos csiga
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg vaj
- só
- 4 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 tojás
- 50 dkg rétesliszt
Krém
- 8 őszibarack
- 10 dkg mazsola
- 1 tojássárgája
- 1 vaníliás cukor
- 7 dkg cukor
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A lisztet összegyúrjuk a tojással, a kevés cukros tejben megfuttatott élesztővel, a cukorral, csipet sóval és annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk.
-Hozzávalók:
majoránna
- őrölt bors
- 3 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- 60 dkg sertéstarja
- 60 dkg burgonya
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, fokhagymareszelékkel bedörzsöljük, majd csíkokra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük. A hagymát a szalonnazsírban üvegesre pirítjuk. Rátesszük a csíkokra vágott húst, majoránnával, őrölt borssal ízesítjük. Kevés vizet hozzáadva, fedő alatt, lassú tűzön készre pirítjuk.
Hozzávalók: |
1 kg csirkehús
(comb és mell),
1 nagy vöröshagyma,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
1
dl olaj,
1 kanál pirospaprika,
2 dl tejföl,
1 tojás,
2 dl tej,
liszt, só.
Palacsintás csirkepaprikás elkészítése
:
A tejből, 2-3 kanál lisztből, 1 tojással, egy kevés sóval palacsintatésztát
keverünk.
Egy kevés olajban, teflon serpenyőben, vékony palacsintákat sütünk.
Kettőt félreteszünk, a többit laskára vágjuk.
Egy kevés olajban üvegesre
pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával.
1 csirke,
25 dkg gomba,
só, bors,
1 evőkanál
liszt,
1 csokor zöldpetrezselyem,
1 fej
vöröshagyma,
szerecsendió,
1 dl fehér bor,
1 dl olaj,
2 dl tejföl.
A bakonyi csirke készítése:
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk,
megborsozzuk.
Az olajban a hagymát sárgára pirítjuk, rátesszük a csirkét,
azt is megpirítjuk és félretesszük.
Ezután felöntjük borral, egy kevés vízzel,
és puhára pároljuk.
A megtisztított gombát feldaraboljuk, ráteszszük, és kb.
Gyors és finom édesség! Hozzávalók: 60 dkg reszelt alma, 20 dkg porcukor, 3 tojás,fahéj, 0,5 csomag sütőpor, liszt szükség szerint.Összekeverjük a hozzávalókat és forró olajba kanállal halmokat rakunk elsimítjuk és mindkét oldalát megsütjük.Fahéjas porcukorral megszórjuk.
Sütemények >> Diós Fahéjas Ferdinánd tekercs
Hozzávalók 20 szelethez:
40 dkg vaj, 30 dkg porcukor, egy csomag vaníliás cukor, 8 tojás, 4
evőkanál kakaópor, egy csomag sütőpor, 30 dkg darált dió, 4 evőkanál
grízes liszt, 2 dl meggylé, 10 dkg csokoládé, 10 dkg meggylekvár
Habosra keverünk 15 dkg vajat 15 dkg porcukorral, majd négy
tojássárgáját hozzáadva tovább keverjük. Hozzáadjuk a sütőport, a
lisztet és a dió felét, végül a négy tojás keményre vert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük.
Vagdalt: Pulykahúst ledaráltam, hozzádaráltam egy kicsi kis füstölt szalonnát, beizesítettem sóval, borssal, fokhagymával, beleütöttem egy tojást, hozzáadtam egy tejben megáztatott zsemlét, zöldségzöldjét apróra vágva, jól ősszegyúrtam és kis pogácsákat készítve a húst kisütöttem.
Lencsefőzelék: A lecsét beáztattam, majdvizzel felöntöttem, tettem bele egy kisebb babérlevelet, sót, vegetát, kicsi cukrot. Kis olajon vöröshagymás rántást készitettem, és mikor a lencse megpuhult berántottam vele, és még egy kis tejfölt is adtam hozzá, valamint egy pici ecetet is.
Hozzávalók: 4 személyre
Elkészítés: A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt a hideg húslében tegyük fel főni. Kb. 10 perc múlva leszűrjük, a karfiol kétharmadát átpasszírozzuk és hozzákeverjük a leveshez. A vajból, a lisztből és a tejből világos rántást készítünk, a berántott levest sóval és szerecsendióval fűszerezzük és összeforraljuk.
Hozzávalók:
Elkészítés: A feldarabolt tyúkot hideg vízben főni tesszük, ha forr, a szürkés habot leszedjük, majd a megtisztított zöldséget, fűszert hozzáadjuk. Lassú tűzön 2-3 órán át főzzük, majd cérnametélttel vagy maceszgombóccal tálaljuk.
60 dkg meggy, 20 dkg
cukor, 1 citrom, 5 szegfűszeg, 1 fahéj, fél dkg só, 2,5 dl tejföl, 1
dkg liszt, 1 dl vörösbor (Egri bikavér), 2,5 dl tej, 1 tojássárgája.
A tejfölt a vörösborral és a cukorral elkeverem és hozzáöntök 2 deci
vizet. Ezalatt a kimagozott meggyet megfőzöm kevés vízben és cukorban,
majd a lehűlés után elkeverem az összes többi hozzávalóval. Jól behűtve
tálalom.
12 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
12 éve | Szász ilucika | 3 hozzászólás
A meggyet megmossuk, kimagozzuk.Tegyük egy olyan mélytálba ami majd a fagyasztónkba befér. Adjuk hozzá a mascarponét és botmixerrel jól turmixoljuk simára, adjunk bele izlés szerint cukrot vagy mézetr.Tegyük a mélyhütőbe, majd ahogy kezd a krém szilárdulni , botmixerrel keverjük át újra. Ezt ismételjük meg , 3o percenként 3-4 alkalommal, így lesz krémes állagú a fagyi.Fogyasztás előtt hagyjuk a fagylaltot szobahőmérsékleten olvadni, hogy könnyebb legyen adagolni.
12 éve | Szász ilucika | 1 hozzászólás
Tészta készítése:
Krém készítése:
12 éve | Egyed Józsefné | 3 hozzászólás
Epres pite
Hozzávalók 10 szelethez:
A tésztához:
• 15 dkg liszt + a formához
• 10 dkg porcukor
• fél csomag sütőpor
• csipet só
• 1 kisebb citrom reszelt héja
• 2 tojás
• 10 dkg natúr joghurt
• 10 dkg sütőmargarin, olvasztva + a forma kikenéséhez
Az epres részhez:
• 20-25 dkg eper
• 5 dkg kristálycukor
• fagylalt a tálaláshoz
A
tésztához a lisztet, a porcukrot, a sütőport, a sót és a reszelt
citromhéjat egy tálban elkeverjük.
12 éve | Szász ilucika | 0 hozzászólás
Kedves Ferike!
Köszönöm, hogy megnézted a képeimet. Természetesen én sem szeretek mindent, de azért "ne legyél nagyon váogatós".
Üdvözlettel : Ilucika
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkecombokat a forgóknál bevágjuk, de nem vágjuk el! A főtt sonkát és az uborkát vagy nagy lyukú darálón ledaráljuk, vagy nagyon apróra összevágjuk.
Hozzávalók:
Elkészítés: Vágjuk a csirkehúst 1 cm-es darabokra, keverjük bele a sót és kukoricakeményítő felét. Vágjuk a spárgát 1 cm-es darabokra. Ha a mandula még héjában van, távolítsuk el forró vízben, és utána enyhén pörköljük meg 1 ek.
Elkészítési ideje: 30 perc
Hozzávalók:
A megmosott, leszárított csirkét 8 darabra vágom. A konyakba belekeverem a megtisztított, szétzúzott fokhagymát, a sót, a cukrot. A csirkedarabokat a konyakos lében megmártom, majd 1másra teszem a húsokat, és legalább 2 órán keresztül érlelem.
Hozzávalók:
Elkészítés: A lisztet, vajat, porcukrot és a tojások sárgáját összegyúrjuk. Őrölt fahéjjal, reszelt citromhéjjal ízesítjük, hozzákeverjük a darált diót. Kinyújtjuk és kerek formával (nagy pogácsaszaggatóval) kiszaggatjuk. Megkenjük a felvert tojással, és kivajazott tepsiben, közép-meleg sütőben megsütjük.
Hozzávalók:
Elkészítés: A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egyenként hozzáadjuk 4 tojás sárgáját, beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót, hogy jól formázható tészta legyen.
Elkészítés: 20 dkg lisztet, 1 cs. sütőport, 2 tojás sárgáját, kk-nyi sót, és szükség szerinti tejfölt összegyúrunk lágyan gyúrható tésztává. Ezt nyújtjuk olyan nagyságúra, hogy az 1 órával előbb elkészített és pihentetett vajastésztát belecsomagolhassuk. A vajastésztát 15 dkg lisztnek 25 dkg vajjal történt eldolgozásával készítettük... Az összetett tésztát négy-ötször nyújtjuk és hajtogatjuk, míg legvégül ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiszúrva, tojással megkenjük.
12 éve | Szász ilucika | 3 hozzászólás
Tésztája úgy készül, mint a csöregéé. Mikor azonban elnyújtják a levél tésztát, felébe hajtják. Az első felébe cukrozott lekvárt raknak kanállal kis csomókban egymástól 4-5 cm távolságra. Mikor minden helyet beraktak, a levél másik felét ráhajtják. Minden csomó körül meglapogatják, hogy összeragadjon. Ekkora derelyemetszővel elvágják négyzet vagy rombuszalakúra, s ezt egyenként rakják bele a forró zsírba. Roppant felfúvódik, telemegy levegővel.
12 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
Hozzávalók: A tésztához:
a tetejére:
Elkészítés: A citromok héját lereszeljük, félretesszük. majd ,lehámozzuk, karikákra vágjuk. gyümölcstorta formát alufóliával kibéleljük. a citromkarikákat az aljára rakosgatjuk.
½ kg lisztet 1/8 liter tejjel, 2 egész tojással, 15 dkg cukorral, 6 dkg vajjal és 1 csomag vanillincukorral jól összegyúrunk, végül kevés liszttel elkevert 1 csomag sütőport adunk hozzá. A tésztát még egyszer jól eldolgozzuk, azután vékonyra nyújtjuk, hajtjuk. A hajtogatást és nyújtást ismételjük 4-5-ször, míg végül késhát vastagra nyújtva, kekszvágóval kiszúrjuk. A tojásfehérjével egyenletesen megkent kekszeket szép pirosra sütjük.
Hozzávalók:
A csirkemellfiléket vágd apró csíkokra. Fűszerezd sóval, borssal, cayenne borssal, kakukkfűvel, fokhagymával, csilivel. Az olajon párold meg az apróra vágott hagymát, add hozzá a fűszeres csirkéket.
(curry basmati rizzsel)
Hozzávalók I. A mártáshoz
II. A hús:
Végy 6 darab csirkecombot, húzd le a bőrét, csontozd ki.
Hozzávalók:
A zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg, rakd rá a csirkecombokat. Fűszerezd: sóval, borssal, fokhagymával, mustárral, babérlevéllel, rövid ideig pirítsd át az egészet, engedd fel a húslével, párold.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkemelleket úgy csontozzuk ki, hogy 4 tömör húsdarabot kapjunk. A fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé kiverjük. Ügyeljünk arra, hogy a hús ne szakadjon el, hogy tölthető legyen!
Hozzávalók:
Elkészítése: A finomra darált háztartási kekszet a többi anyaggal jól összegyúrjuk. Fél óra hosszat állni hagyjuk, majd nedves kézzel golyókat formálunk belőle és kristálycukorban megforgatva mignonpapírba rakjuk. (Díszítésül mindegyik golyócskára fél szem meggybefőttet tehetünk.) Figyelem: Ha rumos meggyet használunk, rum helyett a befőtt levét is használhatjuk.
Elkészítési idő 40 perc
Hozzávalók:
A csokimázhoz:
Elkészítés: A tejet, a pudingot, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját a zselatinnal sűrű krémmé főzzük. A krémet hagyjuk félig kihűlni, majd hozzákeverjük a tojások felvert habját.
Tehát sós palacsinta tésztát készitünk!
Hozzá valók kb 40db:
1 kg finom liszt, 8 db tojás, 1l tej 3/4 dl olaj szénsavas ásványvíz, 2 evó kanál cukor, só!
Elkészítése:
Ezeket simára ki kell keverni az olajat csak utólag lassan, keverés közben tegyűk bele! tegyük félre pihentetni kb 20 - 25 percet: addig el mossuk a kézi mixert és vissza teszük a helyére!!!! El készítjük a tölteléket:! Hozzá valók 1dl olaj, 2 fej vörös hagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 1 kg finomra darált sertés hús, 1.5 evőkanál vegetta, ketchup, 2 evő kanál mustár 1 evőkanál cukor, zsemle morzsa!
Sonkás tojásropogós
Hozzávalók: 8 főtt tojás, 10 dkg főtt-füstölt sonka, 3-3 dkg vaj és liszt
2dl tej 20dkg zsemlemorzsa, 2 tojás,örölt fehér bors, só, olaj a sűtéshez.
A tojásokat vékony szeletekre, a sonkát apró kockákra vágjuk. A vajból
és a lisztből világos rántást készítünk, a forró tejjel felengedjük, és
állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, majd a
tűzről levéve belekeverjük a tojásszeleteket, a sonkát és 8 dkg
zsemlemorzsát.
Bundás virsli
Hozzávalók: 4 pár virsli,
2 tojás, 15 dkg liszt, 2 dl
sör, só, olaj a sütéshez.
A tojássárgájából a liszttel és a sörrel sűrű tésztát keverünk, amelyhez
hozzáadunk egy evőkanálnyi olajat, megsózzuk, és végül belekeverjük a
kemény habbá vert tojásfehérjét. A virsliket hosszában négyfelé vágjuk,
majd a sűrű sörtésztába mártjuk, és forró olajban kisütjük. Köretnek
vajban párolt zöldségeket adunk hozzá.
Olasz rántott szelet
Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, 10-10 dkg vöröshagyma és liszt, 25 dkg
paradicsom, l evőkanál paradicsompüré, l dl fehérbor, 2 tojás, 15 dkg
zsemlemorzsa, 15 dkg sajt, kakukkfű, őrölt bors, só, olaj a sütéshez.
Kevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a
feldarabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön
pároljuk. Hozzáadjuk paradicsompürét, a kakukkfüvet, kevés borral
felengedjük, és sűrűre főzzük.
Elkészítési ideje: 40 perc
Hozzávalók:
A csirkemájat szétszedem, kis darabkákra vágom, a szíveket pedig vékonyra karikázom. A füstölt szalonnát apró kockákra metélem, zsírját kiolvasztom és a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát sárgára fonnyasztom rajta.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, és mindkét oldalát megsózzuk. A tojást a tejjel habosra verjük, hozzáadjuk a gombalevesport, a megmosott és finomra vágott petrezselyemzöldet, valamint a törött borsot. Annyi lisztet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsintatészta-massza legyen belőle.
Elkészítési ideje: 30 perc
Hozzávalók:
A megmosott, leszárított csirkét 8 darabra vágom. A konyakba belekeverem a megtisztított, szétzúzott fokhagymát, a sót, a cukrot. A csirkedarabokat a konyakos lében megmártom, majd 1másra teszem a húsokat, és legalább 2 órán keresztül érlelem.
Sajtos-tejfölös karaj
Hozzávalók:
4 szelet karaj
2 kis tejföl
20 dkg sajt
zsemlemorzsa
só
vaj
Elkészítés:
A karajt kiklopfolom és megsózom. A hússzeleteket az olvasztott vajban kisütöm, kicsit megpiríthatjuk. A kisült hússzeleteket zsemlemorzsába forgatom, hőálló tálba helyezem. Tejföllel elfedem, majd reszelt sajttal megszórom. Előmelegített sütőben kb. 20 percet sütöm. Párolt rizzsel tálalom.
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás