Finomságok Konyhája Blog: 2014. június

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9854 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9854 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9854 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2118 fő
  • Képek - 9854 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2014. június

50 deka szeder

30 deka búzadara

1csg málnaízű italpor

9 dl tej

2csg vaníliás pudingpor

1csg babapiskóta

5 deci tejszín

1 liter vízben az italport elkeverem és ízlés szerint cukrot adok hozzá. majd felforralom és folytonos keverés mellett hozzáadom a búzadarát.,mielőtt teljesen besűrűsödne hozzáadom  a gyümölcsöket 20x24-es tepsibe simítpm a tetejét babapiskótával kirakom, a pudingot  a szokásos eljárással felfőzöm

Ráöntöm a babapiskótára és hagyom kihűlni

A tetejét tejszínhabbal diszítem

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Nagyon jól hangzik!!!
Köszönöm szépen a receptet Marcsi!

Tovább 

Hozzávalók:
6-7 nagyobb paradicsom,4 zöldpaprika,1 uborka,1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,4 ek olaj,1 ek borecet,12 dkg zsemlemorzsa,
1 ek finomra vágott zellerlevél,vagy petrezselyemzöld,kevés
majoranna,só,őrölt bors.

A paradicsomot meghámozzuk,kimagozzuk(én nem magoztam).
A meghámozott uborkát is feldaraboljuk.A zöldpaprikát a magház
eltávolítása után négybe vágjuk.Vastagra szeleteljük a vöröshagymát
és a fokhagymát,majd az egészet leturmixoljuk.
Összedolgozzuk ecettel,olajjal,ízesítjük a fűszerekkel,sózzuk,borsozzuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Kicsit salátához hasonló ízű,mi szeretjük,és
minden nyáron,többször elkészítem.
Köszönöm Marcsi!

Tovább 

 

Hozzávalók:
6 tojás,2 kis cukkini,4 ek tej,2 csapott ek liszt,1 csokor petrezselyem,
4 ek olaj,1 kis fej vöröshagyma,ízlés szerint só,késhegynyi őrölt bors.

A megmosott cukkínit héjastól felkarikázzuk,és jól megsózzuk.
(Ha a cukkini már nagy,akkor hosszában félbevágjuk, és félkarikára
aprítjuk.)A tisztított hagymát nagyon finomra összevágjuk.
A tojásokat a tejjel és a liszttel habosra keverjük, majd megsózzuk,és
az őrölt borssal ízesítve,a vágott hagymát is belekeverjük.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Biztos úgy is nagyon finom, majd kipróbálom.
Köszönöm szépen Marcsi!

Tovább 

Hozzávalók:
6 nagyobb kovászos uborka,6 nagy,kemény paradicsom,1csokor friss
kapor,2 dl sűrű tejföl,2 gerezd fokhagyma,késhegynyi őrölt fehérbors,
ízlés szerint só,parányi cukor.

A saláta öntetéhez a tejfölt simára keverjük a sóval,borssal,porcukorral,
valamint a megmosott,apróra metélt kaporral,meg a zúzott fokhagymával.
További felhasználásig a hűtőben tároljuk.
A kovászos uborkát levéből kivéve negyedekre,vagy nyolcadokra vágjuk
(nagyságtól függően).A megmosott és leszárított paradicsomokat ugyancsak
negyedekre,vagy nyolcadokra vágjuk.

Tovább 

Hozzávalók:
1 kg szeder,1,5 liter víz,1 dkg borkősav,késhegynyi tartósítószer.

A nagyon érett szedret másfél liter vízben jól összezúzzuk(szerintem
a mixelőrúd nem jó hozzá).Hozzátesszük a borkősavat,a tartósítót, és
24 óráig állni hagyjuk.Ritka tüllzacskón át lecsepegtetjük,és annyi
kiló cukorral keverjük össze,ahány kilót nyom a lé.
Egy-két napig ismét állni hagyjuk (nem meleg helyen),miközben néhányszor
megkeverjük.Ha a cukor teljesen elolvadt, üvegekbe töltjük, és lezárva
hűvös helyen tároljuk.

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Nagyon szívesen Erzsike!

Tovább 

Hozzávalók:
40 dkg meggy (maggal),15 dkg cukor,2 dl vodka.

A meggyet leszárazzuk,majd jól megmossuk.Ezután üvegekbe rakjuk
(rétegenként megszórjuk kristálycukorral) és ráöntjük a vodkát.
Lekötözzük, és szellős, hűvös helyen tároljuk.

Zelleres-olívás pác:

--------------------------

1 dl olívaolaj,5 szem fekete olívabogyó,1nagyobb szál zellerlevél

frissen őrölt bors.

 

Mustáros- szinesbors pác:

-----------------------------------

2 ek mustár,1 dl olaj,1 kiskanál durvára tört szinesbors,

2 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma

 

Zöldfűszeres tabasco pác

-----------------------------------

1 dl olaj,1 szál rozmaring,2 szál oregano,6 szál kakukkfű,

3 szál petrezselyem,2 kiskanál tabasco szósz.

80 deka tengeri hal szeletek

10 deka liszt

2 tojás

20 deka dióbél

5 deka margarin

citromlé

sóA halszeleteket megmosom és papírtőrlővel szárazra tőrlöm.sózom citromlevével lelocsolom

A dióbél felét ledaráljuk a másik felét durvára vágomA halszeleteket lisztbe tojásba majd majd darált és végül durvára vágott dióba forgatomés felhevített olajon kisütjük

Vigyázzunk mert a dió gyorsan megég

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Köszönöm Anna és örülök,hogy tetszik a recept

6 darab csirkemell filé

5 deci tej

4 gerezd fokhagyma

liszt

25 deka szelelt bacon szalonna

2 db alma

15 deka füstőlt sajt

1 pohár tejföl

burgonya tej

vaj

reszelt szerecsendió

A csirkemelleket  megmossuk kicsit kiklopfoljuk be  fűszerezzük és és pár órát fokhagymás tejben áztatomMajd hosszában ketté vágjuk és beleforgatom a lisztbe kevés olajon kicsit átsütöm.A tepsit baconnal  kibélelem ráteszem a hús szeleteket erre vékonyréteg füstőltsajt kerül és tejföllel meghintem.Az egészet baconnal betakarjuk lefedem a tepsit és 200 fokon 30 percig sütöm

Az almákat kivájjuk megtöltjük tejjel vajjal szerecsendiót reszelek rá és megsütöm búrgonyapürével tálalom

Tovább 

1 kiló sárgadinnye

1liter tej

1csg vaníliás pudingpor

A dinnye héját jevágom

A húsát közepes kockákra vágom

a tej2/3-át feltesszük főni és hozzáadom a dinnyedarabokat.Pár darab kimaradhat a tálaláshoz.Amikor a dinnye megpuhúlt összemixelem  visszarakom a tűzre és a mardék tejjel bekevert pudingot hozzáadom egy két pillanatig még főzöm.

Lehűtve tálalom

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Szívesen Anna én is elkészítem majd nekem is elnyerte a tetszésemet

4 filézett csirkemell

20 deka trapista sajt

8 ananászkocka, de lehet darabolt is

5 deka vaj

kb 5 kanál olaj

bors

ételízesítő

A csirkemelleket befűszerezzük és olajon mindkét oldalát átsütjük

Egy sütőedénybe lerakom Ráteszem az ananász karikákat erre a reszelt sajtot, végül vajdarabkával megmeghintem vagy egy kevés olajjal lefojatom lefedve .200 fokon megsütjük 

4 filézett csirkemell

8db banán

5 deka liszt

2 tojás

15 dkg zsemlemorzsa

őrőlt fehérbors

A csirkemelleket ketté vágjuk és így nyolc szeletet kapunk kicsit kiklopfoljuk,. a szeleteket sózzuk borsozzuk.Minden szelet húsra egy banánt teszünkamit felteketünk.majd lisztbe tojásba morzsába forgatjuk és olajban szép pirosra kisütjük

Hozzávalók:
2 csirkemell(csontozva,lebőrözve),1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,1 ek kapribogyó (sós-ecetes lében eltett),1 tk szardella-
paszta,5 dkg vaj (olaj),1 ek rétesliszt,1 ek finomliszt,2 dl húsleves
kockából is jó),só,bors.

A húst vékony szeletekre vágjuk,sózzuk,borsozzuk,finomlisztbe forgatjuk
és forró olajon ropogós-pirosra sütjük.Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk az apró kockára
vágott hagymát (én reszelem),és a zúzott fokhagymát.Meghintjük rétesliszttel,
majd felöntjük levessel.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Biztosan finom csak én nem szeretem sem a bigyót sem a szardellapasztát
Pedig nagyon jól nézhet ki
Másnak biztosan tetszik és ízlik
Köszönöm szépen a receptet

Tovább 

Hozzávalók:

5 dkg majonéz,1 dl tejföl,1 dl joghurt,2 ek ketchup,1 db csemege uborka,

1 kis fej vöröshagyma,fél alma (savanykás),mustár,cukor,só.

 

A hagymát és az almát megtisztítjuk, és lereszeljük.Az uborkát nagyon apró kockára

vágjuk.Nagyobb tálban összekeverjük a majonézt,tejfölt és joghurtot.

Ketchuppal,mustárral,cukorral,sóval ízesítjük,majd belekeverjük,az uborkát, a hagyma-és

almapűrét.

Azonnal fogyasztható saláták dresszingjeként.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Nagyon finom Anna köszönöm szépen a receptet

A kicsontozott és jól kiklopfolt pulykamell szeleteket füstölt szalonnával

megtüzdeljük,sózzuk és majdnem puhára sütjük.

Kivajazott tűzálló tálba tesszük.

Finomra vágott kaporral elkevert tejföllel áthúzzuk,vajat morzsolunk rá,

és forró sütőben kb.15 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Na ezt biztosan elkészítem ímádom a kapros ételeket
Köszönöm szépen a receptet

A csirkecombokat vagy melleket sózzuk, és vajban puhára sütjük.

Amikor megsült, akkor a zsírjára öntünk 15 dkg reszelt rokforttal (márvány sajttal),

őrölt borssal elkevert 2 dl tejfölt.

Átforraljuk,és forrón a csirkére öntjük.

Tetszés szerinti körettel tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Nagyon jó kis recept tetszik finom lehet köszönöm szépen Anna

4 dl kefir

3 deci tej

1 citrom leve

bió citrom reszelt hája

cukor ízlés szerintcsipet só

jégkocka

A citromlevet a citromhéjjal a kefírrel,cukorral, csipet sóval összemixelem.Amikor már jó habos  hozzáadom a tejet és tovább keverjük.Előhűtött csészékben héhány jégkockát teszek  erre rámerem a levest 

Lehet citrom helyett narancslével is készíteni

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Köszönöm szépen Anna

40 dkg szeder

pár szem szegfűszeg

2-3 fahéj

1 kanál cukor

citrom leve1 kanál liszt

2 deci tejszín

A szedret mosás után 6 deci vízben a cukorral reszelt citromhéjjal és a fűszerekkel kb 15 percig főzöm .A lisztet a tejszínnel csomómentesre kikeverem és a levest habarjuk be vele.Ha kihűlt adhatunk bele citromlevet.

Hidegen tálaljuk hamar gyorsan elkészül és nagyon finom  

 

 

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Köszönöm Anna a hozzászólásodat
Nekem is nagyon tetszik a receptje amint lesz szedrem kipróbálom

50 deka filézett csirkemell

1 barack befőtt vagy konzerv

2 deci főzőtejszin

1csg 50dkg gnocchi

só bors

majoránna

hagyma

olaj

A csirkemellet apróra vágjuk megfűszerezzük és olajon megpirítom, a hagymával

Ezután kevés vízzel felöntöm és puhára párolom

Amikor a hús megfőtt hozzáadom az apróra vágott barackot a tejszínt és 1dl a barack levéből

Addig főzöm amíg be nem sűrűsödik

Ha szökséges egy evőkanál liszttel sűríthetjük

A gnocchit kifőzzük és eggyütt tálaljuk

Tovább 

5 deci őszílé

50dkg őszibarack

kevés cukor

vaníliás cukor

2 deci tejszín

csipetnyi fahéj

Az őszíbarackot meghámozzuk és feldaraboljuk,hozzáadjuk az őszilevet a vaníliás cukrot a cukrot a fahéjat

Tejszínnel felforraljuk és jól lehűtve tálaljuk

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Ez a leves jól behűtve csak finom lehet!
Köszönöm szépen.

40 deka őszíbarack

40 dkg meggy

4 evőkanál méz

4 dl joghurt

citromlé

1csg vaníliás cukor

Az őszibarackot kissebb kockákra vágom a meggyet kimagozom, és félbe tépkedem,meglocsolom kevés citromlével.A joghurtot összekeverem a mézzel és vaníliás cukorral,és az egészet a gyümölcsökre öntöm és óvatosan összekeveremMajd behútöm és hűtve fogyasztom

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Tejföllel is tökéletes Anna Editke eljössz és szedsz gyümölcsöt nálam szívesen adom ,
Köszönöm lányok

3/4- bögre liszt

1 bögre cukor

1tojás

1 liter tej

10 deka kókuszreszelék

20 deka feketeszeder

15 deka háztartási keksz

A lisztet a cukorral a tojással és a tejjel csomómentesre kikeverem.Majd hozzáadom a kókuszreszeléket és sűrűre főzzük A krémhez hozzákeverem a feketeszedret .A kekszet egy üvegedánybe tördelemÉs az egész masszát a kekszre öntöm 

Hűtőbe teszem pár órára míg a keksz megpuhul

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 3 éve

Egyetértek veletek,nagyon jól hangzik!
Köszönöm szépen.

40 deka kimagozott meggy

15 deka porcukor

2  tojás

3-4 deci  natúr joghurt

2 deci 30%-os tejszín

A meggyet a cukorral kb 10 percig főzöm majd kihűtöm

A tojások sárgájából a tejszínnel  krémet sürítek.

Amikor a meggy már nem meleg öszemixelem  ezután összekeverem a kihűlt krémmel és a joghurttal  Ezekután egy fedeles dobozba teszem  és fagyasztóba rakom. egypárszor megkeverem  a felvert tojáshabot hozzáadom5-6 órás fagyasztás után fogyasztható

2 db bió citrom

5 deci joghurt

10 deka cukor

reszelt csokoládé vagy tortadara A citromokat megmosom és a héját lereszelem a levét kifacsarom, és a joghurttal összekeverem hozzáadom a porcukrot is és simára kikeverem 

Poharakba rakom és behűtöm a tetejét csokoládéval ,vagy összezúzott babapiskótával meghintem  Így tálalom

 

50 deka sárgabarack

6 tojás fehérje20-25 deka cukor

1csg vaníliás cukor

1 kanál citromlé

Az érett barackokat kimagozzuk a héját lehúzzuk és pürésitjük.

A tojásfehérjét a cukorral és a citrommal kemény habbá verem ,majd az egészet óvatosan összekeverjük  a barack pürével,Babapiskótával ,róchild piskótával fogyasztom

5 deci rostos őszibaracklé

2-3 deci főzőtejszín

porcukor

vaníliás cukor

őszibarack

A hozzávalókat összekeverjük és a barackokat beledaraboljuk

Hűtőbe jól lehűtjük. Tejszínhabbal tálalom

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Ibolya nagyon köszönöm a hozzászólásodat és a finom recept kiegészítést is
A személyektől függ a mennyiség is .
Ha képet is hoznál róla nagyon szuper lenne .Köszönöm szépen

30deka érett egres

30 deka cseresznye

10 deka cukor

1 deci tejföl

2-3 kanál liszt vagy étkezési keményitő

kevés fahéj

citromlé

A cseresznyét és az egrest megmossuk  az egrest  megtisztítjuk és annyi vízzel felöntjük a gyümölcsöket hogy ellepje. cukorral fahéjjal ízesitjük és megfőzzük.

Hamar megfő mindössze pár perc alatt

Tejföllel elkevert liszttel behabarom ,ha nem elég savanykás citromlével ízesíthetem

Sültek és főthúsok mellé kíváló 

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya (nem szétfővő),ecet,só,cukor.

A mártás hozzávalói:
1 nagypohár és 1 kispohár tejföl (20%-os),majonéz,mustár,citromlé,só
kevés porcukor,őrölt bors,1 kisebb fej vöröshagyma.
 
A héjában főtt, megtisztított burgonyát karikákra vágtam.
Az ecetből-cukorból és sóból minimális víz hozzáadásával salátalét készítettem,
és ebbe tettem bele a még meleg burgnya karikákat.
A tejfölbe belekevertem a mártás hozzávalóit (a hagymát reszelve),és így
egy pikáns mártást kaptam.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Nagyon finom szeretem én is
Köszönöm Anna

Tovább 

50 deka gyümölcs

5 deci tej

3 evőkanál liszt

2 tojás

fél citrom reszelt héja

 vaníliás porcukor

A szezonnak megfelelő gyümőlcsöt használjunkA gyümölcsöket mosás után nagyonapróra vágjuk

A tejet a liszttel simára kikeverem,felforraljuk és kihűtjük.Ekkor hozzáadjuk a tojások sárgáját  a tojás felvert citrommal ízesitett habjátA gyümölcsöt belekeverjük a tésztamasszába és olajjal kikent serpenyőben  kb fél centis vastagságú omletteket sütök

Tálra borítom és félbe hajtom vaníliás porcukorral meghintem.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Anna még énsem készítettem de gondolom,hogy mindkét oldalát átkell sütni Majd én is kiakarom próbálni

Tovább 

1csg levelestészta

1csg vaníliás pudingpor

3 deci tej

3 evőkanál cukor

 4 db barackbefőtt vagy friss barack

fél citrom leve

2 tojás sárgája

A tésztát kinyújtom és kockákra vágom.A pudingot a tejjel cukorral felfőzzük hozzáadom a citrom levét is A barackokat kis darabokra vádjuk egy-egy teáskanálnyi pudingot  a tésztekockára teszem megszórom barackkal és feltekerem tojás sárgájával megkenem a tetejét

180 fokon megsütöm ha megsült porcukorral meghintem

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Szerintem is finom lehet
Köszönöm a hozzászólásodat

1 pohár kefír vagy natúr joghurt

2 kefires pohár cukor

1 pohár liszt

4 egész tojás

1csg vaníliás cukor

1 csg sütőpor

3/4-ed pohár olaj

kimagozott cseresznye

A hozzávalókat egy tálban összekeveremmajd margarinnal kikent lisztezett sütőedénybe tepsibe öntömés a tetejét jól megszórom cseresznyével 

160170 fokon megsütöm kb 30-35 perc a sütési idő

25 dk ribizli

2 kanál olaj

1 deka vaj

csipet bors

késhegynyi szegfűszeg

2 kanál étkezési keményitő

1 deci tejszín

1 deci tejföl

cukor

A ribizliszemeket a vajon olajon fedő alatt megpárolom,majd ha már puha szitán átpaszírozom

Majd felteszem ismét a tűzreés hozzáadom a fűszereket

A keményítőt kevés vizzel csomómentesre kikeverem,hozzáadom a tejfőlt és a tejszínt

Behabarom vele a mártást és cukorral ízesítem

Sűlt húsokhoz

rántott sajthoz pirított darához kiváló kiegészítő

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Igazad van Anna főtt húsokhoz is kováló
Köszönöm szépen

Tovább 

40 deka szeder

3-4 szem szegfűszeg

2-3 darab fahéj

1 evőkanál cukor

fél citrom

1 kanál keményitő

2 deci tejszín

A megmosott szedreket kb 6deci vízbena cukorralés a fűszerekkel a reszelt citromhéjjal felfőzzük

vagyis kb 15-20 percig főzzük

Akeményítőt a tejszinnel csomómentesre kikeverem és a szedret behabarom egy kicsit még forralom,.és lehűtöm.

Hidegen tálalom

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Így igaz a színe is nagyon csalogató
Köszönöm szépen

4 doboz kefír 2 decis

3 tojás

50 deka liszt

 

A tetejére15 deka cukor

1dltejföl

15 deka margarin

40 deka friss meggy

A tészta hozzávalóit összekeverem és egy kikent tepsibe teszem

A tetejét  meglocsoljuk tejfőllel  és margarinnal.Rászórjuk a kimagozott cukrozott meggyet,és 170 fokon megsütöm.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Köszönöm ezt is szeretném elkészíteni ,nekem is nagyon tetszik

25 deka cukor

4 tojás

12 kanál tej

12 kanál étolaj

25 deka rétesliszt

1csg sütőpor

Meggy ízlés szerint

A tészta hozzávalóit kikeverem  margarinnal kikent tepsibe öntöm a tetejére rászórom a kimagozott meggyet170 fokon megsütöm

20 dk málna

15dkg mascarpone

10deka natúr joghúrt

5 deka cukor

1 citrom leve

1tojás fehérje

A tojásfehérjét1 kanál cukorral kemény habbá verem

A málnát a maradék cukorral és citromlével pürésítem.A mascarponét és a joghurtot krémesre keverjük majd hozzáadjuk a málnapürétés a tojáshabot

A krémet poharakba tesszük és tálalásig hidegen van

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 3 éve

Köszönöm szépen Anna így igaz ahogyan írtad

Ez történt a közösségben:

Domján Mária 7 órája új képet töltött fel:

Vajas_pogacsa-002_2063017_1057_s

Domján Mária írta 7 órája a(z) Diós. képhez:

Dios_2062840_3339_s

Imádom Józsikám Egyet elvettem

Koncz Ili írta 1 napja a(z) Sajtos-diós pogácsa a gofri sütőből képhez:

Sajtosdios_pogacsa_a_gofri_sutobol_2062697_7031_s

Nagyon jó ez a sajtos, mi is imádjuk nem tudok annyit...

Koncz Ili írta 1 napja a(z) Ferim szülinapi tortája képhez:

Ferim_szulinapi_tortaja-001_2062608_9781_s

Köszönjük szépen a fiam nevében is, a nagyobbik...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Dios_2062840_3339_s

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Szilvalekvaros_pisztacias_dios_papucs-001_2062833_3685_s

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Szilvalekvaros_pisztacias_dios_papucs_2062832_3095_s

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Zuzaporkolt_konyok_tesztaval_2062823_3352_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Sajtos-diós pogácsa a gofri sütőből képhez:

Sajtosdios_pogacsa_a_gofri_sutobol_2062697_7031_s

Finomabb, mint ahogy kinéz!- avagy ronda de finom!

Domján Mária írta 3 napja a(z) Húsos batyu képhez:

Husos_batyu_2062609_5995_s

Köszönöm szépen Annám Puszi

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu