Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
10 éve | Domján Mária | 1 hozzászólás
50 deka szeder
30 deka búzadara
1csg málnaízű italpor
9 dl tej
2csg vaníliás pudingpor
1csg babapiskóta
5 deci tejszín
1 liter vízben az italport elkeverem és ízlés szerint cukrot adok hozzá. majd felforralom és folytonos keverés mellett hozzáadom a búzadarát.,mielőtt teljesen besűrűsödne hozzáadom a gyümölcsöket 20x24-es tepsibe simítpm a tetejét babapiskótával kirakom, a pudingot a szokásos eljárással felfőzöm
Ráöntöm a babapiskótára és hagyom kihűlni
A tetejét tejszínhabbal diszítem
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
6-7 nagyobb paradicsom,4 zöldpaprika,1 uborka,1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,4 ek olaj,1 ek borecet,12 dkg zsemlemorzsa,
1 ek finomra vágott zellerlevél,vagy petrezselyemzöld,kevés
majoranna,só,őrölt bors.
A paradicsomot meghámozzuk,kimagozzuk(én nem magoztam).
A meghámozott uborkát is feldaraboljuk.A zöldpaprikát a magház
eltávolítása után négybe vágjuk.Vastagra szeleteljük a vöröshagymát
és a fokhagymát,majd az egészet leturmixoljuk.
Összedolgozzuk ecettel,olajjal,ízesítjük a fűszerekkel,sózzuk,borsozzuk.
|
|
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
6 tojás,2 kis cukkini,4 ek tej,2 csapott ek liszt,1 csokor petrezselyem,
4 ek olaj,1 kis fej vöröshagyma,ízlés szerint só,késhegynyi őrölt bors.
A megmosott cukkínit héjastól felkarikázzuk,és jól megsózzuk.
(Ha a cukkini már nagy,akkor hosszában félbevágjuk, és félkarikára
aprítjuk.)A tisztított hagymát nagyon finomra összevágjuk.
A tojásokat a tejjel és a liszttel habosra keverjük, majd megsózzuk,és
az őrölt borssal ízesítve,a vágott hagymát is belekeverjük.
10 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
6 nagyobb kovászos uborka,6 nagy,kemény paradicsom,1csokor friss
kapor,2 dl sűrű tejföl,2 gerezd fokhagyma,késhegynyi őrölt fehérbors,
ízlés szerint só,parányi cukor.
A saláta öntetéhez a tejfölt simára keverjük a sóval,borssal,porcukorral,
valamint a megmosott,apróra metélt kaporral,meg a zúzott fokhagymával.
További felhasználásig a hűtőben tároljuk.
A kovászos uborkát levéből kivéve negyedekre,vagy nyolcadokra vágjuk
(nagyságtól függően).A megmosott és leszárított paradicsomokat ugyancsak
negyedekre,vagy nyolcadokra vágjuk.
10 éve | Kőszeghy Anna | 2 hozzászólás
Hozzávalók:
1 kg szeder,1,5 liter víz,1 dkg borkősav,késhegynyi tartósítószer.
A nagyon érett szedret másfél liter vízben jól összezúzzuk(szerintem
a mixelőrúd nem jó hozzá).Hozzátesszük a borkősavat,a tartósítót, és
24 óráig állni hagyjuk.Ritka tüllzacskón át lecsepegtetjük,és annyi
kiló cukorral keverjük össze,ahány kilót nyom a lé.
Egy-két napig ismét állni hagyjuk (nem meleg helyen),miközben néhányszor
megkeverjük.Ha a cukor teljesen elolvadt, üvegekbe töltjük, és lezárva
hűvös helyen tároljuk.
10 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Hozzávalók:
40 dkg meggy (maggal),15 dkg cukor,2 dl vodka.
A meggyet leszárazzuk,majd jól megmossuk.Ezután üvegekbe rakjuk
(rétegenként megszórjuk kristálycukorral) és ráöntjük a vodkát.
Lekötözzük, és szellős, hűvös helyen tároljuk.
10 éve | Kőszeghy Anna | 0 hozzászólás
Zelleres-olívás pác:
--------------------------
1 dl olívaolaj,5 szem fekete olívabogyó,1nagyobb szál zellerlevél
frissen őrölt bors.
Mustáros- szinesbors pác:
-----------------------------------
2 ek mustár,1 dl olaj,1 kiskanál durvára tört szinesbors,
2 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma
Zöldfűszeres tabasco pác
-----------------------------------
1 dl olaj,1 szál rozmaring,2 szál oregano,6 szál kakukkfű,
3 szál petrezselyem,2 kiskanál tabasco szósz.
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
80 deka tengeri hal szeletek
10 deka liszt
2 tojás
20 deka dióbél
5 deka margarin
citromlé
sóA halszeleteket megmosom és papírtőrlővel szárazra tőrlöm.sózom citromlevével lelocsolom
A dióbél felét ledaráljuk a másik felét durvára vágomA halszeleteket lisztbe tojásba majd majd darált és végül durvára vágott dióba forgatomés felhevített olajon kisütjük
Vigyázzunk mert a dió gyorsan megég
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
6 darab csirkemell filé
5 deci tej
4 gerezd fokhagyma
liszt
25 deka szelelt bacon szalonna
2 db alma
15 deka füstőlt sajt
1 pohár tejföl
burgonya tej
vaj
só
reszelt szerecsendió
A csirkemelleket megmossuk kicsit kiklopfoljuk be fűszerezzük és és pár órát fokhagymás tejben áztatomMajd hosszában ketté vágjuk és beleforgatom a lisztbe kevés olajon kicsit átsütöm.A tepsit baconnal kibélelem ráteszem a hús szeleteket erre vékonyréteg füstőltsajt kerül és tejföllel meghintem.Az egészet baconnal betakarjuk lefedem a tepsit és 200 fokon 30 percig sütöm
Az almákat kivájjuk megtöltjük tejjel vajjal szerecsendiót reszelek rá és megsütöm búrgonyapürével tálalom
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
1 kiló sárgadinnye
1liter tej
1csg vaníliás pudingpor
A dinnye héját jevágom
A húsát közepes kockákra vágom
a tej2/3-át feltesszük főni és hozzáadom a dinnyedarabokat.Pár darab kimaradhat a tálaláshoz.Amikor a dinnye megpuhúlt összemixelem visszarakom a tűzre és a mardék tejjel bekevert pudingot hozzáadom egy két pillanatig még főzöm.
Lehűtve tálalom
4 filézett csirkemell
20 deka trapista sajt
8 ananászkocka, de lehet darabolt is
5 deka vaj
kb 5 kanál olaj
só
bors
ételízesítő
A csirkemelleket befűszerezzük és olajon mindkét oldalát átsütjük
Egy sütőedénybe lerakom Ráteszem az ananász karikákat erre a reszelt sajtot, végül vajdarabkával megmeghintem vagy egy kevés olajjal lefojatom lefedve .200 fokon megsütjük
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
4 filézett csirkemell
8db banán
5 deka liszt
2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
só
őrőlt fehérbors
A csirkemelleket ketté vágjuk és így nyolc szeletet kapunk kicsit kiklopfoljuk,. a szeleteket sózzuk borsozzuk.Minden szelet húsra egy banánt teszünkamit felteketünk.majd lisztbe tojásba morzsába forgatjuk és olajban szép pirosra kisütjük
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
2 csirkemell(csontozva,lebőrözve),1 fej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,1 ek kapribogyó (sós-ecetes lében eltett),1 tk szardella-
paszta,5 dkg vaj (olaj),1 ek rétesliszt,1 ek finomliszt,2 dl húsleves
kockából is jó),só,bors.
A húst vékony szeletekre vágjuk,sózzuk,borsozzuk,finomlisztbe forgatjuk
és forró olajon ropogós-pirosra sütjük.Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.A visszamaradt zsiradékban üvegesre pároljuk az apró kockára
vágott hagymát (én reszelem),és a zúzott fokhagymát.Meghintjük rétesliszttel,
majd felöntjük levessel.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
5 dkg majonéz,1 dl tejföl,1 dl joghurt,2 ek ketchup,1 db csemege uborka,
1 kis fej vöröshagyma,fél alma (savanykás),mustár,cukor,só.
A hagymát és az almát megtisztítjuk, és lereszeljük.Az uborkát nagyon apró kockára
vágjuk.Nagyobb tálban összekeverjük a majonézt,tejfölt és joghurtot.
Ketchuppal,mustárral,cukorral,sóval ízesítjük,majd belekeverjük,az uborkát, a hagyma-és
almapűrét.
Azonnal fogyasztható saláták dresszingjeként.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
A kicsontozott és jól kiklopfolt pulykamell szeleteket füstölt szalonnával
megtüzdeljük,sózzuk és majdnem puhára sütjük.
Kivajazott tűzálló tálba tesszük.
Finomra vágott kaporral elkevert tejföllel áthúzzuk,vajat morzsolunk rá,
és forró sütőben kb.15 percig sütjük.
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
A csirkecombokat vagy melleket sózzuk, és vajban puhára sütjük.
Amikor megsült, akkor a zsírjára öntünk 15 dkg reszelt rokforttal (márvány sajttal),
őrölt borssal elkevert 2 dl tejfölt.
Átforraljuk,és forrón a csirkére öntjük.
Tetszés szerinti körettel tálaljuk.
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
4 dl kefir
3 deci tej
1 citrom leve
bió citrom reszelt hája
cukor ízlés szerintcsipet só
jégkocka
A citromlevet a citromhéjjal a kefírrel,cukorral, csipet sóval összemixelem.Amikor már jó habos hozzáadom a tejet és tovább keverjük.Előhűtött csészékben héhány jégkockát teszek erre rámerem a levest
Lehet citrom helyett narancslével is készíteni
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
40 dkg szeder
pár szem szegfűszeg
2-3 fahéj
1 kanál cukor
citrom leve1 kanál liszt
2 deci tejszín
A szedret mosás után 6 deci vízben a cukorral reszelt citromhéjjal és a fűszerekkel kb 15 percig főzöm .A lisztet a tejszínnel csomómentesre kikeverem és a levest habarjuk be vele.Ha kihűlt adhatunk bele citromlevet.
Hidegen tálaljuk hamar gyorsan elkészül és nagyon finom
50 deka filézett csirkemell
1 barack befőtt vagy konzerv
2 deci főzőtejszin
1csg 50dkg gnocchi
só bors
majoránna
hagyma
olaj
A csirkemellet apróra vágjuk megfűszerezzük és olajon megpirítom, a hagymával
Ezután kevés vízzel felöntöm és puhára párolom
Amikor a hús megfőtt hozzáadom az apróra vágott barackot a tejszínt és 1dl a barack levéből
Addig főzöm amíg be nem sűrűsödik
Ha szökséges egy evőkanál liszttel sűríthetjük
A gnocchit kifőzzük és eggyütt tálaljuk
10 éve | Domján Mária | 1 hozzászólás
5 deci őszílé
50dkg őszibarack
kevés cukor
vaníliás cukor
2 deci tejszín
csipetnyi fahéj
Az őszíbarackot meghámozzuk és feldaraboljuk,hozzáadjuk az őszilevet a vaníliás cukrot a cukrot a fahéjat
Tejszínnel felforraljuk és jól lehűtve tálaljuk
10 éve | Domján Mária | 3 hozzászólás
40 deka őszíbarack
40 dkg meggy
4 evőkanál méz
4 dl joghurt
citromlé
1csg vaníliás cukor
Az őszibarackot kissebb kockákra vágom a meggyet kimagozom, és félbe tépkedem,meglocsolom kevés citromlével.A joghurtot összekeverem a mézzel és vaníliás cukorral,és az egészet a gyümölcsökre öntöm és óvatosan összekeveremMajd behútöm és hűtve fogyasztom
10 éve | Domján Mária | 3 hozzászólás
3/4- bögre liszt
1 bögre cukor
1tojás
1 liter tej
10 deka kókuszreszelék
20 deka feketeszeder
15 deka háztartási keksz
A lisztet a cukorral a tojással és a tejjel csomómentesre kikeverem.Majd hozzáadom a kókuszreszeléket és sűrűre főzzük A krémhez hozzákeverem a feketeszedret .A kekszet egy üvegedánybe tördelemÉs az egész masszát a kekszre öntöm
Hűtőbe teszem pár órára míg a keksz megpuhul
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
40 deka kimagozott meggy
15 deka porcukor
2 tojás
3-4 deci natúr joghurt
2 deci 30%-os tejszín
A meggyet a cukorral kb 10 percig főzöm majd kihűtöm
A tojások sárgájából a tejszínnel krémet sürítek.
Amikor a meggy már nem meleg öszemixelem ezután összekeverem a kihűlt krémmel és a joghurttal Ezekután egy fedeles dobozba teszem és fagyasztóba rakom. egypárszor megkeverem a felvert tojáshabot hozzáadom5-6 órás fagyasztás után fogyasztható
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
2 db bió citrom
5 deci joghurt
10 deka cukor
reszelt csokoládé vagy tortadara A citromokat megmosom és a héját lereszelem a levét kifacsarom, és a joghurttal összekeverem hozzáadom a porcukrot is és simára kikeverem
Poharakba rakom és behűtöm a tetejét csokoládéval ,vagy összezúzott babapiskótával meghintem Így tálalom
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
50 deka sárgabarack
6 tojás fehérje20-25 deka cukor
1csg vaníliás cukor
1 kanál citromlé
Az érett barackokat kimagozzuk a héját lehúzzuk és pürésitjük.
A tojásfehérjét a cukorral és a citrommal kemény habbá verem ,majd az egészet óvatosan összekeverjük a barack pürével,Babapiskótával ,róchild piskótával fogyasztom
10 éve | Domján Mária | 4 hozzászólás
5 deci rostos őszibaracklé
2-3 deci főzőtejszín
porcukor
vaníliás cukor
őszibarack
A hozzávalókat összekeverjük és a barackokat beledaraboljuk
Hűtőbe jól lehűtjük. Tejszínhabbal tálalom
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
30deka érett egres
30 deka cseresznye
10 deka cukor
1 deci tejföl
2-3 kanál liszt vagy étkezési keményitő
kevés fahéj
citromlé
A cseresznyét és az egrest megmossuk az egrest megtisztítjuk és annyi vízzel felöntjük a gyümölcsöket hogy ellepje. cukorral fahéjjal ízesitjük és megfőzzük.
Hamar megfő mindössze pár perc alatt
Tejföllel elkevert liszttel behabarom ,ha nem elég savanykás citromlével ízesíthetem
Sültek és főthúsok mellé kíváló
10 éve | Kőszeghy Anna | 1 hozzászólás
Hozzávalók:
1,5 kg burgonya (nem szétfővő),ecet,só,cukor.
A mártás hozzávalói:
1 nagypohár és 1 kispohár tejföl (20%-os),majonéz,mustár,citromlé,só
kevés porcukor,őrölt bors,1 kisebb fej vöröshagyma.
A héjában főtt, megtisztított burgonyát karikákra vágtam.
Az ecetből-cukorból és sóból minimális víz hozzáadásával salátalét készítettem,
és ebbe tettem bele a még meleg burgnya karikákat.
A tejfölbe belekevertem a mártás hozzávalóit (a hagymát reszelve),és így
egy pikáns mártást kaptam.
10 éve | Domján Mária | 5 hozzászólás
50 deka gyümölcs
5 deci tej
3 evőkanál liszt
2 tojás
fél citrom reszelt héja
vaníliás porcukor
A szezonnak megfelelő gyümőlcsöt használjunkA gyümölcsöket mosás után nagyonapróra vágjuk
A tejet a liszttel simára kikeverem,felforraljuk és kihűtjük.Ekkor hozzáadjuk a tojások sárgáját a tojás felvert citrommal ízesitett habjátA gyümölcsöt belekeverjük a tésztamasszába és olajjal kikent serpenyőben kb fél centis vastagságú omletteket sütök
Tálra borítom és félbe hajtom vaníliás porcukorral meghintem.
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
1csg levelestészta
1csg vaníliás pudingpor
3 deci tej
3 evőkanál cukor
4 db barackbefőtt vagy friss barack
fél citrom leve
2 tojás sárgája
A tésztát kinyújtom és kockákra vágom.A pudingot a tejjel cukorral felfőzzük hozzáadom a citrom levét is A barackokat kis darabokra vádjuk egy-egy teáskanálnyi pudingot a tésztekockára teszem megszórom barackkal és feltekerem tojás sárgájával megkenem a tetejét
180 fokon megsütöm ha megsült porcukorral meghintem
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
1 pohár kefír vagy natúr joghurt
2 kefires pohár cukor
1 pohár liszt
4 egész tojás
1csg vaníliás cukor
1 csg sütőpor
3/4-ed pohár olaj
kimagozott cseresznye
A hozzávalókat egy tálban összekeveremmajd margarinnal kikent lisztezett sütőedénybe tepsibe öntömés a tetejét jól megszórom cseresznyével
160170 fokon megsütöm kb 30-35 perc a sütési idő
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
25 dk ribizli
2 kanál olaj
1 deka vaj
só
csipet bors
késhegynyi szegfűszeg
2 kanál étkezési keményitő
1 deci tejszín
1 deci tejföl
cukor
A ribizliszemeket a vajon olajon fedő alatt megpárolom,majd ha már puha szitán átpaszírozom
Majd felteszem ismét a tűzreés hozzáadom a fűszereket
A keményítőt kevés vizzel csomómentesre kikeverem,hozzáadom a tejfőlt és a tejszínt
Behabarom vele a mártást és cukorral ízesítem
Sűlt húsokhoz
rántott sajthoz pirított darához kiváló kiegészítő
10 éve | Domján Mária | 2 hozzászólás
40 deka szeder
3-4 szem szegfűszeg
2-3 darab fahéj
1 evőkanál cukor
fél citrom
1 kanál keményitő
2 deci tejszín
A megmosott szedreket kb 6deci vízbena cukorralés a fűszerekkel a reszelt citromhéjjal felfőzzük
vagyis kb 15-20 percig főzzük
Akeményítőt a tejszinnel csomómentesre kikeverem és a szedret behabarom egy kicsit még forralom,.és lehűtöm.
Hidegen tálalom
10 éve | Domján Mária | 3 hozzászólás
4 doboz kefír 2 decis
3 tojás
50 deka liszt
A tetejére15 deka cukor
1dltejföl
15 deka margarin
40 deka friss meggy
A tészta hozzávalóit összekeverem és egy kikent tepsibe teszem
A tetejét meglocsoljuk tejfőllel és margarinnal.Rászórjuk a kimagozott cukrozott meggyet,és 170 fokon megsütöm.
10 éve | Domján Mária | 0 hozzászólás
25 deka cukor
4 tojás
12 kanál tej
12 kanál étolaj
25 deka rétesliszt
1csg sütőpor
Meggy ízlés szerint
A tészta hozzávalóit kikeverem margarinnal kikent tepsibe öntöm a tetejére rászórom a kimagozott meggyet170 fokon megsütöm
10 éve | Domján Mária | 4 hozzászólás
20 dk málna
15dkg mascarpone
10deka natúr joghúrt
5 deka cukor
1 citrom leve
1tojás fehérje
A tojásfehérjét1 kanál cukorral kemény habbá verem
A málnát a maradék cukorral és citromlével pürésítem.A mascarponét és a joghurtot krémesre keverjük majd hozzáadjuk a málnapürétés a tojáshabot
A krémet poharakba tesszük és tálalásig hidegen van
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás