Finomságok Konyhája Blog: 2012. július

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2012. július

 

 Szülinapi hústorta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

Editkém, Tőled kaptam ezt a receptet még tavaly, most pedig egy icipici változtatással szülinapi tortát rittyentettem belőle! :) Hálás köszönet érte, és sok puszi! <3

 

 

network.hu

 A teljes recept itt található:

http://jozanesszel.blogspot.co.uk/2012/07/szulinapi-hustorta.html

 

GOMBÁS RAKOTT HÚS

Hozzávalók:
6 db vékony szelet sertéskaraj, bacon szeletek, 1 kis üveg szeletelt gomba, 2 + 2 db tojás, bármilyen magliszt (most gesztenyelisztet használtam), reszelt sajt, só, bors.

Utolsó hozzászólás

reimesch rita üzente 11 éve

Nagyon jol nez ki es biztosan finom is. Ki fogom probalni!

Tovább 

Marcsitól

Zöldséges sajtos csirkemell

Zöldséges sajtos csirkemell töröl

Hozzávalók
1darab csirkemell szeletelve5-6szelet
2darab sárgarépa
1darab kisebb cukkini
2darab paradicsom
1zöld paprika
1darab szeletelt alma
2-3közepes burgonya vékony szeletbe

tejföl 2deci
1tojás sárgája
10deka reszelt sajt
kevés olaj
fél deci húsleves alaplé
A hús szeleteket besózom.A tepsi aljára teszek egy kevés olajat és az alaplevet.A burgonya szeleteket a tepsi aljára teszem és erre rakom a csirkemell szeleteket
A húsra ismét burgonyát erre sárgarépa karikákat , majd a cukkinit erre a paradicsom karikákat végül az alma szeleteket tettem.A tetejét tojásos tejföllel és reszelt sajttal megszórtam Fóliával letakartam.180-200fokon szép pirosra sütöttem

 

Évitől:

borzaska szelet

borzaska szelet töröl

Borzaska szelet

Hozzávalók:
1,5 kg sertéskaraj
4 db tojás
só, bors,
5-6 evőkanál liszt
2-2,5 dl sör

őrölt fokhagyma
1 pohár tejföl
20 dkg reszelt sajt

A húsokat vékony szeletekre vágtam és kiklopfoltam, sóztam, borsoztam.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nálunk is délután ez a munka lesz.
Vegyes savanyúságot teszek el.
Én az üvegek tetejére szoktam egy pici tartósítót tenni.
Attól nem lesz semmi bajunk.

Kedves Anna!
Köszönöm a hozzászólásod.
Üdv:Edit.

Tovább 

Jucus tortái

Velencei álom torta

Velencei álom torta

tészta:7tojásos sima piskóta
3 tojásos kakaós piskóta

krém:1l tej
2 vaniliás puding
6kanál cukor a szokásos módon elkészítjük
2dl tejszínt felverünk és ha kihült a kettőt összekeverjük 1 zselatinfixet adunk hozzá.
3narancsot kifilézünk apróra vágjuk,kb fél doboz barack kompótot apróra vágva hozzárakunk leöntjük 1dl narancslével.Ezt is finoman belekeverjük a krémbe.5dkg csokiforgácsot készítünk és óvatosan a krémbe rakjuk.Jól kihűtjük a krémet és megtöltjük a tortát.A sima piskótát ketté vágjuk megkenjük krémmel rárakjuk a kakaós piskótát azt i megkenjük és befedjük a sima piskótával.A maradék krémet rákenjük a tortára.hűtőbe tesszük félórára.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Éva!
Itt,a fórumban sok recept van cukorbetegeknek és vega receptek.Majd még írok hozzá.
Köszönöm a hozzászólásod?Edit.

Tovább 

Tökéletes savanyúságok – rendhagyó receptek


Szerző: Tóth Sándor


Twitter

Amíg mi nyáron igazából a kovászos uborkára harapunk rá, addig másutt ennek a sós változatát imádják, vagy éppen fokhagymát savanyítanak. Hogy hol? Elöljáróban csak annyit, hogy rengeteg vodkát lehet rá inni.

Lev Tolsztoj egyik népi tanmeséjében az uborkalopáson kapott paraszt olyan veteményesről álmodozik, amelyikből soha nem fogy ki az égig érő uborka.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marcsikám,hogy tetszenek.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Lecsó

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Nem kell ahhoz szakácsnak, de még csak gyakorló háziasszonynak sem lenni, hogy az ember meg legyen győződve arról, hogy övé a tökéletes lecsó elkészítésének titka. Így a közös lecsófőzés könnyen temperamentumos, tüzes vitába torkollhat, mert ahány ház, annyi féle módon készül a tökéletes lecsó. Talán egy dolog van amiben megegyezhetünk: a lecsót sokféleképpen variálhatjuk, és elrontani nehezebb, mint jót készíteni.

A lecsó a magyar nyár kihagyhatatlan, és klasszikus fogása, amire mindenkinek megvan a maga tuti receptje.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Többféleképpen lehet készíteni.
Olvassátok el!

Tovább 

 Almás muffin

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Almás muffin

Hozzávalók:

  • 2,5 bögre liszt (kérdeztem, mekkora bögre, azt mondta, olyan reggeli kakaós :-))
  • 2 bögre zabpehely
  • 1 bögre cukor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 bögre olaj
  • 4 tojás
  • 2 tk. fahéj
  • 3 bögre hámozott, apró kockára vágott alma
  • 2 pohár tejföl

ha van otthon, akkor mehet bele mazsola, dió és csokoládédarabkák.

A mennyiség elrettentő, de gyönyörűen felezhető. Kb. öt perc összekutyulni a cuccokat, aztán kanállal belelapátolni a formába (érdemes bele kicsi kerek sütőpapírokat tenni, akkor a tojásos sem ég oda), aztán be a sütőbe.

Tovább 

 Paradicsom csatni

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Paradicsom csatni
  • 1 kg paradicsom
  • 1 teáskanál vörös csilipor (őrölt erős paprika)
  • 1 evőkanál friss gyömbér vagy reszelt száraz gyömbér
  • 2 fokhagymagerezd
  • 4 evőkanál mazsola
  • 2 teáskanál só
  • 1 hagyma
  • 1 púpozott csésze cukor
  • 1 teáskanál összetört nagy kardamom
  • 1 csésze házi ecet
  • 1 evőkanál hámozott mandula

Tegyük a paradicsomot forró vízbe 5 percig, Húzzuk le a héjukat, majd vágjuk apró darabokra. Aprítsuk fel a fokhagymát. Vágjuk a gyömbért hosszú, vékony szeletekre.

Tovább 

 Kapros dübbencs

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kapros dübbencs

Elkészítési idő: kb.90 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 1 tojás sárgája
  • ízlés szerint só /szűk marék/
  • 2 dkg élesztő
  • 1 kockacukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 pohár tejföl
  • 1 nagy csokor kapor
  • zsír

Elkészítés: A kapor és zsír kivételével a hozzávalókból könnyű kelt tésztát gyúrunk, kelesztjük. Téglalap alakra nyújtjuk és megkenjük egy kevés zsíron pici sóval dinsztelt kaporral. Feltekerjük, mint a diós kalácsot, kb.

Tovább 

 Lopótök sütemény hússal

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Lopótök sütemény hússal

Ez egy középkori recept. [1]

A töltelék hozzávalói
  • 30 dkg lopótök-bél
  • 25 dkg disznóhús
  • 25 dkg parmezánsajt, vagy más kemény sajt
  • 1,5 dl tej
  • 4 tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál gyömbér
  • kurkuma, ízlés szerint
Elkészítés

A keserűanyag-mentes fajta lopótök zsenge termését éles késsel meghámozzuk, a magot és azt körülvevő szivacsos belsőrészt kikaparjuk. (Ha a félretett magot megpirítjuk és megsózzuk, jó sörkorcsolya lesz belőle.) A lopótököt és a húst kockára vágjuk, külön-külön puhára főzzük, majd szitára téve lecsöpögtetjük.

Tovább 

 Dinnyehéjbefőtt

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Dinnyehéjbefőtt

1 kg meghámozott, csíkokra vagdalt dinnyehéjhoz nyolcvan dkg cukrot adunk. Hozzáteszünk két, karikára vágott citromot és két vaníliarudat is, majd egy éjszakán át állni hagyjuk az alapanyagot. Másnap forró tűzön főzni kezdjük, egészen addig, míg a gyümölcshéj meg nem zselésedik, üvegessé nem válik. Forrón üvegekbe öntjük, azonnal lekötjük, és száraz dunsztban tartjuk 2 napon át.

 Narancsos, csokis piskóta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Narancsos, csokis piskóta

Egy gyors süti mára: megvan az a jó tulajdonsága, hogy ugyan egyszerű elkészíteni, mégis nagyon finom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm a véleményed Erzsike és hogy meglátogattál Bennünket.
Üdv:Edit.

Tovább 

 Brownie-piskóta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Brownie-piskóta 06:57 Brownie-piskóta

Persze félreértés ne essék, nem csak hölgyeknek szól ez a recept - legalábbis fogyasztási szempontból. Mert férfiaknak ugyanúgy ajánlott, sőt...

Felvéve:
6 napja

Édességek, édes süti

Tovább 

Grill sertésfilényárs narancsos banánnal

Két fontos dolog: bár maga a recept gyors, és egy serpenyőben elkészül, a pácolásra viszont kell időt hagyni. Bőven megéri!

Tovább 

 Őszibarackos saláta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Őszibarackos saláta

Nos, egy kis érdekesség. Picit olyan "összedobálós" recept, van benne jó sokféle hozzávaló. És egy kis megtévesztés, mert van benne csirkehús is.

Tovább 

 Gyógyulj gyümölccsel V.

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Gyógyulj gyümölccsel V. Folytatjuk sorozatunkat, amelyben a különböző gyümölcsök kedvező és gyógyító hatásait vesszük sorba. Ezúttal a málna, a mangó, a narancs, valamint az őszibarack kerül a terítékre.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Ilike,hogy megnézted.
A címkékre kell kattintani és odavezet az oldalra.
Puszi:Edit.

 A különleges mák

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

A különleges mák A mák sokoldalú arcának köszönhetően, többféle különleges hatással rendelkezik és finom édességek elkészítési alapanyagaként szolgál.

 Gombás Tojás

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gombás Tojás

Az eső és a kevés meleg hatására Június elején is bő hozamú gombák teremnek.
részletek

 Foszlós lángos

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Foszlós lángos

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt,
  • 1 dl aludttej (kefir, esetleg joghurt),
  • fél dl tej, f
  • él dkg élesztő,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 csapott teáskanál só,
  • kevés pecsenyezsír

Elkészítése: A meglangyosított tejben simára keverjük a szétmorzsolt élesztőt, majd a bögrében felfuttatjuk. Ha már feljött a tetejére, akkor a liszttel, az aludttejjel, a sóval és a szétzúzott fokhagymával jól összedolgozzuk. Lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nos a lángos mindig jöhet!!!!

Tovább 

 Szalonnás lepény

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Szalonnás lepény

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya,
  • 15 dkg finomliszt,
  • 8 dkg füstölt szalonna,
  • 1 teáskanál reszelt vöröshagyma,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • só és törött fekete bors ízlés szerint,
  • kevés tej

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, lemossuk, és nyersen lereszeljük. Hozzákeverjük a lisztet, a sót, a borsot, a reszelt vöröshagymát és annyi tejet, hogy a massza galuskatészta keménységű legyen. 15 percig pihentetjük. Közben a füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírját kiolvasztjuk, majd a pörccel együtt hozzákeverjük a tésztához.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Tényleg egyszerű, de nagyon finom!!!

Tovább 

 Palacsintában sült sajt

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Palacsintában sült sajt

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg parmezán sajt,
  • 1 db egész tojás,
  • 8-10 dkg finomliszt,
  • 1 dl tej, 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 mokkáskanál currypor,
  • 1 mokkáskanál törött fehér bors,
  • kevés szódavíz

Elkészítése: A tojást habosra verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a sót, a borsot, a curryt, és belekeverjük a megtisztított, zúzott fokhagymát, majd annyi szódavizet öntünk hozzá, hogy a szokásosnál kissé sűrűbb legyen a palacsintatészta.

Tovább 

 Sajtos-sonkás rizspogácsa

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Sajtos-sonkás rizspogácsa

Hozzávalók:

  • 3 dl főtt rizs (maradék is lehet),
  • 10 dkg főtt füstölt sonka,
  • 1 db egész tojás + 1 tojássárga,
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt,
  • 2 dl tejföl,
  • 3 dkg vaj (vagy margarin),
  • kis fej vöröshagyma,
  • mokkáskanálnyi törött fehér bors,
  • teáskanálnyi csípős mustár, í
  • zlés szerint só,
  • zsemlemorzsa a bundázáshoz

Elkészítése: A tojásokat habosra verjük és hozzáadjuk a főtt rizst. Beleszórjuk a fűszereket, belekeverjük a nagyon apróra vágott sonkát, a megolvasztott vajat, a megtisztított és finomra aprított vöröshagymát valamint a mustárt.

Tovább 

 Citromos túróhab

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Citromos túróhab

Hozzávalók:

  • 40 dkg túró,
  • 15 dkg vaj,
  • 10 dkg porcukor,
  • 3 db citrom,
  • 3 dl tejszín,
  • 5 dkg kristálycukor.

A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a porcukrot, a citromok reszelt héját és a citromlevet, habosra keverjük. A tejszínt habbá verjük és kétharmad részét a túróhoz keverjük. A tálalópoharak szélét kristálycukorba mártjuk, beletöltjük a túróhabot, tejszínnel és hámozott citromkarikával díszítjük.

 Amerikai túrótorta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Amerikai túrótorta

Hozzávalók:

  • 1 csomag kétszersült,
  • 35 dkg túró,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 csomag vaníliás pudingpor,
  • 8 db tojásfehérje,
  • 15 dkg barackíz,
  • 3,5 dl tej,
  • 8 dkg cukor.

A tejet a cukorral felforraljuk és a kétszersültet meglocsoljuk vele. A krémporból a használati utasítás szerint elkészítjük a krémet, hozzáadjuk az áttört túrót és a vajat, habosra keverjük. Üvegtálra rétegezzük az áztatott kétszersültet és a túrókrémet, torta alakúra formázva.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Isteni finom lehet!

Tovább 

 Készíts zöldséges palacsintát!

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

A palacsinta nemcsak édesen, desszertként finom, hanem zöldségekkel megtöltve is igazán remek étel. Próbáld ki receptajánlatunkat, a zöldséges palacsintát!

Bemutatunk egy olyan ételt, amely igen pikáns és laktató, azonban nyugodtan szedhetsz belőle még egy tányérral, hiszen alacsony a zsírtartalma.

 

A klasszikusnak mondható császármorzsa receptjébe is vihetünk egy kis rafinériát. A karamellizált baracklekvár remekül feldobja ezt a finom desszertet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Gyakran készítem mert szeretjük, nagyon ötletes.
Elolvastam a többi blogodat is Editkém, de mivel késő van most mindegyiket nem kommentelem.Kevés volt ma az időm, készülök az unokákkal és a papával Zalába, előtte sok az intézni valóm. Még holnap este fel tudok jönni a netre, péntek reggel utazunk.Puszi.Marika

 Milliomos szelet

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ehhez nem kell lottóznod - Milliomos szelet
Nemcsak a gazdagok édessége lehet ez az igen ízletes és...

 Barackízes kuglóf

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Barackízes kuglóf

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt,
  • 15 dkg vaj,
  • 13 dkg cukor,
  • 3 dkg élesztő,
  • 5 dkg mazsola,
  • 5 db tojássárgája,
  • 1 db citromhéj reszeléke,
  • 1 rúd vanillin,
  • 1 dkg só,
  • kb. 3,5 dl tej.

A szokásos módon kovászt készítünk. (Lásd a fonott kalácsnál.) Begyúrás előtt a vajat a cukorral, a tojássárgájával habosra keverjük. Ezt a keveréket a már megkelt kovászba tesszük. úgyszintén az ízesítőanyagokat is. Fakanállal előbb jól kidolgozzuk és csak azután keverjük hozzá a tisztított mazsolát.

Tovább 

 Molnár pogácsa,Bugda, bukta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Molnár pogácsa

A kőtt tésztákat mai formájukban tejjel és élesztővel gyúrják, és rendszerint kétszer kelesztik. Hogy a cipók, bugdák a visszakövethető legmesszebbi korokban valóban fontos sütemény-szerepet játszhattak, igazolja a következő adat is. SZŰCS: A kercai eklézsia történeté-ben a XIX. század elejéről szólva így ír: „Ez időben élt még az egyház azon régi jogával, hogy a templom előtt bizonyos napokon gyakorolt úgynevezett „cipóárulást” haszonbérbe ki adta évenként 7-8 forintért." Készítése meg így megy: a cájgot, ma már az élesztőt, megáztatják édestejben, ha fínomnak szánják, vajat is tesznek bele és evvel felgyúrják a lisztet.

Tovább 

 Gombás patisszon

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gombás patisszon

Hozzávalók:

  • 8 db kisméretű ecetes patisszon,
  • 20 dkg gomba,
  • 5 dkg rizs,
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 1 tojás,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • só és őrölt fekete bors ízlés szerint

A rizst a szokásos módon majdnem készre párolom. A megtisztított és felszeletelt gombát 2 evőkanál olajon sóval, őrölt fekete borssal és a finomra metélt petrezselyemzölddel fedő alatt puhára párolom, majd zsírjára sütöm.

Tovább 

 Sajtos-sonkás patisszon

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Sajtos-sonkás patisszon

Hozzávalók:

  • 1 l-es üveg apró ecetes patisszon,
  • 15 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja,
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt,
  • 4 dkg vaj, 2 csapott evőkanál liszt,
  • 4 dl tej,
  • 1 mokkáskanál szárított bazsalikom,
  • késhegynyi őrölt szerecsendió-virág,
  • só és őrölt fehér bors ízlés szerint.

A patisszonokat lecsöpögtetem, majd lapjában félbevágom. Kikent tűzálló lapos tálra vagy tepsire, szorosan egymás mellé helyezem a fél patisszonokat.

Tovább 

 Rakott lecsó

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Rakott lecsó

Elk. idő: 30+30 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg héjában megfőtt krumpli,
  • 30 dkg lecsó kolbász főzve,
  • 1 üveg lecsó,
  • 1 nagy vöröshagyma,
  • 3-4 főtt tojás.

Elkészítés: A lecsót szokásos módon készítjük el, a kolbászt és krumplit megfőzzük, megpucoljuk, szeljük. Felváltva összerakjuk a ferdén vágott kolbásszal lecsóval sütőben 30 percig sütjük, főtt tojással dúsíthatjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó kis lecsós recept ez is!

 Lecsós tarhonya

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Lecsós tarhonya

Hozzávalók: 4-5 személyre

  • 25 dkg tarhonya,
  • egy nagyobb hagyma,
  • 2 nagyobb paradicsom,
  • 3 zöldpaprika (ha lehet, különböző színűek),
  • kevés zsiradék,
  • só,
  • (esetleg felkarikázott kolbász vagy virsli.)

A kockára vágott hagymát és a vékony csíkokra vágott zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tarhonyát, és állandóan keverve aranybarnára pirítjuk. Beletesszük a karikára vágott paradicsomot, a kolbászt, szükség szerint megsózzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Vacsoránk volt,de krumplival.

Tovább 

 Gombás lecsó

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Gombás lecsó

Hozzávalók:

  • 75 dkg paprika,
  • 25 dkg gomba,
  • 2 nagy fej hagyma,
  • 2 nagy paradicsom,
  • 5 dkg füstölt szalonna,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 dl tejföl,
  • 1-1 evőkanál Vegeta és pirospaprika,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • bors, só.

A szalonnát kiolvasztjuk, a zsírján a hagymát megpirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a gombát, megsózzuk és saját levében, fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára sül. Hozzáadjuk a zöldpaprikát, néhány percig fedő alatt pároljuk, majd végül beletesszük a paradicsomot és ráöntjük a tejszínt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szoktam hasonlóan készíteni, kevés eltéréssel és nokedlival tálalom.

Tovább 

 Körözöttes sajttorta

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Körözöttes sajttorta

Hozzávalók:

  • 60 dkg túró,
  • 25 dkg vaj,
  • 5 dkg vöröshagyma,
  • 5 g fűszerpaprika,
  • 1 cs. metélőhagyma (snidling),
  • 1 dkg só,
  • 1 késhegynyi őrölt kömény,
  • 35 trappista sajt,
  • 1 cs. petrezselyemzöld,
  • 1 csomag ropi.

A trappista sajtból négy szeletet vágunk. A túrót áttörjük és a vajjal habosra keverjük, majd elosztjuk háromfelé. Az egyik részt fűszerpaprikával, a másodikat finomra vágott metélőhagymával, a harmadikat őrölt köménymaggal és reszelt vöröshagymával ízesítjük, mindhárom tölteléket ízlés szerint sózzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Remek, nagyon tetszik!

Tovább 

 Körözött

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Körözött

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró,
  • 1/2 dl tejföl,
  • 1 ek reszelt sajt,
  • 1 ek margarin,
  • 1 cs metélőhagyma felaprítva,
  • 1 mk fűszerpaprika (csemege vagy csípős),
  • 1 mk egész vagy őrölt köménymag,
  • 1-2 szál zöldségzöld apróra vágva,
  • ízlés szerint só.

A fentieket jól összekeverjük, letakarva hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nálunk is.

 Cukkinipástétom

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Cukkinipástétom

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 cső zöldpaprika (lehet csípős is)
  • kevés olaj
  • 10 dkg RAMA
  • 8 dkg szójapehely
  • só, bors, paprika
  • 1 evőkanál Vegeta

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával. A meghámozott, kimagvalt és 1x1 cm-es kockára vágott cukkinit hozzáadjuk a hagymához. A negyedelt paradicsomot és a kicsumázott, szeletelt paprikát is hozzáadjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom, ettem már ilyet.

Tovább 

 A világ legegyszerűbb szendvicskréme

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A világ legegyszerűbb szendvicskréme

A konyhai maradék hasznosításának leghatékonyabb módja. Kell hozzá egy erőteljes turmixgép, meg voltaképpen bármi, amit a hűtőben találsz, sült hústól a kenőmájason át a száraz sajtvégig minden megoldás érdekelhet (persze ésszerű keretek közt, a baracklekvárt ne most használd fel). Vágd ésszerű méretű darabokra a hozzávalókat, dobáld bele őket a turmixgépbe. Ízfokozónak javasolt hagyma, fokhagyma, zöld és szárított fűszerek, vegeta, stb., állagjavítóként pedig belenyomhatsz tojást, tejfölt, joghurtot, krémsajtot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igen, maradékból lehet ilyeneket készíteni.

Tovább 

 Zöldfűszeres pulykasült

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Zöldfűszeres pulykasült
Kalória
kcal
  • 8 kisebb burgonya
  • 300 g friss vagy mélyhűtött kelbimbó
  • 200 g sárgarépa
  • 175 g majonéz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál borecet
  • 2 teáskanál "zellermag" (zellertermés)
  • 1 evőkanál felaprított metélőhagyma vagy petrezselyemzöld
  • Só, bors

Vizet forralunk fel, melybe beletesszük az alaposan megmosott és hámozás nélkül megfelezett burgonyát. 15 percig lassan forraljuk, amíg meg nem puhul. Ezalatt megmossuk és megtisztítjuk a kelbimbót, meghámozzuk a répát, és ferdén körülbelül 5 mm vastag szeletekre vágjuk. Másik serpenyőben, kevés vízben a kelbimbót és a répát 10 perc alatt megfőzzük, úgy, hogy ne legyen puha.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Bizony nagyon jól hangzik!

Tovább 

 Csirkecomb cukkinivel

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Csirkecomb cukkinivel
(római tálban)
Energiatartalom
kb. 250 kcal/fő

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg cukkini,
  • 4 csirkecomb,
  • 1,5 dl sovány tejföl,
  • őrölt pirospaprika,
  • 2 ek. finomra vágott kapor,
  • só, bors.

Elkészítése: Karikázzuk fel a cukkinit, felét tegyük a tálba, sózzuk, borsozzuk. A csirkecombot sózzuk, paprikázzuk, tegyük a cukkinire. Fedjük be a maradék cukkinivel. A tejfölt borsozzuk, összekeverjük, és az egész tetejére öntjük. Lezárjuk a római tálat, hideg sütőbe tesszük, 220 fokon kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Ez nagyon tetszik!

Tovább 

 Karfiolmuszaka

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Karfiolmuszaka

Hozzávalók: 10 személyre

  • 1 kg karfiol,
  • sós víz,
  • zsiradék a forma kikenéséhez

Töltelék:

  • 8 dkg zsiradék,
  • 8 dkg vöröshagyma,
  • 1 gerezd foghagyma,
  • 60 dkg darált sertés-vagy borjúhús,
  • só, bors, szerecsendió, petrezselyemzöld.

Öntet:

  • 3 db tojás,
  • 2 dl tejföl,

Bundához:

  • 10 dkg liszt,
  • 3 db tojás,
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés: A karfiolt rózsáira bontjuk, és sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. Megmártjuk lisztben és tojásban, olajban kisütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom lehet,szerintem is más zöldségekkel is.
Mihamarább megsütöm.

Tovább 

 Bősárkányi pulykamell

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Bősárkányi pulykamell

(rántva)

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé,
  • 20 dkg karfiol,
  • 1 kk só,
  • 1 mk bors,
  • fél reszelt szerecsendió,
  • 10 dkg liszt,
  • 15 dkg zsemlemorzsa,
  • 3 tojás,
  • 5 dl olaj,
  • 20 dkg reszelt sajt.

Elkészítés: A pulykamellet 4 egyforma szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben 20 percig megfőzzük. Lapátkanállal kiemeljük, leszárítjuk és rátesszük a kiklopfolt hússzeletekre. Meghintjük borssal, szerecsendióval.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marikám.
Szívesen teszem .
Puszi:Edit.

Tovább 

 Finom töltött burgonya

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Finom töltött burgonya

Elk.idő: 30+60 perc

Hozzávalók:

  • 8 nagy héjában főtt burgonya,
  • 25 dkg vegyes leveszöldség,
  • 1 tojás,
  • 1 kis konzerv marhamájkrém,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1-1 mk őrölt bors, majoránna,
  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 1 csomó petrezselyemzöld,
  • 2 dl tejföl,
  • 10 dkg füstölt sajt lereszelve,
  • 1 db zöldpaprika,
  • só ízlés szerint.

Elkészítés: 1 megfőtt burgonyákat hámozzuk meg és keresztben vágjuk ketté. A vágásfelület felől kiskanállal kaparjuk ki a belsejét.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

2 napja nagy takarítok, de pihenésképpen be-be néztem ide.

Tovább 

 Tócsni fokhagymás apróhússal

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Tócsni fokhagymás apróhússal

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb (vagy vegyesen sertés- és marhacomb,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 3 gerezd nagyobb fokhagyma,
  • só, bors, vegeta.

Tócsnihoz:

  • 1 kg krumpli,
  • 2 tojás,
  • 2-3 evőkanál liszt,
  • olaj.

Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd rátesszük az apró kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Közben fűszerezzük sóval, borssal, egy kiskanálnyi vegetával, zúzott fokhagymával.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jó kis recept ez is!

Tovább 

 Tejfölben sült sajtos burgonya

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Tejfölben sült sajtos burgonya

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya,
  • 4 dl tejföl,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 15 dkg óvári sajt,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 mokkáskanál currypor,
  • só és őrölt fehér bors ízlés szerint,
  • 1 evőkanál citromlé,
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
  • 1 fiola (vagy 1 evőkanál) kapribogyó

A megmosott ledörzsölt újburgonyát beleterítem egy tepsibe, jól megsózom, majd rászórom a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát. A tejfölbe belekeverem a sót, az őrölt fehér borsot, a curryt, a citromhéjat és rálocsolom a burgonyára.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Jól hangzik,szeretem a tepsis ételeket.

Tovább 

 Csabai krokett

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Csabai krokett

Hozzávalók:

  • 10 dkg csabai kolbász
  • 40 dkg burgonya (tisztán mérve)
  • 2 db egész tojás
  • fél tubus kolbászkrém
  • 1 mk sütőpor
  • 1 mk törött fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott tk pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • zsemlemorzsa a bundázáshoz

Ekészítés: A burgonyát meghámozzuk és az almareszelő durva fokán nyersen lereszeljük. Összekeverjük a felvert tojással, a kolbászkrémmel, a pirospaprikával, a zúzott fokhagymával, majd hozzáadjuk a bőrétől megfosztott és nagyon apróra vágott vagy ledarált füstölt kolbászt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Egyszerű de fincsinek tünik.

Tovább 

 Mediterrán töltött hús

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Mediterrán töltött hús

1 kg pulykamellfilé vagy sertéscomb
30 dkg bacon
1 nagyobb hagyma
1 kis cukkini
1 kis padlizsán
10 dkg gomba
1/2 kaliforniai paprika (piros)
3-4 szárított paradicsom
1 marék fenyőmag (vagy mandula, dió)
5 dkg parmezán
2 egész tojás

bors
bazsalikom
rozmaring
kakukkfű
petrezselyem
1 dl száraz vörösbor
1/2 dl balzsamecet

Tovább a recept elkészítéséhez

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hát igen,az olívaolaj drága.
Van itthon nekem,de nagyon beosztom.


Csülök burgonyagombóccal és mustárszósszal
Télen jól esnek a táplálóbb ételek, különösen ha ropogós csülök kerül az asztalra, amihez remekül illik a mustár pikáns íze… Lelkiismeret-furdalásunk se legyen, ebéd után irány a szabadba, és remekül hasznosulnak a plusz kalóriák.

Hozzávalók 4 személyre:

2 közepes méretű sertéscsülök
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
3 darab babérlevél

A burgonyagombóchoz:
50 dkg burgonya
10 dkg liszt
2 tojássárgája
2 evőkanál vaj
néhány szál apróra vágott petrezselyem

A mustárszószhoz:
5 evőkanál mustár
3 dl húsleves
2 dl tejszín
1 teáskanál liszt

Csülök burgonyagombóccal és mustárszósszalA csülköket megsózzuk, és feltesszük főni a babérlevéllel, a megtisztított fokhagymával és néhány szem borssal.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Már csak a csülök hiányzik és lehet is sütni!

Tovább 

 Vezúv

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

 Vezúv


Hozzávalók 8-10 darabhoz:

A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja

A tojáshabhoz:
2 tojásfehérje
12 dkg cukor + kevés porcukor a szóráshoz
20 dkg meggy- vagy más piros lekvár a töltéshez
zöld pisztácia a díszítéshez

A tökéletes omlós tészta titka


A tésztához a tojáson kívül a hozzávalókat egy tálban összemorzsoljuk, majd a tojás hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, majd hullámos szélű kiszúróval korongokat szúrunk ki belőle.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen a hozzászólásod és örülök,hogy benéztél a klubba.
Üdv:Edit.

Tovább 

 Isler

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 Isler


Hozzávalók 8-10 darabhoz:

A tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
3 evőkanál darált dió (darálás előtt pirítva)
2 tojássárgája

A töltelékhez:
25 dkg baracklekvár (lehet ribizli, meggy és málna is)
25 dkg étcsokoládé a bevonáshoz
2-3 evőkanál étolaj

A díszítéshez:
10 darab fél dió
fehér csokoládé

A tészta elkészítéséhez a tojássárgája kivételével minden hozzávalót egy tálban összemorzsolunk, majd a tojás hozzáadásával tésztává gyúrjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Régen nagyon szerettem.Köszönöm a receptet!

Tovább 

Hozzávalók a tésztához:

A töltelékhez:

  • 1 összetördelt tésztalap
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 2,5 dl tej
  • 0,5 - 0,5 dl rum és málnaszörp
  • 4 ek eperdzsem
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 3 ek kakaópor
  • 2 marék ribizli

A tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 30 dkg ribizli
    1. A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, és egyenként lapokat sütünk belőle (kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szép és finom sütemény lehet.
Köszönjük a receptet Ilikém.
Majd sorban megsütünk mindent.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Rácponty kánikulában

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Többször van nálunk az asztalon,imádom sütni és enni is.

 Chocolate chip cookies

11 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm a véleményeket.
Erzsike!
ti már sütöttétek,írod nem volt finom.
Köszi,akkor én sem sütöm meg.
Kellemes délutánt kívánok Mindenkinek:Edit.

 Bakewell tart cseresznyével

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Hűha, de jól néznek ki és finomak is!

 Különleges fogás - Garnélás rizottó

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Különleges fogás - Garnélás rizottó

Könnyed, fejedelmi fogás akár egész évben. Ha valami igazán különlegesre vágysz, akkor ez a recept tökéletes lesz számodra!

Hozzávalók:

• 15 dkg vaj
• 1 db citrom
• 1 db vöröshagyma
• 1 evőkanál olívaolaj
• 3 db fokhagyma gerezd
• ízlés szerint frissen őrölt bors
• 20 dkg arborio rizs
• 7 dl alaplé (zöldség)
• 2 dl száraz fehérbor
• ízlés szerint reszelt parmezán
• 15 dkg garnélarák
• ízlés szerint tengeri só

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és 8 dkg vaj és 1 evőkanál olaj keverékén üvegessé dinszteljük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Igen valóban különleges nekünk már a garnéla rák is.

Tovább 

Hozzávalók 6 főre

» 1 kg túró
» ízlés szerint cukor
» 2 üveg őszibarack konzerv
» 2 csomag tejszínhabpor
» 2 csomag étkezési zselatin
» citromlé
» só
» 20 dkg darált keksz
» darált dió
»
Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összekeverjük és a tortaformába nyomkodjuk, majd hűtöbe rakjuk, míg megdermed.

A tejszínhabport ferverjük, majd belekeverjük a túrót, ki hogy szereti , darabosabbra vagy krémesebbre (ezt mixerrel érhetjük el).

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon jó!
Köszönjük szépen Ilike.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Hűsítő Mindenkinek szeretettel...

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

  

network.hu

 

 

 hűsítő 9

 

hűsítő 11

 

hűsítő 10

 

hűsítő 7

 

Hűsítő 5

 

hűsítő 8

 

Hűsítő2

 

Hűsítő4

 

 

Hűsítő 1

 

 network.hu

 

 network.hu

  

 network.hu

KELLEMES NYARAT

MINDENKINEK!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szépen köszönjük kedves Erzsike.
Neked is kellemes nyarat kívánok szeretettel:Edit.

 Őzgerinces túrós

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

Őzgerinces túrós
Őzgerinces túrós – epres változatban. Nagyon-nagyon régi receptem, nagyon szeretem, diétásan is elkészíthető, és gyorsan fogy. :)

[Tovább a recepthez...]

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én is örülök Marikám,hogy kedvedre tettem.
Gyorsan elkészül,finom ,könnyű túrós.
Puszi:Edit.

 Parancs: napi egy narancs!

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Parancs: napi egy narancs!
2010. február 14., vasárnap • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben

fofoto_10 Antioxidáns vegyületeket tartalmaz, daganatgátló hatással bír, mikrobaölő, koleszterincsökkentő, oldja a vesekövet és elősegíti az emésztést… Csak néhány példa azon számos gyógyhatás közül, mely mind benne van, ebben a kerek „egészségbomba” gyümölcsben.
Ráadásul annak ellenére, hogy hosszú utat tesz meg, míg eljut hozzánk, manapság már egész évben kapható.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm Marika.

Tovább 

Hűsítő és édes - Joghurtos nektarinleves

Ebben a kánikulában nem igen kívánunk meleg, nehéz ételeket. Éppen ezért egy nagyon kellemes és frissítő levest ajánlunk.

Hozzávalók:

• 5 dkg vaníliás pudingpor
• 1 dl joghurt
• 1-2 evőkanál méz
• ½ vaníliarúd
• 4,5 dl tej
• 10 dkg porcukor
• 30 dkg nektarin
• tejszínhab

Elkészítés:

A hidegen kikeverhető vaníliás pudingport fél deci tejben csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a mézet, és fél vaníliarúd belsejét.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm a hozzászólásaitokat.

Tovább 

Könnyű desszert: Gyümölcsös pohárkrém

Ha egy könnyen elkészíthető, mégis mutatós desszertre vágysz, akkor kövesd receptünk lépéseit és készíts mennyeien finom pohárkrémet!

Hozzávalók (kb. 6 fő részére):
500 g gyümölcs (ez lehet eper, cseresznye, meggy, áfonya, esetleg apróra vágott kiwi, banán, sárgadinnye - ízlés szerint variálhatjuk is őket)
6 db omlós keksz
8 dkg cukor
1,5 dl víz
100 g fehér csokoládé
2 dl tejszín
2 ek. tej

Elkészítés:
A gyümölcsöket mossuk meg, vágjuk apró darabokra, néhány szemet tegyünk félre a dekoráláshoz.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Osztozok a véleményeddel Marikám.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Hűsítő jeges tea receptek

11 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás


Nyáron a rekkenő hőségben sokszor áhítozunk valami hideg frissítő után, ilyenkor igazán jól eshet egy jéghideg jeges tea, amely néhány alapanyagból, különösebb hozzáértés nélkül is könnyen elkészíthető.

Alaprecept
Egy jó jeges tea elkészítéséhez az első fontos lépés az, hogy sűrűbb teafőzetet készítünk, mivel kihűlve kevésbé érződik a tea íze. Egy bögrényi vízhez tesszük az egy kancsónyi tea mennyiségét, majd kis idő elteltével eltávolítjuk a teát, s ízlés szerint megédesítjük.

Utolsó hozzászólás

szabó erzsebet üzente 11 éve

Nagyon finomak

Tovább 

 Ajvár

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Érdekes, de finomnak tűnik.

 Hideg tökkrémleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nekem sem tetszetős,most néztem a receptet,de lehet,hogy lesz,aki már készítette és véleményt alkot.

 Lusta rétes

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nekem is van hasonló receptem de nem igazán jött be ez az összedobálós sütemény.

Barackos rizskehely hozzávalói:

  • 1 dl tej
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1/2 db citrom leve és héja
  • 12 dkg rizs
  • 50 dkg sárgabarack
  • 1 dl fehérbor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet szegfűszeg
  • 1 evőkanál étkezési búzakeményítő
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál pisztácia
  • 4 db citromfű bóbita
  • vaníliarúd
  • Barackos rizskehely elkészítése:

    A tejet felforraljuk 40gramm kristálycukorral, kétujjnyi citromhéjjal, 1 csipet sóval, a felhasított vanília rúddal és a belőle kikapart péppel.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Köszönöm szépen:)

Tovább 

 Gyors kefíres süti

11 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

így van Marukám.
Bármely gyümölccsel finom.

 Itt az "Oscar-díjas" koktél receptje

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Itt az "Oscar-díjas" koktél receptje
2012-ben is megrendezték a „Cocktail Spirit” versenyt, Párizsban, ahol 25 európai bár mérte össze tudását a rangos szakmai elismerésért. A nyertes koktél alapja az el Jimador tequila volt, némi chilivel megbolondítva.

La Guepe Verte (Forrás - barmag.hu)
A szakmaibeliek maguk között a koktélok francia Oscarjának nevezik azt a díjat, amelyet idén a La Guepe Verte („Zöld Darázs”), el Jimador tequila felhasználásával készült ital nyerte.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én megmondom őszintén nem szeretem ezeket a koktélokat.

Tovább 

 Hűsítő italok

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hűsítő italok Tamással, sülve-főve
Nincs is annál jobb: az ember hazaér, benyúl a hűtőszekrénybe, és előveszi a gondos kezek által odakészített üvegkancsót, a tetején citromkarikák vagy mentalevél úszik, elő a poharakkal, és...

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 órája új képet töltött fel:

Tavaszi_spargas_zoldsegleves_2191068_9102_s

Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vörös lencse főzelék, tojás ropogós (fasírt).

Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

József finom salátát hoztál! Én is szeretem a majonézes ...

Garáz József 20 órája új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu