Finomságok Konyhája: Hűsítő italok

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hűsítő italok

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Hűsítő italok Tamással, sülve-főve
Nincs is annál jobb: az ember hazaér, benyúl a hűtőszekrénybe, és előveszi a gondos kezek által odakészített üvegkancsót, a tetején citromkarikák vagy mentalevél úszik, elő a poharakkal, és...
<script type="text/javascript" src="http://ad.adverticum.net/js.prm?zona=30818&nah=!ie&ord=26083477"></script>

... És persze vigyázzunk, nehogy leforrázzuk a torkunkat. De félre az ünneprontással, úgyis a csapból is az folyik, hogy igyunk, de ne cukros löttyöket, hanem egészséges gyümölcsleveket, ásványvizet. Ki ne fogadna szót szívesen ennek az intelemnek, amikor mindehhez jobbnál jobb, lédús gyümölcsök közül válogathat?

A limonádé alaprecept, nagyon jólesik a nagy melegben, ráadásul zsíroldó hatású, csak ne tömjük tele cukorral! Tamás ezúttal grépfrútból és narancsból készítette az ő limonádéját, ki lehet próbálni, milyen fenséges ízt ad a két gyümölcs így együtt.

Az alkoholmentes mojito nagyon népszerű, nála csak az alkoholos változat kapna több szavazatot, de hát meleg van, higgyék el, jobban járnak ezzel a típussal!

Sok helyen terem a szeder, de vannak, akik nemigen tudnak mit kezdeni vele, pedig nagyon jóízű gyümölcs, például finom lekvárt lehet készíteni belőle. Vízzel turmixolva pedig nagyon ízletes szomjoltó ital. Ezt a receptet kipróbálhatjuk ribizlivel is - mire leszemezzük, akkor is megszomjazunk, ha előtte netán teleittuk volna magunkat.

Jégkása nemcsak a strandon kapható, ezt jó, ha a gyerekek eszébe véssük, és rögtön bizonyítékot is teszünk az állításunk mellé. Amennyiben mangóval dolgozunk, igazi mediterrán finomságot kapunk, vendégeket is várhatunk vele. Arról pedig nem lehet eleget beszélni, hogy ha valamit el tudunk készíteni mi, tartósítószer nélkül, akkor minek adjunk ki érte egy csomó pénzt. Így tehát a zöld jeges tea megint csak olyan, amit a gyerekek is lelkesen fogadnak majd, tölthetjük nekik üvegekbe, hogy ezt vigyék magukkal a strandra.

 

 

Virgin mojito

Hozzávalók: 8 lime, 8 szál menta, 1,5 dl cukorszirup, 8 dl szóda vagy ásványvíz.

A lime-ot cikkekre vágjuk, kifacsarjuk a levét egy kancsóba, és rátesszük a lime-gerezdeket is. Hozzáadjuk a leszárazott mentaleveleket és a cukorszirupot. Alaposan elkeverjük, jeget teszünk rá, és felöntjük szódával vagy ásványvízzel.


Ribizliital

Hozzávalók: fél kg ribizli, másfél dl cukorszirup, 2 citrom.

A ribizlit megmossuk és leszemezzük. A cukorsziruppal, a citromok levével és kb. fél liter vízzel összeturmixoljuk. Leszűrjük és lehűtve fogyasztjuk.


 


További négy hidegkoktél-receptet (
vaníliás mangóital, narancs-grépfrút ital, cukorszirup, jeges zöld tea
) találhatsz a Nők Lapja július 16-án megjelenő, 29. számában!

Címkék: http://www.nlcafe.hu/noklapja/20080716/husito_italok/

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu