Finomságok Konyhája Blog: 2011. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2011. augusztus

 Gyúrt négerkocka

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gyúrt négerkocka.
Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg liszt
15 dkg zsír vagy margarin
2 dkg szalakáli
15 dkg porcukor
1 db tojás
2 ek. kakaó
Krémhez:
4 dl tej
2 ek. kakaópor
5 ek. liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Csokiázhoz:
20 dkg porcukor
3 ek. kakaópor
3 ek. forró víz
5 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,tepsi hátán 3 lapot sütünk.
A krém:
A tejet,a kakaót,lisztet,porcokrot felfőzzük,majd kihűtjük és a kihabosított vajjal összekeverjük.
A lapokat megtöltjük.

Tovább 

 Diós túrókocka

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Diós túrókocka
-
- 10 dkg vaj
- 8 dkg kristálycukor
- 1 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 40 dkg finom liszt

Krém
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg mazsola
- 75 dkg tehéntúró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 6 tojás
- 1 citrom
- 16 dkg kristálycukor
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg étcsokoládé


Diós túrókocka
Az élesztőből egy kiskanál cukorral meg a langyos tejjel kovászt készítünk, és meleg helyen megkelesztjük.

Utolsó hozzászólás

Friedlné Évi üzente 14 éve

Köszi aranyos vagy Editke!
Majd hamarosan teszek fel képeket.
Üdv.
Évi

Tovább 

 

 Sió szelet

14 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás


Hozzávalók : Tészta: 4 tojás 20dkg cukor 10dkg ráma Pici tej 1cs. sütőpor 20dkg liszt Krém : 1 liter Sió őszilé 3.cs vaníliás puding 6 evőkanál cukor 0,5 liter Hu-la-la tejszín 4 evőkanál porcukor 1 csomag Butter ( vajas) keksz.

Leírás : A rámát habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot,majd egyenként a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Sütőpapíron gáztepsiben sütjük. A krémhez a pudingot a cukorral az őszilében megfőzzük, majd langyosan a piskótára kenjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

várom,hogy elhozd a klubba kedves Andrea.
A meglepetésedet most sem vetted át!!
Szép hétvégét kívánok:Edit.

Tovább 

 Almás-vaníliás szelet

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Almás-vaníliás szelet


Hozzávalók:

1 kg alma,
40 dkg kristálycukor,
3 csomag vaníliás pudingpor,
40 dkg négyzet alakú háztartási keksz,
1/2 margarin,
20 dkg étcsokoládé,
3 dl hideg víz.

A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a cukorral sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg vízzel, hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre összefőzzük.
Az egyik csomag kekszet tepsibe lerakjuk, ráöntjük az almakrémet.

Tovább 

 Túró Rudi sütés nélkül recept

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás



Hozzávalók:
Túró Rudi
½ kg túró
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
1 tasak étkezési zselatin (! nem tortazselé!!)
2 dl tejföl
1 tábla tortabevonó (pl. Katica)
"extrák": lekvár vagy mazsola

Elkészítés:
A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
Felfőzzük a zselatint, a túróhoz öntjük, majd jól elkeverjük.
Fóliával kibélelt őzgerinc formába öntjük, majd kb. 3 órára mélyhűtőbe tesszük. (Fontos: nem szabad megfagynia!!)
Az őzgerincből egy tálra borítjuk, a csokit felolvasztjuk, és leüntjük vele a túró rudat.

Tovább 

 Fahéjas szelet

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hozzávalók 4 személyre:


- 10 dkg tortabevonó
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- ízlés szerint reszelt citromhéj
- 7 evőkanál finom liszt
- 2 evőkanál méz
- 7 evőkanál kristálycukor
- 10 dkg dió
- 1/2 dl rum
- 5 dkg mazsola
- 7 db tojás
5 dkg diót késsel durvára vágunk, a mazsolát rumba
áztatjuk. A tojások fehérjéből 3 evőkanál cukorral kemény
habot verünk, a tojássárgáját a maradék cukorral
és a mézzel habosra keverjük.

Tovább 

 Csokihabos kocka

14 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:


- 4 evőkanál mandulalikőr
- 5 lap zselatin
- 4 dl tejszín
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 üveg sárgabarackbefőtt
- 15 dkg mandula
- ízlés szerint reszelt citromhéj
- 20 dkg porcukor
- 1 csipet
- 8 db tojás

Két tojást szétválasztunk. A sárgáját félretesszük, a fehérjét kemény habbá verjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot, beleszórunk
15 dkg cukrot.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szia Marcsi!
van egy hasonló receptem,abban ananász darabok vannak.
Majd beírom azt is.
Puszi:Edit.

Tovább 

Hozzávalók  a lapokhoz:

6 tojás fehérje

6 evőkanál porcukor

1 evőkanál olaj

2 evőkanál liszt

2 evőkanál zsemle morzsa

fél csomag sütőpor

 

Elkészítése a lapoknak:

 

Ezeket Ösze keverejük majd meg sütjük.

Ha meg sült meleg rá kenünk 30 dkg nutellátés rá szórunk 15 dkg durvára vágott mogyórót.

 

Krém:

Fél liter tej

6 tojássárgája

25 dkg por cukor

1 csomag vanília puding

3 evőkanál liszt

 

Ezeket összekeverjük és megfőzzük.

Ha kihült 25 dkg Ramát kevereünk hozzá, Majd  aígy kapott krémet 2 felé vesszük az egyikbe 10dkg olvasztott csokit keverünk a másik sárgán marad.

Utolsó hozzászólás

Czibere Anikó üzente 14 éve

Nagyon szívesen! Régi receptem ez már de nagyon szeretjük! Szép hétvégét.

Tovább 

 Villámgyors desszertek sütés nélkül

14 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Gasztro
Villámgyors desszertek sütés nélkül
  • Nők Lapja Cafe
  • 2011. 08. 14.
Túl régóta várunk már arra, hogy jó idő legyen hétvégén is, így aztán ha végre süt a nap, nyilván te sem akarsz a tűzhely mellett aszalódni.

Tovább 

 DwdlDYMcxX

14 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Ceq8NT http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Gyönyörűséges kockák, és biztos nagyon finomak is.
Köszönöm szépen!

 Csokoládés-mandulás őzgerinc

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

 Hozzávalók:

10 dkg vaj vagy Rama

10 dkg étcsokoládé

4 db tojás

csipetnyi só

10 dkg + 2 ek cukor

8 dkg liszt

1 tk. sütőpor

10 dkg aprított mandula

1 tk. kakaópor

A bevonáshoz:

20 dkg ét tortabevonó

2 ek. cukor

5 dkg hámozott mandula

A forma kikenéséhez:

margarin

liszt

Elkészítése:

A vajat megolvasztjuk,rövid ideig hűlni hagyjuk.

Az étcsokoládét finomra reszeljük.

Robotgép segítségével a tojásokat meg a csipetnyi sót habosra keverjük és apránként beledolgozzuk a 10 dkg cukrot.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 14 éve

Én már a múlt héten elkészítettem ,és állítom ,hogy nagyon finom.Csak ajánlani tudom nektek.Marcsi

Tovább 

 Indiáner

14 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

5 deka cukrot fél evőkanál vízzel és 4 tojás sárgájával fél óráig habosra keverünk, azután 10 deka finomliszttel kevert fél csomag sütőport és a 4 tojás keményre vert habját adjuk hozzá. Sütőbádogra tett fehér papírra nyomózsákból vagy papírtölcsérből kis tojásnagyságú halmokat nyomunk. A fánkokat lassú tűznél sütjük. Sütés után mártó-csokoládéval vagy cukros csokoládé-mázzal vonjuk be. Ha a mázbevonat megkeményedett, a fánkot kettévágjuk, s belsejüket késsel kiemeljük.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 14 éve

Indiáner nagyon egyszerű és gyorsan megvan.Aki szereti a tejszínes sütiket az feltétlen készítse el.Én már több változatba is készítettem és nagyon finom.Marcsi

Tovább 

 Dobostorta

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:
6 tojás, 12 dkg liszt
- a krémhez: 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 5 dkg kakaópor, 3 evőkanál tej
- a tetejére: 15 dkg cukor

Elkészítés:
A tojássárgájákat a fele cukorral keverd habosra. A tojásfehérjéket a többi cukorral verd kemény habbá, forgasd bele a sárga krémet, majd apránként a lisztet is. A masszából vajazott, lisztezett sütőlemezen süss 6 vékony, kerek lapot.
Amíg a tésztalapok hűlnek, készítsd el a krémet. Ehhez a kakaóport forrázd le a tejjel.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm Jolikám.
Már csak meg kell sütnünk.
Szép torta és finom.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Gundel- palacsinta

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Palacsintatészta:

350 g liszt

4 db tojás

10 dkg porcukor

1,5 dl étolaj

6 dl tej

Töltelék:

500 g darált dió

50 g mazsola

300 g porcukor

2 dl tejszín

1,5 dl rum

Csokoládémártás:

250 g porcukor

200 g csokoládé

50 g kakaópor

5 db tojássárgája

5 dl tej

2 dl tejszín

1 dl rum

1/2 rúd vanília

Elkészítése:

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük csomómentesre.

így sűrű palacsintatésztát kapunk,állandó kevergetés mellett szódavízet adunk hozzá.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szívesen Icuska.
Köszönöm a hozzászólásod.
Edit.

Tovább 

 Püspökkenyér

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

- 30 dkg porcukor
- 1 dl narancslé
- 1 csipet
- 2-3 evőkanál tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 db narancs
- 8 dkg kandírozott narancshéj
- 5 dkg étcsokoládé
- 5 dkg dió
- 8 dkg mazsola
- 15 dkg kristálycukor
- 8 dkg vaj
- 25 dkg rétesliszt
- 8 db tojás
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a mazsolát, a durvára vágott diót, az apróra
tört csokoládét, az összevágott kandírozott narancshéjat meg a reszelt narancshéjat.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszi Marcsikám.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Nagyon finom puncsszelet

14 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

Finom puncsszelet
- 2-3 evőkanál tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál szalalkáli
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tojássárgája
- 7 dkg margarin
- 30 dkg finom liszt
- 10 dkg tortabevonó
- 1 dl rum
- 1 doboz babapiskóta

Krém
- 1 rum
- 1 babapiskóta
- 20 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojássárgája
- 5 evőkanál finom liszt
- 7 dl tej


Finom puncsszelet
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot,
a tojássárgáját, az átszitált kakaóport, és a kevés langyos
tejben felfuttatott szalalkálit.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 14 éve

Ezt a sütemény ismerem szoktam is készíteni ,csak a neve piskótás sütemény ,mivel a babapiskóta a közepében van.Egyébként finom sütike ajánlom mindenkinek Puszi Marcsi

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu