Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Gyúrt négerkocka.
Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg liszt
15 dkg zsír vagy margarin
2 dkg szalakáli
15 dkg porcukor
1 db tojás
2 ek. kakaó
Krémhez:
4 dl tej
2 ek. kakaópor
5 ek. liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
Csokiázhoz:
20 dkg porcukor
3 ek. kakaópor
3 ek. forró víz
5 dkg vaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,tepsi hátán 3 lapot sütünk.
A krém:
A tejet,a kakaót,lisztet,porcokrot felfőzzük,majd kihűtjük és a kihabosított vajjal összekeverjük.
A lapokat megtöltjük.
Diós túrókocka
-
só
- 10 dkg
vaj
- 8 dkg
kristálycukor
- 1 dl
tej
- 3 dkg
élesztő
- 40 dkg
finom liszt
Krém
- 10 dkg
darált dió
- 10 dkg
mazsola
- 75 dkg
tehéntúró
- 2 csomag
vaníliás cukor
- 6
tojás
- 1
citrom
- 16 dkg
kristálycukor
- 2,5 dl
tej
- 1 csomag
vaníliás pudingpor
- 20 dkg
étcsokoládé
Diós túrókocka
Az élesztőből egy
kiskanál cukorral meg a langyos tejjel kovászt készítünk, és meleg
helyen megkelesztjük.
|
|
Hozzávalók : Tészta: 4 tojás 20dkg cukor 10dkg ráma Pici tej 1cs. sütőpor 20dkg liszt Krém : 1 liter Sió őszilé 3.cs vaníliás puding 6 evőkanál cukor 0,5 liter Hu-la-la tejszín 4 evőkanál porcukor 1 csomag Butter ( vajas) keksz.
Leírás : A rámát habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot,majd egyenként a tojásokat, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. Sütőpapíron gáztepsiben sütjük. A krémhez a pudingot a cukorral az őszilében megfőzzük, majd langyosan a piskótára kenjük.
Almás-vaníliás szelet
Hozzávalók:
1 kg alma,
40 dkg kristálycukor,
3 csomag vaníliás pudingpor,
40 dkg négyzet alakú háztartási keksz,
1/2 margarin,
20 dkg étcsokoládé,
3 dl hideg víz.
A meghámozott és magházától megtisztított almát feldaraboljuk, majd a
cukorral sűrűre főzzük. A vaníliás pudingporokat elkeverjük a 3 dl hideg
vízzel, hozzáadjuk az almához, és jó sűrűre összefőzzük.
Az egyik csomag kekszet tepsibe lerakjuk, ráöntjük az almakrémet.
Hozzávalók:
½ kg túró
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál cukor
1 tasak étkezési zselatin (! nem tortazselé!!)
2 dl tejföl
1 tábla tortabevonó (pl. Katica)
"extrák": lekvár vagy mazsola
Elkészítés:
A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
Felfőzzük a zselatint, a túróhoz öntjük, majd jól elkeverjük.
Fóliával kibélelt őzgerinc formába öntjük, majd kb. 3 órára mélyhűtőbe tesszük. (Fontos: nem szabad megfagynia!!)
Az őzgerincből egy tálra borítjuk, a csokit felolvasztjuk, és leüntjük vele a túró rudat.
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók
4 személyre:
Két tojást szétválasztunk. A sárgáját félretesszük, a
fehérjét kemény habbá verjük. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a sót, a
vaníliás cukrot, beleszórunk
15 dkg cukrot.
13 éve | Czibere Anikó | 4 hozzászólás
Hozzávalók a lapokhoz:
6 tojás fehérje
6 evőkanál porcukor
1 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemle morzsa
fél csomag sütőpor
Elkészítése a lapoknak:
Ezeket Ösze keverejük majd meg sütjük.
Ha meg sült meleg rá kenünk 30 dkg nutellátés rá szórunk 15 dkg durvára vágott mogyórót.
Krém:
Fél liter tej
6 tojássárgája
25 dkg por cukor
1 csomag vanília puding
3 evőkanál liszt
Ezeket összekeverjük és megfőzzük.
Ha kihült 25 dkg Ramát kevereünk hozzá, Majd aígy kapott krémet 2 felé vesszük az egyikbe 10dkg olvasztott csokit keverünk a másik sárgán marad.
Hozzávalók:
10 dkg vaj vagy Rama
10 dkg étcsokoládé
4 db tojás
csipetnyi só
10 dkg + 2 ek cukor
8 dkg liszt
1 tk. sütőpor
10 dkg aprított mandula
1 tk. kakaópor
A bevonáshoz:
20 dkg ét tortabevonó
2 ek. cukor
5 dkg hámozott mandula
A forma kikenéséhez:
margarin
liszt
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk,rövid ideig hűlni hagyjuk.
Az étcsokoládét finomra reszeljük.
Robotgép segítségével a tojásokat meg a csipetnyi sót habosra keverjük és apránként beledolgozzuk a 10 dkg cukrot.
5 deka cukrot fél evőkanál vízzel és 4 tojás sárgájával fél óráig habosra keverünk, azután 10 deka finomliszttel kevert fél csomag sütőport és a 4 tojás keményre vert habját adjuk hozzá. Sütőbádogra tett fehér papírra nyomózsákból vagy papírtölcsérből kis tojásnagyságú halmokat nyomunk. A fánkokat lassú tűznél sütjük. Sütés után mártó-csokoládéval vagy cukros csokoládé-mázzal vonjuk be. Ha a mázbevonat megkeményedett, a fánkot kettévágjuk, s belsejüket késsel kiemeljük.
Hozzávalók:
6 tojás, 12 dkg liszt
- a krémhez: 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 5 dkg kakaópor, 3 evőkanál tej
- a tetejére: 15 dkg cukor
Elkészítés:
A
tojássárgájákat a fele cukorral keverd habosra. A tojásfehérjéket a
többi cukorral verd kemény habbá, forgasd bele a sárga krémet, majd
apránként a lisztet is. A masszából vajazott, lisztezett sütőlemezen
süss 6 vékony, kerek lapot.
Amíg a tésztalapok hűlnek, készítsd el a
krémet. Ehhez a kakaóport forrázd le a tejjel.
Palacsintatészta:
350 g liszt
4 db tojás
10 dkg porcukor
1,5 dl étolaj
6 dl tej
só
Töltelék:
500 g darált dió
50 g mazsola
300 g porcukor
2 dl tejszín
1,5 dl rum
Csokoládémártás:
250 g porcukor
200 g csokoládé
50 g kakaópor
5 db tojássárgája
5 dl tej
2 dl tejszín
1 dl rum
1/2 rúd vanília
Elkészítése:
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük csomómentesre.
így sűrű palacsintatésztát kapunk,állandó kevergetés mellett szódavízet adunk hozzá.
Finom puncsszelet
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot,
a tojássárgáját, az átszitált kakaóport, és a kevés langyos
tejben felfuttatott szalalkálit.
Kőszeghy Anna írta 22 órája a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás