Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
6 tojás, 12 dkg liszt
- a krémhez: 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 5 dkg kakaópor, 3 evőkanál tej
- a tetejére: 15 dkg cukor
Elkészítés:
A
tojássárgájákat a fele cukorral keverd habosra. A tojásfehérjéket a
többi cukorral verd kemény habbá, forgasd bele a sárga krémet, majd
apránként a lisztet is. A masszából vajazott, lisztezett sütőlemezen
süss 6 vékony, kerek lapot.
Amíg a tésztalapok hűlnek, készítsd el a
krémet. Ehhez a kakaóport forrázd le a tejjel. A vajat a cukorral keverd
habosra, majd dolgozd bele a tejes kakaót is.
A krémmel öt lapot
ragassz össze úgy, hogy a ttejére is krém kerüljön. A félretett lapot
aranybarnára olvasztott cukorral vond be, és még mielőtt a cukor
megkeményedne, vastag pengéjű késsel vágd cikkekre. Helyezd őket a
tortára, és az így kijelölt szeletek nyomán, forró vízbe mártott késsel
vágd fel a tortát.
|
|
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 2 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 3 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!