Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egy-két extra csokis bűnbeesés a hidegebb napokra még belefér. A
melegben úgyis a fagyi után nyúlunk, addig pedig a már előbújó nap
sugaraitól és a csupa csokis sütiktől elűzve minden levertség,
szomorúság. Élvezzük csak, ennyi mindenkinek jár.TovábbA dió csökkentheti a súlyos betegségek kialakulását
Az érelmeszesedés különleges, lassú gyulladás, amely fokozatosan beszűkíti az ütőereket, számos vizsgálat bizonyította, hogy a különböző antioxidánsok ezt a kóros folyamatot hatásosan gátolják. Amerikai kutatók új tanulmánya igazolta, hogy a csonthéjas gyümölcsök között akár nyersen, akár pörkölt formában a dió tartalmazza a legtöbb növényi antioxidánst.
|
|
|
Talán
nem túlzás, ha azt állítjuk, sokunknak Erdély nemcsak a szívében, de a
gyomrában is ott van. Főként, ha személyes ízemlékek kötnek hozzá egy
gasztroturistáskodás nyomán.Tovább
Lisztérzékenyként sem kell lemondanod az édes ízek élvezetéről, csupán
egy picit másképp kell elkészítened a desszerteket. Megmutatjuk, hogy
csináld!Tovább
Az olcsó büfék és a városi legendák révén a magyar tudatban a kínai
konyha a gyanús húsok, a tocsogó olaj, a furcsa szagok és a mindent
elöntő nátrium-glutamát világa. A kínai gasztronómia azonban jócskán
túlmutat az olcsó büfék szerény, barnaszószos kínálatán. Színes,
változatos, Ázsia leghíresebb konyhájáról van szó. Nézzünk túl egy
kicsit a sztereotípián.Tovább



Kívánok örömet, derűt, boldogságot,
Otthonodba békét, kertedbe virágot.
Fejed fölé napot,csillagtengereket,
Köréd tiszta szívű , igaz embereket!


Folytatódik a sztrapacska-sorozat. Most Mirelle talált fel valami korszakalkotót. ...

Soha
nem tudok ellenállni egy jó kis fúziónak. Elismerem, hogy a lecsós
tészta nem egy világrengetően innovatív ötlet, de valakinek ki kellett
próbálnia. Nem a kedves olvasó dolga, hogy kockáztassa az ebédjét légből
kapott ötletekért
Finom, roppanós, tejkrémmel töltött keksz. Remek vendégváró sütemény, mely mindenkit levesz a lábáról.TovábbKeresztapa spagettije
„Ez nem személyes. Ez szigorúan üzlet.” – mondja Michael Corleone A Keresztapában. A tészta egy dolog, mert lehet szétfőtt vagy kemény, de ha a szósz rossz, akkor a végeredmény okozhat meglepetéseket... pedig ezek a fiúk nem szeretik a meglepetéseket. Ha nem akarsz lófejet az ágyadba, tegyél magadnak egy szívességet... ügyelj a szószra! Mert abban lakik a spagetti lelke.
Az autentikus alapanyagok beszerzése érdekében látogassunk el igazi olasz boltba: van egy olasz delikát a Szépvölgyi úton is.
Hazájában, Olaszországban a rizottó előétel, a világ minden más országában inkább főételként tekintenek rá. Ha elég nagy adagot készítünk belőle, egy tartalmas vacsora mindenképpen kijön belőle.
Sokan gondolják, hogy macerás dolog rizottót készíteni, pedig csak fél órányi türelem kell hozzá, mert kevergetni kell. Ennyi időt minden este eltöltünk a vacsora készítésével, ma este főzzünk hát rizottót! Citromosat, mert ebben a melegben talán nem kívánjuk még annyira a tejszínes, nehéz ételeket.
Hozzávalók
: 1 szál póréhagyma,6dk vaj,3 evőkanál liszt,1,2l zöldségleves,1dl
tejszín,só, 1 csokor petrezselyem,1 gerezd fokhagyma,1 kiskanál
rózsabors.
Leírás : A póréhagymát apróra vágjuk, majd forró vajon megfuttatjuk,
megszórjuk a liszttel, összekeverjük, és felöntjük zöldséglevessel. Ha
felforrt lassú tűzön fedővel lefedve puhára főzzük, majd krémesre
turmixoljuk. beleöntjük a kevés forró lével elkevert tejszínt, sózzuk,
borsozzuk, és ha újból felforrt, akkor kész.Tálaláskor rózsaborral,
apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.
Az igazi feta kizárólag juhtejből vagy kecsketejből készül és 5-15%-os
sóoldatban tárolják. Akinek túl sós lenne, használat előtt egy kis időre
vízbe teheti. Gyakran használják különböző salátákba, és általában
olajbogyóval együtt. Most mutatunk öt receptet, hogy egy kicsit másképp
is megismerkedjünk a görög salátán kívül a feta sajttal. Katt a
receptekért!Tovább
Aki szereti, a gombócokat próbálja ki ezt a különleges epres változatot, amely mogyoró morzsával van megbolondítva.
Hozzávalók: 16-20 nagyobb eperszem, 25 dkg túró, 5 dkg vaj, 1 cs. vaníliás cukor, 1 tojás, 12 dkg rétesliszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg darált mogyoró, 10 dkg cukor, 5 dkg margarin.
A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a vaníliáscukrot, a tojást és végül a réteslisztet és jó alaposan összedolgozzuk.
Avokádó-, padlizsán-, karfiol- és fűszeres sütőtökkrém - készítsd el
ezeket az isteni szendvicskrémeket és meglátod, az egész család imádni
fogja!Tovább
A
legjobb, ami a maradék kenyérrel történhet: kenyérpuding vagy más néven
kenyérfelfújt. Alaprecept és variációk. Kattints tovább!Tovább
Rengeteg olyan édességünk van, ami valakinek vagy valaminek a nevét
viseli. Volt, hogy egy szerelmi történet révén neveztek el egy
süteményt, és volt, hogy híres arisztokraták, cukrászdinasztiák adták a
nevüket olyan finomságokhoz, amelyek régóta mindannyiunk kedvenceivé
váltak. Neked melyik a kedvenced?Hol lehet a legfinomabb somlóit kapni? TovábbBécsi karikafánk recept
Hozzávalók: 45 dkg liszt, 1 teáskanál cukor, 15 g élesztő, 0,25 l tej, 1 teáskanál só, 50 g vaj, vagy margarin, 1 tojás.
Elkészítés:
100 g lisztet a cukorral, élesztővel és a fellangyosított tejjel felfuttatni, a tojást alaposan elkeverni benne és a többi anyaggal, jól kidagasztani, megkeleszteni. A 16 db-ra osztott és gömbölyített tészta közepét ujjunkkal kilyukasztjuk, és karikára formáljuk, kelesztjük, és forró olajban megsütjük.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt, 3 dkg friss élesztő, 2 púpozott evőkanál porcukor, 1
zacskó vaníliás cukor, 4-4 1/2 dl tej, 4 tojás sárgája, csipetnyi só;
olaj a sütéshez; a tálaláshoz: 2 evőkanál rum és 3 evőkanál
sárgabaracklekvár.
1 dl langyos tejbe keverjük az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
Fánk Receptek:
| 5 perces fánk recept | Elkészítésí idő: 30 perc |
| Elkészítés: Össze kell keverni a hozzávalókat és egy evőkanállal ,forró olajba szaggatni és kisütni, majd a végé lecsöpögtetni, lekvárral, porcukorral tálalni.... | |
| Burgonyafánk recept | Elkészítésí idő: 30 perc |
| Elkészítés: A főtt krumplit meghámozzuk, összetörjük, majd egy tálba tesszük. A tojássárgájához adjuk a lisztet, a sütőport, a felaprított petrezselymet, a szerecsendió-virágot és a sót, majd az egészet... | |
Zsuzsanna napi köszöntő

A Zsuzsanna héber eredetű bibliai név. Jelentése: liliom. Magyarországon a 17. századtól kezdve egészen az 1980-as évekig az egyik leggyakoribb női név volt.
Az Ószövetségben olvashatjuk Zsuzsanna történetét, akit fürdőzés közben meglesett két vénember, akik bírák voltak. Mindkettő vágyakozni kezdett a szép fiatalasszony iránt. Amikor Zsuzsanna egyedül maradt, a bírák megzsarolták, hogy ha nem lesz az övék, akkor megvádolják, hogy házasságtörésen érték egy ifjúval.
2 szuper farsangi fánk recept
http://www.fincsi.hu/recept_cikkek/64/2_szuper_farsangi_fank_recept
A csöröge fánk mellett farsang idején rózsafánkot is szokás sütni. Előnyük, hogy egyféle tésztából készülnek, így két legyet üthetünk egy csapásra.
Forgácsfánk (Csörögefánk)
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg finomliszt
2 csapott evőkanál kristálycukor
5 tojássárgája
8 dkg vaj
csipet só
0,5 dl rum
1 dl tejföl
Sütéshez: olaj
Szórni: 2-3 evőkanál vaníliás porcukor
Tálaláshoz:
30 dkg sárgabaracklekvár
0,5 dl rum
Elkészítés:
1.
Forralt bor recept
Nem szeretnél lemondani a vacsorákról? Ugyanakkor jó lenne, ha súlyod sem gyarapodna? Van megoldás!Tovább
Van
élet a mákos rétesen túl is. 3 kipróbált recept következik, ami kis
étkűeknek akár ebédre is elég lehet, aki pedig valami komolyabbra
vágyik, az használja köretként.Tovább
Íme egy tojás nélküli, kelt tésztából készített olcsó verzió. Tökéletes vasárnapi reggeli.TovábbEz a habkönnyű kis fánkocska nem más, mint egy egyszerű forrázott tészta francia változata. Sajátossága a jégcukor. Isteni, ropogós finomság tea mellé, vagy egyszerűen csak magában fogyasztva is.
A farsangi időszak elengedhetetlen „velejárója” a fánk. Ennek a finomságnak is ezernyi változata ismert. Próbálja ki ezt az almával, dióval, lekvárral töltött verziót is! Nem fog csalódni!
13 éve | Szász ilucika | 2 hozzászólás
http://csokolade.network.hu/kepek/ilike_sutemenyei/voros_barsonytorta
4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verünk, a sárgáját beleforgatjuk a kemény habba. 10 dkg lisztet, egy evőkanál kakaóport, 1 evőkanál céklaport/vag 30 dkg főtt cékla átpaszirozott levét/ és 1 sütőport elkeverünk és a tojásos masszába fogatjuk, kidolgozzuk míg bíborvörös tésztát kapunk. Kb 15 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a piskótamasszát.
Forrás: http://www.magyarvagyok.com/kultura/konyha/receptek/sutemenyek/387-Lekvaros-tekercs.html
Hozzávalók .
A tésztához :
5 dkg.vaj ,
25 dkg. porcukor ,
3 evőkanál méz ,
1 tojás,
28 dkg. liszt,
2 dl. tej,
1/2 csg. sütőpor,
1 mokkás kanál szódabikarbóna ,
fél citrom reszelt héja ,
1 csg. vaníliacukor.
A csokoládé mázhoz:
22 dkg.vaj,
20 dkg.porcukor,
4 dkg. kakaópor,
4 evőkanál rum ,
10-12 evőkanál tej .
A forgatáshoz 20 dkg. kókuszreszelék .
A tésztához a vajat kicsit megolvasztjuk, majd a porcukorral,
vaníliacukorral a mézzel ,tojással és a citromhéjjal jól kikeverjük .A
lisztet a sütőporral ,szódabikarbónával elkeverjük,majd a tejjel
felváltva ,apránként a cukros masszához adjuk.Utána egyenletesen egy
kivajazott,belisztezett közepes tepsibe simítjuk.Előmelegített sütőben
(180°C) 20-25 percig sütjük.

Hozzávalók: (12 darabhoz)
Keverjük össze a langyos tejet 2 teáskanál cukorral és az élesztővel. A lisztet szórjuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, citromhéjat, 2 evőkanál cukrot, a tojás és az olvasztott vajat. Gyúrjunk tésztát a kézi mixer dagasztókarjával, amíg sima tésztát kapunk, ez kb. 3 -4 percig tart.
Kókuszos gofri karibi kompóttal

Hozzávalók: (4-6 személyre)
A vajat, cukrot és a sót, keverjük krémesre. Jöhetnek bele a tojások egyesével. A liszthez adjuk hozzá a sütőport és a 30 g kókuszreszeléket. Felváltva keverjük a vajas keverékhez a kókusztejjel.

Hozzávalók: (15 darabhoz)
Melegítsük meg a tejet, amibe morzsoljuk bele az élesztőt és keverjük el 1 evőkanál cukorral. Egy tálba tegyük bele a lisztet, tojást, csipet sót és 25 g cukrot. Öntsünk hozzá a felfutott élesztőt és az olvadt vajat.
Készíts Valentin napon egy édes meglepetést párodnak. Elő a
szív alakú kiszúrókkal és tortaformával, mert ahogy a mondás is tartja:
„A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út”.

Csokoládé és marcipán szívtorta
Hozzávalók:
Törjük darabokra a csokoládét és vízgőz fölött olvasszuk meg.
4 ínycsiklandó desszert banánból
Télen
több okból is előtérbe kerül a banán, és mivel íze nem intenzíven
karakteres, jól párosítható és sokféleképp elkészíthető. Mutatunk néhány
ötletet, hogyan kerülhet még az asztalra - csakhogy tényleg sose und
meg.Tovább
Kicsik
és nagyok kedvence. Népszerűségét semmi sem törheti le, nincs reform,
ami kiűzhetné a vendéglők étlapjáról. Első ránézésre elkészítése
egyszerűnek tűnhet, de aki megpróbálta már, az tudja, a sajt szeret
kacérkodni, és idő előtt kibújni a ruhájából. Pár trükkel megelőzhetjük
az ilyen szemérmetlenkedést. Tovább
A nagyi húslevese lenne a legjobb, ha kiüt minket a kórság, de a nagyi messze van. Akkor mégis mivel kúráljuk magunkat?TovábbTöltött tök
A töltött tök elkészítésének egyszerű receptje.

6 kis tök, 50 dg sovány hús, 1 szelet fehér kenyér, 1 fej hagyma, 1 kiskanál vagdalt zöldség, só bors szükséges.
A mártáshoz: egy kiskanál vaj vagy kétszer annyi olaj, egy kiskanál liszt, egy csésze tejföl, és egy csésze víz szükséges.
Elkészítés:A hústölteléket úgy készítjük, mint a töltött paprikáét.
Rizses almapuding
Sokak kedvence a puding, ami akár hétköznapokon, akár ünnepnapokon de a desszertek között mindenféleképpen megállja a helyét.

10 dkg rizs, ½ l tej, 5 db tojás, 10 dkg vaj, 12 dkg cukor, 4 db alma, 5 dkg mazsola, 2 kanál vaníliás cukor a tejbe és zsemlemorzsa szükséges.
Elkészítés:A rizst puhára főzzük cukros, vaníliás tejbe.
5 ínycsiklandó töltött burgonya recept

Gombás, spenótos, fetás töltelék
- kockára vágott főtt gomba
- friss spenótlevelek
- feta sajt
- parmezán sajt
- só, bors
- bazsalikom
Fűszeres töltelék
- darált hús (csirke vagy pulyka)
- salsa szósz
- reszelt sajt
- tejföl
- só, bors
Csirke és brokkoli töltelék
- kockára vágott főtt csirkehús
- brokkoli rózsák, főve
- reszelt sajt
- só, bors
- rozmaring
- vaj
- tej
- snidling
Baconos töltelék
- kockára vágott pirított bacon
- reszelt sajt
- só, bors
- zöld hagyma
- tejföl
- vaj
Fahéjas barna cukros töltelék
- barna cukor
- vaj
- szerecsendió
- vaj
Elkészítése
![]() |
Előző Desszertek cikk | Következő Desszertek cikk | ![]() |

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 40 dkg porcukor
- 1,5 kg barack
- 25 dkg hideg margarin
- 3 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás és 3 tojássárgája
- 2 vanília puding a csomag utasításai szerint
Elkészítése:
1.
|
Hozzávalók négy személyre: 50 dkg glutén-, tej- és tojásmentes spagetti 30 dkg sampion, 10 dkg vargányagomba 4 dl tisztán növényi eredetű főzőkrém 10 dkg őrölt mandula 2 evőkanál extraszűz olívaolaj 1/2 mokkáskanál sáfrányos szeklice 1 mokkáskanál oregánó 1/2 mokkáskanál frissen őrölt görögszéna (lepkeszegmag) Elkészítése: A gombát megmossuk, megtisztítjuk, felszeljük. |
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:
1/2 kg zöldbab
1 evőkanál rizsliszt vagy kukoricaliszt
2 dl rizstej
1 kávéskanál só
3 db babérlevél
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 csapott mokkáskanál őrölt majoránna
1 késhegynyi tárkony
2 kávéskanál őrölt csemegepaprika
Elkészítése:
A megtisztított zöldbabot hosszúkás darabokra vágjuk.
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók:
-4 evőkanál kukoricakeményítő
-csipetnyi só
-egy karalábé
-egy alma
-egy kis fej karfiol fele
-hideg víz
-étolaj
Elkészítése:
A kukoricakeményítőt összekeverjük a sóval és annyi hideg vízzel, hogy csomómentes, kissé híg, palacsintatésztához hasonló állagú masszát kapjunk.
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók:
1 db petrezselyemgyökér
½ cukkini
3 db burgonya
3 szelet karalábé
2 mokkáskanál só
2 db sárgarépa
1/4 db paradicsom héja nélkül
½ mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió
Elkészítése:
A hozzávalókat alaposan megmossuk folyóvíznél, felszeleteljük.
|
Hozzávalók 4 személyre: 8 db nagy, érett paradicsom 10 dkg rizs 30-35 dkg termesztett csiperkegomba 3 evőkanál étolaj 1 kávéskanál só 1/2 mokkáskanál törött fehérbors 1/2l mokkáskanál őrölt köménymag 2 késhegynyi sáfrányos szeklice vagy kurkuma
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! |
![]() |
Hozzávalók:
2 padlizsán, 2 paprika, egy szem burgonya, 2 szem paradicsom néhány szelet lilahagyma, egy alma, 2 evőkanál növényi alapanyagú főzőkrém, olaj, só |
Elkészítése:
A padlizsánt megtisztítjuk, kanállal vagy karalábévájóval kikaparjuk a belsejét pár milliméteres vastagságig.
Van jó néhány olyan étel, amit a többség csak vendéglőben eszik – pedig
nem nehéz elkészíteni őket. Rájuk lehet szokni otthon is! 3 tuti
recept.Továbbhttp://www.startlap.hu/konyha/
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
burger eva 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás