Finomságok Konyhája Blog: 2012. február

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2119 fő
  • Képek - 10027 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2453 db
  • Fórumtémák - 58 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2012. február

 4 mennyei csokitorta recept

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Mindenki kedvence: 4 mennyei csokitorta Egy-két extra csokis bűnbeesés a hidegebb napokra még belefér. A melegben úgyis a fagyi után nyúlunk, addig pedig a már előbújó nap sugaraitól és a csupa csokis sütiktől elűzve minden levertség, szomorúság. Élvezzük csak, ennyi mindenkinek jár.Tovább
||

 A dió hatása szervezetünkre

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A dió csökkentheti a súlyos betegségek kialakulását

Az érelmeszesedés különleges, lassú gyulladás, amely fokozatosan beszűkíti az ütőereket, számos vizsgálat bizonyította, hogy a különböző antioxidánsok ezt a kóros folyamatot hatásosan gátolják. Amerikai kutatók új tanulmánya igazolta, hogy a csonthéjas gyümölcsök között akár nyersen, akár pörkölt formában a dió tartalmazza a legtöbb növényi antioxidánst.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Mi is sok diót fogyasztunk.

Tovább 

 

 2 recept Erdélyből

6 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Mit együnk, ha Erdélyben járunk? 2 recept Talán nem túlzás, ha azt állítjuk, sokunknak Erdély nemcsak a szívében, de a gyomrában is ott van. Főként, ha személyes ízemlékek kötnek hozzá egy gasztroturistáskodás nyomán.Tovább
||

Utolsó hozzászólás

Orban Rozalia üzente 6 éve

Én Erdélyben élek de a birka sajtot messze elkerülöm,nem tudom miért nem szeretem,a birkát sem de a tehénsajtot imádom akár túrónak is.

 5 ízletes gluténmentes édesség

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

5 ízletes gluténmentes édesség Lisztérzékenyként sem kell lemondanod az édes ízek élvezetéről, csupán egy picit másképp kell elkészítened a desszerteket. Megmutatjuk, hogy csináld!Tovább

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Igen rájuk is kell gondolni, ügyes vagy Editke, különben jó receptek!

 Nagy kínai kalauz

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Nagy kínai konyhakalauz Az olcsó büfék és a városi legendák révén a magyar tudatban a kínai konyha a gyanús húsok, a tocsogó olaj, a furcsa szagok és a mindent elöntő nátrium-glutamát világa. A kínai gasztronómia azonban jócskán túlmutat az olcsó büfék szerény, barnaszószos kínálatán. Színes, változatos, Ázsia leghíresebb konyhájáról van szó. Nézzünk túl egy kicsit a sztereotípián.Tovább

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon jók a receptek.
Lehet belőle válogatni.Edit.

 

 

Kívánok örömet, derűt, boldogságot, 
Otthonodba békét, kertedbe virágot. 
Fejed fölé napot,csillagtengereket, 
Köréd tiszta szívű , igaz embereket!

 

 

 

 

 


Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Gyönyörű vasárnapot kívánok minden Klubtársamnak.

Gyönyörű képsor Jolcsikám.
Nagyon köszönjük.
Puszi:Edit.

 

 

Aszalt szilvával, csirkemájjal töltött pakkeri

Amikor az év elvileg legszebb időszakában ilyen gusztustalan, méltatlan időjárás van, akkor belül kell keresgélni az örömöt. Egy pakkeriben elég sok öröm elfér.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Én is jónak találtam Marikám.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Majdnem sztapacska

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Majdnem sztrapacska
TonyCaviar Címkék: mirelle sztrapacska receptek magyar

Folytatódik a sztrapacska-sorozat. Most Mirelle talált fel valami korszakalkotót.  ...

Tovább

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Igen Marikám.
Ki is fogom próbálni.

 Lecsós tészta

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Lecsós tészta
TonyCaviar Címkék: lecsó paradicsom paprika csusza recept magyar



Soha nem tudok ellenállni egy jó kis fúziónak. Elismerem, hogy a lecsós tészta nem egy világrengetően innovatív ötlet, de valakinek ki kellett próbálnia. Nem a kedves olvasó dolga, hogy kockáztassa az ebédjét légből kapott ötletekért

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Én is főztem már ilyet csak nem csusza tésztával, hanem fodrossal és a tetejére tejfölt tettem. De ez a változat is nagyon finom.

Tovább 

 Oreo keksz házilag

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Oreo keksz házilag Finom, roppanós, tejkrémmel töltött keksz. Remek vendégváró sütemény, mely mindenkit levesz a lábáról.Tovább
||

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszi Hajnikám.
Ezt a kekszet el fogom készíteni.Edit.

 Keresztapa spagettije

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Keresztapa spagettije

„Ez nem személyes. Ez szigorúan üzlet.” – mondja Michael Corleone A Keresztapában. A tészta egy dolog, mert lehet szétfőtt vagy kemény, de ha a szósz rossz, akkor a végeredmény okozhat meglepetéseket... pedig ezek a fiúk nem szeretik a meglepetéseket. Ha nem akarsz lófejet az ágyadba, tegyél magadnak egy szívességet... ügyelj a szószra! Mert abban lakik a spagetti lelke.

Az autentikus alapanyagok beszerzése érdekében látogassunk el igazi olasz boltba: van egy olasz delikát a Szépvölgyi úton is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Remélem nem a Keresztapa filmből való:...-) Puszi, Hajni

Tovább 

 Citromos rizotto

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hazájában, Olaszországban a rizottó előétel, a világ minden más országában inkább főételként tekintenek rá. Ha elég nagy adagot készítünk belőle, egy tartalmas vacsora mindenképpen kijön belőle.

Sokan gondolják, hogy macerás dolog rizottót készíteni, pedig csak fél órányi türelem kell hozzá, mert kevergetni kell. Ennyi időt minden este eltöltünk a vacsora készítésével, ma este főzzünk hát rizottót! Citromosat, mert ebben a melegben talán nem kívánjuk még annyira a tejszínes, nehéz ételeket.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Isteni finom lehet.
Köszönöm a hozzászólásod Hajnikám.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Póréhagyma krémleves

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 Hozzávalók : 1 szál póréhagyma,6dk vaj,3 evőkanál liszt,1,2l zöldségleves,1dl tejszín,só, 1 csokor petrezselyem,1 gerezd fokhagyma,1 kiskanál rózsabors. Leírás : A póréhagymát apróra vágjuk, majd forró vajon megfuttatjuk, megszórjuk a liszttel, összekeverjük, és felöntjük zöldséglevessel. Ha felforrt lassú tűzön fedővel lefedve puhára főzzük, majd krémesre turmixoljuk. beleöntjük a kevés forró lével elkevert tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és ha újból felforrt, akkor kész.Tálaláskor rózsaborral, apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Jó kis receptnek tűnik, de én nem ismerem a rózsaborsot, olyan mint a fekete bors?

Tovább 

 5 recept -Gyors vacsorák feta sajtból

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Gyors vacsorák feta sajtból: 5 recept feta, sajt, recept Az igazi feta kizárólag juhtejből vagy kecsketejből készül és 5-15%-os sóoldatban tárolják. Akinek túl sós lenne, használat előtt egy kis időre vízbe teheti. Gyakran használják különböző salátákba, és általában olajbogyóval együtt. Most mutatunk öt receptet, hogy egy kicsit másképp is megismerkedjünk a görög salátán kívül a feta sajttal. Katt a receptekért!Tovább

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

5 könnyű vacsora receptet láthattok sajtból.
Persze ebédre is elkészíthető.
Edit.

 Szilvalekváros barátfüle

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Szilvalekváros barátfüle Egy megunhatatlan klasszikus Hernyák Tomi tolmácsolásában.Tovább

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Editkém úgy lesz, rövidesen készítek.Van saját szilvalekvárom és én cukros dióba fogom forgatni.Puszi: Marika

 Epres túrógombóc

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Aki szereti, a gombócokat próbálja ki ezt a különleges epres változatot, amely mogyoró morzsával van megbolondítva.

Hozzávalók: 16-20 nagyobb eperszem, 25 dkg túró, 5 dkg vaj, 1 cs. vaníliás cukor, 1 tojás, 12 dkg rétesliszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg darált mogyoró, 10 dkg cukor, 5 dkg margarin.

A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, a vaníliáscukrot, a tojást és végül a réteslisztet és jó alaposan összedolgozzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon jónak ígérkezik a receptet.
Köszönjük szépen Erika.
Tavasszal ,majd ha lesz friss eper elkészítem én is.
Üdv:Edit.

Tovább 

 Burgonyás köményes kenyér

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 50 dkg hámozott, áttört, főtt burgonya, 2 dkg friss élesztő, 1 teáskanál kristálycukor, 1 1/2-2 dl tej, 3 evőkanál olaj, 1 púpozott teáskanál köménymag, 1 csapott teáskanál só, olaj a tepsi kenéséhez.

A kenyér összes alkotórészét a sütés előtt a kellemes hőmérsékletű konyhába készítjük. Nagy bögrébe 1 dl meglangyosított tejet öntünk, és belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt, valamint a cukrot, majd a bögrét egy papírszalvétával befedjük, és az élesztőt addig kelesztjük, amíg a bögre tetejére fel nem "fut".

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon szép kenyér szeletek.
Biztosan finom lehet.
Köszönöm szépen a receptet és hogy csatlakoztál a klubhoz.
Üdv:Edit.

Tovább 

 4 könnyű vacsora

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Könnyű vacsora: 4 szuperfinom szendvicskrém Avokádó-, padlizsán-, karfiol- és fűszeres sütőtökkrém - készítsd el ezeket az isteni szendvicskrémeket és meglátod, az egész család imádni fogja!Tovább
||

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

A sütőtök krémen kívül mindegyik nagyon jó lehet. Sajnos nem szeretem a sütő tököt.

 Mazsolás kenyérpuding kalácsból

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

A vidéki Anglia íze: Mazsolás kenyérpuding kalácsból A legjobb, ami a maradék kenyérrel történhet: kenyérpuding vagy más néven kenyérfelfújt. Alaprecept és variációk. Kattints tovább!Tovább
||

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm szépen Erika.

 9 híres sütemény és névadóik

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

9 híres sütemény és névadóik Rengeteg olyan édességünk van, ami valakinek vagy valaminek a nevét viseli. Volt, hogy egy szerelmi történet révén neveztek el egy süteményt, és volt, hogy híres arisztokraták, cukrászdinasztiák adták a nevüket olyan finomságokhoz, amelyek régóta mindannyiunk kedvenceivé váltak. Neked melyik a kedvenced?Hol lehet a legfinomabb somlóit kapni? Tovább
||

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm szépen Marika.
Puszi:Edit.

 Bécsi karikafánk recept

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Bécsi karikafánk recept

Hozzávalók: 45 dkg liszt, 1 teáskanál cukor, 15 g élesztő, 0,25 l tej, 1 teáskanál só, 50 g vaj, vagy margarin, 1 tojás.

Elkészítés:

      100 g lisztet a cukorral, élesztővel és a fellangyosított tejjel felfuttatni, a tojást alaposan elkeverni benne és a többi anyaggal, jól kidagasztani, megkeleszteni. A 16 db-ra osztott és gömbölyített tészta közepét ujjunkkal kilyukasztjuk, és karikára formáljuk, kelesztjük, és forró olajban megsütjük.

Tovább 

 Bécsi gyűrűfánk recept

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Bécsi gyűrűfánk

 

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 3 dkg friss élesztő, 2 púpozott evőkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 4-4 1/2 dl tej, 4 tojás sárgája, csipetnyi só; olaj a sütéshez; a tálaláshoz: 2 evőkanál rum és 3 evőkanál sárgabaracklekvár.

1 dl langyos tejbe keverjük az élesztőt és a cukrot, majd felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

Tovább 

 FÁNK RECEPTEK

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

Fánk Receptek:
5 perces fánk recept Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: Össze kell keverni a hozzávalókat és egy evőkanállal ,forró olajba szaggatni és kisütni, majd a végé lecsöpögtetni, lekvárral, porcukorral tálalni....
Burgonyafánk recept Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A főtt krumplit meghámozzuk, összetörjük, majd egy tálba tesszük. A tojássárgájához adjuk a lisztet, a sütőport, a felaprított petrezselymet, a szerecsendió-virágot és a sót, majd az egészet...

Tovább 

Zsuzsanna napi köszöntő



A Zsuzsanna héber eredetű bibliai név. Jelentése: liliom. Magyarországon a 17. századtól kezdve egészen az 1980-as évekig az egyik leggyakoribb női név volt. 

Az Ószövetségben olvashatjuk Zsuzsanna történetét, akit fürdőzés közben meglesett két vénember, akik bírák voltak. Mindkettő vágyakozni kezdett a szép fiatalasszony iránt. Amikor Zsuzsanna egyedül maradt, a bírák megzsarolták, hogy ha nem lesz az övék, akkor megvádolják, hogy házasságtörésen érték egy ifjúval.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszöntsük a Zsuzsannákat!
Boldog névnapot kívánunk:Edit.

Köszönöm Jolikám a bejegyzést.

Tovább 

2 szuper farsangi fánk recept

http://www.fincsi.hu/recept_cikkek/64/2_szuper_farsangi_fank_recept

A csöröge fánk mellett farsang idején rózsafánkot is szokás sütni. Előnyük, hogy egyféle tésztából készülnek, így két legyet üthetünk egy csapásra.

2 szuper farsangi fánk recept

Forgácsfánk (Csörögefánk)

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg finomliszt
2 csapott evőkanál kristálycukor
5 tojássárgája
8 dkg vaj
csipet
0,5 dl rum
1 dl tejföl

Sütéshez: olaj

Szórni: 2-3 evőkanál vaníliás porcukor

Tálaláshoz:
30 dkg sárgabaracklekvár
0,5 dl rum

Elkészítés:
1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönjük szépen kedves Margó.
Még jókor jön a bejegyzés.
Üdv:Edit.

Tovább 

 Forralt bor recept

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Forralt bor recept

 

Hozzávalók
Hozzávalók 4 személyre:
750 ml száraz, nem túl savas vörösbor
70 g kristálycukor
2 rúd fahéj
8 szem szegfűszeg
3 szem szegfűbors
4 db szelet citrom
2 szem zöld kardamom (beszerezhető Ázsia boltokban, pl a bp-i Fővám téri csarnokban, vagy a Cullinaris üzletekben; ha nincs elhagyható)

Egy hideg téli estén nincs is kellemesebb, mint egy jó fűszeres forralt bor! Már az illata is csodálatos!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Jó kis recept.
Én is hasonlóan készítem.
1-2 este főztem 2 dl-t a férjemnek.
puszi:Edit.

Tovább 

 Túró Rudi szelet

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók

Tésztához:
240 g liszt
150 g margarin
1 tojás sárgája
1 ek. cukor
2 ek. kakaó
1 dl tejföl
csipetnyi szódabikarbóna

Töltelékhez:
500 g túró
4 tojás sárgája
100 g mazsola
3 ek. búzadara
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
200 g porcukor
a tojások kemény habja

Mázhoz:
200 g porcukor
3 ek. kakaó
50 g vaj
3 ek. forró víz

Elkészítés

1. Két őzgerinc formát kivajazok, belisztezek. A tészta hozzávalóit összegyúrommajd két részre osztom, és kibélelem vele az őzgerinc formákat.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon finom Marikám.
Tortaként is sütöttem.Edit.

Tovább 

 4 pompás vacsora recept

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

4 pompás vacsora recept - 300 kalória alatt Nem szeretnél lemondani a vacsorákról? Ugyanakkor jó lenne, ha súlyod sem gyarapodna? Van megoldás!Tovább

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Igen, ez kell nekem amitől nem gyarapszom!!!!

 3 sós rétes recept

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

3 sós rétes vasárnapi ebédreVan élet a mákos rétesen túl is. 3 kipróbált recept következik, ami kis étkűeknek akár ebédre is elég lehet, aki pedig valami komolyabbra vágyik, az használja köretként.Tovább
||

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 6 éve

Ezek nagyon szuper rétesek.,és ezeket éppenséggel nekem találták ki.Nagyon finomak lehetnek.Biztos hogy kifogom próbálni.Köszi Editke. Ha elkészítem tudatom veletek.Puszi Marcsi

Kakaós csiga lépésről lépésre Íme egy tojás nélküli, kelt tésztából készített olcsó verzió. Tökéletes vasárnapi reggeli.Tovább

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nálunk már régen volt!!!

 Francia fánk

6 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Farsang
Chouquettes - francia fánk

Ez a habkönnyű kis fánkocska nem más, mint egy egyszerű forrázott tészta francia változata. Sajátossága a jégcukor. Isteni, ropogós finomság tea mellé, vagy egyszerűen csak magában fogyasztva is.

Kategória: Sütemény

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm szépen a hozzászólásod kedves Ilona.
Örülök,hogy benéztél a klubba,máskor is várunk.
Üdv:Edit.

 Sajtfánk

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

Sajtfánk

Ízletes apró sajtfánkocskák. Nem száraz, könnyű kis finomságok. Ha vendégeket vár, ezt a finomságot nyugodtan teheti az asztal közepére!

Kategória: Sütemény

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Süssetek fánkot Lányok!!!

 Almás töltött fánk

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Almás töltött fánk

A farsangi időszak elengedhetetlen „velejárója” a fánk. Ennek a finomságnak is ezernyi változata ismert. Próbálja ki ezt az almával, dióval, lekvárral töltött verziót is! Nem fog csalódni!

Kategória: Tésztaféle

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Az biztos,hogy nagyon finom lehet!

http://csokolade.network.hu/kepek/ilike_sutemenyei/voros_barsonytorta

Vörös bársonytorta

Vörös bársonytorta

4 tojásfehérjét 8 dkg cukorral kemény habbá verünk, a sárgáját beleforgatjuk a kemény habba. 10 dkg lisztet, egy evőkanál kakaóport, 1 evőkanál céklaport/vag 30 dkg főtt cékla átpaszirozott levét/ és 1 sütőport elkeverünk és a tojásos masszába fogatjuk, kidolgozzuk míg bíborvörös tésztát kapunk. Kb 15 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a piskótamasszát.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 6 éve

Sajnos Editke visszaestem oda ahonnan indultam. Most injekciózni jár az orvos, nagyon -nagyon köhögök, kérem valami jó teát, de hagyma teát, mert azt nem tudom meginni.
Puszi?:V igyázzatok magatokra, mert még nem igen leszek mostanába. Majd Neked privátba megirom, ha egy jó órám.

Tovább 

 ITÁLIA L.PAVAROTTI.

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

VIDÁM HÉTVÉGÉT.JÓ SZÓRAKOZÁST!

 

Olaszorszg-Pavarotti.pps Olaszorszg-Pavarotti.pps

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönjük szépen Karcsi.Üdv:Edit.

 Lekváros tekercs

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Lekváros tekercs

Hozzávalók: kb. 10 szelethez: 4 tojás, 24 dkg cukor, 15 dkg liszt, fél tasak sütőpor, 1 citrom reszelt héja, 1,5 kg őszibarack (befőtt is lehet), 1 kis üveg (kb. 1 dl) pikáns lekvár, 5 dkg mandulaforgács, Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből 8 evőkanál meleg vízzel kemény habot verünk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Forrás: http://www.magyarvagyok.com/kultura/konyha/receptek/sutemenyek/387-Lekvaros-tekercs.html

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon szép és finom!!!

Tovább 

 Kókuszos mézes szeletek

6 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Hozzávalók .
A tésztához :
5 dkg.vaj ,
25 dkg. porcukor ,
3 evőkanál méz ,
1 tojás,
28 dkg. liszt,
2 dl. tej,
1/2 csg. sütőpor,
1 mokkás kanál szódabikarbóna ,
fél citrom reszelt héja ,
1 csg. vaníliacukor.
A csokoládé mázhoz:
22 dkg.vaj,
20 dkg.porcukor,
4 dkg. kakaópor,
4 evőkanál rum ,
10-12 evőkanál tej .
A forgatáshoz 20 dkg. kókuszreszelék .

A tésztához a vajat kicsit megolvasztjuk, majd a porcukorral, vaníliacukorral a mézzel ,tojással és a citromhéjjal jól kikeverjük .A lisztet a sütőporral ,szódabikarbónával elkeverjük,majd a tejjel felváltva ,apránként a cukros masszához adjuk.Utána egyenletesen egy kivajazott,belisztezett közepes tepsibe simítjuk.Előmelegített sütőben (180°C) 20-25 percig sütjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Megkívántam a kókuszos szeleteket,az összes receptes klubban új sütemény és gondoltam,mi se legyünk "árvák"!
Vegyetek bátran a tálcáról!
Edit.

Tovább 

 HIMNUSZ AZ ÉLETHEZ.

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

KELLEMES,SZÉP TÉLI HÉTVÉGÉT KÍVÁNOK MINDEN KEDVES KLUBTÁRSAMNAK!

Pitér K.

KLIKKELJ A KIS SZÍNES NÉGYZETRE! JÓ SZÓRAKOZÁST!

Himnusz az Élethez.pps Himnusz az Élethez.pps

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönjük Karcsi.
Kellemes hétvégét kívánok:Edit.

 Almafánk

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Almafánk

Hozzávalók: (12 darabhoz)

  • ½ kocka élesztő
  • 125 ml tej
  • 8 teáskanál cukor
  • 250 g liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 40 g szobahőmérsékletű vaj
  • 1 tojás
  • 1 l olaj
  • 1 alma
  • ½ teáskanál őrölt fahéj

Keverjük össze a langyos tejet 2 teáskanál cukorral és az élesztővel. A lisztet szórjuk egy tálba, öntsük hozzá az élesztős tejet, citromhéjat, 2 evőkanál cukrot, a tojás és az olvasztott vajat. Gyúrjunk tésztát a kézi mixer dagasztókarjával, amíg sima tésztát kapunk, ez kb. 3 -4 percig tart.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm,nagyon jó receptek vannak a startlap.hu konyháján.
A tovább gombra kattintva,több recept található.
Edit.

Tovább 

 Kókuszos gofri

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

Kókuszos gofri karibi kompóttal

 

Hozzávalók: (4-6 személyre)

  • 150 g szobahőmérsékletű vaj
  • 40 g cukor
  • 1 csipet só
  • 3 tojás
  • 250 g liszt
  • 30 g + 2 evőkanál kókuszreszelék
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 200 ml kókusztej
  • 2 érett mangó
  • 1 érett papaya
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1-2 evőkanál narancslikőr

A vajat, cukrot és a sót, keverjük krémesre. Jöhetnek bele a tojások egyesével. A liszthez adjuk hozzá a sütőport és a 30 g kókuszreszeléket. Felváltva keverjük a vajas keverékhez a kókusztejjel.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Mi is nagyon szeretjük a gofrit.
Éppen ilyen szíves formájú a sütőm.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Mandulás szívzsemlék

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Mandulás szív zsemlék

 

Hozzávalók: (15 darabhoz)

  • 1 kocka élesztő
  • 1 evőkanál cukor + 25 g
  • 500 g liszt
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 50 g vaj
  • 375 ml + 1 evőkanál tej
  • 150 g apróra vágott mandula
  • 1 tojás sárgája
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál apróra vágott pisztácia

Melegítsük meg a tejet, amibe morzsoljuk bele az élesztőt és keverjük el 1 evőkanál cukorral. Egy tálba tegyük bele a lisztet, tojást, csipet sót és 25 g cukrot. Öntsünk hozzá a felfutott élesztőt és az olvadt vajat.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon szépek!

Tovább 

 Torta Valentin napra

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Készíts Valentin napon egy édes meglepetést párodnak. Elő a szív alakú kiszúrókkal és tortaformával, mert ahogy a mondás is tartja: „A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út”.

 

Csokoládé és marcipán szívtorta

Hozzávalók:

  • 600 g étcsokoládé (70% kakaó)
  • 300 g vaj
  • 350 g cukor
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 8 tojás
  • 200 g liszt
  • 6 evőkanál baracklekvár
  • 200 g marcipán
  • 50-75 g + 1 evőkanál porcukor
  • 150 g tej- és étcsokoládé bevonó

Törjük darabokra a csokoládét és vízgőz fölött olvasszuk meg.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm,nagyon szép ünnepi torta!Puszi:Edit.

Tovább 

 4 banános desszert

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

4 ínycsiklandó desszert banánbólTélen több okból is előtérbe kerül a banán, és mivel íze nem intenzíven karakteres, jól párosítható és sokféleképp elkészíthető. Mutatunk néhány ötletet, hogyan kerülhet még az asztalra - csakhogy tényleg sose und meg.Tovább

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon jó és finomabb receptek!
Lehet válogatni!
Köszönöm a hozzászólásaid Marikám.
Puszi:Edit.

Így készül a tökéletes rántott sajt Kicsik és nagyok kedvence. Népszerűségét semmi sem törheti le, nincs reform, ami kiűzhetné a vendéglők étlapjáról. Első ránézésre elkészítése egyszerűnek tűnhet, de aki megpróbálta már, az tudja, a sajt szeret kacérkodni, és idő előtt kibújni a ruhájából. Pár trükkel megelőzhetjük az ilyen szemérmetlenkedést. Tovább

 3 gyors gyógyleves influenzásoknak

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

3 gyors gyógyleves influenzásoknak A nagyi húslevese lenne a legjobb, ha kiüt minket a kórság, de a nagyi messze van. Akkor mégis mivel kúráljuk magunkat?Tovább

 Töltött tök

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Töltött tök


A töltött tök elkészítésének egyszerű receptje.

Töltött tök
Hozzávalók:

6 kis tök, 50 dg sovány hús, 1 szelet fehér kenyér, 1 fej hagyma, 1 kiskanál vagdalt zöldség, só bors szükséges.

A mártáshoz: egy kiskanál vaj vagy kétszer annyi olaj, egy kiskanál liszt, egy csésze tejföl, és egy csésze víz szükséges.

Elkészítés:

A hústölteléket úgy készítjük, mint a töltött paprikáét.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon fincsi lehet.
Én még nem próbáltam tökkel,csak cukkinivel.
Majd a nyáron a kertből.
Köszönöm a hozzászólásod Marika.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Rizses almapuding

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Rizses almapuding


Sokak kedvence a puding, ami akár hétköznapokon, akár ünnepnapokon de a desszertek között mindenféleképpen megállja a helyét.

Rizses almapuding
Hozzávalók:

10 dkg rizs, ½ l tej, 5 db tojás, 10 dkg vaj, 12 dkg cukor, 4 db alma, 5 dkg mazsola, 2 kanál vaníliás cukor a tejbe és zsemlemorzsa szükséges.

Elkészítés:

A rizst puhára főzzük cukros, vaníliás tejbe.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 6 éve

Könnyű kis édesség egy kiadós ebéd után!
Ilike

Tovább 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Igazán aranyos és mutatós!

Tovább 

 Töltött burgonya receptek

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

5 ínycsiklandó töltött burgonya recept

 

A burgonya egyik legfinomabb elkészítési módja a házi sült változat, melyet különféle finom töltelékekkel tölthetünk meg. Lássunk 5 egyszerű és finom tölteléket a töltött burgonyához.

5 ínycsiklandó töltött burgonya recept

Gombás, spenótos, fetás töltelék

- kockára vágott főtt gomba
- friss spenótlevelek
- feta sajt
- parmezán sajt
- só, bors
- bazsalikom

Fűszeres töltelék

- darált hús (csirke vagy pulyka) 
- salsa szósz
- reszelt sajt
- tejföl
- só, bors

Csirke és brokkoli töltelék

- kockára vágott főtt csirkehús
- brokkoli rózsák, főve
- reszelt sajt
- só, bors
- rozmaring
- vaj
- tej
- snidling

Baconos töltelék

- kockára vágott pirított bacon
- reszelt sajt
- só, bors
- zöld hagyma
- tejföl
- vaj

Fahéjas barna cukros töltelék

- barna cukor
- vaj
- szerecsendió
- vaj

Elkészítése

1.

Tovább 

 Barackos sütemény pudingosan

6 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Előző cikk Előző Desszertek cikk Következő Desszertek cikk Következő cikk
Barackos sütemény pudingosan

 

Egy igazi omlós, könnyű sütemény. Lehet friss vagy konzerv barackból, esetleg darabos dzsemből is készíteni.

Barackos sütemény pudingosan

Hozzávalók:

- 60 dkg liszt
- 40 dkg porcukor
- 1,5 kg barack
- 25 dkg hideg margarin
- 3 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás és 3 tojássárgája
- 2 vanília puding a csomag utasításai szerint


Elkészítése:

1.

Tovább 

 Spagetti gombamártással

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók négy személyre:

50 dkg glutén-, tej- és tojásmentes spagetti

30 dkg sampion,

10 dkg vargányagomba

4 dl tisztán növényi eredetű főzőkrém

10 dkg őrölt mandula

2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1/2 mokkáskanál sáfrányos szeklice

1 mokkáskanál oregánó

1/2 mokkáskanál frissen őrölt görögszéna (lepkeszegmag)

Elkészítése:

A gombát megmossuk, megtisztítjuk, felszeljük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon finom lehet, a kétféle gomba, no meg a számomra ismeretlen fűszerekkel /sáfrányos szeklice, görögszéna/. Szívesen megkóstolnám.

Tovább 

 Zöldbableves

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók négy személyre:

1/2 kg zöldbab

1 evőkanál rizsliszt vagy kukoricaliszt

2 dl rizstej

1 kávéskanál só

3 db  babérlevél

1 mokkáskanál őrölt köménymag

1 csapott mokkáskanál őrölt majoránna

1 késhegynyi tárkony

2 kávéskanál őrölt csemegepaprika

Elkészítése:

A megtisztított zöldbabot hosszúkás darabokra vágjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon finom lehet már a tárkony miatt is.

Tovább 

 Ropogós zöldségek

6 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók:

-4 evőkanál kukoricakeményítő

-csipetnyi só

-egy karalábé

-egy alma

-egy kis fej karfiol fele

-hideg víz

-étolaj

 

 Elkészítése:

A kukoricakeményítőt összekeverjük a sóval és annyi hideg vízzel, hogy csomómentes, kissé híg, palacsintatésztához hasonló állagú masszát kapjunk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

köszönöm szépen Marika és Marcsi.
így igaz,jó kis borkorcsolya.

Tovább 

 Zöldségkrémleves

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Hozzávalók:

1 db petrezselyemgyökér

½ cukkini

3 db burgonya

3 szelet karalábé

2 mokkáskanál só

2 db sárgarépa

1/4 db paradicsom héja nélkül

½ mokkáskanálnyi reszelt szerecsendió

 

Elkészítése:

A hozzávalókat alaposan megmossuk folyóvíznél, felszeleteljük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Köszönöm,nagyon fincsi leves.

Tovább 

 Gombával töltött paradicsom

6 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

 

Hozzávalók 4 személyre:

8 db nagy, érett paradicsom

10 dkg rizs

30-35 dkg termesztett csiperkegomba

3 evőkanál étolaj

1 kávéskanál só

1/2 mokkáskanál törött fehérbors

1/2l mokkáskanál őrölt köménymag

2 késhegynyi sáfrányos szeklice vagy kurkuma

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Nagyon szívesen Betuska.
Majd még teszek fel.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Zöldséges rizs

6 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hozzávalók négy személyre:

4 személyre

1 csomag (25 dkg) előfőzött rizs, 1  teáskanál só,

20 dkg vegyes zöldség,

fél teáskanál sáfrány vagy sáfrányos szeklice,

fél teáskanál apróra vágott petrezselyem,

késhegynyi őrölt köménymag,

kevés áttört fokhagyma, két teáskanál étolaj

Elkészítése:

A zöldségeket az olaj felén fél teáskanál sóval beszórva megpároljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Finom, hasonlót szoktam én is készíteni talán nem ilyen fűszerezéssel!

Tovább 

 Töltött padlizsán

6 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hozzávalók:

 

2 padlizsán,

2 paprika,

egy szem burgonya,

2 szem paradicsom

néhány szelet lilahagyma,

egy alma,

2 evőkanál növényi alapanyagú főzőkrém,

olaj, só

Elkészítése:

A padlizsánt megtisztítjuk, kanállal vagy karalábévájóval kikaparjuk a belsejét pár milliméteres vastagságig.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 6 éve

Én is így gondolom.)

Tovább 

3 étel, amit eddig csak étteremben ettél Van jó néhány olyan étel, amit a többség csak vendéglőben eszik – pedig nem nehéz elkészíteni őket. Rájuk lehet szokni otthon is! 3 tuti recept.Tovább
||

http://www.startlap.hu/konyha/

Ez történt a közösségben:

Domján Mária 21 órája új képet töltött fel:

Bolero_torta_az_en_verziom_szerint_2070809_9454_s

Domján Mária 21 órája új képet töltött fel:

Bolero_torta_szeletelve_2070808_6571_s

Domján Mária 21 órája új képet töltött fel:

Bolero_torta_az_en_verziom_szerint_szeletelve_2070807_3808_s

Domján Mária 21 órája új képet töltött fel:

Dios_makos_bejgli_2070806_8623_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Hókifli képhez:

Hokifli_2070626_1766_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást, örülök, hogy ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Epres boleró képhez:

Epres_bolero-001_2070637_4014_s

Szuper finom lehetett! Egyet küldjél erre is belőle! Köszi! ...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Csirkemell párolt zöldségekkel képhez:

Csirkemell_parolt_zoldsegekkel_2070636_3561_s

Nagyon finom, egészséges ételt készítettél Marcsi!...

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Epres boleró képhez:

Epres_bolero_2070634_1924_s

Marcsikám nagyon finom, mutatós sütit hoztál! Gratulálok!

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Epres_bolero-001_2070637_4014_s

Domján Mária 2 napja új képet töltött fel:

Csirkemell_parolt_zoldsegekkel_2070636_3561_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu