Finomságok Konyhája Blog: 2013. július

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12855 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2013. július

 Sztracsatella sütés nélkül

10 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz

25×39 cm-es tepsi

3 csomag kakaós győri édes keksz (18 dkg-os)

25 dkg margarin

2 evőkanál tej

 

A krémhez:

450 gr natúr joghurt

5 dl habtejszín

2 db narancs leve

30 dkg porcukor

15 dkg csokoládé

6 dkg zselatin

 

Elkészítése:

 

A kekszet ledaráljuk,a margarinnal, tejjel jól összeállítjuk.

Tepsi aljába nyomkodjuk egyenletesen.

Hűtőbe tesszük dermedni.

A krémet elkészítjük.

A joghurtot,porcukrot,narancsok levét habosra kikeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm szépen Marika.

Tovább 

 

 Zala kocka

10 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

 

Hozzávalók a sárga piskótához:(1 lap)

2 egész tojás
12 dkg kristálycukor
8 ek. finomliszt
2 ek. víz
1/2 csg. sütőpor

Barna laphoz(2 lap):

2 egész tojás
12 dkg kristálycukor
2 ek. víz
6 dkg finomliszt
2 dkg kakaópor
1/2 sütőpor

Akrémhez:
1/2 liter tej
6. ek. liszt
1 vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 ek. kakaópor
5 dkg csokoládé
A díszítéshez:
5 dkg tortadara

elkészítése:

A tojásokat,cokrot,vízet elektromos habverővel habosra keverjük,majd hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm Marcsikám.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Zöldbabos csirkeragu

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

network.hu

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell
30 dkg vágott zöldbab
1 fej vörös hagyma
3 gerezd fokhagyma

1 mk. őrölt bors

2 ek. olívaolaj

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágjuk,az olívaolajon üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet.
Addig pirítjuk a hagymán a húst állandó keverés mellett,míg kissé arany színe lesz.
Ezután 1.2 dl vízet öntünk rá és hozzáadjuk a zöldbabot,sót,borsot és készre sütjük.
Az elpárolgott vízet pótoljuk és a végén 1.2 tk.

Tovább 

 Hűsítők Mindenkinek...

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 

 

Hűsítők Mindenkinek a nagy melegben...

 

 


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EmgUdxwOQdA#at=34

 


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=emht2dDOKCs#at=19



 network.hu

 

   hűsítő 9

 

hűsítő 11

 

hűsítő 10

 

hűsítő 7

 

Hűsítő 5

 

hűsítő 8

 

Hűsítő2

 

Hűsítő4

 

 

Hűsítő 1

 

 network.hu

 

 network.hu

 


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=a_GaLdTbOG4#at=22



 

 

 

KELLEMES

 

NYARAT

 

MINDENKINEK!

 

 

 

 

 

 

 

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon szépen köszönjük ,viszont kívánjuk neked is kedves Edit!!!
Szeretettel: Melinda

 Vendégváró sütemények

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

network.hu

Hozzávalók:
1/2 kg liszt
2,5 dl tej
1 db tojás
4 dkg élesztő
2 kk. só
1 mk. cukor
1 fagyasztott Rama margarin

A pudingos párnácskákhoz:
1 vaníliás pudingpor
3 dl tej
2 ek. cukor vagy ízlés szerint

A kiflikhez:
2 ek. kakaópor
1 tk. őrölt fahéj
3 ek. kristálycukor

Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejen felfuttatjuk,majd a liszttel,sóval,tejjel összedolgozzuk.
Cipót formálunk belőle,majd téglalap alakúra kisodorjuk.
Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Kellemes hétvégét kívánok:Edit.
Tegnap sütöttem 1 kg lisztből.
Jó étvágyat hozzá!

Tovább 

 Sárgabarackos- áfonyás pite

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

A legegyszerűbb és legfinomabb sütemények egyike, amely darált mogyoróval
vagy egyéb diófélével is készíthető, mégpedig télen-nyáron, hiszen friss híján
befőtteket vagy alaposan lecsepegetetett, mélyhűtött gyümölcsöket is használhatunk. Szinte elronthatatlan, tipikusan vasárnapra való, családkényeztető sütemény, amely napokig friss marad (már ha hagyják...).


Fotó: Elendel Sárgabarackos-
áfonyás pite Hozzávalók kb.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Huuu de finom!!!

Tovább 

 Sárgabarackos muffin

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Aligha van egyszerűbb sütemény a két-három falatnyi kalácskáknál, amelyek muffin névre hallgatnak, és szinte elronthatatlanok. Különösen finomak gyümölcsös változataik, kivált, ha „erősítésként” ugyanabból a gyümölcsből készült rösztert, azaz mártást is kínálunk melléjük.


Fotó: Hemző Károly Sárgabarackos muffin Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 1 dl olaj + a formához
  • 12 szem friss, közepes sárgabarack
  • 300 g finomliszt
  • 1 tasak (12 g) sütőpor
  • 100 g porcukor + a szóráshoz
  • 2 tasak (20 g) vaníliás cukor
  • 1/4 kk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Csodásan néz ki és milyen finom lehet!!!

Tovább 

 Sonkás-zöldséges nyári bableves

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

LEVESEK > Levesek hússal
Fotó: Hemző Károly Sonkás-zöldséges
nyári bableves Hozzávalók 4 személyre:
  • 400 g fejteni való bab (tisztítva 200 g)
  • 200 g zöld hüvelyű zöldbab vagy ceruzabab
  • 150 g sárgarépa
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 karcsú ág borsikafű
  • 150 g burgonya
  • 200 g főtt sonka egyben
  • só, bors
  • 2 dl sovány (12%-os) tejföl
  • 1 ek. rizsliszt
  • 1-2 ek. citromlé

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

No ezt kipróbáljuk!

Tovább 

 Zserbó cake pop

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Remek!

 YtHtFvSrJRzMiienm

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

mQRIjy http://www.LnAJ7K8QSpkiStk3sLL0hQP6MO2wQ8gO.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm Marika.
Nekem is tetszik a kekszes változata a sütinek.

 Paprikás-sajtos cukkininyársak

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Paprikás-sajtos
cukkininyársak Hozzávalók 8 nyárshoz:
  • 2 zsenge cukkini (300 g)
  • só, bors
  • 1 nagy, piros húsú paprika
  • 150 g füstölt sajt (mozzarella, trappista, karaván, edami stb.)
  • 1-2 szál újhagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl vörösbor
  • 1 ek. vörösborecet
  • 3 ek. ketchup
  • 1 ek.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 10 éve

Finom húspótló! P.Ilike

Tovább 

 Joghurtos meggyfagylalt

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Joghurtos
meggyfagylalt Hozzávalók 4-6 személyre::
  • 700 g érett meggy
  • 2 tojás
  • 3 dl tejszín
  • 4 kis pohár natúr vagy meggyes joghurt (500 g)
  • 150 g porcukor
  • 3-4 ek. citromlé
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 4 ek.

Tovább 


Fotó: Hemző Károly Sárgabarackos csirkemell
mazsolás rizzsel Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 nagyobb (600 g) csirkemellfilé
  • 1 ek. szárnyasfűszersó
  • 2 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2-3 szál petrezselyem
  • A körethez:
  • 40 g puha mazsola
  • 20 g vaj/margarin
  • 200 g hosszú szemű rizs
  • 20 g mandulapálcika
  • A mártáshoz:
  • 800 g sárgabarack
  • 3 ek. kristálycukor vagy méz
  • 3 ek. borecet
  • 1 ek. szójaszósz
  • só, bors
  • chilipor
  • 1 ek. étkezési keményítő

1.

Tovább 

 Sárgabarackos- meggyes szelet

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Sárgabarackos-
meggyes szelet Hozzávalók 25 szelethez::
  • 500 g meggy
  • 450 g sárgabarack
  • 200 g lágy vaj/margarin
  • 200 g porcukor
  • 5 tojás
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 400 g finomliszt
  • 1,5 tasak sütőpor
  • 150 g hámozott, darált mogyoró
  • 1 dl tej
  • 1/2 dl rum
  • fahéjas porcukor a szóráshoz

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm Ilike.

Tovább 

 Konyhamánia Edit módra

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kis konyhánk ízei, szépségei.

Kis konyhánk ízei, szépségei.
Ezen az oldalon,konyhai alkotásainkkal találkoztok.
Várunk szeretettel mindenkit.
Osszuk meg egymással munkáinkat!

 

https://www.facebook.com/konyhamania.edit.modra?ref=hl

 

Várom ide is a kedves Klubtagjainkat.

Üdvözlettel:Edit.

 IpNmKwJGLqdKgt

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

hn8AUp http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

1 kehellyel hozhattál volna belőle kóstolóba Marikám.

Az egyszerűen elkészíthető, könnyű, mutatós felfújtak a legvonzóbb
desszertek közé tartoznak, mindössze egyetlen dolgot kell szem előtt
tartanunk: inkább a vendég várjon a felfújtra, mint fordítva.


Fotó: Hemző Károly Meggyfelfújt –
francia finomság
Eredeti neve: ClafoutisHozzávalók 4 személyre:
  • 400 g érett meggy
  • 4 tojás
  • 100 g porcukor + a szóráshoz
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1/4 kk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Emlékeztem rá Marikám,hogy Te már sütötted,meg is találtam.

Tovább 

 WLzEoNTIDViDXZm

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Jlktda http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Igaz nyári különlegesség és nagyon egészséges!!!

 Zöldbabos- sonkás hasáb

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Zöldbabos-
sonkás hasáb Hozzávalók 4 személyre:
  • 600 g zöldhüvelyű zöldbab
  • szódabikarbóna
  • 200 g gépsonka
  • diónyi vaj/margarin a formához
  • A mártáshoz:
  • 4+1 dl tej
  • 50 g vaj/margarin
  • 50 g finomliszt
  • 4 tojássárgája
  • 20 g reszelt parmezán sajt
  • só, bors
  • őrölt szerecsendió
  • 1/2 kk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nekem is tetszik.
Hamarosan szedhetem a zöldbabot a kertből.
Mindenképpen kipróbálom.
Köszönöm a hozzászólásaid Marikám.
Puszi:Edit.

Tovább 

 PHquqslmYPlWgEKI

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

BSFb7l http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm szépen.

 Női szeszély

10 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

 

 

network.hu

 

 

Női szeszély

 

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg vaj

50 dkg liszt

3 db tojássárgája

1 csomag vaníliás cukor

2 dkg élesztő

10 dkg baracklekvár

1,5 dl tej

15 dkg porcukor


A habhoz:


20 dkg porcukor


10 db tojásfehérje

1 evőkanál citromlé

1 csipet só

A tetejére:

5 dkg mogyoróforgács

 

Elkészítése:

 

Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk.

A lisztből,vajból tojássárgájábólpor és vaníliás cukorból,a felfuttatott élesztőből tésztát készítünk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm Jucus és Marika.
Finom,süssétek meg!
Puszi:Edit.

Tovább 

 Kalocsai sertésborda

10 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

network.hu

60 dkg sertéskaraj
20 dkg császárszalonna
5 dkg liszt
só, bors
10 dkg virsli
30 dkg zöldpaprika
15 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 dkg pirospaprika
1 fej vöröshagyma

 

 

A szalonnát apró kockákra vágjuk, és félig kiolvasztjuk, majd a húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és hirtelen mindkét oldalát megsütjük az olvasztott szalonnazsírban.Kivesszük a húst a zsírból, beletesszük az apróra vágott hagymát és a szétzúzott fokhagymát,és üvegesre pároljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon finom lehet!

Tovább 

 Zöldborsós aprópecsenye

10 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

network.hu

40 dkg sovány sertéscomb vagy szűzérme
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
majoránna
ízlés szerint só, bors, piros arany
60 dkg zöldborsó (mirelit is lehet)
nagy csokor petrezselyemzöld
szódabikarbóna

 

Először a pici pecsenyét készítjük el: a húst megmossuk, majd 2-3 centiméter széles, 4-5 centiméter hosszú, hosszúkás szeletekre aprítjuk. A szalonnát keskeny,hosszúkás szeletekre aprítjuk, zsírjára sütjük.A megpucolt, karikára vágott hagymát és a keskeny szeletekre vágott fokhagymát a szalonna zsírjában lefedve megpároljuk, rátesszük a húst, majd kedvünk szerint megsózzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Én már készítettem hasonlót, nagyon jó recept!

Tovább 

Elindult egy magyar termékekért mozgalom, mely szeretné felhívni mindenkinek a figyelmét a magyar termékek,

Szolgáltatások vásárlására, fontosságára mely kilábalást hozhat reménytelennek tűnő helyzetünkből.

Dicsőséges vér nélküli felemelkedést szeretnénk, nemzetünk talpra állását "máról - holnapra"

Elérhetjük, ha végre teszünk is érte, azzal, h odafigyelünk mit veszünk. Első lépésként

Minden hónap 7. Napján "magújulásként" arra kérünk mindenkit aznap csak

Magyar terméket, szolgáltatást vásároljon.

Tovább 

 Tepsibe szalajtott

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

 

Hozzávalók:

  • burgonya
  • étolaj
  • sűrű palacsintatészta

Elkészítés:

A nyers burgonyát karikákra szeljük, kicsit megsózzuk. Sűrű palacsintatésztát készítünk cukor nélkül, kevés sóval (ízlés szerint). A gáztepsit kizsírozzuk, a burgonyát eligazítjuk benne, és ráöntjük a palacsintatészta-masszát, amibe kevés étolajat is tehetünk. Amikora szélei pirosra sültek, akkor kész.

Tipp: A sűrű palacsintatészta receptje: 2 csésze liszt, 1 tojás, másfél csésze tej, csipetnyi só, olaj

 

Forrás: http://kockasabrosz.istenhozta.hu/receptek/tepsibe-szalajtott/676/

 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Na ezt ki fogom próbálni!

Tovább 

 Szivárványszelet

10 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

network.hu

Sárga piskóta:
5 tojás,
5 evőkanál porcukor,
1 dl olaj,
5 evőkanál liszt,
1 csomag sütőpor

Barna piskóta:
4 tojás,
4 evőkanál porcukor,
1/2 dl olaj,
2 evőkanál liszt,
1 csomag csokoládés pudingpor,
1/2 csomag sütőpor

Puncsos piskóta:
4 tojás,
4 evőkanál porcukor,
1/2 dl olaj,
2 evőkanál liszt,
1 csomagpuncsízű pudingpor,
1/2 csomag sütőpor

Krémhez:
1/2 liter tej,
3 evőkanál liszt,
25 dkg margarin,
25 dkg porcukor,
1 tejszínes mogyoróaroma

Bevonathoz:
4 tojássárgája,
15 dkg porcukor,
4 dkg tortabevonó,
2 evőkanál olaj

 

Az 5 tojást a porcukorral habosra kikeverjük, mikor már szinte fehér, folyamatos keverés közben hozzáadjuk az olajat, a lisztet és a sütőport is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Remek sütemény!

Tovább 

 Tejszínes cukkinikrémleves

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Tejszínes
cukkinikrémleves Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g zsenge cukkini
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál bazsalikom
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon finom már én is készítettem

Tovább 

 Cseresznyés- meggyes túrószelet

10 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

A cseresznyét/meggyet és a mákot − mondhatnánk − egymásnak teremtették,
ha pedig még habos túrókrém is kerül a gyümölcspaplan alá, az már maga
a gyönyörűség. Elkészítése egy kicsit időigényes ugyan, és némi türelmet is kíván,
de megéri, mert igencsak különleges, finom és kiadós sütemény a jutalmunk.


Fotó: Hemző Károly Cseresznyés-
meggyes túrószelet Hozzávalók 20 szelethez::
  • 120 g finomított kristálycukor vagy sütőcukor
  • 1 tasak (10 g) bourbon vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 120 g finomliszt
  • 1 bionarancs reszelt héja
  • 30 g darált mák
  • 30 g vaj/margarin
  • 100 g meggydzsem vagy ribizlidzsem
  • A krémhez és a rakományhoz:
  • 1 kg cseresznye és/vagy meggy
  • 6 zselatinlap (10 g)
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 250 g félzsíros tehéntúró
  • 1/2 biocitrom
  • 50 g +4 ek. porcukor
  • 2,5 +1 dl tejszín
  • 2 tasak (24 g) piros tortazselépor
  • 2,5 dl szűrt almalé
  • 1/2 tasak (5 g) habfixáló
  • 1 ek. csokoládéforgács
  • néhány kisebb menta- vagy citromfűlevél

1.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Szuper jó és olyan gyönyörű süti, mintha Ti készítettétek volna Lányok!

Tovább 

 Habos meggyes szelet

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Habos
meggyes szelet Hozzávalók kb. 40 szelethez:
  • 4 tojás+6 friss tojásfehérje
  • 300 g finomliszt
  • 100+300 g finomított kristálycukor
  • 3 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 200 g fagyos vaj/margarin
  • 1 kg érett meggy
  • 3 púpozott ek. étkezési keményítő (45 g) vagy 1 tasak vaniliás pudingpor
  • 100 g hámozott, darált mandula
  • 2 ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Szuper jó!!!

Tovább 

 zDpawFnTBKeMikzVY

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

ew3fvE http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Hasznos tanácsok!

 Epres madártej

10 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Én is szoktam ilyesmit készíteni és ribizlivel is nagyon finom,sok sok habbal!

 woczjZiaztQa

10 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

EtswzH http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon finomak, hasonlókat készítek én is a kerti grillezéshez!

 KyDTWklsADjMCKvni

10 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

N4tLoH http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 órája új képet töltött fel:

Tavaszi_spargas_zoldsegleves_2191068_9102_s

Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Vörös lencse főzelék, tojás ropogós (fasírt).

Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Virslis tésztasaláta. képhez:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

József finom salátát hoztál! Én is szeretem a majonézes ...

Garáz József 20 órája új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu