Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés

1. A gyümölcsöket megmossuk, a meggyet kimagozzuk, jól lecsepegtetjük; a barackszemeket félbe-negyedbe vágjuk, magjukat kiemeljük. Kibélelünk sütőpapírral egy 30x40 cm-es, mélyebb, peremes tepsit. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
2. A vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, aztán a reszelt citromhéjat. Összeszitáljuk a lisztet és a sütőport, elkeverjük a darált mogyoróval, majd a tejjel felváltva a tojáskrémhez adjuk. Hozzáöntjük a rumot, a tepsibe simítjuk, és változatosan, sűrűn megszórjuk a barackkal és a meggyel. Középső bordamagasságon 10 percig sütjük, azután visszakapcsolunk 180 °C-ra, és további 55-60 percig sütjük (tűpróba!).
3. A tésztát a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Fogyasztás előtt kisebb-nagyobb szeletekre-kockákra vágjuk, tálra rendezzük, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral. Vaníliamártást, krémsűrűségűre felvert tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Tippek:
− Sárgabarack helyett készíthetjük nektarinnal vagy őszibarackkal,
meggy helyett ribizlivel, egressel, szederrel, illetve tetszés szerinti
gyümölcsökkel, csak az a fontos, hogy legyen köztük savanykás ízű is!
− Friss gyümölcsök helyett jól lecsepegtetett befőttekből is finom.
− A kész sütemény (nagyobb táblákra-darabokra vágva) jól viseli a
mélyhűtést, fogyasztás előtt szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
Kávé, cappuccino, tea
|
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 hete itt:
Búcsúzunk a KLUB tagjaitól. Kérlek tartsatok meg emlékezetetekben! Anna ( Anikó)
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Ősz képhez:
Búcsúzunk a Klub tagoktól! Kérlek benneteket tartsatok...
burger eva 3 hete új képet töltött fel:
burger eva 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással