Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A gyümölcsöket megmossuk, a meggyet kimagozzuk, jól lecsepegtetjük; a barackszemeket félbe-negyedbe vágjuk, magjukat kiemeljük. Kibélelünk sütőpapírral egy 30x40 cm-es, mélyebb, peremes tepsit. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
2. A vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, aztán a reszelt citromhéjat. Összeszitáljuk a lisztet és a sütőport, elkeverjük a darált mogyoróval, majd a tejjel felváltva a tojáskrémhez adjuk. Hozzáöntjük a rumot, a tepsibe simítjuk, és változatosan, sűrűn megszórjuk a barackkal és a meggyel. Középső bordamagasságon 10 percig sütjük, azután visszakapcsolunk 180 °C-ra, és további 55-60 percig sütjük (tűpróba!).
3. A tésztát a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Fogyasztás előtt kisebb-nagyobb szeletekre-kockákra vágjuk, tálra rendezzük, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral. Vaníliamártást, krémsűrűségűre felvert tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Tippek:
− Sárgabarack helyett készíthetjük nektarinnal vagy őszibarackkal,
meggy helyett ribizlivel, egressel, szederrel, illetve tetszés szerinti
gyümölcsökkel, csak az a fontos, hogy legyen köztük savanykás ízű is!
− Friss gyümölcsök helyett jól lecsepegtetett befőttekből is finom.
− A kész sütemény (nagyobb táblákra-darabokra vágva) jól viseli a
mélyhűtést, fogyasztás előtt szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
Kávé, cappuccino, tea
|
|
szanto hajnalka írta 3 órája a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Nagyon jol nezz ki a levesed! biztos nagyon finom lehet!...
Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
Anna! Köszönjük szépen. Már tudod hogy ez igazi . Nem kell ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vegyes gyümölcsleves, roston sült ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:
József csodásan néz ki ez a finom reszelt alma!- és még ...
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Almás lepény . {Saját termésű Éva almából} képhez:
József gratulálok! Nagyon finom lepényt sütöttetek! Én is...
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:
Már megint főztem palóc levest, és feltöltöttem sokadiknak,...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással