Finomságok Konyhája: Sárgabarackos- meggyes szelet

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Sárgabarackos- meggyes szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Sárgabarackos-
meggyes szelet Hozzávalók 25 szelethez::
  • 500 g meggy
  • 450 g sárgabarack
  • 200 g lágy vaj/margarin
  • 200 g porcukor
  • 5 tojás
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • 400 g finomliszt
  • 1,5 tasak sütőpor
  • 150 g hámozott, darált mogyoró
  • 1 dl tej
  • 1/2 dl rum
  • fahéjas porcukor a szóráshoz

1. A gyümölcsöket megmossuk, a meggyet kimagozzuk, jól lecsepegtetjük; a barackszemeket félbe-negyedbe vágjuk, magjukat kiemeljük. Kibélelünk sütőpapírral egy 30x40 cm-es, mélyebb, peremes tepsit. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

2. A vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, aztán a reszelt citromhéjat. Összeszitáljuk a lisztet és a sütőport, elkeverjük a darált mogyoróval, majd a tejjel felváltva a tojáskrémhez adjuk. Hozzáöntjük a rumot, a tepsibe simítjuk, és változatosan, sűrűn megszórjuk a barackkal és a meggyel. Középső bordamagasságon 10 percig sütjük, azután visszakapcsolunk 180 °C-ra, és további 55-60 percig sütjük (tűpróba!).

3. A tésztát a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Fogyasztás előtt kisebb-nagyobb szeletekre-kockákra vágjuk, tálra rendezzük, tetejét meghintjük fahéjas porcukorral. Vaníliamártást, krémsűrűségűre felvert tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Tippek:

− Sárgabarack helyett készíthetjük nektarinnal vagy őszibarackkal, meggy helyett ribizlivel, egressel, szederrel, illetve tetszés szerinti gyümölcsökkel, csak az a fontos, hogy legyen köztük savanykás ízű is!
− Friss gyümölcsök helyett jól lecsepegtetett befőttekből is finom.
− A kész sütemény (nagyobb táblákra-darabokra vágva) jól viseli a mélyhűtést, fogyasztás előtt szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.

Italajánlat:

Kávé, cappuccino, tea

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ilike.

Válasz

Szász ilucika üzente 12 éve

Finomnak tűnik!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu