Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A nagyon érett, kissé barnulásnak indult, elfogyni nem akaró banánok
felhasználásának egyik legideálisabb módja, ráadásul ízletes, tápláló
reggeli,
tízórai vagy uzsonna gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.
1. Egy 30 cm hosszú, 1,2-1,3 liter űrtalmú őzgerinformát vékonyan, de gondosan kikenünk vajjal/margarinnal és beszórunk liszttel (a fölösleget kirázzuk belőle). A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.
2. Elkeverjük a lisztben a sütőport, a sót és az őrölt fahéjat. A banánokat meghámozzuk, villával pépesre törjük. Habosra keverjük a vajat/margarint a barnacukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel alaposan alaposan összedolgozzuk, aztán elkeverjük benne a felhasított vaníliarúdból kikapargatott pépet.
3. A tojásos krémhez adjuk a banánt, több részletben a lisztet, végül a diót, és lazán, de alaposan összekeverjük. A formába szedjük-simítjuk, középső bordamagasságra helyezett rácson kb. 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e (lehet, hogy a banán egy kicsit lehúzza a süteményt, de attól az még átsülhetett). A formában hagyjuk langyosra hűlni, aztán deszkára borítjuk, megszórjuk porcukorral, és felszeleteljük. Kissé egymásra csúsztatva tálra csinosítjuk, és banánchipsszel, koktélcseresznyével, citromfűbóbitákkal vidámítva kínáljuk.
Tippek:Gazdagíthatjuk a lisztbe kevert apróra tördelt csokidarabkákkal, aszalt gyümölcsökkel, 1/4 kk. frissen őrölt gyömbérrel is.
Italajánlat:Kávé, cappuccino, tea, ivójoghurt, gyerekeknek tej, kakaó
|
|
Kőszeghy Anna írta 16 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 20 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással
Borkrémes-szőlős palacsintakendő