Finomságok Konyhája: Banánkenyér

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11149 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11149 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11149 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2130 fő
  • Képek - 11149 db
  • Videók - 2515 db
  • Blogbejegyzések - 2465 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Banánkenyér

5 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A nagyon érett, kissé barnulásnak indult, elfogyni nem akaró banánok felhasználásának egyik legideálisabb módja, ráadásul ízletes, tápláló reggeli,
tízórai vagy uzsonna gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.


Fotó: Elendel Banánkenyér
Eredeti neve: Banana BreadHozzávalók kb. 20 szelethez:
  • 350 g teljes kiőrlésű búzaliszt + a formához
  • 2 kk. sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 1/4 kk. őrölt fahéj
  • 3 jó érett banán (400 g)
  • 150 g lágy vaj/margarin + a formához
  • 160 g barnacukor
  • 4 tojás
  • 1 vaníliarúd
  • 120 g durvára vágott dió
  • 15-18 banánchips
  • 6-8 szem koktélcseresznye
  • néhány citromfűbóbita

1. Egy 30 cm hosszú, 1,2-1,3 liter űrtalmú őzgerinformát vékonyan, de gondosan kikenünk vajjal/margarinnal  és beszórunk liszttel (a fölösleget kirázzuk belőle). A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.

2. Elkeverjük a lisztben a sütőport, a sót és az őrölt fahéjat. A banánokat meghámozzuk, villával pépesre törjük. Habosra keverjük a vajat/margarint a barnacukorral, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel alaposan alaposan összedolgozzuk, aztán elkeverjük benne a felhasított vaníliarúdból kikapargatott pépet.

3. A tojásos krémhez adjuk a banánt, több részletben a lisztet, végül a diót, és lazán, de alaposan összekeverjük. A formába szedjük-simítjuk, középső bordamagasságra helyezett rácson kb. 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e (lehet, hogy a banán egy kicsit lehúzza a süteményt, de attól az még átsülhetett). A formában hagyjuk langyosra hűlni, aztán deszkára borítjuk, megszórjuk porcukorral, és felszeleteljük. Kissé egymásra csúsztatva tálra csinosítjuk, és banánchipsszel, koktélcseresznyével, citromfűbóbitákkal vidámítva kínáljuk.

Tippek:

Gazdagíthatjuk a lisztbe kevert apróra tördelt csokidarabkákkal, aszalt gyümölcsökkel, 1/4 kk. frissen őrölt gyömbérrel  is.

Italajánlat:

Kávé, cappuccino, tea, ivójoghurt, gyerekeknek tej, kakaó

Címkék: http://www.lajosmari.hu sÜtemÉnyek > kevert tészták > egyéb kevert tészták

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:

Bazsalikom_kremleves-001_2110692_8475_s

Kőszeghy Anna 1 órája új képet töltött fel:

Piritott_pulykamaj_krumpli_purevel_2110691_3654_s

Kőszeghy Anna írta 8 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: zeller krémleves, pirított pulykamáj, ...

Fejér Gizella írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldpaszuj leves, savanyú káposztalében ...

Fejér Gizella írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Mind szuperek a sütemények és kivánatosak is azt hiszem a ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: bazsalikom krémleves, rizses hús, ...

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Semmi baj Barátnőm! Inkább örülök, ha valaki ilyen szép és ...

burger eva írta 3 napja a(z) Káposztás és meggyesrétes képhez:

Kaposztas_es_meggyesretes_2110446_1797_s

Csodásak a rétesek.A káposztás is édes ???Úgy ...

Domján Mária írta 3 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Annám elnézést kérek Tőled mert nem tudom hogyan került...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Narancsos kocka képhez:

Narancsos_kocka-001_2110449_1562_s

Marcsi gratulálok ezekhez a szép kockákhoz! Szinte érzem...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu