Finomságok Konyhája: Borkrémes-szőlős palacsintakendő

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13010 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13010 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13010 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13010 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Borkrémes-szőlős palacsintakendő

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly
Hozzávalók 8 darabhoz/4 személyre:
  • 400 g fehér és piros csemegeszőlő vegyesen
  • 4 ek. brandy
  • A palacsintához:
  • 150 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • buborékos ásványvíz vagy szódavíz
  • 2 ek. rum
  • 2 ek. olaj
  • A krémhez és a mártáshoz:
  • 5+1+1 dl muskotályos fehérbor
  • 1/2 biocitrom héja
  • 5-6 szegfűszeg
  • kisujjnyi fahéjrúd
  • 6 tojás
  • 80+60 g porcukor + a szóráshoz
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 80 g kristálycukor
  • 1 púpozott ek. étkezési keményítő
  • 1 ek. pirított, gyalult mandula

1. A szőlőt leszemezzük, meglocsoljuk a brandyvel, lefedjük. A felsorolt hozzávalókból 8 palacsintát sütünk.

2. A krémhez felforralunk 5 dl bort a citromhéjjal és a fűszerekkel, hűlni hagyjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval, majd 80 g porcukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat elkeverjük 60 g porcukorral, a pudingporral, 1 dl hideg borral és a leszűrt forralt bor felével. Gőz fölött besűrítjük, levesszük a gőzről, hozzáadjuk a maradék forralt bort, végül óvatosan a tojáshabot.

3. A mártáshoz sárgára pirítjuk a kristálycukrot, 1 dl borral, 3-4 percig forraljuk, beleforgatjuk a szőlőt, végül felöntjük az 1 dl vízben elkevert étkezési keményítővel, és 1 percig forraljuk.

4. Megtöltjük a palacsintákat a krémmel, zsebkendőszerűen összehajtjuk, sütőtálba sorakoztatjuk, megszórjuk fátyolnyi porcukorral, és 200 °C-os sütőben átforrósítjuk. Melléjük szedjük a szőlőmártást, megszórjuk a mandulával, és mihamarabb tálaljuk.

Címkék: desszertek > meleg desszertek > Édes palacsinták http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Garáz József 15 perce új képet töltött fel:

Zoldborsofozelek_fasirozott_2199135_8954_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Hajnali palacsintáim képhez:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

A mai napra 40 fokhoz közeli kánikulát jósoltak a ...

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Hajnali_palacsintaim_2199101_3201_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Cukkíni főzelék kaprosan képhez:

Cukkini_fozelek_kaprosan_2198903_5284_s

Hajnikám örülök, hogy jöttél! Köszönöm a hozzászólást! ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Most sült ki tökös-mákos rétes szilvás meggyes rétes képhez:

Most_sult_ki__tokosmakos_retes_szilvas_meggyes__retes_2151024_1762_s

Hmmm!-de finom réteseket sütöttél Marcsi! Szinte érzem...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Kókuszos csokis születésnapi torta képhez:

Kokuszos_csokis__szuletesnapi_torta_2191432_3506_s

Marcsikám finom tortát sütöttél, ebből én is elfogadnék egy ...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Eszterházy rostélyos, spagetti.

Garáz József írta 1 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

Hajnalka! Köszönjük szépen. Sajnos az idén nem terem sok...

szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Télre is gondolunk. Reszet alma eltevése . képhez:

Telre_is_gondolunk_reszet_alma_eltevese__2198726_9649_s

De jo!mien jo is lesz am ez a telen!ugyesek vagytok!

szanto hajnalka írta 2 hete a(z) Palóc leves-mármegint képhez:

Paloc_levesmarmegint_2198632_3567_s

En is el voltam menve Pestre a hugomekhoz dolgoztam vele ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu