Finomságok Konyhája: Borkrémes-szőlős palacsintakendő

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12987 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12987 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12987 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 12987 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Borkrémes-szőlős palacsintakendő

11 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly
Hozzávalók 8 darabhoz/4 személyre:
  • 400 g fehér és piros csemegeszőlő vegyesen
  • 4 ek. brandy
  • A palacsintához:
  • 150 g finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl tej
  • 2 tojás
  • buborékos ásványvíz vagy szódavíz
  • 2 ek. rum
  • 2 ek. olaj
  • A krémhez és a mártáshoz:
  • 5+1+1 dl muskotályos fehérbor
  • 1/2 biocitrom héja
  • 5-6 szegfűszeg
  • kisujjnyi fahéjrúd
  • 6 tojás
  • 80+60 g porcukor + a szóráshoz
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 80 g kristálycukor
  • 1 púpozott ek. étkezési keményítő
  • 1 ek. pirított, gyalult mandula

1. A szőlőt leszemezzük, meglocsoljuk a brandyvel, lefedjük. A felsorolt hozzávalókból 8 palacsintát sütünk.

2. A krémhez felforralunk 5 dl bort a citromhéjjal és a fűszerekkel, hűlni hagyjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket 1 csipet sóval, majd 80 g porcukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat elkeverjük 60 g porcukorral, a pudingporral, 1 dl hideg borral és a leszűrt forralt bor felével. Gőz fölött besűrítjük, levesszük a gőzről, hozzáadjuk a maradék forralt bort, végül óvatosan a tojáshabot.

3. A mártáshoz sárgára pirítjuk a kristálycukrot, 1 dl borral, 3-4 percig forraljuk, beleforgatjuk a szőlőt, végül felöntjük az 1 dl vízben elkevert étkezési keményítővel, és 1 percig forraljuk.

4. Megtöltjük a palacsintákat a krémmel, zsebkendőszerűen összehajtjuk, sütőtálba sorakoztatjuk, megszórjuk fátyolnyi porcukorral, és 200 °C-os sütőben átforrósítjuk. Melléjük szedjük a szőlőmártást, megszórjuk a mandulával, és mihamarabb tálaljuk.

Címkék: desszertek > meleg desszertek > Édes palacsinták http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 5 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldség leves ABC tésztával, bakonyi...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) vári pulykamell vegyes zöldségekkel képhez:

Vari_pulykamell_vegyes_zoldsegekkel_2197912_5287_s

Óvári pulykamell vegyes zöldségekkel. ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Vari_pulykamell_vegyes_zoldsegekkel_2197912_5287_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

Gratulálok mindkettőjüknek! További jó főzőcskézést, és ...

Garáz József írta 2 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

Anna! Köszönöm szépen az unokám és a nejem nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tejfolos_gombas_csirkemel_szeletek_2197843_4647_s

Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu