Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 2 óra), majd 3x4, azaz 12 kockára vágjuk, és golyókká gömbölyítjük. Egy 12 csészés, teflon muffinformát vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal vagy kibélelünk kettesével egymásba illesztett papírtálkákkal. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
2. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, elkeverjük benne a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a reszelt citromhéjat, végül a lisztet, és jól összedolgozzuk.
3. A formák aljára szedünk 1-1 kis evőkanál masszát, szelíden belenyomkodjuk a gesztenyegolyókat, majd tetejükre simítjuk a maradék masszát, és középső bordamagasságra állított rácson 35-40 percig sütjük (tűpróba!). A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, aztán kiemeljük-fordítjuk őket a formákból, és rácsra sorakoztatjuk. Langymelegen vagy teljesen kihűlve, karamellmártás kíséretében tálaljuk. Tetejüket megszórhatjuk fátyolnyi porcukorral.
4. A karamellmártáshoz a kristálycukrot barnára pirítjuk, felöntjük 1 dl vízzel, sűrű sziruppá főzzük. A pudingport simára keverjük a tejjel, a sziruphoz adjuk, mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük. Hideg vízfürdőben langyosra hűtjük, végül belekeverjük a rumot, és csinos tálkába szedve kínáljuk.
Fontos:Ha gyerek is kap belőle, rum helyett rumaromával készítjük.
Tippek:Karamell helyett vanííliaöntettel vagy savanykás gyümölcsmártással, híg-darabos dzsemmel is finom.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja itt:
Marcsikám hiányollak! Remélem jól vagy! Vigyázz magadra! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Ez az étel is egyszerű, hétköznapi, de mi nagyon ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
József köszönöm a hozzászólást! Mindig örülök,...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
József nagyon ügyes unokátok van! Dicséret neki.
Garáz József írta 1 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Anna Ezért is jó hogy még itt vagyunk egypáran, Mert...
Garáz József írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Anna! Ez is finom. Nellike már ezt el szokta készíteni. Egy...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mai reggelink képhez:
Megkívántuk a tojásrántottát, amit ropogósra sütött Girlinger ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Túrós palacsinta Annától képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Örülök, hogy...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Borkrémes-szőlős palacsintakendő