Finomságok Konyhája: Gesztenyés muffin rumos karamellmártással

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Fotó: Hemző Károly
Hozzávalók 12 darabhoz:
  • 250 g cukrozott gesztenyemassza (mélyhűtött)
  • 1 ek. lágy vaj/margarin
  • 400 g finomliszt
  • 1 tasak (10 g) sütőpor
  • 1 csipet só
  • 100 g porcukor
  • 2 tasak (20 g) bourbon vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 120 ml (1,2 dl) olaj
  • 2,5 dl tej
  • 1 biocitrom reszelt héja
  • A karamellmártáshoz:
  • 100 g kristálycukor
  • 1/2 tasak vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 1/2 dl rum

1. A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni (kb. 2 óra), majd 3x4, azaz 12 kockára vágjuk, és golyókká gömbölyítjük. Egy 12 csészés, teflon muffinformát vékonyan kikenünk vajjal/margarinnal vagy kibélelünk kettesével egymásba illesztett papírtálkákkal. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

2. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, elkeverjük benne a sót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A tojást kissé felverjük, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a reszelt citromhéjat, végül a lisztet, és jól összedolgozzuk.

3. A formák aljára szedünk 1-1 kis evőkanál masszát, szelíden belenyomkodjuk a gesztenyegolyókat, majd tetejükre simítjuk a maradék masszát, és középső bordamagasságra állított rácson 35-40 percig sütjük (tűpróba!). A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, aztán kiemeljük-fordítjuk őket a formákból, és rácsra sorakoztatjuk. Langymelegen vagy teljesen kihűlve, karamellmártás kíséretében tálaljuk. Tetejüket megszórhatjuk fátyolnyi porcukorral.

4. A karamellmártáshoz a kristálycukrot barnára pirítjuk, felöntjük 1 dl vízzel, sűrű sziruppá főzzük. A pudingport simára keverjük a tejjel, a sziruphoz adjuk, mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítjük. Hideg vízfürdőben langyosra hűtjük, végül belekeverjük a rumot, és csinos tálkába szedve kínáljuk.

Fontos:

Ha gyerek is kap belőle, rum helyett rumaromával készítjük.

Tippek:

Karamell helyett vanííliaöntettel vagy savanykás gyümölcsmártással, híg-darabos dzsemmel is finom.

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon szívesen....

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Szerintem finom .
Köszönöm a receptet

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 5 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 2 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu