Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A narancsokat és a citromot forró folyó víz alatt megsikáljuk. A citrom héját vékony csíkokban lehántjuk, levét kinyomjuk. A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy szemernyi se maradjon rajtuk fehér bundájukból, majd kifilézzük őket, azaz a gerezdeket elválasztó hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst (a munka közben keletkező és a héjakból kinyomkodott narancslét megtartjuk). 12 formás narancsgerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprózzuk és meglocsoljuk a likőrrel.
2. A cukrot aranysárgára pirítjuk, felöntjük a citromlével, a megtartott és a rostos narancslével. Hozzáadjuk a citromhéjat, a szegfűszeget, a fahéjat, 1 csipet sót, és lassú forralással 5 percig főzzük.
3. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, 10 perc múlva leszűrjük, majd felforrósítjuk. Simára keverjük a tojássárgákat a tejszínnel, aztán vékony sugárban, habverővel folyamatosan keverve a levesalaphoz adjuk, végül a likőrrel együtt beleforgatjuk a felaprózott narancsot.
4. A levest 4 csészébe/tálkába szedjük, legyezőszerűen tetejére terítjük a félretett narancsgerezdeket, megszórjuk a kandírozott narancshéjjal, valamint a pisztáciával, és citromfűlevélkékkel díszítjük. Langymelegen vagy hidegen kínáljuk (melegíteni nem szabad, mert össszeugrik a tojássárgája!).
Fontos:
– Mivel erősen alkoholos, gyerek nem kaphat belőle, illetve, ha mégis, elhagyjuk a narancslikőrt!
– Ha nem tudjuk pontosan időzíteni a tálalást, a levest forró
vízfürdőbe állítva tartjuk melegen vagy csak közvetlenül tálalás előtt
sűrítjük be (mindössze néhány perc).
|
|
Garáz József 17 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 4 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
Garáz József 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással
Borkrémes-szőlős palacsintakendő