Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A narancsokat és a citromot forró folyó víz alatt megsikáljuk. A citrom héját vékony csíkokban lehántjuk, levét kinyomjuk. A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy szemernyi se maradjon rajtuk fehér bundájukból, majd kifilézzük őket, azaz a gerezdeket elválasztó hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst (a munka közben keletkező és a héjakból kinyomkodott narancslét megtartjuk). 12 formás narancsgerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprózzuk és meglocsoljuk a likőrrel.
2. A cukrot aranysárgára pirítjuk, felöntjük a citromlével, a megtartott és a rostos narancslével. Hozzáadjuk a citromhéjat, a szegfűszeget, a fahéjat, 1 csipet sót, és lassú forralással 5 percig főzzük.
3. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, 10 perc múlva leszűrjük, majd felforrósítjuk. Simára keverjük a tojássárgákat a tejszínnel, aztán vékony sugárban, habverővel folyamatosan keverve a levesalaphoz adjuk, végül a likőrrel együtt beleforgatjuk a felaprózott narancsot.
4. A levest 4 csészébe/tálkába szedjük, legyezőszerűen tetejére terítjük a félretett narancsgerezdeket, megszórjuk a kandírozott narancshéjjal, valamint a pisztáciával, és citromfűlevélkékkel díszítjük. Langymelegen vagy hidegen kínáljuk (melegíteni nem szabad, mert össszeugrik a tojássárgája!).
Fontos:
– Mivel erősen alkoholos, gyerek nem kaphat belőle, illetve, ha mégis, elhagyjuk a narancslikőrt!
– Ha nem tudjuk pontosan időzíteni a tálalást, a levest forró
vízfürdőbe állítva tartjuk melegen vagy csak közvetlenül tálalás előtt
sűrítjük be (mindössze néhány perc).
|
|
Kőszeghy Anna írta 2 órája a(z) Tejfölös gombás csírkemel szeletek. képhez:
József finom ebédetek volt! Minden gombás étel jöhet! -...
Garáz József 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: kapros tejfölös cukkini főzelék, tükörtojás.
Kőszeghy Anna írta 6 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Brokkoli krémleves, fasírozott pogácsa, ...
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Ragu leves, túrógombóc eperöntettel.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldség leves, káposztás cvekedli.
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Öregtarhonya virslivel. képhez:
József finom ebédetek volt, mi is szeretjük.
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Garáz József 2 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, párizsi pulykamell, sült...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással
Borkrémes-szőlős palacsintakendő