Finomságok Konyhája: Narancskrémleves

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13036 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Narancskrémleves

10 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Narancskrémleves Hozzávalók 4 személyre:
  • 3 narancs
  • 1 biocitrom
  • 1 dl narancslikőr (pl. triple sec)
  • 100 g kristálycukor
  • 8 dl rostos narancslé
  • 4-5 szem szegfűszeg
  • 1/2 kisujjnyi fahéj
  • 4 tojássárgája
  • 1 dl tejszín
  • 4 kk. puha cukrozott narancshéj
  • 1 ek. felaprózott pisztácia vagy mandula/fenyőmag
  • néhány citromfűlevél

1. A narancsokat és a citromot forró folyó víz alatt megsikáljuk. A citrom héját vékony csíkokban lehántjuk, levét kinyomjuk. A narancsokat meghámozzuk úgy, hogy szemernyi se maradjon rajtuk fehér bundájukból, majd kifilézzük őket, azaz a gerezdeket elválasztó hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst (a munka közben keletkező és a héjakból kinyomkodott narancslét megtartjuk). 12 formás narancsgerezdet félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprózzuk és meglocsoljuk a likőrrel.

2. A cukrot aranysárgára pirítjuk, felöntjük a citromlével, a megtartott és a rostos narancslével. Hozzáadjuk a citromhéjat, a szegfűszeget, a fahéjat, 1 csipet sót, és lassú forralással 5 percig főzzük.

3. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, 10 perc múlva leszűrjük, majd felforrósítjuk. Simára keverjük a tojássárgákat a tejszínnel, aztán vékony sugárban, habverővel folyamatosan keverve a levesalaphoz adjuk, végül a likőrrel együtt beleforgatjuk a felaprózott narancsot.

4. A levest 4 csészébe/tálkába szedjük, legyezőszerűen tetejére terítjük a félretett narancsgerezdeket, megszórjuk a kandírozott narancshéjjal, valamint a pisztáciával, és citromfűlevélkékkel díszítjük. Langymelegen vagy hidegen kínáljuk (melegíteni nem szabad, mert össszeugrik a tojássárgája!).

Fontos:

– Mivel erősen alkoholos, gyerek nem kaphat belőle, illetve, ha mégis, elhagyjuk a narancslikőrt!
– Ha nem tudjuk pontosan időzíteni a tálalást, a levest forró vízfürdőbe állítva tartjuk melegen vagy csak közvetlenül tálalás előtt sűrítjük be (mindössze néhány perc).

Címkék: http://www.lajosmari.hu levesek > gyümölcslevesek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm a hozzászólásokat.

Válasz

Gulyás Zoltán üzente 10 éve

Huha...ezt valaki nekem is elkészíthetné...

Válasz

Deák Gyuláné Erzsébet üzente 10 éve

Biztosan nagyon finom lehet . köszönet érte.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Nagyon szívesen Marcsikám.

Válasz

Domján Mária üzente 10 éve

Nagyon klassz kis recept
Köszönöm Editke

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 17 órája új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 3 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 4 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Csirke_raguleves-004_2195086_3537_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Almas_suti-007_2195085_8867_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Sult_birsalma_szeletek_2195084_3575_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu