Finomságok Konyhája: Paprikás-sajtos cukkininyársak

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2142 fő
  • Képek - 13016 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Paprikás-sajtos cukkininyársak

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Paprikás-sajtos
cukkininyársak Hozzávalók 8 nyárshoz:
  • 2 zsenge cukkini (300 g)
  • só, bors
  • 1 nagy, piros húsú paprika
  • 150 g füstölt sajt (mozzarella, trappista, karaván, edami stb.)
  • 1-2 szál újhagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl vörösbor
  • 1 ek. vörösborecet
  • 3 ek. ketchup
  • 1 ek. csípős mustár
  • 2 ek. olívaolaj (extra vergine)
  • néhány bazsalikombóbita

1. A cukkinikat megmossuk, két végüket leválasztjuk, vékony, hosszanti szeletekre gyaluljuk, és meghintjük 2-3 csipet sóval, hogy kissé megpuhuljanak, hajlékonyabbak legyenek. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, magjait-ereit eltávolítjuk, 3x3 cm-es lapokra vágjuk. A sajtot 5-8 mm vastagon felszeleteljük, a paprikával azonos nagyságú lapokra-kockákra formázzuk.

2. A cukkiniszeleteket lecsepegtetjük, majd 2-3 kanyarítással harmonikaszerűen összehajtogatjuk, és a paprika-, valamint sajtkockákkal felváltva 8 bambuszpálcikára fűzzük, lefedjük, behűtjük.

3. A mártáshoz az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Elkeverjük a vörösborban a borecetet, ízlés szerint sót, frissen őrölt borsot, a ketchupot, a mustárt, az olívaolajat, végül a hagyma-fokhagymapépet.

4. Fogyasztáskor tálra rendezzük a cukkininyársakat, bazsalikommal díszítjük, és a csinos tálkába szedett mártással kínáljuk. Az egyszerűség és kényelem kedvéért nem túl vékonyra szeletelt bagettet adunk hozzá, amely „alátétként”, kistányérként működik.

Tippek:

Mentával, citromfűvel, oregánóval és vágott bazsalikommal illatosított, 100 g túróból és 3 dl joghurtból kevert-mártással is finom.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Szász ilucika üzente 12 éve

Finom húspótló! P.Ilike

Válasz

Ez történt a közösségben:

Garáz József 1 napja új képet töltött fel:

Szulinapomra_keszitette_a_nejem_2199503_4331_s

Garáz József 6 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-006_2199426_4659_s

Garáz József írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Anna Köszönöm szépen az érdeklődésed.Hát nem igazán...

Garáz József írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

Anna! Köszönjük szépen. Mi sok fajta gyümölcsből készítettünk ...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Kelkaposzta_fozelek_csirkeporkolttelu-001_2199382_1918_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Fügesajt. képhez:

Fugesajt_2199360_5171_s

József ehhez a finomsághoz is csak gratulálni tudok! Ügyesek...

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Megkecdtük a szilvalekvár főzésát. képhez:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

József finom lekvárt főztetek, nekem is az egyik nagy ...

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Fugesajt_2199360_5171_s

Garáz József 1 hete új képet töltött fel:

Megkecdtuk_a_szilvalekvar_fozesat_2199278_7635_s

Kőszeghy Anna írta 2 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Brokkoli krémleves pirított kenyér ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu