Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
2,5 dl tej
1 db tojás
4 dkg élesztő
2 kk. só
1 mk. cukor
1 fagyasztott Rama margarin
A pudingos párnácskákhoz:
1 vaníliás pudingpor
3 dl tej
2 ek. cukor vagy ízlés szerint
A kiflikhez:
2 ek. kakaópor
1 tk. őrölt fahéj
3 ek. kristálycukor
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral kevés langyos tejen felfuttatjuk,majd a liszttel,sóval,tejjel összedolgozzuk.
Cipót formálunk belőle,majd téglalap alakúra kisodorjuk.
Egy reszelővel a fagyos margarint ráreszeljük és feltekerjük.
Kisodorjuk,háromszor hajtogatjuk 20 percenként.
A pogácsákat kizsírozott vagy vajazott sütőlemezre tesszük,de kb 3 cm távolságra,mert megnőnek,akár dőlnek is.
Nagyon finom,próbáljátok ki.
Most 1 kg lisztből készítettem.
1/4 része pogácsa,3/4 részét megfeleztem.
Egyik részéből pudingos párnácskákat,a másik feléből kifliket készítettem.
A tészta formákat felvert tojással lekentem sütés előtt.
A pogácsa tésztáját ujjnyi vastagra sodortam,kisebb-nagyobb pogácsa
szaggatóval kiszúrtam,felvert tojással lekentem,reszelt sajttal
megszórtam.
A kifli tésztáját gömbölyűre nyújtottam,bőven megszórtam a fahéjas,kakaós,cukros töltelékkel.
12 cikkre vágtam,kifli formára sodortam,felvert tojással lekentem a tetejét.
Nagyon finom karamelles íze van,amikor megsül.
A párnácskákhoz a pudingot felfőztem,kihűtöttem.
Téglalap alakokat vágtam,megtöltöttem vele,a tetejét bevagdostam,tojássárgával lekentem.
Hasonló a tésztája a fornettihez.
180 fokon megsütöttem.
|
|
Kőszeghy Anna írta 4 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 8 órája a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Tejszínes brokkoli főzelék főtt tojással.
Kőszeghy Anna írta 23 órája a(z) Almássüti. képhez:
József az egyik kedvencemet hoztad! Szépek, és finomak ...
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 4 napja új képet töltött fel:
Garáz József 5 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Almás-birsalma leves, pirított máj krumplipürével.
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Vadlazac tejszínes gombamártással képhez:
Marcsikám köszönöm a hozzászólást! Remélem jól ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Raffaelló szelet
Kevert almás sütemény
Kekszes-meggyes lúdláb
Sajtos perec