Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A hagymát és a fokhagymát megtiszítjuk, megmossuk, az újhagymát 10-12 cm-es zöldjével együtt felkarikázzuk. A megmosott, hámozatlan cukkinik szárvégeit leválasztjuk, felkarikázzuk (12 vékony karikát félreteszünk a díszítéshez). A petrezselymet és a bazsalikomot leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, levélkéiket lecsipkedjük, 4 bazsalikombóbitát félreteszünk, a többit a petrezselyemmel együtt felaprózzuk.
2. A felforrósított olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a cukkinit. Megszórjuk az ételízesítővel, felöntjük a tejjel és 1 liter hideg vízzel, majd félig lefedve vajpuhára főzzük (25-30 perc). Hozzáadjuk a petrezselymet és a bazsalikomot, botmixerrel krémmé zúzzuk, utánasózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendióval és citromlével ízesítjük, 2-3 perig forraljuk.
3. 2 dl tejszínben eldolgozzuk a tojássárgákat, vékony sugárban, habverővel folyamatosan keverve a tűzről lehúzott forró leveshez adjuk, de már nem főzzük tovább. Fedő alatt melegen tartjuk.
4. A paprikát apróra felkockázzuk. A maradék 1 dl tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsőrös habzsákba szedjük. A levest erőleveses csészékbe/mélytányérokba szedjük, tetejüket a félretett, kissé egymásra csúsztatott, nyers cukkinikarikákkal, habrózsákkal, valamint paprikával és bazsalikomal vidámítjuk. Melegen vagy jól behűtve kínálhatjuk.
Fontos:A tojássárgájával sűrített (azaz legírozott) leveseket nem szabad újraforralni, mert kipelyehesedik-összeugrik a bennük levő tojás. Ezért, ha nem tudjuk pontosan időzíteni a tálalást, a kész levest lefedjük, és forró vízbe állítva tartjuk melegen. A másik megoldás az, hogy csak közvetlenül tálalás előtt sűrítjük be a levest. A krémlevesek általában langyosan, sőt hidegen is igen élvezetesek.
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:
Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:
Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:
Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:
Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:
Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Minesztrone leves képhez:
Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...
Domján Mária 1 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 1 napja új képet töltött fel:
Domján Mária 1 napja új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással