Finomságok Konyhája: Tejszínes cukkinikrémleves

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2139 fő
  • Képek - 13037 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,

Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Tejszínes cukkinikrémleves

11 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás


Fotó: Hemző Károly Tejszínes
cukkinikrémleves Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 400 g zsenge cukkini
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 szál bazsalikom
  • 2 ek. olaj
  • 1 kk. zöldséges ételízesítő
  • 2 dl tej
  • 2+1 dl tejszín
  • 2 tojássárgája
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 1-2 ek. citromlé
  • 1 szelet piros húsú paprika (csípős)

1. A hagymát és a fokhagymát megtiszítjuk, megmossuk, az újhagymát 10-12 cm-es zöldjével együtt felkarikázzuk. A megmosott, hámozatlan cukkinik szárvégeit leválasztjuk, felkarikázzuk (12 vékony karikát félreteszünk a díszítéshez). A petrezselymet és a bazsalikomot leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, levélkéiket lecsipkedjük, 4 bazsalikombóbitát félreteszünk, a többit a petrezselyemmel együtt felaprózzuk.

2. A felforrósított olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a cukkinit. Megszórjuk az ételízesítővel, felöntjük a tejjel és 1 liter hideg vízzel, majd félig lefedve vajpuhára főzzük (25-30 perc). Hozzáadjuk a petrezselymet és a bazsalikomot, botmixerrel krémmé zúzzuk, utánasózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendióval és citromlével ízesítjük, 2-3 perig forraljuk.

3. 2 dl tejszínben eldolgozzuk a tojássárgákat, vékony sugárban, habverővel folyamatosan keverve a tűzről lehúzott forró leveshez adjuk, de már nem főzzük tovább. Fedő alatt melegen tartjuk.

4. A paprikát apróra felkockázzuk. A maradék 1 dl tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsőrös habzsákba szedjük. A levest erőleveses csészékbe/mélytányérokba szedjük, tetejüket a félretett, kissé egymásra csúsztatott, nyers cukkinikarikákkal, habrózsákkal, valamint paprikával és bazsalikomal vidámítjuk. Melegen vagy jól behűtve kínálhatjuk.

Fontos:

A tojássárgájával sűrített (azaz legírozott) leveseket nem szabad újraforralni, mert kipelyehesedik-összeugrik a bennük levő tojás. Ezért, ha nem tudjuk pontosan időzíteni a tálalást, a kész levest lefedjük, és forró vízbe állítva tartjuk melegen. A másik megoldás az, hogy csak közvetlenül tálalás előtt sűrítjük be a levest. A krémlevesek általában langyosan, sőt hidegen is igen élvezetesek.

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 11 éve

Nagyon finom már én is készítettem

Válasz

Ez történt a közösségben:

burger eva írta 10 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Kösz a hozzászólást.

Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...

Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) R képhez:

R_2195215_1682_s

Hmmm!-de finom sütit hoztál Éva! Nekem is az egyik ...

burger eva 15 órája új képet töltött fel:

R_2195215_1682_s

Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...

Garáz József 2 napja új képet töltött fel:

Tepsis_rablohus-005_2195191_8297_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Brokkoli_fozelek_2195165_8050_s

Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...

Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:

Almassuti-001_2195068_3027_s

Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu