Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A hagymát és a fokhagymát megtiszítjuk, megmossuk, az újhagymát 10-12 cm-es zöldjével együtt felkarikázzuk. A megmosott, hámozatlan cukkinik szárvégeit leválasztjuk, felkarikázzuk (12 vékony karikát félreteszünk a díszítéshez). A petrezselymet és a bazsalikomot leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, levélkéiket lecsipkedjük, 4 bazsalikombóbitát félreteszünk, a többit a petrezselyemmel együtt felaprózzuk.
2. A felforrósított olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a cukkinit. Megszórjuk az ételízesítővel, felöntjük a tejjel és 1 liter hideg vízzel, majd félig lefedve vajpuhára főzzük (25-30 perc). Hozzáadjuk a petrezselymet és a bazsalikomot, botmixerrel krémmé zúzzuk, utánasózzuk, borsozzuk, frissen reszelt szerecsendióval és citromlével ízesítjük, 2-3 perig forraljuk.
3. 2 dl tejszínben eldolgozzuk a tojássárgákat, vékony sugárban, habverővel folyamatosan keverve a tűzről lehúzott forró leveshez adjuk, de már nem főzzük tovább. Fedő alatt melegen tartjuk.
4. A paprikát apróra felkockázzuk. A maradék 1 dl tejszínt kemény habbá verjük, csillagcsőrös habzsákba szedjük. A levest erőleveses csészékbe/mélytányérokba szedjük, tetejüket a félretett, kissé egymásra csúsztatott, nyers cukkinikarikákkal, habrózsákkal, valamint paprikával és bazsalikomal vidámítjuk. Melegen vagy jól behűtve kínálhatjuk.
Fontos:A tojássárgájával sűrített (azaz legírozott) leveseket nem szabad újraforralni, mert kipelyehesedik-összeugrik a bennük levő tojás. Ezért, ha nem tudjuk pontosan időzíteni a tálalást, a kész levest lefedjük, és forró vízbe állítva tartjuk melegen. A másik megoldás az, hogy csak közvetlenül tálalás előtt sűrítjük be a levest. A krémlevesek általában langyosan, sőt hidegen is igen élvezetesek.
|
|
Kőszeghy Anna írta 14 órája a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Finomfőzelék, pulykamell pörkölt. ...
burger eva 15 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Kolbászos tarhonya leves, grízes tészta ...
Garáz József 2 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Brokkoli főzelék képhez:
A változatosság kedvéért most leves helyett főzeléket ettünk, ...
Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 5 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Gyümölcs leves, rakott krumpli, nekem ...
Garáz József írta 5 napja a(z) Almássüti. képhez:
Anna! Köszönöm szépen a Nejem és Nellike nevében. ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással