Finomságok Konyhája: Sárgabarackos csirkemell mazsolás rizzsel

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12853 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Fotó: Hemző Károly Sárgabarackos csirkemell
mazsolás rizzsel Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 nagyobb (600 g) csirkemellfilé
  • 1 ek. szárnyasfűszersó
  • 2 ek. olaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2-3 szál petrezselyem
  • A körethez:
  • 40 g puha mazsola
  • 20 g vaj/margarin
  • 200 g hosszú szemű rizs
  • 20 g mandulapálcika
  • A mártáshoz:
  • 800 g sárgabarack
  • 3 ek. kristálycukor vagy méz
  • 3 ek. borecet
  • 1 ek. szójaszósz
  • só, bors
  • chilipor
  • 1 ek. étkezési keményítő

1. A csirkemelleket kettévágjuk, bedörzsöljük a fűszersóval, műanyag dobozba vagy üvegtálba fektetjük, meglocsoljuk az olajjal, lefedjük, és 1/2 órát a hűtőszekrényben érleljük-pácoljuk.

2. Közben a körethez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A vajat/margarint felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, felöntjük 4 dl vízzel, kissé megsózzuk, felforraljuk, lefedjük, és 180 °C-os sütőben (vagy mikróban) puhára pároljuk. A mandulát zsiradék nélkül rózsaszínűre pirítjuk, és azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen.

3. A mártáshoz a sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A kristálycukrot/mézet mérsékelt tűzön aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a borecetet, a sárgabarackot, a szójaszószt, 1-2 csipet sót, ízlés szerint chiliport és frissen őrölt borsot, élénk tűzön 3-4 percig forraljuk. 1/2 dl hideg vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, a barackhoz adjuk, besűrítjük (1 perc). Fedő alatt melegen tartjuk.

4. A csirkemellek alól nagyobb serpenyőbe öntjük a pácolajat, felforrósítjuk, beletesszük a húsdarabokat meghintjük frissen őrölt borssal, és élénk tűzön, fedő nélkül mindkét oldalukat megkapatjuk (2+2 perc). Alájuk öntjük a bort, fedő alatt további 8-10 percig pároljuk, végül lapos tálra csinosítjuk, részben bevonjuk a sárgabackmártártással.

4. Lazán a rizshez keverjük a mazsolát és a mandulát. Hideg vízzel kiöblített teáscsészékbe vagy tálkákba nyomkodjuk, és lapos tálra fordítjuk-borítjuk belőlük a rizshalmokat. Melléjük rendezzük a csirkemelleket, részben bevonjuk a sárgabackmártártással, és petrezselyemmel díszítjük. A maradék mártást külön tálkában kínáljuk hozzá.

Italajánlat:

Félszáraz fehérbor

Címkék: http://www.lajosmari.hu

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna írta 10 órája a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 10 órája új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Minesztrone leves képhez:

Minesztrone_leves-001_2190930_1410_s

Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...

Domján Mária 3 napja új képet töltött fel:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu