Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
1. A csirkemelleket kettévágjuk, bedörzsöljük a fűszersóval, műanyag dobozba vagy üvegtálba fektetjük, meglocsoljuk az olajjal, lefedjük, és 1/2 órát a hűtőszekrényben érleljük-pácoljuk.
2. Közben a körethez a mazsolát forró vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A vajat/margarint felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, felöntjük 4 dl vízzel, kissé megsózzuk, felforraljuk, lefedjük, és 180 °C-os sütőben (vagy mikróban) puhára pároljuk. A mandulát zsiradék nélkül rózsaszínűre pirítjuk, és azonnal lapostányérra csúsztatjuk, hogy meg ne égjen.
3. A mártáshoz a sárgabarackokat megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A kristálycukrot/mézet mérsékelt tűzön aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a borecetet, a sárgabarackot, a szójaszószt, 1-2 csipet sót, ízlés szerint chiliport és frissen őrölt borsot, élénk tűzön 3-4 percig forraljuk. 1/2 dl hideg vízben elkeverjük az étkezési keményítőt, a barackhoz adjuk, besűrítjük (1 perc). Fedő alatt melegen tartjuk.
4. A csirkemellek alól nagyobb serpenyőbe öntjük a pácolajat, felforrósítjuk, beletesszük a húsdarabokat meghintjük frissen őrölt borssal, és élénk tűzön, fedő nélkül mindkét oldalukat megkapatjuk (2+2 perc). Alájuk öntjük a bort, fedő alatt további 8-10 percig pároljuk, végül lapos tálra csinosítjuk, részben bevonjuk a sárgabackmártártással.
4. Lazán a rizshez keverjük a mazsolát és a mandulát. Hideg vízzel kiöblített teáscsészékbe vagy tálkákba nyomkodjuk, és lapos tálra fordítjuk-borítjuk belőlük a rizshalmokat. Melléjük rendezzük a csirkemelleket, részben bevonjuk a sárgabackmártártással, és petrezselyemmel díszítjük. A maradék mártást külön tálkában kínáljuk hozzá.
Italajánlat:Félszáraz fehérbor
|
|
Kőszeghy Anna írta 1 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:
A mai ebédünk: Paradicsom leves, pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna 1 napja új képet töltött fel:
szanto hajnalka írta 2 napja a(z) Szavarin képhez:
Nagyon fincsi ez a suti!Meg nem keszitetem de mar ra ...
Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Szavarin képhez:
Éva köszönöm szépen! Még nem ettem ilyen sütit, de ...
szanto hajnalka írta 3 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Koszonom Annacskam a szep szavakat!Probalkozom ...
burger eva 3 napja új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Ludlab tekercs! képhez:
Szia Hajnikám! Nézegettem a sütis galériádat, és a benne ...
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Narancskrémleves
Banánkenyér
Áfonyás túrófánk
Gesztenyés muffin rumos karamellmártással