Finomságok Konyhája Blog: 2011. december

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2138 fő
  • Képek - 12854 db
  • Videók - 2516 db
  • Blogbejegyzések - 2482 db
  • Fórumtémák - 59 db
  • Linkek - 204 db

Üdvözlettel,
Domján Mária
Finomságok konyhája vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Finomságok konyhája hírei - 2011. december

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg bőrös disznócomb
  • 5 dkg zsír
  • 10 dkg szalonna
  • 2 dl sör
  • majoranna
A letisztított bőrt, amennyiben a zsírréteg vastagabb, mint szeretnénk, bevagdossuk, hogy sülés közben a zsír kiolvadhasson. A combot a húsos oldala felől sózzuk, fűszerezzük, a bőrét egy kis hideg zsírral bekenjük. Tepsibe fektetve, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 1, 5 óráig sütjük. Sütés közben időről időre sörbe mártott szalonnával megkenegetjük, hogy szép pirosra és ropogósra süljön.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez bizony nagyon finom ebéd volt, jó lett volna ott lenni.Puszi: Marika

Tovább 

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen a képet és szép sorokat.
Boldog Új évet kívánok Mindnyájunknak:Edit.

 

Hozzávalók: 8 ek liszt, 1 ek zsír, 7 ek vaj (margarin), 2 tojás, 1 kk porcukor, 1 mk ecet, 1 mk só, 3 ek vaniliás cukor.

A töltelékhez: 80 dkg meggy, 6 ek cukor, 3 ek zsemlemorzsa, 3 ek darált dió, 1 kk őrölt fahéj.

Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, gyúródeszkára tesszük, a közepébe mélyedést formálunk. Hozzáadjuk a zsírt, egy evőkanál vajat, a tojást, az ecetet, sót és másfél dl langyos vízzel alaposan eldolgozva, hólyagosra gyúrjuk, cipót formálunk, a tetejét olvasztott vajjal megkenjük, és letakarva fél óráig pihentetjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Mennyei ez a rétes,csak az egyik szeletet tudnám levenni !!
Köszönöm a receptet Ilikém.
Puszi:Edit.

Tovább 

 Borban párolt libacomb

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Főfogás: borban párolt libacomb, fokhagymás pirított erdei gombákkal, káposztás-tésztás rétessel

Hozzávalók:

  • 4 darab libacomb,
  • 3 deciliter fehérbor,
  • fokhagyma,
  • hagyma,
  • só,
  • bors.

Elkészítés módja:

A libacombot fűszerezzük, a tepsibe fokhagymát, hagymát teszünk, kevés vizet, olajat és bort öntünk hozzá és sütőben 150 Celsius-fokon másfél-két órát sütjük.

Pirított erdei gomba:

  • 30 dekagramm erdei gombakeverék,
  • 20 dekagramm champion gomba,
  • olaj,
  • fokhagyma,
  • póréhagyma,
  • só,
  • bor.

Olajon megpirítjuk az apróra vágott póréhagymát, hozzáadjuk a szeletelt gombát, ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával.

Tovább 

 Részeges szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Részeges szelet
2011 április 30.
Hozzávalók:
2 ek narancslé vagy kávélikőr,
10 dkg Grahamm-keksz, apróra tördelve,
10 dkg vaj,
3 ek méz,
10 dkg félédes csokoládé, darabokra tördelve,
2,5 dl tejszín, gyengén felverve,
18 dkg dió, mogyoró, mandula vegyesen, durvára vágva,
6 dkg aszalt sárgabarack, félbevágva,
12 dkg kandírozott cseresznye, félbevágva,
10 dkg kandírozott narancshéj, aprítva,
kakaópor
Egy 20 cm átmérőjű, kivehető aljú gyümölcstortaformát folpackkal kibélelünk.

Tovább 

 Gombás rakott hús

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

network.hu

Hozzávalók:

6 db vékony szelet sertéskaraj

bacon szalonna

1 kis üveg szeletelt gomba

2+2 db tojás

loszt

reszelt sajt

bors

Elkészítése:

Egy őzgerincsütőt kibélelünk bacon szeletekkel kersztben úgy,hogy kétoldalt kilógjon a szalonna.

Három szelet karajt kiveregetünk,sózzuk,majd lisztbe,a két felvert tojásba és reszelt sajtba forgatjuk.

egymás mellé,a szalonnára tesszük őket.

A gombát egy kis olajon megpároljuk,majd a gázt lezárjuk és ebbe két nyers tojást belekeverünk,sózzuk,borsozzuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Megsütöttem.
Isteni lett!!
Próbáljátok ki Ti is!Edit.

Tovább 

SZILVESZTERI ÉS ÚJ ÉVI AJÁNLATAIM A KLUB KÉPEIBŐL.

network.hu

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SÓS SÜTEMÉNYEK

 

network.hu

network.hu

 

 

network.hu


Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ilike.
Mindjárt megyek...)

 Májas karaj

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Májas karaj

2 evőkanál olajon megforgatunk egy kilós rövidkarajt. mellédobunk egy fej vöröshagymát, egy gerezd fokhagymát, 3 szem borókabogyót, és sóval meg Piros Arany krémmel ízesítjük. Kevés vízzel nagyon puhára pároljuk, maid kicsontozva, felszeleteljük. Diónyi vajon sóval, borssal ízesítve addig párolunk 10 deka apróra vágott gombát, míg saját levet el nem főtte, akkor a tűzről levesszük, és simára keverjük egy tejben áztatott, kinyomkodott, szétmorzsolt zsemlével, egy kis doboznyi marhamájpástétommal, egy nyers tojással, kevés majoránnával.

Tovább 

 Szilveszteri sajttorta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Szilveszteri sajttorta

Hozzávalók: 1 egész kerek trappista sajt, 5 dkg darált dió, 3 evőkanál kimagozott rumos meggy (vagy meggybefőtt), 10 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 10 dkg tehéntúró, 10 dkg főtt füstölt sonka (vagy egyéb, kicsontozott füstölt hús). 15 dkg vaj, 1 teáskanál frissen reszelt torma, 2 nagy csokor snidling, 1 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál sör. 1 teáskanál piros fűszerpaprika, mokkáskanálnyi törött feketebors, 1-1 késhegynyi törött fehér bors és köménymag, ízlés szerint só.

Tovább 

 Csirkés rizssaláta Szilveszterre

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Csirkés rizssaláta szilveszterre

Hozzávalók: 6 személyre: 2 csirkemellfilé, 25dkg hosszúszemű rizs, 15 dkg mirelit zöldborsó, 1/2 doboz ananászbefőtt, 12dkg majonéz, 1,5 dl joghurt, 2 evőkanál vaj vagy főzőmargarin, citromlé, csipetnyi cukor, só, 1 teáskanál curry, fehér bors

Elkészítése: A rizst forrásban lévő, sós vízben, fedő alatt kb. 20 percig főzzük. Közben a borsót kevés sós vízben kb.5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. A csirkemellet darabokra vágjuk, és a megforrósított margarinon 5-6 perc alatt köröskörül megpirítjuk.

Tovább 

 Szilveszteri diótorta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Szilveszteri diótorta

Összegyúrva 20 dkg Ráma margarint, 20 dkg darált dióval, 20 dkg porcukorral, a nagy gáztepsi hátsófelére simítjuk. Megsütjük. Ha kihűlt, óvatosan lecsúsztatva róla (könnyen törik), 3 lapba vágjuk. Elkeverve 2 púpozott ek. kakaóport, 2 púpozott ek. cukorral, 2 ek. tejjel, sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve beleteszünk 10 dkg vajat, 1 ek. rumot. Addig keverjük, míg ki nem hűl. A két alsó lapot ezzel a krémmel kenjük, a felsőt pedig citrommázzal vonjuk be.

Tovább 

 Részeges virsli Szilveszterre

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Részeg virsli Szilveszterre

A műbeles virslit (személyenként 2 darabot) "megnyúzzuk", egyik oldalán hosszában fél cm-re bevágjuk, s fél óráig félédes fehérborban áztatjuk. Szárazra töröljük, s a résbe vékony csík füstölt sajtot dugunk. Grillsütőben megpirítjuk, meleg fehérboros mártással tálaljuk.

Mártás: A fehérbort felforraljuk, s annyi étkezési keményítőt teszünk hozzá, amennyivel sűrű mártást kapunk. Kevés cukorral, mustárral ízesítjük.

Tovább 

 Szerencsesüti Szilveszterre

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Szerencsesüti receptje

Hozzávalók: 20 dkg vaj, 15 dkg liszt, 5 tojás, 2 dl víz, 5 dkg kristálycukor, papírlapok üzenetekkel.

Forraljuk fel a vizet a vajjal és a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet és fakanállal keverjük simára. Ha elválik az edény falától, vegyük le a tűzről. Amikor kihűlt, egyenként üssük bele a tojásokat, keverjük jól össze, majd habzsákból nyomjunk a tepsibe tésztahalmocskákat. Az összetekert papírcsíkokat (amire már ráírtuk az üzenetet) nyomjuk bele a nyers tésztahalmokba.

Tovább 

 Kókusz szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Süssünk kókuszos szeletet!

Hozzávalók: A piskótához: 20 dkg cukor,20 dkg liszt,15 db tojás, 4 dkg kakaó, 1 cs. sütőpór
Krémhez: 1 liter tej, 4 evő kanál liszt, 6-7 evő kanál cukor, 1 cs. ráma margarin.

Hozzávalók: A piskótához: 20 dkg cukor
20 dkg liszt,15 db tojás, 4 dkg kakaó, 1 cs. sütőpór
Krémhez: 1 liter tej, 4 evő kanál liszt, 6-7 evő kanál cukor, 1 cs. ráma margarin
15 dkg kókuszreszelék
Csoki máz: 3 evő kanál cukor, 2 evő kanál kakaó, 2 evő kanál dobozos margarin.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Boldog Új évet kívánok Neked is.Edit.
Köszönöm a hozzászólásod.

Tovább 

 Bazsalikomos csirkemell

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Bazsalikomos csirkemell 1.-2. recept!

Bazsalikomos csirkemell 1.recept: Hozzávalók 4-6 személyre: 6 csirkemell, 1 kis csomó friss bazsalikomlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, 24 dkg juhtúró (gomolya), fromage frois sajt (érett, fűszeres krémsajt), só, őrölt bors, ízlés szerint.

Az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát kevés olajjal elkeverjük és összedolgozzuk a juhtúróval, illetve a krémsajttal. A sóval és borssal bedörzsölt csirkemellek bőrét egy kicsit megemeljük, és egyenletesen alátöltjük a fűszeres juhtúrót.

Tovább 

 Ünnepi gyöngytyúkleves

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ünnepi gyöngytyúk leves sáfránnyal

Hozzávalók: 1 db gyöngytyúk, 25 dkg tisztított leveszöldség, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 1 db vöröshagyma, 2 csomó petrezselyemzöldje, 2 g sáfrányos szeklice, 2 g egész bors, só.

A daragaluskához: 10 dkg búzadara, 5 dkg liba- vagy sertészsír, 1 db tojás, só

A tisztított, megmosott gyöngytyúkot földaraboljuk, és aprólékjával együtt hideg vízben föltesszük főni. Ha felforrt, többször lehabozzuk.

Tovább 

 Puncskoszorú

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Puncskoszorú

Hozzávalók 12 szelethez

A tésztához:

- 420 g szitált liszt
- 80 g étkezési keményítő
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 narancs
- 350 g puha vaj
- 250 g cukor
- só
- 6 tojás
- 4 evőkanál tej

A krémhez:

- 1/2 narancs
- 300 ml vörösbor
- 60 g cukor
- 200 ml bodzalé
- 1 fahéjrúd
- 2 szegfűszeg
- 1 csillagánizs
- 1 vaníliarúd
- 125 ml tej
- 125 ml habtejszín
- 4 tojássárgája
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- 300 g puha vaj
- 100 g szitált porcukor
- néhány csepp rumaroma

A díszítéshez:

- 70 g cukor
- 70 g dióbél
- 1 kandírozott narancsszelet


Thinkstock

A lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport keverd össze.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen Marika és Szilvike.
Bizonyára,hogy finom és mutatós sütike.Edit.

Tovább 

 Karácsonyi fatörzs

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók 15 szelethez

Az almatöltelékhez:

- 4 alma
- 200 g cukor
- 6 csillagánizs
- 60 g vaj
- 550 ml habtejszín
- 4 levél fehér zselatin

A tésztához:

- 4 közepes tojás
- 120 g cukor
- 1 csipet só
- 100 g liszt
- 20 g kakaópor

A bevonathoz:

- 5 csillagánizs
- 1 evőkanál aprított pisztácia
- 0,5 piros alma
- 1 evőkanál citromlé


Thinkstock

A töltelékhez hámozd meg az almát, darabold fel, magozd ki és vágd fél centis darabokra. A cukrot egy serpenyőben karamellizáld, add hozzá a csillagánizst, a vajat és a tejszínt, keverd el alaposan.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ilike és Marika.
Gyönyörű ez a fatörzs!Szép napot kívánok:Edit.

Tovább 

 Máktorta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

 Máktorta  recept


Máktorta édes sütemény hozzávalók

3 tojás
300 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
175 ml olaj
3 ek sűrített tej vagy tejszín
1/2 tk só
40 ml sherry
5 csepp keserűmandula-olaj
350 g liszt
1/2 tk sütőpor
75 g mák

Máktorta édes sütemény elkészítése A tojást, cukrot, vaníliás cukrot, olajat és tejet vagy tejszínt keverjük krémesre. Apránként adjuk hozzá a sherry-t, keserűmandula-olajat és a nátronnal elkevert lisztet, és jól keverjük össze.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm szépen.)

Tovább 

 Fanta szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

 

Mennyiség: 
1 tepsihez
Hozzávalók: 

Tésztához:
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál liszt
6 egész tojás
1 dl étolaj
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor

krémhez:
25 dkg margarin
50 dkg túró
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg porcukor

mázhoz:
8 dl Fanta üdítőital
2 csomag vanília pudingpor

Elkészítés: 
A tojásfehérjékből kemény habot verünk a cukor folyamatos hozzáadásával, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját és lazán a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm a hozzászólásokat.Edit.

Tovább 

 Hentestokány

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Hentestokány

 

Mennyiség: 
4 személyre
Hozzávalók: 

60 dkg sertéskaraj
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg gépsonka
10 dkg ecetes uborka
őrölt bors
1 fej hagyma

olaj
mustár
burgonya

Elkészítés: 
A húst csíkokra vágjuk és sózott-borsozott lisztbe forgatjuk, majd forró olajon hirtelen, kis adagokban pirosra sütjük. Fontos mozzanata az ételnek, hogy a husi kapjon egy klassz piros kérget, mert később pont ettől lesz hihetetlenül szaftos belülről.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon szeretem, finom étel

Tovább 

 Balaton szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Balaton szelet

Mennyiség: 
1 tepsihez
Hozzávalók: 

A tésztához:
1 tojás
20 dkg cukor
5 dkg margarin
1 dl tej
2 evőkanál méz
45 dkg liszt
1 csomag sütőpor
gyümölcslekvár
A krémhez:
2 dl tej
2 evőkanál gríz
15 dkg margarin
2 evőkanál kakaó
20 dkg porcukor

Elkészítés: 
A tojást, a cukrot, a margarint, a tejet és a mézet gőz fölött jól átmelegítjük, összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon mutatós finom sütemény!

Tovább 

 Karácsonyfa

12 éve | [Törölt felhasználó] | 8 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Icuska.én is köszönöm a hozzászólásod.Edit.

Tovább 

 Karácsonyi puncs

12 éve | [Törölt felhasználó] | 5 hozzászólás

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marika és Ilike.Szép napot kívánok:Edit.

Tovább 

 Kókuszos Raffaello szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Kókuszos Raffaello szelet

 Hozzávalók:
6 db tojásfehérje
25 dkg cukor
10 dkg liszt
15 dkg kókuszreszelék

 Krém:
6 db tojás sárgája
4 dl tej
16 dkg cukor
1 csomag főzős vaníliás puding
20 dkg margarin

 A tojásfehérjét a cukorral felverem, hozzáadom a lisztet és a kókuszreszeléket.
Kisebb kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm és kisütöm.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 12 éve

Marikához hasonlóan már én is elkészítettem ezt a süteményt .
Finom volt .próbáljátok ki ti is.Üdv Marcsi

Tovább 

 Harcsa káposztaágyon

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Harcsa káposztaágyon


Harcsa káposztaágyonHozzávalók
1 kg harcsa
5 dkg liszt
10 dkg zsír
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
50 dkg savanyú káposzta
2 dl tejföl
1/2 csomó kapor
1 mokkáskanál bors
1 cseresznyepaprika


Elkészítés
A harcsát megtisztítom, patkó alakú szeleteket vágok belőle, megsózom és a hűtőbe teszem. Kb. fél óra múlva lisztben megforgatom, kevés zsírban elősütöm és félreteszem.
Visszamaradt zsírjában a kockára vágott szalonnát üvegesre pirítom, azután hozzáteszem a finomra vágott vöröshagymát.

Utolsó hozzászólás

Domján Mária üzente 12 éve

Szerintem bármilyen halból elkészíthető.
Legalább is én így gondolom a hozzávalókból
Egyébként finom lehet.Marcsi

Tovább 

 Amur raguleves

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Amur raguleves


2006. március 02.

Amur ragulevesHozzávalók
1 kg amur
1 fej vöröshagyma
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 szelet zeller
1 csokor petrezselyem
1 citrom
1 babérlevél
2 dkg margarin
2 evőkanál liszt
1 dl tejszín
2 tojássárgája

Elkészítés
Az amurt megtisztítjuk, megmossuk, kifilézzük. A filéket kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockákra vágjuk, megsózzuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
A hagymát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és apró kocára vágjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom lehet,köszönöm.Puszi:Edit.

Tovább 

 Hortobágyi rakott hal

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Hortobágyi rakott hal


2006. március 01.

Hortobágyi rakott halHozzávalók
1 kg burgonya
4 dkg zsír
80 dkg ponty
10 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma


Elkészítés
A megtisztított burgonyát vékony szeletekre vágom. A felét jól kizsírozott tepsibe rakom, megsózom, ráteszem a felszeletelt, megsózott halat, majd a megmaradt burgonyával beborítom.
A tetejére vékony füstöltszalonna-szeleteket és karikára vágott vöröshagymát teszek. Forró sütőben, mérsékelt tűzön megsütöm.
Ha szükséges, kevés vízzel kicsit meglocsolom.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marika!

Tovább 

 Sajtos pontyszelet vajban sütve

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Sajtos pontyszelet vajban sütve


2006. március 02.

Sajtos pontyszelet vajban sütveHozzávalók
80 dkg tisztított ponty
8 dkg vaj
1 dl rajnai rizling
10 dkg trappista sajt
1 dl tejszín
1/2 csomó metélőhagyma


Elkészítés
A megtisztított pontyot négy egyforma vastag szeletre vágom és besózom.
Vajjal kikent tűzálló tálba kevés bort öntök, belefektetem a halszeleteket, és fedő alatt kissé megpárolom.
Közben lereszelem a sajtot. Belekeverem a tejszínbe a finomra összevágott metélőhagymával együtt.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez is nagyon finom lehet, sütöttem már hasonlót csak nem volt benne bor!

Tovább 

 Mazsolás párolt harcsa Karácsonyra

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Mazsolás párolt harcsa


2006. március 02.

Mazsolás párolt harcsaHozzávalók
25 dkg harcsafilé
1 db KNORR Halászlé kocka
5 dkg mazsola
1,5 dl tejszín
1/2 citrom leve
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
babérlevél
őrölt bors

Elkészítés
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a harcsafilét, a mazsolát és a borsot.
Jól átpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel és beledobjuk a leveskockát. Babérlevéllel ízesítjük, és újból átforraljuk.

A végén kevés citromlevet adunk hozzá, burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.

A harcsa helyett használhatunk fogast vagy bármilyen tengeri halat is.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez egy igazán finom recept!

Tovább 

 Karácsonyi gyümölcskenyér

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Sziasztok! Egy olyan fantasztikus GLUTÉNMENTES karácsonyi süteményt szeretnék Veletek megosztani, ami hozzáadott édesítést sem igényel, ráadásul semmi különleges hozzávaló sem kell hozzá, csak őrölt mandula, ami pl. a Lidl-ben is kapható. Hűtőben egy hónapig is eláll, így jó előre el lehet készíteni. Akkor a legfinomabb, ha egy kicsit már összeértek az ízei.

 

Egészségetekre! ~Szabókiné Andi


Íme a receptje: http://webcukraszda.hu/paleo_search.php?id=143

network.hu

 

 


Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönjük Andrea, jól néz ki!

Tovább 

 Narancsos pulykamellcsíkok

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Narancsos pulykamell csíkok

Mivel nagyon szeretek kínai kajáldákba járni, és egy wokk is elég régen porosodik már a konyhában, elhatároztam, hogy valami wokkos kínai kaját főzök. A sok recept közül szinte választani sem tudtam, hisz a hozzávalók rendszerint beszerezhetetlen különlegességek.

Ez a narancsos pulykamell, elég szimpatikus volt, hisz alig kellettek hozzá extrém hozzávalók!

Hozzávalók:

- 60 dkg pulykamell
- 5 narancs
- diónyi gyömbér
- arasznyi póréhagyma
- 2 közepes pritaminpaprika
- 1 kis chilipaprika (magja nem kell)
- olívaolaj, szójaszósz

valamint: só, bors, snidling/metélőhagyma

Elkészítése:

A pulykahúst csíkokra vágod, és szójaszósszal megöntözve hagyod pihenni kicsit.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon nagyon jó lehet!

Tovább 

 



Pulykamell fokhagymás-paradicsomos mártással

Hozzávalók:
80 dkg pulykamell filé, só, őrölt bors, pár szál friss kakukkfű, 1 kis doboz paradicsompüré, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál oregano, 4 dl húsleves (lehet leveskockából is), 2 csapott evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj

Elkészítés:
A pulykamellfilét szeletekre vágjuk, majd kicsit kiklopfoljuk. Sóval, borssal, aprított kakukkfűvel fűszerezzük, kevés olajon pirosra sütjük, majd félretesszük, és melegen tartjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Számomra is megnyerő a recept.

Tovább 

 Barackos joghurtkocka

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Barackos – joghurtos kocka

Összegyűlt a család nálunk (kivéve az Öcsém...hiányoltam is nagyon). Barackos süteménnyel vártam őket :-)

Hozzávalók:
A piskótához:
5 tojás,
2 ek víz,
7,5 ek porcukor,
7,5 ek liszt,
1/2 csomag sütőpor

A krémhez:
3 dl tejszín,
2 kis pohár barackos joghurt,
4 nagyobb darab őszibarack (meghámozva, kis kockára vágva),
1,5 tasak zselatinpor

Elkészítés:
A tojások fehérjét majdnem keményre felverjük, kanalanként hozzáadjuk a vizet, a cukrot majd a tojássárgákat.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Finom süti,lehet válogatni.Edit.

Tovább 

 Mustáros-baconos csirkemell

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Mustáros - baconos csirkemell

Nagyon egyszerű és látványos ebéd! Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Ünnepi vagy egyéb alkalmakra készített hidegtálak ideális összetevője lehet. A mozzarella - mustár párosítás különlegessé varázsolja a csirkemellet.

Hozzávalók:
10 dkg mozzarella apróra vágva,
5 dkg reszelt cheddar vagy trappista sajt,
1 ek mustár (vagy mustármag darálva),
4 csirkemell-filé bőr nélkül,
bacon.

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szép és ízletes,csatlakozom hozzád Marika.Edit.
Köszönöm a hozzászólásaid.

Tovább 

Márványos gesztenyeszelet

Hozzávalók:

Tésztához:
500 g mélyhűtött leveles tészta

Töltelékhez:
2,5 dl tej
70 g cukor
30 g vaníliás pudingpor
3 db tojás
200 g Maroni Arany gesztenyepüré

Díszítéshez:
1 dl tejszín
16 db Maroni gyorsfagyasztott gesztenyeszív
kevés olvasztott tej- vagy étcsokoládé

Elkészítés:

A felengedett leveles tésztát három részre osztjuk, lappá nyújtjuk, majd 220 °C-os sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük, kihűtjük.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 12 éve

Bocsi Editkém! Nem nézelődtem, csak nyomtam! Elnézést!

Tovább 

 ADVENT 3.VASÁRNAPJA

12 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK A KLUB MINDEN TAGJÁNAK ÉS LÁTOGATÓINAK.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Jolikám.
Én is kívánok minden jót mindnyájatoknak.Edit.

Tovább 

 Rétegelt hústorta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Rétegelt hústorta recept

 

Rétegelt hústorta recept

Hozzávalók 8 személyre:
225 g füstöletlen, húsos baconszalonna,
225 g bárány- vagy sertésmáj, darálva,
450 g darált sertéshús,
1 kisebb hagyma, apróra vágva,
2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
2 tk. szárított fűszerkeverék,
225 g vadhús, saját választásunk szerint,
4 ek. portói bor vagy sherry,
1 babérlevél,
50 g/4 ek. liszt,
300 ml kocsonyazselé só,
frissen őrölt fekete bors.

Elkészítés:

A szalonnáról szedjük le a bőrét, és a kés hátlapjával simítsuk ki.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

köszönöm Marika.
Szerintem szárnyas húsokból is el lehet készíteni.Edit.

Tovább 

 Mandulás-gyümölcsös kosárkák recept

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Mandulás-gyümölcsös kosárkák recept

 

Mandulás-gyümölcsös kosárkák recept

Hozzávalók 36 darabhoz:
275 g liszt,
75 g porcukor,
1 ek. fahéj,
175 g vaj,
50 g őrölt mandula,
1 tojássárgája,
3 ek. tej,
450 g mincemeat (lásd az ünnepi gyümölcslepénynél),
1 ek. rum vagy brandy,
A citromos piskótatészta-töltelékhez:
115 g vaj vagy margarin,
115 g/8 ek. kristálycukor,
175 g sütőporral kevert liszt,
2 nagy tojás,
1 nagy citrom finomra reszelt héja,
A citromos mázhoz:
115 g porcukor,
1 ek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon mutatós és finom is lehet!

Tovább 

 Szilvával töltött bőrös karaj

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Szilvával töltött bőrös karaj

 

Hozzávalók
Hozzávalók 8 adaghoz:
A töltött karajhoz:
150 dkg bőrös sertés karaj
8 szem aszalt szilva
1 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál balzsamecet
100 ml barna sör
szójaszósz
bazsalikom
majoranna
oregano
rozmaring
lestyán
2 nagy csipet
4 evőkanál olívaolaj a sütéshez
Ajánlott köret:
sült zöldség
csipetke tészta

Ez egy saját receptem, amit gyakran készítek a családnak, legnagyobb örömükre.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Jó kis recept, tavaly készítettem én is karácsonyra,nekem ízlett, de eléggé megosztotta a családom véleményét.

Tovább 

 Grízes málé

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Grízes málé
Hozzávalók: 30 dkg búzadara, fél liter tej, 3 evőkanál tejföl, 2 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, 3 púpos evőkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor, a tetejére sűrű szilvalekvár. A tepsi kenéséhez sertészsír, a sütemény tetejére porcukor.
A búzadarát a tejjel összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy a gríz megdagadjon. Két tojás sárgáját, tejfölt keverünk hozzá. Csipetnyi sóval, és kristálycukorral ízesítjük.

Tovább 

 Szalagárés pogácsa

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Szalagárés pogácsa
Hozzávalók: 7 tojás, 30 dkg liszt, 7 evőkanál kristálycukor, 1,5 dkg szalalkáli, 30 szem kockacukor.
6 egész tojást és egy sárgáját tányérba felütünk. Az egy fehérjét félretesszük. A lisztbe beleöntjük a tojásokat, a cukrot, és a szalalkálit, majd lágy tésztát dagasztunk belőle. Amikor jól kidolgoztuk, egy kis diónyi adagot sütőpapírra téve pár perc alatt átsütünk, így megbizonyosodhatunk arról, hogy jó a tészta.

Tovább 

 Tepertős szilvás fülecske

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Tepertős-szilvás fülecske
Hozzávalók: 2-3 deci langyos joghurt, 1 evőkanál kristálycukor, 3 dkg élesztő, 4 tojás, 50 dkg liszt, 2 kávéskanál só, három dl szilvalekvár, 35 dkg darált tepertő, csipetnyi fehérbors, 15 dkg tisztított dió. A szóráshoz fahéjas porcukor.
Fél dl langyos joghurtot a cukorral, az élesztővel, és egy egész tojással összekeverünk. A lisztbe 1 kávéskanál sót szórunk, közepébe mélyedést nyomunk. Ebbe a fészekbe öntjük a joghurtos élesztőt, és 10 percig kelesztjük.

Tovább 

 Hőkönperec

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hőkönperec (kb. 15-20 főre)
Hozzávalók: egy l tej, 1 evőkanál cukor, 10 dkg élesztő, három kg finomliszt, 3 evőkanál só, 3 tojás, három dl aludttej, 2 púpos evőkanál sertészsír. A tetejére 2 tojás, só.
Három dl langyos, cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, a liszthez öntjük, majd a többi tejjel, tojásokkal, és aludttejjel megdagasztjuk. Ha szükséges, a folyadékot langyos vízzel pótoljuk. A sertészsírt megolvasztjuk, és langyosan a masszába dolgozzuk.

Tovább 

 Zsírban sült perec

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Zsírban sült perec
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 tojás, 1 kávéskanál só, 5 dkg porcukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, három dl aludttej, egy dl tejföl. A sütéshez sertészsír, vagy étolaj. A tetejére porcukor.
A tojásokat villával felverjük. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáöntjük a tojást, a sót, a porcukrot, a szódabikarbónát, két dl aludttejet, a tejfölt, és összegyúrjuk. Ha szükséges, kefirrel pótoljuk a folyadékot. Lisztezett gyúródeszkán cipót formázunk belőle, és letakarva 10 percig pihentetjük.

Tovább 

 Túrós galuska

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Túrós galuska (8-10 főre)
Hozzávalók: 80 dkg liszt, 3 tojás, a főzőlébe só, 50 dkg túró.
A lisztet a tojásokkal és langyos vízzel (só nélkül) galuska sűrűségű tésztává dolgozzuk. Burgonya nyomón keresztül beletesszük a túrót. Elkeverjük, majd deszkáról forró, sós vízbe nagyobb galuskákat szaggatunk belőle.
Amikor megfőtt tálba szedjük, és köretként bármilyen pörköltféleséghez kínálhatjuk. Vadételekhez különösen jó.

Tovább 

 Göcseji finomfalatkák

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Göcseji finomfalatkák
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 2 teáskanál só, 1 kávéskanál szerecsendió, 1 mokkáskanál őrölt fehérbors, 20 dkg liszt, 1 egész tojás, 80 dkg sertéskaraj. A sütéshez sertészsír, vagy olaj.
A burgonyát lereszeljük, majd fűszerezzük 1 teáskanál sóval, szerecsendióval és fehérborssal. Besűrítjük 3 púpos fakanál liszttel, és 1 egész tojással simára keverjük.
A sertéskarajt szeletekre vágjuk, és kiklopfoljuk.

Tovább 

 Kukoricskása

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Kukoricakása
Hozzávalók: 50 dkg kukoricakása, 1 babérlevél, 1 egész fűszerpaprika, só, 2 gerezd fokhagyma, 2 fakanál zsír, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika.
Egy liter vizet felforralunk a babérlevéllel, egész paprikával, és sóval. Belekeverjük a kukoricakását, és folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Amennyiben szükséges, idő közben az elfőtt levet pótoljuk. Amikor puhára főtt, 2 gerezd fokhagymát apró kockákra vágunk, és forró zsírban átsütünk.

Tovább 

 Ízőrzők-Bucsuta receptek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Vargányás gombaleves
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 6 szem feketebors, só, 50 dkg vargánya, 70 dkg burgonya. A rántáshoz 1 fakanálnyi sertészsír, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál fűszerpaprika. A habaráshoz 3 evőkanál liszt, négy dl tejföl.
A borsot, a babérlevelet, a fokhagymát teatojásba rakjuk, és két liter vízbe tesszük. Megsózzuk, és mellédobjuk a megtisztított vöröshagymát. Felforraljuk.

Tovább 

 Karácsonyi likőr recept

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Karácsonyi likőr recept

Hozzávalók 750 ml-hez:
450 g áfonya,
2 mandarin,
450 g kristálycukor,
1 fahéj rúd,
475 ml vodka.

Elkészítés:

Mixeljük péppé az áfonyát, kanalazzuk egy nagy befőttesüvegbe. Vágjuk le a mandarinok héját, tegyük az áfonyához. Préseljük ki a mandarinok levét, és öntsük az üvegbe. Adjuk hozzá a cukrot, a fahéjat, a vodkát és zárjuk le fedővel vagy két réteg fóliával, jól átkötözve. Alaposan rázzuk össze, hogy a bennelévők jól összekeveredjenek.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ez így igaz, majd iszunk belőle az új évben!

Tovább 

 Jeges áfonyakoktél recept

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Jeges áfonyakoktél recept

 

Jeges áfonyakoktél recept

Hozzávalók 10 személyre:
115 g kristálycukor,
2 narancs leve,
víz, a cukor felolvasztásához,
1 l szénsavas ásványvíz,
100 ml áfonyaszörp,
friss áfonya a díszítéshez,
menlaágacskák a díszítéshez.

Elkészítés:

Tegyük a cukrot, a narancslét és a vizet, egy kis edénybe, és lassú tűz felett kevergessük, amíg a cukor felolvad. Forraljuk fel, s még forraljuk 3 percig, majd tegyük félre hűlni.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon szeretem az áfonyát, biztosan finom ez a koktél!

Tovább 

 Karácsonyi diós lepény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

Karácsonyi Diós lepény

Hozzávalók:Tészta: liszt 75 dkg, zsír vagy vaj 50 dkg, porcukor 0.5 ek., tojássárgája 8 db, élesztő 8 dkg, só 1 kk., tej 1 dl.

Töltelék: tojás 4 db, cukor 40 dkg, citromhéj 1/2 db, vanília 1/3 rúd, szegfűszeg 3-4 szem, dió 0.5 kg, tej 5 ek., vaj 5 dkg.

A lisztet a vajjal, fél kanál porcukorral, 8 tojássárgájával, 8 dkg kevés tejben áztatott élesztővel, kis sóval kidolgozunk. Két egyforma cipóba vágjuk, és 1 óráig pihenni hagyjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Szerintem finom lehet!

Tovább 

 Citromos csirke Hercegnő burgonyával

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Kulináris élvezetek – Citromos csirke hercegnő burgonyával és Császármorzsa

Múlt héten ismét alkottam. Már hetek óta ihletem van a sütés-főzéshez, ami, azt hiszem, a karácsony közeledtével csak fokozódik. Mindig szerettem a konyhában tevékenykedni, de ettől az élvezettől jó néhány évre megfosztottam magam – hisz kinek van kedve mesterműveket alkotni, ha nincs, aki dicsérje?? Most azonban megint van közönség és kihívás a dologban.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Marika és Icuska..)

Tovább 

 Ízőrző-Bucsuta receptek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Túrós galuska (8-10 főre)
Hozzávalók: 80 dkg liszt, 3 tojás, a főzőlébe só, 50 dkg túró.
A lisztet a tojásokkal és langyos vízzel (só nélkül) galuska sűrűségű tésztává dolgozzuk. Burgonya nyomón keresztül beletesszük a túrót. Elkeverjük, majd deszkáról forró, sós vízbe nagyobb galuskákat szaggatunk belőle.
Amikor megfőtt tálba szedjük, és köretként bármilyen pörköltféleséghez kínálhatjuk. Vadételekhez különösen jó.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Editke én nagyon élvezem ezeket a régi recepteket, majd lassacskán sütök belőle. Elég sok van bennük amit anyáink, nagyanyáink sütöttek, bizony finomak voltak!

Tovább 

 Ízőrző-Bucsuta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Vargányás gombaleves
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 6 szem feketebors, só, 50 dkg vargánya, 70 dkg burgonya. A rántáshoz 1 fakanálnyi sertészsír, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál fűszerpaprika. A habaráshoz 3 evőkanál liszt, négy dl tejföl.
A borsot, a babérlevelet, a fokhagymát teatojásba rakjuk, és két liter vízbe tesszük. Megsózzuk, és mellédobjuk a megtisztított vöröshagymát. Felforraljuk.

Tovább 

 ÍZŐRZŐ-LIPTÓD RECEPTEK

12 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Ízőrzők – Liptód – receptek

Saures
Hozzávalók 15 főre: négy kg sertéslapocka, 30 dkg sertésmáj, 15 dkg tüdő, 2 db vese, két kg vöröshagyma, 5 evőkanál sertészsír, 4 evőkanál fűszerpaprika, 2 evőkanál só, 1 evőkanál majoránna, 1 teáskanál őrölt feketebors, 4-5 db babérlevél, 15-20 dkg liszt, 3 evőkanál ecet.
A húsokat felkockázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és azt is kockákra vágjuk, majd a felhevített zsírban megpároljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Ezeket a recepteket az Ilike küldte nekem a címemre,de letölthető,(nem védett) a NET-ről.
Minden nap írok be,míg el nem fogy.
Köszönöm Jutka és Marika,hogy tetszenek a receptek.Edit.

Tovább 

 ÍZŐRZŐK-ŐRSÉGI RECEPTEK

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Ízőrzők – Őrség – receptek

Vargányás hajdinaleves
Hozzávalók: 1 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 paprika, 1 csokor petrezselyem zöldje. Egy deciliternyi hajdina, 1 babérlevél, só, őrölt feketebors, majoránna, bazsalikom. 2 evőkanál zsír, 6 evőkanál liszt, 2 evőkanál fűszerpaprika. 10 dkg vargánya.
A zöldségféléket megtisztítjuk, a sárgarépát négyfelé, a paprikát szeletekre vágjuk, a hagymákat kicsit bevágjuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon szívesen Marika.
Remélem mások is kedvet kapnak hozzá.Edit.

Tovább 

 Házi szaloncukor receptek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

5 omlós, könnyű házi szaloncukor

Igazi ünnepváró feladat selyempapírba csomagolni a házi szaloncukrokat. Csak vigyázz, hogy a fára is maradjon!
Forrás: Femina.hu
2009.12.15.
hirdetés

A szaloncukor őse, a fondantcukor francia találmány, német közvetítéssel került hazánkba. Végleges, mai formáját is itt nyerte el, és nincs még egy nemzet, amelyik a karácsonyfára aggatná. Így aztán elmondhatjuk, hogy a szaloncukor valódi hungarikumnak számít.

Tovább 

 A 7 legjobb aprósütemény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

A 7 legjobb karácsonyi aprósütemény
2009. december 13.
Ki tudna ellenállni egy apró falatkának, egy pici süteménynek, egy édes kísértésnek, amit éppen most varázsolt elő a sütőből?! Nem is kell, hiszen advent és karácsony nem a fogyókúra ideje…

Aprósütemények – mennyei édes falatkák.

Tovább 

Hozzávalók: 5o gr vaj

                    60 gr cukor

125 gr méz

250 gr liszt

1 cs sütőpor

1/2 k.kanál szódabirkarbóna

1-1 citrom, narancshéj reszelve,

kevés mézeskalács füszerkeverék.

A vajat, cukrot, mézet felforrósitjuk addig mig a cukor felolvad, majd lehűtjük,.

A lisztet a sütőporral, szódabikaarbónával , füszerekkel, citrom,narancshéjával jól eldolgozzuk és adunk hozzá egy tojást is.Fóliában becsavarva 5-12 órán át állni hagyjuk hideg helyen.

Utolsó hozzászólás

Szász ilucika üzente 12 éve

Remélem tetszeni fog, ez kipróbált. Sajnos nem javul a szemem, pedig kezelem, de lopva azért ide-ide jövök bár nem tesz jót. Puszi:Ilike

Tovább 

 Mézeskalács sütemény

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás


Hozzávalók 4 személyre:

Mézeskalács sütemény
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 liter tej
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál méz
- 3 dkg vaj
- 1 tojás
- 15 dkg porcukor
- 60 dkg finom liszt
- vaj a tepsi kikenéséhez
- tortabevonó

Krém
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 citrom
- 2 evőkanál búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 3 dl tej
- 2-3 evőkanál ribizlizselé


Mézeskalács sütemény
A tésztához valókat összegyúrom, és félóráig langyos helyen pihentetem.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Ilike.
Megtetszett,szép magas süti.
Gondoltam felteszem,közeleg a Karácsony.Puszi:Edit.

Tovább 

 Amerikai karácsonyi ananászsaláta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Amerikai karácsonyi ananászsaláta

 

Hozzávalók: 1/2 üveg marinált piros paradicsompaprika, 1/2 kg-os ananászkonzerv, 1/2 üveg ecetes gyöngyhagyma, 1/2 fej saláta, 1 csokor petrezselyem, 1 adag habos tartármártás.

Elkészítése: Leszűrjük a marinált paprikát, és csíkokra vágva összekeverjük a leszűrt gyöngyhagymával meg a leszűrt, kis kockákra vágott ananásszal. Összekeverjük a habos tartármártással, és salátalevelekkel kibélelt tálba öntve, tetejére hintjük a finomra vágott petrezselymet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nekem is nagyon tetszik.Edit.

Tovább 

 Advent második vasárnapja

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás

Advent második vasárnapja

Az első vasárnap a kék gyertyáé, a második a pirosé, a harmadik a fehéré, és a negyedik a liláé. Hogy miért?

A második vasárnap angyala:  

"A második vasárnapon piros palástba öltözött angyal száll le a mennyből, kezében egy aranyserleget hoz. Az angyal szeretné megtölteni az aranyserlegét, hogy tele vigye vissza a mennybe. De mit tegyen a serlegbe? Játékot? Ajándékot?
Törékeny, finom szövésű ez a serleg, a nap sugaraiból készült.

Utolsó hozzászólás

Molnár Jutka üzente 12 éve

Köszönöm szépen,és viszont kívánom!!!!!!!!!!!

Tovább 

 Csirkemell vörösborecetben recept

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Csirkemell vörösborecetben recept

 

Csirkemell vörösborecetben recept

Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemell kicsontozva és bőre nélkül, darabja 200 g legyen,
50 g/4 ek. sózatlan vaj,
frissen őrölt fekete bors,
8-12 mogyoróhagyma, félbevágva,
4 ek. vörösborecet,
2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
4 ek. száraz fehérbor,
120 ml csirkehúslé,
1 ek. friss petrezselyem, apróra vágva,
zöldsaláta a tálaláshoz.

Elkészítés:

Éles konyhakéssel vágjuk félbe á csirkemellet, hogy 8 egyforma darabot kapjunk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm,nagyon ínycsiklandozó menü.Edit.

Tovább 

 Fűszeres karácsonyi kuglóf

12 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

Fűszeres karácsonyi kuglóf recept

 

Fűszeres karácsonyi kuglóf recept

Hozzávalók 1 kuglófhoz:
225 g vaj és még egy kevés a sütéshez,
1 ek. friss zsemlemorzsa,
225 g kristálycukor,
50 ml víz,
3 tojás, sárgája és fehérje elválasztva,
225 g élesztővel kevert liszt,
l,5 tk. fűszerkeverék,
2 ek. angyalgyökér, apróra vágva (v. lestyán),
2 ek. vegyes gyümölcshéj,
50 g cukrozott cseresznye apróra vágva,
50 g tört dió,
porcukor a díszítéshez.

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, a gázsütőt állítsuk 4-es fokozatra.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon jól néz ki,finom lehet a sok gyümölcstől.Edit.

Tovább 

 Mézes diós tallér

12 éve | [Törölt felhasználó] | 4 hozzászólás


Diós-mézes tallér

Hozzávalók:
4 tojás, 2 dl méz, 30 dkg kristálycukor, 30+70 dkg liszt, 2 teáskanál őrölt fahéj, fél teáskanál őrölt szegfűszeg, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 25 dkg, dió, + 1 tojás a kenéshez


Elkészítés:

A tojásokat, a mézzel, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a szódabikarbónával és a 30 dkg liszttel kikeverjük, majd reggelig állni hagyjuk a hűtőben.

A margarint elmorzsoljuk a maradék 70 dkg liszttel, majd hozzákeverjük a hűtőben pihentetett tésztát.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon szívesen Szilvia.
Szép hétvégét kívánok:Edit.

Tovább 

 Diós grízes szelet

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Diós grízes szelet

Hozzávalók:
a tésztához: 5 tojás, 10 evőkanál víz, 15 dkg cukor,20 dkg liszt, 10 dkg darált dió; a krémhez: 5 dl tej, 5 púpozott evőkanál gríz, 20 dkg cukor,25 dkg vaj,10 dkg dió; a tetejére: csokimáz


Elkészítés:
A tésztához a cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és a felvert tojásfehérje felét, beleforgatjuk a lisztet és a diót, végül a megmaradt fehérjét is óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.

Tovább 

 Sütés nélküli vaníliás túrótorta

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

 

 



Vaníliás túrótorta sütés nélkül

Hozzávalók:
1 kg 20 dkg félzsíros tehéntúró, 20 dkg omlós keksz, 10 dkg vaj, 4 evőkanálnyi zöld citrom lé, 10 dkg kristálycukor, 1 vaníliarúd, 2 zacskó vaníliás krémpor, 2,5 dl tejszín, 2 ág citromfű, 10-15 szem pisztácia

Elkészítés:
Az omlós kekszet ledaráljuk, és a megolvasztott vajjal alaposan összedolgozzuk. 26 centi átmérőjű kapcsos tortaforma aljára terítjük, majd hideg helyre tesszük.

Tovább 

 Ízőrzők-Tihany-receptek

12 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Ízőrzők – Tihany – receptek

Petyeg (halleves)
Hozzávalók: 2 kanál sertészsír, 1 nagy fej vöröshagyma, só, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 2 nagyobb burgonya, egy szál sárgarépa és petrezselyem gyökér, 2 babérlevél.
Haldarabok: főleg keszeg feje, farka – kb. egy kg.

A haldarabokat besózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A gyökérzöldségeket megtisztítjuk, és karikákra szeleteljük.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Garáz József 13 órája új képet töltött fel:

Virslis_tesztasalata_2191032_6902_s

Kőszeghy Anna írta 2 napja a(z) Fahéjas mikrós sült alma képhez:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Ezt a finom és egyszerű desszertet most készítettem ...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2190991_7429_s

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Mi volt ma nálatok az ebéd? fórumtémában:

A mai ebédünk: Spárgás zöldborsó leves, fokhagymás ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Spárgasípok rántva képhez:

Spargasipok_rantva_2190929_2684_s

Marcsikám köszönöm a kedves hozzászólást! Alig vártam, hogy...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Fokhagymás rántott tarja képhez:

Fokhagymas_rantott_tarja_2190928_1250_s

Barátnőm köszönöm a hozzászólást! Puszi.

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Káposztás cvekedli képhez:

Kaposztas_cvekedli-001_2190878_9811_s

Marcsi köszönöm a hozzászólást! Most különösen ...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Csokikrémes szeletek képhez:

Csokikremes_szeletek_2190933_2556_s

Barátnőm szép szeleteket hoztál! Nagyon finom lehetett! A...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Sertéspörkölt Nokedlival képhez:

Sertesporkolt_nokedlival-001_2190932_9916_s

Marcsikám nagyon gusztán néz ki, már régen volt nálunk, meg...

Kőszeghy Anna írta 4 napja a(z) Minesztrone leves képhez:

Minesztrone_leves-001_2190930_1410_s

Marcsi már többször szemeztem ezzel a levessel, de még nem ...

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu