Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Finomságok Konyhája közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Finomságok konyhája vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tepertős-szilvás fülecske
Hozzávalók: 2-3 deci
langyos joghurt, 1 evőkanál kristálycukor, 3 dkg élesztő, 4 tojás, 50
dkg liszt, 2 kávéskanál só, három dl szilvalekvár, 35 dkg darált
tepertő, csipetnyi fehérbors, 15 dkg tisztított dió. A szóráshoz fahéjas
porcukor.
Fél
dl langyos joghurtot a cukorral, az élesztővel, és egy egész tojással
összekeverünk. A lisztbe 1 kávéskanál sót szórunk, közepébe mélyedést
nyomunk. Ebbe a fészekbe öntjük a joghurtos élesztőt, és 10 percig
kelesztjük.
A szilvalekvárt 2 tojás sárgájával kikeverjük. Ez azért fontos,
hogy sütés közben ne folyjon ki a tésztából. A darált tepertőt kis
kávéskanálnyi sóval és csipetnyi őrölt fehérborssal összedolgozzuk.
A negyedik tojást is feltörjük. Fehérjét a másik kettővel együtt villával kicsit felverjük. A sárgáját félretesszük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán széthúzzuk,
rápakoljuk a tepertőt, és az egészet jól összedolgozzuk. Kisodorjuk,
nagy (8 cm-es) pogácsaformával kiszaggatjuk. Tetejüket egyenként
megkenjük a felvert tojásfehérjével, közepükbe szilvalekvár halmokat
helyezünk, majd 3 oldalról felhajtva kis batyukat formázunk belőlük.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, tetejüket a megmaradt tojás
sárgájával átkenjük. A batyuk csúcsára fél szem dióbelet teszünk, és
előmelegített sütőben megsütjük. Tálalás előtt fahéjas porcukorral
megszórhatjuk a tetejét.
|
|
Kőszeghy Anna 3 órája új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 órája a(z) Habcsok képhez:
Éva ügyes vagy! Nagyon szépek lettek a habcsókjaid! Örülök, ...
burger eva 2 hete új képet töltött fel:
Szotojka Tipi Kurós Olasz írta 3 hete itt:
vanaki nem akar meg hivni egy fincsi ebédre naon éhes vok
Kőszeghy Anna írta 4 hete itt:
Köszönöm, hogy KLUB tag- társ lehettem veletek!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Grízes málé
Szalagárés pogácsa
Hőkönperec